389 души са спасени от потъналия в Червено море египетски ферибот

Оцелели разказват, че на кораба е избухнал пожар

389 души са спасени отпотъналия вчера в Червено море пътнически кораб “Ал Салаам 98”, койтопретърпя корабокрушение на около 85 км. от египетските брегове с над 1400 души на борда, предаде CNN. Данните за извадените мъртви телаостават непроменени – 185 души. Спасителните операции са продължили повреме на цялата нощ. Съдбата на около 800 човека остава неизвестна.


Екипот египетски следователи пристигна на пристанището в Сафага, за дазапочне работата си по разследването на причините за потъването наферибота, претърпял корабокрушение в четвъртък в Червено море.Разследването бе наредено от египетския президент Хосни Мубарак.


Някои от оцелелите при корабокрушението на ферибота “Ал Салам 98”твърдят, че на борда му е възникнал пожар. Това е станало близо двачаса след отплаването на кораба от пристанище в Саудитска Арабия.От двигателите започнал внезапно да се издига гъст дим и екипажътпомолил пасажерите да се качат на палубата, за да им позволят даовладеят избухналите пламъци. Огънят, обаче, продължил да бушува, апрез цялото време хората от екипажа не спирали да твърдят, че ще сесправят с положението. Фериботът продължил да плава, но вече силнонаклонен на една страна. Това, разказват очевидците, продължило домомента, в който корабът внезапно започнал да потъва.


Внушителният морски съд изчезнал под водата за по-малко от 10 минутикрай бреговете на Сафага, на 600 км югоизточно от Кайро, където етрябвало да акостира. Издирването на оцелели в района накорабокрушението продължава.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK