Норвегия поиска от Букурещ да й изпрати полицаи

Норвегия поиска от Букурещ да й изпрати полицаи

© ReutersНорвежкият министър на правосъдието Кнут Стурбергет поиска Румъния да изпрати свои полицаи в страната, за да помогнат за справянето с големия брой закононарушители, пристигнали от Източна Европа, и по-специално от Румъния, предаде БТА, позовавайки се на румънската телевизия "Антена 3".


Министърът обяви нови мерки срещу наплива от източноевропейски престъпници в страната. Той заяви, че това явление се е превърнало в сериозен проблем в Норвегия.


Според предвидените мерки норвежката полиция ще проверява регистрационните номера на автомобилите с помощта на нова база данни. Норвежките власти смятат, че командировани румънски полицейски части могат да помогнат на местните органи на реда.
Преди време Румъния изпрати свои полицаи в Италия, за да помогнат на италианските си колеги в борбата с престъпленията, свързани с румънската общност в Италия.


Печатът в Швейцария алармира, че ромски просяци от Румъния са завладели улиците на Женева, а методите им стават все по-агресивни. Собствениците на ресторанти са принудени да поставят наблюдателни камери, за да идентифицират крадците на чанти и мобилни телефони.


Във Финландия полицията е установила, че в района на Хелзинки има около сто просяци, основно от ромски произход, които са дошли от Румъния. Те изкарват прехраната си с различни методи на просене - от свирене и пеене на улицата до продажба на цветя и дребни предмети.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Realistka
  *****
  Неутрално

  Стига са пищяли тези капиталисти!

  Сега ще им се развие стоманодобивната индустрия. Нали ще им трябват винкели за решетки по прозорците...

 2. 2 Профил на завзек
  *****
  Весело
 3. 3 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Нормално. Светът се глобализира. Европа се обединява. Това са неизбежни странични ефекти.
  Нашето общество вече 20 години е подложено на трансформационен стрес. Треска ще тресе и Запада, при съединението с Изтока. Системите им трябва да влязат в релси с новите реалности.
  Ето къде е и нашият принос...
  От тях благата, от нас - охраната...

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 4. 4 Профил на Чоко
  *****
  Неутрално

  Тази тема се леко се преекспонира от крайнодесни политици, които съвсем скоро ще жънат богата реколта от гласове.

 5. 5 Профил на скандинавия
  *****
  Весело

  до №1
  И пак ще има недостиг,защото износът на метал към Румъния ще нарастне до непознати до сега висоти......а и на портофейли!

 6. 6 Профил на минаващ
  *****
  Неутрално

  Затова Канада сложи визи за чешки граждани. Лесно е, там става за 2 часа.

  Нали реваха за правата на циганите. Ето ви цигани, оправяйте се.

 7. 7 Профил на Дани
  *****
  Неутрално

  Бях в един луксозен магазин за дрехи в Берлин и гледам една циганка обяснява на друга как ще крадат. И двете бяха доста издокарани и продавачките със сигурност нищо не подозираха. Двете влязоха в кабината уж да се преобличат, а там ги чакаше още един циганин с една чанта.
  Отидох при продавачката и ѝ обясних какво ще се случи и си излязох.

 8. 8 Профил на Смях в залата
  *****
  Неутрално

  Ако им дадат и норвежки заплати цялото братско румънско МВР ще се пресели в норвежко, а може и някои наши мургави пъргавелки в полицейски униформи да се уредят.

 9. 9 Профил на ОППА
  *****
  Весело

  Ето удобен случай да се интегрират и да не мрънкат! Мналата година караха и детето ми да се интегрира и да не мрънка , че не е възпитано !

 10. 10 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хе-хе, на нас реват за правата на циганите, и как трябвало да им влезем в положението и да ги интегрираме, що не вземат сега да ни направят едно показно, как се интегрира циганин, а? Иначе, наставления отдалече е лесно да се раздават.

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 11. 11 Профил на Realistka
  *****
  Неутрално

  Дали вместо румънски полицаи в Норвегия няма скоростно да пристигнат подкрепления от няколко корпуса за бързо реагиране на наши мургави професионалки от Факултето...

  Нали с Румъния вървим рамо до рамо...трябва да си помагаме!

  Свят ще им се завие на норвежците!

 12. 12 Профил на fen
  fen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  хахар верно да си ги интегрират те

 13. 13 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  В Хелзинки румънските цигани ровят и в говорещите кошчета, които са инсталирани, за да приучат хората да си хвърлят боклука на определените за целта места и говорят, задействани от детектор за движение. Горкото кошче не спя да бърбори нещо, докато една го пребъркваше.
  А финландските цигани са си напълно интегрирани и не правят зулуми. На въпроса ми "а не крадат и не просят ли" ми беше отговорено, че са прекалено горди, за да го правят. Само отвреме-навреме, като се напиели, се посбивали и затова не ги пускали в някои ресторанти.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 14. 14 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Г-н Цветанов да им прати плевенските полицаи-хора с опит и натрупани знания в борбата с мангалите.

  Proud to be anonymous!!!
 15. 15 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Весело

  Ами айде по тази логика да им изпратим и болните деца от Могилино, сираците, безпризорните, възрастните хора, чиито роднини са ги изоставили, както и всички страдащи от тежки психически заболявания. И самодоволно да кажем "Ето - ревахте в какви условия живеели у нас, ето ви ги, да ви видим как ще се оправите, хахаха.". Какво ще кажете - добро решение, нали? Само че после да не съм чул оплакване "ама на летището в Лондон като ми видяха българския паспорт и стоях прав 4 часа на една опашка и ме гледаха на кръв - като че ли съм престъпник", или "в Западна Европа ни считат за аборигени". Защото приятели, двете неща са свързани...

 16. 16 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Алооо, извънземния. Мен никъде не ме гледат на кръв и навсякъде съм добре дошъл. Въпрос на външен вид и цвят на кожата.

  Proud to be anonymous!!!
 17. 17 Профил на milko
  *****
  Весело

  до 1 и 5 май пак ще трябва да пусем кремиковци

 18. 18 Профил на до VenRus 2008
  *****
  Неутрално

  Другарю почитател на убиеца че Гевара и световните революции, ти в ред ли си или си си увреден по рождение? Всяка страна по света си има някакви общности за интегриране. Цигани има не само в Източна Европа. И не само цигани. В развитите европейски страни има внушителни малцинствени общности от африкански и азиатски произход. И те някакси ги интегрират. Може да не е безпроблемно, може да възникват проблеми и кризи периодично, но процесът на интеграция си върви. Тъй че дрънканиците ти " наставления отдалече е лесно да се раздават" пет пари не струват и нямат никакво основание.

  Апропо, как съчетаваш расистките си възгледи със светлата си вЕра в комунизЪма?

 19. 19 Профил на до еврореалист
  *****
  Весело

  до еврореалист

  Прав си брато! н е може от обединена Европа само полза за западните компании - трябва и малко проблеми да вземат неаред с разширяването на пазарите...

 20. 20 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Весело

  "Алооо, извънземния." - "ало" е обръщение при разговор по телефона. А това че не си разбрал какво имам предвид е допълнение към незнанието на първото. Съжалявам, но няма да обяснявам.

 21. 21 Профил на Pansi
  *****
  Неутрално

  През 1988-89 г.,когато комунистите в България бяха подгонили турските ни сънародници да се изселват масово в Турция,множество турско-говорещи цигани бяха тръгнали и те да се изселват,без да са били преследвани непременно за изселване!Сигурно са мислели,че там и тях ще ги чакат разни благинки!Турската гранична полиция спря и върна всички цигани обратно!И един даже не пуснаха да влезе в Турция!

 22. 22 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1316 Весело

  Ia puk gi tia dosega ne mi se sluchvalo (i putuvam po zial sviat postoianno) da me gldat na kruv za bg pasporta, sluchvalo se e osobeo v latinska america da ne im haresa mnogo che imam i americanski pasport ... oh well ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 23. 23 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В развитите европейски страни има внушителни малцинствени общности от африкански и азиатски произход. И те някакси ги интегрират.
  **************************

  Сериозно? Попитай французите, примерно, дето малцинствените им общности са вече 3 поколение, дали са ги интегрирали? Особено французите, живеещи в близост до кварталите, населявани от "интегрираните малцинствени общности от африкански произход".

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 24. 24 Профил на XXXL
  *****
  Неутрално

  "Така е при Демокрацията"
  Да е Жива и Здрава !

 25. 25 Профил на 5
  *****
  Неутрално

  да им изпратим малко от нашите полицаи имаме предостатъчно

 26. 26 Профил на smyrt za vsi4ki malcinstva
  *****
  Неутрално

  хаха ами нали от финландия беше онова дружество за защита на малцинствата, което финансира българските дупедавци. да си ги взимат мангалите у тях. ако пък не ги вземат, те сами ще отидат у тях, през прозореца хахахха

 27. 27 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  През 1988-89 г.,когато комунистите в България бяха подгонили турските ни сънародници да се изселват масово в Турция,

  Пенси,
  Аз нямам турски сънародници. Никой не ги е гонил, за съжаление Турция наруши човешките права на тези хора и въпреки международните договорености не ги пусна да се предвижват свободно, като затвори границата си.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 28. 28 Профил на ЛАЛЕ
  *****
  Неутрално

  Маи пак опира до цвят на кожата , значи за расизъм и защото Ромънските цигани повечето са бели им трябва помощ от Ромъния а Норвегия даже не е член на Евро Съюза А само на Евро Зоната и пак по големи права има от Всички Еврочленки които не са членки на Еврозоната значи в Норвегия могат да са само комсуматори каквото и да правят по различно вече са в нарушение наЗакона и щом са се обърнали към Ромънската полиция очаквам в близко бъдеще да се обърнат и към Българската полиция и не само по въпроса за циганите а за всички тъи като не сме член на Еврозоната нямаме достъп до трудовата им Борса значи че могат да ни се подиграват както си искат и когато си искат

 29. 29 Профил на Защитник
  *****
  Весело

  Ама моля ви се господа капиталисти!!
  Осигурете им социални помощи, образование, безплатен ток и вода и тъй нататък....
  Кво стана ? Влязоха 1000 циганина в страната и пропищяхте!
  Ами дайте им права бе, нали постоянно ни натискате нас за това.
  Хем и централата на Амнести ви е по-близо.

 30. 30 Профил на Nqkoy
  *****
  Неутрално

  Крадат ромите, защото са бедни и гладни. И вие да сте бедни и гладни, и вие такива неща ще правите.

 31. 31 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  О, това, че нещо си се казва Хелзински комитет, нищо не означава, още по-малко, че финландците имат нещо общо с него. Доколкото забелязах, те са малко или повече расисти, като всички останали. И най-хубавото е, че не пускат имигранти в подредената си държавица - дори не се и опитват да се правят на толерантни. Въпрос на време е да разкарат и румънските цигани оттам - инцидентите с откраднати портмонета, телефони и чанти тепърва започваха, така че още не знаят какво ги чака.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 32. 32 Профил на Столет Пушков
  *****
  Гневно

  До №18! "Колега" форумник, не съм нито комунист, нито фашист, нито анархист, нито интернационалист, като с гордост го заявявам, че съм националист глупаците го бъркат с нацист! , претендирам да съм широко скроен, но въпреки това мисля, че Алиен е прав, щото този циганския етнос навсъде по света не е интегриран, както го желаят и най_демократичните общества, някъде въобще не може да се интегрира. Това е етнос, който не са мо според Ницше, не подлежи на развитие. Ако подлежеше, отдавна да бе създал собствена държава, да се подчиняваше на законите, реда и дисциплината в обществото. Имам един въпрос: Има ли държава по света, където този етнос да не е издържан от останалите етноси. Изключенията с отделнви личности, семейства и фамилии само потвърждават моето скромно мнение. Апропо, имам внук, ще бъде във втори клас, но не бих допуснал в класа му да седи на един чин или в непосредствена близост с циганско дете! Не, ще му сменя училището, ако се наложи!!!

 33. 33 Профил на Х. Химлер
  *****
  Весело

  Ние не случайно ги пращахме в лагерите!

 34. 34 Профил на Испания
  *****
  Весело

  Ние на галерите и в колониите.

 35. 35 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Остава Пушков да обясни феномена на неинтегрираността и незнанието си.
  Същия този етнос, си има държава от няколко хилядолетия, в която има сериозни елити, с мощна икономика. Та етноса си има и ядрено оръжие и космическа програма. Пушков, как става тая бе?

  Ecrasez l’infâme
 36. 36 Профил на България
  *****
  Неутрално

  А пък ние им строим безплатни жилища, плащаме им тока, водата, лекуваме ги без пари, даваме им социални помощи, не ги караме да работят, и прочие екстри.

 37. 37 Профил на ch4040
  *****
  Разстроено

  до 18
  "...И те някак си ги интегрират...."
  Поздрави от Пловдив---------при нас е най-голямата циганска общност (в световен мащаб), а в кв. Столипиново - останалите още там българи - на безценица разпродават къщите и апартаментите си.......
  За да не ги "интегрират".....циганяа са принудени да изоставят родните си домове .....!! ? !
  Дали би могло да се помогне с подходящ нерасистки възглед ?

 38. 38 Профил на WhatTheFuck
  *****
  Неутрално

  Абе мамка му ! Аз как трябва всеки ден да се притеснявам за да си изкарам хляба ходейки на работа и един ден ще умра от рак, инфаркт или инсулт заради моето шибано ежедневие, а тук има хора които защитават мангустите защото едва ли не "и те били хора". Еми за мен не са хора при положение че дърпат всички останали назад с пълна сила...

 39. 39 Профил на борец за правата на ромите!
  *****
  Неутрално

  абе тия там дали не бъркат все още София с Букурещ или пък приемат, че всички "роми" са от Румъния
  като решат да ни ги върнат обратно, май ние ще почнем да се борим за правата на ромите в западно-европейските държави (както те го правеха досега спрямо източно-европейските страни)

  един глас от мен за статията (и за правата на ромите в западно-европейските държави - сега е моментът да ни дадат урок как ги интегрират!)

 40. 40 Профил на борец за правата на ромите!
  *****
  Неутрално

  може и вие да гласувате на оранжевия бутон встрани от заглавието

 41. 41 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Др. Иванов е на своя пост и отново излъга като дърт циганин. Егати червената гнида - мина ли инструктаж на Бузлуджа бе? Тук много се омаза, защото почти всички помним "Голямата екскурзия" и много добре знаем, че режимът тези хора ги ПРОГОНИ. И то прогони най-образованите и напредничави от тях, именно за да постеле за създаването на една етническа партия от кадри на КДС, която да държи останалите тук неграмотни и стари представители на този етнос и винаги да е боеви резерв на партията дето те е раждала. Както и да го въртите комуноидните запъртъци, това е истината - лично бях в Родопите по онова време и лично са ми насочвали автомат, докато не ми проверят данните. Така че най-добре се съсредоточи върху апартаментите в Слънчев бряг на седма линия - там поне си забавен.

 42. 42 Профил на chiatel
  *****
  Неутрално

  Кат очета коментарите ми се пводига!
  Ебати нещастната държава е България щом има такъв народ като тоя дето пише тия расистки мръсотий тук и цъка повече плюсове на коменатари които се възможно най-расистки и отблъскващи!
  С малки изключения повечето пишещи тука не са излезли още от пещерата и всякакви коментари от хора като Алиен или др. биват или просот игнорирани или оборени с нвбивалици които само в някоя кръчма в село Долни Богров на 10та ракийка биха хванали декиш.
  Нещастен народ! Пък после що бил на това дередже!
  А колко още ще има да се чуди защо нещата не се оправят и на квко ли се дължи това.... брей какво чудене ще пада още!

 43. 43 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Преди няколко години, гледах опит за ТВ интервю с един от членовете на Българското Мешере. Интервюто бе на улицата. Циганинът бе облечен в някакъв стар, овехтял и измачкан костюм. Ловко избягваше отговорите на въпросите ...

  Все пак на тръгване той се обърна назад и с лукава усмивка каза, че следващата седмица отива на Мешере в Северна Италия

  Спорът бил за над 200 000 евро !!!

 44. 44 Профил на Хотелиер от Зл.Пясъци
  *****
  Любопитно

  Румънците които подлудиха Европа са добре дошли във нашите курорти. Чакаме ги. Парички и пак парички бее

 45. 45 Профил на chitatel
  *****
  Неутрално

  Но най-трагичното е обаче това, че тия расистки малоумни коментари ги дават и българи които дори живеят в чужбина и би трябвало (въпреки дебелоглавия инат) да се възприели нещо от снностите на Финландци, Немци и т.н.
  Но не...!!! това е най-отчайващото за тоя народ, че дори елита на нацията е на акъла примерно на немец завъшил с зъби и нокти 8-ми клас.
  Впрочем да не обиждаме немците които са само с основно образование.

 46. 46 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Вече 65 години на власт в Бг са само етнически цигани с румънски произход и техните помощници и съветници - юдеите хазари.

  Като се почне от Яшар -Т. Живков (турско-влашки циганин), като се мине през Лукавия (циганско-хазарски мелез), Доган (циганско-татарски мелез), Седефчо (циганско-албански мелез), Иван Костов (влашки циганин), Волен Сидер (циганско-български мелез) власта е се в техните ръце.

  Под благовидния предлог че циганите нямат доход бруто (тоест не плащат данъци) на тях в момента се разпределят над 2/3 от всички соц. помощи и над 85% от всички детски.

  Резултата от този расов геноцид е страшен - от всеки 4 родени деца - 3 са циганчета.

  НО ... вече в много райони на бившата ни България, от всеки 10 родени - 10 са циганчета.

 47. 47 Профил на "Нов път" (Видин)
  *****
  Неутрално

  Норвегия явно има напредък в интегрирането на мангалите. Най-напред нашите мангали си ни ги върнаха с чартърни полети, като преди това им напълниха по две чанти с подаръци. Сега искат от Румъния полицаи. Следващата крачка е да ни помолят да им изпратим още мангали. Чакаме с нетърпение този момент.

 48. 48 Профил на wef
  *****
  Неутрално

  НАЛИ РЕВЯХА ЗА ПРАВАТА НА МАЦИНСТВАТА, НА ИМ СЕГА МАНГУСТИ, ДА ГИ ГЛЕДАТ И ДА ИМ СЕ РАДВАТ, ДА ИМ ПЛАщАТ ТОКА И ВОДАТА, ЗА ДАНЪЦИ ДА НЕ ГОВОРИМ, ДА ИМ ДАВАТ ОТ ВЕщИТЕ СИ, ИНАчЕ ТЕ САМИ щЕ ИМ ГИ ВЗЕМАТ ХАХАХХАХАХАХХА

 49. 49 Профил на скандинавия
  *****
  Неутрално

  Др.Иванов,
  хайде без лицемерие.....Това червените чугуни сте гьонсурати ДО ЕДИН!
  До тук най логичният постинг е на Алиен!
  Да Венче,защо други трябва да перат кирливите ризи на някого?
  Норвегия прави усилия и има добри резултати с интегрирането на малцинствените групи на своята територия но тези хора са ГРАЖДАНИ на Кралството а не икономически туристи.....
  Учудващо е,че въпреки младоста си притежаваш качествата на др.Иванов......

 50. 50 Профил на Крез
  *****
  Разстроено

  Не съм расист но колкото и да се мъча да открия положителни качества в циганите като цяло/естествено има 2-3% изключения/ нещо не ми се отдава.Според мен човек зависи около 20% генетични заложби и 80%от социалната среда в която израства.Та мисълта ми е , че циганин израснал в гетото не може да го промениш в 99% от случеите.Той просто не иска да се интегрира в обществото.Моето скромно мнение е ,че с подходящи и внимателни промени в социалното законодателство трябва да се спре стимулирането на тази общност да се плоди като животни и да лежи на гърба на нацията.Тук вече въпроса опира до политиката.Години наред политиците виждаха в ромите единствено гласове за изборите и ги оставяха да си правят каквото искат.Резултата го виждаме всички а доста са го усетили и върху себе си.И колкото повече се отлага решаването на проблема "роми" толкова по скъпо ще ни струва.Просто е необходима политическа воля и ясна визия за решаване на проблема/е и немалко средства/.Сметката е проста ако се вложат определени пари за решаване на проблема
  то те ще се върнат в следващите години като разтоварване на системата за социални плащания.Време е държавните институции да поемат отговорноста си а не да се правят че проблем не съществува.И не е лошо при по големи акции по налагане върховенството на закона при "ромите" да се канят и наблюдатели от така наречените "защитници "на малцинствата
  и всичко да се заснема за да няма после хън мрън.

 51. 51 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Неутрално

  chitatel (42 и 45) голям лицемер си. Убедена съм, че в автобуса, когато се качат циганки, си стискаш здраво чантата, ако в заведението, в което се намираш, влезе тумба подпийнали цигани веднага си излизаш и като видиш циганин на улицата, пресичаш на отсрещният тротоар, ама из форумите го раздаваш много толерантен. Що не си вземеш един катун цигани у вас, да си ги гледаш и интегрираш, а?

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 52. 52 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Неутрално

  скандинавия, интеграцията е двустранен процес, в този смисъл, не можеш да интегрираш някой, който не иска да се интегрира, какъвто е случая с циганите. Тези, които искат да се интегрират, го правят и сами, не чакат помощ от никого, но такива са около 2-3% от всички цигани, останалите са паразити, свикнали на живеят на чужд гръб, чакайки вечно някой да им даде пари, да ги нахрани, да им построи жилища, да се грижи за децата им, да им плати тока и водата и прочие. Докато самите цигани не проумеят, че за да имат всички гореизброени неща, трябва самите те да положат усилия - да се образоват, да работят, етс., никакви мерки, препоръки или опити за интегрирането им няма да са успешни.
  И не казвай, че българската държава е виновна за положението им, че не полагала достатъчно грижи за интеграцията им. Това не е така, държавата прави много неща, но, както казах, никой не може насила да интегрира някого си.

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 53. 53 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 479 Разстроено

  VenRus 2008, може да е цигане, не се ядосвай заради едно цигане, че ако има някой експерт по правата на човека, които винаги защитават малцинствата, по не знам си какви закони и правила ще те изяде жива!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 54. 54 Профил на CARMINA BULGARANA
  *****
  Неутрално

  НАПРЕД - КЪМ ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА - БЕЗГРАНИЧНА ПРОСИЯ И БЕЗДЪННО ОПРОСЯВАНЕ И ОПРОСТАЧВАНЕ - ДА ЖИВЕЕ БРЮКСЕЛ!

 55. 55 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  правилната форма не е ли "100 просяка"!?

 56. 56 Профил на 689
  *****
  Неутрално

  От престъпниците,дошли от "нова Европа" страдат не Евро-бюрократите на Барозу и шефовете му,а гражданите на "стара Европа".Пародията е,че Ф.Кастро насила качваше престъпници и ги изпращаше в САЩ,а днес преселението им е демократично.

 57. 57 Профил на Крезко,
  *****
  Неутрално

  пропуснал си да споменеш, че трябват и някакви мерки и инициативи за прекратяване на кръвосмешенията в техния етнос. защото те водят до какви ли не израждания и малформации, за които после държавата трябва да дава луди пари за детските домове, за помощи и т.н

 58. 58 Профил на wwww
  *****
  Неутрално

  НАСТОЯВАМЕ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ МАЛЦИНСТВА В СКАНДИНАВИЕТО! ВСИЧКИТЕ ЩЕ ИМ ГИ ИЗПРАТИМ, И БЕЗ ТОВА ИМАТ МНОГО БЕЗЛЮДНИ МЕСТА! ПЪК И ЩЕ СА ИМ БЛИЗО ДО СТОКХОЛМ - КЪДЕТО Е ЦЕНТРАЛАТА НА ДРУЖЕСТВОТО ЗА ЗАКРИЛА! ЕХ КАКЪВ КЕФ

 59. 59 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Весело

  Не се ядосвам, просто не мога да ги разбера такива. Имам един такъв колега тук, който непрекъснато говори, че Испания не полагала достатъчно усилия да интегрира негрите и арабите и, че институциите не се грижели добре за тях, ама, като му предложих да си вземе няколко негъра у тях и да ги гледа той - отказа, това било работа на държавата, а не на отделните граждани. Също така, не го чух нито един път да каже "добър ден" или "довиждане" на мароканката, която чисти офиса, подминава я, като че ли е стена, докато аз редовно си говоря с нея, дори понякога и купувам кафе и я черпя с бисквити и прочие.

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 60. 60 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 479 Неутрално

  VenRus 2008, поведението му опира до възпитание! В университета правят ремонт и се запознах с едни роми много работливи и весели, така хубаво ми шпакловаха у нас и не ми взеха много пари, а бачкаха в най-големите жеги и въобще не мрънкаха за разлика ако бях наел някои българи!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 61. 61 Профил на Крез
  *****
  Неутрално

  Да 57 напълно си прав.Затова казах че се множат като животни.
  Абе трудна работа е интеграцията още повече когато интегрирания не иска да се интегрира/както правилно посочи 52
  / ама трябва да се почне отнякъде ,че иначе нищо хубаво не чака България след 10-20г.То и сега е почти нетърпимо а представяте ли си като станат два пъти повече?

 62. 62 Профил на Sir
  *****
  Неутрално

  вижея в норвегиа и 4е не са в европеискиа е политиката на социалистите , които пла6ат 4е ако флиазат 6те им вземат нефта и рибата,4е фермерите 6те фалират заради фноса на евтина продукциа от др.страни - е как на рефередума да гласуват за флизане в ЕС , когато бол6енството от населението са с тези професи. За това 4е не са 4лен на ЕС им извиват ръцете като ги карат да дават пове4е пари за даржави от ЕС и да приемат хора от проблемни държави -последните Ирак ,Сомалия ,Бирма , а може скоро и братята роми да ги докарат , но дано са от България ,4е Романците винаги се ур

 63. 63 Профил на Крез
  *****
  Весело

  60 ти си попаднал на тези 2-3% за които споменах.Извадил си късмет.А можеше да те окрадат до шушка.

 64. 64 Профил на Siri
  *****
  Неутрално

  Романия има6е много искания кам Норвегиа когато влязхме в ЕС,докато бг. политиците само гледаха как да краднат пове4е за себе си , та на въпроса ,:кои роми 6те се уредят ( и полицаите с тях ) тук в Норвегия - то се знае Романия пак ни испревари !

 65. 65 Профил на защитник
  *****
  Весело

  Ншма да позволя някакви тъпанари да ме обявяват за расист.
  Вие като не сте расисти, колко циганина сте назначили в луксозните си офиси, казина,хотели,банки,вили, и т.н.
  Колко цигани са назначени в бордове на директори,управителни съвети,редакции на вестници,колко са назначени в президенството?Колко сте назначили в ръководството на Амнести интернешънъл?
  Като говорите за интеграция не мислите ли,че трябва да почнете от вас.
  Защо си ограждате вилите с триметрови стени?
  Това ли ви е интеграцията?
  Кой е расиста в случая?

 66. 66 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Един е изхода братия:

  - детски и помощи САМО след завършен поне 8-ми клас
  - детски и помощи САМО срещу Трудово-Осигурителен Стаж

  Всичко друго са само празни приказки, времето минава, а те се множат като мишки ...

 67. 67 Профил на VenRus 2008
  VenRus 2008
  Рейтинг: 0 Неутрално

  nomer37, не отричам, че има свестни цигани, но процентът им е много малък. Останалите чакай някой да им построи жилища, да ги издържа, да им плаща тока и водата, да ги лекува безплатно и да се грижи за децата им.
  Моят баща е строителен инженер, преди няколко години фирмата, в която работи решиха да вземат 10 млади циганина, да ги обучат в строителството, да им дадат професия и възможност сами да си изкарват хляба и какво мислиш, че стана? Ами нищо, от 10 циганина остана само един, останалите още на първият месец се отказаха - работата била тежка, сутрин рано трябвало да стават, да работят в жегите и прочие извинения за това, че са мързеливи и предпочитат да откраднат нещо, отколкото да си го изработят. А този циганин, дето остана, се захвана с такова желание да учи и да работи, че в момента дори учи задочно за инженер и цялата бригада му помага. Ето срещу такива и една лоша дума не мога да кажа.

  Quis custodiet ipsos custodes? Сайт за антипропаганда - истината такава, каквато е! http://antipropaganda.comxa.com/
 68. 68 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 479 Неутрално

  VenRus 2008 и моя баща бе стр. инженер, проблема един циганин да иска да работи е да напусне гетото, защото като се върне в гетото с пари, барона или там главния циганин им взима парите! С което стигаме до въпроса кой контролира гетото държавата или някой като дон Цеци!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 69. 69 Профил на Защитник
  *****
  Весело

  Дневник, какво прави момчето с поршето?
  Пак се изплъзвате от истински дебат и ни занимавате с глупости.

 70. 70 Профил на Anonimen
  *****
  Неутрално

  VenRus 2008,
  вземи 10 млади българи, сложи ги на тоя строеж да ги обучаваш, давай им заплатата, която си давал на циганите и да видим колко ще останат след един месец...
  Проблемите са много по-дълбоко скрити, отколкото вие се опитвате да ги представите...

 71. 71 Профил на скандинавия
  *****
  Неутрално

  Венче,разминаваме се по мнения!
  Българската държава НИКОГА не е имала реална интеграционна политика-НИКОГА!
  При живков циганите бяха ОЗАПТЕНИ в гета,разни дезесета и пусти райони и милицията ги пердашеше яко.Ако смяташ СТРАХА като мярка за интеграция си абсолютно права.....
  Същата тази държава не успя да интегрира и турците въпреки стремежът им да бъдат свестни граждани а те обичаха и ОБИЧАТ България.Вместо това взема,че ги прокуди! Със същата сила това важи и за останалите страни от бившиятсоцлагер-това,което се случва сега е резултат от некъдърноста на ДРУГАРИТЕ.......или червените чугуни.

 72. 72 Профил на Хан Соло
  *****
  Разстроено

  Graf, грешиш. Онази държава с хилядолетната история и силна икономика е създадени от едни други етноси - дравидите и индоариите. Чандала и там са паразити, само че разлика от Европа, номерата им не минават. Те и за това са дошли при нас.България е една от малкото държави в света, която е имала министър-председател мангал. И може би единствената в която 90% от населението е смесено с мангали.

 73. 73 Профил на почснение
  *****
  Любопитно

  На скандинавците дори и чистите българи им изглевдат на роми(освен тези дето са със сини очи и руса коса). Така, че да знаете, че и ние сме в кюпа с ромите. Пък и да не говорим, че българите имаме баяповече тен.

 74. 74 Профил на пояснение
  *****
  Любопитно

  На скандинавците дори и чистите българи им изглеждат на роми(освен тези дето са със сини очи и руса коса). Така, че да знаете, че и ние сме в кюпа с ромите. Пък и да не говорим, че българите имаме бая повече тен.

 75. 75 Профил на krassss
  krassss
  Рейтинг: 29 Неутрално

  елате в Памплона (Испания) да видите колко румънски просяци има по улиците. Всъщност аз други освен румънци не съм виждал. Май още не са стигнали до кражби на чанти и телефони обаче.

  sunshine ... moonlight ... good times ... boogie
 76. 76 Профил на до пояснение
  *****
  Весело


  А, недей, скандинавците, с изключение на финладците, не са първа бялост - русите викинги са митове е легенди. Освен това, тъмен не означава циганин. Индо-ариите не свсички са бели, жълтата раса си е също тъмна (а не жълта). Единственият сигурен показател за етнос и раса са биопараметрите - ако си мислите, че не ги вземат, грешите.

 77. 77 Профил на kyky
  *****
  Неутрално

  Абе тея кукувци, които плямпат за интеграция на циганите си плямпат същите глупости и на Запад, но там май никой не им се връзва.

  В Хамбург плъзнали циганета да мият стъкла по сфетофарите. След време ги прибрали всичките и почнали да мислят какво да ги правят. Някаква кикимора предложила да лицензират дейността и държавата като за начало да поеме социалните осигуровки. Е, накрая не е станало точно това. Циганите били отглеждани още 1-2 седмици, след което екстрадирани. На черепче по 600 евро общински разход. Не малка жертва като се има предвид колко строги са там общинските бюджети, но определно си е струвало.

 78. 78 Профил на Допълнение към Ламбо
  *****
  Разстроено

  Александър Лилов (Циганов)
  Милко Калев (циганов от "cаlо" Балев
  Пеко Тако( дьо Лусия
  Пенчо Кубадински
  Е, може и да се казваш Луканов, но ако имаш левкемия (автоимунна) категорично не си арийче или югюрче!
  Ами бг-олигарсите-бандити! От мангал нагоре!

 79. 79 Профил на до 76
  *****
  Любопитно

  Е кои са "първа бялост" арабите ли? Скандинавците са доста по-бели от нас и това е факт! Сега поне няма визи иди се разходи до там. Българите сме като цигани в сравниение с тях. Българите сме предимно с южноевропейски тип визия. За биометричните данни си прав само дето нашите се различат от техните значително.

 80. 80 Профил на до 76
  *****
  Неутрално

  Да наистина русите са по-малкия процент повечето са кестеняви. Обаче очите са им по-светли(главно сини), кожата също освен това скандинавците са и по-високи и не толкова трътлести.

 81. 81 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Иранците са по-високи, като среден ръст но не са много бели.
  Норвежците действително са малко по-бели, но с тъмни коси. Има повече руси руснаци и финландци отколкот норвежци и шведи.

 82. 82 Профил на Пазете се
  *****
  Неутрално

  България и Румъния не успяха да внесат социална сигурност в обществата си по евро модел, но за сметка на това Европата тепърва це бъде заливана от нашите негативни практики!

 83. 83 Профил на do 81
  *****
  Любопитно

  Мисълта ми беше, не да разсъждаваме върху различните типове подраси. А само да кажа, че българите редом до шведи, норвежци итн. изглеждаме като роми. И те ни и смятат за някакви аборигени.

 84. 84 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Ами, управниците на България и Румъния бяха най-престъпни и крадливи. Сега ни управляват отрочетата им - крушата не пада по-далеч от дървото.

 85. 85 Профил на котаракъ
  *****
  Неутрално

  Ааа, не евярно, че не могат да се
  интигрират, ама трябва подход,
  като този;
  - " со кротце, со благо и мнооого
  кютек"
  Защото "примата" от друго не
  разбира.

 86. 86 Профил на klecho
  *****
  Неутрално

  До 1937 година американците (които иначе въобще не са расисти!) са имали законово определение кой може да бъде възприет като "бял" човек и кой не. Признаването за "бял" само по себе си е имало изключителна юридческа трансцеденция с оглед на обстоятелството че по констутуция чужденците кандидатдващи за американско гражданство е следвало да са "бели". На тази основа са съществували таблици, в които е можело да се провери расовия статус на представителите на определена страна. Така например, е имало период в който дори ирландците не са били признавани за "бели". България от своя страна, е една от МНОГО малкото страни в света чиито представители никога не са губили "белия" си статус.

 87. 87 Профил на скандинавия
  *****
  Неутрално

  Klecho,
  статусът "бял"се дава и според ЗАМОЖНОСТ.Например ЮАР по време на апартейда японците, посещаващи страната във връзка с бизнес са се водели в графата за "бели"......що се отнася до признака за белота,народите попадащи в групата на келтите се смятат за "бели"но те са ПИПИТЕНИ,т.е луничави,което ще рече ,че нямат чистата белота на балканските народи например
  Ще се отклоня от темата все в този ред на мисли: защо расовото "превъзходство"трябва да се определя само по цвета на кожата?

 88. 88 Профил на до klecho
  *****
  Неутрално

  Остави американските критерии кой е бял. За американците сме бели без съмнение. Там второ поколение българин си е вече чист американец. Там е новия свят. За тях всички сме европейци, без особено значение кой от къде е! Проблема, е че за останалите европейци българите сме някакви аборигени, и като кажат източна Европа все едно за някакъв Бантустан става въпрос. А наистина в сравние със скандинавците сме си цигани. Не сравнявай Америка и Европа по тези въпроси.

 89. 89 Профил на klecho
  *****
  Неутрално

  Преди няколко месеца посетих Дания и бях особено изненадан да установя че етногенезата на повечето датчани не се различава особено от нашата. Смея да твърдя че са доста еднотипни на външен вид, не особено високи и приличат много повече на руснаци отколкото на немци.

 90. 90 Профил на klecho
  *****
  Неутрално

  И надявам се ще се съгласите с мен че една руса италианка е невъобразимо много по-секси от една руса норвежка например...

 91. 91 Профил на IK
  *****
  Неутрално

  Май всичко на този свят се връща. Нашите мангали са викинги, но с обратен знак. На времето хората от севера с грабежи са стигали до Средиземноморие. Само слабата социална политика на времето, липсата на помощи, голямата жега и кривокраките местни жителки са карали грабителите да се завръщат на север.

  Днес обаче, циганите ще повторят подвига на Лайф Ериксон; ще открият отново Америка и ще се счепкат на щатска територия с мексиканските наркобарони. За целта катуните ще се установят първо в Трондхайм, от там ще нахлуят и разорят Исландия. Трябва много бързо да се прехвърлят в Канада, предвид на малобройното островно население. Иначе рискуват доживотно да останат на солена риба и гейзерна вода.

 92. 92 Профил на до klecho
  *****
  Любопитно

  Едно е да посетиш друго е да си живял там. Ти може и да си мислиш, че си приличаме, ама важното е те какво мислят за това. Плюс това повечето българи са с по-тъмна кожа и очи от техните по-нисък ръст и др. Казвам ти че за тях сме си като циганите.

  Разбира се че руснаците ще приличат повече на датчаните, зщото са северни народи и викингите(варягите) наред със славяните са образували руския народ и държава. Не случайно основателя на Киевска Рус носи името Рюрик(което на старошведски значи славен владетел). Рюрик е викингски пълководец.

 93. 93 Профил на klecho
  *****
  Неутрално

  #92: От 10 години живея в Западна Европа, така че впечатленията ми са достатъчно обективни, уверявам те!
  Специален поздрав за теб с един цигански хит от слънчева Испания:
  http://www.youtube.com/watch?v=ODfYKIyLT8s

 94. 94 Профил на ?
  *****
  Любопитно

  клечо,

  Защо ме поздравяваш с този цигански хит да не си ром? Къде точно в Западна Европа живееш? Защото определено не си живял в Скандинавия.

 95. 95 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  Много примитивна (дори за неделя) дискусия... Какво значение има кой колко е бял/черен и кого го интересува? Вас явно, което не говори добре...доста елементарно

 96. 96 Профил на klecho
  *****
  Неутрално

  #?: 95 е прав(а)- странни въпроси задаваш. И не, не живея в Скандинавия, но съм имал продължителна връзка с финландка. Не съм и ром, за българин съм по-скоро светъл (сини очи, светъл отенък на кожата). Хита ти пращам като доказателство че цигани, араби, турци и пр. има навсякъде в Европа и то от много поколения. Пôдобни назадничави дискусии обаче съществуват само из нашите форуми. Както обича да се изказва настоящата ми приятелка (испанка)- "Ние, испанците всичките имаме по малко арабска кръв, съвсем наясно сме с тоя факт и съвсем не ни пука. Вие българите кога най-пòсле ще се отърсите от комплекса си че сте цигани?"

 97. 97 Профил на дискутиращ
  *****
  Неутрално

  до 96, 95

  Да бе тъпи дискусии, които само по българските форуми ги имало, в Европа ги нямало. Само дето на Евроизборите в Холандия най-добре се представи една расистка партия, чийто лидер откровенно заявява, че българи и румънци нямат място е Европа. В Германия особено в някои провинции крайнодесните печелят месните избори а през ден скинарите пребиват някой "не немски" изглеждащ индивид. Във Великобритания за първи път в историята крайнодесните формации събраха такъв процент на миналите избори.

 98. 98 Профил на Totenschwanz
  *****
  Неутрално

  дискутиращ: на Холандия съвсем не и е до българите и румънците, имат си прекалено много сънародници с цвета на Гулит че да им е до нас. Тия скинарчета дето ги цитираш са бедни мишки от източните провинции и бачкат на турците за жълти стотинки

 99. 99 Профил на Що така бе Миме
  *****
  Весело

  Ауу..., ужас!!

  "Във Финландия полицията е установила, че в района на Хелзинки има около сто просяци, основно от ромски произход, които са дошли от Румъния. "

  Абе нали беше расизъм хората да се определят по расов принцип.

  Защо в Хелзинки не ги определят като "румънски граждани"?
  Защо спят от Амнести.
  Нещо не смеят да се обаждат и да наричат другите "фашисти" за щяло и нещяло.

 100. 100 Профил на Минаващ
  *****
  Неутрално

  Анонимен, "циганин" не е само тема за черно/бяла дискусия, а за "а приори" склонност към престъпления и множество автоимунни заболявания - диабет, левкемия, шизофрения, педофилия, геронтофилия, множествена склероза, пернициозна анемия, ревматоиден артрит, онко-заболявания и т.н. Има мангал, има някое от горните заболявания.
  Освен това, гените за тен на кожата и цвят на очите са от неутралните гени. Може да си рус и синеок и пак да имаш повече цигански гени от някой по-мургав от теб.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK