Флиртът е равнозначен на прелюбодеяние, смята турски държавен орган

<title></title>
Турската дирекция по религиозните въпроси определя като &quot;възбуждащо&quot; една жена да остане насаме с чужд мъж и предупреждава, че това може да доведе до прелюбодеяние.<br />

© Ройтерс

Турската дирекция по религиозните въпроси определя като "възбуждащо" една жена да остане насаме с чужд мъж и предупреждава, че това може да доведе до прелюбодеяние.Флиртът е равносилен на прелюбодеяние, необвързани жена и мъж не може да остават насаме, а използването на парфюм от жените е неблагоприлично, смята турската Дирекция по религиозните въпроси, цитирана от в. "Радикал".


Тези становища се съдържат в текст, посветен на сексуалния живот и свързаните с него религиозни забрани, който е поместен на официалния интернет сайт на дирекцията.


Прелюбодеянието и проституцията се определят като големи грехове в Корана, припомня религиозният орган, но същевременно посочва, че флиртуването също е прелюбодеяние. Дирекцията определя като "възбуждащо" една жена да остане насаме с чужд мъж и предупреждава, че това може да доведе до прелюбодеяние.
Използването на парфюм се смята за непристойно. В текста се припомня, че пророкът Мохамед не е гледал с добро око на жените, използващи извън дома си парфюм, който може да се усети и от другите.


Дирекцията по религиозните въпроси, подчинена на правителството, е най-висшата религиозна власт в държавата. Тази институция е била създадена през 1924 г., за да регулира религиозните практики.

Ключови думи към статията:

Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нормален
  *****
  Неутрално
 2. 2 Профил на Надинка
  *****
  Неутрално

  Зле... И тези хора ще ми влизат в ЕС...

 3. 3 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Препоръчвам на чиновниците в тази агенция да мастурбират по-регулярно (с това мислене секс ще видят само в кошмарите си). Милите от толкова време не са пипали дупе, че само като им замирише на жена и отиде коранът по дяволите. Оставането насаме с жена наистина може да доведе до ерекция, а истинските вярващи трябва да еректират само когато мислят за господ/аллах.

  gradinko.bg
 4. 4 Профил на еВРОПА
  *****
  Неутрално

  Добре дошли в Европа мили съседи.Делят ви няколко века цивилизация.Толкова е тъпо,че ми се струва че ни будалкат или искаме да се радваме,че все още има по-зле от нас.

 5. 5 Профил на :)
  *****
  Неутрално

  Лошото е, че в България вече е пълно с така мислещи мюсюлмани.

 6. 6 Профил на Alexander
  *****
  Весело

  Алтернативно: Ами да остават насаме само с мъже тогава, друго не виждам! За това Коранът може да си затвори очите щом не мирише на парфюм, а на друго... Тия съвсем полудяха!

 7. 7 Профил на каскета
  *****
  Неутрално

  Тези, ако ги приемат в Евросъюза, като ги гледам как агресивно се държат в Европа, сигурно и нас ще се опитат да ни наставляват.
  Само не ми е ясно как българките ще скрият
  голите пъпове и ще сложат шамии и фереджета.

 8. 8 Профил на ИГ
  *****
  Неутрално

  Големия проблем на Турция е не че там има хора с такова мислене, а че управници с ислямистки възгледи са предпочитания избор на народа. Единственият начин за сега да бъдат държани под контрол донякъде е забрана на партии от прокуратурата и демонстрация на сила от военните. Ако остане на народа да избира, което е задължително за една страна да стане член на ЕС, той ще си поставя на власт ислямистите. Това пък няма да е приемливо за страните от ЕС, защото ако останат ислямисти на власт няколко мандата, като нищо ще видим Турция да следва челния пример на братски Иран и Афганистан.

 9. 9 Профил на 3
  *****
  Неутрално

  Калкото и другите европейки ще сложат фереджета.. Ама че тъп коментар ,каскет. Защо трябва някой да слага фередже и да обува шалвари?!

 10. 10 Профил на Надинка
  *****
  Неутрално

  До 7
  По темата за голите пъпове на българските.. Някъв чужденец бил дошъл на гости в българия и като се разхождали минали покрай едно училище, в което учениците били в междучасие и той казал: "Не знаех, че в България има толкова много проститутки." Така, чее... положението е зле

 11. 11 Профил на mistik
  *****
  Неутрално

  бг медия, пи6ейки за тия слу4аи в Турция, сяка6 за първи път се слу4ват, сяка6 този сайт сега влезв в действие, съвсем целенасо4ено се опитва да набие определена мисъл в главата на българина, а именно колко ислямистка е и продължава да става Турция...Зна4и, стой дале4е от Турция! Ама тези пусти, непослу6ни българи постоянно у ком6иите, сяка6 им се казва обратното! и сателитите им обърнати към тях, и порфейлите за алъ6-вери6, и задниците им продължават да се пекат на егейското слънце, тц, тц, тц!

 12. 12 Профил на К
  *****
  Весело

  Алах е тъпо копеле. Както и неговите последователи.

 13. 13 Профил на TR
  *****
  Неутрално

  Това е лощо изказване е на един от Дирекцията по религиозните въпроси което не е вярно и се критикува от цялата турска общност такива неуда4ни изказвания се слу4ват нормално е но аз сега ще пища за нещо което е реалност Незнам дали сте 4ували за един полуостров в Гьрция кьдето има 20 цьркви от които 17 са грьцки а останалите руски ,бьлгарски и срьбски и знаете ли този полуостров е забранен за жени и вси4ки други които проповядват друга религия от няколко века. Според мен това е вьзгледа на цялата православна цьрква кьм жената защото там има гьрци бьлгари руснаци и сьрби.

 14. 14 Профил на Alexander
  *****
  Весело

  Още едно решение: Щом флиртът се смята за прелюбодеяние, да не флиртуват! Да преминават направо към реалната фаза! В кой филм Брад Пит казваше: Don't talk that much with women. I recommend fucking...

 15. 15 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  Така е! За християните: Иисус Христос казва същото - ако само пожелаете една жена, вече сте прелюбодействали с нея в сърцето си. На който не му се нравят тези думи на Спасителя, значи не е християнин.

  до Надинка: Права си! Чужденците гледат на българките като на проститутки, защото повечето се обличат като такива. Липсата на християнска вяра е причина за всичко това.

 16. 16 Профил на Яна
  *****
  Неутрално

  А аз предлагам да забранят въобще жените в Южната ни съседка - отстранили се обектът на прелюбодеяние, мястото на "праведниците" е осигурено в рая.
  Ето това се казва либерализация на човешкиЯТ /мъжкиЯТ/ индивид!Ето това се казва дълновидно и конструктивно мислене!

 17. 17 Профил на 1 Коринтяни 11:6
  *****
  Неутрално

  Защото, която жена се не покрива, нека остриже и косата си. Но ако е срамно за жената да си стриже косата, или да си бръсне главата, то нека се покрива.

 18. 18 Профил на Kiboko
  *****
  Неутрално

  Не Мistik. Тези неща не се пишат в българска медия за плашат хората, а защото Турция е страната която до сега бе пример за другите ислямски страни, макар и арабите да не го признават. За нас като българи има значение дали нашите съседи ще бъдат една демократична и икономически силна страна, вървяща напред по пътя начертан от Ататюрк, или ще се превърне в зона на несигурност, в която полуграмотни молли ще се намесват във всички проблеми на обществото и ще осъществяват някакви съмнителни експерименти.

 19. 19 Профил на Kiboko
  *****
  Неутрално

  А иначе е видно от писаното тук, че между ислямските и православните фундаменталисти няма голяма разлика...

 20. 20 Профил на до Kiboko
  *****
  Неутрално

  Значи да вярваш на това, което казва твоя Господ и да искаш да го спазваш е фундаментализъм, така ли? Добре, ако това е фундаментализъм, то тогава аз искам да бъда фундаменталист! Само че другото изобщо не е християнство.

 21. 21 Профил на християнин
  *****
  Неутрално

  Наистина Бог/Аллах иска един мъж да се свърже духовно и телесно само с една жена, така помагайки си в живота и уважавайки се ще опознаят и по-добре Бога. Всички останали могат да бъдат само братя и сестри, тоест не може и не бива да се флиртува с тях! А това дето българите масово изневеряват и мислят, че са много свободни, не е добре. Затова и поколение след поколение се изражда и се случват трагедии. Само колко народ измря у нас по пътищата от алкохол? А в исляма и пиенето е забранено и е грях, понеже мъти ума на хората.

 22. 22 Профил на Osman tr
  *****
  Неутрално

  Hristianite si smqtat che vsichko im e pozvoleno,ami taka e zashtoto ne si znaqt religiqta. Kato si hodqt polugoli po ulitsite si smqtat che sa intiligentni i hora s visoka kultura.Ediniqt po nadolu si pisal "Алах е тъпо копеле" drugiqt neznam si kakvo za feredjetata. Samo moga da vi kaja tova, sravnete komentarite v Turskite vesnitsi s Barlgarskite vestnitsi i togava shte razberete umstvennoto kachestvo na dravta naroda.Za sajelenie osven podigravki i unijeniq po BG komentarite az lichno ne vijdam nqkoi da pishe neshto mislenno, az se pishe (İNSTİNKTNO)osobenno kato stava vapros za TR.Bilo to za dobro bilo za losho vseki pat vse sashtata rabota.

 23. 23 Профил на Mistik
  *****
  Неутрално

  Кибоко,
  благодаря, 4е не се нахвърли върху вси4ко турско, без зна4ение дали е (+) или (-)...
  Докъде стигнахме, да благодарим за нормално държание!!
  Но ти не се безпокой, в Турция прогресивните хора никак не са малко, а тук се осланят най-ве4е на жените. Дали те искат да върнат позициите, които са завоювали за 85 години? Самите "покрити" жени няма да се дадат. Мисли6 ли, 4е им се живее като в İран, като може6 да си развявя6 най-демократи4но байрака върху джипове и като собственици на фирми, както е сега! Така, 4е Турция продължава и 6те продължава да е модел, не само на ислямски държави! Вярвай ми!

 24. 24 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Изцепките на талибаните трябва да се осмиват независимо дали са в Турция или в Рилския манастир. Религиите подтискат секса, защото без секс мъжете ни избива на агресия и по-лесно се впрягаме на джихади и кръстоносни походи.

  Важното е да те боли к.ра за религията (от много секс)

  gradinko.bg
 25. 25 Профил на автор
  *****
  Неутрално

  аман от религиозни напъни, не разбират ли, че времето на религиите изтече? най-много да избият още хора в предсмъртните си гърчове и да направят други нещастни и психично болни.

 26. 26 Профил на до Osman tr
  *****
  Неутрално

  Прав си, Османе! Съгласен съм, че турците по форумите се държат много по-културно, а и застъпват много по-морални позиции. Искам обаче да ти кажа, че християните си знаят религията, а тези нещастници, които дрънкат глупости тук не са християни, както можеш да се убедиш от коментарите по-долу. Съгласен съм, че моралната поквара при българите е по-голяма от тази при турците и причината за това е че по-голямата част от българите не са вярващи.

  до gradinko: Просташките ти изцепки вече се приближават към открито богохулство. На мен не ми пречат, но с това вредиш основно на себе си. Нали вече си партиец, утре подобен език направо ще те закопае!

 27. 27 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Хаха, айде сега ми препоръчай да спра дрогите и да се оженя (отново) най-сетне

  gradinko.bg
 28. 28 Профил на автор
  *****
  Неутрално

  "моралната" поквара винаги е най-голяма в сърцето на всяка религия. започват на чисто, но само след едно поколение водачите правят това, което забраняват на масите. винаги е било така и винаги ще бъде, докато се правят опити да се ограничават хората и да им се налагат неестествени неща - като въздържанието от секс, подчинената роля на жените, криенето на косите (?????), разните физически наранявания (като обрязване и подобни) и най-важното - забраната да мислиш. всяка религия иска нейните следовници да ползват главите си само за подпиране на шапки, да не мислят, а да питат духовните си водачи за всички отговори - от това какво да ядат до това дали да убият съседа си, защото яде нещо друго.

 29. 29 Профил на Alexander
  *****
  Неутрално

  Най-досадното е разминаването между говоренето и поведението на мюсюлманите, които постоянно ти натикват в лицето Корана вярвайки, че това ги прави по-добрите, едва ли не светци. БиБиСи днес цял ден върти един материал за 10 пакистански войници, които са изнасилили дете в Cote D'Ivoire - Бряг на Слоновата кост. А като знаем всички какви върли боголюбци са пакистанците! Как само плюят и съдят всичко и всеки! Ако Аллах беше толкова силен у тях, едва ли това е трябвало да направят.
  Имах съседка от Пакистан, която нарече веднъж пред мен християнките курви, понеже ходели в рокли с голи рамене лятно време. Аз помълчах, а после скромно, както се казва "в стил Джейн Остин", смирено вметнах: Но ти си била омъжена два пъти вече, драга, разведена два пъти, и сега отново си омъжена за трети път...(което за Пакистан е немислимо, но тя живее в Европа и това някак минава по-леко...)Тя полудя! Овика ме! Повече не ми и проговори. Лесно се бие чело по 100 пъти на ден в пода, за да го играят религиозни, но това не ги прави святи или по-добри от нас. При мюсюлманите всичко е въпрос на говорене! Те се самоубеждават, че са по-праведните. Ако повтаряш една лъжа постоянно, накрая започваш да я виждаш като истина. Правят почти всичко, което и ние правим - кражби, насилие, секс, но разликата е, че не го правят толкова открито. Понятно защо- рестриктивна религия, която все пак обаче не ги възпира... И най-вече - постоянно съдят другите за същото, за да се почувстват по-добре самите те. А светите книги... Те са си книги! Ако тръгна и аз да развявам Библията по цял ден, без да живея по каноните й, няма да стана по-добър, вероятно обратното...
  Абе голяма досада може да е религията... Особено тази - уж най-правилната... В нашите "невернически" държави, както те ги наричат, когато мъж изнасили жена, го съдят и влиза в затвора. В много мюсюлмански страни обаче жените, които стават жертви на сексуално насилие, единодушно биват осъдени и убивани с камъни. Толкова умно, толкова мъдро и така човеколюбиво! По мюсюлмански!

 30. 30 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  Съгласен съм с Alexander.
  И само една много вярна, според мен, мисъл: Лесно е да се бориш за идеалите си, трудно е да живееш според тях и да ги спазваш ден след ден.

 31. 31 Профил на Mistik
  *****
  Неутрално

  Александър,
  толкова мисли и анализи на тема "мюсюлмани" си направил, потрудил си се, помислил си, дано да беше се напрегнал и на тема "човешка психология", която не се променя според религията, което и ти, като умен човек сигурно знаеш...

 32. 32 Профил на Osman tr do No:26
  *****
  Неутрално

  Balgodarq ti che si mi otgovoril. Jelaq ti vsichko hubavo priateliu.

 33. 33 Профил на edno mnenie
  *****
  Любопитно

  Никога не мога да се съглася че една религия може да бъде демократична ако бележи вярващите си с обрязвания още в бебешкия стадий и определя какви трябва да станат.
  Нали един човек сам определя дали ще бъде атеист или религиозен и каква религия харесва повече.
  В една демократична държава децата сами определят каква религия ще възприемат!И дали изобщо искат да бъдат религиозни.Религията е нещо лично , за което не трябва да се говори много.
  А как един човек ще определи сам каква религия ще си избере когато още като бебе той е предопределен от някой друг с обрязване каква ще му е религията.
  Значи при някои религии човек няма право на избор!

 34. 34 Профил на GOD
  *****
  Неутрално

  Както каза един познат южхоафриканец преди около 10г, "ако мюселманите изтрелят космонавт сега, то те ще са първите в света т.к. при тях сега е 1422г."

 35. 35 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  до 33: Не мога да се съглася с теб. Вярно е, че всеки човек трябва сам да определи каква религия ще изповядва и дали ще има такава, но начинът, който ти предлагаш - да се чака, докато детето порасне и само да направи своя избор - предполага то да израсне като атеист - без никаква религия. Естествено, че след това за него ще бъде много по-трудно да повярва. В случая се дава предимство на атеизма (безбожието), който също е вяра - че няма Бог. Така пак се поставят едни убеждения пред други.

  Освен това какво общо има тук "демократичната" държава? В демократичната държава всички родители имат право сами да възпитават децата си. За разлика от тоталитарната, където децата се откъсват от родителите и се възпитават в разни "пионерски", "скаутски" и пр. организации, съобразно държавната идеология.

 36. 36 Профил на автор
  *****
  Неутрално

  ти промивай нечий мозък между 4 и 14, че трябва да избива всички, които ядат свинско, пък после му дай "свободен" избор. или му отрежи нещо, то ще му порасне ако иска (не говоря само за обрязването на момчета, но и за по-жестокото на момичетата). или като в афганистан - бомби в куклите, за да се научат, че не трябва да си играят с тях. свободата е свобода сам да правиш избор, а не да ти го предопределят. религиите просто трябва да изчезнат, вече творят повече зло, отколкото добро.

 37. 37 Профил на hristijanka
  *****
  Неутрално

  Мисля, че сляпото следване на коя да е религия е опасна отживелица.Deep-down,вярвам
  че сме същите уязвими човеци без разлика на религията ни. Моят Господ се казва Разум и не
  следвам сляпо нищо и никого.

 38. 39 Профил на Alexander do 38
  *****
  Весело

  Вечната Абракадабра! Това всяка църква го прави по свой си начин! Нищо ново! You Tube видео! Голям праз!

 39. 40 Профил на до hristijanka
  *****
  Неутрално

  Не знам защо си се кръстила "християнка", след като богът ти се казва "Разум". Моят Бог е Светата Троица - Отец, Син и Свети Дух. "Разум" е богът на френските масони-революционери, чиято основна цел е била унищожението на християнството.

 40. 41 Профил на бумеранг
  *****
  Неутрално

  Подобни канони има и в други религии,но кой ти спазва,същото и за мюслюманите в ТР,това е просто изказване на религиозно учреждение,жалкото и смешното е ,че се мъдри като новина в Д-к....

 41. 42 Профил на None of the above
  *****
  Неутрално

  Иусус Христос -
  "Аз пък ви казвам, че всеки, който поглежда на жена с пожелание, вече е прелюбодействал с нея в сърцето си" (Мат. 5:27-28).
  "Казано бе също: "ако някой напусне жена си, нека й даде разводно писмо". Аз пък ви казвам: който напусне жена си, не поради прелюбодеяние, той я прави да прелюбодейства; и който се ожени за напусната, той прелюбодейства" (Мат. 5:31-32).

  Съгласна съм с Бумеранг. Супер ограничени са хората, които бързат по един да правят изводи за цяла нация, и критикуват чужди култури без хабер да си имат за какво говорят. Зле е положението и няма управа...

 42. 43 Профил на ali
  *****
  Неутрално

  do kasketa priyatel ot 20 godini jiveya na zapad i tuk da znaes nikoy ne misli da pogledne edna musulmanka s loso oko i gi uvajavat.no isto4no evropeykite i po spetsyalno bilgarkite v tehnite o4i sa samo prostitutki i kradli dale4 ot vsyakakvo vaspitanie i moral.i nay vajnota na zapad ne uvajavat bezvernitsite.i bivsi komonistilakei na ussr.gore pisanoto nese otnasya za 4estnite i dostoyni bilgari.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK