Германското правителство обвързва детските надбавки с доходите

Германското правителство одобри програмата за икономически растеж и повече заетост, която полага насоките на политиката до 2009 г., съобщиха медиите в републиката.

Един от най-важните ангажименти на правителството е увеличаването на детските надбавки. От 2007 г. размерът им ще зависи от доходите на родителите, като всяко семейство ще получава минимум 170 евро за дете.

При семействата с нисък доход ще се взима предвид общият доход на родителите, а за всички важи правилото, че добавката ще бъде 67% от последната нетна заплата, но максимум 1800 евро за едно дете.


Кабинетът очаква приходите в бюджета от 2007 г. да се увеличат с 29 млрд. евро посредством покачването на ставките на три данъка - данък добавена стойност (ДДС), данък застраховки и данък общ доход за най-високите доходи, съобщи интернет страницата на кабинета. В същото време годишните разходи за публичната администрация ще бъдат намалени с 1 млрд. евро и ще бъдат направени редица ограничения в социалната сфера. Около 1.4 млрд. евро ще се спестят от редуцирането на субсидиите за селското стопанство и регионалното развитие, а близо 4 млрд. евро ще се икономисат от оптимизирането на разходите за безработните. През 2007 г. ще се намалят и държавните помощи за здравното и социалното осигуряване. Най-голямото разтоварване за бюджета - 19 млрд. евро - обаче ще дойде от премахването на данъчните облекчения.

За осигуряването на планирания икономически растеж Меркел смята да се концентрира върху пет точки. Първата е съживяване на икономиката чрез подобряване на тръжните условия, оздравяване на енергетиката, запазване на облекченията за инвестиции на изток и вдигане на границата за ДДС. До 2009 г. правителството ще отдели за тези мерки 9.3 млрд.евро, съобщава в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Като втори приоритет се посочва подкрепата за средната класа, занаятчиите и работещите в услугите. До 2009 г. кабинетът планира да реформира корпоративните данъци, за което се отпускат 9.4 млрд. евро. Меркел оповести също, че парите за наука и изследвания ще се увеличат с 6 млрд. евро, а инвестициите в транспортната инфраструктура - с 4.3 млрд. евро.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK