Проблемът с детското порно се е увеличил до неузнаваемост

Детската порнография заля Великобритания в последните 13 години, предимно заради компютрите и Интернет, които позволяват на педофилите да примамват деца и да търгуват с техни снимки, сочи изследване, публикувано в понеделник и цитирано от Ройтерс.

Детската благотворителна организация NCH съобщи, че през 2001 година са заловени и/или осъдени 529 души, занимаващи се с детско порно, което, сравнено със 35-те души, заловени през 1988 година, прави увеличение от 1500%.

В изследването си, наречено “Детската порнография, насилието над деца и интернет”, организацията предупреждава, че новите технологии, като мобилни телефони от трето поколение могат да направят проблема още по-голям.


“Интернет е достъпен през мобилните телефони и това може да направи нещата още по-трудни за превенция и установяване на престъпленията”, казва Джон Кар, автор на доклада. “Проблемът се увеличи до неузнаваеми размери само за едно десетилетие. Увеличеното търсене превърна детската порнография в голям бизнес и последиците за децата по целия свят са ужасяващи”, допълва Кар.

Според изследването, съществуването на Интернет позволява огромно увеличаване на снимките на деца, които се гледат и събират от педофили. Тези снимки могат да подействат и като “ категоричен стимул за някои мъже да упражняват сексуален тормоз върху деца”. В доклада се допълва, че детската порнография в Интернет е мащабен бизнес, а включването на организираната престъпност в производството и дистрибуцията на детско порно в уеб пространството означава, че още повече деца може да пострадат в бъдеще.

Авторът на изследването прикани интернет индустрията да подобри техническите средства за превенция на достъпа до детски порно снимки. Той призова и за “обединен международен подход” към проблема с детското порно и се обърна специално към САЩ, откъдето идват много детски интернет порно снимки, с молба страната да отдели повече ресурси за справяне с проблема.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK