Жените наистина предпочитат самовлюбени психопати

Много известни мъже притежават тъмни черти в характера си, но според д-р. Джоунс един от добрите архетипни примери е Джеймс Бонд.

© Дневник

Много известни мъже притежават тъмни черти в характера си, но според д-р. Джоунс един от добрите архетипни примери е Джеймс Бонд.Лошите момчета изглежда наистина имат всички момичета. Жените може и да твърдят, че искат да живеят с човек, който ги обича и се грижи за тях, но според изследване на екип от университета в Ню Мексико, това което искрено желаят е връзка със самовлюбен психопат, които може да лъже добре, съобщава в.Индипендънт. Изследването разкрива, че мъже притежаващи в характера си "тъмната триада" черти - нарцисизъм, импулсивност и склонност към лъжи, имат значително по-голям шанс да вкарат в леглото си което и да е момиче.Според професор Питър Джоунс от университета в Ню Мексико, зад тези черти се крие вродена генетична особеност, която обяснява защо тези мъже не могат да не се държат лошо.

Тъмните черти включват самовлюбената егоцентричност, характерна за страдащите от нарцисизъм, непредсказуемата импулсивност, присъща за психопатите и измамническата и използваческа природа на макиавелизма – по името на известния ренесансов философ, държавник и подлец, Николо Макиавели. "Попаднахме на определени доказателства, че именно тези черти представляват успешна еволюционна стъпка в човешкото развитие", каза д-р. Джоунс пред New Scientist.

Много известни мъже притежават тъмни черти в характера си, но според д-р. Джоунс един от добрите архeтипни примери е Джеймс Бонд. "Той определено е непоносим, екстровертен и обича нови неща – да убива хора и да има нови жени", казва Джоунс.

Изследването обхваща 200 студенти, които са били подложени на психологически тестове целящи да определят до каква степен са преминали под влиянието на "тъмната страна". Те са запитани също за броя и естеството на сексуалните си връзки и отношението си към флиртовете за една нощ. Резултатите показват, че момчетата със силно изразена "тъмна природа" са бил със значително по-голям брой жени, от колкото връстниците си с благопристойно поведение.


Според изследователите, "тъмните черти" в мъжкия характер представляват естествен механизъм за максимизиране на репродуктивния потенциал, чрез осъществяване на сексуални контакт с много момичета, без поемане на отговорността за отглеждане на деца. "Тази стратегия определено работи, а резултатите наблюдаваме навсякъде около нас", казва д-р Джоунс.


Д-р Дейвид Смит от университета Брадли в Илиноис е провел подобно проучване сред 35 000 мъже от 57 страни и е открил сходна зависимост. "Явлението е абсолютно универсално и се наблюдава във всички култури на планетата", казва той.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK