Личности на предна линия

Изходът на всички видове преговори обикновено зависи от личностите. В битката за климата важни са както лидерите, които обявяват вече взетите решения, така и хората, които практически осъществяват работата. Ето някои от тези, които ще се борят за постигане на реална сделка в Копенхаген.

Иво де Бур, шеф на Комисариата за климата към ООН

Роденият през 1954 г. холандец пое комисариата през 2006 г., след като дълги години се занимаваше с екологични проблеми в родната си страна. Той наруши традицията да не се критикуват пряко важните страни в ООН и пряко обвини богатите държави, включително и САЩ, че са направили твърде малко през последното десетилетие в борбата с климата и подпомагането на бедните държави. С наближаването на срещата в Копенхаген остава раздвоен между песимизма и оптимизма.


Кони Хедегор, министър на климата и енергетиката на Дания, номинирана за еврокомисар по екологията

Енергична и ерудирана, 49-годишната Хедегор ще се бори докрай за постигане поне на политическа сделка на форума (обвързващият договор се отлага за 2010 .). От две години активно пропагандира по света каузата на "Копенхаген 2009" и борбата с промените на климата. Член на датската Консервативна партия, през 1984 г. става най-младият член на парламента. През 90-те години е журналист, след което се връща в политиката.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK