Общонационална стачка отмени близо 200 полета в Гърция

Загубили работата си текстилни работници протестират пред финансовото министерство в Атина<br />

© Reuters

Загубили работата си текстилни работници протестират пред финансовото министерство в АтинаДнес в Гърция ще има 24-часова общонационална стачка. Заради нея двете гръцки авиокомпании - "Олимпик еърлайнс" и "Ейджиън еърлайнс", отменят близо 200 полета.


Сред отменените 140 полета на "Олимпик" са и тези до международните летища в Лондон, Франкфурт, Истанбул, Рим, Милано и Ларнака, както и полети по вътрешните линии. "Ейджиън" отменя 50 полета по вътрешните авиолинии. Полетите се отменят, защото в стачката ще участват гръцките авиодиспечери. Те няма да работят днес за четири часа.


Заради стачката за няколко часа днес няма да работи общественият транспорт. Фериботните връзки с гръцките острови ще бъдат преустановени през целия ден. Няма да работят държавни институции и предприятия, а болниците ще приемат само спешни случаи. Електронните и печатните средства за масова информация също ще стачкуват.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK