Случаят "Спаска Митрова" - официалната версия на Македония

Спаска Митрова

© dnevnik.com.mk

Спаска МитроваМакедонското министерство на правосъдието публикува съобщение, в което прави хронологичен преглед на съдебната процедура по случая на Спаска Митрова, по който българските власти отправиха вербална протестна нота до Скопие за нарушение на човешките права, предаде македонската агенция МИА, цитирана от БТА.


*През 2007 г. против Митрова е заведено наказателно производство в основния съд в Гевгелия за отнемане на малолетно дете по член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс.


*На 2 юли 2007 г. тя е осъдена условно на 6 месеца затвор, ако в срок от една година осъдената извърши ново закононарушение.
*Митрова подава искане за преразглеждането й, но жалбата е отхвърлена от Върховния съд на 3 юни 2008 г.


*На 29 септември 2008 г. съдът отхвърля искане на Митрова делото да бъде преразгледано, а на 28 април тази година това решение е потвърдено и от Върховния съд.


*В края на 2007 г. против Митрова отново е произнесена условна присъда на същото основание, при което е определено наказание 8 месеца затвор, което няма да се изпълни, ако в срок от 2 години не извърши ново закононарушение. Тази присъда влиза в сила на 17 май миналата година.


*Осъдената подала ново искане за преразглеждане на делото, което с решение на съда в Гевгелия е отхвърлено на 20 ноември миналата година и с решение на Апелативния съд на 3 март тази година.


*След подадено искане за извънредно преразглеждане на влязлата в сила присъда на 3 юни тази година случаят е изпратен за разглеждане от Върховния съд на Македония.


*С присъда от 10 юли миналата година, която влязла в сила на 3 декември, Спаска Митрова е осъдена на 3 месеца затвор за отнемане на малолетно дете. Присъдата е потвърдена и от Апелативния съд на 3 декември 2008 г.


*Осъдената е получила от съда в Гевгелия нареждане да се яви за излежаване на присъдата си в затвора в Идризово на 10 март тази година, но по нейна молба наказанието е отложено за три месеца и съдът разпорежда осъдената да се яви в затвора на 14 юни.


*Митрова обжалва решението, но жалбата е отхвърлена на 8 юни.


*Тъй като Митрова не се явила на 14 юли за излежаване на присъдата си, съдът издал решение за принудителното й задържане и отвеждане в затвора.


*Осъдената е отведена в затвора на 30 юли.

Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  дебел
  Рейтинг: Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 2. 2
  Flash
  Рейтинг: Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3
  Стайков
  Рейтинг: Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 4. 4 Профил на Руслан 21
  Руслан 21
  Рейтинг: Неутрално

  За № 1 - пожелание от сърце всички затворнически пиш.и да посетят задника му.

 5. 5 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 625 Неутрално

  осъдена за отнемане на малолетно дете.
  от кого го е отнела?!
  нали е нейно!
  ако бащата е насилник и пиянде това е нейно право ( и морално задължение)

 6. 6 Профил на тото
  тото
  Рейтинг: Гневно

  Скопците окончателно са изперкали.....

 7. 7 Профил на noshorn
  noshorn
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Аз ли не разбирам, македонците ли не се изразяват правилно, но как може една майка да извърши престъпление наречено "отнемане на малолетно дете" по отношение на собственото си дете и за това да се налага наказание затвор ?!?! Айде ако е била лишена от родителски права и детето е било присъдено на бащата, а на нея и е било забранено да се вижда с него, защото така е отсъдил македонсия съд, тъй като това е било допустимо според македонския закон и морал, тогава може да се търси смисъл в написаното, но за нищо такова не пише в изявлението.

  Нещо гнило има в Македония.

 8. 8 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: Неутрално

  Какво е това отнемане на малолетно дете?! Доколкото знам Спаска Митрова има попечителство над детето, а спорът с нейния бивш мъж е поради други причини. Спаска Митрова не е отказала на бащата да вижда детето, а просто не е била съгласна тези срещи да стават в нейния дом и да му разрешава да нощува там. Бившият съпруг не бил от Гевгелия, нямал пари за хотел, и поради това поискал при посещенията си да нощува в къщата на Спаска, а съдът я задължил да му осигури подслон, което по принцип е абсурдно. Може би ние не сме на ясно с цялата истина, но това е версията, която най-напред беше обявена по българските медии. Нека се дадат пълни разяснения по случая, и тогава всеки да си направи извода кой- крив и кой-прав.

 9. 9 Профил на до дебел
  до дебел
  Рейтинг: Неутрално

  по един най-тлъст за теб, отпред и отзад едновременно.

 10. 10 Профил на САМУИЛ
  САМУИЛ
  Рейтинг: Гневно

  ЗАТВАРЯЙТЕ ГРАНИЦИТЕ С МАКЕДОНИЯ. БЪЛЕН БОЙКОТ. НИКАКВО НАТО, НИКАКЪВ ЕС, НИКАКВО БЕЗВИЗОВО ДВИЖЕНИЕ ОТ 1.1.2010. ОТЗОВАВАЙТЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОТ МАКЕДОНИЯ ДА ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ, И ОСТАВЕТЕ ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВКА ДА ТЪНЕ В ЗАБРАВА. ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ОТНОСНО КАКВА ДА БЪДЕ ПОЛИТИКАТА НИ СПРЯМО МАКЕДОНИЯ. ТРЯБвА ДА Е АБСОЛЮТНО СТРОГА И БЕЗКРУПОЛНА. САМО ТОГАВА ЩЕ СИ СЕДНАТ НА ЗАДНИЦИТЕ ГАДНЯРИТЕ

 11. 11 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Бе тя наистина била голям престъпник! За късмет на властите , е и българка! Всъщност, това си е нормално. Такива майки - македонки нема !

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 12. 12 Профил на Югозомби
  Югозомби
  Рейтинг: Любопитно

  8 месеца затвор за... спор между майка и баща за правото на бащата да вижда детето след развод, като нарушеното изискване на местните социални служби според Спаска не й е било съобщено устно или писмено - по думите на самите социални работници то е било закачено на някакво табло в социалната служба и толкова...

 13. 13 Профил на полякиня
  полякиня
  Рейтинг: Неутрално

  то хубаво, дето сега се дърлят нашите власти за Спаска Митрова и с право казват, да се освободи и да и се даде детето. Но защо със същият патос не върнат детето на полякинята, сключила брак с пияндура от Асеновград, който разиграва комедии по телевизиите . И обвинява бившата си жена в алкохолизъм, като самият той кърка пукница денонощно. Май аршинът е различен , според интереса.

 14. 14 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: Неутрално

  Ало господата с куровете, ако не можете да вземете отношение към статията не си пробутвайте пуздрите!
  За г-та Митрева която се е оплела в правосъдие просмукано от сърбо-македонски национализъм и идеология, решението е:
  не превивайте глава пред
  макета надъхвани от сърболята националисти!!!

 15. 15 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Македонските власти да се напъхат в миша дупка и да не поглеждат към ЕС.
  Идиотите се скараха с Гърция и с България - да си ходат в Албания.

  Попътен вятър в главите!
 16. 16 Профил на коняк Плиска до Полякинята 13
  коняк Плиска до Полякинята 13
  Рейтинг: Неутрално

  Въпроса с полякинята и децата не беше кой крив и кой прав. Проблемът беше начина по който бяха взети децата или едното от тях а именно с терор. Има освен това закон в България, който гласи че когато едно дете е адаптирано към една среда не трябва да се мести. Чети закони. Нищо общо нямат двата случая, май си попрекалила с коняка. Знам че го обичате, навремето и роклите вдигахте само да ви продам една бутилка )))))

 17. 17 Профил на тото
  тото
  Рейтинг: Неутрално

  Мнение на читател на македонския Утрински вестник: Од: srebre Датум: 06.08.2009 11:46:17 mojata bivsa sopruga vece deset god vo skopje ne mi dozvoluva so dvete deca i edinstveno sto do sega dobila e kazna opomenuvanje a vtor pat uslovno i dvata slucai se vlecea po sudot vo sk po 3godini sega pak nemi dozvoluva i vika imam vrski vo dvata suda pa i vo apelacionen nikoj nisto ne mi moze pa ne gledam ligika vo ovoj slucaj kako za nekogo ne zavi zakonot a za onj so bugarsko drzavjantvo duri i kamata dobiva vo kaznata...

 18. 18 Профил на sprung monkey
  sprung monkey
  Рейтинг: Разстроено

  Поредната македонска(сърбоманска) пропаганда с антибългарска насоченост. Това е само един от хилядите случаи. Дано този път най-накрая българското правителство заеме някаква по-твърда позиция към македонистите и техните кукловоди от Белград!

 19. 19 Профил на Руслан 21
  Руслан 21
  Рейтинг: Неутрално

  До полякиня № 13.

  Ти виждала ли си как пият полякините и на какво приличат след това. Аз съм виждал. Пияна рускиня или българка пред нея са като невинни дечица.

 20. 20 Профил на svoi
  svoi
  Рейтинг: Неутрално

  така е Жельо на времето набързо взе решение и ги призна за република и в добавка им даде танкове да пазят българомакедонската граница,затова евала на гърците бои по каската доде отимаш някоя и друга гънка в празната кратуна а тези които са започнали да мислят реално взимат българско поданство защото са поумнели и разбрали че македонска държава никога не е имало и няма да има а само област македония населявана от бълари и гръци а от 1945 голяма част от нея окупирана от сръбските гъзолизовци на русия.

 21. 21 Профил на комита
  комита
  Рейтинг: Неутрално

  Тука трябва да се добави, че Митрова е получила бъгарски паспорт през Април, т.е. след полученото отложеното влизане в затвора. И баш тогава получава български паспорт, за който чакала от 4 години, и става учредител на "Радко". И за слепите е ясна играта на българските тайни агенти, вербували още една продажна душа. Велизар Енчев си призна че правят това от както Македония е независима. Македония трябва да повдигне обвинение срещу БълХария за намеса във вътрешните й работи, да пусне водата в турския кенеф.

 22. 22 Профил на LA SERPIENTE
  LA SERPIENTE
  Рейтинг: Гневно

  СЛУЧАЯТ ДА СЕ ОТНЕСЕ ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ТВЪРДА ДИПЛОМАТИЧЕСКА ЛИНИЯ КЪМ СЪРБОМАНИТЕ В МАКЕДОНИЯ!

 23. 23 Профил на Неутрален
  Неутрален
  Рейтинг: Неутрално

  Всеки е длъжен да спазва законите на държавата, която обитава иначе ... Не разбирам какво искат да правят болните националисти в двете държави? С разум трябва да се действа а не по акъла и методите на ВМРО и Атака вдигат шум и после гледат от страни. Ако не е спазвала законите и разпоредбите на съда тя е в нарушение каквите да ги приказваме .

 24. 24 Профил на внимателен
  внимателен
  Рейтинг: Неутрално

  Гледам само прибързани оценки, без никой да знае подробностите.

  Много "наперените" сега обикновено мноог бързо се поркиват и млъкват, когато наяве излязат ПЪЛНИТЕ факти около дадена тема (не визирам тази конкретно).

  Така че направете усилие да РАЗБЕРЕТЕ за какво ТОЧНО става въпрос. И ТОГАВА приказвайте.

 25. 25 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: Неутрално

  Не знам комита ли си, пачавра ли си, ама С.Митрова няма как "баш тогава" да е получила бълграски паспорт и да станала учредителка на "Радко". Щото здружението 'Раадко" е създадено преди поне 6-7 години. За какви продажни души става дума - най-нормално е хората в Македония, които си знаят българските корени, да поискат да го покажат по някакъв начин. Как така не се намери ни един учен и изследовател в света, който да не заяви, че мнозинството от македонците до началото на 20-тия век се чуствали българи. И Кийт Браун, и Лоринг Данфорт, и Хю Пултън, и още други, които минават за най-големите специалисти на Запад по македонския въпрос, го заявяват ясно и категорично в книгите си, повечето от които аз лично съм чел и притежавам. Те лесно могат да се намерят в amazon.com например. Мога да ти дам и точните заглавия.

 26. 26 Профил на K.Bruni
  K.Bruni
  Рейтинг: Гневно

  За ония в Либия и държавата се охарчи, въпреки тяхно укоримо и за нашите закони поведение.
  Е, какво и на смърт ли да я осъдят, че новата жена на Саркози, да ни я докара "освободена" със самолет в София !?

 27. 27 Профил на комита
  комита
  Рейтинг: Неутрално

  25 номер, айде обясни ги тия случайности. Тая не е в "Радко" от 6-7 години, а от 1 месец. И от почти толкова е българска гражданка. Когато вече е знаела , че влиза в затвора. Е нема кой да ви верва на лъжите.

 28. 28 Профил на @27
  @27
  Рейтинг: Неутрално

  комита (27) и вие и сърбите ще бъдете резерват-бантустан извън ЕС и то заслужено.

  "Е нема кой да ви верва на лъжите. "
  То, пък вие кога си повярвахте, че грък, ще преметнете и то не в негова полза ?

 29. 29 Профил на citati
  citati
  Рейтинг: Неутрално

  luki од Skopje на 06.08.2009 во 15:28 напиша:


  Samo mie zhal shto Makedonija ne mozhe da ima dobri sosedski odnosi so nikoja od sosednite drzhavi, jas mislam deka krivi se nashite politicari shto ne gi biva da gradat dobra nadvoreshna politika tuku go ostavat samiot narod da se zanimava so politika iako tie nashi politicari gi jadat nashite pari shto plaqame danok i kazni.aj pozdrav

  14.


  Skopjanka од Skopje на 06.08.2009 во 15:37 напиша:


  A sto ima vrska slucajot Vlado Dimov so ova?? Dali nekoj od makedonskite gragani ima slusnato za prezumpcija na nevinost, odnosno deka nekoj se dodeka ne se dokaze negovata vina e nevin?? Ili nikoj nema popametna rabota, pa namesto da se grizi za svojot zivot se grizi za tugite?? Rezil e ovaa Makedonija, nemam komentar. Cela EU i cel svet ni se smee, kako za slucajot Dimov, taka i za slucajot na Mitrova.

 30. 30 Профил на Галчо Залъгалчо
  Галчо Залъгалчо
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Скопия за пореден път доказа сърбоманските си комплексарщини

 31. 31 Профил на Стойко Стойков
  Стойко Стойков
  Рейтинг: Неутрално

  Аз смятам, че ОМО-Илинден трябва да се застъпи за тази бедна жена, защото така и не разбрах какво точно е сторила, че да гние в затвора. Нали са изявени борци за правата на човека в този регион?

 32. 32 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Винаги съм се чудил как така хем съм полиглот, самороден талант хем не съм. Хем ей така от нищото го разбирам македонския а сръбския не мога. Как стават тея работи, братята македонци могат ли да ми обяснят? Или май почвам да се сещам - македоснкия е пра-славянския език от който произлизат всички други, вкл. и българския

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 33. 33 Профил на noshorn
  noshorn
  Рейтинг: 551 Неутрално

  #24, много внимателно след случая и вземам отношение по подробностите, които излизат и то от македонска страна. Ако си по-запознат, кажи какво точно е направила тази жена, че да бъде квалифицирано като "отнемане на малолетно дете" ? Какъв е точно текста на цитирания "член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс" на Македония ? Много ще ми е интересно да го знам, но македонците не са включили в информацията си отговори на тези 2 интересни за мен, а и за всички които се интересуват от същината на казуса. А и не мога да си представя съществуването на отговори, които ще ме убедят, че тази жена е трябвало да влезе в затвора.

  Спомням си за случая с полякинята през лятото в България. Тогава бяхме свидетели на едно скандално изпълнение на съдебно разпореждане за предаване на дете на майка му, като съдът беше приел, че то е отвлечено от бащата, но бащата не беше нито обвинен, нито съден, нито вкаран в затвора по текст от Наказателния кодекс.

  Така че дори и малкото, което е известно дава основания за изводи.

 34. 34 Профил на do 28
  do 28
  Рейтинг: Неутрално

  28, не ги плаши с това: все едно да плашиш куче с кренвирш. Целия цирк в Македония е заради това: да си останат заедно в една нео-Сърбославия.
  Иначе досега да са в НАТО...

 35. 35 Профил на TYPO
  TYPO
  Рейтинг: Неутрално

  ДНЕВНИК: голяма грешка в Заглавието!
  Да се чете: " Случаят "Спаска Митева" - официалната позиция на Сърбия"

  Официалната позиция на Македония можем да я кажем само ние, свободните македонски българи.

 36. 36 Профил на Skopije
  Skopije
  Рейтинг: Неутрално

  Јас сум Македонец и плаќам даноци и казни во Македонија. Но исто така имам и Б’лгарско потекло и горд сум на истото. Се согласувам дека во Македонија постои тенденција да се плука и вреѓа се’ што е Б’лгарско и се радувам што Б’лгарија се грижи за тоа.

 37. 37 Профил на до "държавата македония"
  до "държавата македония"
  Рейтинг: Неутрално

  да ти еба и смотаната държава македония. Спаске, кураж! Българите сме с теб и детето ти.

 38. 38 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 571 Разстроено

  цитат-" против Митрова е заведено наказателно производство в основния съд в Гевгелия за отнемане на малолетно дете по член 198.." ,те всъщност са искали чл.198 да гласи - наказателно производство ДА ЗАПОЧНЕ И ДА ИМА ОСЪДИТЕНА ПРИСЪДА ,АКО МАЙКАТА Е БЪЛГАРКА И СЕ ГРИЖИ ЗА малолетното си дете .... Горката Македония ! Мила Спаске , хубава българска майчице ,прегръщам те !

  Свободата Санчо, ....
 39. 39 Профил на Шерлок от ДАНС
  Шерлок от ДАНС
  Рейтинг: Неутрално

  Комитис, Комитоски или Комитович,

  Няма съмнение, че всичко е замислено от нашите спецслужби. Още преди 4 (четири) години, когато Спаска е подала документи за български паспорт, вече е планирала, че след 2 г. трябва да роди дете, за да се скара с бащата за него и, съответно, след още две да я осъдят. Благодарение на ювелирната акция на българските спецслужби паспортът й е издаден точно когато трябва.

  Отново благодарение на спецслужбите ни, чрез двойни агенти в македонските, тамошните власти нарочно изчакват да минат изборите, защото знаят, че Божо ще стане министър със съответната липса на портфейл.

  Я вИди сЕга колко елементарно било сичко, друже Ватсоновски!

 40. 40 Профил на до божидар димитров
  до божидар димитров
  Рейтинг: Неутрално
 41. 41 Профил на до бойко борисов
  до бойко борисов
  Рейтинг: Неутрално

  за болния моряк прати самолет до азия, а за Спаска какво ще направиш, батман?

 42. 42 Профил на БЮРМец
  БЮРМец
  Рейтинг: Весело

  Сите македонци сме шиптари!
  Кои не са шиптари са цигани.
  Требе да се учи албански язик за да се просперира во БЮРМ.
  Скоро и тея дека се сърбеят ке разберат.
  Ке им дадем потури и за тех.
  И новото име на БЮРМ ке биде Източна Албания.

 43. 43 Профил на д- р Събев
  д- р Събев
  Рейтинг: Гневно

  Чакаме огнените ти слова другарю "професор",министер,ст.науч.сътр. и изобщо -СЪТРУДНИК-Димитров???Или си зает с "патриотични теми" по телевизията на другарката Пръмова???

 44. 44 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ще полежи малко в затвора и ще се научи за спазва законите.

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 45. 45 Профил на Божо
  Божо
  Рейтинг: Неутрално

  Няма нормална държава по света, която да вкарва майка в затвора само за това, че иска да си отгледа детето.
  Поредното доказателство, че Македония не е нито нормална, нито държава.
  Ако Българската държава успее да помогне на тази жена, ще даде надежда на гражданите си.

 46. 46 Профил на Руслан 21
  Руслан 21
  Рейтинг: Неутрално

  д- р Събев

  Събев - брой си минусите.

 47. 47 Профил на комита
  комита
  Рейтинг: Неутрално

  Шерлок, много си прав, целотото това раздаване на паспорти е с цел асимилация на македонците. Иначе никой нема да,ви се върже на глупостите. Никой. Раздадохте 10 000 паспорта и нищо не спечелихте. Кирливото "Радко" беше от осем човека, зорлем я набутахте и Спаска та станаха девет. Те това ви е членската маса. Смешници. На история ли ще ни учите , епа айде направете един публичен диспут да ви сгазиме. Имате 1001 предавания за Македония ама не смеете един македонски историк да поканите, че ще увиснете като прани гащи. Къде сте тръгнали , бе убитаци ? Нищо не знаете от историята, нищо, както ви гонеха Яне и Гоце, както ви биха партизаните, така и ние ще ви смеляме щото сте големи отвореняци. Тръгнали да българизират Македония. Некадърници, вие не знаете от Монголия ли идвате или от Авгнистан, тюрки ли сте или не, акъл ще раздавате. Мислите ли си че не ви знаеме мръсните игри ?

 48. 48 Профил на Руслан 21
  Руслан 21
  Рейтинг: Неутрално

  комита

  А ти сигурен ли си откъде идваш?

 49. 49 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 571 Неутрално

  комита-47 ,всичко наред ли е с теб ,а ?

  Свободата Санчо, ....
 50. 50 Профил на Божо
  Божо
  Рейтинг: Неутрално

  Комита, статията е за българка, която е вкарана в несправедливо в македонски затвор.
  Коментарите ти не са доста неуместни - явно ти липсва състрадание към една майка, изпаднала в беда.
  Май вас във ФИРОМ нито са ви майки раждали, нито са ви майки отглеждали и затова не сте станали още хора...

 51. 52 Профил на petar
  petar
  Рейтинг: Неутрално

  Няма Македония!Има Република Скопие!Нека сме солидарни с Гърция срещу тази измисленоа сърбоманска и полуалбанска държава!Стига геноцид над българищината в Скопие!

 52. 53 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: Неутрално

  С Божовщини към катастрофа.

 53. 54 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: Неутрално

  Какво Божо е обещал на гърците като го хванаха с антики в Гърция??

 54. 55 Профил на do BBC
  do BBC
  Рейтинг: Неутрално
 55. 56 Профил на dalechen
  dalechen
  Рейтинг: Неутрално

  Българските съдии са не по-малко политизирани от македонските... Спаска живее в БЮРМ, плаща данъци там, така че ще спазва местните закони...ако има основание да обжалва да го направи в Страсбург тогава. България си има други проблеми за решаване.

 56. 57 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: Неутрално

  Археологичната мафия още не ми е платила!

 57. 58 Профил на ?
  ?
  Рейтинг: Гневно

  ГОРКАТА ЖЕНА! А КАКВО ПРАВИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА? ЩЕ Я СЪСИПЯТ...

 58. 59 Профил на do BBC
  do BBC
  Рейтинг: Неутрално

  затова ли мина на сръбски хонорари?

 59. 60 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: Неутрално


  ИЗ “ЕТИЧЕН КОДЕКС НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ”
  1.1.1 Ще предоставяме на обществото точна и проверена информация...
  1.1.6 При отразяване на спорове ще се стремим да дадем възможност на засегнатите страни да изразят своята позиция
  1.3.1 Ще се стремим да проверяваме информацията преди нейното публикуване, като търсим и използваме различни източници...
  2.5.1 ... няма да публикуваме материали, подбуждащи или насърчаващи омраза, насилие и всякаква форма на дискриминация.
  2.5.2 Няма да посочваме расовата, религиозната, етническата принадлежност, сексуалната ориентация, умственото или физическото състояние, ако тези факти нямат съществено значение за смисъла на информацията.

 60. 61 Профил на MK
  MK
  Рейтинг: Неутрално

  Как оценявате българската политика?

  - Не усещаме някаква заинтересованост от българската държава към нашата съдба. Все едно, че я няма въобще България. Защо не могат да разберат, че не обръщайки внимание на българите в Македония, те безгласно подкрепят съденията, обидите, убийствата над сънародниците си в Македония. Това е не само нихилизъм, това е и мазохизъм, и то провеждан от най-високи места. Ние се чувстваме изоставени и незащитени от страна на българската власт.

  - Каква трябва да бъде според вас, българската политика към Р Македония?

  - Според мен на първо място, трябва да се защитават всеотдайно интересите на Българската нация в Македония. На всички хора, които се самоопределят като българи. На второ место - да се противопоставят категорично на фалшификациите на българската история, като се докаже, че “македонската нация” е от 1948 г. Да докарат дотам нещата, че истината за историческото минало на Македония да излезат най-сетне на видело. Защото знаеме, че и Яне, и цар Самуил, и Глигор Пърличев, и Свети Климент и Свети Наум са българи и дори незнаят какво е т.нар. “македонска нация”. Да се разкаже как сърбите се опитаха да ни сътворят история, език и нация. България вече влезе в Европейския съюз, но е там само с единия крак. Другият и крак е Македония и ние, българите живеещи в нея...

  D. Karov, Veles

 61. 62 Профил на ?
  ?
  Рейтинг: Любопитно

  Значи осъдили я за това, че не дала легло на екс-съпруга си, да спи при нея! Ами тя нали за това се е развела с него!!! Интересно ми е такива ЗАКОНИ в измислената и създадената от Сърбия държава Македония САМО ЗА БЪЛГАРИ ЛИ ИМА???

  СВОБОДА ЗА СПАСКА!!!

 62. 63 Профил на ?
  ?
  Рейтинг: Неутрално

  2.5.2 Няма да посочваме расовата, религиозната, етническата принадлежност, сексуалната ориентация, умственото или физическото състояние, ако тези факти нямат съществено значение за смисъла на информацията.


  tuk ima ли още будали , които мислят , че казуса няма връзка с националното самоопределяне?

 63. 64 Профил на Sky News
  Sky News
  Рейтинг: Весело

  Абе тоя с ник ВВС си е жив сърбоман, ако ще и зад ника CNN пак ще го разпознаем!!!

 64. 65 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: Весело

  По ти подхожда в-к "Стандарт".

 65. 66 Профил на citat
  citat
  Рейтинг: Неутрално

  Ето един коментар от МК

  "Dimitar од VMRO на 06.08.2009 во 15:36 напиша:
  bugarite imat pravo ,daj kazete koja druga zhena (roditel)za ist ili slicen slucaj e kazneta so slicna kazna zatvor i paricna kazna od30.000 evra?"

 66. 67 Профил на Sky News
  Sky News
  Рейтинг: Весело

  ВВС - А на тебе ти подхожда ника "просръбки манипулатор"

 67. 68 Профил на ВАРНА
  ВАРНА
  Рейтинг: Разстроено

  Нещо много гнило и мътно има в този казус, а майчиното ми сърце казва, че не може в Европа да се тикне млада майчица в затвор и да и се изтръгне детето ...

  Каквото и да е извършила ( на мен не ми стана ясно...), немислимо и нехуманно е да разделиш майка и малкото и дете в името на Закон и справедливост.!! МОЛЯ?! За Ирански закони и справедливост ли става дума..?

  Дано Спаска да отнесе случая до Съда за Правата на Човека в Хага , на наште балкански съдебни уйдурми не може да се вярва!

 68. 69 Профил на Шерлок от ДАНС
  Шерлок от ДАНС
  Рейтинг: Неутрално

  Баш така е, Комитоски.
  ОЗНа све дозна - личи си че имаш стручен поглед.

  БуКефалите кълват на паспорт, не знаеше ли? Едно време кълвяха на югопаспорти, сега на други, какво да правиш - така са великите нации (вашата имам предвид, пу-пу, да не си помислиш друго).
  Я кажи сега, скопската Пивара още ли спонсорира футболния отбор на Мусомище или откакто я продадоха на гърците вече нема пари за спец-рации?

 69. 70 Профил на Ъ
  Ъ
  Рейтинг: Неутрално

  В Хага знаят:
  Къде ще спи X, чиято бивша жена живее в едностаен с едно легло за нея и едно детско?

 70. 71 Профил на Аха
  Аха
  Рейтинг: Неутрално

  Евала на такива като Божидар Димитров и Каракачанов, и същите агенти от Македонска страна, успяха най-накрая насила да намерат проблем който е в тяхна полза защото нали всички знаем че те са агенти и от това живеят. Същите тапанари са и в Македония, които нямат никъква представа за България.
  А всички които пишете тук що не отидете за 30лв. до Македония да погледнете от близо нещата, как са хората и с къкво настроение спрямо Българите, а позволявате на политиците да ви пълнат главите с глупости.
  Това е поредния и със сигурност не-успешен опит на политиците и в двете страни да скарат народа, но никога не са успяли няма и сега.
  Иначе за информация на всички, този случай е подобен на този при който жената от Румъния взе детето от бъщата в България, тогава всички осъдихме това нещо а сега се питаме как е възможно, е така.
  Просто жената не позволява на бившия си мъж да вижда детето по никаква причина, а не го е "отнела" малко превода е обаркан, което е странно.
  И защо винаги намесваме Сърбия в такива случаи?

 71. 72 Профил на Охх
  Охх
  Рейтинг: Неутрално

  Хора, осъждането на тази жена, не че е редно, няма нищо общо с българския и паспорт.Ако е така в Македония има поне 80 000 които са си взели паспорти през последните 3 години трябва всички да ги осъдат.
  Поредния политически маркетинг на някои хора, да получат малко внимание, защото с друго немогат!!!

 72. 73 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: Неутрално

  „Македония е член на Съвета на Европа. Тук става дума за елементарни човешки права. Ако те не се спазват, Македония би трябвало да не членува дори в някои от тези институции. С подобни драстични нарушения на човешки права, страната само се отдалечава от членство в ЕС. Откровеното нарушаване на тези права означава, че управляващата прослойка в Македония като че ли въобще не се старае към членство в ЕС.

  Евгени Кирилов

 73. 74 Профил на agencia focus
  agencia focus
  Рейтинг: Неутрално

  Нека нашите македонски съседи да не си правят повече илюзии, че ние можем да правим повече компромиси с нарушаване на европейски стандарти”, заяви Кирилов.
  По думите му - в случая със Спаска Митрова са нарушени елементарни човешки права, за които видимо системата в нашата съседка няма никакво вътрешно противодействие и всичко това се одобрява. Министерство на външните работи в Република България предприе нещо този път, защото досега спрямо хора, които имат второ българско гражданство се упражняваха какви ли не действия, нарушаващи техните права, и реално нямаше реакция от наша страна. „Слава Богу този път имаше реакция. Това трябва да стане системна политика на българското Външно министерство, защото ние като страна – член на ЕС не можем да допуснем неспазване на неговите стандарти. Нейното третиране така, както се описва, е нещо невероятно възмутително. Няма начин това да не получи оценката от страна на Европейския съюз. Ще направим всичко възможно това да достигне до институциите на Европейския съюз, защото то е показателно за отношението към човешките права в една страна, която претендира да започне преговори за членство в ЕС”, заяви Кирилов.

 74. 75 Профил на Samuil
  Samuil
  Рейтинг: Неутрално

  Вижте го тоя изрод със сръбският шайкач:
  http://www.vmro.bg/forum/viewtopic.php?f=43&t=891&start=150

  Е с такива македоноиди си имаме работа.Кажете ми мислите ли че с такива същестжа може да се води смислен диалог.

 75. 76 Профил на Рейгън от Каспичан
  Рейгън от Каспичан
  Рейтинг: Весело

  до Комита
  Прекалено маловажни сте, за да се занимава някой с цървули като вас

 76. 77 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 916 Разстроено

  http://www.youtube.com/watch?v=7r4g9kiL9Ko
  О неразумний юроде ,поради що се срамиш да се наречеш българин.

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 77. 78 Профил на сокол вардарски
  сокол вардарски
  Рейтинг: Весело

  Колку многу омраза и бес према земја сосед на Бг. За еден периферен случај толку многу коментари. Во Охрид се запознав со фамилија од Софија. Толку коректно и културно беше однесувањето помеѓу нас. Овие кои коментираат тука се сосема други луѓе.

 78. 79 Профил на Plamena
  Plamena
  Рейтинг: Неутрално

  Добрият стар Хегел беше казал, че всичко разумно е действително. Е, явно не му е хрумвало, че може да съществува нещо като македонско правосъдие, чиято логика по-горе е направо нереална! И тези хора са тръгнали да пътуват без визи из Европа и да стават членове на ЕС!!!

 79. 80 Профил на stupidon
  stupidon
  Рейтинг: 544 Неутрално

  След либийските боклуци, сега ще спасяваме и македедонските...

  "Животът е като стълба на кокошарник - къс и осран." - Есхил
 80. 81 Профил на re: 78
  re: 78
  Рейтинг: Неутрално

  78, ти чел ли си македонски вестници? Там видя ли колко честност и коректност има към България?
  И тук къде видя омраза ? Хората се чудят какво става, никой не мрази народа.

 81. 82 Профил на do 72
  do 72
  Рейтинг: Неутрално

  Ете какво пише в 66:

  "kazete koja druga zhena (roditel) za ist ili slicen slucaj e kazneta so slicna kazna zatvor i paricna kazna od 30.000 evra"

 82. 83 Профил на stoyan
  stoyan
  Рейтинг: Неутрално

  Оня без портмонето да не се прави на голям шеф, а да си понася шкембето към Македония! Айде да видим може ли да свърши някаква реална работа! Или пет години ще седи на кьорсофрата!

 83. 84 Профил на citat
  citat
  Рейтинг: Неутрално

  "Дали е девојката виновна или не, не знам. Но, знам дека во Македонија непрестано се води антибугарска кампања и сосема оправдани се заканите од страна на Бугарија кон Македонија. Треба да си слеп за да не видиш дека секојдневно се води антибугарска пропаганда во Македонија, преку весниците, телевизиите, интернет форумите итн. Тоа веќе станува невкусно и параноично."

 84. 85 Профил на Ицо
  Ицо
  Рейтинг: Неутрално

  Ето един много човешки коментар на една майка от Македония:

  Мајка од Македонија на 06.08.2009 во 02:19 напиша:
  Ги читам коментарите и не можам да се изначудам колку пакосни луѓе има околу нас. МНР било за пофалба? Абе не е битно дали е Македонка или Бугарка. Женава е мајка пред се, па ако сакате и Марсовка сметајте ја, мајка е! Кај ја одделиле од свое дете, па и во затвор ја ставиле?

  Какво време дојде, криминалците шетаат на слобода, а затворите ќе ги наполнат со мајки! Срамота!!!

 85. 86 Профил на profesora
  profesora
  Рейтинг: Неутрално

  Аве едно не ми стана ясно от хронологията на макетатал Д....M...im
  ama tia poluchava neprekasnat otkaz da i se razgledat jalbite prez zialoto vreme. Vijte za kvo ide re4. Gumenite glavi sa sas super prednamereno mnenie. Mi kat sa tolkova pravi da iznesat faktite po zeliat sluchai da stapim na neshto konkretno , a tia chekidjii nishto ne kazvat osven neiasna xronologia i tva che mesten korumpiran sad zema nekakvo reshenie...

 86. 87 Профил на agency focus
  agency focus
  Рейтинг: Неутрално

  Според Любчо Трохаров, дипломат (...), на Македония трябва да се поставят ясни условия, които да я накарат да нормализира отношенията с България преди присъединяването й към ЕС.

 87. 88 Профил на македонски неблагодарници!
  македонски неблагодарници!
  Рейтинг: Неутрално

  Аз не мога да разбера каква е тая пуста омраза на македонците към българите?? Как така човека се извръща и посяга на тези, които са го създали?? Явно не им харесва това, че произлизат от нас, че корените им са български, но с омраза това няма да се промени. Някой ден ще загубят приятелството, което незнам защо продължаваме да им свидетелстваме...
  Не го заслужават!!

 88. 89 Профил на сокол вардарски
  сокол вардарски
  Рейтинг: Весело

  за 81. И коментарите во Мк весниците се исти како овие Вашите. Платените популисти на Владите во Мк и Бг прават се само да не се мисли на неспособноста на властите во двете земји. Размислете кои се мотивите на луѓето кои на 30-40 години земаат државјанства од соседни држави? Кои се луѓето кои членуваат во организации како Омо Илинден во Бг и Радко во Мк?

 89. 90 Профил на Profesora
  Profesora
  Рейтинг: Неутрално

  Bravo Ize!!
  Za mnenieto na makedonkata, xaresa mi mnogo. Govorim za paradoksalna istoria kadeto vkarvat maika v zatvora...Luda rabota

 90. 91 Профил на макепредатели
  макепредатели
  Рейтинг: Неутрално

  не познавам човек в българия, който да мрази македонец. винаги сме гледали на тях като на братя. а насреща получаваме омраза.
  е, това не знам на какво прилича. предателство на братът към брата.. по-долно има ли?

 91. 92 Профил на до коняк № 13
  до коняк № 13
  Рейтинг: Неутрално

  на тебе като не ти е изгодно нещо и все другите са прекалили с коняка. Двата случая с децата са напълно идентични. Полякинята има право да си вземе децата, а българинът простак да влезе в затвора. Жената му е разрешила преди година да си доведе децата в България , а той забравил да ги върне. Асеновградските баби и дядовци да не разиграват театро и да ни срамят пред света. А мястото на децата е при майките, няма такива закони , че се оставят в средата, където са. Това са законите на простакът - баща българин.
  Хайде върви си наливай с коняк и вдигай полите на жена си, а и твоят евентуално, ако можеш.Изрод.

 92. 93 Профил на do 89
  do 89
  Рейтинг: Неутрално

  сокол вардарски, аз говоря за статиите в македонските вестници, не за коментарите. Това е проблема. Ти също знаеш, че медиите в МК не са свободни според международните стандарти. А те сипят омразата. Преди Грую се криеше зад това , че са независими, но вече и това не минава. Така , че Грую е виновен за езика на омразата. Не си ли съгласен?

 93. 94 Профил на до коняк Плиска
  до коняк Плиска
  Рейтинг: Неутрално

  значи, когато едно дете е адаптирано към средата, то си остава в нея, такива били законите. Хи-хи, егати тъпотията. Вдигнала съм полата и те чакам !
  Полякинята ще си вземе детето от асеновградския пръч , а за Спаска Митрова - да си е мислила, като живее в Македония, има македонски закони, да ги спазва. Като си излежи присъдата , да я приема Божо Димотров, поредната "жертва" на чуждестранен терор, приета у нас. Кого ли не прибрахме, от циганите на света.

 94. 95 Профил на re: 94
  re: 94
  Рейтинг: Неутрално

  94, някой скоро разказа за САЩ, когато осъдили руски шпиони, изчакали да порастне детето преди жената да влезе в затвора. Хайде кажи нещо срещу това, щом искаш.

 95. 96 Профил на do sokol vardarski
  do sokol vardarski
  Рейтинг: Неутрално

  сокол вардарски, в кои македонски медии може да се публикуват свободно коментари?

 96. 97 Профил на Profesora
  Profesora
  Рейтинг: Неутрално

  Pitat radio EREVAN zashto svobodnite izbori v Severna Koreia se izvarshvat v dva dena. Otgovorat bil : za da mogat xorata svobodno da izberat v koi den da pusnat svoiata biuletina....

 97. 98 Профил на Profesora
  Profesora
  Рейтинг: Неутрално

  NAZDRAVE za osvobodenite ot saznanie makedonski medii i sadilishta...

 98. 99 Профил на има ли робство там?
  има ли робство там?
  Рейтинг: Неутрално

  Българският консул в Скопие да посещава г-жа Митрова в затвора в Идризово всеки ден до отмяна на издевателската присъда и освобождаването й от т.нар. съд! Не е ли издевателство над г-жа Спаска Митрова съдът да я заставя да даде легло в къщата си на човека от когото тя се оплаква и се е развела с него за системен тормоз? Т.е. съдът вместо да защити достойнството и честта й, правата й на майка на бебе, застава на страната на този, от който се е оплакала и фактически я заставя да живее отново с него? В кой век живеем? Тя робиня ли е?

 99. 100 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: Неутрално

  Е,този псевдо "съд" задминава дори българският им аналог
  по тенденциозност,безпринципост и защита на политически
  интереси.
  В същност, какво може да се очаква от една измислена дър-
  жава?!
  А имат нахалството да кандидатстват и за Европейския съюз.
  Само че, докато се правят на македонци и се отказват от
  българските си корени , ще станат Източна Албания. Ината и
  късогледството, струват скъпо .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK