Почина писателят Джеръм Селинджър

Джеръм Дейвид "Дж.Д" Селинджър не е давал интервю от 1980г. насам.

© Associated Press

Джеръм Дейвид "Дж.Д" Селинджър не е давал интервю от 1980г. насам.Световно известният писател Джеръм Селинджър, автор на "Спасителят в ръжта", почина на 91 години, съобщи "Ню Йорк таймс".


Изданието цитира изявление от литературния агент на Селинджър, в което се казва, че той е починал от естествена смърт в дома си в Корниш, щата Ню Хемпшър.


Публикуваната през 1951г. "Спасителят в ръжта" се превърна в класика на съвременната американска литература. Тя остана и най-известното произведение на Селинджър. В него той разказва за младия, гневен и отхвърлящ нормите тийнейджър Холдън Колфийлд.  
Писателят се връщаше към темата за недоволната младеж в разказите си за семейство Глас, както и в новелата си "Франи и Зоуи".


На практика той не е публикувал нищо ново от 1965г. насам и живееше в почти пълна самоизолация. Десетилетия наред той отхвърляше вниманието на литературния свят и отказваше да се среща с журналисти.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK