Индия е готова за "амбициозно" намаляване на парниковите газове

Премиерът на Индия Манмохан Сингх<br />

© Reuters

Премиерът на Индия Манмохан СингхИндия е готова да поеме ангажименти за "амбициозно" намаляване на парниковите газове в атмосферата в рамките на общо споразумение за "справедливо разпределение на тежестите". Това се казва в изявление на премиера Манмохан Сингх, разпространено от канцеларията му и цитирано от Франс прес.


Индия е на четвърто място в света по количеството вредни газове, изхвърляни в атмосферата. Тя е единствената от страните основни замърсители на планетата, която все още не е оповестила конкретни показатели за съкращаване на вредните газови емисии, но изрази готовност да участва в конференцията на ООН за климата през декември в Копенхаген.


Очаква се на форума да бъде приет документ, заменящ Протокола от Киото, чийто срок на действие изтича през 2012 г. В новото споразумение ще бъдат включени предписания за отделните страни с колко трябва да намалят емисиите на вредните газове, които са причина за затоплянето на климата.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK