Цял батальон руски войници са се самоубили през 2007 г.

Цял батальон руски войници са се самоубили през 2007 г.

© ReutersРусия е загубила през 2007 г. над 300 войници, неиздържали на тежката служба и прибегнали до самоубийство, съобщи Ройтерс, като се позова на официални данни. Според правозащитни групи високите число се дължат на властващата в руската армия култура на насилието и безхаберието по отношение на този проблем на командващите, а предприетите през последните години реформи са останали предимно на хартия.


"Почти цял батальон, или по-точно 341 войници, са били безсмислено изгубени през миналата година след самоубийства", съобщи главният военен прокурор Сергей Фрадински, цитиран от агенция "Интерфакс". По думите му все пак броят е намалял в сравнение с предходни години, но недостатъчно.


Стремглаво се увеличава обаче броят на руснаците, които опитват да избягат от задължителната военна служба. Поне 100 000 ежегодно не стават войници или биват уволнявани предсрочно поради психически или психологически проблеми. Хиляди успяват да се откупят от армията с тлъсти подкупи.

Ключови думи към статията:

Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на как беше песента?
  *****
  Неутрално

  Я другой такой стране не знаю, где так вольно дышат ЧЕЛОВЕК!
  Всичко им е наред на товарищите. Вкл зверските обноски помежду им.

 2. 2 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  В Псковска област, която е гранична с балтийските републики, руски донаборници взимат второ гражданство и служат като доброволци в натовските армии на прибалтийските републики. Порнографията е пълна!

 3. 3 Профил на Alexander
  *****
  Неутрално

  Тия са поне сто години назад! Руска кратуна трудно увира! И са толкова архаични, че да му се доповръща на човек.

 4. 4 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Чудесен антипутински пиар би бил един паметник на незнайния воин-самоубиец!

  gradinko.bg
 5. 5 Профил на Владимир Путин
  *****
  Неутрално

  Это империалистическая клеветническая кампания против России! Газета Дневник надо быт запрещена!

 6. 6 Профил на А на снимката ....
  *****
  Весело

  На таблото третият войник от ляво нещо се ослушва

 7. 7 Профил на Виденов
  *****
  Неутрално

  Комунизма не прощава! Жалко за руснаците, че тях ги обрули най-жестоко, а и там краят му не се вижда...Дано у нас времето да излекува тази гнусна физическа и ментална чума, която унищожи толкова душй...

 8. 8 Профил на Чича ви Буш
  *****
  Неутрално

  Моите пък въобще не се самоубиват защото масово убиват!

 9. 9 Профил на ГТ до долния
  *****
  Неутрално

  ти си много просто говедо!

 10. 10 Профил на Неее...№9,...
  *****
  Неутрално

  ...от теб по просто няма, поне в тоя форум - виж си правописа и си затвори гагата - вони на ферментирал антируски дрисък с реститутски, просташки привкус!

 11. 11 Профил на Я да сметнем...!!!
  *****
  Неутрално

  "Около 50-60 български деца всяка година слагат край на живота си, съобщи за „Новинар” психологът Иван Игов. Според него децата посягат на живота си, защото не намират начин да се справят сами с проблемите си, нито успяват да намерят помощ от специалисти, родители или учители. По данни на Националния център за опазване на общественото здраве само през 2006 г. 33 деца на възраст до 19 години са се самоубили, а общо 652 деца са направили опити....!"......Ами освен децата? Ами то в нашата армия вече няма да има самоубийства по простата причини, че...няма армия! Някой ще даде ли данни за "Великата" американска армия...или данните са засекретени от НАТО предвид борбата с "тероризма"!?!? ...Воня...!!!

 12. 12 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Army suicides reported up again — at 115

 13. 13 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Ами я да видим как е зад океана
  "An Army official said Thursday that 115 troops committed suicide in 2007, a nearly 13 percent increase over the previous year's 102". http://news.yahoo.com/s/ap/20080529/ap_on_go_ca_st_pe/military_suicides

 14. 14 Профил на n
  *****
  Неутрално

  руската армия е непобедима

 15. 15 Профил на До № 14
  *****
  Неутрално

  Така говорят фактите - прав си...само че на бойното поле, а не в продажбите на краден иракски петрол, например!

 16. 16 Профил на ФЩ до ГТ (9ти)
  *****
  Неутрално

  ти да не си от онея българи в америка, дето след 5 години ядене на полуфабрикати и бачкане по 14 часа на ден вече казват на Буш "нашият президент"? не че нещо, ама бая станаха такива....?

 17. 17 Профил на Гневен за №10, комунистическия изрод
  *****
  Гневно

  Изразът "реститутскии" го използват само комунисти, когато става дума за хора, потърсили си апартамента, след като е бил "експроприиран" в полза на тъпия селендур, сетил се да се направи на много правоверен комунист, та да се облагодетелства лично. И когато един ден децата на човека с отнетия от комунистите апартамент (или магазинче, цех, малка фабрика и пр.) се сетят да си искат собствеността, за която, при това имаше и специален закон, децата на отвратителния комунист, още по-отвратителните и нагли, нахални копеленца почват на всичко отгоре да сипят хули към онези, които си търсят правото. И думите им са от рода на "мръсен реститут"...
  На мястото на потърпевшите, веднага размазвам комунистическата чутура я на таткото, я на синчетата му...

 18. 18 Профил на до 3, 4,17
  *****
  Неутрално

  малоумни получовеци..бахти падението.. жалко за азбуката която сте научили

 19. 19 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  На почитателите на руския ботуш цитат от руска публикация от октомври 2007 г.:

  "Вечно голодная солдатня России подрабатывает проституцией, предлагая гомосексуальные услуги за еду. В казармах российской армии царит атмосфера беспредела, где молодых людей калечат, заставляют платить деньги и над которыми постоянно издеваются."

  Накратко, "великите" руските войници предлагат хомосексуални услуги за да не пукнат от глад. Сексуалната революция в действие, ръйш! Това и в Етиопия го няма. А относно колко е "непобедима" въшливата руска армия - видяхме ги в Авганистан и Чечня. Авганистанските селяни гонеха по планините с лопати руските витязи. А в Чечня съвсем се осраха - 10 години нищо не направиха срещу 2-3 хил. партизани. Добре че се намери предателския клан на Кадиров. И сега руснаците плащат по 1 млрд долара репарации на чеченците. Руските закони не действат на територията на Чечня. Щот руската армия е "непобедима" де.

  А да не говорим за това, че американците срутиха без един изстрел такава империя като СССР. Уникален случай в световната история. Поне да бяха гръмнали "непобедимите" с ловджийска пушка. Да ама не! Непобедими били! Ша падна от смях!

 20. 20 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  Спс, пардон за грешката! Навсякъде по-долу да се чете Афганистан.

 21. 21 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  Емблематичен беше случаят с редник Сичов от руската "непобедима" армия през 2007 г. Издевателствата продължили 3 дни - Сичов е стоял 2 дни клекнал. Като резултат - ампутация и на двата крака. И нищо - посеркото Путин, главнокомадващия де, даже и не мигна. Едно "извинявай" не каза. Няма наказани офицери, няма наказан министър на МО за това, че месеци наред криеха за инцидента, а после лъгаха, че Сичов сам се бил контузил. Издевателствата са масово явление в "непобедимата" руска бантустанска армия.

 22. 22 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "а не в продажбите на краден иракски петрол, например!" - това от агенцията "Една жена го каза" ли го научи, Тутраканчо? Или от опашката за хляб? Много сте елементарни, комунетата. Вас като че ли масово са ви насилвали като деца - ептен ви е фръкнала чивията.

 23. 23 Профил на Antipolice
  *****
  Неутрално

  Много моля, но все пак това е форум. Изслушвайте се.

 24. 24 Профил на neotrazim
  *****
  Неутрално

  Няма по тъпо нещо от така наречената казарма. Казвам го, защото бях след висше образование. Когато отидох в Стара Загора за да изслужа, и влезох в казармата вътре всички лаеха като кучета. Добре, че имаше един от Стара Загора, също висшист като мен, и брат му беше млад войник и поминахме покрай него леко. Най добре е, че вече няма задължителна служба, защото това е избор.

 25. 25 Профил на до 3,4,17 ,22
  *****
  Неутрално

  липсата на уважение към чуждата смърт показва какви морални изроди сте

 26. 26 Профил на борко - до Мишо
  *****
  Неутрално

  Не искам да влизам в ролята на защитник на руската армия, но нека ти напомня за издевателствата на американски войници в Гуантанамо и затвора Абу Гариб в Ирак. В случай, че ме попиташ: "Това на опашката за мляко ли ти го казаха?" или "Една жена ли ти подшушна това на пазара", ще ти отговоря, че това бе разгласено по всички световни медии. Виж напр. тук: http://www.amnesty.org/en/ai_search?keywords=Guant%C3%A1namo&form_id=search_theme_form&form_token=e94163579868219f68caeb0196fb6c7e
  Като се вижда пък от данните, дадени от №13 в американската армия самоубийствата също са се увеличили. Ако вземем предвид факта, че американската армия е с около 350-400 хил. души по-голяма, то става дума за сходни числа.

  Така че изверги и човешко нещастие има навсякъде, стига сме величаели или хулели едни или други!

 27. 27 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Ако вземем предвид факта, че американската армия е с около 350-400 хил. души по-голяма, то става дума за сходни числа." - драги Тутраканчо! Става "дума за сходни числа" само в развинтената ти фантазия. И прави разлика между самоубийства по психически причини (навсякъде има психопати), както е в нормалните армии, от самоубийства вследствие на издевателства. Сега вдяна ли? Или трябва и на пръсти да ти се обяснява?

  А това с Абу Грейб направо изби рибата, текезесарино. Само че елегантно пропусна да споменеш, че виновните американски войници бяха наказани със затвор. Да си чул за осъдени руски войници и офицери за издевателства в руската армия? Няма и да чуеш. Защото няма такива. Ама вие комунетата както винаги пропускате подробностите.

  "липсата на уважение към чуждата смърт показва какви морални изроди сте" - кой показва неуважетние, сладурче? Къде го прочете това, Тутраканчо? Ма вие комуноидите много обичате сами да си задавате въпроси и сами да си отговаряте. Като лудите сте станали. Тук става въпрос, дебилчо, че "великата" ви руска армия е най-обикновена въоръжена тълпа.

 28. 28 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  Чакам подробности за "продажбата на краден иракски петрол". За това те питах, сладур откъде си го чул. Или вече не помниш? Ма то е ясно - вие комуноидите помните по две минути само. Като маймуните.

 29. 29 Профил на Freedom
  *****
  Неутрално

  За сведние, за миналата година в американската армия са се самоубили приблизително 125 души(почти 3 пъти по-малко) въпреки,че се намират в състояние на война.
  И това е най-лошата им статистика от 20 години!

 30. 30 Профил на борко - до Мишо
  *****
  Неутрално

  Ако такива като теб, които използват в споровете си обръщения като "Тутраканчо", "текезесарин", "комуне" и подобни ми хвалят преимуществата на американската армия (а и на каквото и да било), доста бих се усъмнил в нейните достойнства... Както и да е.

  Нямам намерение да търся цял ден кои и колко американски войници са били наказани и кои руски не са. Това, което исках да кажа е, че не трябва да прекаляваме с венцехваленията и обидите към едните и другите. Нито всички американци войници са Супермени и майка Тереза в едно, нито всички руски войници са Ханибал Лектър или проститутки.

 31. 31 Профил на a be borko
  *****
  Неутрално

  Ти виждал ли си животното наре4ено руски
  войник?То няма ни6то 4ове6ко в него-старите кримки и сержантите го бият,товарят като товарно доби4е по-цял ден,при това без да го хранят,а ве4ер издевателстват сексуално и се гаврят с него!Според мен самоубйствата са доста пове4е от посо4ената цифра...Ама жалко за брату6ките-овце,крепостни селяни ,мъжки проститутки и психопати-това е днес необятната руска ду6а

 32. 32 Профил на ABC
  *****
  Неутрално

  При 1 млн войска 300 души. Идеята е дай да намалее тая бройка - как - ами съкратете войската на 100,000 че да има 30 жертви. Ами я да стане 10,000 че да са само 3-ма. Абе то за какво им е изобщо армия - да вземат пример от нас, нямаме войска, нямаме и какво да пазим. Но те май имат доста неща за пазене.

 33. 33 Профил на & 22 до мишоците
  *****
  Неутрално

  ...морални изроди го написах аз това е диагноза, следва и лечение.Гет бек в компютърните дупки. И не се показвайте от там ,достатъчно е наказанието което ви е сполетяло

 34. 34 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Но те май имат доста неща за пазене." - само че другите знаят ли, че руснаците пазят нещо си. То се видя тяхното "пазене". Вж. 1991 година. Така се "опазиха" тогава, че им срутиха империята на злото за 5 години. С всичките им ракети и танкови буклуци. Пълен майтап! Така, че и сега пазенето им е същото. Па и по-лошо.

 35. 35 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Нямам намерение да търся цял ден кои и колко американски войници са били наказани и кои руски не са." - елегантно но тъпо, сладур! Обаче тогава не кукуригайте първомайските си лозунги. Явно е че на повече не сте способни. Поне не си признавайте че и сте мързеливци на всичкото отгоре.

 36. 36 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Гет бек в компютърните дупки." - типично за комуноидите - като нямате кво да възразите почвате маймунджулуците. Дерзайте, примати!

 37. 37 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Това, което исках да кажа е, че не трябва да прекаляваме с венцехваленията " - къде си видял "венцехваления, дебилчо? Продължаваш сам със себе си да дискутираш. Виж ся! Щом си почнал да си хортуваш с вътрешните си гласове, то напрао си за диагноза, братчет.

 38. 38 Профил на психиатър
  *****
  Неутрално

  Това е наборна армия, за разлика от професионалната армия на САЩ.

 39. 39 Профил на & 22 до мишо
  *****
  Неутрално

  ей ти си много болен и ще си пръснеш скоро сам тиквата

 40. 40 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "ще си пръснеш скоро сам тиквата " - не съди по собствената си чутура, сладурче!

 41. 41 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  "...къде си видял "венцехваления, дебилчо? Продължаваш сам със себе си да дискутираш. Виж ся! Щом си почнал да си хортуваш с вътрешните си гласове, то напрао си за диагноза, братчет."

  "...типично за комуноидите - като нямате кво да възразите почвате маймунджулуците. Дерзайте, примати!" - ясно... Хайде, приятен ден.

 42. 42 Профил на ABC
  *****
  Неутрално

  Мишо, много навътре вземаш нещата, че отговаряш персонално на всеки коментар. Значи според теб нямат нищо за пазене? Там някакъв петрол и злато са дребна работа? Може би светът е загрижен за живота на нещастните руски войници/младежи? Ами защо тоя свят не се вълнува в Африка колко младежи се избиват така м/у другото всеки ден и никой не ги брои въобще а? Защо не се вълнува никой от тях, а иначе руските самоубийства се коментират постоянно. За разлика от нас, руснаците не са изпростяли толкова и не се поддават на тъпи съвети "абе нямате пари, я си съкратете войската че ви пречи".

 43. 43 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Значи според теб нямат нищо за пазене?" - пак свободни съчинения. И ти ли, братче, почна сам със себе си да говориш? Бе тук било пълно с шизоиди бе! Къде съм казвал подобна глупост. И я ме светни кой им иска богатствата?, Кой ги заплашва. Че ако искаха, американците през 1991 година можеха с голи ръце да ги стиснат за топките ваще "велики" руснаци. Що ли тогава не поискаха, а сега искат. Пълна идиотия!

  "Ами защо тоя свят не се вълнува в Африка колко младежи се избиват така м/у другото всеки ден и никой не ги брои въобще а?" - брои ги, сладур. А тук се интересуваме защото има такива, тикви като теб дет въздишат и пускат сълзи и сополи по "великата" бантустанска армия. И не се интересуваме от африките щот африките не се месят на балканите. А с всичкото си нахалство на бантустанци, руснаците се опитват отново да ни учат на ум и разум. И се намират предатели в Отечеството, които искат пак да ни върнат с един век назад. Като през 1944 г. Сега стана ли ти ясно що не ми пука за африканските младежи?

  "руснаците не са изпростяли толкова и не се поддават на тъпи съвети "абе нямате пари, я си съкратете войската че ви пречи" - продължаваш сам със себе си да говориш. И кой им дава такива дебилни съвети, Тутраканчо? Освен тъпунгери кат теб друг никой.

 44. 44 Профил на Za chistkata na ruski oficeri v Dagestan
  *****
  Неутрално

  През 2006 в село Кубилай Курган в Дагестан са ликвидирани 38 руски офицери

  http://gorata.net/f.php?f=Neudorfwald

 45. 45 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Мишо, много навътре вземаш нещата, че отговаряш персонално на всеки коментар" - не на всеки коментар отговарям, сладурче. На всеки тъп коментар, да, отговарям. Понимаешь?

 46. 46 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "През 2006 в село Кубилай Курган в Дагестан са ликвидирани 38 руски офицери " - нищо радостно няма - лека им пръст. Да лежат на съвестта на тъпия им ГОВНОкомандващ.

 47. 47 Профил на Боб Яхния
  *****
  Весело

  Дреме им на руските военни за съдбата на солдата - от Джугашвили, та до днес! Братушки сме с тях по мирновременно геноцидиране, без съмнение - те се самоубиват в казармите, ние - по пътищата (дори им водим)...

 48. 48 Профил на Ha
  *****
  Неутрално

  Как така изведнъж се появи статия, колко руски войници са се самоубили? И претърсих западната преса!? Бинго!В холандската телевизия на 1 канал на телетекста чета:
  115 американски войници са извършили самоубийство през 2007 година.Това е повече с 13 % от 2007.
  25% от самоубийствата са в Ирак.
  Сега разбрах причината за появяването на тази статия!

 49. 49 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Как така изведнъж се появи статия, колко руски войници са се самоубили?" - край, селските луди разкриха заговора. Всичко пропадна! Всички агенти 007 да се прибират. Не знаех че в Долно Уйно фащат Холандия, ама кви ли не чудеса стават на света. Ей, големи фантазьори са това комунетата. Еша си нямат. Напрао са Емил Боевци. В кръстоска с крава.

 50. 50 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "са извършили самоубийство през 2007 година.Това е повече с 13 % от 2007." - па изтепахте рибата комуноиди - извършените самоубийства през 2007 година са с 13% повече от самоубийствата през същата 2007 година. Това даже холандец да си, немож го измисли по-тъпо.

 51. 51 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "съобщи Ройтерс, като се позова на официални данни" - чете дебили! Никаква холандска телевизия няма тук. Или руснаците си публикуват "официалните данни" след като гледат холандците? Ама вие комунетата наистина сте много тъпи, братчед. А щом това са официалните данни със спокойна съвест можеш да умножиш цифрата за самоубийствата в руската армия на три - руските военни са известни с патологичните си лъжи.

 52. 52 Профил на ABC
  *****
  Неутрално

  Мишо, пий нещо че да се успокоиш. Нещо не се удържаш пък и пращиш от акъл като гледам.

 53. 53 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  Мислех повече да не се занимавам, но хайде...
  Ето ти тук данните от, забележи! - Jerusalem Post (http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1212041431331)
  и Гардиън - US soldier suicides at highest level for 26 years (http://www.guardian.co.uk/world/2007/aug/16/usa)

  Знаеш ли, ако в твоите постинги се разменят местата на САЩ (американски, американци) и Русия (СССР, руски) ще звучиш като надъханите комсомолски секретари и партийни другари от преди 30-ина години.

 54. 54 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Мишо, пий нещо че да се успокоиш." - споко, текезесарино! Не бери грижа за мен сладур. Не съди за другите по собственото си психично състояние.

 55. 55 Профил на Българин учудено до всички
  *****
  Любопитно

  Момчета, в името на какво са всички тези препирни? Да не би да е загинал някой ваш близък? Българи ли са се самоубили? Не? А за какво се препирате, след самоубийствата на много руски войничета и някакво число холандски и американски? Кой какво иска да докаже, замисляли ли сте се?
  Първо, ходили ли сте в казарма? Аз бях 2 години там. Но да подчертая, казарма в Социалистическо време.
  Второ. Знаете ли какво беше предназначението на Соц. казармата в България? Да пази границите? Нищо подобно. Аз съм служил в ракетно поделение. Нас ни говореха: "Задачата ви е да задържите враговете 20 минути. До тогава се докарва десанта от СССР и братята се справят с всеки проблем..."
  Какво значи това?
  1. Че предназначението на казармата изобщо не е било да пази границите. Да "задържи" изобщо не означава "да опази или да отблъсне врага"...
  2. Следствие от това, е, че това изобщо не е "отбранителна армия"... А защо не е отбранителна?
  Вие знаете ли каква желязна армия е имала България, преди да дойдат комунистите? Авиацията ни е свалила три пъти повече американски самолети, отколокото са паднали Български във въздушините битки през ІІ световна война.
  По това време, войската ни в Македония е отбивала нападения от няколко страни едновременно - от сръбски партизани, от гръцки, от англичани и от могъщата Германска армия. И е оцеляла без особени загуби. Командващият офицер обаче, после е съден и разстрелян от комунистите. Цялата войска е деформирана с едничката цел: отслабване на войската, за да не направи контрареволюция срещу комунистите.
  И това се запазва. След 1944 г. България никога не е изграждала толкова силна войска, както преди това. Разчитало се е на помощ отвън (СССР), което е, меко казано абсурдно недоразумение. Никога защитата на уважаващ себе си народ, не може да бъде поверена в ръцете на чужденци.
  Та да се върнем на казармата.
  Основното й предназначение, както посочихме, не беше отбрана и защита на Родината. Тогава какво?
  Много просто. Това беше месомелачка, която да смачка младежкия ни дух, свободомислието ни, достойнството ни и да ни направи в мекотели - слабоволеви, подчинени и раболепни социалистически путки... Което и правеха. Мачкаха ни, униожаваха ни, всеки пък, когато проявявахме свободомислие ни остригваха нула номер. А това е унижение. Тогава заприличвахме на затвроници. И знаете ли, колко учуден бях, когато видях войничета в Швейцария преди 1 година. Носеха си свободно оръжието по влаковете - смели, достойни, момчета с чест и свободомислие. Никой не видях да ги командва и унижава. Не видях и офицер около тях. На една гара видях сам войник. Момчето, забележете, носеше дълга коса, сплетена на опашка. И имаше големи бакенбарди, почти до под ушите и с брада, като съвременна поп-звезда. И ОНЕМЯХ.
  Едва сега разбрах в каква абсурдна казарма съм служил. Това момче не е било остригано нито веднаж за наказание. Никой не му е правил забележка, че си носи катинарче (брада). А защо? МНОГО ПРОСТО. Целта на Швейцарците не е била същата както по татово време в БЪлгарската народна република - унижение и смачкване на достойнството, на личността на мъжкото население. Целта на техните водачи е, да възпитат свободомислещи и ефективни бойци. И за целта въобще не използват принуда, унезителни наказния или какъвто и да било натиск.
  И нужно ли е да ви подчертавам, че Швейцарската армия е една от най-добрите на Европа? Те изобщо не разчитат на никого да дойде и да им помогне. Те вярват в себе си, уважават себе си; пред никого не се прекланят, никого не венцеславят, освен себе си.
  Ето такъв мироглед трябваше да възпитават в нас държавните ръководители.
  Но те бяха подлоги на Русия. И копираха руската самоунищожителна казармена и варварска система на управление и на порядки в казармата, а и в цялата им държава. ЕТО ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ.
  Така че, високата бройка самоубийци в Русия е трагедия, мир на праха им и състрадание към близките им.
  Но трябва и да се направи равносметка и на виновниците да се потърси отговорност.
  Виновниците са тези, които създадоха и поддържат абсурдно организираната и управлявана Русия. ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ.
  И съвсем естествено, че ще има много самоубийци, защото цялата система там мачака, унижава и унищожава личността, индивидуалността и уникалността на хората.
  И в пристъп на отчаяние, те посягат на живота си.
  Ако сте обърнали внимание, в Плевен, от няколко години има много висок ръст на самоубийци полицаи. Защо? Много просто, този град е седалище на комунисти. Оттам дойде и криминалният министър Румен Путков - пикаещия във фонтани.
  Системата - комунистическа е САМОУНИЩОЖИТЕЛНА, САМОУБИЙСТВЕНА. Затова тя сее смърт, унищожение и самоунищожение над всички, които управлява.
  Това е.
  Самоубийци има навсякъде по света. Има ги и в чуждестранните армии. Но очевидно причините за това с в естествена лабилност, психически проблеми и пр.
  В Рисия обаче цялата система е убийствена и самоубийствена. Доскоро и в България, а на места у нас, тя продължава все още да е такава. И резултатите са самоубийствени. Като в Полицията на Плевен.
  И така ще продължи да бъде, докато тази унищожителна и самоунищожителна система не се промени...

 56. 56 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Знаеш ли, ако в твоите постинги се разменят местата на САЩ (американски, американци) и Русия (СССР, руски)" - а ако баба ми имаше ташаци, то щеше да ми е дядо. И докога ще предъвквате едно и също като шизофреници? Само че в нормалните армии се самоубиват психопати, а в руската бантустанска армия войниците се самоубиват от тормоз на офицерите и старослужещите. Схващаш ли разликата дебилчо? Ма кво питам - вие комуноидите сте толкова тъпи, че в шизоэфреничното си упоение ще забравите кво сте писали преди 2 минути. И в статията все пак става въпрос за руската бантустанска армия, ако не си забелязал, кретенчо. Санким.

  А да си чувал, текезесарино войниците на някоя армия да проституират за да не умрат отг глад? Такова чудо и в Албания го няма. А го има във великата, руска, бантустанска армия. Представям си руските витязи с макияж и по прашки, как атакуват вражеските сили. Голям майтап ще падне!

 57. 57 Профил на ss
  *****
  Неутрално

  Много точно и много добре казано.На 100% истинско и преживяно.Мнението ми се отнася за №55.Напълно те подкряпям в изказването Ви колега /обръщам се така ,защото и аз служих в "родната "казарма по соц. време.

 58. 59 Профил на мише, ти си страшен образ!
  *****
  Весело

  луд умора нема, баце. много ме кефиш
  ма земи малко и обогати речника че това кретенчо, тутраканчо /мали, баце, това е гениално!/, текезесарино са се убави неща ама дай и нови, че омръзват?...

 59. 60 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  Мишо каза: "а ако баба ми имаше ташаци, то щеше да ми е дядо. И докога ще предъвквате едно и също като шизофреници? Само че в нормалните армии се самоубиват психопати, а в руската бантустанска армия войниците се самоубиват от тормоз на офицерите и старослужещите. Схващаш ли разликата дебилчо? Ма кво питам - вие комуноидите сте толкова тъпи, че в шизоэфреничното си упоение ще забравите кво сте писали преди 2 минути. И в статията все пак става въпрос за руската бантустанска армия, ако не си забелязал, кретенчо. Санким." - Да, правилно бях решил да не се занимавам повече и да не отговарям. Хайде, със здраве!

 60. 61 Профил на за борко
  *****
  Неутрално

  Боре, не му се връзвай на Мишето и не му връзвай кусур, глей че са е включил от 6 часа сабахлем и вече е попрегрел...

 61. 62 Профил на Дон Пенсио де Комуняго
  *****
  Неутрално

  Брех голем оратор ма и малко ветрогон е тоа Мишо сигур приима нештата лично дека некогаш казаците не са го зели за войник ил за войнишко канче

 62. 63 Профил на Също служил в соцказармата
  *****
  Неутрално

  №55 е напълно прав.
  Но дискусията тук има смисъл в един друг аспект. Този, че на путинолюбците им текът лигите за старата система и за тях Москва продължава да е пътеводна звезда. Там има "желязна ръка" и много петродолари за лапкане. Нежният блян на такива като тях.
  Това е проблема - те мечтаят и в България да стане така. И затова са хълцанията, че професионалната българска войска била "малко". Дай им на тях наборна армия. Да има кого да "възпитават".
  А относно самоубийствата в руската армия - няма начин да е другояче. Там извращенията са система. Поради това призованите масово се отклоняват от служба. При всеки набор правят хайки даже по улиците да ловят отклонили се! И това в днешно време.
  Жалко за момчетата.

 63. 64 Профил на до от Българин
  *****
  Неутрално

  И аз се възхищавам се българската армия от преди 9-ти както и от швейцарската армия,много са били достоини българските воиници, но осъщестествяват ли обединението на България? Да вярно направили са каквото са могли,вярно че българските политици носят основната отговорност за националните катастрофи, но фактите са си факти-воини само с достоинство и храброст не се печелят. щвеицарската армия ли спасява страната си през втората световна воина ? или поскоро други фактори ?.Кой спасява Швеицария от Наполеон- не неината армия предполагам знаете. Не защтитавам подходите на руската армия но гордостта и непреклонимостта са довреме.Вярвате ли си че храбрата българска армия би устояла срещу съветската при тогавашните обстоятелства? сама?

 64. 65 Профил на Любопитен
  *****
  Неутрално

  Сега трябва да узнаем колко са самоубийствата в руските затвори,за да се нарави заключението.

 65. 66 Профил на друг Българин
  *****
  Неутрално

  Темата която подхвате е много интересна. Въпросът въобще не е
  храброст тук. /Между другото през 1916 г в Добруджа руснаците са бягали като зайци пред конницата на ген. Колев, но колко ли хора знаят това. Не бърви някак си да се изучава, че храбрите освободители, напасдат България и пък сетне бягат/ Въпросът е в изкуствено насаденият у нас българите тежък комплекс на вина към Русия. "Руснаците са ни освободили, ние нямаме право да им отказваме нищо." Червената лампа зад главният мозък. Всъщност,през 1877 руснаците най-после идват да си вземат отдавна мечтаният от тях път към Босфора, където пък, по волята историческа случайност живее българското племе. Но им е попречено от Запада защото геополитическо статукво никога не се променя без общо съгласие на великите сили. И така, половин завладяване от Русия, се превръща в цяло освобождение от Турция. Оттам нататък е трябвало само да се напише "правилния" учебник по българска история, и няколко поколения български деца да го изучат прилежно.

 66. 67 Профил на до от друг Българин
  *****
  Неутрално

  съгласен съм с вас и на мен ми е известна победата на българските кавалеристи тя със сигурност говори за високия техен висок професионализъм , но замислете се Русия тогава и армията и е била в тежко положение(всесилни при всички положения и винаги армии и държави не съществуват),но Руската империя е имала доста по силни противници от България, към които са били насочени основните и сили. мислите ли че ако имаше достатъчно сили и ако ни смятаще за достатъчно голямо предизвикателство Руската империя нямаше да изпрати достатъчно сили които да променят нещата(както прави във Финландия по късно)Иначе за руско-турската воина сте напълно прав , но коя ли държава ще жертва хора и ресурси само и единствено в полза за друга страна ? И Гърция и Сърбия са освободени с основната помощ на Русия ,За Гърция помагат и Англия и Франция (освободителните движения на двете страни са били практически разгромени малко преди това).

 67. 68 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Между другото през 1916 г в Добруджа руснаците са бягали като зайци пред конницата на ген. Колев" - това беше една от най-строго пазената военна тайна от комунягите. Единсвеното сражение в историята между българи и руснаци е било пълен позор за "витязите". Яко са търтили да бягат завалийките.

 68. 69 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "И така, половин завладяване от Русия, се превръща в цяло освобождение от Турция" - и винаги са били против нас - и при Съединението, и при обявяване на независимост през 1908 година. Ега ти "освободителите"!

 69. 70 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "ма земи малко и обогати речника че това кретенчо, тутраканчо " - да, да ще се напъвам аз. То кретенчо си е кретенчо. Кво друго да му кажеш?

 70. 71 Профил на от 66
  *****
  Неутрално

  Тъжно ми е за жестоките усовия в кото са поставени руските воиничета, доколкото знам жестокото отношение към тях не е съветски похват а е част от метод на обучение които е съществувал в руската армия армия от векове(Спомнете си дългата военна служба по времето на Петър първи или методите н Суворов.Традицията е дълга и едвали се дължи само на руския автократизъм а и на много други фактори,като военен опит през вековете и др.

 71. 72 Профил на & 22
  *****
  Неутрално

  Мишо дете на природата, влизаш на първа арабска във форума и се държищ малоумно комисарски. И преди ти бях написал Не досягаи руските воиници, много си далече от нещата

 72. 73 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Не досягаи руските воиници, много си далече от нещата" - напрао треперя от страх! И що да съм далеч, сладур?

 73. 74 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  Впрочем, разбирам - за руската бантустанска армия трябва да се говори като за покойник - или само хубави неща, или нищо.

 74. 75 Профил на Говори Мише, каквото мислиш....
  *****
  Неутрално

  но само в килията! Иначе - инжекция, нали!?! Хайде сега млък, че нормалните хора искат вече да разговарят на спокойствие!

 75. 76 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "но само в килията! Иначе - инжекция, нали!?! " - виждам че си запознат с порядките в лудницата. Ми стой си там и не ни занимавай с шизоидните си проблеми, братчет!

 76. 77 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "че нормалните хора искат вече да разговарят на спокойствие!" - нормален и комуноид? Ти изтепа лебедите, миличък!

 77. 78 Профил на Доктора до Мишо
  *****
  Неутрално

  Знаеш, че съм аз...хайде в килията, а кой е нормален и кой не ще кажа аз...във всеки случай ти не си освободен от лечение!

 78. 79 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "във всеки случай ти не си освободен от лечение" - Маймунджулуци 3. Толкова може единствената ви гънка. Дерзайте маймуняци! Само че колкото по-високо скачате по дърветата, толкова по-добре се виждат червените ви задници.

 79. 80 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  Ма що спряхте с лозунгите колко ви е велика руската бантустанска армия бе, сладури. Ясно става че тъпите руснаци, разчитат на още по-тъпи русофили в България. Пълен майтап сте, чутури!

 80. 81 Профил на На Мишо перисталтиката му подсказва...
  *****
  Весело

  ...опитват се да те убият с мълчание (като всеки друг простак), бе, тутраканец неотслужил и недосетлив!

 81. 82 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  Благодаря за признанието че ръсите лозунги. Малатци!

 82. 83 Профил на кибик
  *****
  Неутрално

  Самоубийствата в армията на САЩ удариха рекорд
  Сложилите край на живота си са повече от тези по времето на войната във Виетнам
  [30-05-2008] Новинар

  Рекорден брой самоубийства, извършени от военнослужещи в американската армия, са отбелязани през изминалата година, съобщи Би Би Си, като се позова на източници от Пентагона. Войниците и офицерите, които са сложили край на живота си през 2007 г., са 115. Ръстът е 13% в сравнение с 2006 г., когато са се самоубили 85 души. Според черната статистика около 25 на сто от самоубийствата са станали в Ирак и Афганистан. Само за последните няколко месеца официално са потвърдени нови 38 случая.

 83. 84 Профил на & 22 до мишо комисарчето
  *****
  Неутрално

  малоумнико свали си лигавчето че се олигави съвсем, лапни си комисарския биберон със сърпчета чукчета и потъни в сталински кошмари до следващия път когато дневник ще ти подпали пак фитилите, защото нещо много те влече русия

 84. 85 Профил на кибик
  *****
  Неутрално

  Какво ли е общото. Различното го знаем.

 85. 86 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Различното го знаем" - не го знаете тутраканчовци!

 86. 87 Профил на На Мишо перисталтиката подсказва...
  *****
  Весело

  ...можете да извадите Мишо от лудницата, но не можете да извадите лудницата от Мишо! Тая донаборна скатавка дори не може да си преброи зъбките в муцунката, пък седнал да крои шапка на глобалния путинизъм...

 87. 88 Профил на На Мишо перисталтиката подсказва на изпроводяк...
  *****
  Весело

  ...ако малките червени звездички и белите плъхчета Ви говорят като на Мишо, главата Ви ще стане като неговата (тъпоъгълен ромбоедър, загърнат в тутракански "въшкарник" на път към Колима)...

 88. 89 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "глобалния путинизъм" - въх мър майка! И тази глупост не я бях чувал. Евалла. Глобален Путинизъм с проституиращи войници. Ти изби всички лебеди, дебилчо. А бе, то било много смешно тук бе! "Глобален Путинизъм"! Малии, по уикенда са изтървали всички лудички от Карлуково.

  И аре ме светни в какво се изразява "глобалния Путинизъм"? Да не би всички трябва вече да ходят с голи темета и да са на ръст метър и двайсет с фуражката? Пай се!

 89. 90 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "ако малките червени звездички и белите плъхчета..." - колко подробно описваш собствените си болежки, брато. Бравос! Само че не ни занимавай със собствените си психически проблеми. Пък и си горд с тях! Дерзай! А кога почваш да хапеш? На новолуние ли?

 90. 91 Профил на до Мишо
  *****
  Неутрално

  Мишо ти си за психиатър.

 91. 92 Профил на психиатър
  *****
  Неутрално

  Я оставете човека на мира. Пиши си Мише , пиши си и хич да не ти пука. Не им обръщай внимание на тези лошите.

 92. 93 Профил на На Мишо перисталтиката шушне...
  *****
  Весело

  ...абе, докторе, ние ще го оставим Мишо на мира, ама бръмбарите в главата му и хемороидите в мозъка му - надали! За донаборната му книжка пък хич да не отваряме приказка - тоалетните в Кремъл и така си ухаят...

 93. 94 Профил на На Мишо перисталтиката му го говори...
  *****
  Весело

  ...Мишо, делириум-теременсоре, никой не може да те "светне" повече от саксията, стоварила се върху нисичкия ти лоб от камбанарията на "Василий Блажени"! Строй се пред клекалото, прочисти си простатата и парабелума и ги използвай по предназначение - особено второто... В община Тутракан ще ти издигнат барелеф - точно до свинефермата, ако се намери такава...

 94. 95 Профил на Българин до Кибик, №83
  *****
  Любопитно

  В постинга си изнасяш някакви данни. Но не става ясно с тях какво искаш да кажеш? Те какво доказват? Защото аз в предишния си постинг направих сериозен анализ на 300 самоубили се в Русия, като дадох евентуално обяснение и, макар и бегло решение.
  Ти какво искаш да кажеш с тези сухи цифри и какви са изводите, които правиш от тях? Изобщо не става ясно.
  Поясни, ако обичаш.

 95. 96 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  И си дращят лудичките... Умора нямат даже и посред нощите. Ега ти майтапа е тук - дежурни психопати на две смени.

 96. 97 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Поясни, ако обичаш" - хе, хе, хе! Ще има да чакаш "пояснения". Сега ще те почнат с лозунгите - "Руските джуджета - най-големите джуджета" или "Съветските болни - най-здравите болни".

 97. 98 Профил на На Мишо перисталтиката му се смее...
  *****
  Весело

  ...ей, Мишо, шомпол изкривен, нещо ти секва бездарното слово на тема "наборна служба", а? Гиди табуретка ефрейторска...

 98. 99 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "нещо ти секва бездарното слово на тема "наборна служба" - като че ли тапони като теб, дотук говорехте за наборната служба! Ша падна от смях! Досега съм видял само комуноидни маймунджулъци. Типично за русофилските маймуни. Давай ,тапирчо, тресни някой лозунг! Ще се посмеем.

 99. 100 Профил на На Мишо перисталтиката му изневерява...
  *****
  Весело

  ...о-хо-хо, Мишо, цирейче неизстискано, просеният ти ум не е за присмех, а за плач направо! Сподели, пилешка трътко, какво точно отбира нервозачатъчният ти ганглий от казарма? И такова тоалетно пате като тебе ще съди за многото по малкото... Шут с три камбанки на капелата и една в кратуната - това си ти...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK