Корабът “Катя Зет” още е блокиран от ледовете в Азовско море

Корабът “Катя Зет” все още се намира в изключително тежкаметеорологична и ледова обстановка, съобщиха от фирмата-мениджър наплавателния съд "Варна шипинг енд трейдинг".


Корабът оставаблокиран от тежки ледови полета на 40 мили северно от Керченския проливи на 4 мили западно от основния ледови курс в Азовско море.


Безотговор са останали многократните искания на корабособственика заизпращане на ледоразбивач, без чиято помощ корабът трудно ще бъдеосвободен от ледовете. Причината вероятно е формиращият се днес врайона на Керч конвой от 12 кораба, който воден от ледоразбивача“Капитан Белоусов” ще отплава за Мариупол, където ще пристигне утревечер, коментира собственикът на "Варна шипинг енд трейдинг" кап.Веселин Генов.


След един ден престой от Мариупол за Керч епланирано да бъде формиран нов керван, който на 11 февруари да преминепокрай  “Катя Зет”. От "Варна шипинг енд трейдинг" се надяват снегова помощ корабът да достигне Керченския пролив

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK