НА ЖИВО: Церемонията по поклонението пред Майкъл Джексън

НА ЖИВО: Церемонията по поклонението пред Майкъл Джексън

© Associated Press22:41 часа


Церемонията по поклонението пред Майкъл Джексън в "Стейпълс център", Лос Анджелис, приключва с изнасянето на ковчега с тялото на поп звездата и молитва в памет на певеца.


Братята на Майкъл Джексън изнасят ковчега с тялото му<br />

© Reuters

Братята на Майкъл Джексън изнасят ковчега с тялото му
По последна информация той ще бъде погребан към 04:00 часа българско време в гробището "Форест лоун".


Над 3 милиарда души по цял свят са гледали събитието.


22:40 часа


Дъщерята на Майкъл Джексън, Парис, през сълзи:


Децата на Майкъл Джексън - Принс и Парис<br />

© Associated Press

Децата на Майкъл Джексън - Принс и Парис


"Татко беше най-добрият баща, когото можете да си представите и единственото, което искам да кажа е, колко много го обичам."


22:30 часа


Семейството на Майкъл Джексън<br />

© Reuters

Семейството на Майкъл Джексън


Прощални думи от братята на Майкъл Джексън:


"От името на семейството благодаря ви приятели, близки и роднини, благодаря на всички, затова че дойдохте. Той беше гръбнакът на нашето семейство, аз просто нямам думи... Благодаря, че сте с нас."


"Стоя тук, опитвам се да намеря думи, за успокоение, опитвам се да разбера, защо го изгубихме. Когато ти ни остави Майкъл, една част от мен остана с теб. И част от теб ще живее винаги в мен. Част от теб ще живее завинаги във всеки един от нас".


"Никога няма да разберем как се е чувствал Майкъл, минавайки през всички мъки. Надявам се, вече да те оставят на мира, Майкъл."


"Майкъл продължава да бъде ангелският глас в небето за нашия създател и да ни чака, да дойде и нашия ред. Липсваш ни."


22:15 часа


Кени Ортега: "Аз бях партньор на Майкъл в създаването на много от неговите произведения. Ние бяхме тук на това място прерди седмица и Майкъл беше с нас, бяхме като едно семейство. И когато ме помолиха да помогна в организирането на това поклонение, аз знаех, че трябва да бъда отново тук."


"Отдаваме почит към живота на Майкъл, към неговата музика, последна почит в последния му ден. Работихме заедно през толкова много години и мога да кажа, че неговото лично най-голямо постижение беше завръщането му към живота с концертите, които предстояха."


"Искаме да покажем откъс от концерта, който готвехме за Лондон, един от най-любимите моменти на Майкъл, любимата му песен".


"Откъс, който доказва, че Майкъл Джексън може да бъде вечен. Той ще живее завинаги в сърцата ни. Нека да направим света едно по-добро място!"


22:00 часа


Конгресмен Шийла Джаксън Лий:


"Майкъл се бореше за добра кауза. Всички трябва да познаваме неговата история, защото той гореше. Майкъл никога не спираше да дава и той докосваше всеки с думите, музиката и песните си. "


"Майкъл е легнда. И той ще пребъде!"


21: 40 часа


Брук Шийлдс разказва през сълзи за приятелството си с Майкъл Джексън.


Брук Шийлдс<br />

© Reuters

Брук Шийлдс


"Бях на 13, когато се срещнахме за първи път и още тогава се роди нашето приятелство. Знаехме, че винаги можем да разчитаме един на друг. Може би защото и двамата разбирахме, колко е трудно да бъдеш в светлината на прожекторите от ранна детска възраст".


"И на двама ни се е наложило да станем възрастни рано, но когато се срещахме ние се превръщахме в две деца, които просто се забавляваха".


"Той се опита дори да ме научи на лунната походка. Но ние никога не записахме песен заедно и не направихме клип. Но пък много се смяхме. Майкъл обичаше да се смее и това беше най-сладкият, най-милият смях, който съм чувала".


"Майкъл беше най-грижовният, мил, добър и честен човек, когото съм познавала. Беше го грижа за близките му, за приятелите му и за феновете му. За всички. Той беше истински принц на добротата".


От името на Брук Шийлдс бе изпълнена една от любимите песни на Майкъл Джексън "Усмивка", от филма "Модерни времена" на Чарли Чаплин.


21:30 часа


Пастор Ал Шарптън, един от най-легендарните борци за граждански права на чернокожите, отдава последна почит на краля на попа.


Пастор Ал Шарптън

© Reuters

Пастор Ал Шарптън


"Майкъл Джексън беше този, който обединяваше целия свят - бели и черни, без значени от произхода или цвета на кожата. Той ни казваше да се обичаме, да бъдем заедно. Сега ние трябва да продължим неговото послание за любов, да обиколи целия свят, да стигне до всеки."


"Песента на Майкъл никога няма да спре! Никога няма да спре! Майкъл никога няма да спре!", разпалено възкликна пасторът.


"Майката на Майкъл е дошла да се сбогува с него и аз й отдавам своята почит. Но аз съм дошъл да благодаря, да ти благодаря Майкъл, за всичко. Благодаря ти!"


21:20 часа


Церемонията продължава с песен на Дженифър Хъдсън, а зад нея танцува трупа, която предава текста на езика на глухонемите.


21:10 часа


"Ще ми се да не бях доживял този момент. Обичам те, Майкъл. Казвал съм ти го хиляди пъти". "Ние имахме нужда от него но явно Господ има повече нужда от него"


Това бяха първите думи на Стиви Уондър, когато застана до пианото, за да изпее песен за звездата.


Меджик Джонсън и Коуб Брайънт<br />

© Associated Press

Меджик Джонсън и Коуб Брайънт


Церемонията продължава с прощална реч на Меджик Джонсън, който разказва спомени от срещите си с поп звездата. "Искам да благодаря на Майкъл, че отвори толкова врати за нас афроамериканците и мисля, че тази церемония е празник за неговия живот, а не толкова тъга по загубата му. Бог да те благослови, Майкъл!"


21:00 часа


Бери Горди, основателят на легендарния лейбъл Motown Records, започна своето прощално слово с думите "на десет години Майкъл Джексън притежаваше страстта и енергията да завладее света!". Разказа за срещите си с него и за възхищението от развитието на талната му.


Бери Горди<br />

© Associated Press

Бери Горди


"Когато видях онази "лунна походка" останах потресен, беше невероятно!"


Церемонията продължава с песни и клипове на Майкъл Джексън през годините.


20:50 часа


Церемонията продължава с речи и песни от роднини на Майкъл Джексън.


Същевременно в медиите започнаха да се появяват различни слухове във връзка с изпращането на звездата. Би Би Си пише, че според различни източници, ковчегът, който е поставен пред сцената, е празен и тялото на Джако вече е погребано.


Фенове във Фейсбук пък наблягат на факта, че нито една от поп звездите, които присъстват на церемонията, не е подкрепила Джексън по време на процесите срещу него и не е присъствала на тях.


20:30 часа


Ковчегът с тялото на Майкъл Джексън бе внесено в залата и поставен пред сцената. Ковчегът е затворен и покрит с цветя. Първоначално залата беше притихнала, публиката станала на крака, но след няколко минути феновете започнаха да скандират името му и да ръкопляскат. Пастор Смит, близък на звездата и семейството, открива церемонията с реч за покойника.


Внасянето на ковчега с тялото на Майкъл Джексън<br />

© Reuters

Внасянето на ковчега с тялото на Майкъл Джексън


Близките на поп певеца са решили да поставят тялото му пред сцената, тъй като така е бил изпратен "кръстникът на соула" Джеймс Браун, от който Джако се е възхищавал през целия си живот.


Церемонията продължава с Марая Кери, която оказва почит на звездата с песен.


20:00 часа


Церемонията в "Стейпълс център" започна със слово на Нелсън Мандела, който отдаде последна почит на поп звездата Майкъл Джексън. Беше прочетено и слово от Даяна Рос, една от любимите жени на поп звездата, която в последния момент е решила да не присъства.


Все още има празни места в залата и в момента организаторите на церемонията раздават билети на феновете, които са отвън и не са успели да си осигурят пропуск.


Сцената, където ще бъде поставен ковчега с тялото на Майкъл Джексън.<br />

© Associated Press

Сцената, където ще бъде поставен ковчега с тялото на Майкъл Джексън.


20 000 души присъстват в залата, като 9000 от тях са близките и роднините на Джако, 11 000 са почитатели, които получиха възможността да бъдат в "Стейпълс" след като спечелиха безплатни билети чрез електронна лотария.


6500 души наблюдават церемонията на огромен екран в "Нокиа тийтър".


Очаква се прощалното събитие да продължи около два часа.


19:30 часа


По целия път от гробището "Форест лоун" до "Стейпълс център", откъдето минава процесията с тялото на Майкъл Джексън, има почитатели на поп звездата и полицаи, които отдават чест. По първоначална информация ковчегът трябваше да бъде пренесен с хеликоптер, но в момента пътува с катафалка. От семейството на звездата казаха, че ковчегът няма да бъде отворен, докато стои на сцената, предаде CNN.


Залата на "Стейпълс център" вече е препълнена с почитатели на Майкъл Джексън.


19:15 часа


Ковчегът с тялото на Майкъл Джексън беше изнесено след частната церемония с близки и приятели на поп певеца и вече пътува в процесия към "Стейпълс център", където феновете ще могат да се сбогуват с краля на попа. В тази зала е била и последната репетиция на звездата, няколко дни преди да почине.


Катафалката с ковчега на Майкъл Джексън<br />

© Associated Press

Катафалката с ковчега на Майкъл Джексън


Очаква се в близкия половин час да пристигне в залата, където ковчегът ще бъде поставен на семпло украсена сцена.


18:30 часа


Церемонията по изпращането на Майкъл Джексън започна в 18:00 часа българско време. Над 300 души, семейство и приятели на звездата се събраха да отдадат последна почит пред краля на попа, предаде CNN.


Множество от фенове се събират пред &quot;Стейпълс <br />център&quot; в Лос Анджелис<br />

© Reuters

Множество от фенове се събират пред "Стейпълс
център" в Лос Анджелис


Десетки световни телевизии предават на живо събирането на семейството и феновете на Майкъл Джексън. В България церемонията може да се гледа по pro.bg(бившата ТV2) от 19.30 часа.


По-рано днес шефът на градската полиция Уилям Братън обяви, че за кратко тялото му ще е изложено за поклонение в "Стейпълс център", където два часа след погребението ще започне възпоменателен концерт с участието на много звезди.


Тялото на Майкъл Джексън ще бъде положено в специален ковчег от бронз, облечен в 24-каратово злато, облицован отвътре с кадифе, струващ 25 000 долара.


"Форест лоун" е популярно като най-зеленото в Ел Ей, с великолепна локация, като при хубаво време посетителите виждат студиата на филмовите компании "Юнивърсъл" и "Дисни".


Церемонията в "Стейпълс център" ще започне в 20 часа българско време, като на сцената се очаква да се появят Лайнъл Ричи, Стиви Уондър, Марая Кери, Ъшър, Дженифър Хъдсън, Мартин Лутър Кинг III, Кобе Брайънт, Меджик Джонсън, Брук Шийлдс, Смоуки Робинсън и други.


Часове преди началото на шоуто Би Би Си съобщи, че в eBay и американския сайт Craigslist са се появили оферти за продажба на разиграните в томбола безплатни билети (на снимката) за поклонението пред певеца. Най-често като начална сума се посочвала 3000 долара, имало доста предложения за 25 000 долара, като при наддаването се стигало до абсурдни суми от порядъка на 100 млн. долара.


От двата сайта eBay обявиха, че няма да позволят през сайта им да се извършват подобни сделки. В томболата за около 17 500 билета участваха над 1.6 млн. души. 11 000 от пропуските бяха за "Стейпълс, а 6500 - за намиращия се наблизо "Нокиа тиътър", където събитието ще се излъчва на огромни екрани.


Читателите на Dnevnik.bg могат да следят в реално време как протича церемонията по изпращането на Майкъл Джексън.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Отегчен
  *****
  Гневно
 2. 2 Профил на Piranka
  *****
  Неутрално

  За мъртвите - само добро ! За живите - нищо !

 3. 3 Профил на цецонио
  *****
  Неутрално

  още един БойЛавър по-малко

 4. 4 Профил на abv
  *****
  Неутрално

  Дневник, абе вие добре ли сте?
  Това ли е таргет аудиторията ви? Моля, спрете да ни занимавате с щуротии. Остава да пишете и за новите изпълнения на Парис Хилтън!

 5. 5 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  Според теория на конспирацията в момента някъде става нещо много по-значимо и съществено, щом толкова усилено само с глупости ни занимават.

 6. 6 Профил на elitsa
  *****
  Неутрално

  кой ви кара да четете статията като не ви интересува? или се чудите къде да си сложите коментара?

 7. 7 Профил на стела
  *****
  Любопитно

  къде може да се гледа церемонията???????????????????????

 8. 8 Профил на до Стела
  *****
  Неутрално

  по бившето ТВ2 сега Про ТВ

 9. 9 Профил на Тр
  *****
  Неутрално
 10. 10 Профил на оги
  *****
  Неутрално
 11. 11 Профил на Тр
  *****
  Неутрално

  Само за нея знам. Но тя е национална и ефирна. Може да се хваща и без да имаш кабелна.

 12. 12 Профил на САС
  *****
  Весело

  А без телевизор може ли?

 13. 13 Профил на user
  *****
  Неутрално

  CNN предават на живо .. гледа се и през сайта им

 14. 14 Профил на Oligarha
  *****
  Разстроено

  Аз мисля,че екипът на ''Дневник''много ясно разбира нуждите и интересите на аудиторията,все пак говорим за смъртта на краля на попа,а не на бай Петър от горно надолнище

 15. 15 Профил на cesc
  cesc
  Рейтинг: 8 Неутрално

  21:10 часа - не е майкъл джордан, а меджик джонсън

 16. 16 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Аз пък мисля, че целият този медиен цирк, в който се превърна смъртта на Майкъл Джексън е крайно противен, досаден и тъп. Оставете човека да почива в мир!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 17. 17 Профил на Elitsa
  *****
  Неутрално
 18. 18 Профил на Fen
  *****
  Неутрално

  Абе хора като не ви харесва не четете, никой не ви кара да четете насила за Майкъл. Омръзна ми от мижитурки с претенции. Освен това не виждам откъде на къде ще обвинявате Дневник.бг след като в сайта има огромен брой новини за какво ли не, ама вие решихте "компетентно" да се изплюите точно тук, все едно някой насила ви навира главата в монитора.

  В момента гледам на живо събитието по CNN и ще помоля дневник да превеждат малко по точно, т.к. ми направи впечатление, че следния абзац е преведен неправилно, а според мен така се изкривява доста смисъла му:

  "Церемонията продължава с прощална реч на Майкъл Джордан, който разказва спомени от срещите си с поп звездата. "Искам да благодаря на Майкъл, че отвори толкова врати за нас американците"

  Последното изречение от по горния цитата трябваше да е:
  "Искам да благодаря на Майкъл, че отвори толкова врати за нас афро-американците"

  Това е, което аз чух на няколко пъти от Майкъл Джордан - афро-американци, а не американци. Разликата в смисъла, както виждате е доста голяма, иначе за мен изречението изглежда безсмислено.

 19. 19 Профил на Пак от Fen
  *****
  Неутрално

  Анонимен е прав, това беше Меджик Джонсън, а не Майкъл Джордън.

 20. 20 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 646 Разстроено

  Баси! Типично по американски. Що не го погребаха човека мирно и спокойно и след това да му устроят един зрелищен концерт като онзи за Фреди през 1992. Гледам директно CNN и общо взето пълна боза. Изведнъж се появиха маса приятели, ама същите тези се покриха през 93 и 99. Тъпа работа. Поне церемонията да беше в някоя хубава църква. А тая Брук Шийлдс доста се постара да се радреве. А тва с платените билети изобщо не искам да коментирам. Голяме драма да еба. Майкъл Джексън ще си остане една от най ярките и значими личности на 20 ти век, па кой квото ще да приказва.

 21. 21 Профил на светла
  *****
  Неутрално

  благодаря за информацията къде мога да гледам на живо
  Бог да го прости .Той ми е набор

 22. 22 Профил на 69
  *****
  Неутрално

  Беше велик да почива в мир

 23. 23 Профил на ива
  *****
  Разстроено

  майкъл джаксън беше единствения гений в музиката за всички времена.единственния феномен в танците и неговата музика и пример за благотворителност ще живеят завинаги в сърцата на хората. няма да има друг като него , той изпя най - вълнуващите песни и направи най- зрелищтните клипове и концерти. БЛАГОДАРИМ ТИ ЗА СТРАХОТНОТО ЗАБАВЛЕНИЕ КРАЛЮ НА МУЗИКАТА И ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ТЕБ И ГОЛЕМИЯТ ТИ ТАЛАНТ... ПОЧИВАЙ В МИР - ВИНАГИ ЩЕ ТЕ ОБИЧАМЕ

 24. 24 Профил на САС
  *****
  Неутрално

  Благодаря на user и Elitsa за инфото.

 25. 25 Профил на Велина
  Велина
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Защо е тази парадност... сбогуването е нещо много лично, нито е необходимо да четем, нито да сме там... а просто молитва човекът да почива в мир

 26. 26 Профил на Fen
  *****
  Неутрално

  Гледах цялата церомония и ми стана много кофи, особено накрая, даже и аз се разплаках да го ева, което рядко се случва, особено за някой, който ти е толкова далечен, въпреки, че си му фен.

  Иначе според мен церомонията се получи много добре, най-малкото те разтърси емоционално. Почетохме един велик човек, който обедини толкова различни хора по цялото Земно кълбо. Невероятно, това е трудно за обяснение в един и същ момент да си тъжен и същевременно да си щастлив, че си имал възможността да живееш във времето, когато този човек е бил жив и да си се докоснал до неговата невероятна музика и неземен талант.

  Майкъл искам да ти кажа последно сбогом и ние ще те помним с добро до края на дните си, ти беше и ще си останеш вдъхновение за милиарди!

 27. 27 Профил на Почитател
  *****
  Неутрално

  Дневник, благодаря ви за усилията да ни предоставите колкото се може пошече от церемонията.

  За разлика от първите няколко коментара на профани-тип-чалгаджии, изпростели, затъпяващи кретени, аз ценя статията.

  На който не му харесва, да не чете; и да не ни занимава с първосигналното си деградирало съществуване...

  Колкото до Майкъл Джаксън - отиде си един от най-великите жители на планетата. Човекът, който раздаваше чрез музиката си любов на всички живи същества по земята и в замяна искаше само да бъде обичан...

  Почивай в мир Майкъл!

 28. 28 Профил на Мария
  *****
  Неутрално

  Вашият сайт отрази най-добре това голямо събитие!!! Най-подробно- с думи и снимки. Благодаря, Дневник!

 29. 29 Профил на Carrot
  *****
  Неутрално

  Трагична личност.
  Бог да го прости!

 30. 30 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1441 Весело

  Mnogo hubva zeremonia bog da go prosti

  Dnevnik shto ne prevedete pulniat text na rechta na Al Sharpton, beshe mnogo dobra i mnogo tochna.  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 31. 31 Профил на бла
  *****
  Неутрално

  @23 по-полека с "най" степените, тва е фенщина и като такава е субективна. уважавайте и любимците на другите, както и техните постижения...
  на мен не ми харесва музиката на MJ, но признавам факта, че е станал голям (и тук си цъкайте минусите на воля, но знайте, че това е инфантилно). нека почива в мир, най-малкото като човек
  по същата линия на разсъждения, смъртта му не е по-важна с нищо от кончината на бай Петър от Горно Нанадолнище
  ...но тези мисли не са особено куртоазни под такава статия, нъл тъй - извинете

 32. 32 Профил на aa
  *****
  Неутрално

  Майкъл Джексън беше гений! Той заслужаваше да бъде изпратен по този начин. Той беше икона, създател на цял нов стил в музиката и вдъхновение за едни от най-добрите певци и музиканти днес. Неговият живот остави дълбока следа в историята на музикалния свят.

  Почивай в мир, Майкъл!

 33. 33 Профил на Дани
  *****
  Разстроено

  Може би най-голямото завръщане на Майкъл е това в момента.. Никога няма да бъде забравен- нито песните му, нито личността му.. сега по-съвсем различен начин усещам посланията в текстовете му.. толкова любов, мир и радост, стремеж към добро.... Късно е вече да да се правят демонстрации, хората ще разберат какво са изгубили едва сега, когато него вече го няма. А истината е, че светът не приема различните, защото се страхува или завижда. Майкъл е и остава най-различният човек на планетата- уникален по външност, изживявания и талант- обичан и хулен еднакво силно... но той оцеля, не се предаде и искаше да раздава още от себе си на този свят, който не го заслужава... Няма човек, който да не е бил разтърсен от загубата му и тези, които и сега продължават да се изказват нецензурно за живота и делото му са просто смешници, които никога нищо стойностно няма да постигнат, щом не признават чуждия успех и талант.... не е нужно да си му бил фен, за да усетиш от магията, която витае около него. И Майкъл е вечен!!! Мир, лщбов и радост на душата ти Мислим за теб и те обичаме!

 34. 34 Профил на Фен
  *****
  Разстроено

  Бог да е с теб Майкъл.
  За нас Майкъл е една звезда, един певец, но за семейството му е много повече - той е тяхен брат, син, баща.
  Много рано си отиде, не трябваше !
  Но може би найстина колкото на нас ни липсва и го обичаме, толкова много и Бог е искал да е при него.
  Поклон пред светлата ти памет.
  Почивай в мир.

 35. 35 Профил на Arlin
  *****
  Неутрално

  Онемях, когато чух Меджик Джонсън да говори. Това сигурно беше най-скъпият продукт плейсмънт в историята. Снощи KFC беше топик тренд в туитър редом с тези за Майкъл Джексън. А и ако се вярва на статистиката... 3 милиарда зрители, хм - някой ще направи ужасно много пари.

 36. 36 Профил на asaaaaaa
  *****
  Неутрално

  ама тоя маикал дйексан да е такав пенделек гаден педофил 4е е умрял умрял е лека му праст на4ожека ама е мазния изрод да гори ж ада дано

 37. 37 Профил на фенка на майки
  *****
  Разстроено

  Майкъл беше един изключителен човек певец и танцьор ! Той винаги ще живее в сърцата ни и никога няма да умре винаги ще го помним .Аз лично много му се възхищавах и продължавам да се възхищавам за всичко което е направил за неблагодарния ни свят за това че се е опитал да направи света по- добър от този който е сега и за ужасно голямата му любов към природата и животните но на първо място за любовта му към децата ! Големите звезди си отиват рано но най -рано си отиде той но защо направо не можах да повярвам че е починал търси информация дали е истина и... беше така не можах да повярвам за това но и за всичко друго той е най- голямата звезда и никога няма да бъде забравен !!!А искам също да кажа че всички негови песни бяха уникални и много специални немога да кажа коя е най - добрата му защото всичките му са равни и са изключителни !Обичам те Майкъл почивай в мир и нека намериш покой дано там където си да е много по -добро място което става за добри хора като теб !

 38. 38 Профил на ели
  *****
  Неутрално
 39. 39 Профил на икс
  *****
  Разстроено

  светът загуви най великия певец на всички времена

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK