Изложбата "С приятел до теб" гостува в Брюксел

Преди да отиде в Брюксел, изложбата обиколи цялата страна<br />

© Редакция

Преди да отиде в Брюксел, изложбата обиколи цялата странаНа 23 септември в сградата на Европейската комисия в Брюксел беше открита изложбата "С приятел до теб", част от Информационна кампания за рак на гърдата, съобщиха организаторите. Тя е инициатива на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ) и фармацевтичната компания "Рош България". От 23 септември до 2 октомври фотографиите ще могат да се видят в една от сградите на Европейската комисия - "Берлиамонт". След гостуването на изложбата в българския парламент, градовете София, Пловдив, Велико Търново и Варна тя завършва обиколката си за 2009 г. в европейската столица. Очаква се през 2010 г. да продължи гостуванията си из страната.


В изложбата на фотографския тандем Мисирков/Богданов участват актьорите Андрей Баташов и Искра Радева, както и световноизвестният цигулар Веско Ешкенази и Евгения Адърска, председател на АПОЗ, и приятели. Жените, застанали пред обектива, се снимат с най-близките хора, били до тях в борбата с болестта. Те разказват своите емоционални истории за победата им над болестта благодарение на приятеля до тях.


Изложбата "С приятел до теб" е българското продължение на проекта, стартирал през септември 2008 г. с експозиция на световноизвестния фотограф Стивън Ранкин. Основното послание на кампанията и на всички участници в нея е, че освен ранното откриване, точното диагностициране и правилното лечение на конкретния вид рак изключително важна е и ролята на близките в борбата с болестта, а широката обществена информираност по темата може да спаси много хора.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK