Македонски вестник: Мизерията на Борисов

Македонски вестник: Мизерията на Борисов

© Дневник"Македония отново е нарочена от българското правителство, този път от премиера Бойко Борисов. Угасването на 15 човешки живота в Охридското езеро е трагедия, която не се помни в страната, а които по ирония на съдбата бяха български граждани, за българския премиер не беше нищо друго, а безобразие на македонците."


Това пише днес журналистът Тамара Грънчароска в авторски текст, публикуван в македонския "Утрински весник".


"Борисов като огорчена домакиня, която ревниво се обажда по сутрешните блокове на телевизиите – по телефона, на живо, в сутрешния блок на бТВ приписа вината на македонците. "В мизерията, в която искат да правят бизнес, вината е изцяло на македонците. Да търсим вина в нашите туристически агенции е погрешно. В случая цялото безобразие е на македонците", заяви Борисов", пише още изданието.
"Ако към това се добави неговото неуместно идентифициране на трагедията в Охрид със случая на Спаска Митрова от Гевгелия като срам за Македония, става ясно, че Борисов няма нищо да ни прости. Ако Борисов не беше премиер, изявленията щяха да минат като гаф и негов опит за печелене на политически точки чрез подгряване на негативни чувства", допълва Грънчароска.


"Като изявление на премиер обаче те имат друга тежест. И докато новият български премиер си създава образ на "още един" антимакедонски настроен политик, от македонска страна никой не иска поне обяснение за изявленията на Борисов. Македонските власти обичайно остават неми за нападките от България. Дали някой от тях помисли как приеха изявлението на Борисов македонците, които, рискувайки живота си, скачаха в езерото, за да спасят колкото е възможно повече оцелели? Дали помислиха за македонците, за които човешкият живот и съдба са пред политиката", пише "Утрински вестник".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK