Посланикът на САЩ в Скопие: България и Македония да уредят споровете си дипломатично

Американският посланик в Македония Филип Рийкър заяви в понеделник в Охрид във връзка със заплахите с евентуално вето върху приемането на Македония в ЕС и НАТО от страна на Гърция, но и от България след актуализирането на случая със Спаска Митрова, че всички страни трябва да се въздържат от спекулации.


Скопие и София да разрешат проблемите помежду си дипломатично, чрез разговор, предаде думите му агенция МИА, цитирана от БТА.


САЩ продължават да подкрепят Македония в процеса на пълноправно членство в НАТО и ЕС, подчерта Рийкър, призовавайки "да не се правят проблеми там, където ги няма".

Ключови думи към статията:

Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мда
  *****
  Неутрално

  ГОСПОДИН ПОСЛАННИКА ДА СИ ГЛЕДА НЕГОВИТЕ (АМЕРИКАНСКИТЕ) РАБОТИ И ДА НЕ СЕ МЕША В НАШИТЕ РАБОТИ НА БАЛКАНИТЕ. ЗАЩОТО ЗНАЕМЕ КАКВИ ГИ ЗАБЪРКАХА В ЮГОСЛАВИЯ И В ИРАК И В АВГАНИСТАН И Т.Н.

 2. 2 Профил на t
  *****
  Неутрално

  "да не се правят проблеми там, където ги няма"

  Ето това е! То не, че на САЩ цялата външна политика не се гради на правене на проблеми там, където ги няма, но България не бива да прави техните грешки. Да си блъскат главите македонците и гърците с национализма си. И все някога ще ги счупят. Защо и ние да се хващаме на хорото? А да речеш, че няма исторически грешки, от които да се поучим....

 3. 3 Профил на Lz
  *****
  Весело

  Че то, Албания вето ще им наложи на тия.
  Защо се мори пустия му посланик.

 4. 4 Профил на Граматик
  *****
  Неутрално

  Господин Мъда да се почеше по ника си и да не се дразни от по-успелите. И да научи български език преди да оправя техните (на Мъдете) работи НА БАЛКАНИТЕ.

 5. 5 Профил на Антитрайко
  *****
  Весело

  Стига, бе! Толкова свикнаха от нас да минава, че и нашите "съюзници" очакват пак да си избършем сополите и да си траем. Мани ги американците, те вече оплескаха, каквото можаха в СФРЮ, ама ми писна от нашенци с "наведено" мнение.

 6. 6 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  т #2 ! И си прав и не си прав! Македонците постоянно, току ни ръчкат някъде в "слабините" с коравите си националистически кратуни! Ако така я караме,"меко", проблеми неминуемо ще има! Та с тях, като с по-малкото братче - малко "пердах", ще е от полза! Иначе, ще ти се качи на главата!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 7. 7 Профил на Югозомби
  *****
  Разстроено

  Проблем за съжаление има и досегашното му потискане не може да трае безкрайно. Да напомня, след няколкомесечна кампания против паметниците на български офицери-окупатори в македонските медии македонските власти отказаха да бъде възстановен гроба на полковник Каварналиев, а костите му все още са разхвърляни по тревата... България е поставена от правителството на Никола Груевски в положение да се бори дори за правото на погребение и достоен гроб на свой военен персонал, убит на чужда територия. В същото възстановяването на британски военни паметници не срещна никакви пречки. Крайно грозно е.

 8. 8 Профил на Югозомби
  *****
  Неутрално

  Да се чете: "В същото време възстановяването..."

 9. 9 Профил на Възмутен и подтиснат
  *****
  Неутрално

  Сега и измислената държава Македония ни се изплю във физиономиите.Т. е . във физиономията на Бойко Борисов. Впрочем и неговата партия в ЕС му се изплю.Така се отнасят с отрепки.
  Кога най- после ще имаме достойно поведение .

 10. 10 Профил на ГЕРБ
  *****
  Разстроено

  *БаХ ги в Американците ! прав си МДА !
  Де су пъхат дупето там където не им е работа !
  Гледат за излъжат и Македонците , та да се разположат и там !
  Гадни американци мърливи.............
  брех мамкаим завладяха света с тез свои бази ..........
  опраиха себе си , теса на 100-200 години , пеленачета спрямо нас и други държави , друга работа немат и тръгнаха да се занимават със света .......

 11. 11 Профил на тото
  *****
  Любопитно  # Арбен Джафери:.....Има много общо в македонския и сръбския подход при тълкуването на историята и понятията държава и нация........Македонците са убедени, че ако отстъпят малко, ще изгубят всичко. Трудно е да се каже дали това е искрено убеждение или е стратегия. Може би истината е някъде по средата. Аз много се съмнявам, че може дълго време да се върви по този път.......В Македония объркват разбирането за историята на една територия с историята на народа – неща, които никога не съвпадат. Всички хора имат еднаква старост – и според светите книги, и според Дарвин. Не става въпрос за генетика, а за културен континуитет и наследство. Някои народи го имат, а някои – не. Това обаче не е проблем. Американците не са комплексирани от обстоятелството, че не са преки потомци на естественото местно население. Това не им попречи да създадат една нова цивилизация, която се оказа по-мощна от досегашните. Македонската позиция се опитва да присвои за себе си и античното и славянското наследство. Но народът е казал, че един човек не може да носи две дини под една мишница, защото може да изгуби и двете...........Изглежда в Македония все още не разбират, че след приемането на Албания, а преди това на България, Румъния и Гърция в НАТО, Македония вече няма същото геостратегическо значение........

 12. 12 Профил на ^_^
  *****
  Неутрално

  До коментиращите. Това изказване е насочено към македонците.

  "да не се правят проблеми там, където ги няма" - тук не става въпрос за България. Все пак македонските медии бълваха срещу България цяла седмица какво лине само дето не написаха, че се готвинм да ги изядем.

 13. 13 Профил на МисКинин
  *****
  Неутрално

  Трябва да им се признае на американците добрия подбор на посланици.Обама не ги пипа.Нищо ,че са от другата партия.Имаме толкова много да се учим на ум и разум от една държава,която е поне 6 пъти по-млада от нашата.Никога не е късно да започнем да се учим не от собствените , а от чуждите грешки.

 14. 14 Профил на Дасо
  *****
  Неутрално

  Защо все трябва да дават акъл тъпите янкита. Защо друг посланик не се изказа? Видяхме какви дипломати са в последните 40 години американците, мамицата им грозна дебелашка. Да си трае това лайно и да си папа мазните бургери.

  Да прелетиСуперБойко до Скопие и по един шут на всички и да донесе Спаска на ръце. хахахаха

 15. 15 Профил на Кирил
  *****
  Неутрално

  А на бас, че ако беше в предишното правителство, нямаше дори да разберем за този случай.

 16. 16 Профил на ??
  *****
  Неутрално

  питат македонец как е при вас отговорил жито као дренки компир с бомби да вадиш реките кат вода кат риба кат вода два ката риба е що праиш в българия отговорил е що к--о ли ке ти ядем в македония

 17. 17 Профил на Напокмняне
  *****
  Неутрално

  Нека г-н Посланика поразтвори учебните си помагала и се
  сети, че проблеми има и то не малко заради американския президент Уилсън с одобряване на договорите от Версайл и
  Ньойи. Балканите не живеят с американски начин на мислене,
  а и често интересите ни са противоречиви.

 18. 18 Профил на Соломон
  *****
  Неутрално

  Американския посланник в Македония да не заема позицията на министър Цветанов - да защитава престъпниците. Македонските правителства да си научат урока по демокрация и да спрат преследванията на гражданите си заради българското им самосъзнание!!
  Как би постъпил този тъп посланник ако в някоя страна, като Македония, тикнат в затвора и бавно убиват с малки дози стронций предизвикващи рак, гражданин на САЩ, който има и друго гражданство, например, само защото е демонстрирал гордостта си от американското си гражданство.
  Този посланик е там за да учи Македонските правителства на демокрация и хуманизъм, а не да тика сърбашите в ЕС и НАТО ВЪРХУ КОСТИТЕ НА ЖЕРТВИТЕ НА РЕПРЕСИИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВАТА ИМ.
  Божидар Димитров да не се бои.
  В този случай сме зад него!
  Правителството да прояви характер и да заяви твърдо и високогласно, че С ТАЗИ СИ ПОЛИТИКА, ТОВА и всяко друго македонско правителство НЯМА да получи от България подкрепа за членство в НАТО И ЕС!!!
  Дори и САЩ да си съдерат гъза да ги бутат там.
  И така за всеки поруган в Македония войнишки гроб, за всеки съборен паметник, за всяка лъжа и всяка обида по адрес на България!!! За всеки унижен българин на територията на Македония.
  Доста!!!
  САЩ не може да не знаят, че бившите и сегашни сръбски тайни служби управляват Македония и провокират анти-българските, анти-гръцки и антидемократични изцепки на правителството на Македония???
  Защо САЩ толерират това?
  Моля Министърът на външните работи на България, да поиска официалната позиция на САЩ по действията на мисията им в Македония.

 19. 19 Профил на BBC
  *****
  Неутрално

  Добре, че я има Америка. Иначе Балканите щяха да са пълен зверилник - Милошевци, Боленци, ... А сега поне като кихне американския посланник и на Божо му замръзва л*****,

 20. 20 Профил на Маке кореняк от Неврокоп
  *****
  Неутрално

  От Македонските правителства от тук натам да се поиска минимум пет години етническа толерантност и уважение към демократичните ценности и тогава ще получат ДА от България.

 21. 21 Профил на Джендема
  *****
  Неутрално

  Бумерангът, хвърлен от ДС-"Иван" Каракачанов по Македония се връща и ще халоса по кухата комунистическо-агентурна картуна новоизлюпения "министър без портфейл"! Хак да им е на ДС-"патриотите"!

 22. 22 Профил на spoko spoko
  *****
  Разстроено

  Не трябва да се поставят условия за приемането на Македония. Трябва да се разбираме едни с други с дипломация - стига с тези циганщини на Балканите! Правилно ни натиска америнският посланик да не будем такива, и може да си каже мнението си.

  Колко бих искал да мога да си ходия до Охрид без виза.

 23. 23 Профил на 2+2=4
  *****
  Любопитно

  Македония се управлява от сръбските тайни служби! Сега ги е страх да не загубят Македония, както стана с Косово....

 24. 24 Профил на Югозомби
  *****
  Весело

  spoko spoko, пишеш щуротии. До Охрид се ходи без виза, че даже и само с българска лична карта може...

 25. 25 Профил на Соломон
  *****
  Неутрално

  "Споко.."? Когато става дума за човещина, за човешки права, за зачитане на майчинството, за демократичен съд, за непредубеден съд, за уважение и толерантност.., за какво "споко..споко" може да съава дума??!!
  Нали от липсата на това по-горе, плачем ние тук?!
  Нали АМЕРИКАНЦИТЕ НИ УЧАТ НА ТОВА ПО-ГОРЕ?!
  Мълчанието по тези въпроси не е признак на цивилизованост, а на овчедушно потулване на потъпкването на основни общочовешки и демократични принципи!
  Нали срещу това се бунтуваме ТУК!!!

 26. 26 Профил на Lambo
  *****
  Неутрално

  Изобщо не става въпрос за спор между 2 страни, а за бруталното убийство на една майка.

  Взето и е детето докато го кърми. Какво ще стане с гърдите и ? Те ще я убият в затвора. Ако допуснем това, никой в Македония няма да смее да се нарече българин ...

  Толкова ли не може да разберете играта на Скопие ?!!!

 27. 27 Профил на Соломон
  *****
  Неутрално

  Ако България е помръднала малко към демокрация, това се дължи не на "споко..споко", а на грубия, но силно желан от нас, натиск на САЩ и ЕС. Македонците жадуват за подобен натиск. Точно както ние крещяхме за помощ от ЕС и САЩ да ни отърват от тройката бандити и от мъртвата руска хватка, така и масата македонци зоват, но скрити от ужасяващ старах, под завивките, за помощ, която да им даде справедливост и свобода и отърваване от "предгръдката" на сръбската боа.
  Преди 20г на преброяването в България, стотина души се обявиха за ескомоси.
  В прохождащата демокрация в България някой преследваше ли ги? -Не. Защото имаше някаква демокрация.
  В тази сръбска Македония няма грам демокрация и човещина, особено ако някой рече да се назове Българин.
  Това Американския посланик там не го ли знае?!
  Да се поставя Българската и македонската позиция на една плоскост е лицемерие.

 28. 28 Профил на noshorn
  noshorn
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Мда, очаквах подобно становище от американците. Въобще не ме изненадват. САЩ имат интереси в региона и те включват приемането на Македония в ЕС. Какво им пука за някаква майка, дето е вкарана в затвора и отделена от малкото и дете заради неуредени взаимоотношения с бившия и съпруг. Друг въпрос, че това едва ли би се случило в САЩ в подобна ситуация. А това, че е българка няма никакво значение в случая. Американците винаги са правили отстъпки от принципите на защита на демократичните и човешки ценности, когато тази защита противоречи на постигането на интересите им.

 29. 29 Профил на Haблюдaтeл
  *****
  Неутрално

  Абе Соломоне Nr.25, преди около 2 месеца май раздувахте противоположните тези за "майчинството" спрямо полякинята, която по силата на влезло в сила съдебно решение на бългаския Съд трябваше да си вземе 2-те деца от асеновградския ченгесар-алкохолик, а?!

 30. 30 Профил на BBC
  *****
  Неутрално

  От кога България стана функционираща демокрация та ще поучава Македония??!!!

 31. 31 Профил на ахил
  *****
  Неутрално

  САЩ си продължават с опитите да си произведат троянски коне, с които да работят ЕС. След като троянския кон Турция, нещо няма перспектива, спешно се търси друг. А за Турция остава да ги направят енергиен център, за да може лесно да се прави енергиен шантаж. За да клекне ЕС по-лесно.

 32. 32 Профил на diakon
  *****
  Любопитно

  американскиа посланик в македония явно не разбира нисто от дипломация. да сиходи на село при деда си. Македонците да запоюнат да си ползват главите, а не да се даржат като зверилници и недодиалани.

 33. 33 Профил на BBC
  *****
  Весело

  Другари, СССР го няма вече! Сменете плочата!

 34. 34 Профил на Rumen- 21 ot Burgas
  *****
  Неутрално

  Крайно време беше някой от българските политици да се застъпи срещу така наречените добронамерени призиви от Американците, мисля че трябжа да спрат да се месят, защото ако беше американка, да са избили всички така наречени макендонци!
  Радвам се, че има такова министерство, и че министър е имано човек като Божидар Димитров!...Крайно време е България да помисли за българите! В ЕС сме в НАТО сме...срещу страни като Македония и дори Турция имаме предимство!... Време е си отстояваме интересите! Нито Македония нито Турция ще са ж ЕС... нито Македония в НАТО!... Дори и ние да ги пуснем в ЕС и НАТО гърците няма...трябва да са ни за пример за отстояване на принципите!

 35. 35 Профил на noshorn
  noshorn
  Рейтинг: 521 Весело

  "Другари, СССР го няма вече! Сменете плочата!"

  Е, затова пък я има Америка.

 36. 36 Профил на Ники
  *****
  Неутрално

  И на мен ми писна американците да се врът там където не им е мястото.Само тикат сякаш са некви господари на света.Глупави смешници. Да живее майка България !!!

 37. 37 Профил на Ники
  *****
  Неутрално

  И на мен ми писна американците да се врът там където не им е мястото.Само се тикат сякаш са некви господари на света.Глупави смешници. Да живее майка България !!!

  Извинявам се на авторите и на администраторите и на всички, които потдържат този сайт но имах малка грешка и след като не можах да я поправя се принудих да напиша отново мнението си.Още веднъж - Извинявам се!

 38. 38 Профил на BBC
  *****
  Неутрално

  Напротив!! Нека всички пожарникари вживяващи се на патриоти и каратисти по време на възродителни процеси да имат едно наум, че след тях идват Янките и здраво ще ги наритат! А разни Боленци и Божовци да се напъхат в миша дупка.

 39. 39 Профил на Saso Makedonski
  *****
  Неутрално

  Бугарийа ги има проблемите внатре со малцинските права и сега да наметне некои проблем во Македонийа трса ги како трн во нога . Само да се каже ете и во МК (не постойат) цовекови права.
  Тоа се детски игри. Поздрав од МАКЕДОНЕЦ до цела Бугарийа

 40. 40 Профил на И това ще стане
  *****
  Неутрално

  Има ли днес значение за жител на Елзас и Лотарингия /между Германия и Франция/ дали е немец или французин? Човекът може да живее в Елзас, а да работи в Германия. Много добре - това прави обединена Европа. В същото време белгийците доста са се увълчили едни срещу други - валонци и фламандци. Не се щат. Едните били бедни, другите по-богати и пр. Така и с вардарска Македония.Сигурно ще падне границата и с нея. Но хората са възпитани, че са наследници на Александър Македонски и... това е. Малко са онези, които признават българския си корен. На американците им писна от балкански мурафети и посланикът си го казва - не ровете. Обаче случаят е хуманитарен преди всичко. Да беше ги посаветвал да пуснат жената.

 41. 41 Профил на Saso Makedonski
  *****
  Неутрално

  Бугарийа ги има проблемите внатре со малцинските права и сега да наметне некои проблем во Македонийа трса ги како трн во нога . Само да се каже ете и во МК (не постойат) цовекови права.
  Тоа се детски игри. Поздрав од МАКЕДОНЕЦ до цела Бугарийа

 42. 42 Профил на Искрен
  *****
  Неутрално

  На всички български люде отдавна е ясно че антибългарската политика на официалните македонски власти е насадена и подклаждана от десетилетия насам и за ескалацията и историята ще търси обяснение в задкулисните договорености между дейците на сталинисткия Коминтерн, техните слуги в комунистическа България и реваншистките кръгове в бивша титова югославия и днешна Сърбия.Едва ли има друга държава по света, на която така нагло да е крадено от историята,езика,идентичността и бита и това да е оставало безнаказано и отминавано с робски нихилизъм от управляващите и политици.Явно е че в днешно време за да бъде една държава Субект в международните отношения ,независимо от големината и и броя на населението е необходимо тя да да воюва ежедневно за авторитета на своята идентичност.Гърция го е доказала и може да бъде пример в това отношение.Ако днешните ни политици нямат смелостта да ги следват,могат поне да протегнат ръка за съвместни действия против антибългарска Македония.В крайна сметка целта оправдава средствата.А тя е връщането на всички българи обратно към общото огнище.

 43. 43 Профил на И това ще стане
  *****
  Неутрално

  Пример за държавнически подход и незабравим епизод в отношенията изобщо на Балканите е когато двамата премиери на България и Македония Костов и Люпчо Георгиевски се поклониха заедно на гроба на Константин Кирил философ в Рим.

 44. 44 Профил на Bylgarin
  *****
  Неутрално

  Гадният надут американец що не вземе да се гръмне?!

 45. 45 Профил на Агнев
  *****
  Неутрално

  "дипломатично, чрез разговор"
  Со кротце, со благо и со малко американски кьотек.

 46. 46 Профил на 707
  *****
  Весело

  Прочетено на форума на Днес, автор анонимен (браво!):

  Мека – свещен мекадонски град в Арабия. Тук Макемед е положил основите на втората световна македонска религия – Скопски Монотеизъм 2. --> Адам и Ева – както имената им сами говорят, това са първите македонци на света. Произведени са от кал. Както и всички македонци след това. --> Техните деца са чистокръвния македонец Авел и бугаро-татарската отрепка Каин. Така започва враждата между македонците и бугаро-татарите! --> Клод Макелеле – неизвестен македонски футболист. -> Лайка – македонска овчарка, отгледана от македонски стопанин и шиптърска икономка. Първата истинска кучка полетяла в космоса. --> Юрий Гагарински – първия македонски представител, направил една екскурзийка и в маке-стационарна орбита. --> Валентина Терешкова – втората жена кучка полетяла в космоса. --> Исус Ристоски – македонски гражданин, който по неволя създал първата световна религия – Скопски Монотеизъм. -> Христофор Маколумб – македонски мореплавател, откривател на Максико, кубинските пури и маковите полета. --> Ким Чен Ир и Ким Ир Чен – корейски македонци, съвременни комунистически диктатори в Македоно-Корейската Народно Демократична Република --> Георги Вашингтонски – първият македонски президент на САЩ. Откривател на македонския град Вашингтон. Най-известните македонски личности: -> Филип 2 Македонски – баща му е македонец, майка му е македонка, той е македонец. Заедно с жена си са родили Александър. -> Александър Македонски – императорът на първата истинска македонска империя. Тя се е простирала от квартала Скопска Чаршия в Скопие до Площад Македония в Калкута. -> Николо Макеавели – известен македонски имигрант във Флоренция. Създал научното течение за освобождение на Македония – Макеавелизъм.

 47. 47 Профил на Dzhorov
  Dzhorov
  Рейтинг: Неутрално

  защо се бъркат на балканите, не им ли стигат Ирак?

  някой хора оставят нещо след себе си само когато клекнат
 48. 48 Профил на BBC
  *****
  Весело

  Тук някой си е пийнал и се вживявя на Боинг и лети в облаци от алкохол и безумие

 49. 49 Профил на да си е--
  *****
  Неутрално

  Ам посланник да си е-- ма-----

 50. 50 Профил на Bylgarin
  *****
  Неутрално

  Тъп си, Бибиси, тъп си. Какво друго да ти кажа... Явно много те кефи някой да ти го вкарва - няма значение руснак ли, мириканец ли, важното е да си кефиш.

 51. 51 Профил на читател
  *****
  Гневно

  Изглежда, че посланикът на САЩ в Р.Македония не осъзнава, че случаят с г-жа Спаска Митрова има спешен, хуманитарен характер и, че ако някой го политизира то това не е България. Ако г-н посланикът на най-мощната демокрация в света е наследил поне малко от духа на великите си деди би трябвало незабавно да поиска среща с държаната при строг тъмничен режим (само две свиждания месечно с българския консул, които вече са консумирани) болна майка на болно бебе и едва после да коментира по случая.

 52. 52 Профил на bai mangal
  *****
  Неутрално

  ей усрани макета да врачате Спаска ей мамцу ви у цвърцу

 53. 53 Профил на Кикирики
  *****
  Неутрално

  Ало, дебили, мозъчетата ви изпълняват ли още функцията мислене или закърняването е необратимо ? Още ли се самозаблуждавате, че македонците не знаят кои са, или ако знаят го крият от самите себе си, че са зомбирани и т.н. ? Оправил си всичко Ганьо, че и чуждото нарежда. Заплакали сега разни българи от Македония, че им нарушавали човешките права (гадни ДС номерца) - цитирам "Зоран Георговски и Александър Миовски, които се представили за членове на сдружението на българите в Македония, обвинили, че македонската полиция ги глобява, защото са българи. „Глобиха ме, защото хвърлих боклук на улицата, а другите, които хвърлят боклуци не биват глобявани. Глобен съм, защото имам български паспорт. Искам премиерът Никола Груевкси и министър Антонио Милошоски да отменят глобата. В противен случай, ще поискам от българския министър Божидар Димитров да блокира евроинтеграцията на Македония”, е казал Миовски. Според Георговски той бил глобен, защото с автомобила си с българска регистрация минал на червено, докато шофьорът, който направил същото нарушение преди него минал, без да бъде глобен." Чета и се чуда тия с всичкия ли са си, и вие дето квичите тука ? Не стана с бракоразводното дело скандала, сега друго пробвате. Смешници, ами освен Република Македония да направи закон за защита правата на българите - да серат по площади, да плюят в чуждите чинии, да не плащат сметки, светофар да не ги лови, ако завали и накапе някой обезщетение да му се плати ... ?! Прочетете отново първия въпрос.

  Самата България не е нито правна държава, нито демократична, а вие сте тръгнали акъл да давате на света. И то какъв ! Имате ученици за пример. Ей, единствените истински демократи в тая вмирисана държава са ОМО Илинден. Всички , които, са я съдали за лежали по затворите за правото да се нарекът Македонци. Това са нарушени човешки права, на като тия помочковци, вашите протежета.

  http://video.google.com/videoplay?docid=2481010165418402709

  Пак ви казвам, може да се пенявите, но докато нямате смелост да се изправите лице в лице с нас, македонците от Пиринска Македония на открит диспут, няма да сте нищо друго освен едни смешници ! И това което правите сега, ще бъде повод да ви се смееме и след 100 години!

 54. 54 Профил на АТАКИСТ
  *****
  Неутрално

  даа госпожата Митрова жената си го страда и сега. Мамицата ви и и журналя дано Вашите деца изпаднат в тази ситуациа !

 55. 55 Профил на АТАКИСТ
  *****
  Неутрално

  апък киретт дет се лигави по горе на български?

 56. 56 Профил на Солпмон
  *****
  Неутрално

  Haблюдaтeл
  Никога не съм коментирал случката която споменаваш. Личното ми мнение по отнемането на децата съвпада с решението на съда. По принцип. Имам нещастието да познавам македонизма/сърбоманщинат/, македонските служби и македонския съд и ви уврявам, че са по злонамерени и от нашите ДС-та и "съдилища".
  Македония има нужда от добронамерен демократичен натиск. Компромисите с демократичните принципи ще ги докарат и тях на нашето дередже, да молим ЕС да ни отърве от бандитите. Защото ни направиха компромис та ни приеха без да сме дорасли. Извадихме късмет.
  България нама интерес до коляното си да отглежда отровна змия, каквато е македонската държава под сръбски контрол.

 57. 57 Профил на svoi
  *****
  Неутрално

  ако не се спретне един митинг в подкрепа на Спаска няма да има бръз развой на събитията и ше си излежи нереалната присъда сега е момента да види Европа отношението на македония към българските грабдани и вярвам че ще се намери поне една организация за защита на човешките права ако ще да е и атака.

 58. 58 Профил на Соломон
  *****
  Неутрално

  Кикирики 53
  Твоите съчинения българското ДС ни ги продава двадесет години, пиле. Сръбските служби в Македония ще изкара всеки дръзнал да каже истината най-големия престъпник и злодей. Такива като споменатите от теб "хвърлячи на боклук" родното ни ДС ги фабрикува по сто наведнъж с едно щракане на пръстите. Не продавай тия ефтини мурафети в този форум.

 59. 59 Профил на Македонец от Неврокоп
  *****
  Неутрално

  ОМО "Илинден" са полуграмотни олигофрени, купени от сръбските служби /респективно от македонстващите им колеги/.
  Понеже са една шепа хора, ги познавам до един.
  Аз съм от Неврокоп и произхождам от известен с участието си в борбите за свободата на Македония род.
  Като застанат срещу мен, ОМО-вците пикаят газ, защото им знам зъбките до девето коляно.
  Губят и ума и дума и почват да мънкат като гузни дебили. Защото нямат разумни аргументи, а само натикани им през задника измислици..
  България няма вътрешно-етнически проблеми защото търпи и такива родотстъпници и им се надсмива.
  Но за доброто на Македония и на братята българи македонци, българското правителство трябва да бъде непреклонно!
  Когато се ликвидира властта на сръбските тайни служби върху Македонската политика; когато в Македония престанат да хулят България и българите по безобразния начин, по който го правят безнаказано до сега; когато проявят капка благодарност за подкрепата, която безкористно сме оказвали на Македония за да се утвърди като държава, а не да хапят ръката, която им дава хляб... - тогава Македония ще получи "ДА" за НАТО и ЕС от България. Иначе, да си стоят в сръбския обор.

 60. 60 Профил на Мусомищалия
  *****
  Неутрално

  Кикирики, ти си от тия дебилчета нали. Почвам да се сещам кой си. Тъпак неграмотен.

 61. 61 Профил на Ъ
  *****
  Неутрално

  Македония има нужда от желязна завеса, докато бъде излекувана от сърбоманщината.
  Министър Димитров започва добре:
  "Натискът е нужен и за да спрат по принцип преследванията на хора с българско национално самосъзнание и българско гражданство в Македония", добави той, като отбеляза, че този случай е само едно звено от дълга верига от подобни действия на македонскит власти.

  "С вербалната нота е казано, че България може да спре подкрепата си за Македония за приемането й в ЕС. Беше подсказано, че българската позиция може да бъде преосмислена. Българите са обявявани за татаро-монголци, ще припомня и отношението към българските военни паметници, което в никакъв случай не е европейско, не е и световно, а е в противоречие и със законите на самата Македония"

  МК, бяха и си останаха пета сръбска колона.

 62. 62 Профил на Стефан Рашев
  *****
  Неутрално

  Тоя "кикирики" какви ги плещи бе? все едно че ДОГАН говори! Ами те са същите!!! Що не вземат и да гръмнат "РОЖЕНСКИЯТ МАНАСТИР", в знак на несъгласие с политиката за "македония"(пиша "македония" с малки букви и "...." , за да покажа отношението си към тази измислена република,която се опитва, да ни обезличи като нация)?! Така Доган правеше навремето, за да привлече внимание!!! Тоя сега какво иска??? Да му дадем ПИРИНА и РИЛА, на Доган СРЕДНОГОРИЕТО , а ние БЪЛГАРИТЕ да се сврем в миша дупка и да си траем, докато "македонци" и "турци" си разделят БЪЛГАРИЯ??? ДА,ДА,ама НЕ!!! Духайте супата и ако не ви харесва, ходете на "МАЙНАТА СИ" !!! Да ви е честито!!! И ВЪТРЕШНО!!!!!!!!!!!!!!

 63. 63 Профил на НЕ
  *****
  Гневно

  Посланника да ме извинява, но и Барак Обама говори, че Турция трябва да е в ЕС. Така че не го слушайте какво говори, това е политика.
  Иначе САЩ са си номер 1, спор няма.

 64. 64 Профил на В.А.И.
  *****
  Неутрално


  Към № 17 - "Напомням".

  Цитирам : "Нека г-н Посланика поразтвори учебните си помагала и се сети, че проблеми има и то малко заради американския президент Уилсон с одобряване на договорите във Версаил и Ньой..."

  Нека № 17 разтвори учебните си помагала и се сети, че точно президентът Уилсън е автор на прочуттите 14 уилсонови точки, с които той апелираше в мирните договори след края на Първата световна война, да няма преместване на граници и т.н., но Франция и Англия не го послушаха.
  Също така, пак по негово време, България беше единствената страна от четворния съюз на която Америка не обави война и не скъса дипломатическите си отношения
  през Първата свет.война.

 65. 65 Профил на Yankee
  *****
  Неутрално

  Македонския цирей трябва да се изстиска

 66. 66 Профил на usa
  *****
  Неутрално

  Оставете Македония и македонците на мира.
  Американският посланник в Скопие е прав.
  Не може от едно чисто гражданско дело да се прави политика.
  След като Спаска Митрова е и с македонско гражданство, тя трябва да се съобразява със законите там.Децата и са родени там, а не в България.
  Първо Б-я, да си погледне и оправи бъркотията и корупцията вътре в страната а не да се занимава с глупости, и да плаче на чужд гроб.
  Да видим "големият" историчар министър без портфейл,какви още каши ще надроби.Умишлено не споменавам името му.
  Срамота!

 67. 67 Профил на kiro
  *****
  Неутрално

  Вие знаете ли ваоб6те да 4етете или само ска4ате ,като бик на 4ервено ? 4овека е казал една банална глупост "проблемите да се ре6ават дипломати4но" и е напално прав какво искате да идем да се биеме с таиа банда кретени маимудонци .Вса6тност посланника ви кава -"дражте ги, ва6и са, позволени са ви вси4ки средства за дип. натиск"Повиарваите ми дип.натиск , ако е маисторски е много по-ефективен от танкова дивизиа.Вие какво искате да каже един посланик-"о6те утре Балг.армиа да освободи Македониа"

 68. 68 Профил на adela
  *****
  Неутрално

  Номер 66, явно никога не си се развеждал, за да знаеш, че няма "лесен" развод. Случвало ми се, та да ти кажа - занеш ли колко е трудно да виждаш как най-близкият ти човек губи човешки облик, за да си отмъщава, и не в затвора, а и на кладата е готов да те прати в този ред на мисли. Проблемът обаче е защо македноските власти стоят на страната на омъстителя и защо една болна от рак жена, все още кърчеща при това, е в затвора. Навсякъде по света има хиляди такива случаи, но няма осъдени кърмачки с рак на гърдите, които да лежат по затворите... Направи си труда да провериш, и ще се убедиш. Има преднамереност в това дело и няма защо да се правим да ощипани моми.

 69. 69 Профил на Human rights
  *****
  Неутрално


  Оf lele kolku bоli vistinata. Кrivi se sega bugarite sto sme zemale bugarski pasosi pa ne iskoristuvale demek. Рa dosta vo ovaa zemja se kaznuva i tepa se zivo i divo so se prikazuva deka e bugarsko. Мakedonija moze da si bide so saka ama pravata mora da se pocituvaat na poedinci bez razlika kako se deklarirale.

 70. 70 Профил на cite
  *****
  Неутрално  ето цитат од мк

  "само идиот може да осуди маjка со 2 годишно бебе! на 3 месеци затвор и 30 000 евра финансиска казна заради фамилни разправии. па тоа е стварно нечуено, смешно и трагично!"
 71. 71 Профил на kyde e problema
  *****
  Неутрално

  САЩ да си говорят по въпроса с шефовете им в Белград!

  Защото там са единствените кръгове (и Русия)?, които искат да сеят разделение.

 72. 72 Профил на cite
  *****
  Неутрално

  Од: jovan
  Датум: 08.08.2009 01:34:54

  Najdobro za Makedonija i za familijata na Stanka e taa da se pusti na sloboda zasto ima bebe za gledanje..Jas neznam koj glupav sudija ja stavil vo zatvor za eden mal problem sto imala nerazbiranje so bivsiot soprug..Vo vakov slucaj sudijata treba da primeni milistiva klauzula zasto taa e majka na bebe i trebalo samo da ja kaznat uslovno..Povtoruvam,mnogu glupav sudija koj sega ja stava makedonija vo opasnost od uste edna blokada za Eu od Bugarija..

 73. 73 Профил на ужаско
  *****
  Неутрално

  На македонския канал 5 има видео с пълното изказване на посланика. Съветва двете страни да разговарят - при условие, че според македонската позиция случаят е приключен, България няма какво да се меси, македонският съд вече е решил суверенно и независимо и пр. Казано по недипломатичен начин, думите му значат, че случаят не е приключил и Скопие не може да затръшне вратата.

 74. 74 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Уважаеми Посланик Филип Рийкър, не ни принуждавайте да избираме между Америка и България - Америка нѣма да спечели от това.

  И бих Ви посъветвал да не слагате пръст там, където вратата скърца!

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 75. 75 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Американският посланик трябва да разбере, че България и българите не са против Македония и нейния народ ,който те първи признаха , а срещу сърбоманските удбашки еничари нао власт в тази страна ,които изпитват дивашко садистично удоволствие да унищожават и унижават всичко българско.
  ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОПУСКА!

 76. 76 Профил на Problem solving
  *****
  Неутрално

  Посланикът на САЩ
  реагира ли срещу целенасоченото манипулиране на историята с цел омраза срещу България?

  Или реагира срещу системната кампания в Скопие провокираща омраза срещу България?

  Или срещу състоянието на медиите, правата на човека, ... и др.?

  Много си траехме, та сега и САЩ изглежда трябва да влизат в час тепърва. Резил.

 77. 77 Профил на 76 re 73
  *****
  Неутрално

  Добре. Това е което всички нормални хора искат - да се седне и да се говори открито. Да се накарат македонските власти да говорят. Това би било напредък.

 78. 78 Профил на US policy re Bg minorities
  *****
  Неутрално

  Защо американските дипломати не обърнат подобаващо внимание на българските проблеми в Македония и Сърбия,и др.
  Подпомагане на умерените български искания те биха постигнали няколко важни цели в района, от които всички биха имали полза.
  1. като права на човека те са напълно справедливи. 2. чрез париране на стари мегаломански навици на съседи ще се укрепи тяхната насоченост към трайно демократизиране и европеизиране.

 79. 79 Профил на koj reagira za tova ot BG MWnR?
  *****
  Неутрално

  Скопие. Антибългарски подозрения и истерия тресат медиите в Скопие, предаде кореспондентът на Агенция “Фокус” в македонската столица. Заедно с широко коментираната тема за задържаната Спаска Митрова и предизвиканата от това дискусия дали България ще се солидаризира с позицията на Гърция за евроатлантическата ориентация на Македония, в бившата югорепублика продължават коментарите както за назначаването на „видния антимакедонист” Божидар Димитров за министър, така и за „провокации” от българска страна.
  Поредните „провокации” от страна на България според скопските телевизии „Канал 5” и „Сител”, са свързани най-вече с отбелязването на 106-а годишнина от Илинденско-Преображенскот въстание и с представянето на поредицата от български бойни знамена, съхранявани в Националния Военноисторически музей в София.
  „Канал 5”, която при създаването си от Борис Стоименов, твърдеше че е ВМРО- телевизия, обвини българските медии, че отбелязват годишнина от „македонско” въстание и излъчи интервю със Стойко Стойков, лидер на нерегистрираната ОМО „Илинден - ПИРИН”, според когото „отстояването на българския народностен характер на дейците на Илинденско-Преображенскот въстание, на практика доказва териториални претенции на България към Македония”. Самият Стойков трудно разбирал „защо за българите Илинден 1903 г. бил като Великден и защо се смятало в България, че въстаниците в Костур, Лерин, Битоля, Охрид, Смилево били българи.”
  Телевизия „Сител” от своя страна определя представянето на българските бойни знамена като поредната провокация от страна на България. Аргументът на „Сител” е, че „дейците от Македоно-Одринското опълчение били свободни доброволчески батальони и те не воювали за България, а за освобождението на Македония”. „Посегателство към македонската национална идентичност и история” било публикуването на знамената Втора Скопска Македоно-Одринска дружина, на въстаниците от Илинденското въстание в Струга през 1903 г., на останалите дружини от Македоно-Одринското опълчение, включени в състава на Българската армия по време на Балканската война 1912-1913 г., както и на „Скопския полк от Българската армия”.

  Агенция “Фокус” припомня:
  Знамето на Втора Скопска Македоно-Одринска дружина е шито в Лом през 1905 г. и е било предназначено за чета в Македония. През септември 1912 г. е предадено на доброволците от Скопие, Куманово, Кратово и Крива паланка, които формират Втора Скопска дружина на Македоно-Одринското опълчение. Върху знамето е извезано „Боже, пази Македония”, „Свобода или смърт” , „От ломските гражданки”. С това знаме дружината воюва под командването на подполковник Стефан Николов /от Прилеп/ в боевете при Малгара, Фере, Дедеагач, Шаркьой и Индже бурун по време на Балканската война. През Междусъюзническата война през 1913 г. Втора Скопска дружина се бие срещу сърбите при Каменица, Злетово, връх Повиен и Драмча.

  Знамето на Стружките въстаници от Илинден 1903 г. е шито от българските учителки Славка, Анастасия и Милица Чакърови и Царева и Константина Деребанови от Струга. Знаменосец на въстаниците и бил Милан Гагов. Косите на жената, извезана върху знамето са косите на учителката Анастасия Чакърова. Върху знамето е изобразен и лъв, който тъпче турския полумесец.

  Знаме на Скопски полк в състава на Българската армия няма, като най-вероятно телевизия „Сител” има предвид знамената на 6 пехотни Македонски полка от 11 пехотна Македонска дивизия, която включва личен състав от 34 745 офицери и войници, по произход от Македония, Западните покрайнини, Беломорска Тракия, Одринско. Командир на 5 пехотен Македонски полк е легендарният български офицер майор Борис Дрангов, загинал като подполковник и командир на 9-ти пехотен Пловдивски полк, на 26 май 1917 г. на Кота 1050 на Завоя на река Черна.  © 2009 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!

 80. 80 Профил на ????
  *****
  Неутрално

  ИСКАМЕ БЪЛГАРИ НА РАБОТА ВЪВ ВЪНШНО!  Тирана. Подкрепа за създаване на българско училище в Тирана, Албания, е обещал изпълнителният директор на Националната асоциацията на председателите на Общински съвети в Република България Делян Дамяновски, председател на Общинския съвет на Мездра. Това съобщи за Агенция “Фокус” Хаджи Пируши, председател на културно дружество на българите в Албания „Просперитет Голо Бърдо”. „Там намерихме много, много патриотизъм и подкрепа, те започнаха да налагат тази идея в цяла България. От друга страна – Външно министерство и Посолството, не отказват директно, но не искат да помагат на тази идея. Трябва да си сменят отношението към тази идея” – каза Хаджи Пируши.

  Агенция Фокус  Как искаме другите да са българи, като в МВнР имаме анти-българи?

 81. 81 Профил на Рикикики
  *****
  Неутрално

  До Македонецо от Неврокоп - ти си тоя дето му се счеква устата и само слюнка хвърля при среща с омовци. Докажи си твърдението, че са купени ! Докажи ! Ченгетата от 20 години това търсят, помогни им. В противен случай квалификацията "полуграмотен олигофрен" остава за теб. Ако е вярно твърдението ти, че в рода ти са се борили за свободна Македония, то тогава ти си предател на техните идеали. Свободна Македония значи свободна от всички - България, Гърция, Сърбия, Македония на македонците, ако ти говорят нещо тия думи. Да не излезе, че ти си родоотстъпника, а не омовци ? Пак повтарям, докато нямате честно отношение към Македонците в България, ще сте псевдодемократи с изкривено чувство за справедливост, неспособни на коректно отношение и с двойни стандарти. Само от вас си зависи дали ще сте такива или не.

 82. 82 Профил на Хесапов
  *****
  Неутрално

  Абе Рикикики що не си пъхнеш това дето ти виси отпред в дупката отзад!

 83. 83 Профил на АТАКИСТ
  *****
  Неутрално

  До тоя дето се е писал уса#66.
  По същата логика мога да кажа уса да си оправи кризата и икономиката и да не се занимава с проблемите на другите държави
  По същата логика мога да попитам защо президента ви / бивш/ беше в Корея.Или пак двойни стандарти

 84. 84 Профил на АТАКИСТ
  *****
  Неутрално

  На червените тикви като ббс бих искал да кажа, не спекулирайте с термини като еврочленство, толеранност,общ европейски дом ит.н.Бързо ги приравнихте/заменихте/ към предишните понятия интернационализъм, социалистическа общност.Каквито и мнения да пишете пак си личи ,че сте червени тикви.

 85. 85 Профил на Луна - земля Македонска
  *****
  Весело

  Когато американците кацнаха на Луната и го предаваха по телевизиите по цял свят, Македонците гледаха екрана и скърцаха със зъби: " Ееех Луно, Луно - земля Македонска, и за тебе ли ке се тепаме!"

 86. 86 Профил на faktite
  *****
  Неутрално

  "Свободна Македония значи свободна от всички - България, Гърция, Сърбия, Македония на македонците, ако ти говорят нещо тия думи."


  Ето как един ОМОвец "работи" с историята.
  1. Македония свободна от всички значи политически независима, а не етнически изчистена от българи, гърци и др. Ти гледам прокламираш геноцид?!
  2. Македония на македонците значи на всички , които живеят в Македония - българи, албанци, цигани. Това са македонците - хората , живеещи в Македония.

  Ти ако не си на щат в ОМО, си техен продукт.

 87. 87 Профил на chitatel
  *****
  Неутрално

  Ей много хора не са си пили хапчетата тука!
  Такава грандоманщина, параноя и само чувстие все едно са сърбали мъдроста с черпака, та чак поучаваме света и най-вече америка в дипломация, и акъл даваме... Ние щото имаме в излишък и сме "върха на сладоледа".

  Ебати нещастната държава сме, щом писаниците тука отразяват мисленето на народа! Ужас!!!

 88. 88 Профил на Makedonec
  *****
  Неутрално

  Ето ви цитати от Македонец номер 1 на 20 век (обявен в р Македония). Чудно обаче дали някой там има достъп до тези негови твърдения:


  Мисирков пише ясно и категорично: "Началото на XIX век завари в Македония гръцко духовенство и българско национално съзнание между по-събудените македонци, които ръка за ръка с българите от България и Тракия поведоха борбата за национална просвета и национална църква. Това духовно и национално единство на мизийци, македонци и тракийци предшества и последва създаването на българската екзархия и освобождението на България". И нататък: "Наричаме ли се ний българи или македонци, ний винаги се съзнаваме като отделна, единна, съвършенно отлична от сърбите и с българско съзнание народност". Как си обясняват такива думи някои автори в Македония?

 89. 89 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  цитат от РМ

  Виктор
  Доста со тие комунистички манири. Ние сега сме генерација што зборува странски јазици и чита оригинални документи. Доста со фалсификати.

 90. 90 Профил на re:
  *****
  Неутрално

  O]e prez 1990te edin ot лидерите на ОМО каза в прав текст: " че сме сръбски мекерета, е верно"

 91. 91 Профил на MMM
  *****
  Неутрално

  Рикики, ти можеш да се смяташ и за африканец, тогава ще може да съдиш всички, които по погрешка те наричат "европеец", ама ти тъкмо и това чакаш. Да вземеш пари и да рекетираш хорицата, явно объркани от цвета на кожата ти...

  А идеята за независима Македония е българска от началото си преди повече от 100 години, и сега пак благодарение на България, е факт. Защото България призна, опази и лобира за Р Македония от самото и начало. Слободан Милошевич искаше да си вземе и северните райони, но кой ли го спря? Има време и това ще разберете, но за сръбски мекерета е важно да лаят срещу БГ на всяка цена.
  Ето 8 години никой не се занимава с РМ - и какво - с нещо станаха ли по-коректни властите там?

 92. 92 Профил на TY
  *****
  Неутрално

  Революционните комитети "да дадат на Европа секакви гарантiи Македонiа да не ce соiединит co Бугариiа, но они никоiпат не ке склонат да се упразнит во Македонiиа бугарцкиiот iазик и бугарското име"

  К Мисирков, Македонец на 20 век во РМ

 93. 93 Профил на MK
  *****
  Неутрално

  Единственият може би полезен ход на бг правителството е, да лобира за ЕС и САЩ солидарност - нека и другите посланици идат на посещение , и нека вземат страна поне от хуманитарни или правни съображения. Това е ключов момент и ЕС трябва ясно да вземе страна , а не да скатава.

  Г-жо Велева, можете ли?

 94. 94 Профил на МК
  *****
  Неутрално

  предният ми пост да се чете накрая:

  "Г-жо Желева, можете ли?"

 95. 95 Профил на koj4o
  *****
  Неутрално

  Македонският и българският народ, демек обикновените хора, няма какво да делим. Ама като си въобрази някой, 4е е необикновен и вземе 4е ни насъска.. Ама ние пък толкова ли сме прости, 4е да се лаем на форумно ниво.

 96. 97 Профил на ците
  *****
  Неутрално

  Болгарин е любител всякое добро, болгарин е срамота да се отрицава от свойат род и язик — той болгарин, който родо свой си хули, името му е ни ден, ни нощ. Аз съм болгарин, плачем за нашите изгубени болгаре, които ся по долная Мизия, затова должни сме да ся жертвуваме за бракята наши пресладкий болгари!

  Йордан-Хаджиконстантинов - Джинот с къща музей в Република Македония!

 97. 98 Профил на BBC
  *****
  Неутрално

  Ей, Атакиста, нещо бъркаш!! Нали вашият вожд преписа диктрината Луканов-Лилов и я направи програма на Атака?! Та до къде я докарахте с национализацията??
  ----
  Бог да пази България от таквиз патриоти! То броя националните катастрофи стана безчетен от такива като вас. Добре, че беше СДС 1990-92 та спаси България от такива идиоти като другаря Живков и компания.

 98. 99 Профил на Кирикики
  *****
  Неутрално

  Нумеро 86то, аз не я "работя" историята, само я чета. Вие сте тия дето спекулирате с нея. Македония на македонците значи равенство на всички населяващи я, и най-вече свобода за коренното население да говори собствения си език и да се самоопределя както то желае. Простичко, нали ? И да поправя нумеро 91во , "въпреки" България независимоста е факт. Вашата идея е да спекулирате с нея. И ако случайно решите да правите митинг за Спаска, не забравяйте да споменете и ония двама помочковци с нарушените човешки права, че положението им е нетърпимо. Тогава обезателно да се оплачете и на американския посланник, да не си прави погрешни изводи.

 99. 100 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Хм...От страна на България не е имало заплахи за вето ...МИА, цитирана от БТА звучи налудничаво. То, в последно време какво ли не звучи налудничаво в повардарието. И Кирикики звучи така.
  За съжаление, не е трудно да превърнеш цял един народ в безсловестни дебили. И на германците им се случи през тридесетте на миналия век..
  Кикирики, не съм видял официална реакция на българската държава за т.н. представители на сдружението на българите в МК "Радко". Официалната вербална нота е за Спаска Митрова. Както е заявено, проблемът е хуманитарен и властите в Македония ще трябва да свикват, че желанието за членство в ЕУ е съпроводено със спазването на определени стандарти. Не крия, че считам за връх на диващината вкарването в затвора на майка гледаща две годишно дете, заради спор с другия родител. За отбелязване е, че македонската социопатия превърна този хуманитарен проблем в спор за българския "пасош" и неговата функция. Да, официалните български власти са задължени да защитават българските граждани, където и да се намират. Дори и в социопатична Македония. Та реакцията на американския посланик е отправена към вас, а не към нас. Слушайте внимателно какво ви казват, защото сте на път, държавата която имате, за още двадесетина години да я усерете напълно и да докажете старата теза, че нито сте готови за това да имате собствена държава, нито някога ще имате необходимите качества за това.

  Ecrasez l’infâme
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK