Седмият кораб от "Флотилията на свободата" продължава пътя си към Газа

Екипажът на "Рейчъл Кори" се надява, че за разлика от турския "Мави Мармара" (на снимката), флагман на конвоя с хуманитарни помощи за Газа, няма да бъде спрян от израелските власти. Корабът ще стигне мястото, където конвоят бе нападнат, в петък вечерта или в събота сутринта.

© Reuters

Екипажът на "Рейчъл Кори" се надява, че за разлика от турския "Мави Мармара" (на снимката), флагман на конвоя с хуманитарни помощи за Газа, няма да бъде спрян от израелските власти. Корабът ще стигне мястото, където конвоят бе нападнат, в петък вечерта или в събота сутринта.Екипажът на кораба "Рейчъл Кори", който трябваше да се присъедини към "Флотилията на свободата" с хуманитарни помощи за палестинците, е твърдо решен да стигне до независимо от израелското нападение на конвоя в понеделник, съобщи "Ройтерс".


Корабът потегли от Малта със закъснение. "Рейчъл Кори" е кръстен на американска пропалестинска активистка, смазана от булдозер в Газа през 2003 г. Той превозва 15 активисти, включително ирландката Мейрид Коригън-Магуаъйр, Нобелов лауреат за мир. Очаква се между петък вечерта и събота сутринта да е достигнал мястото, където турският "Мави Мармара", предвождащ "Флотилията на свободата", беше нападнат, твърди Дерек Греъм, член на екипажа.


Случилото се в понеделник е било обсъдено на кораба още същия ден и по думите на Греъм само увеличило решителността на пътуващите да стигнат до Газа. Екипажът ще направи всичко възможно да уведоми израелските власти за съдържанието на товара и самоличността на пътниците и ще призове всички на борда да запазят пълно самообладание и да не предприемат агресивни действия, за да се избегнат неприятности.
След първоначално съпротивление и твърдо намерение да спре и върне "Рейчъл Кори" Израел изяви готовност да придружи плавателния съд и да достави хуманитарната помощ от него до Газа. Говорител на Външно министерство изтъкна, че подобно съдействие може да се очаква и от египетска страна.


Дерек Греъм обаче смята, че в такъв случай само част от товара ще бъде доставена, тъй като корабът носи медицинско оборудване, продукти, нужни на образованието и цимент - материали, които израелските власти са забранили да се внасят в Газа.


Ирландският премиер Брайън Кауън, според който корабът е собственост на страната му, настоя Израел да позволи на "Рейчъл Кори" да завърши мисията си и успешно да достави помощите.

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ardafon
  4ardafon
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Браво! Дори и с този опасен за ционистите товар - медицинско оборудване, образователни материали и цимент - този път Израел ще трябва да се въздържи от убийства.

 2. 2 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Екипажът ще направи всичко възможно да уведоми израелските власти за съдържанието на товара и самоличността на пътниците и ще призове всички на борда да запазят пълно самообладание и да не предприемат агресивни действия, за да се избегнат неприятности.
  =======================================
  емиии и ако първите се бяха подчинили ,нямаше и за тях да има проблем ........ако и тези посрещнат бреговата охрана с прътове ,ще бъдат бити ...

 3. 3 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  До коментар [#1] от "4ardafon":

  Ами, няма как. Сега на кораба няма мюсюлмани, само европейци, така че стандартните оправдания за превантивни мерки срещу ислямски фанатици не важат.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 4. 4 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  "емиии и ако първите се бяха подчинили ,нямаше и за тях да има проблем"

  То така е с всички палестинци. Ако се бяха примирили с това да ги изгонят от земята им, да им вземат всичко което имат и да ги затворят в конц-лагери, вместо да си търсят правата - нямаше да ги убиват. Нали Капуталист?

 5. 5 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Весело

  В крайна сметка, както всички знаят, право на самозащита има единствено Израел. Всички други имат право само безропотно да търпят "самозащитата" на Израел и ако рекат и те да се защитават - това е антисемитизъм...

 6. 6 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  По стара активистка традиция, сигурно на кораба ще е пълно с жени и деца - жив щит, който смелите леви борци за справедливост много обичат да ползват.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 7. 7 Профил на believer
  believer
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само дето земята не е на палестинците, а е на Израел

 8. 8 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2053 Весело

  До коментар [#7] от "believer":

  Не се хаби да спориш с цървула-романтик и борец - той точно това иска.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 9. 9 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  Дам. А по стара еврейска традиция Израел ще се направи че живият щит не съществува и ще стреля през жените и децата, както направи в Газа. В тази връзка интересно е името на кораба - Рейчъл Кори - тази жена е легнала на пътя на израелски бу;дозер, а той просто я е премазал. Напълно зъзнателно. Без съмнение според псевдоконсерваторите тя е била заставена да направи това от баща си и брятята си мюсюлмани..

 10. 10 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#7] от "believer":

  Тва една жена в трамвая до женския пазар ли ти го каза?

  Земята е на този, който живее на нея, а не на този който се е върнал от майната си да си я иска след като я е зарязал за 2000 години..

 11. 11
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:01 на 02/06/2010 от неговия автор.

 12. 12 Профил на believer
  believer
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не им вярвам на мюсулманите, палестинците и разни Хамас. Те са тези които искат да унищожат Израел. Хората си защитават своето и го показват ясно че са решени на всичко.

 13. 13 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Неутрално

  Те и мутрите си защитават това което считат за свое - присвоено с честен бой...

 14. 14 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#10] от "muncho":

  колко време трябва да е живял човек на земята за да се счита за негова? Щото по твоята логика, ако израеслките селища на западния бряг останат още няколко години, земята автоматично ще стане тяхна, нали така?

  А това че жената е избрала да сложи край на живота си като стане мармалад на чакъла си е неин личен избор, кой е държавата израел или войника карал булдозера, че да нарушава правото й на избор да умре за каузата която защитава? Я си помисли, ако я бяха преместили от пътя, сега как щеше да се казва кораба, и пред кого щяха да се кланят като на светица всички левичари-активисти?

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 15. 15 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#14] от "DareDebil":

  момче, коментарът ти за смъртта на жената е най-малкото неуместно поднесен.

 16. 16 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#14] от "DareDebil":

  Всъщност не. Не могат да се черпят права от престъпление. Когато пребиеш някого и го изгониш от къщата му, колкото и време да живееш там тя не става твоя, а си остава на законния и собственик.

  А що се отнася до изказването ти за жената, то отново демонстрира моралната изродщина на ционацистите и поддържащите ги псевдоконсерватори..

 17. 17 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 849 Неутрално

  от което следва че тази земя там е ничия, поради това че все някой някога я е завладял от някой друг. Или не е престъпление че евреите са били изселени от там от римската империя?

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 18. 18 Профил на 22
  22
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Мави Мармара от Свободната Флотилия за Газа
  http://bernardsidi.wordpress.com/2010/06/01/flotilla-gaza-marmara/

 19. 19 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#17] от "DareDebil":

  Махни си Даре от ника. Ще ти подхожда повече

 20. 20 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 849 Неутрално

  смъртта на жената си е била нейн съзнателен избор, както всеки ден в германия се хвърлят хора под влаковете и скачат от мостовете над магистралите

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 21. 21 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#19] от "muncho":

  това съвет ли е или заповед, МУНЧО?

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 22. 22 Профил на 22
  22
  Рейтинг: 237 Неутрално

  От изброените материали "медицинско оборудване, продукти, нужни на образованието и цимент - материали, които израелските власти са забранили да се внасят в Газа." забранен за внос е само циментът, който най-често се използва за строене на тунели.

 23. 23 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Неутрално

  "забранен за внос е само циментът, който най-често се използва за строене на тунели. "

  Дам. Имаше покъртителни кадри, как след като израел разруши Газа преди година и половина, палестинците печаха кирпичени тухли от кал, за да възстановят разрушените си от бомбардировките къщи..

 24. 24 Профил на uzur
  uzur
  Рейтинг: 466 Неутрално

  http://yphalachev.blogspot.com/2010/06/blog-post_02.html
  С цената на невинните жертви “Хамас” натрупаха точки пред международната общност, а Израел ще трябва дълго да изкупува натрапената му вина за трагедията.Израел и правозащитниците паднаха в хитрия капан на "Хамас".
  Хамас, е ислямистско движение за съпротива, основана е от Ахмед Ясин и Мохамед Таха в края на 1987 г. като издънка на Мюсюлманското братство. Основната ѝ цел е унищожаването на Израел и създаването на ислямска държава в Палестина.„Хамас” е уникално държавно образувание – режим на стационарен тероризъм.Хамас е смятана за терористична организация от САЩ, Израел и Европейския съюз. На запад Хамас е известна със своята тактиката за самоубийствените атентати срещу Израел, като те най-вече са насочени към обикновените граждани в оживените градски райони.
  Странно е обаче, че Израел въпреки опита от сблъсъците с всевъзможни терористични актове и провокации, извършвани със самоубийствен фанатизъм и неописуемо коварство,допуска да бъде въвлечен в трагични и дискредитиращи ситуации.

 25. 25 Профил на 22
  22
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#23] от "muncho":

  ами много ясно, след като "Хамас" е използвал цимента за възобновяване на тунелите...

 26. 26 Профил на vilenin
  vilenin
  Рейтинг: Весело

  Другарите юдеи направиха (пак) неоценима услуга на партията на работниците и селяните. Тяхната неподражаема способност да отстояват твърди позиции задава нови стандарти на поведение и развързва ръцете на прогресивните сили да натиснат по-твърдо буржоазията и да поставят на място родоотстъпниците дето умуват как да разделят матушка Русия. Специални благодарности и на другарите турци.

  Никога, Никога, Никога не се предавай!
 27. 27 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#14] от "DareDebil": По-грозен текст не бях прочела скоро ???
  Рей­чъл Ко­ри за­гу­бва жи­во­та си са­мо на 23 го­ди­ни, докато участва в ак­ция­та да се спре из­раел­ският бул­до­зер, пра­тен да раз­ру­ши къ­щи­ на­ми­ра­щи се на па­лес­тин­ска те­ри­то­рия.
  В еле­ктрон­ни пис­ма до прия­те­ли­те си Рей­чъл пи­ше, че къ­щи­те са раз­ру­ша­ват, до­ри и ко­га­то не са обе­злю­де­ни.
  На 15 март бли­зо до гра­ни­ца­та при Га­за, Рей­чъл оти­ва с прия­те­ли­те си да се про­ти­во­пос­та­ви на раз­ру­ше­ния­та.
  “Тя зас­та­на в седящ про­тест сре­щу нас­тъп­ле­ние­то на бул­до­зе­ра, шо­фьо­рът я видя, но не спря и ми­на пра­во през нея”, сви­де­телс­тва Джоу­зеф Смит, аме­ри­кан­ски па­ци­фист.
  Друг неин спод­виж­ник раз­каз­ва как бул­до­зе­рът я за­си­пал с пръст и про­дъл­жил да я стъп­ква. би­ла е уби­та по вар­вар­ски на­чин, до­ка­то е уча­ства­ла в ми­рен про­тест.
  Рей­чъл и прия­те­ли­те й опо­вест­ява­т: “Все­ки ден в иви­ца­та Га­за са раз­ру­ша­ва­ни мно­жес­тво къ­щи, и се за­мърсява пи­тей­на­та во­да в бе­жан­ския ла­гер в Ра­фа. Хо­ра­та там няма как да се спасят, без да се из­ло­жат на об­стре­л от из­раел­ска­та ар­мия.”

  .

  Свободата Санчо, ....
 28. 28 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#25] от "22":

  ХАХАХАХАХА
  Браво, достигна нов връх в псевдоконсервативния дебилизъм с това изказване...

 29. 29 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#27] от "Радостина":

  никъде не съм казвал че това не е трагедия, или че жената е ТРЯБВАЛО да умира. Но тя е отишла там с ясното съзнание че може да загине, и е минала тренировъчен лагер как да се предпазва от опасности в района. Нейната смърт обаче постига за каузата й много повече отколкото би могла да направи приживе (да я арестуват и да я пуснат след 24 часа). Звучи грозно, но благодарение на нейната смърт каузата и получава най-най-широк отзвук по целия свят. Ти щеше ли да знаеш какво става в Газа и Рафа по конкретно, ако не бяха всички статии и отзвука от смъртта й? И вземи се поинтересувай кои са ISM и какво правят и какви са методите им.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 30. 30 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 849 Неутрално

  обърни особено внимание на политиката на ISM за "директни действия".

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 31. 31 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Аве откъде накъде Израел прави проверки на кораб под чужд флаг в международни води бе ? За турския кораб ми е въпроса ?

  Пак повтарям, откъде накъде, бакитата си позволяват да спускат въоръжени командоси, върху чужд плавателен съд /демек чужда територия/в международни води?

  Въобще не ме ебе, дали турците са имали право да удрят с пръти / еба ти и профита-командоси са еврейчетата, щом некви с арамотурно-желязо за взели превес на УЗИ-та, че чак почнали да скачат във водата/, но няма значение това . Откъде накъде ще ми пускат командоси в международни води?

  Преди БГ-нцата, жадуващи да станат хамерикенца да вземат да плюят - ДА МАЛОУМНИЦИ, ДОКАЗАХА ЧЕ Е БИЛО В МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ ! ДНЕС СУТРИНТА ЕВРЕЙСИЯ ПОСЛАНИК ГО ПРИЗНА !

  П.П. Нищо против евреите. От пущинака си изградиха държава, медицина направиха за чудо и приказ. Но с тези си действия показаха, че са същата безподобна паплач като чаршафите.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 32. 32 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 638 Весело

  Как ми се искаше всъщност турския кораб, да не бе турски, а руски. Руснаците, много, ама много обичат да им пиратстват корабите.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 33. 33 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#32] от "незнайния войн":

  да, защото медведев и путин щяха да застанат зад 300 ислямисти (най-вероятно чеченци или от другите ислямски републики), при положение че ония често взимат заложници в театри и взривяват влакове. Продължавай да мечтаеш, а може и да вземеш една рибарска лодка от синеморец, да и окичиш руския флаг и да тръгнеш да пробиваш блокадата с нея. Ще те потопят, ама поне имаш шанс да предизвикаш русия да стопи израел с 1-2 балистични ядрени ракетки. Пробвай! Действай активно!

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 34. 34 Профил на toj
  toj
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#31] от "незнайния войн":

  Ами умнико, ако някой под формата на хуманитарна помощ вози оръжие за мангалите в България, няма ли да го спрем?
  Стига фенски изказвания това не е футбол!

 35. 35 Профил на toj
  toj
  Рейтинг: 524 Весело

  Опааа да не си от мангалите?

 36. 36 Профил на toj
  toj
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#27] от "Радостина":

  Да така е за съжаление или почти така, хайде сега кажи за хилядите ракети изстреляни към Израел от Газа, можеш да споменеш и отвличанията ако не те затруднява разбира!

 37. 37 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 810 Любопитно

  До коментар [#31] от "незнайния войн":
  Хайде Войне, реши една задачка. Близо до морската граница на България (да кажем в Турция) допускаме, че ина територия с хора на нея. Тя се управлява от неизбрана от населението и непризната от света организация. Която обявява, че не признава България и иска да я ликвидира. И периодично стреля с ракети по наша територия, руши къщи и убива българи.
  И - армията ни обявява блокада, за да не влизат там военни м-ли, които да падат по нашите глави, а правителството ни изпраща и хуманитарна помощ.
  И - внимавай - обявява се, че 6 кораба с 600 неизвестни души и с неизвестен товар отиват там, за да им носят помощ. Хайде Войне - пиши какво ще направиш (ако остане ти да решаваш)- ще спреш ли корабите за проверка, ще ги пуснеш ли с овации или направо ще ги потопиш, та да нямаш дертове? Ама мисли малко - помни, че държавата ти е заплашена и майки на убити от ракетите деца те гледат какво ще решиш. А???

  Поздрави
 38. 38 Профил на Боб
  Боб
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#31] от "незнайния войн":

  еба ти и профита-командоси са еврейчетата, щом некви с арамотурно-желязо за взели превес на УЗИ-та, че чак почнали да скачат във водата

  Ами имали са алтернатива: да изрежат с УЗИ-тата вместо 9 - 90 човека. По-"профи" ли е?


 39. 39 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Палестинската собственост вообще не е барната в Израел. Тя си е и сега палестинска собственост. Въпроса е за бежанците. Лично смятам, че повечето от тях няма да се върнат. Другите проблеми са разрешими. Но и мисля, че някой прави доста пари от ситуацията до сега. Спомнете си колко милиони се изсипват на Западния бряг и Газа! Най-добре би било една държава, ама пусти пари...

 40. 40 Профил на believer
  believer
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "22":

  Страхотен материал, да тоно така стоят нещата , колкото и да не им се иска на някои. Израел е в правото си открай време а хамас само разпалват огъня и манипулират, както се вижда успешно мнението за себе си и за Израел.

 41. 41 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Апропо, едни от най-вкусните маслини дето съм ял, са от Западния бряг! Домашно производство, с костилките и мариновани с мащерка!!! Около 10 евро за 3 литра кофа.
  Да са йиви и здрави производителите.

 42. 42 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Любопитно

  До коментар [#37] от "Starec":

  Или пък си представи следното:
  Една държава, да речем Турция (Израел), позовавайки се на правото си записано в Корана (Библията), както и на това че преди векове е имало турци (евреи) някъде си, окупира част от България (Палестина). Но окупираните българи (палестинци) не се примиряват с това, борят се за свободата си и изстрелват ракети срещу Турция (Израел), които убиват 5 (пет) души за няколко години. В отговор Турция (Израел) бомбардира окупираните територии, убива 1500 души, предимно цивилни и налага сухопътна и морска блокада. България и други държави, които намират блокадата за нечовешка и незаконна, решават да помогнат на блокираните и пращат кораби с хуманитарна помощ. Тези кораби са пресрещнати в неждународни води, на борда им правят десант елитни турски (израелски) командоси, обучени да правят политически убийства, а пътуващите на кораба се опитват да се защитят както могат, в резултат на което командосите убиват 19 цивилни българи и пленяват корабите (от международни води). Как трябва да реагира България?

 43. 43 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#42] от "muncho":

  ее, за такъв познавач на израел, така и не се научи че не командосите от IDF правят политическите убийства, а агенти на мосад. И си провери историята, бая ти куца като цяло последователността на събитията.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 44. 44 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  До коментар [#16] от "muncho":

  "Когато пребиеш някого и го изгониш от къщата му, колкото и време да живееш там тя не става твоя, а си остава на законния и собственик. "

  Никога не бих го казал, и наистина не ги мисля, но съм провокиран от твоите думи:
  Айде като е тъй, всеки турчин да си обира чукалата и да си заминава за средна Азия. Щото земите, на които сега се намира Турция, са си византийски и по твоята логика са си на законните собственици. Турците дойдоха оттатък Персия (Иран), изгониха и изклаха собствениците на тази свещена земя, и още не щат да си ходят.
  Също така, арабите от Палестина да си събират багажчето и без да ги няма към арабския полуостров, от където са изпълзяли. Защото от незапомнени времена тази земя си е еврейска.
  Ако не беше кан Тервел, сега вероятно и Константинопол нямаше да е турски, а арабски.

  Всъщност, аз мисля, че земята е ничия. Земята си е на Земята. А ние сме на нея само временно. И е прекалено малка, за да я делим. Ама кой ли ме слуша...

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 45. 45 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#43] от "DareDebil":

  Това че командостите са били специализирани в "политически убийства" го пишеше в дневник, не съм до измислил аз.


  До коментар [#44] от "Athanatos":

  За престъпленията има давност. Освен това пра-децата не отговарят за престъпленията на прадедите си. Освен това преди 10 000 години не е имало междурародно прави и така нататъка. А палестинците изгонени от къщите си и тези които са ги изгонили са още живи. Палестинците от Газа обстрелват СОБСТВЕНИТЕ си градове, в които до скоро са живели преди да ги изгонят оттам евреите. А ти си тъпак. И по ТВОЙТА логика най-вече трябва булгарите да се върнат в централна Азия, откъдето са се довлекли в Европа..

 46. 46 Профил на kocho
  kocho
  Рейтинг: 237 Весело

  Абе пичове,
  к'во се ядете за нещо вече почти забравено?
  Израелците няма да отстъпят, турците ще се
  репчат(те само това могат), САЩ ще подкрепят и единия и другия и всъшност нищо ново под слънцето.
  Като всяко чудо и това е за ТРИ дни
  А на бас!

 47. 47 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Идеята е добра. Изпращането на още и още кораби с хуманитарна помощ няма как да не задръстят израелските пристанища и да се получи дори недостиг на израелски командоси. Трябва само скоростта на конвоите да надвиши скоростта с която израелските власти екстрадират екипажите на корабите. А след това може да последва и международен съд за отвличане на кораби от международни води. Майтап отвсякъде. Основната причина за това е, че израелската блокада на Газа не е международно призната, а даже се отхвърля.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK