Общинският съвет решава как да се строи около бул. "Тодор Александров" в София

Два варианта на застрояване около бул."Тодор Александров" ще разгледат столичните общински съветници на своята сесия в четвъртък, съобщи БТА. Първият предвижда в "столичното сити" да има сгради с височина 8 етажа, сред които има два архитектурни акцента от 15-18 етажа.

Вторият вариант предлага 10 етажни постройки, като сред тях ще се извисяват три сгради с височина между 15 и 20 етажа. Развитието на т. нар. "западно направление", където се намират много от културните паметници на града и се оформя делови център, бе тема на национален конкурс.

На избрания на първо място колектив с архитект Тодор Тодоров е възложено изработване на проект на подробен устройствен план, който обхваща Ларгото и територията между бул. "Княгиня Мария луиза", бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Христо Ботев" и "Пиротска".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK