Австралийски сенатор: Сциентологията е "престъпна организация"

Австралийският премиер Кевин Ръд заяви, че е "разтревожен" относно църквата на сциентологията, след като сенаторът Ник Ксенофон представи парламента твърдения, че това е организация, използваща изтезания, финансови злоупотреби и принудителни аборти. Австралийските сциентолози веднага отхвърлиха обвиненията.


Сенаторът внесе писма на бивши сциентолози и обвини потайната структура, че е "престъпна организация на насилието, прикриваща се зад така наречените религиозни вярвания". Ксенофон постави под въпрос и освобождаването на църквата от данъци.


В писмата, предадени на полицията, се описват различни престъпления, включително насилствено държане под ключ, принудителни аборти, злоупотреба с фондове на църквата, физическо насилие, изнудване и шантаж, изброява лондонският в."Таймс".
Според премиера Ръд твърденията на Ксенофон са много сериозни. "Мнозина в Австралия сериозно са притеснени относно сциентологията. Споделям част от тези притеснения. Нека да действаме внимателно и да проучим материалите, преди да вземаме каквито и да е парламентарни решения."


В изявление на църквата се казва, че твърденията на Ксенофон са "скандална злоупотреба с парламентарния имунитет". "Очевидно той е под натиск от недоволни бивши членове, използващи езика на омразата и изкривяват преживяванията си в църквата. На тях може да се вярва толкова, колкото на бивши съпрузи, говореща за доскорошните си партньори."

Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zapoanat
  *****
  Неутрално

  оооооо, истината е още по-страшна.....правят каквото си искат с живота ти- до смърт...

 2. 2 Профил на con
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на Offf
  *****
  Неутрално

  На религии които се молят на извънземни да не ми се обясняват. Това си е абсолютна машина за пари с техните тестоше за стрес. В Гермния под път и над път седят и те карат да си направиш тест на тяхната "машина за стрес". Пълни глупаци

 4. 4 Профил на k
  *****
  Неутрално

  в стара загора на гарата има машина за стрес. аре ся бербенков да изломоти някоя вербална перверзия

 5. 5 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално

  Преподавам История на новите религиозни движения. Сциентологията е измислена от фунтъзи писателя и сатанист Рон Хъбард. Тя се базира на будизма и гностицизма. Методите й са фашистки. Отрича психологията, психиатрията и традиционните религии.

  .................

  История на Гърция през ХIХ-ХХ век -
  http://archiman.livejournal.com/

 6. 6 Профил на Липсващото звено
  *****
  Неутрално

  Сатанист ли е бил Рон Хъбард? Иначе има готини сай-фай романчета като "Бойно поле Земя". Всъщност той е казал, че за да стане истински богат, човек трябва да основе своя собствена религия. И го е направил да му се не види!

 7. 7 Профил на Липсващото звено
  *****
  Любопитно

  Сатанист ли е бил Рон Хъбард? Иначе има готини сай-фай романчета като "Бойно поле Земя". Всъщност той е казал, че за да стане истински богат, човек трябва да основе своя собствена религия. И го е направил да му се не види!

 8. 8 Профил на anonimous
  *****
  Любопитно

  истински богат и свободен е човек със своя собствена религия.
  Господа , идете в щата Аризона да видите що е то страх и робство. Но преди това вземете със себе си работна група от отдел "Насилствени нападения".

 9. 9 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално

  В края на 40-те години в Калифорния Хъбард наистина е бил член на сатанистка група, която си е служела с черна магия и е извършвапа жертвоприношения. Неговата религия промива съзнанието на желаещите да се "пречистят" в осем степени, събира пълна информация за целия им живот и след това ги изнудва и манипулира. Тези, които се противопоставят на сциентологията, често са убивани или осакатявани.

  ............

  Новото руско кино -
  http://archiman.livejournal.com/

 10. 10 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  а в България има една друга секта, тази на комунистите. Вече 20 години не можем да се оттървем от верните последователи на тази секта, те са в управлението на страната, в медиите, в училищата... навсякъде. Шантажират, израждат се, но никога не се променят към по-добро.

 11. 11 Профил на Иво
  *****
  Гневно

  Такива опасни сатанистки секти трябва да се забранят по целия свят!

 12. 12 Профил на antikomunis
  *****
  Неутрално

  Да точно това са плодовете на Америка и на американския либерализъм и сатанизъм!От САЩ само такива дивотии могът да дойдат и нищо свястно!Сектантски бантустан е САЩ!

 13. 13 Профил на FFT
  *****
  Неутрално

  До коментар [#12] от "antikomunis":

  Либерализмът е точно това, срещу което се борят всички църкви. Няма нищо лошо в либерализма, стига гражданите да имат силно гражданско общество и да ликвидират църките и религиите в зародиш. Всеки станал роб на религия е със замъглено съзнание и това намалява силно интелектуалния потенциал на човечеството. Масова липса на математици, физици, химицуи, биолози, инженери. Но пък сме заринати с попове, владики, имами, ходжи, пасори, проповедници и стадата им от вярващи овце.

 14. 14 Профил на Петкова
  *****
  Неутрално

  ФФТ, малко по-полека. Че някои от най-религиозните общества, като шотландците и швейцарците, имат доста математици, физици, инженери, химици и биолози, които освен всичко и редовно ходят на църква при техните презвитери. Това е приносът на калвинистите към световната култура.

 15. 15 Профил на avtor
  *****
  Неутрално

  точно пък шотландците и швейцарците какви учени имат сега? науката се развива най-добре в свободна от предразсъдъци среда, каквато религията определено не осигурява. има някакви религиозни математици и физици, но границите определени от църквата от известно време са прекрачени, така че вече и такива няма. за медицина, биология, астрономия няма какво да се говори.

 16. 16 Профил на бункер
  *****
  Неутрално

  На мен пък не ми се нрави "Силва метод", защото е много по-близо до нас /чрез представителите му по телевизията/, отколкото сциентолозите /тези са шантави/.

 17. 17 Профил на свободна
  *****
  Неутрално

  Не бяха ли точно комунистите невярващи?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK