Чехия легализира проституцията

Чешкото министерство на вътрешните работи е подготвило закон за легализиране на проституцията, съобщи в. "Хосподарске новини". Според проекта дамите, които искат да упражняват най-старата професия, трябва да притежават лиценз и да плащат данъци. Проституирането без разрешително ще се третира като криминално деяние. Очаква се молби за разрешителни да подадат около 10 000 проститутки, които според предположенията, реализират годишна печалба от 6 милиарда крони. Цената на едногодишен лиценз е 1000 крони (около $38). Документът ще се издава от съответните ведомства по места. Самите публични домове, които в момента са около 800, ще трябва да плащат на местните власти годишен данък от 200 000 крони (приблизително $7400).

Така приходите към бюджетите на отделните общини от данъци на публични домове и проститутки могат да възлязат на близо 200 млн. крони годишно. Постъпленията може да се окажат повече, твърди "Хосподарске новини", ако се вярва на оценките, според които броят на проститутките е между 15 и 20 хиляди, 5000 от които работят на улицата. Според новия закон обаче тази дейност ще бъде ограничена в определени зони на населените места. Проституирането ще бъде забранено на 100 метра от държавни учреждения, училища, църкви, болници, игрища, гари, паркинги и бензиностанции. Освен това документът изисква публичните домове да предлагат условия на тризвездни хотели, но им забранява да рекламират или публично да излагат "работничките" си зад витрини.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK