Руският посланик в НАТО: Източна Европа е виновна за напрежението между Москва и алианса

Руският посланик в НАТО: Източна Европа е виновна за напрежението между Москва и алианса

© Reuters"Трябва да включим умовете си, да притъпим паметта, терзаема от минали обиди, и да разберем, че само заедно САЩ, Евросъюзът и Русия ще са в състояние да спасят северната цивилизация от политическо разлагане и цивилизационна гибел под натиска на новите южни култури. Защото прагматичните западни политици вече започнаха да осъзнават, че ако наистина съществува световна заплаха за сигурността на Щатите и Европа, то тя идва от юг, а съвсем не от изток. Така че Русия всъщност е най-ключовият партньор и съратник на европейските нации." Това заяви постоянният представител на Русия в НАТО Дмитрий Рогозин в статия, публикувана в "Газета.ру" в навечерието на първото официално посещение на новия генерален секретар на алианса Андерс Фог Расмусен в Москва.


В статията, озаглавена "Без хлебарките на русофобията", Рогозин посочва, че гладкото и продуктивно сътрудничество между Русия и Запада се нуждае от условия, каквито са записани в предложения от руския президент Дмитрий Медведев нов международен договор за сигурност. Създаденото преди повече от половин век НАТО все по-трудно се справя със заплахите от ХХІ в., тъй като тук вече не става дума за война в класическия смисъл на думата: "Как с помощта на танкове, пушки и подводници може да бъде победен прословутият "международен тероризъм", чиито гнезда вече отдавна са се появили в столиците на водещите западни държави - под носа на самия алианс?"


Нестабилността и непредсказуемостта на отношенията между Русия и алианса през последните години пък се дължи на влиянието на страните от бившия съветски блок, донесли със себе си "хлебарките на русофобията". "За съжалиение, ако има някой, който спъва процеса на затопляне на връзките между алианса и Запада като цяло и Москва, то това са именно бившите ни съюзници", отбелязва дипломатът.
"Според мен русофобски настроените прибалтийски и източноевропейски страни противостоят на Русия от чист инат. Защото добрите отношения с една огромна държава, с бездънен пазар и фантастични икономически и енергийни възможности, би трябвало да е като манна небесна за нашите съседи." Рогозин обяснява привидно противоречивото поведение на бившите членове и сателитни държави на СССР с желанието им да не губят интереса и съответно подкрепата на Запада. "Някои мои прибалтийски колеги неведнъж са ми обяснявали в кулоарите на НАТО - ако не поддържаме постоянно напрежението в отношенията между Русия и НАТО, нас просто ще ни забравят. Ние сме малки и уязвими страни, а руската мечка е толкова голяма и толкова наблизо. Затова ни помагат и бдят над нас, защото Русия е заплаха за нас. А ако не ни заплашва, значи трябва да направим така, че тя да изглежда опасна в очите на света", разказва дипломатът.


Русия от своя страна винаги се е опитвала да намира общ език с НАТО, но същевременно никога не се е колебала да се съпротивлява, когато алиансът, "самодоволно усещайки се победител от студената война", е нарушавал интересите й. "На практика руската дипломация успя да развенчае "натотроцкизма" и да спре опитите Украйна и Грузия да бъдат привлечени в НАТО", отбелязва още Рогозин.


"Прибързаността, с която стратезите на ускореното завземане на тези "ничии земи" се опитваха да решат въпроса с връчването на прословутите пътни карти за членство в алианса на Киев и Тбилиси, в крайна сметка провокира всепоглъщащата политическа криза в Украйна и подтикна и без това не съвсем уравновесения грузински президент Михаил Саакашвили към безумната нощна бомбардировка на Южна Осетия. Русия нямаше друг избор, освен най-накрая да се озъби и да принуди агресора към мир, с всичките произтичащи от това последствия за сталинските граници на Грузия."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (589)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на СИВ
  *****
  Весело

  На некадърна Россия източна Европа и пречи!

 2. 2 Профил на Рутения
  *****
  Любопитно

  Как не се отказаха от тази риторика руснаците вече толкова години!? На Русия винаги и пречат другите. Не могат да се реализират ако не си намерят враг, който да посочат с пръст: Ето заради това нямаме спокойствие и затова по икономически показатели сме след Холандия - страна десет пъти по-малка по население и с 460 пъти по-малка територия. Както са казали Илф и Петров (в друг контекст, разбира се): "Нас никой не ни обича!".

 3. 3 Профил на avtor
  *****
  Неутрално

  те все нямат избор като нападат другите, все някой ги е погледнал накриво или пък им мислел злото, иначе горкичките те са добри, но лошите други ги принуждават

 4. 4 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  "добрите отношения с една огромна държава, с бездънен пазар и фантастически икономически и енергийни възможности, би трябвало да е като манна небесна за нашите съседи" тоя да не е преписвал от амигуту бре

  low riders team
 5. 5 Профил на 222
  *****
  Неутрално

  Все едно Путин му е диктувал...

 6. 6 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "За съжалиение, ако има някой, който спъва процеса на затопляне на връзките между Алианса и Запада като цяло и Москва, то това са именно бившите ни съюзници" - абсолютно прав е. Защото ги знаем колко струват, и как при пръв удобен случай ще се намъкнат пак в Европа.

  low riders team
 7. 7 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  Тоя пак е прекалил със самогона. Още от времето на Екатерина Велика (германка) рашките не могат да намерят дипломат, който да може да говори без да му се смее целият свят.

  "Защото добрите отношения с една огромна държава, с бездънен пазар и фантастически икономически и енергийни възможности" - ето това е лафът на деня. Бездънния пазар дето е колкото холандския и фантастичните (Дневник - намерете си преводачи) икономически възможности, заключващи се в трескаво следене за цената на петрола на борсите....

 8. 8 Профил на Говедо
  *****
  Неутрално

  Колкото и да не се харесва на русофобите,Рогозин е много прав.
  Бедна ми е фантазията какво може да стане с Европа,ако италианците и испанците спрат да пазят Средиземно море.
  Ще настане потоп ,при който спомена за комунизма ще бъде като приказка преди сън.

 9. 9 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  сталинските граници на Грузия???? демек Грузия е сталинистко образувание, а Русия не? Ето го това, което изпълва другите страни с лош вкус, когато чуят за рушняци.

  low riders team
 10. 10 Профил на герги
  *****
  Гневно

  То вие кагебейците кога ли сте били виновни за нещо?

 11. 11 Профил на Hunter
  *****
  Неутрално

  Правилно се е изразил човека. Пазара е бездънен - точно като каца без дъно.
  А икономическите и енергийни възможности наистина са фантастични - просто хората там обичат фантастиката.

 12. 12 Профил на Ангел
  *****
  Разстроено

  На крива ракета комоси и пречи, нещасни руснаци

 13. 13 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#7] от "Alien":

  еднакви бисери ни веселят, аз мисля че дипломата чете форумчето и следи внимателно аргументите на форумната идиотия

  low riders team
 14. 14 Профил на Рашо
  *****
  Гневно

  Я да си гледат работата тия алкохолици пияници.

 15. 15 Профил на Hunter
  *****
  Неутрално

  Маркес, Рогозин може да е Вили. Или пък Вили е тук, за да събира аргументи за управляващите в кремъл.

 16. 16 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#4] от "Comandante Marques":

  И аз това се питам....

 17. 17 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2719 Неутрално

  Каква цивилизация!? "Северна"? Ха-ха-ха! Чекистите яко ги пере сачмата. Западна цивилизация има. Какви варварски форми на живот има из евразийската степ ние не знаем. Пък и не се интересуваме. Няма кой да пише на подполковника. Мъка.

 18. 18 Профил на Попов
  *****
  Неутрално

  Да бе, КГБ и производната й престъпност са "манна небесна" за цивилизования свят !!!

 19. 19 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#15] от "Hunter":


  Вили го чакам с нетърпение, макар че сега излизам и вероятно ще пропусна веселбата после ще видя как сте го сапунисали. Отново ще ни нарече фашисти и ще държи речи назидателно.


  low riders team
 20. 20 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  Хамериканците ли са добрите??? Прекалили сте с екшъните, докато похапвате пластмасовите бургери...

 21. 21 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Мдааа - ето една добра теория. Рогозин пише във форума на "Дневник" под псевдонима "Villi", хахаха....

 22. 22 Профил на Петко Ковачев
  Петко Ковачев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Култово изказване. Поредното доказателство за болните амбиции на една нещастна държава, управлявана от бандити и мафиоти със сталинска закалка. Лъсна и истината за "социалистическия интернационализъм" - сега вече африканците и азиатците са "световна заплаха".

  The end of the carbon- and nuclear-based economy is coming. Go for renewables!
 23. 23 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Напротив, човекът чете Стария завет, а не Талмуда...

 24. 24 Профил на Шумкарин
  *****
  Неутрално

  Интересно, всички европейски държави, в съседство с Русия бягат от "манната небесна"! Защо ли?

 25. 25 Профил на Гошо
  *****
  Неутрално

  Докато западните държави познават Русия от ТВ, ние от източна Европа познаваме тази държава от пряк контакт. Нормално е да очакваме, че след като на кривия вълната му пречи, то рано или късно то тая вълна да бъде остираган отново! Но тоя път без мен! Просто тогава няма да съм на тая територия

 26. 26 Профил на Hunter
  *****
  Неутрално

  Тони, предпочитам прекалил с екшъна и пластмасовите бургери, отколкото със самогона и песните на Муслим Магумаев. Всеки си решава с какво да прекали де!

 27. 27 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#17] от "Lemmy":

  Сигурно има предвид инуитите. Може някой большой ученны да е доказал, че те са от руски произход и са познавали кирилицата още 6 век...

 28. 28 Профил на Ангел
  *****
  Весело

  Колхозниците руснаци не са вече водеща държава , прават се на итересни селянчета но са трета глуха.Водеща сила са САЩ и ЕВРОПА.

 29. 29 Профил на Alien Pro
  *****
  Весело

  Бил е пиян, като повечето им "късогледи дипломати", които само чакат шанс за да се подмажат на официален Кремъл и на лабрадора на Путин.
  Обикновени шарлатани, без чувство за тактичност.
  Май ги ваксинират срещу това още при раждането.

 30. 30 Профил на Разбиращ
  *****
  Неутрално

  Действително смехотворно е изявлението на представителя на Русия в НАТО според който безпричинно източноевропейските страни внушават русофобски настроения в алианса, вместо да се възползват от богатите икономически възможности за сътрудничество с Русия , която е с по-малък икономически потенциал от малката холандия и фатално зависима от световните цени на енергоносителите. Историческият опит на тези страни в отношенията им с Русия е повече от трагичен - тези, които са имали сухоземна граница с нея или териториално са били включени изцяло в границите на руската империя или значителни части от нея са имали тази съдба. Извън това тези страни са се отклонили от нормалното развитие в рамките на европейската цивилизация с пагубни последици за историческата им съдба, които те не са преодолели и понастоящем, сериозно основание за техните опасения от имперски реванш от страна на Русия.

 31. 31 Профил на Диоген
  *****
  Неутрално

  "Според мен русофобски настроените прибалтийски и източноевропейски страни противостоят на Русия от чист инат. Защото добрите отношения с една огромна държава, с бездънен пазар и фантастически икономически и енергийни възможности, би трябвало да е като манна небесна за нашите съседи".
  Който не е ял попарата на СССР и Русия, може и да повярва на тели лафове.
  Проблемът е, че Русия има само един Троянски кон в НАТО и ЕС-България. Останалите са съвсем наясно. Остава на западняците да им светне лампата.

 32. 32 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  Ако Каравелов е хлебарка, то каква ли гад ще да Вапцаров?

 33. 33 Профил на Русофил
  *****
  Любопитно

  До коментар [#14] от "Рашо":

  Защо бе хора, защо толкова много мразите Русия и братския славянски народ! Какво толкова са ви направили нашите братушки? Та ние българите трябва да сме благодарни на Русия затова че ни освободи през 1878г, че помогна при създаването на държавност след това, че ни освободи от монархо-фашизма преди 1944 година, че разви науката в България до едни световни стандарти и помогна при изграждането на модерна индустрия и енергетика в нашата страна (ще спомена само два обекта Нефтохим Бургас и АЕЦ Козлодуй)! И сега вместо да сме благодарни на Русия за развитието на нашата родина, вие я плюете и мразите толкова много! Големи неблагодарници сте вие.... и големи злобари!

 34. 34 Профил на Hunter
  *****
  Неутрално

  Забелязвате ли обаче, как изказването на Рогозин е в разрез с всички европейски ценности?
  Руската държава, след разпада на социализма като доктрина получи в наследство идеологически вакуум. Нямаше идеология с която да се замести марксизма-ленинизма. Опитаха с панславизма. Оказа се, че другите славянски държави, с изключение на Сърбия не възприемат идеологията. Опитаха с православието - и тук удариха на камък. Само шепа наши русофили пеят за славянски, праволсавни братя. Сега е в сола нова идеология - северната цивилизация. Искат по този начин да се обвържат с богатите ЕС, САЩ, Канада и т.н. Това обаче си е чисто расистко изказване, делящо света по нов начин и нямащо нищо общо с европейската практика. Ние като европейци от 50 години делим хората на лоши и добри според индивида, а не според расата, географско местоположение или произход.
  Руснаци, какво да ги правиш!

 35. 35 Профил на ААААААААА
  *****
  Весело

  До коментар [#33] от "Русофил":
  Пъхни главата в хладилника! Изпуши вече

 36. 36 Профил на Иво
  *****
  Весело

  До коментар [#15] от "Hunter":

  Ха ха ха! Това е хубава шега! Сега остава да изкарате Вили и Амиго за руски агенти на ФСБ който следят обществените настроения в България!

 37. 37 Профил на Plovdiv
  *****
  Неутрално

  Русофил, каква модерна енергетика бе гьотферен?

  СССР изгради нещо друго тук - як соц направи, и тукашните кумуняги бяха толкова настойчиви в опазването му, че нямахме нужда и от руски войници да го пазят.
  Ти да не си мислиш, че без нея щяхме да стоим на студено и на тъмно?!

 38. 38 Профил на Стамболов
  *****
  Неутрално

  Русофил....ако ти смяташ пияните северноазиатски примати за "братя" проблема си е лично твой и ментален....а отностно другите глупости които си писал...как са ни "освободили", как са ни "развили"....просто не искам да ги коментирам...в този форум са излагани достъчно факти и доказателства против тези "тезИ'....ама явно това е много над умствените и морални стойности на теб и такива като теб, с полирани мозъци и оцъклени от "революционен" плам очи!!!

 39. 39 Профил на Hunter
  *****
  Неутрално

  Русофил, твоето изказване мога да приема само като сарказъм

 40. 40 Профил на до русофил
  *****
  Неутрално

  Никой народ не ми е братски и никои не са ми братушки, нито руснаците, а още по-малко например сърбите и не съм длъжен да лижа задници на някой, пък бил той и освободител !

 41. 41 Профил на COKPAT
  *****
  Неутрално

  И е верно това, дето казва Руснакът!

 42. 42 Профил на ААААААААА
  *****
  Неутрално

  Рогозин - най-собрият ученик на Громико!
  Мистър "Нет"

  Кога ще престанат да се държат като пяни мутри рушняците в световната политика - "Ти мен уважаваш ли ме?"
  Пък за "фантастичните" възможности за бизнес да питат Шел, Теленор, ИКЕА, Бритиш Петролеум и Карефур
  Пък пазарът не е интересен за редовия производител - вървят само снобарските "маркови" стоки от Китай Естествено и оригиналите от големите ЗАПАДНИ фирми. И сметки за бърз обед в ресторантите по 50 000 долара - Абрамович. Ама в Ню Йорк - не в Масква

 43. 43 Профил на Коневъд
  *****
  Неутрално

  Мамицата им на тези от гр. Троян дето развъждат коне за руска сметка.

 44. 44 Профил на COKPAT
  *****
  Неутрално

  И е верно това, дето казва Руснакът!
  Па, нали сме си братя!

 45. 45 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#33] от "Русофил":

  Майка, ти си развил направо тезис като другарА ТодАр Живков. Теб от какво точно те "освободиха" руснаците? Щото мен не са ме освободили от нищо, хеле пък джуджето Халяско (Путя). Тия дето са се били по нашите земи за славата на царя имат кръстени на тях улици във всяко село и паланка. Да не говорим, че внуците им не са живи - тАвариш Сталин се е погрижил. Алкажите от Иркутск не са ми никакви, най-малкото братя....

 46. 46 Профил на Благо
  *****
  Неутрално

  Основни понятия в геополитическите анализи - Север- Юг, суша-море и т.н., напр. НАТО.
  Русофобията, освен че е изключително неморална, отдавна не е и модерна, но всеки с мнението си.

 47. 47 Профил на Vili
  *****
  Неутрално

  До №21


  Точно-точно Villi - Рагозин, а
  Alien - доктор Гебельс, который чудом избежал смерти.

  Если бы вы понимали, насколько смешны вы русофобы в своих обезьянних ужимках.

  Населението на Русия през януари 2009 година е 141 903 979 души. В продължение на 15 години страната има отрицателен естествен прираст, но след месец септември 2009 година прираста ВЕЧЕ Е ПОЛОЖИТЕЛЕН.
  През 2008 година средната продължителност на живота при мъжете е 61.83 години, а при жените 74.16 години.

  Это самая хорошая новость - население России ростёт, значит всё будет хорошо. А на ваши руссофобские жалки шутки - наплевать. Сабаки лают, а караван идёт.

 48. 48 Профил на ААААААААА
  *****
  Весело

  До коментар [#46] от "Благо":
  Благо ама ти си жив Сладур
  А пък ние не се интересуваме от мода - искаме да ни е красиво и удобно!

 49. 49 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#46] от "Благо":

  Мдааа, прав си. Поради тази причина терминът "русофобия" се използва само от нискоинтелигентни, гледащи "СКАТ", слушащи чалгия и пиещи пърцуца низши примати.

 50. 50 Профил на BG
  *****
  Неутрално

  Абе хора каква Америка Нато и Европа ви гонят.Това са губещите в тая игра.Руснаците и те са вече пътници.Има нови играчи в тоя мач и това са китаиците-после Индия и тн.Гледаите напред а не назад.

 51. 51 Профил на Мил Червен Алигатор
  *****
  Весело

  Десните форумци са се изразили досущ като руския посланик- казват същото, но с много по-бедни езикови средства и необработена стилистика.

 52. 52 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  Някой да се обади на 112 - Вили така се е разпенил, че скоро може да ухапе някое улично куче и да го зарази с бяс. То от Североизтока само зарази могат да дойдат....

 53. 53 Профил на COKPAT
  *****
  Неутрално

  Ало, Модераторът, нали няма да да правиш гадни номера?

 54. 54 Профил на ААААААААА
  *****
  Весело

  До коментар [#47] от "Vili":
  Нали в другата новина ти казаха да погледнеш по националности, бе сфирчо! Я дай сега малко оригинална информация - стига с общи приказки Че ще отменяте преброяването на населението защото пречело на адресната регистрация? Или не сте нагласили резултатите още Пък имате супер-пупер компютри

 55. 55 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#50] от "BG":

  Теоретично си прав. Само че и Китай и Индия са много характерни с едно - цивилизациите им никога не са били експанзивни. С две думи - на тях не им пука за другите, най-малко пък да искат да ги управляват. Китай дори и в най-силните си години, е плащал "данък" на племена, които са били по-малочислени от кметовете в Поднебесната, само защото въобще не му се е занимавало с мангали. А "мангали" за китайците са всички от виетнамците, през руснаците до канадците...

 56. 56 Профил на ААААААААА
  *****
  Весело

  До коментар [#51] от "Мил Червен Алигатор":
  Да ти имам стила, бе, мили. Ти всъщност какво чете? Дългия файл от тази сутрин или ФчерАшния

 57. 57 Профил на Мил Червен Алигатор
  *****
  Весело

  Хайде сега, на "десните" в този форум отново Русия им е виновна за това, че стоят пред мониторите и тъпеят в състояние на нищонеправене.

 58. 58 Профил на ААААААААА
  *****
  Весело

  До коментар [#57] от "Мил Червен Алигатор":
  А ти къде си? Пред микрофона?
  Или имаш само слушалка

 59. 59 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  Верно е, че са пиянска нация, но вероятно сега Дневник щеше да се казва "Хабер" а вие щяхте да викате "Аллах Акбар" в 12 на обед, ако не бяха руснаците. Не си спомням англичани или американци да са се интересували от нещо друго освен от заграбване на колонии, петрол и др. ресурси.

 60. 60 Профил на цаки
  *****
  Весело

  До коментар [#47] от "Vili":

  "Без хлебарките на русофобията",

  Прав е Рагозин. Хлебарки. Ама хлебарките са насекоми , които съществуват от двеста милиона години почти без изменение, преживели са динозаврите и още си съществуват много добре. Еле пък в Русия. Хлебарки срещу мечки. Какво ще кажеш.
  Май хлебарките ще си съществуват, дори и тогава , когото мечки не останат.

 61. 61 Профил на ААААААААА
  *****
  Весело

  До коментар [#50] от "BG":
  За Китай и Индия - като му дойде новината или времето! В момента има къде-къде по-важни задачи.
  Но и този въпрос е под наблюдение - според днешна новина Индия ще изпревари по население Китай към 2026г

 62. 62 Профил на COKPAT
  *****
  Неутрално

  И е верно това, дето казва Руснакът!
  Па, нали сме си братя!

 63. 63 Профил на Главните виновници!
  *****
  Весело

  Водката е виновна за напрежението между Москва и алианса
  http://vbox7.com/play:ebefcc38
  http://vbox7.com/play:960d78a0
  http://ww.vbox7.com/play:2837f38b

 64. 64 Профил на BG
  *****
  Неутрално

  До Алиен-явно си бил там защото си напално прав и точно така ни наричат.Исках да кажа ,че след 20 години тия проблеми вече ще приличат на свада между бедняци.

 65. 65 Профил на ЕТ
  *****
  Неутрално

  "Руският посланик в НАТО: Източна Европа е виновна за напрежението между Москва и Алианса"
  Разбира се че е.
  Източна Европа няма да забрави че я окупирахте,окрадохте,малтретирахте и избихте интелигенцията и.
  Но и Алианса няма да забрави че сте се посветили на унищожаване на западната култура.Насочили сте хиляди ракети
  срещу градовете и и поддържате терористични режими и отявлени врагове на западната цивилизация.

 66. 66 Профил на Горски
  *****
  Неутрално

  До коментар [#33] от "Русофил":

  Ако всичко това беше поне и най-малкото вярно, БГ щеше да е рай! Препоръчвам малко повече четене на историческа(не комунистическа) литература. И да не цитираме като папагали цитати от партийни пленуми от преди 30-40г, най-малкото защото вече не са актуални!
  В момента нищо против руския народ, но напълно против руската държава, която държи най-голяма част от световната територия, но вечно не и е достатъчно и гледа да тури ръка на още и още... Докога бе другари? Не се ли наядохте? Не нахранихте ли и синовете си, или може би в момента осигурявате пра-пра-пра-пра....внуците си, а?

 67. 67 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#45] от "Alien":

  Всъщност да взема и аз да си доразвия "тезиса" (като другарА ТодАр Живков). Рашките трябва да са много благодарни на четири народа:

  1. Шведите, че им направиха държава и ги научиха какво означава това. По времето в което Европа бие викингите по главата и ги нарича "варвари", бат Рюрик (класическа мутра по съвременните, а и тогавашните стандарти) се явява носител на ред, законност и държавнотворен елемент сред диваците от степите.
  2. На финландците, че им дадоха името. Щото за болните от русолюбие не е известно, ама тия нямат и самоназвание. "Рус" е всъщност означава "швед" на фински.
  3. На дедите ни, че им дадоха азбука, книги, попове и какво ли още не. Църквата им още се крепи на това, дето Киприян Търновски е направил там...
  4. На поляците, че окончателно се справиха със "Златната орда" дето ги клатеше 300 години. И още им дават причина да се обединяват в омразата си към тях.

 68. 68 Профил на Mики Маус
  *****
  Весело

  "Без хлебарките на русофобията" чудесно заглавие.
  Домързя ме да чета статия пък и вероятно е доста популистка, но за сметка на това гледам, че хлебарките щъкат.
  Насокомите се полезни и са част от природата, но хейтърите винаги са били вредители!

 69. 69 Профил на ssssss
  *****
  Неутрално

  Според мен русофобски настроените прибалтийски и източноевропейски страни противостоят на Русия от чист инат.
  ========================
  Сбъркал си , сударь-таваришч.
  Не от инат, просто ви познаваме по-добре.Освен това паметта ни е добра, а и вие не пропускакате случай да я опресните.
  Като станете след 500-600 години нормална държава - ще видим.

 70. 70 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  А аз продължавам да се чудя, защо посланик Рогозин твърди, че Русия трябва да спре опитите Украйна и Грузия да бъдат привлечени в НАТО? На обикновен език това се нарича намеса във вътрешните работи, макар че на дипломатичен език може да звучи по друг начин.
  А и самият термин "ничии територии", мисля, че не е съгласуван с Киев и Тбилиси.
  Кабинетът Станишев у нас си затрая благоговейно за "троянския кон", ако Саакашвили и Юшченко са на място, трябва да реагират.

 71. 71 Профил на до 47 Вили
  *****
  Неутрално

  Володя, прочети как 200 жители на Русь/емигранти в Полша са нападнали полски влак ... недоволни ...
  А нали в Русь мнго богати...
  Не прави КОМУНИСТИЧЕСКА ПОПАГАНДА, типична за 1920-1990.
  Знем ви, от крепостни селяни- болшевишки тормоз...
  Но може би ти се прехвърлящ от посолство в посолство в ЕВРОПА и си живееш гот.
  Такива сте цялата върхушка...
  И никой иранец не бяга при вас, а в САЩ, Европа...Въпреки че му е далеч...

 72. 72 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#59] от "Тони":

  Слабо майка, слабо. Я ми разясни как за 500 години, през които рашките не са се интересували, дедите ни не са викали "Аллах Акбар", пък ако не били другите азиатци, щяло да стане за 50?!? Християните в Ливан, дето не 500, а 1500 години са ги тъпкали чалмите и те ли на рашкия цар да благодарят? Ама не сме илядо деветстотин осемдесе и трета бе, Милко Балев не е втория човек в държавата - що излизаш с номера от онова време?

 73. 73 Профил на COKPAT
  *****
  Неутрално

  Слушай Брато, / това ,и на Б0йчето съм му го казвал/ дали си Русофил или Празногофил, това си е едно и съшо.
  Важно е е Брато, главата да не ти е обзета от алчност ЗА ПАРИ и печалба за където и Бойчето си отива всъщност......

 74. 74 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  До Ейлиън:

  Ти май не си чувал за Батшкото Клане, за Шипка, за Ботев и Левски, Априлското въстание, за еничари, за кръвен данък и криенето на момченцата, за да не ги отнемат и т.н. Какво правиш още в България? Що не поемеш направо към съмишлениците си от Анадола и там да развиваш тезите си колко щеше да ни е добре под мюсюлманско управление?

 75. 75 Профил на valio_genov
  valio_genov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А-а-а, те източните хлебарките са и в този форум - Алиенчо, Мишо, и прочие реститутски производни.....

 76. 76 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  До Ейлиън:

  Любимата ти пародия на държава Англия, която между впрочем се разпада от постоянния приток на човекоподобни от Пакистан и Афганистан, винаги е била против съществуването на България.

 77. 77 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#74] от "Тони":

  Чували сме всички. Ама ти не отговори на въпроса, как така това не е станало за 500 години, ама е щяло да стане за 50, че и по-малко?
  Мен също много ме вълнува и те моля, ако знаеш отговора, да го споделиш.

 78. 78 Профил на Хесапов
  *****
  Неутрално

  Този е много нагъл руснак, като всички останали от това племе!
  Във всичките си приказки изпуска да спомене за свободната воля и избор на хората, отделно говори куп лъжи - богатия и бездънен руски пазар е мафиотски пазар, където можеш да загубиш лесно я парите си, я главата си, а най-вече и двете...Както спомена някой по-горе в статията му са избегнати всички европейски ценности, нормално за един руснак. Там такива няма, а човешкия живот и свобода не струват нищо.

 79. 79 Профил на Грую
  *****
  Весело

  На калпав х..й козината му пречи!

 80. 80 Профил на valio_genov
  valio_genov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хесапов, това от коя лекция в реститутския клуб е ?
  Учи руски, пести от наемите ,че руската мечка идва !
  За такива като теб бие камбаната !

 81. 81 Профил на граф Шлифен
  *****
  Неутрално

  Аз наистина се чудя откъде идва русофилията на определени хора в България. Резултатът от 50годишното им влияние след 1944г. пределно ясен за съжаление - България е на опашката на Европа по жизнено равнище. Да се говори за мащабно и правилно развитие на стопанството по времето 1944-89г. е меко казано неуместно, защото всички знаем каква беше крайната продукция на държавите от СИВ. В крайна сметка именно заради технологичното си превъзходство Запада смачка СИВ. Но най-чудно ми е сега в момента за какво човек би могъл да бъде русофил. Имаше ли едно изказване от високопоставен руски държавник, в което да се каже - борете се с корупцията, борете се с организираната престъпност, поставете ясни правила в държавата си. Аз не помня такова изказване, но съм и напълно убеден, че няма и да чуя, тъй като то по никъкав начин не кореспондира с интересите на Русия. И защо сме русофили тогава? Колкото до това, че от Източна Европа идва "русофилията" в момента - да така е, но автора елегантно пропуска да спомене причината за това. Русия не се отказва от имперските си стремежи към държавите от бившия соц.лагер и СИВ и няма и да се откаже. Добре, че в повечето от тях политиците са националноотговорни и са наясно, че русия почувства ли се политически и военно по-силна, веднага ще започне да прави всевъзможни опити да въстанови старото си влияние, а защо не и територии. За съжаление обаче в България националноотговорните политици са дефицит.

 82. 82 Профил на Torlak
  Torlak
  Рейтинг: 708 Гневно

  Скандална статия! И този лумпен е дипломат!
  Просто невероятно е, как висш служител на Външното министерство на която и да е страна може да си позволи да напише статия, в която разделя народите на "цивилизовани" и "нецивилизовани", да определя цели раси, култури и религии като опасни за света!
  Потресаващо! И това не е написано от някой червено-кафяв шизофреник в някой откачен ксенофобски форум, а посланикът на Русия в НАТО в Газета.ру...
  Откровено расистко и фашистко изказване! Скандално!

  Като съм торлак, да не съм ахмак, да ям зелени краставици!
 83. 83 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#74] от "Тони":

  А ти явно страдаш от вроден дебилитет. Защо не отидеш на "4-ти километър" - там ще си сред съмишленици.

 84. 84 Профил на сведущ
  *****
  Неутрално

  Русия е промишлено-аграрна страна с пазарна икономика.

  В последните 10 години Русия подържа голям икономически растеж — средно 7% на година (без кризисната 2009 г.). БВП се изчислява на $2,225 трилиона за 2008 година, седмият най-голям в света. Преди Русия по този показател са само Великобритания, Германия, Индия, Япония, Китай и САЩ. Икономическият растеж се базира както на повишените цени на минерали, нефт и газ на световните пазари, така и на повишена вътрешна търговия с основни продукти. За 2008 средната работна заплата в Русия е около $640 на месец — осемкратно увеличение в сравнение с 2000 година, когато е била едва $80 на месец.
  За сведение, БВП на Холандия за 2008 г. е бил 0,9 трилиона долара.

 85. 85 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  До Ежко:

  Баташкото клане е следствие на това че Батак е обграден от мохамедански села и настъплението на исляма към бастиона на християнството е необратим. Изклани са между 3 и 5 хиляди души, вкл. жени и деца. Срам ме е от такива сънародници, които като им покажат пластмасов Биг Мак и Кока Кола и се насират, а забравят собсвената си история.

 86. 86 Профил на Hunter
  *****
  Неутрално

  Вили пост 47, в друга тема ти писах за прираста и да не се радваш, а да плачеш. Погледни статистиката и ще видиш, че славянското население се снижава стремоглаво. За сметка на това не славянското и особенно мюсулманите се увеличават в геометрична прогресия. Нарастването ако продължи в този дух, само след 20 години в любимата ти Русия официалната религия няма да е християнството.

 87. 87 Профил на COKPAT
  *****
  Неутрално

  В случая, Източна Европа да го духне, ама здарво, защото не говоря глупости....

 88. 88 Профил на маймуната
  *****
  Неутрално

  Русия приела тезата на Хънтингтън за цивилизациите и техния сблъсък. Прекрасно, но Хънтингтън изрично посочва Русия като център на различна цивилизация от западната. Та Москва модифицира тезата в "северна цивилизация". Това също е прекрасно - но общността в цивилизациите преполага общност на ценности. Редно е да се запитаме кои са ценностите , които се споделят от Москва и Западната цивилизация - петрол, газ и кинти? Защото видно е, че Русия не споделя западната идея за правата на човека, щом измерва акцията на НАТО в Юголавия единствено по стандарта, колко близка била Сърбослявия по кръв и дух на матушка Русь.
  Колко са близки цивилизационните ценности между Русия и Запада е лесно видимо от няколко неща - от ядреносто сътрудничество между Москва и Иран, от членството на Русия в "Ислямска конференция" и от факта, че властите в Русия оставиха без последствие призивите на върховния мюфтия на тази страна за "джихад срещу империята на Сатаната - САЩ".
  Та говорим за ценности, значи.
  Виждам, че русофилчетата в този форум се радват за демографския растеж в голямата братска страна. Но не ще да е зле да се поинтересуват сред кои групи население този демографски растеж е най-осезателен - дали случайно не е баш сред мюсулманите.....

 89. 89 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2719 Неутрално

  Трябва да признаем, Рагозин в едно е прав за " фантастичните икономически и енергийни възможности".


  Няма друга такава страна, която притежава над 10% от световните природни богатства и от тях произвежда под 1% от световния брутен продукт.

 90. 90 Профил на Hunter
  *****
  Неутрално

  да си кажа честно, като гледам какво са направили руснаците от държавичката ни, като чета писанията на русофилите и гледам какво е в Турция ще спомена думите на един византиец от 15 век "По-добре с чалма отколкото с папска тиара".

 91. 91 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Рогозин макар и даоизразява не само своето мнение е един нахал в главата на който се въртят някакви северни и южни култури.Много елементарни мисли като мухи има в главата му.Источна Европа им била виновна.Когато скъсат с високомерното си отношение към бившите си съюзници и не робуват на диктати и пренебрежине нещата може би ще се променят.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 92. 92 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  До Ежко и Ейлиън:

  По въпроса дали щяхте да викате Аллах Акбар, ако не беше Русия прочети за Баташкото клане:

  "На третия ден, все още оцелелите решили да излязат навън, след като разбрали, че вътре са обречени. Когато отворили портите на църквата Ахмед ага Барутанлията чакал отвън с башибозуците си. Започнало безпощадно клане, само тези, които склонили да приемат исляма останали живи а останалите били обезглавени. Ахмед ага целял да насели отново Батак с потурчените от него българи, но те се оказали недостатъчно."

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%BE_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5

 93. 93 Профил на valio_genov
  valio_genov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Пуснаха по аптеките спрей за българските русофобски хлебарки - Алиен. Има и по-евтин- Мишо

 94. 94 Профил на valio_genov
  valio_genov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Наизкачаха русофобските хлебарки във форума- отвориха реститутските клубове и тук са.

 95. 95 Профил на Vili
  *****
  Неутрално

  До Hunter

  Даже если бы ты был прав, то в этом не было бы беды. Я не нацист, для меня все Россияне одинаковы.
  Ты же всё равно считаешь, что в России живут только монголоиды и пьянные медведи

  Но ты не прав. Сам посмотри данные за этот год и увидишь.
  Численность населения России увеличивается впервые за 15 лет и впервые за 20 за счет увеличения родившихся, а не мигрантов. Лично я сам внес вклад в это хорошее дело.

  Так-что и тебе советую не каркать на соседнюю державу, а занятся полезным делом - делать маленьких Болгар. От этого будет всем хорошо.


 96. 96 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#84] от "сведущ":

  " За 2008 средната работна заплата в Русия е около $640 на месец" - да, ама друг път. Такава е в Масква Белокаменная. В Иркутск е друго тавариши. Както е казал народът "Който не познава Сибир - не познава СеСеСеРе"....

 97. 97 Профил на Русия стои зад 11.09. и настрои Америка срещу исляма!
  *****
  Неутрално

  За Баташкото клане трябва да се пише и да се анализира трезво, за да се знае Истината! Тази Истина, която ще ни направи Истински Свободни! Защото това жестоко и до педантизъм организирано клане е дело на Руския Цар! Руската политика на Балканите от векове е насочена към педантично обезбългаряване на българските от край време земи, точно както е извършено и клането в Батак. И тази политика се е провеждала по време на всички руски походи и войни на Балканите, та чак до днешните демократични времена. И това е за благодарност, че сме им дали религията, писмеността, компютрите. Защо е извършено това жестоко клане в Батак?
  За съжаление и този професор манипулира и баламосва българите. Защото клане в Батак е имало! Отлично организирано и перфектно изпълнено смразяващо жестоко клане! Клане на всички в селото подред - бебета, невръстни деца, бременни жени, немощни старци! С рушене и палене на всички къщи в селото, включително и църквата! Точно тази преднамерена жестокост шокира нормалните хора и е пречка за разумно осмислено разкриване на истината. Въпросът е имала ли е интерес Официалната турска власт да се злепоставя сама с пожарища и масови убийства пред Европа и то при положение, че самата Европа начело с Англия и Русия вече е имала готов план за подялбата и присвояването на "наследството на болния човек на Балканите"? Очевидно официалната турска власт се е пазела като от огън точно от такава дискредитация в очите на цивилизования свят и доказателството за това е съвсем близо до Батак - съседното Брацигово, където един-единствен човек се предава на пашата, водещ обсадата на града от официални турски войски и градът не само не е изпепелен като Батак, но и никой друг освен Петлешков, който се самоотравя, не е бил убит от турските войски. Каква е истината тогава? Кой е имал интерес от тази касапница? Очевидно това е някой, на когото му трябва "казус бели", някой на който му трябва благовиден предлог, за да започне поредната война срещу прогнилата и разпадаща се Османска империя и да я изрине от Балканите, за да се настани Той на нейно място. И този някой е Царя-Освободител! Това е Руския император, който, за да има благовиден предлог да обяви войната, организира по най-нескопосния начин Априлското въстание и за да е сигурен, че ще получи повода да се намеси "в защита" на "поробените братя българи", организира и това жестоко клане чрез своите агенти - водачите на черкезките банди, предвидливо докарани десетки години преди това в България. Това жестоко клане е трябвало да бъде проведено със сигурност, за да може да бъде получена и моралната подкрепа на Европа за замисления завоевателен поход към Балканите. И е трябвало да бъде проведено така, че вината да бъде хвърлена на Турция. Както е и станало! Руската агентура в лицето на черкезите извършва погрома над Батак! За всички отстрани вината изглежда е на Турското правителство! Самото Турско правителство няма как да се оправдае, че има ІV-ти революционен окръг, щото центъра му не е в Пловдив, където е руския консул и може да бъде направена връзката, а в Панагюрище, където начело на въстанието като главен апостол е Панайот Волов, ама всъщност българите палят собствените си къщи под ръководството на войводата Георги Бенковски /за това свидетелства сам Захари Стоянов, който е очевидец в "Записките"/, който обаче не Георги и не е Бенковски, а е Гаврил Хлътев... С една дума Азиатското коварство на Руския император се оказва по-голямо от Ориенталските табиети на Турския султан и затова побеждава. Точно затова и Левски с горчивина казва: "Който ни освободи, той ще ни пороби!" и точно тези думи му изяждат главата, защото Руския Император много внимава кой ще остане жив в новосъздадената Задунайская губерния. Не случайно и Ботев загива преди да види Свободата! Но докато има българи, които мислят с рубли, Истината няма да види бял свят! Нито Истината за Батак и клането! Нито Истината за Двойното освобождение! Нито Истината, че още сме роби!
  Ами както Руския Император въоръжава крепостните си селяни и ги праща да подкрепят организираните от самия него метежи на Балканите, така и Турския Султан въоръжава башибозука и го насърчава да подкрепя смазването на организираните от Руския Император метежи. Въпроса обаче е друг и правилно се позоваваш на дипломатически източници, че граф Игнатиев лично е съветвал Турския Султан да използва башибозуци. Защото точно чрез башибозуците и покрай тях черкезите, които са били организирани бандити - по днешному мутри, са можели да изпълнят добре платената им поръчка от Руския Император и да организират и осъществят този перфектен кървав погром в Батак. Башибозуците са клали, палили и грабили, но точно преднамерената свирепост на Баташкото Клане показва, че това не са башибозуците. Башбозуците ще изнасилят някоя и друга хубава жена, ще запалят някоя и друга богата къща и ще убият собственика й, за да я ограбят. Но точно башибозуците никога няма толкова педантично да изколят всичко живо в селото, да запалят и изпепелят цялото село и да оставят такъв ужасяващ погром, че целия цивилизован свят да остане потресен. Турският Султан се е поддал на внушенията на дипломата граф Игнатиев, защото е мислел, че това ще е обичайната руска тупурдия, след която Турската власт ще се възползва, за да продължи да заселва правоверни мюсюлмани от Анадола на мястото на изгорелите в лъжите на Руския Император българи. Този път обаче Руският Император не оставя работата да бъде свършена по обичайния начин от башибозука, а сам се заема и чрез главатарите на черкезките бандити - мутри, прави от едно малко село символ на най-жестоко и кърваво клане. С това успява да излъже Турския Султан и да си придаде моралния образ на защитник на поробените християни не само пред Европа, а и пред собствения си народ. Захари Стоянов блестящо описва палежите на къщите от техните български собственици в своите "Записки". Не случайно и самият Захари Стоянов умира отровен в Париж след като е започнал да говори твърде много за Истините около Българските въстания, освобождения и поробвания. И докато вчерашните роби са вече от доста време само крепостни, включително и тези, които си мислят, че са някакви помещици след като предано и усърдно служат на Империята на Злото, то какви са историците и журналистите, пишещи по тези въпроси!!!!!!!!! 98. 98 Профил на Русия стои зад 11.09. и настрои Америка срещу исляма!
  *****
  Неутрално

  За Баташкото клане трябва да се пише и да се анализира трезво, за да се знае Истината! Тази Истина, която ще ни направи Истински Свободни! Защото това жестоко и до педантизъм организирано клане е дело на Руския Цар! Руската политика на Балканите от векове е насочена към педантично обезбългаряване на българските от край време земи, точно както е извършено и клането в Батак. И тази политика се е провеждала по време на всички руски походи и войни на Балканите, та чак до днешните демократични времена. И това е за благодарност, че сме им дали религията, писмеността, компютрите. Защо е извършено това жестоко клане в Батак?
  За съжаление и този професор манипулира и баламосва българите. Защото клане в Батак е имало! Отлично организирано и перфектно изпълнено смразяващо жестоко клане! Клане на всички в селото подред - бебета, невръстни деца, бременни жени, немощни старци! С рушене и палене на всички къщи в селото, включително и църквата! Точно тази преднамерена жестокост шокира нормалните хора и е пречка за разумно осмислено разкриване на истината. Въпросът е имала ли е интерес Официалната турска власт да се злепоставя сама с пожарища и масови убийства пред Европа и то при положение, че самата Европа начело с Англия и Русия вече е имала готов план за подялбата и присвояването на "наследството на болния човек на Балканите"? Очевидно официалната турска власт се е пазела като от огън точно от такава дискредитация в очите на цивилизования свят и доказателството за това е съвсем близо до Батак - съседното Брацигово, където един-единствен човек се предава на пашата, водещ обсадата на града от официални турски войски и градът не само не е изпепелен като Батак, но и никой друг освен Петлешков, който се самоотравя, не е бил убит от турските войски. Каква е истината тогава? Кой е имал интерес от тази касапница? Очевидно това е някой, на когото му трябва "казус бели", някой на който му трябва благовиден предлог, за да започне поредната война срещу прогнилата и разпадаща се Османска империя и да я изрине от Балканите, за да се настани Той на нейно място. И този някой е Царя-Освободител! Това е Руския император, който, за да има благовиден предлог да обяви войната, организира по най-нескопосния начин Априлското въстание и за да е сигурен, че ще получи повода да се намеси "в защита" на "поробените братя българи", организира и това жестоко клане чрез своите агенти - водачите на черкезките банди, предвидливо докарани десетки години преди това в България. Това жестоко клане е трябвало да бъде проведено със сигурност, за да може да бъде получена и моралната подкрепа на Европа за замисления завоевателен поход към Балканите. И е трябвало да бъде проведено така, че вината да бъде хвърлена на Турция. Както е и станало! Руската агентура в лицето на черкезите извършва погрома над Батак! За всички отстрани вината изглежда е на Турското правителство! Самото Турско правителство няма как да се оправдае, че има ІV-ти революционен окръг, щото центъра му не е в Пловдив, където е руския консул и може да бъде направена връзката, а в Панагюрище, където начело на въстанието като главен апостол е Панайот Волов, ама всъщност българите палят собствените си къщи под ръководството на войводата Георги Бенковски /за това свидетелства сам Захари Стоянов, който е очевидец в "Записките"/, който обаче не Георги и не е Бенковски, а е Гаврил Хлътев... С една дума Азиатското коварство на Руския император се оказва по-голямо от Ориенталските табиети на Турския султан и затова побеждава. Точно затова и Левски с горчивина казва: "Който ни освободи, той ще ни пороби!" и точно тези думи му изяждат главата, защото Руския Император много внимава кой ще остане жив в новосъздадената Задунайская губерния. Не случайно и Ботев загива преди да види Свободата! Но докато има българи, които мислят с рубли, Истината няма да види бял свят! Нито Истината за Батак и клането! Нито Истината за Двойното освобождение! Нито Истината, че още сме роби!
  Ами както Руския Император въоръжава крепостните си селяни и ги праща да подкрепят организираните от самия него метежи на Балканите, така и Турския Султан въоръжава башибозука и го насърчава да подкрепя смазването на организираните от Руския Император метежи. Въпроса обаче е друг и правилно се позоваваш на дипломатически източници, че граф Игнатиев лично е съветвал Турския Султан да използва башибозуци. Защото точно чрез башибозуците и покрай тях черкезите, които са били организирани бандити - по днешному мутри, са можели да изпълнят добре платената им поръчка от Руския Император и да организират и осъществят този перфектен кървав погром в Батак. Башибозуците са клали, палили и грабили, но точно преднамерената свирепост на Баташкото Клане показва, че това не са башибозуците. Башбозуците ще изнасилят някоя и друга хубава жена, ще запалят някоя и друга богата къща и ще убият собственика й, за да я ограбят. Но точно башибозуците никога няма толкова педантично да изколят всичко живо в селото, да запалят и изпепелят цялото село и да оставят такъв ужасяващ погром, че целия цивилизован свят да остане потресен. Турският Султан се е поддал на внушенията на дипломата граф Игнатиев, защото е мислел, че това ще е обичайната руска тупурдия, след която Турската власт ще се възползва, за да продължи да заселва правоверни мюсюлмани от Анадола на мястото на изгорелите в лъжите на Руския Император българи. Този път обаче Руският Император не оставя работата да бъде свършена по обичайния начин от башибозука, а сам се заема и чрез главатарите на черкезките бандити - мутри, прави от едно малко село символ на най-жестоко и кърваво клане. С това успява да излъже Турския Султан и да си придаде моралния образ на защитник на поробените християни не само пред Европа, а и пред собствения си народ. Захари Стоянов блестящо описва палежите на къщите от техните български собственици в своите "Записки". Не случайно и самият Захари Стоянов умира отровен в Париж след като е започнал да говори твърде много за Истините около Българските въстания, освобождения и поробвания. И докато вчерашните роби са вече от доста време само крепостни, включително и тези, които си мислят, че са някакви помещици след като предано и усърдно служат на Империята на Злото, то какви са историците и журналистите, пишещи по тези въпроси!!!!!!!!! 99. 99 Профил на BiBi
  *****
  Весело

  Сега пък искат да противопоставят Източна на Западна Европа.

 100. 100 Профил на ново доказателство за руската тъпанарщина
  *****
  Неутрално

  Поредната руска тъпотия, доказателство за тежки национални комплекси. Ей, големи простаци са това руснаците.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK