Жените наистина предпочитат самовлюбени психопати

Много известни мъже притежават тъмни черти в характера си, но според д-р. Джоунс един от добрите архетипни примери е Джеймс Бонд.

© Дневник

Много известни мъже притежават тъмни черти в характера си, но според д-р. Джоунс един от добрите архетипни примери е Джеймс Бонд.Лошите момчета изглежда наистина имат всички момичета. Жените може и да твърдят, че искат да живеят с човек, който ги обича и се грижи за тях, но според изследване на екип от университета в Ню Мексико, това което искрено желаят е връзка със самовлюбен психопат, които може да лъже добре, съобщава в.Индипендънт. Изследването разкрива, че мъже притежаващи в характера си "тъмната триада" черти - нарцисизъм, импулсивност и склонност към лъжи, имат значително по-голям шанс да вкарат в леглото си което и да е момиче.Според професор Питър Джоунс от университета в Ню Мексико, зад тези черти се крие вродена генетична особеност, която обяснява защо тези мъже не могат да не се държат лошо.

Тъмните черти включват самовлюбената егоцентричност, характерна за страдащите от нарцисизъм, непредсказуемата импулсивност, присъща за психопатите и измамническата и използваческа природа на макиавелизма – по името на известния ренесансов философ, държавник и подлец, Николо Макиавели. "Попаднахме на определени доказателства, че именно тези черти представляват успешна еволюционна стъпка в човешкото развитие", каза д-р. Джоунс пред New Scientist.

Много известни мъже притежават тъмни черти в характера си, но според д-р. Джоунс един от добрите архeтипни примери е Джеймс Бонд. "Той определено е непоносим, екстровертен и обича нови неща – да убива хора и да има нови жени", казва Джоунс.

Изследването обхваща 200 студенти, които са били подложени на психологически тестове целящи да определят до каква степен са преминали под влиянието на "тъмната страна". Те са запитани също за броя и естеството на сексуалните си връзки и отношението си към флиртовете за една нощ. Резултатите показват, че момчетата със силно изразена "тъмна природа" са бил със значително по-голям брой жени, от колкото връстниците си с благопристойно поведение.


Според изследователите, "тъмните черти" в мъжкия характер представляват естествен механизъм за максимизиране на репродуктивния потенциал, чрез осъществяване на сексуални контакт с много момичета, без поемане на отговорността за отглеждане на деца. "Тази стратегия определено работи, а резултатите наблюдаваме навсякъде около нас", казва д-р Джоунс.


Д-р Дейвид Смит от университета Брадли в Илиноис е провел подобно проучване сред 35 000 мъже от 57 страни и е открил сходна зависимост. "Явлението е абсолютно универсално и се наблюдава във всички култури на планетата", казва той.

Ключови думи към статията:

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ..
  *****
  Неутрално

  ето, брака е отживелица и е противо еволюционен
  а'ре сега да видим как се вдига естественият прираст?

 2. 2 Профил на other view
  *****
  Неутрално

  А дали "самовлюбената егоцентричност" и "измамната природа" не карат мъжете с "тъмни черти" и да послъгват за сексуалния си живот?

 3. 3 Профил на Съгласен
  *****
  Неутрално

  Направо ми го взе от устата... Мисля, че това е просот очевАдно

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 5. 5 Профил на Убитак
  *****
  Неутрално

  Ако смисълът не е изгубен в превода отново, то това е наистина забавно изследване.
  Анализираме жените, като питаме различни типове мъже с колко жени са спали.
  Гениално!

 6. 6 Профил на .
  *****
  Неутрално

  "женчо" - човек, силно привързван към жена си.
  Жените не обичат женчовци. Но обичат да ги издигат на пиедестал. Затова един мъж просто е принуден да бъде подъл към жена си, ако иска да я задържи.

 7. 7 Профил на Макиавели
  *****
  Неутрално

  Макиавели - подлец? Глупости!

  Пък е и съвсем очевидно, че в момчетата с "тъмни черти "(интелектуалните негри) има повече потенциал за подобряване на генния материал, а тъкмо към това се стремят съвсем инстинктивно и жените.

 8. 8 Профил на Kiko
  *****
  Неутрално

  Зависи и какво се разбира под любов.

 9. 9 Профил на Въх!
  *****
  Неутрално

  Единият питал студенти, другият също питал мъже.....
  Да бяха питали тинейджъри или войничЕта, пък да видите от там какви резултати ще излязат.
  А за нивото на четивото най-добре говори определението за Макиавели като "подъл".

 10. 10 Профил на lilliola
  *****
  Неутрално

  Всичко е вярно с изключениена най-важното - тези черти не са естестевни и не са допринесли за еволюцията. Те са плод на цивилизационното развитие, което приоритизира насилието- тогава, когато вече става невъзможно да се упражнява открито насилие, се упражнява завоалираното- чрез точно тези характерови черти.
  Но не случайно наукатта ги определя като психопатни- т.е. противоположни на това, което наричаме "психично здраве".

 11. 11 Профил на Иванчо
  *****
  Неутрално

  Пък баща ми казваше, че отличниците...

 12. 12 Профил на твърд
  *****
  Любопитно

  Статията е преведена със съкращения. Издирих оригиналната, въпреки ,че за мен е малко късно...
  Ето линка:
  http://www.newscientist.com/article/mg19826614.100?DCMP=ILC-hmts&nsref=top1_pic

 13. 13 Профил на Тъй, тъй
  *****
  Неутрално

  Те едни такива "учени" преди време бяха открили, че образованието вредяло на половия живот - колкото професори и акедемици били изследвани, повечето имали сексуални проблеми. А на неграмотните трудоваци нищо им нямало. Само дето забравиха да проверят на колко години са едните и другите.

 14. 14 Профил на good boy
  *****
  Неутрално

  добър ден, как'сийке! че жените предпочитат лошите момчета още прабаба го знаеше. без да може да чете и без да има достъп до такива изследвания, милата... сигурно е била природно интелигентна

 15. 15 Профил на нещо
  *****
  Неутрално

  Мисля че изследването не означава, че жените предпочитат, а че просто самовлюбените психопати са спали с повече жени. Може би предпочитат такива за по една нощ, но ако става въпрос за семейство, няма да изберат този тип. Не мисля че има човек, който да обича да го лъжат - да му правят преувеличени комплименти - да, вероятно ще се хванем, но другия тип лъжа... едва ли ще и се възхитим.

 16. 16 Профил на Rumen I
  *****
  Неутрално

  Ето защо в БГ можеш да видиш дебела мутра (едно време им викахме "Шишко" в училище) със слабо русо гадже до себе си...
  То било дадено генетично...

 17. 17 Профил на жена
  *****
  Неутрално

  Ще цитирам часто то една песен$
  НЕ поманят жените очите ан добрите
  а помнят мъжете разбили им сърцето

 18. 18 Профил на KUKU
  *****
  Неутрално

  Самият така наречен "д-р Джоунс" е трогателен пример на нарцисизъм и арогантно самомнение. Да наречеш Николо Макиавели "подлец", без изобщо да познаваш историческите обстоятелства в които е живял, си е жива простотия. Впрочем, В "Принцът" Макиавели е описал добросъвестно всички реални политически техники на своето време. Много от същите тези техники се използват и сега от нащите политици, за да манипулират своите избиратели. А колкото до жените: още Шекспир его е казал - "О, слабост твоето име е жена"!.

 19. 19 Профил на kiro
  *****
  Неутрално

  а може би ло6ите мом4ета си искат пове4е и затова си полу4ават пове4е!

 20. 20 Профил на sofiot
  *****
  Неутрално

  мда, ако това е дизайна наизследването тоя чичо да вземе да пише за космополитън. Ако питаш няколко стотин самовлюбени мъже със склонност към лъжене колко извънземни са виждали, то със сигурност резултата ще е в пъти повече от тези на "женчовците". Друг е въпроса от кога самовлюбеноста и лъженето са "мъжки" белези. Майна, тоя да не е някой избягал автор от старият "Космос"?

 21. 21 Профил на Още една жена
  *****
  Весело

  Какво да ви правим...Вие всички мъже сте такива....принудени сме да си ви обичаме и така!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 23. 23 Профил на мастър Йода
  *****
  Неутрално

  "Изследването обхваща 200 студенти, които са били подложени на психологически тестове целящи да определят до каква степен са преминали под влиянието на "тъмната страна". - О, момчета, тъмната страна води към гибел! Върнете се към светлата страна на Силата!

 24. 24 Профил на Darth Sexus
  *****
  Неутрално

  The dark side is faster, easier and you can score hot chicks.

  Come join the dark side. We have cookies.

 25. 25 Профил на Любим мой соц
  *****
  Неутрално

  Отричам. Моите изследвания показват че жените кълват на дебели портфейли, лъскави играчки и се пускат на добре облечени спортисти.

  Даже открихме следната зависимост.

  Богат лъскав спортист > Богат лъскав среден тип > Богат среден тип > Лъскав спортист > лъскав среден тип > Спортист > среден тип.

 26. 26 Профил на ???
  *****
  Неутрално

  Това лице до Д. Бонд не Ви ли прилича на зле обръснат травестит?

 27. 27 Профил на Darth Vader
  *****
  Весело

  Тъмната страна на силата не може без бялата, затова те търсят да се балансират. Мъжете с тъмна страна на силата се харесват от жени от бяла страна и обратно. Противоположностите се привличат Важното е да има любов даже и за една нощ

 28. 28 Профил на Dark Father
  *****
  Неутрално

  007 не отговаря на описанието. Лъже ли? Самовлюбен ли е? Той не е Дон жуан тип. Той трепе други люде преди всичко.

  ? за #14: Та значи пра-баба ти ... го ... знаеше?

 29. 29 Профил на stoyan
  *****
  Неутрално

  Оказва се така,че Николо Макиавели е родоначалника на модерната съвременна политика. Всвоите съвети към политиците той препоръчва,те да използват всички възможности на своя ум и да предприемат всякакви действия включително жестокост,пренебрегвайки законите на морала и личните свободи ,стига това да доведе до силна държава и благоденствие на цялото овщество.Днешните политици и особено родните са примерни последователи на Флорентинеца,стази разлика,че целия им ум и цялата им дейност са насочени към лично облагодетелствуване и пълно незачитане на интересите на общественото благо.Такъв тип политици в демократичното общество на древна Гърция са вили презрително наричани ИДИОТИС.

 30. 30 Профил на николо
  *****
  Неутрално

  Правило1/Жената не е човек ,следователно коментара е излишен.

 31. 31 Профил на eвЗЕНи
  *****
  Неутрално

  Аз за туй ли бе не мога да се вредя...!?
  Себемразещ психостав

 32. 32 Профил на Хриси
  *****
  Любопитно

  Ама сте се задълбали в едни дълбоки философски разсъжденя, момчета...
  Женската психика е настроена така, че обикновено сексът означава любов, което води до обвързване семейство и прочие.
  В статията, обаче, става дума по-скоро за т.нар. one night stand или в най-добрия случай краткотрайни връзки. Това, от чисто женска гледна точка, в повечето случаи, означава провалена връзка. Което води до дефиницията "идиот", "боклук", "мръсник", "свиня" и прочие, тоест - "лошо момче". Всъщност, статията просто казва, че лошите момчета се уреждат със секс по-често. Никакви по-глобални изводи...

 33. 33 Профил на Фармахим
  *****
  Неутрално

  Виагра за войници - шкембе чорба

 34. 34 Профил на Pamela
  *****
  Неутрално

  Естествено е тъпите и наивни жени да бъдат използавни. Както тъпите и наивни мъже, де! В природата винаги има равновесие.

 35. 35 Профил на Уеуе
  *****
  Неутрално
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 37. 37 Профил на Psychologist
  *****
  Неутрално

  Жените психопатки, чийто брой за съжаление расте, "наистина предпочитат самовлюбени психопати".

 38. 38 Профил на Снежанка
  *****
  Неутрално
 39. 39 Профил на Desa Poetesa
  *****
  Неутрално
 40. 40 Профил на Neizvesten
  *****
  Неутрално

  Научното изследване е доста повърхностно, но всъщност само потвърждава нещо известно. Всеки получава каквото търси. Лошите момчета търсят много връзки, но за кратко. "Женчовците" може би нямат нищо против многото връзки, но ако трябва да избират (а трябва) все пак предпочитат сигурната връзка. И получават една, но за дълго. Разбира се, нещата някой път не се развиват по план - и лошите момчета понякога си намират "майстора", и на "женчовците" някой път им се изплъзва сигурното.

  Но ако мъжете са първосигнални (особено когато са под 30) и от там предсказуеми (и двата типа), то жените са ми лека загадка. Изумявам се колко много от тях си губят времето търсейки "принца" (а уж били по-зрели от мъжете) докато биологическият им часовник им тик-така със страшна сила. Познавам доста жени на около 30, които още живеят с тези приказки. Но то затова и го има естественият подбор - който му трябва толкова време да схване елементарни неща, по-добре да си маха гените от генетичния пул

 41. 41 Профил на Крум
  *****
  Неутрално

  Мисля, че в наш вариант самовлюбеният Б.Б. увлече не малко български гласоподавателки.
  Да си спомнят за него купувайки си белетче от 1 лв.!

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 43. 43 Профил на пинокио
  *****
  Неутрално

  В подобен род разсъждения много често се изпада в едно голяма заблуда. Математически е ясно, че когато един мъж прави нещо с една жена, това означава, че има точно една жена, която прави същото с един мъж. Ако един мъж е склонен към безразборни връзки, то има точно толкова жени склонни към същите безразборни връзки, колкото са осъществените връзки. Или както народът е казал : "каквото повикало, такова се обадило". Към каквото са склонни мъжете, към такова са склонни жените. А това кой на какъв се прави... и на какви предрасъдъци робува е друг въпрос, и от там идват толкова много заблуди и недоразумения между половете.

 44. 44 Профил на anti-Bush
  *****
  Неутрално

  "Те са запитани също за броя и естеството на сексуалните си връзки и отношението си към флиртовете за една нощ. Резултатите показват, че момчетата със силно изразена "тъмна природа" са бил със значително по-голям брой жени, от колкото връстниците си с благопристойно поведение.
  Тъмните черти включват самовлюбената егоцентричност, характерна за страдащите от нарцисизъм, непредсказуемата импулсивност, присъща за психопатите и измамническата и използваческа природа на макиавелизма.."

  Хаха
  А дали не лъжат надувките след като са толкова добри?

 45. 45 Профил на Дядо Тричко
  *****
  Неутрално

  На Николо.
  Щом като жената не е човек, що за човек си ти, женомразецо? КАКВА ЧАСТ ОТ ЖЕНСКАТА ПОЛОВИНА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО БИ ЛЕГНАЛА С ТЕБ?
  Или ти, Ловелас, от това не се страхуваш?

 46. 46 Профил на vir
  *****
  Неутрално
 47. 47 Профил на ;)
  *****
  Неутрално

  Точно така си е. От незапомнени времена най-красивите жени са били в обятията на най-непредсказуемите и смели мъже. Всъщност това изследване може да се проведе и в библиотеката като се чете история.

 48. 48 Профил на :)
  *****
  Неутрално

  Това изследване мога да го подкрепя напълно, въпреки, че не ми харесва определянето като психопад

 49. 49 Профил на ZOZO
  *****
  Неутрално

  Сега разбирам, защо толкова лесно ми се отдават девойките!

 50. 50 Профил на kucheto ot krainia kvartal
  *****
  Неутрално

  личи си, че професорите са търсили сензацията, а не научното откритие. заключението, че този който направи най-много деца е направил от еволюционна гледна точка най-доброто за оцеляването на гена си е очевидно недомислено - все едно да кажеш че 5-те деца на бангладешкия бачкатор му дават по-добри шансове за запазване на рода от 2-те деца на американския буржоа.
  иначе няма нищо революционно в откритието че лошите момчета (а и момичета) са магнит за противоположния пол. но пак са подходили опростенчески. това че хората, особено на млади години, търсят бурни връзки с "лоши" партньори не значи, че няма да се задомят с някой, който ше им даде сигурност и грижи. потребностите на един човек могат дори взаимно да си противоречат, защото винаги има търсене на баланс - между полезното и приятното. наглед прости и лесни отговори като дадения от тези "изследователи" са псевдо-наука.

 51. 51 Профил на Вече с доста опит
  *****
  Весело

  Е, да, но и ние жените си знаем работата - такива самовлюбени мачовци и ние само ги употребяваме за изразвняване на хормонното ниво. Но се омъжваме за малко по-други. Важното е у мачото да оставим усещането, че той е завоевателят! Той така и няма да проумее, че не е! Хе-хе!

 52. 52 Профил на До весело
  *****
  Неутрално

  Това,че си използвана за ебалник-тоест място където да се изхвърля,който му е кеф и имаш опит в това не ти помага в разсъжденията

 53. 53 Профил на светъл
  *****
  Неутрално

  Глупаво. Всеизвестно е, че някои чукат повече от други. Защо го правят жените - те си знаят. "жените с опит" са по-интересни, но не си ги водим вкъщи, нали?

 54. 54 Профил на Neutralen
  *****
  Неутрално

  Неизвестен, май съм по-съгласен с тебе, отколкото с автора на статията.

 55. 55 Профил на kucheto ot krainia kvartal
  *****
  Неутрално

  Неизвестен #40, не чакат принца, а любовта. защото предпочитат изпълнението на личните си цели пред изпълнението на целите на рода, нацията, вида, еволюцията.

 56. 56 Профил на дискавъри
  *****
  Неутрално

  Хич не им е лесно не жените. По време на целия менструален цикъл ги блъскат най-различни хормони от едната крайност в другата. Според едно друго изследване по време на овулация жените харесват повече мъже тип мачовци, а в останалия период харесват повече мъже тип женчовци. За една жена идеалният вариант е да роди дете от мачо и да й го гледа женчо. Според едно друго изследване 1/3 от децата всъщност са отглеждани не от собствените си бащи. Това лично на мен ми дойде като гръм от ясно небе, но предходното изследване обяснява всичко.

 57. 57 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Старата и свободната любов ръжда не хващат така че няма какво да се дискутира толкова много по въпроса! Факт е, че масовата българка се е превърнала в еФтина к****, което е по-жалкото!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 58. 58 Профил на kucheto ot krainia kvartal
  *****
  Неутрално

  твърд #12, мерси за линка към оригинала. той е доста по-смислен от осакатения превод. най-важната неточност е превода на третия елемент на триадата - в оригинала никаде не се споменава за "лъгане", а за използвачество и измамност, което са различни неща.
  също така е инетересно заключението - както и много други тактики и тази си има цена, и освен това е успешна понеже не е масова. т.е. ако всички решат да платят цената на бурния живот и станат "лоши" тогава привлекателността на този тип ще намалее (повече предлагане, по-ниска цена), а и измамническото поведение по-трудно ще минава.

 59. 59 Профил на Пеницилин
  *****
  Неутрално

  И до най-големия мухльо винаги има някаква жена, която по някакъв начин си пада по него...

 60. 60 Профил на се ла ви
  *****
  Неутрално

  Ох, добре, че не съм вече млада , не им е лесно да децата да си изберат партньор.Но ако изхождам от собствения си опит мога да заключа, че действително мъжете с "тъмен" "ореол% са по-привлекателни за жените, в тях има загадка, има провокация, а има и възможност жените да се поупражняват в "поправяне" на "лошите" им черти, докато не разберат,че е невъзможно. Мен обикновено са ме привличали мрачните, затворени типове, заради провокацията да ги разгадая и "осветля" живота им, а се оказваше,че те са интровертни неслучайно-с комплекси, с мании за величие,със съмнителен морал....

 61. 61 Профил на kucheto ot krainia kvartal
  *****
  Неутрално

  #60, ти му викаш "поправяне", но си е чиста психологическа кастрация. и да успееш и да не успееш - все лошо. ма то си ви е в природата да пробвате.

 62. 62 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Много е вярно едно твърдение по-горе, че противоположностите се привличат. Затова, момчета, да развиваме и двете страни на Силата в характерите си! - Така лошите момичета си мислят "може би е време да спра да курвея, този ще се грижи за мен", добрите момичета си мислят "колко е интересен, с малки корекции ще бъде перфектен", а ние намазваме хем разнообразен секс, хем обична съпруга накрая

  gradinko.bg
 63. 63 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  момчетата със силно изразена "тъмна природа" са бил със значително по-голям брой жени
  Открили топлата вода, дето се вика.
  Само че в случая въпросът е качествен, а не количествен.
  За съжаление "учените" ще се блъскат още много време, преди да открият мярка за качество.
  А в Бутан са я открили отдавна...

 64. 64 Профил на миле
  *****
  Неутрално

  Нещата са много по-прости. Жените си въобразяват, че на тях се е паднала честта да облагородят необоздания мачо. А що се отнася за секса - подобни характери са доста зле в тая област или поне твърде далеч от приетото мнение за тях по въпроса...

 65. 65 Профил на Джони
  *****
  Гневно

  Съвременните жени станаха много алчни и предателки,затова и има много разводи и много извънбрачни деца,на които развалят бъдещено.Освен това някои,пият много,когато е на аванта,и няма по лесна жена от пияната,а и по неприятна в този момент.Обичам жените и не можем без тях,но те трябва да се замислят върху това.Ако не са толкова алчни,и да бяха силни като мъжете/генетично/,бих се доверил на умната жена в живота.

 66. 66 Профил на treva
  *****
  Весело

  То от вица за Шопа още знаем шопската мъдрост " Жената треба да зе лаже, оти иначе че иде при Вуте- он да я лаже"
  Се ла ви!
  Сигурно са ни сбъркани гените.

 67. 67 Профил на се ла ви
  *****
  Весело

  Благодаря за шопската мъдрост, хареса ми! Има и една друга - нешопска-"Жената е като котката ,отива при тоя, който я гали".
  И Градинко не е хич глупав, дерзай момче!

 68. 68 Профил на К879-Й351-М875.ДД.ФФ.ККЙЙ.
  *****
  Неутрално

  градинко, сади си домати и магданоз в двора и не се обаждай.

 69. 69 Профил на Хамлет
  *****
  Неутрално

  Най-просто казано:колкото по-интелигентен,толкова по-импотентен.....

 70. 70 Профил на Blondeskiller
  *****
  Весело

  хаха бе те коментарите ви са по- добри от статията Написаното в нея обаче е напълно разбираемо Малко жени биха избрали 'опитоменият', домошарят, човекът който ще им ходи по дупетата нон стоп - колкото и да искат това - просто тогава няма тръпка
  Друго си е да е "БедБой" хехе

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK