Швейцария сключи данъчно споразумение с Великобритания

Швейцария сключи данъчно споразумение с Великобритания

© nullВластите на Швейцария и Великобритания подписаха ново споразумение за сътрудничество в данъчната сфера, което цели да окуражи британците с тайни банкови сметки да разкрият доброволно необложените си с данъци пари, предаде Ройтерс. Според швейцарските власти договорът включва клауза за двустранен обмен на данъчна информация съгласно изискванията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за банкова прозрачност.


Споразумението, което идва скоро, след като Швейцария подписа подобен договор и с Франция, увеличава шансовете на алпийската страна в скоро време да бъде премахната от сивия списък на ОИСР за данъчните убежища по света. За да бъде изключена от него, страната ще трябва да сключи общо 12 данъчни споразумения до края на годината.


Швейцария беше принудена подобно на страни като Лихтенщайн и Люксембург да разхлаби стриктните си закони за банковата тайна още през март, когато държавите от Г-20 подеха борба срещу данъчните убежища по света.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK