16-годишна погребана жива в Турция, защото говорила с момчета

Снимка на турската полиция с дупката, в която е било открито тялото на момичето.

© Reuters

Снимка на турската полиция с дупката, в която е било открито тялото на момичето.Турската полиция е извадила тялото на 16-годишно момиче, което според официалното съобщение е било погребано живо от роднините си, защото разговаряло с момчета.


Става дума за т.нар. убийство на честта, чрез което жертвата се наказва за непристойно поведение. По официални данни в страната всяка година се извършват около 200 такива убийства предимно в бедния Югоизток.


Момичето, посочено само с инициалите ММ, е било открито през декември в седящата поза с вързани отзад ръце в двуметрова дупка до курник пред дома й в Кахта в югоизточната провинция Адяман. След това дупката била покрита с бетонна плоча.
Според Би Би Си името на жертвата е Медине Меми, а съставянето на експертизата е отнело 2 месеца на екип от лекари в университета в Малатя.


Аутопсията разкрила голямо количество почва в белите дробове и стомаха, което е знак, че тя е била жива и в съзнание, когато са я погребали. По тялото не е имало следи от насилие, т.е. тя дори не е била влачена насила към гибелта си.


Трупът бил открит след като информатор се обадил на полицията, съобщава в."Хюриет". Преди това за момичето – едно от деветте деца в семейството - било съобщено само, че е изчезнала.


Информаторът обаче разкрил, че тя е била екзекутирана след "съвет" на рода. Бащата и дядото й са арестувани, като според медиите баща й се оплакал пред роднини, че тя има момчета за приятели. Дядо й пък я биел, че има отношения с другия пол.


Медине никога не е ходила на училище, допълва Би Би Си.


Местна организация, бореща се с "убийствата на честта", твърди, че момичето е ходило три пъти до полицията да се оплаче, че я бият, но непрекъснато била връщана при семейството си.
Жителите на Кахта са много консервативни и религиозни, разказва Би Би Си. Градът е известен като крепост на мюсюлманската секта Наксибенди, която е била забранена от Ататюрк през 1925г., но през последните години се възражда.


Убийствата на честта обаче имат повече общо с родовите обичаи, отколкото с консервативния ислям. Когато общността прецени, че момичета или жени позорят рода си дори с наглед невинно поведение като разговор с момче, то обкръжението оказва огромен натиск върху мъжете роднини да защитят честта. Обикновено единственото приемливо действие е убийство, което се решава на съвет на рода и се обсъжда подробно как да бъде извършено.


След това всички роднини се държат, сякаш такова нещо никога не се е случвало.

Коментари (130)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 552 Неутрално

  и тръгнали в ЕС да влизат.........

 2. 2 Профил на SELIANINA
  SELIANINA
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И тези натискат да влизат в европа.
  Ама ко да праим политика.
  Сте стане.

  Нормалните хора си имат дом, семейство, увлечения и мечти.
 3. 3 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ако беше у нас аутопсията щеше да покаже, че се е самозаровила...

 4. 4 Профил на Гост
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "Делян":

  Това са местни средновековни племена. Ако погледнеш маниерите на нашите цигани, и ние не сме по-стока, ако се съди по това, което правят.

 5. 5 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Иначе ,не че Турция имат каквато и да е работа в ЕС, де...

 6. 6 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Европата,през крив макарон.Европейци ще ми стават...

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 7. 7 Профил на scorpi_4404
  *****
  Разстроено

  Конска доза неподправен УЖАС!

 8. 8 Профил на Bg
  *****
  Неутрално
 9. 9 Профил на ужас
  *****
  Неутрално

  Това просто е чудовищно.Чудно ми е как с такава религия ще се съвместяват с хартата за правата на човека в Европа

 10. 10 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  Някой от вас, които коментират с неща от рода "и в Европа ще влизат", някога бил ли е в Турция? Познавате ли турци? Май не... Изроди навсякъде колкото си искаш. Ако имахте малко култура, щяхте да знаете, че този "обичай" няма нищо общо с исляма.

 11. 11 Профил на 11
  *****
  Неутрално

  Познаваме анонимен, познаваме - затова тия животни в ЕС място нямат.

  Като нямат нищо общо с исляма, защо полицията е връщала момичето вкъщи? От учтивост? Изроди мръсни!

 12. 12 Профил на Балтимор
  *****
  Разстроено

  Че е чудовищно е ясно. Обаче абсолютно не е вярно, че "имат повече общо с родовите обичаи, отколкото с консервативния ислям". Религията определя и съзнанието и като следствие и обичаите. Обичаите не могат "да паднат от небето"! В коя светска общност е възможно подобно нещо? Абсолютно съм сигурен, че за тая форма на исляма ТОВА Е ХАРАКТЕРНО! Забележете и отношението на полицаите - направо одобрително. Защото това са си същите местни турци! Турция има много проблеми, за съжаление.

 13. 13 Профил на Бай Цецо
  *****
  Неутрално

  То има Турция и Турция. Тези там определено нямат място в Европа, но каквото и да си говорим, ако Ататюрк бая работа е свършил, за да цивилизова голяма част от Турция, но все пак покрай граицата е

 14. 14 Профил на Анонимен
  *****
  Разстроено

  добре бе боже аз като ги 4ета такива неща и си мисля 4е ада е на земята

 15. 15 Профил на besniq
  *****
  Неутрално

  като пдкрепяме доган стани6ев и техните другари до някои ден това 6те е традиция и у нас ,така са6то и подлия долен тип слави трифонов които яко симпатизира на 4ервените о6те от времето на илия павлов

 16. 16 Профил на Среднист
  *****
  Неутрално

  Турция няма място в ЕС.

 17. 17 Профил на Перла
  *****
  Разстроено

  А като гледам в турските сериали , който вече са българските предавания , жените с какви деколтета и къси поли ходат ... Пропагандата е на ниво.

 18. 18 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Глупости на търкалета!
  Разбира се че ще влезнат. Но по нашите правила и без тия тъпунгери, без радикален ислям, без родовообщинни глупости и със правова държава със закон и ред за всички.
  Ако не могат да го постигнат - ще ги изгърмим по гърбината по пътя им накъм буферната зона между християнския свят и фундитата.
  Ако успеят - браво, да заповядат, добре дошли са, но само и единствено с правова държава и изградено и функциониращо гражданско общество.
  Да не забравяме че и в Австрия имаше един дето си държал дъщерята в подземие 20 години.
  Случва се, затова тия хора трябва да бъдат убивани - така че следващите да знаят че в модерния свят мястото на подобни изроди е само в гробищата.

  The biggest risk in life is not taking one.
 19. 19 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Тези имат страхотни традиции. Помните ли че и в БГ имаше деца от тази етническа група хвълрени в клозета от дядо им. Добре дошли в Европа с приноса си в културното ни многообразие.

  Колкото повече, толкова повече!
 20. 20 Профил на Vox
  *****
  Неутрално

  Всички се държат така все едно нищо не се е случило.И у нас е така като се замислим, не толкова в родовите взаимоотношения колкото в националните.

 21. 21 Профил на da
  *****
  Неутрално

  Можем да кажем само *горкото дете*
  Иначе срещу фанатици не можеш да се бориш
  Потресен съм от тази случка
  Каде са сега във форума онези Осман, Мюмюн ......... и другите които възхваляваха Турция
  България колкото и да е бедна нямаме тези зверства
  Дори и в турските ни райони не се случват подобни случки
  Както пише в статията на година има 200 такива случая за които се знае а колко ли са тези за които не се знае
  До кога ще има пребити с пръчки или камъни, заровени живи и подобни екзекуции за задоволяване на фанатизма
  Каква е тази жажда за убийства
  Спрямо жените са измислили закони а спрямо мъжете им няма защо не ги съдят за педофилията или...........
  Прави са всички които пишат че нямат място в Европа

 22. 22 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 982 Разстроено

  Май и ада и рая са вътре в човешките ни глави и то тук, на земята ..
  Ужасно човешко падение..Това е да речем на основа фанатизъм в комбинация с религия и дивотия..Ами австрийският изрод Фрицъл който 24 години кри дъщеря си жива в мазето за да угажда на чудовищната си похотливост и създаде 7 деца/внуци, той като не е от Турция и е по-цивилизован ..? Да пази Господ от изроди, друго не мога да кажа..

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 23. 23 Профил на 155
  *****
  Неутрално

  затова промиват мозъците на хората с турски сериали

 24. 24 Профил на pepi
  *****
  Разстроено

  там да се трепят за какво им е този евро съюз тези малоумници.

 25. 25 Профил на Рижия
  Рижия
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#4] от "Гост":

  Май ще излезе че си прав. Пише че е станало в Югоизточната част на Турция. Тоест е направено от Кюрдите които са доста жестоки в това отношение. Аз лично съм бил няколко пъти в този край и бях предупреден да гледам към земята когато минава жена или момиче. А бе там можете да видите ранния феодализъм или по скоро родово-общинния строй. Гледате там някакви сериали но предполагам че те нямат нищо общо с живота на хората в анадола. Те важат само за богатите квартали на Истанбул. Турция е страна на контрастите: в западната и част можеш да видиш живот който го няма дори в Париж а в източната част на страната е като Афганистан пълно с талибани.

 26. 26 Профил на Божидар
  *****
  Гневно

  Майаим тъпра,резаци ей за тва съм Скинхеад...Да изгониме мангалите и турците от България!

 27. 27 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  Ние сме къде-къде по "цивилизовани", ученичка прави секс с 15 момчета и се записва на видео. После решава да изкара някои лев, примамва 4ма в училище и ги обвинява че я изнасилили. Това е история от вчерашните вестници, което и горните твърдения да е верно е ужасно, какви морални изроди създава най-общо казано сиситемата.

 28. 28 Профил на Bojidar
  *****
  Неутрално

  тц,тц И кво в ЕС Ще идват,бе бягай бе да не сте луди..

 29. 29 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 960 Неутрално

  "Момичето, посочено само с инициалите ММ" Ако това беше в Бг щеше да има интревю с майка и по някоя телевизия или вестник.
  Кой иска тези "хора" да влязат в ЕС?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 30. 30 Профил на Рижия
  Рижия
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#26] от "Божидар":

  И каква е разликата между вас и тези неандерталци които убиват или живи заравят хората? Ще изгоните мангалите и турците така ли? Защо ли пък на мен ми се стурва че те прогонват свестните българи ot dosta години. Момче вземи се в ръце и ако искаш да направиш нещо за България първо трябва да се отлюспиш от тази утайка с голите глави. Образовай се, така с умственната си сила и с къртовски труд може да направиш нещо свястно първо за себе си, после за семейството си и най накрая за народа и родината си.

 31. 31 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  До коментар [#22] от "Варна":

  Да бе братче прав си, навсякъде има такива неща, но Фрицъл не го е направил от религиозни подбуди. Направил го защото е луд и е изолиран случай. Той не е смятъл че деянието му е позитивно, бил е изрод, докато тези фанатици го правят надъхани от религията си и го смятат за позитивно дело.

  Виж аналог в християнството е горенето на вещици в Средновековието, което все пак това е изживян период. Кога и как мохамеданите ще изживеят тяхното средновековие не е ясно.

 32. 32 Профил на @ cretins
  *****
  Неутрално

  какво се пените бе кретени? ако прочетете, че бебе е било сготвено в микровълнова в манчестър или берлин, последното нещо което ще ви дойде на плиткия акъл е да кажете, че да речем бритити ама никак не са годни за ес. по-добре ще е да не мислите с тези ретро категории (ислям = лошо), защото може да си дадете сметка, че вие самите страдате най-много от подобно стигматизиране в ес - както е казал бисмарк за българите: 'овцекрадците от под дунавието'.

 33. 33 Профил на anonimen
  *****
  Гневно

  а бащата, съответното и дядото не са ли пипали жени бе баси логиката имат тез изверги... 9 деца как се правят, без жената да си говори и доближава мъжа ли... !
  УЖАС СМЪРТ ЗА ТЕЗ ИЗВЕРГИ !

 34. 34 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Аз ли само виждам лекото противоречие?

  "Жителите на Кахта са много консервативни и религиозни, разказва Би Би Си. Градът е известен като крепост на мюсюлманската секта Наксибенди, която е била забранена от Ататюрк през 1925г., но през последните години се възражда."

  В същото време нямало нищо общо с исляма. Да не е просто кофти съвпадение че тия дядовци и синове са решили ей така да си направят семеен съвет, както изисква традицията, и да заровят живо момичето? Май не е.

  А кретена 32, ти братче си яко малоумен. В англия като стават такива работи, това не е защото се събрали от селото на мегдана и решили да сготвят бебето в микровълновата. И когато полицията чуе за такива зверства си върши работата, а не отпраща момичета при родителите им да ги възпитават по-добре. В САЩ цялото семейство би получило по една ваксинация против живот, или почивка на елетронното столче. В украйна добре излекуваха най-известният им изверг, чикатило, с мозъчна операция. Ползвали олово да премахнат частта от мозъка отговорна за зверствата му.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 35. 35 Профил на мдксгчзсщг
  *****
  Неутрално

  Защо се възмущавате???
  Един идиот искаше да възпитава децата си в дух на сеймейни ценности показвани в турските сериали.
  Халал да ви е

 36. 36 Профил на Пацо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#30] от "Рижия":

  Абе Рижия, ти или си много тъп или се правиш на такъв.
  Това са хора, които бият децата си с камшик защото... говорили с деца от другия пол. Погребват децата си живи защото така решил родовия съвет. С тези хора с акъл и добро не можеш да се разбереш, трябва и ти с камшик и пушка, иначе и тебе ще те погребат жив и без родови съвет.
  Ебати тъпона.

 37. 37 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Този семеен съвет много се е напрегнал! Поне една трева да бяха дръпнали да ги отпусне! Отишло си е момичето нахалост. Идиотското е, че и полицаите, начело с шефа им, трябва да бъдат уволнени, защото тя се е оплаквала, но са я пренебрегнали и не е имало държавна санкция. Комшиите нещо ги чеше исляма по задниците и акъла им е отзад..
  На Турция ще 'и трябват сто години, за да влезе в ЕС. С това мислене само екологично козарство ги чака. Те просто няма как да живеят нормално. Или през Босфора трябва да мине границата на ЕС или от друго място, но с подобни прояви още 100 години ще се разправят. Радикалният ислям и шерият е жесток и определя наказания, които не могат да спрат момичетата да не харесват момчета. Ислямът е против човешката природа и прилича на комунизма, но поне не е враждебен и не пречи на богатството. Тук, обаче и роднините са си чисти кретени. Що за перверзна е тази жестокост да заровиш някого жив? Убийци от средновековието, които сигурно все пак ползват телевизор и готварска печка, но се гъзурчат по обяд към Мека! Дете не може ли нещо да сбърка, че чак го убиват по особено жесток начин? Тия, ислямът направо ги е сдухал от напрежение! Турците да вземат да си внесат малко хаитяни и ямайци да раздвижат сред тях с хипарските знаци и да им покажат, че има и друг живот! Малко реге, малко тревица или хашиш и дори ислямът ще придобие по- добър вид. Ще ги отпусне.
  Комшиите много са се напрегнали нещо!

 38. 38 Профил на Veso
  Veso
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#9] от "ужас":

  Че е ужас, ужас е! Но във всяка държава има изроди. Не честно да съдим който и да е народ заради отделни кретени! Подобни гадни престъпления стават навсякъде по света. Изродите са като комунистите - за тях дори детето им е враг.

  Нека да не съдим цели нации, заради отделни престъпления!

 39. 39 Профил на mustafa
  *****
  Неутрално

  da vı pratım tezı kürdi ot adıyaman stoto mnogo se obıcate s tah hubavo ste se razbırate kurdkata v prısta a kürdina basta i v zatvora hubavo neka tam da mu ebat maıkata kolkoto po malko kürdi tolkova po dobre za nas

 40. 40 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Един ден тия човекоядци, ако влязат в ЕС, ще започнат с претенциите за бурките и минаретата...
  Останалото ще бъде въпрос на време!

 41. 41 Профил на МJ.12*
  *****
  Неутрално

  Джагалите не са в континент Европа.Те ядат лой ,и миришат нека да си стоят в турция никъде не ги искат най вече в ГЕРМАНИЯ!!! Ползата ще бъде за тях а не за ЕВРОПА.Земетресение се очаква по официални данни отново в турция , те изкупват големи грехове .Жал ми е че ще пострадат толкова невинни хора

 42. 42 Профил на Ismail4o
  *****
  Любопитно

  Айде сега да гледаме последната серия на "Перла" и поредният турски пропаганден балон на държавния им ПР да се правят на проевропейско и просветско общество! Как не се засрамиха "българските" телевизии да ни промиват мозъците с тия буламачи, създадени по идеологически причини в Турция..

 43. 43 Профил на Вальо
  *****
  Неутрално

  А знаете ли че голяма част от турците в България още са на вълна 1800 година. И те подобно на нас преди 130 години искат "да освободят България" (или да заробят).

  Съквартирант ми разказва че имало един турчин от неговото село с който уж били добри познати, поздравяват се на гости си ходят. Но след като умрял намерили у тях списък с хора които трябва да се убият и неговото семейство било в този списък.
  И от други места съм чувал подобна информация.

  Така че малко по малко турците действат.

 44. 44 Профил на Valio Euroto
  *****
  Неутрално

  до #42 - прав си ! Доган/ Турция си е платила "кораво" за сериалите, НО ние докато сме живи трябва да набиваме на евро-управляващите, че приказката за вълка и козината се учи в първи клас, а не в Оксфорд или Страсбург. Само ламтящите за нови пазари не искат да я чуят ! Европа трябва да се бори за референдум - дали аджиба, Турция с нейния феодализъм има място в Европа ? Ако не им се чува, следващите избори ще се спечелят от партия която предложи да се съборят джамиите в БГ. Не бива да си мислим, че засега сме по-умни от швейцарците...

 45. 45 Профил на dominguin
  *****
  Неутрално

  123,123-твоят глас/за жалост/ е глас в пустиня...сега в школото /българското/ ако искаш да обидиш някое моме на 15 години, не го наричай "курва" ,а "девственица".
  в българия ,примерно, все още си нямаме хомобракове, но докога ли? щото в "цивилизована " европа тук-там са вече легални.
  а и като чета от време на време, че този или онази завещали на любимия си пес/котак/ я няколко стотин хиляди,я някой и др. милион, що скоро подобни на тях да не поискат да се "женят " и "омъжват" за домашните си любимци. ...дали ще им го забрани "цивилизована" европа?
  иначе казано-да си отваряме очите и за двете крайности...

 46. 46 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Изродите са навсякъде по света да си спомним закланите деца в България .....

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 47. 47 Профил на ТУРСКИ МУРАФЕТИ
  *****
  Гневно

  до № 39 "мустафа" - по твоята логика трябва да кажа, колкото по-малко турци и цигани - по добре за нас, ама какво да правим - мъчим се да ви асоциираме въпреки магариите ви. А колкото до Турция - най - безцеремонния окупатор, защо не си оправи бакиите в държавата , или не знае какво става в собствената и "цивилизована" страна ??? И тук говорим за едно по- масово явление , а не за изолиран случай. АЙДЕ СТИГА ТУРСКИ МУРАФЕТИ И КРАКЪТ ВИ ДА НЕ Е СТЪПИЛ В ЕС !!!

 48. 48 Профил на LZ
  *****
  Неутрално

  КАКВО ПАДЕНИЕ ЗА ЕВРОПА!?! ДА ПОДДЪРЖА НАДЕЖИТЕ НА ЛЕКО ОСЪВРЕМЕНЕНА ТУРЦИЯ - ЗА ИНКОРПОРИРАНЕТО Й - КАТО ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА. КАТО ВИ ПОСТРОЯТ ЕДНА ТОМБУЛ-ДЖАМИЯ ДО АЙФЕЛОВАТА КУЛА - И ОЩЕ ЕДНА ВЕСТМИНСТЪР - И ОЩЕ ЕДНА НА БРАНДЕРБУРГСКИТЕ ВРАТА - И ЕДНА ВЪВ ВАТИКАНА - Е ОЩЕ И ОЩЕ - НА ПЪТ И ПОД ПЪТ; ЩЕ ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА В ГЛАВАТА! ОСВЕН АКО - ЯДРЕНИТЕ ВИ КУФАРЧЕТА ПРЕДВАРИТЕЛНО НЕ СА ПОПАДНАЛИ В ТУРСКИ РЪЦЕ!

 49. 49 Профил на Малко мисъл преди да пишете, м?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#46] от "bishopsis":


  Навсякъде било имало изроди?! В Австрия било имало Фрицл?!

  А бе, вие интелектуални проблеми ли имате или се правите на интересни???!!!?!

  Тук хората ти казват, че ОБЩЕСТВОТО ГО ОДОБРЯВА, че РОДЪТ РЕШИЛ, че е НАПЪЛНО ОСЪЗНАТ АКТ това жестоко, античовешко, варварско деяние. Не изолирано деяние на някой с отклонение.

  И това "ОБЩЕСТВО" щяло да ми се влива в обществото на ЕС?! На какъв принцип? С какво основание? На каква база?

  Нямат място в християнска Европа, чиято висша ценност е ЛЮБОВТА КЪМ ЧОВЕКА!

  Да си преживеят средновековието, да се научат на любов и прошка към ближните си и тогава пак да заповядат! Такива примитиви в ЕС- НЕ!!!

 50. 50 Профил на Алтаир
  *****
  Неутрално

  В Турция има доста хора, които се борят с религията и в частност с исляма и те заслужават поклон, защото са по-големи европейци от 90% от българите. За жалост мнозинството хора в Турция са облъчени от исляма - най-мрачната и ненавистническа религия! Тя е проблема! Проблемът са и всички политически коректни политици в Европа, които обясняват как исляма бил религия на мира. Как може да е религия на мира, след като пророкът й Мохамед е войн, чиято цел е с меч да завладее света. Що за религия е това, чиято визия за мир е пълно премахване на неверниците и тази визия не е плод на клирици, а е точно записана в Корана. Как може ислям и будизъм, примерно, да са еквивалентни култури (ако приемем религията като основание за възникване на култура)? Докато под краката на Буда са растяли лотуси, а мисията му е била да достигне просветление, под краката на Мохамед са падали цели градове и държави, изчезвали са култури! Ислямът е обществена форма на раково заболяване. Умерен ислям няма и не е имало. Имам мимикриращ ислям, заблуждаващ ислям. Ислямът в своята основа е радикален! Стига политическа коректност!

 51. 51 Профил на БОЗДУГАН
  *****
  Разстроено

  Турска му работа!!! Я вижте нашите Депесари и си правете заключения - мазни и нагли - "троянския кон" в България!!! И съм сигурен , че в момента изобщо не дремят - ами кой знае какво са намислили ??? Като са толкова отворени защо не отидат в родния Анадол да внесат малко цивилизация и етнически толеранс при кюрдите? Не ви харесва Кюрдистан в Турция , ама сте навити за Туркистан в България ? Акъла, порядките, наглостта и жестокостта , както и шибаните ви "съвети на честта" са средновековни . Вие не сте за света , а сте стегнали шалвари за Европа ! Мискини с мискини !!!

 52. 52 Профил на koko
  *****
  Неутрално

  Може ли" религиозни " хора да заравиат живо 16 годи6но моми4е? Каде е религиата тук? И да престанатнекои хора да сравниват слу4илото се сас средновековна Европа!Парво сега сме21 век и второ мислите ,4е миусулманите не са правели са6тите не6та, като описаните в статиата?

 53. 53 Профил на milen
  milen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "Анонимен":

  как се казваш защо си анонимен -вълка кожята си мени но нрава не вашята религия неприема други религии как да приемем такива като теб няма как да стане

 54. 54 Профил на «◄-Berk®-►»
  «◄-Berk®-►»
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Това сега какво общо има с ислама. Един изрод я погребила жива, че този който го е направил спореди мене не е човек, даже неможе да се сравнява с каквото и да е живо на този свят затова да му дадат най-тежкото наказание.Коя вяра казва убивай, ами никоя разбирасе.

  Животът е само един миг между две вечности." Платон"
 55. 55 Профил на .I.
  *****
  Разстроено

  СТРАХОТИЯ, МАЙКАТА СИ Е..ЛО

 56. 56 Профил на ?!
  *****
  Неутрално

  До коментар [#54] от "Berk tr":

  "Един изрод я погребила жива" ?!?!?!?!?!

  ЕДИН ИЗРОД????

  Я, прочети пак статията!

 57. 57 Профил на dgd
  *****
  Неутрално

  Нашите феминистки трябва да отидат там.

 58. 58 Профил на Βυλγαροσ
  *****
  Неутрално

  Турция в ЕС? Да, след като офицална религия стане християнството(православи или католицизъм-по избор)

 59. 59 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  Няма нищо общо с исляма, но има общо с ТУРЦИЯ, а става дума в Европа да приемат не исляма, а Турция! Тия им табиети са далеч , далече предислямски. Нищо подобно няма в Корана. Още Мохамед се е борил с предислямските дивотии и идолопоклонничеството. Деформациите на исляма започват доста по-късно. Активизирането на радикалния ислям започна с падането на шаха на Иран и идването на власт на диваците на Хомейни.
  То и нашите обичаи не са христиански , а много по-стари. Никъде в библията няма лазаруване, коледуване, Връбница, курбани за всичко. От прабългарите ни е останала една мартеница. Другото е от славяни и от траки ,че и преди това. Но нашите обичаи са главно позитивни , радостни, нямаме спомени за подобни дивотии.

 60. 60 Профил на dobrya
  *****
  Гневно

  Много жалко за съдбата на момичето.
  Съгалсен съм със всички които не харесват турската нация, за мен обаче европейския съюз не е критерий. Там всичко е въпрос на интереси и дали ние не искаме да ги приемат е без значение ако големите сили го решат. По един или др. начин и тях ще приемат-богати са!, а парите движат всичко.

 61. 61 Профил на ashley mishael tisdale
  *****
  Неутрално

  hi haw are you people i am fine and you ??..

 62. 62 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Че то по помашките села в Западните Родопи е същото.
  Знаете ли, че там 95% от момичетата учат само до 8-ми клас и след това почти насилствено ги омъжват.
  Останалите 5% или са деца на депесарски активисти и заминават да учат с привилегии, или учат в ислямски училища...

 63. 63 Профил на до 54
  *****
  Неутрално

  Има една вяра, която казва, че може да убиваш друговерци и нежелаещи да се присъединят към тази вяра.
  Сети се сам коя е.

 64. 64 Профил на Х X X
  Х X X
  Рейтинг: 532 Неутрално


  Трябва нов Ататюрк!

  think different
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на ANTI
  *****
  Неутрално

  Турците са най-гнусната и отвратителна нация някога имала нещастието да съществува на тази планета
  Хитлер никога не трябваше да война на Русия,не напротив,трябва.е да се съ.зи със Русия срещу Турция,за по-малко от 2 месеца щяха да им видят сметката.а оцелелите просто щяха да бъдат пратени в газовата камера и след това в ада,където им е мястото.
  Турците и циганите трябва да бъдат изтребени до крак,ако тази отвратителна постъпка не ви отвори очите,не знам какво ще го направи,а омразата не е порок,а следствие на болка инесправедливост.

 67. 67 Профил на даа
  *****
  Неутрално

  Изродите са навсякъде, както и добрите хора.
  Борбата между ДОБРОТО и ЗЛОТО е непрекъсната!

 68. 68 Профил на paceto
  *****
  Неутрално

  заради малоумието и неграмотноста,потискана от алчни узурпатори се стига до такива крайни мерки.изродите трябва да бъдат наказани по същия начин заедно с целия род!само така ще се спре по нататъшни подобни издевателства.направо съм ....

 69. 69 Профил на Стойчо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#17] от "Перла":

  Мога да ви кажа, че във всяка страна има изроди. Май че забравихте оня изрод от Австрия дето държа дъщеря си двадесет и кусур години. Подобни случаи имаше и в Англия, Холандия. Аз имах колега атомен физик, турчин, старши лейтенант от запаса от нашата армия. През 1991 г. се изсели в Турция-Истанбул.Не знам къде работеше, но получаваше добра заплата щом можа да си купи 3 апартамента. Сега е пенсионер (на 57 години бе когато се пенсионира) и получава 600 долара пенсия. Жена му е детска учителка и при нея идваха от всички детски градини на обмяна на опит. Имат 3 деца-синът е физик, живее в Швеция и работи в софтуерна фирма. Двете дъщери-близначки завършиха компютърни науки в Турция с отличие, за което получиха по 10000 долара награди. Бяха докторати в Корнуелския университет в САЩ и стипендианти на IBM. Вече са доктори по компютърна архитектура и вече са на работа в клон на IBM в Барцелона. Мисля че кометариите са излишни. Не подценявайте хората. Всяко стадо има мърша.

 70. 70 Профил на jean
  *****
  Неутрално

  Хайде да не преувеличаваме. Мине не мине време и открият някое българско или циганско бебе(но в България) хвърлено в нужника на двора или в контейнера за смет. Генерални заключения за нации и държави не е хубаво да се правят

 71. 71 Профил на албанеца
  *****
  Неутрално

  В крайна сметка държавата не може да бъде пъдар на всеки

 72. 72 Профил на Турчин
  *****
  Гневно

  Като ни приемат в ЕС и вас това Ви чака !!!

 73. 73 Профил на албанеца
  *****
  Неутрално

  Спокойно бе човек дай с добро

 74. 74 Профил на Крез
  *****
  Неутрално

  Каква трагедия направо да му настръхне косата на човек.
  Турция е държава с огромен религиозен проблем.Там има и прогресивни хора, но за съжаление са още малко.Запада трябва първо да оказва всячески помощ на просветските партии и организации .Турците трябва сами /макар и с помощ от запада/
  да решат светска или религиозна държава ще бъдат .И ако решат ,че ще са светска да го постигнат наистина ,гарантирайки правата и свободите на човек.
  Иначе представете си Турция скоро в ЕС ама ако отидеш в източните части и заговориш жена да те убият или нея да я убият.Ами според мен поне когато сама жена с къса пола и деколте се приеме за нещо нормално в тези източни цасти и в града цитиран в статията тогава Турция може да кандидатства за ЕС. За съжаление по -нормалните западни части от страната имат да свършат доста работа на изток за да цивилизоват цялата държава.

 75. 75 Профил на yoss
  yoss
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чак ме е срам като чета реакциите на високо-културните ми сънародници - "европейци", които очевидно дори не са стъпвали в Турция, но иначе знаят достатъчно, за да раздават морал и справедливост на килограм. Комплекси, предавани от баща-роб на син-роб, чак до наше време.
  Все едно ние си нямаме сектанти ("християни", които правят подобни работи, и майки, които си хвърлят бебетата в кофите за боклук.
  Сигурно сте много горди, че тук не заравят девойките, а просто изхвърлят труповете със симулирано изнасилване... И че нашите убийци нямат религиозни мотиви, а убиват по чисто егоистични съображения.
  Похвалното в турския случай е, че поне извършителите ще си получат заслуженото, за разлика от неразкритите подобни случаи в "европейска" България.

 76. 76 Профил на Nostradamus
  *****
  Неутрално
 77. 77 Профил на Axl_Rose
  Axl_Rose
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "Перла":

  В интерес на истината, в Истанбул, Анкара, Анталия, изобщо, в Европейската част на Турция туркините си ходят точно така облечени. Само че това тук е далеч от цивилизованите части и става дума за кюрди, които не са по-различни от нашите цигани. Самият факт, че въпросното семейство е имало 9 деца говори за това, че са кюрди, турците рядко имат повече от 5 деца, дори напоследък и 3 са много, особено в големите градове туркините не са се засилили да раждат.

  http://www.youtube.com/watch?v=E9VhD4SccSE
 78. 78 Профил на Axl_Rose
  Axl_Rose
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кюрдите не могат да бъде променени, дори и да живеят в цивилизована държава -

  Honour kill girl, 15, 'was pregnant': Muslim father gets life for murdering daughter who fell in love with the wrong man

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1236642/Father-guilty-murdering-daughter-15-honour-killing.html#ixzz0ekvh1A3X


  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1236642/Father-guilty-murdering-daughter-15-honour-killing.html

  http://www.youtube.com/watch?v=E9VhD4SccSE
 79. 79 Профил на Пешо
  *****
  Неутрално

  Съгласен съм с гореизказалите се. Ние не гледаме собствените си недостатъци, зяпаме какво ги павят другите. Ето един пример. Скоро в един вестник имаше интервю с една швейцарска гражданка. Какво й е направило първо впечатление от България. Ами накичените стени с некролози. Никъде в Европа няма такива неща. В Швейцария като се роди дете, правят талисман, пишат му името и го поставят на прозореца. А както е забелязала госпожата по стени, стълбове, на входните врати и къде ли не е пълно с некролози. човек ще си помисли че народа тачи своите мъртавци. Според мен това е народостна демагогия. Защо ли? Вижте гробищата ни. Особено в селата, човек след години не може да познае къде е гроба на близък човек. А вижте какви са гробищата в католическите страни. виждал съм как близък мие плочата върху гроба. Наистина те могат да се нарекат гробищни паркове. Българина мисли с всичко друго, но не и с главата си. Добре, нека да има некролог (въпреки че това не е религиозна традиция, защото преди 100-150 г. не е имало възможност да се отпечатват), Но некролога е едно съобщение за някакво събитие на определена дата-погребение или тпомен. След тази дата некролога е безсмислен. Но на вратата на нашия блок има некролог от миналата година по това време. Близките всяка година го сменят с нов. Ето това сме ние.

 80. 80 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 868 Неутрално

  трагично, но все пак нека не съдим цяла една държава заради поведението на някои нейни невежи граждани - да не забравяме, че тук също се случва, макар и рядко, родители да убиват и заравят бебетата си.

  религия + невежество: една опасна комбинация

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 81. 81 Профил на Мюмун
  *****
  Неутрално
 82. 82 Профил на Георги
  *****
  Неутрално

  И тези искат да ги приемат в ЕС.

 83. 83 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  Подобни неща стават и в циганските села и махали в България, ама се драскате европейци нали!
  Ама сега ще ревнете "Това са цигани"!))
  Е по това се различават ЕВРОПЕЙЦИТЕ от НЕевропейците! Че те никога не делят сънародниците си на НАШИ и ЧУЖДИ!
  Поговорете с чужденец от "бяла страна" по тези въпроси, за да видите КОЛКО СТЕ ДАЛЕЧ ОТ ЕВРОПА , бе кабаци!
  Това, че България я (почти)приеха по милост с ГОЛЕМИ КОМПРОСИ в европейското семействи НЕ ВИ ПРАВИ ЕВРОПЕЙЦИ!

 84. 84 Профил на Veso
  Veso
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#59] от "ahasver":

  Е, това ми хареса! Твоят коментар е най-добър, защото казваш истината!

  Брао от мен.

 85. 85 Профил на WhatTheFuck
  *****
  Неутрално

  Тези младежи с които е разговаряло това дете е трябвало до сега да са обезглавили целия "съвет", който е взел подобно "решение", да излязат на площада, да съберат всички изкуфяли дъртаци и да им кажат:

  "От днес нататък ние ще определяме начина на живот. На тези на които не им харесва - ще ги заравяме живи, както правите вие с нашите връстници".

  Пък нека някой дебелокож боклук от мекото си кресло да бучи че насаждаме омраза... И него ще заровим за да му покажем че е "нищо лично - просто борба за живот"...

 86. 86 Профил на Али Реза
  *****
  Неутрално

  Истамбул сме по културни само ги бием без да ги трепем

 87. 87 Профил на Помисли, бре Стойчо!
  *****
  Гневно

  До коментар [#69] от "Стойчо":


  Не такива изроди, дето ги има във всяка страна, тука ОБЩЕСТВОТО ГО ИСКА, РОДА ГО ОДОБРЯВА...

  Схващаш ли разликата или пак ти е трудно?

 88. 88 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 868 Гневно

  Ще видят Европа през крив макарон, прекалено различни са и действително не им е там мястото. Луда работа е да убиеш човек за това че говори с друг човек.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 89. 89 Профил на А бе, Малоумник!
  *****
  Неутрално

  До коментар [#70] от "jean":


  Обществото и рода ли го иска да се хвърли бебето в нужника? А какво става с тая, като я хванат? Съдят я, нали? Не я закопаваме жива в земята?!

  Еееееееееее, то бива малоумници, бива, ама то това е вече извън пътя!

 90. 90 Профил на Я, да видим!
  *****
  Неутрално

  До коментар [#75] от "yoss":


  Я, да чуем поне за един случай на заровен жив от сектанти- християни в България, че нещо не се сещам!

  Ти от кой Марс падаш?


  И ще може ли да ми поясниш за колко трупа да убити от родителите девойки, по решение на рода в БЪЛГАРИЯ знаеш, захвърлени след симулирано изнасилване.

  МАЛКО МИСЪЛ ПРЕДИ ДА СЕ ПИШЕ МОЖЕ ЛИ?

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на 7
  *****
  Разстроено

  http://yphalachev.blogspot.com/
  Защо не бива да се отклонява най-близкият ни и най-голям съсед- Турция от светското начало,и защо ние трябва да ги подкрепяме, можем да си отговорим,като се замислим над Шериата и практиките в държави с ислямско управление,право и морал.
  Според религиозния мюсюлмански закон Шериат извънбрачната връзка се наказва с убийство с камъни. Прелюбодеянието се доказва, ако за него свидетелстват четирима мъже. Присъдата се изпълнява по следния начин: жената бива заровена в земята до шията и замеряна с камъни, докато главата и стане на пихтия. При това местни ходжи следят дали хората хвърлят само малки камъни, за да може да се удължи агонията на жертвата. Днес шериатът все още се прилага в държави като Иран, Саудитска Арабия, Судан, Сомалия, Либия, Пакистан и Северна Нигерия.
  В Ирак според закон от 1990, мъж който извърши ”убийство за чест” може да получи съдебен имунитет. Проституцията е незаконна. Обезглавяват жени обвинени в проституция. От 1991 г. в Сомалия действа закон за забрана за обрязване на женските полови органи на жените. В Судан домашното насилие срещу жените продължава да е проблем. Правителството не работи по проблема за насилието над жените. Наказанието за изнасилването предвидено в наказателния закон варира от 100 камшика до 10 години затвор или смъртно наказание. В Нигерия домашното насилие срещу жените си остава широко разпространено. Дискриминацията към жените си остава проблем. Обрязването на женските полови органи е широко разпространено.

 93. 93 Профил на letja6toto pave
  *****
  Неутрално

  Не изопачавайте нещата .
  В Турция 16 годишна я погребали жива ,понеже разговаряла с момчета.

  В България 11 годишна родила ,понеже не само разговаряла с момчета.

  Е пак в челните места

 94. 94 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Мисля, че Накшибенди е по-правилно

  former Prime Minister and President Turgut Ozal (died 1993); former Islamist Prime Minister Necmettin Erbakan (1996-97); present Islamist Prime Minister (since 2003) Recep Tayyip Erdogan; Parliamentary Speaker Bulent Arinc (2002–07); former Foreign Minister (2003–07) and now President (sworn in August 29, 2007) Abdullah Gul—all either come from, or are much influenced by, the Nakshibendi Sufi sect.

 95. 95 Профил на Фанатикът
  *****
  Неутрално

  Не е ли по добре да четете и да мислите човешки?

  "Жителите на Кахта са много консервативни и религиозни, разказва Би Би Си. Градът е известен като крепост на мюсюлманската секта Наксибенди, която е била забранена от Ататюрк през 1925г., но през последните години се възражда."

 96. 96 Профил на yoss
  yoss
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Радвам се, че не познавате сектанти, които са се самоубивали (първо детето си, после себе си). Аз имах такива съседи в блока. Вярно е, че подобни хора в България са много по-малко, а проблема в Турция е по-сериозен, но реакциите тук са на хора, които просто злобеят и избиват комплекси.
  Колкото до това, дали обществото в Турция одобрява убийството ще се види по присъдата.
  #90, криво зацепваш, и не е проблема в това аз от кой Марс падам Съжалявам, че не мога, но ти искаш от мен да ти "пояснявам" неща, които не съм казвал. Пази си йезуитските силици за партийните събрания.

 97. 97 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално


  Има един парадокс. Убийците са от ордена (не секта) Накшбенди, който е суфийски. Суфиите са мистиците на исляма. Би трябвало да са най-толерантните мюсюлмани, но на практика са най-фанатичните. Само ще ви кажа, че българите в Родопите са ислямизирани през ХVІІ-ХVІІІ век именно от суфии. Затова помаците са така надъхани.
  .
  Неделя месопустна -
  http://archiman.livejournal.com/

 98. 98 Профил на Rumeli
  Rumeli
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И тук голем калабалък.
  Защо недоволствате бре комитаджии.
  Това са брадчедите ви кюрдите.
  Нали през 80 десете комитаджии им даваха калачници.
  Някои и сега продължавате да ръкопляскате техните терористични деяния.
  Вземете си ги в кенефистан. Нъл Божко търси българи, eй ви ги брадчедите на куп.

 99. 99 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Турция отдавна е решила да е светска държава.
  Но наистина в източната й част на места още властват племенни порядки.
  Като в Афганистан. Все пак си е на един х..й място. А Истанбул е далеч.
  Турция е страна с ужасно много противоречия вътре в себе си.
  И да се генерализира каква е Турция определено е признак на чугунен тип мислене.

 100. 100 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#98] от "Rumeli":

  И да обиждаш България, и да не я обиждаш, това не променя факта, че страната ти е една воняща азиатска клоака. И - как да го кажа по-меко - на вас гледат в цял свят като на рязани боклуци. На нас не, колкото и да ти е мъчно. Едни разпищолени резняци-шкембелии щяха да се н...рат в Малта, когато мен ме изтеглиха от опашката на граничния контрол за да ме пуснат, понеже съм с лична карта на ЕС, а те трябваше чинно да си чакат и да им сверяват снимките. Това е положението - знайте си мястото и ще сме приятели.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK