Playboy отбелязва 50-годишен юбилей с търг

В аукциона са включени илюстрации и материали публикувани в продължение на половин век. Търгът ще се проведе през декември, а до тогава колекцията ще обиколи Съединените щати.

За продан ще бъдат предложени оригиналния костюм на зайчето Бъни, откъси от книгата "На тайна служба при Нейно величество" на Йън Флеминг с бележки от автора, произведения на Алън Гинзбърг, Владимир Набоков, Джак Керуак, Хенри Милър, писма на актрисата Джоан Крофърд, вещи на основателя на "Плейбой" Хю Хефнър, множество илюстрации и фотографии.

Организаторите на търга смятат, че списанието е издание за начина на живот и като такова то е посветено на голотата и сексуалността толкова, колкото тези две явления в живота ни присъстват и в изкуството.

Сред обектите за продан са илюстрации и карикатури от художници като Ед Пашки и ЛеРой Нойман и фотографии от майстори на камерата като Хърб Риц.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK