САЩ и Русия спешно подготвят голяма размяна на шпиони

Московският затвор "Лефортово", в който според няколко източника се подготвя размяна на руски и западни шпиони.

© Associated Press

Московският затвор "Лефортово", в който според няколко източника се подготвя размяна на руски и западни шпиони.Спецслужбите на САЩ и Русия усилено подготвят голяма размяна на заловени агенти, с която още тази седмица да сложат край на инцидента с 11 заподозрени в шпионаж руснаци, за да не пречи той на "презареждането" на двустранните отношения.


Това твърдят няколко авторитетни издания и новинарски агенции в Русия и САЩ. Първият сигнал за подобен развой на събитията даде майката на руски учен, осъден за шпионаж в полза на САЩ. По думите на Светлана Сутягина синът й Игор е бил преместен от наказателна колония Архангелск в Северна Русия в Москва в подготовка на евентуална размяна с някого от задържаните 10 руснаци (11-ият избяга в Кипър – бел. ред.) и че дори се е срещнала с него в сряда сутринта.


Според "Ню Йорк таймс" американските власти са потвърдили, че се води подобен диалог, но не разкриват никакви подробности и предупреждават, че едва ли ще има споразумение в сряда. Светлана Сутягина разказва, че в столичния затвор "Лефортово" синът й се е срещнал с американски представители в присъствието на служители руските спецслужби. Той й разказал, че не знае имената и постовете на американците, както и че те мълчали през цялото време, а сделката била предложена от руснаците. "Разговорът е бил с нашите генерали. Американците не са решавали нищо", казва Сутягина.
Руските власти и американското посолство не коментират нищо, но Анна Ставицкая - адвокатът на Сутягин, потвърди думите на майка му. "Дали са му да подпише признание за вина и са му казали, че няма много време, защото утре ще обвинят арестуваните в Америка", допълва майката. Част от споразумението, което той приел, без да се допита до роднините си, е да се откаже от жалбата си през Европейския съд за правата на човека.


Братът, майката "в средата" и адвокатът на Игор Сутягин по време на пресконференцията в Москва в сряда.

© Associated Press

Братът, майката "в средата" и адвокатът на Игор Сутягин по време на пресконференцията в Москва в сряда.


По думите на Светлана Сутягина синът й ще бъде амнистиран и изпратен във Виена, за да бъде предаден там на хора от британското правителство. "Той не знае как точно ще стане размяната. Всичко, което му е известно, е, че ще го пратят във Виена, за да се срещне с англичаните. Всичко е формулирано като амнистия. Това е."


Сутягина посочва още, че според сина й той вече има задграничен паспорт и е в списък с осъдени шпиони, които ще бъдат търгувани. Игор си помнил името на полковник Сергей Скирпал, бивш служител на военното разузнаване (ГРУ). Той е офицер от резерва, обвинен през 1996 г. в предаване на тайни на британското разузнаване МИ6, заради което получи 13 години затвор. През същата 1996 г. имаше серия обвинения и контраобвинения между Лондон и Москва, включително за разкриването на шпионска мрежа, ръководена от британското посолство, както и за шпионска активност през британски неправителствени организации.


Ставицкая, която е известен московски адвокат по дела за правата на човека, допълва, че клиентът й ще бъде разменен с един от обвинените в САЩ. Преместването в Москва в подготовка на "търговията" бе потвърдено и от Ернст Чорни, главен секретар на Общественият комитет за защита на учените, макар че той не разкрива откъде знае тази информация. "Решено е да го депортират във Великобритания в замяна на няколко души, от които Русия се нуждае повече, отколкото от Сутягин."


Вихър от съдебни маневри в САЩ


Двама от арестуваните (седналите в зелените затворнически дрехи) вече признаха, че са руски граждани, пребивавали в САЩ под чужда идентичност.

© Associated Press

Двама от арестуваните (седналите в зелените затворнически дрехи) вече признаха, че са руски граждани, пребивавали в САЩ под чужда идентичност.


По същото време от другата страна на Атлантическия океан американски прокурори от Ню Йорк преговаряха с адвокати на руснаците за бързото приключване на случая, продължава разказът на "Ню Йорк таймс". Най-вероятно всичко ще приключи с признание на задържаните, че са шпионирали, и бързото им депортиране в Русия, вместо да се върви към продължителен процес, кръстосани разпити в съдебната зала за тях и агенти на ФБР и вкарването им в затвор в САЩ.


Във федералния съд на Манхатън в сряда бяха обявени федералните обвинения срещу 11-те, но в тях се оказа, че няма нищо по-различно от първоначалните обвинения от 28 юни.


"Вашингтон пост" допълва, че в сряда петима от задържаните руснаци изненадващо са били изпратени в Ню Йорк за повдигане на федерални обвинения. В същото време в САЩ се коментира, че се подготвя размяната и на десетте задържани. Съдебното заседание срещу трима от руснаците във вашингтонското предградие Александрия било внезапно прекъснато от съдия Томас Роулс. След това той подписал заповеди за незабавното им транспортиране в Ню Йорк за неизвестни засега съдебни процедури.


Става дума за Наталия Переверзева, която призна, че се е криела зад името Патриша Милс, за Михаил Кицек, живял в САЩ под името Майкъл Зотоли, и за младежа Михаил Семенко.


Също в сряда стринта в Бостън задържаните, представящи се като Доналд Хейтфийлд и съпругата му Трейси Лию Ан Фоли, се явиха пред федерален съд в щата Масачузетс, но също по бързата процедура бяха препратени към Ню Йорк. Там вече са други петима от арестуваните.


Адвокат, запознат с хода на бързо развиващите се събития, твърди пред "Вашингтон пост", че обвиняемите са в преговори с властите да се признаят за виновни в следващите 24 часа и бързо да бъдат екстрадирани.


От Министерството на правосъдието на САЩ не коментират за евентуална размяна, а от ФБР казват, че не знаят нищо по въпроса, и препращат към Държавния департамент. Помощник държавният секретар по политическите въпроси Уилям Бърнс – третият по важност дипломат във ведомството – се е срещнал в сряда с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк. "Едва ли шпионският случай е бил основната цел на срещата, но смятам, че този въпрос е бил повдигнат", коментира говорителят на департамента Марк Тонър.


Размяна "човек за човек"


Майката на Анна Чапман (вдясно) критикува начина, по който медиите на Запад отразяват живота на дъщеря й и отхвърля твърденията, че тя е шпионин. Бащата на Чапман е дипломат и бивш високопоставен офицер от КГБ и руското разузнаване, твърдят британски издания.

© Associated Press

Майката на Анна Чапман (вдясно) критикува начина, по който медиите на Запад отразяват живота на дъщеря й и отхвърля твърденията, че тя е шпионин. Бащата на Чапман е дипломат и бивш високопоставен офицер от КГБ и руското разузнаване, твърдят британски издания.


"Това е размяна човек срещу човек. Така че задържаните в САЩ ще бъдат разменени срещу човек от Русия", обяснява адвокат Ставицкая.


"Това е обичайна практика. Правено е много пъти", обяснява пред "Ройтерс" американски представител, пожелал анонимност.


Адвокът Робърт Баум споделя пред агенция "Блумбърг", че клиентката му Анна Чапман – станала вероятно най-прочутата от групата заради младостта и атрактивния си външен вид – се е срещнала на 4 юли с руски представители и снощи е говорила отново с тях за евентуална размяна. Джон Родригес, защитник на обвиняемата Вики Пелаез, също заяви в интервю, че тези дни е в контакт с руски официални лица. "Позвъни ми руснак от делегацията им в Ню Йорк и ме попита дали клиентката ми се интересува от завръщане в Русия. Отговорих, че едва ли тя ще иска подобно нещо."Кой е Игор Сутягин


Игор Сутягин приел да участва в размяната, но категорично отрича да е виновен в шпионаж в полза на САЩ. Снимката е от април 2004г.

© Associated Press

Игор Сутягин приел да участва в размяната, но категорично отрича да е виновен в шпионаж в полза на САЩ. Снимката е от април 2004г.


Игор Сутягин бе арестуван през 1999 г. и обвинен в предаване на секретна информация за руски ядрени подводници и системи за ранно предупреждение за ракетни атаки. Според обвинението той предавал данните на британска компания, която всъщност прикривала дейност на ЦРУ. През 2004 г. Сутягин получи 15 години затвор, но до днес настоява, че е невинен.


Специалист по контрол върху въоръженията, той е работел за московския Институт за САЩ и Канада. Сутягин обясняваше по време на процеса, че няма как да го осъдят за шпионаж, защото не е имал достъп до секретна информация.


Тогава правозащитните организации критикуваха процеса срещу него и твърдяха, че не става дума за залавяне на шпионин, а за демонстративно сплашване на руските учени да не контактуват с чужденци.


Първоначално той е бил в единична килия в лагерите ИК-1 и ИК-2 край Архангелск, почти на Полярния кръг. После го вкарали в общо казармено помещение с други затворници. Забранено му е било да работи в цеха на колонията и му дали да чисти изолаторите. "Изглеждаше ужасно. Беше толкова слаб и имаше брада, защото не му давали да се бръсне", разказа майката.


"Той знае какво е да си в затвора. Ако беше отказал, нямаше да има сделка и онези хора щяха да влязат зад решетките. Той разбира прекрасно за какво става дума и не иска да носи отговорността те да попаднат в затвора."


"Игор иска да се знае, че е невинен. Не признава вина, не приема нито едно от повдигнатите му обвинения и е абсолютно невинен. Той никога не е бил шпионин, но е подписал документите, защото не е имал друг избор", каза адвокатката му. Според нея му е било казано, че ако един от подготвените за размяна се откаже, цялата сделка се проваля.

Коментари (109)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Dehumanizer
    Dehumanizer
    Рейтинг: 950 Весело

    Чакай сега, нали уж не бяха шпиони? Какво се разтърчаха руснаците да правят замени?

    «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
  2. 2 Профил на Dehumanizer
    Dehumanizer
    Рейтинг: 950 Весело

    Айде, курортът в САЩ, платен от КГБ свърши. Прибирайте се в родината.

    «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
  3. 3 Профил на kKk
    kKk
    Рейтинг: 723 Неутрално

    Dehumanizer, можеш ли да си представиш по-жестоко и нечовешко наказание? След като си живял в САЩ 10г и си се наслаждавал на всички блага отредени за бели хора да те върнат в студена и сива Москва, като издънен шпионин. Тези хора нито ще могат да пътуват зад граница, КГБ нямат полза от тях, те самите нямат никъква квалификация. Това не са Брежневските времена когато сълзливи ветерани от Отечествената се възхищаваха на "разветките" и им даваха дачи и доживотни пенсии. Тези хора свикнали на свобода и лукс сега ще са обект на присмех и бедност в Русия. Аз лично бих се самоубил ако ме чака такава трансформация.

    And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
  4. 4 Профил на Федор Езерский
    Федор Езерский
    Рейтинг: 854 Весело

    Янките кого ли се опитват да измъкнат от тюрмата? Ама я виж как бързо всички ги местят в Н.Йорк

  5. 5 Профил на Мани (опозиционер)
    Мани (опозиционер)
    Рейтинг: 1316 Весело

    До коментар [#1] от "Dehumanizer":
    Ами не са, ама може и да са, знае ли човек! В последно време Кремъл изтърва края на резидентурата. Тъй де, да не са 30-40 хиляди души.

    Свобода за СЛАВЕНА!
  6. 6 Профил на Мани (опозиционер)
    Мани (опозиционер)
    Рейтинг: 1316 Весело

    До коментар [#2] от "Dehumanizer":
    "Прибирайте се в родината."
    Да, ама не! Както е рекъл защитникът на Вики Пелаез за евентуална размяна "Отговорих, че едва ли тя ще иска подобно нещо." Те тая ще трябва да я теглят американците с Caterpiller. За тоя зор руснаците трябва да предложат минимум 3 души и барем половин Чукотка.


    Свобода за СЛАВЕНА!
  7. 7 Профил на ARRI
    ARRI
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    До коментар [#1] от "Dehumanizer":

    Ти на рашките вЕрвай ! Когато рубладжия ти каже ''добро утро'' , си погледни Сейкото .

    Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
  8. 8 Профил на Мани (опозиционер)
    Мани (опозиционер)
    Рейтинг: 1316 Весело

    И каква Виена бе, хора?! Мостът "Глинеке" си стои. Пускате нашите, пускаме вашите. И по живо по здраво, едните в Западен Берлин, другите в ГДР-то!

    Свобода за СЛАВЕНА!
  9. 9 Профил на Dehumanizer
    Dehumanizer
    Рейтинг: 950 Весело

    Наталия Переверзева и Анна Чапман стават за секретарки на дружеството за приятелство с народите от ОНД. Гоце да ги изиска. Пък може и допълнително да заработват - по семинарите на БСП.

    «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
  10. 10 Профил на Dehumanizer
    Dehumanizer
    Рейтинг: 950 Весело

    До коментар [#6] от "Манаф":

    Ти да не мислиш, че някой ще я пита дали иска или не иска да се връща? Нали трябва да докладва на "Лубянка", иначе полоний.

    «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
  11. 11 Профил на Мани (опозиционер)
    Мани (опозиционер)
    Рейтинг: 1316 Весело

    До коментар [#9] от "Dehumanizer":
    Никакъв шанс нямат тия малки кифли. Кака им Светлана Шаренкова ще им резне спатиите.

    Свобода за СЛАВЕНА!
  12. 12 Профил на сеир
    сеир
    Рейтинг: 5 Неутрално

    Абе то ясно е че всички са в кюпа, ама всички се правят на ударени. Лошото в случая е че понякога в калабалъка може да изгори и невинен. То публична тайна е че и едните и другите имат къртици , като в повечето случаи горят воростепенни играчи. Пък и правилото е да си отрича докрай. Всъщност в последния "сериал" особенното е че срещу обвиненията за шпионаж няма никакви доказателства които да издържат в съда , но за сметка на това обвиненията за финансови престъпления са сериозни. За тях обаче наказанията са доста по-тежки и за това обвинените могат да си ги спестят чрез самопризнания. Това е и единствения шанс за обвинението.

  13. 13 Профил на slan777
    slan777
    Рейтинг: 530 Весело

    Едната от руските агентки била много ебл**ва, русокоса, яка в леглото.
    Барак Обама изчака Медведев да го посети в САЩ. за да включи държавната прокуратура и да отклони вниманието от петрола по бреговете на Тексас, Луизиана, Флорида, Мисисипи. Немците пишат, че в САЩ има медийно затъмнение по тази тема с Бритиш Петролиум и изливащият се на свобода петрол. Търсят си главна новина, руските агенти в САЩ, сигурно го знаят от 10 години.

    Es muß Geld fließen!
  14. 14 Профил на ala_bala
    ala_bala
    Рейтинг: 479 Неутрално

    Всъщност основният проблем с размяната е че с нея двете страни официално ще признаят шпионската си дейност. Както руснаците отричат за дейноста на тази група, така и америкаците отричат че стоят зад Скирпал. В същото време особенно важно е да се демонстрира, че не оставят своите в беда. В случая с Скирпал има едно неудобство. Признавайки че той работи за тях , американците ще дискредитират прозападната руска опозиция, поради факта че точно тези организации и политически сили твърдяха , че Скирпал е жертва на "лова на вещици" провеждан от Кремъл. Редица наблюдатели коментират , че евентуална шпионска размяна би тежък удар срещу правозащитните организации в Русия , които често критикуват власта заради методите на службите изтъквайки случая "Скирпал". За това още е рано да се говори за открита размяна.

  15. 15 Профил на slan777
    slan777
    Рейтинг: 530 Неутрално

    Ана Чапман, 28 г., много ебл**ва.

    http://www.bild.de/BILD/news/2010/07/05/moskaus-heisseste-agentin/anna-chapman-so-funktionierte-ihr-netzwerk.html

    Има снимки на нея, шпионка на Русия според обвиненията в САЩ, бива търсена и във Великобритания поради съмнения за шпионаж. Всичко почва от руското посолство, според информация на медиите в САЩ. Откъде знаят, ако не са следили??? И руското посолство винаги е било наблюдавано, още 1998 г.

    Es muß Geld fließen!
  16. 16 Профил на goshogoshev
    goshogoshev
    Рейтинг: 507 Неутрално

    До коментар [#14] от "ala_bala":

    Абсолютно си прав и ако погледнеш по задълбочено реално инициативата за размяна идва от САЩ
    Но явно са решили че не си заслужава вече да подкрепят опозиция в Русия а да работят с настоящите на власт

  17. 17 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Рейтинг: 1466 Весело

    До коментар [#3] от "kKk":

    ++++++++++

    15.02.1989 - 07.02.2018
  18. 18 Профил на berbenkov
    berbenkov
    Рейтинг: 1316 Весело

    А така!
    САЩ и Русия -
    ръка за ръка!!!

    www.berbenkov.hit.bg
  19. 19
    ****

    Този коментар беше изтрит в 07:10 на 08/07/2010 от неговия автор.

  20. 20 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Рейтинг: 1466 Весело

    До коментар [#13] от "slan":

    Слабо другарю , слабо. Само толкова ли можа да родиш ? Че в америка бият негрите ,че има медийно затъмнение за скандала с БП ( което не е вярно понеже във всички американски медии , които чета , това е топ новина) и че Обама опънал шпионката ? Мнооогоооо слабо.
    По-добре измисли нещо за това как живееш в САЩ , но знаеш ,че това е най-мизерната държава , имаш и доказателство - онова клипче на детройт , дето го въртите по 50 пъти на ден ,че иначе ще има непоряди и екскурзия до Сибир

    15.02.1989 - 07.02.2018
  21. 21 Профил на Realist
    Realist
    Рейтинг: 3054 Неутрално

    Не е задължително САЩ да разменят шпиони за шпиони. В Русия има прекалено много политически затворници. Русия е все още далече от всякакви демократични стандарти. Дори и най- елементарните.

    Предполагам новината е добре дошла за Медведев, който се опитва да модернизира Русия. И за който политическите затворници, наследени от предшественика му Путин са тежко бреме при разговорите със западните партньори.

    Така че, напълно е възможно да се разменят руски шпиони, хора които в САЩ явно са изпратени на курорт. Деца на КаГеБешката номенклатура на които освен някаква смешна работа КГБ им е осигурявало по няколко стотин хиляди долара на година преставителни разходи. Пари, необлагани с никакъв данък.

    Размяна с политически затворници, които в Русия са в тюрма, не в затвор. Кой беше казал: Русия е тюрмата на народите. Да ви подсетя, другарят Ленин.

    Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
  22. 22 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Рейтинг: 1466 Весело

    Иначе ми е чудно какво ще измислят сега всички , които се опитваха да ни докажат ,че това са били честни руски граждани , които просто обичали да си разменят куфарчета ходейки и да снимат на микрофилми като през 1950

    15.02.1989 - 07.02.2018
  23. 23 Профил на slan777
    slan777
    Рейтинг: 530 Неутрално

    До коментар [#20] от "Karelson":

    Изчаках нарочно чуждо мнение, преди да ти отговоря. "Karelson"

    Знаеш ли, че днес прегледах Гугъл новините за петролното разливане в американските новини. И намерих за една седмица ограничено търсене 3 новини и един видеоклип. Видеоклипа е добре, но ТИ да видиш нигерианската делта. Петрола там си е като част от пейзажа по брега. България при тройната ламя( Станишев, Доган, Сакскобурготски) беше ПО-МАЛКО КОРУМПИРАНА, отколкото е в САЩ в момента. Ексън, Бепе, Шел и други плащат пари, лобистки пари. Последното върхово от САЩ: според Върховният съд никоя федерална република на САЩ няма право да откаже според Конституцията на САЩ право, да носи оръжие и да купува оръжие. В Европа подобна глупост никога няма да бъде приета, това са американците, тъпи.

    Es muß Geld fließen!
  24. 24 Профил на Realist
    Realist
    Рейтинг: 3054 Неутрално

    До коментар [#23] от "slan":

    Стига си лъгал бе, ето ти новините за разлива:

    http://www.google.com/search?q=bp+oil+spill&hl=en:IE-SearchBox&rlz=1I7ACGW_en___US374&prmd=nuvi&source=lnms&tbs=nws:1&ei=NFk1TJPcJZSLnQfgg_i5AQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&ved=0CBwQ_AU

    Ето ти данните за корупцията:

    http://www.nationmaster.com/graph/gov_cor-government-corruption

    САЩ на 17 място между Германия и Франция. България е на 55 място. Русия е на 127 между Нигер, Сиера Леоне и Конго. Само за сравнение, Афганистан е на 118 място.

    Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
  25. 25 Профил на Realist
    Realist
    Рейтинг: 3054 Неутрално

    До коментар [#23] от "slan":

    Ето ти данните за корупцията:

    http://www.nationmaster.com/graph/gov_cor-government-corruption

    САЩ на 17 място между Германия и Франция. България е на 55 място. Русия е на 127 между Нигер, Сиера Леоне и Конго. Само за сравнение, Афганистан е на 118 място.

    Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
  26. 26 Профил на JOHN
    JOHN
    Рейтинг: 0 Любопитно

    До коментар [#22] от "Karelson":

    Кой е твърдял това?

  27. 27 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Рейтинг: 1466 Весело

    Ръмжо и сие

    15.02.1989 - 07.02.2018
  28. 28 Профил на slan777
    slan777
    Рейтинг: 530 Неутрално

    До коментар [#24] от "Realist":

    http://news.google.de/news/search?pz=1&cf=all&ned=de&hl=de&q=texas&cf=all&as_qdr=m&as_drrb=q

    Това гледах вчера, бяха само три новини, Гугъл сърч на 7 седмица, понятие "Тексас". Показва повече линкове, но свързаните с петролната напаст се броят на пръсти.

    Ти Реалист, знаеш какво беше при Хитлер. Той беше едновременно премиер и президент. Затова всички тези държави със същата система трябва да се гледат като потенциално застрашени от диктатура. В България имаме президент-социалиста Г. Първанов, и премиер Б. Борисов. Двамата си делят властта.

    Es muß Geld fließen!
  29. 29 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Рейтинг: 1466 Весело

    До коментар [#23] от "slan":

    Разлива все пак е отпреди няколко месеца. И ти си намерил 3 новини ???????? Малко ли ти е ????? Все пак това не е новина , това е опреди месеци. Тук в България единственото което се помни опреди няколко месеца е завръзката от някой турски сериал ....
    България при тройната ламя( Станишев, Доган, Сакскобурготски) беше ПО-МАЛКО КОРУМПИРАНА, отколкото е в САЩ в момента. - това е обикновена лъжа. Ако на теб ти се иска САЩ да са по-корумпирани - ок... но обективната истина не е такава , много пъти е дискутурано ,че това което си разказвате като измислици-премислици и действителността няма нищо общо
    "никоя федерална република на САЩ няма право да откаже според Конституцията на САЩ право, да носи оръжие и да купува оръжие" - това какво точно значи ? Федерална република на САЩ ? 50-те щата ли имаш предвид ? Схващам ,че общя замисъл е "В америка бият негрите" , но не мога да те разбера конкретно

    15.02.1989 - 07.02.2018
  30. 30 Профил на Realist
    Realist
    Рейтинг: 3054 Неутрално

    До коментар [#28] от "slan":

    Аз ще ти кажа какво чух днеска по NPR, най- разпространеното публично радио на територията на САЩ. Намерили са три буци битум на територията на Тексас и еколозите веднага вдигнаха врява. Оказа се, че някакъв кораб ги е довлякъл от разлива.

    Иначе за корупцията, САЩ наистина е между Германия и Франция. Но все пак държавата САЩ като територия е по- голяма от ЕС. САЩ са федерация от 52 държави разположени на четири часови пояса. Има разлика от щат до щат, така че някои щати са много по- малко корумпирани дори и от Германия ако разглеждаме САЩ по същият начин по който разглеждаме ЕС.

    Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
  31. 31 Профил на slan777
    slan777
    Рейтинг: 530 Неутрално

    До коментар [#29] от "Karelson":
    ""никоя федерална република на САЩ няма право да откаже според Конституцията на САЩ право, да носи оръжие и да купува оръжие" - това какво точно значи ? Федерална република на САЩ ? 50-те щата ли имаш предвид ? Схващам ,че общя замисъл е "В америка бият негрите" , но не мога да те разбера конкретно"

    http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,703427,00.html#ref=rss

    Ако ме помолиш, може и да ти преведа от немски, време за превод като за мен 22 мин. Ако разбираш, още по-добре

    Es muß Geld fließen!
  32. 32 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
    Рейтинг: 1466 Любопитно

    До коментар [#31] от "slan":

    Проблемът дойде от това ,че написа безсмислено от граматическа гледна точка изречение на български. Демонстрацията на езици тук не е уместна , повечето знаем по поне 3-4 езика писмено и говоримо. Попитахте какво значи "никоя федерална република на САЩ няма право да откаже според Конституцията на САЩ право, да носи оръжие и да купува оръжие""федерална република на сащ" и как така тази федерална република да откаже на САЩ(???!??) право да носи оръжие" САЩ да не са суперзлодей от комикс ?

    15.02.1989 - 07.02.2018
  33. 33 Профил на slan777
    slan777
    Рейтинг: 530 Неутрално

    До коментар [#30] от "Realist":

    Само ми обясни едно, защо мисля САЩ за страшно корумпирана държава: Ексън(ExxonMobilе) разливат петрол 1989 г. край бреговете на Аляска, 40 млн. тона петрол, цялата Аляска е долу. Обвиняват капитана на кораба, който е бил пиян в момента на катастрофата, бива оправдан.
    14 години по-късно Ексън бива осъждана да плати 5 млр.$ обезщетение, заедно с лихвите. Ексън искат ревизия на съдебното решение. На ревизията Ексън биват осъждани да платят 2,5 млр. $ заедно с лихвите(от 1992 г.). Пак има ревизия. На крайна инстанция 2005 г. Ексън Мобайл(САЩ) бива осъждана да плати на ищците 500 млн.$ плюс лихвите от 1992 г. Някой да следи какво имам в предвид: 5 млр.$->2,5 млр.$-> 500 млн.$

    Добре, в Германия при три съдилища има едно поне с различно мнение, последното беше за шума в жилище под наем( първа инстанция: нямат право на намаляване на наема заради шума; втора инстанция: Жилището трябва да изпълнява ДИН ХХХ, когато е било построено самото жилище, частична победа за обвинителите. Трета инстанция(Конституционен съд): До 59 дб шум е в рамките, няма причина за намаляване на наема с 3400 лева годишно

    Es muß Geld fließen!
  34. 34 Профил на VaKY
    VaKY
    Рейтинг: 650 Неутрално

    Значи, ясно е че са шпионирали.
    Иначе не виждам как руснаците ще се навият.

    Бързат, бързат - за да не проговорят в съда...

    Pro bono publicum with a bit more gusto
  35. 35 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Весело

    Шпиони-нешпиони, още в началото на скандала ви казах, че ще се стигне до размяна- танто за кукуриго. Ама имат ли форумците уши да слушат?!

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  36. 36 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Неутрално

    Групата е била проследявана в продължение на десетина години. Видимо не са били елитни разведчици и са се занимавали с дреболии, и не са вредили кой знае колко на сигурността на САЩ. Може да се предположи, че американците са ги "пазели" като разменна монета и са изчаквали подходящ момент за някаква размяна. Знае ли човек какви психопатни схемички се изработват в главите на шефовете на разните там разузнавания.

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  37. 37 Профил на Realist
    Realist
    Рейтинг: 3054 Неутрално

    "Не е задължително САЩ да разменят шпиони за шпиони."

    Като допълнение към пост номер [#21] бих искал да добавя. През Втората Световна Война САЩ дадоха убежище на много немски учени и политически бежанци. Предполагам, никой не смята тези хора за агенти на американското разузнаване. А благодарение на другарят Путин съвременна Русия е и по- нацистка, и по- тоталитарна от преди 5- 10 години. И има прекалено много политически затворници.

    Хубавото е все пак, че Медведев се опитва да скъса с това наследство.

    Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
  38. 38 Профил на Хесапов
    Хесапов
    Рейтинг: 8 Неутрално

    А къде е Вили да обясни как стоят нещата?

    Хесапов - герой на нашето време
  39. 39 Профил на muncho
    muncho
    Рейтинг: 0 Весело

    А, ко стана ве?!
    Нали ужким само лошите болшевики пращаха шпиони в САЩ а всичките осъдени в Русия бяха несправедливо репресирани?!
    Сега пък всички били шпиони... Разбира се едните са добри шпиони, а другите лоши шпиони

  40. 40 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Неутрално

    До коментар [#37] от "Realist":

    Колкото аз съм Дух Свети, толкова ти си "реалист". Как мислиш се овладява и управлява огромна страна като Русия? Без служби за сигурност и без надничане в личния живот? Я иди в САЩ, да видиш какво е и колко служби ще започнат да любопитстват около тебе. Иронията е тъкмо в това, че в момента Русия е много по-демократична от САЩ, направо си е слободия!

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  41. 41 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Весело

    Едните шпиони са "бойци на тихия фронт", а другите- най-обикновени диверсанти.

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  42. 42 Профил на Alien
    Alien
    Рейтинг: 1054 Весело

    "Иронията е тъкмо в това, че в момента Русия е много по-демократична от САЩ, направо си е слободия!" - ако не ме послушаш и не спреш да прекаляваш с терпентина, накрая ще се довърши бе човек. С най-добри чувства ти го казвам.

  43. 43 Профил на Bicho Raro
    Bicho Raro
    Рейтинг: 1318 Весело

    Как? Американски шпиони в Русия? Това просто не може да бъде, Дневник, какви са тези дивотии, по-подходящи за някой левичарски парцал, а не за десен вестник, които пишете тук? Я веднага се засрамете! САЩ не се занимават с такива неща, като изпращане на шпиони! Такива подли действия са присъщи само на алкашите рушняци. Пфу, няма да ви чета повече, така да знаете!

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  44. 44 Профил на Alien
    Alien
    Рейтинг: 1054 Весело

    "Последното върхово от САЩ: според Върховният съд никоя федерална република на САЩ няма право да откаже според Конституцията на САЩ право, да носи оръжие и да купува оръжие. В Европа подобна глупост никога няма да бъде приета, това са американците, тъпи." - каза мозъкът на Вселената, който знае най-добре кое е хубаво и кое лошо. Малката подробност е, че заради тази поправка в конституцията, САЩ никога не са имали тоталитарно или дори авторитарно управление, за разлика от ВСИЧКИ европейски държави, включително Великобритания (кога там е имало авторитарен режим няма да ви кажа - ще трябва да прочетете нещо различно от "Овчарчето Калитко" най-накрая). Но знам че за червените кхмери е от първостепенна важност населението да е беззащитно срещу държавата.

  45. 45 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Весело

    До коментар [#42] от "Alien":

    Работа у нас такая, понял?

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  46. 46 Профил на Alien
    Alien
    Рейтинг: 1054 Любопитно

    До коментар [#43] от "VеnRus 2008":

    Венче, кой пък те излъга, че САЩ нямат шпиони в Русия?!? Не съм аз при всички случаи, така че ако обичаш не ме цитирай.

  47. 47 Профил на Bicho Raro
    Bicho Raro
    Рейтинг: 1318 Весело

    До коментар [#39] от "muncho":

    По точно, едните са диверсанти, а другите - разузнавачи.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  48. 48 Профил на Bicho Raro
    Bicho Raro
    Рейтинг: 1318 Любопитно

    До коментар [#46] от "Alien":

    Къде видя да те цитирам пък тебе?

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  49. 49 Профил на stuttgarta
    stuttgarta
    Рейтинг: 217 Любопитно

    До коментар [#31] от "slan":

    http://en.wikipedia.org/wiki/Second_Amendment_to_the_United_States_Constitution

    Защото въоръжен гражданин е свободен човек , а не мат,рял ... if you know wnat I mean

    http://link.brightcove.com/services/player/bcpid60836865001

  50. 50 Профил на BIG AL
    BIG AL
    Рейтинг: 1316 Весело

    Алоооо, таварищ Путин , БЕЗПЛАТНО , съвсем БЕЗВЪЗМЕЗДНО , можем да ви изпратим няколко хиляди руски агенти, през морето..ДАЖЕ и транспорта им , ще поемем..)) Когато кажете-веднага ...:)))

    BIG AL
  51. 51 Профил на ба'Йван
    ба'Йван
    Рейтинг: 531 Неутрално

    Еххх...Игорче касметлия излезе,чел сам три пати 'Архипелаг гулаг'косата ми настрахва като си помисля какво си преживял!?
    Поне щте се радваш на щтасливи старини,а мужиците от Big Aplle щте видят през крив макарон свободата на западните общтества

    The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
  52. 52 Профил на Alien
    Alien
    Рейтинг: 1054 Весело

    До коментар [#48] от "VеnRus 2008":

    Аз гледам поне два хода напред. Ако не бях уточнил, щеше да кажеш, че съм ти казвал, че САЩ нямат шпиони в Русия. :P

  53. 53 Профил на Раз печки, раз кюнци
    Раз печки, раз кюнци
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    Защо руснаците са толкова грозни и с такива ръбести тикви?

    " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
  54. 54 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Неутрално

    До коментар [#50] от "big_al":

    Щото то в България е бъкано от секретна технологична, военно-стратегическа и геополитическа информация, нали? ЛОЛ

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  55. 55 Профил на Dehumanizer
    Dehumanizer
    Рейтинг: 950 Весело

    До коментар [#50] от "big_al":

    Направо да плуват, сега пък и транспорт...

    «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
  56. 56 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Весело

    "Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "

    Тц-тц-тц, тоя ако знаеше как го е наказал Господ, щеше да се скрие в миша дупка от срам.

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  57. 57 Профил на kKk
    kKk
    Рейтинг: 723 Неутрално

    slan, ти си тъп капут! Обикновено не хокам хората по форумите но ти го заслужаваш. Какво информационно затъмнение в САЩ бе тъпак? Ти имаш ли идея колко информационни агенции има и че това са частни корпорации. Кой ще ги затъмни и как, по какъв закон? По повечето новинарски канали в долния десен ъгъл предават видео на живо на тръбата от която изтича петрола. Тъпак! Търсил по Гугъл и намерил 3 новини. Разбрахме че обичаш Германия и за тебе е Дойчланд Юбералес но не се излагай да даваш мнения за САЩ. Явно никога не си бил и Америка като концепция ти е доста мътна.
    Мога до простя мненията на повечето глупаци но не мога да понасям лъжци които директно изопъчават факти.

    And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
  58. 58 Профил на BIG AL
    BIG AL
    Рейтинг: 1316 Весело

    До коментар [#55] от "Dehumanizer":

    E,все пак 21- ви век ..)) Не сме като тях и лагерите им ..)

    BIG AL
  59. 59 Профил на Пионер
    Пионер
    Рейтинг: 503 Неутрално

    Шпионы были всегда, у будут всегда,
    правда у сильных стран.

    НАТО - моят личен враг!
  60. 60 Профил на Dehumanizer
    Dehumanizer
    Рейтинг: 950 Весело

    До коментар [#58] от "big_al":

    Добре де, добре. По един надуваем дюшек на всеки.

    «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
  61. 61 Профил на Bicho Raro
    Bicho Raro
    Рейтинг: 1318 Весело

    До коментар [#52] от "Alien":

    Ми не, Алиенчо, нищо подобно нямаше да кажа. Просто иронизирах някои от форумците, те се знаят кои са и без да ги споменавам.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  62. 62 Профил на ба'Йван
    ба'Йван
    Рейтинг: 531 Любопитно

    Гоцката немали с кой да го сменим?

    The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
  63. 63 Профил на stuttgarta
    stuttgarta
    Рейтинг: 217 Весело

    До коментар [#59] от "Пионер":

    Всегда существует что-то еще, что следует знать...

  64. 64 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Неутрално

    До коментар [#59] от "Пионер":

    В своето време, България, макар и да не беше силна страна, също имаше много добро разузнаване. Поне така твърдят злите езици.

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  65. 65 Профил на Alien
    Alien
    Рейтинг: 1054 Весело

    До коментар [#61] от "VеnRus 2008":

    Добре де, извинявам се. Ама преди това видях муня как се е изходил и за това екстраполирах неговата простотия върху теб. Ти сега да не ми се обидиш - знаеш че чувствата ми към теб са дълбоки и непреходни!

  66. 66 Профил на kKk
    kKk
    Рейтинг: 723 Неутрално

    Аз лично бих си излежал 5 години затвор ако после ме оставят в САЩ вместо да ме върнат в Русия. Това пиче Перверзная ще види Лондонски и Ню Йоркски клуб през крив макарон вече. До смъртта си ще се утешава с водка и ще я лигавят пияни сержанти от КГБ. Като гледам на майка и квартирата с ковьорчетата ... ще си мечтае за предградията на Америка.

    And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
  67. 67 Профил на Alien
    Alien
    Рейтинг: 1054 Неутрално

    До коментар [#64] от "master_yoda":

    Не злите езици, а червените кхмери. Външното ни разузнаване се занимаваше общо взето само с тормоз над невъзвращенци, пране и изнасяне на партийни пари и мокри поръчки на КГБ. Обаче Първаноглу-Триперлъ и Сие изградиха някаква легенда, която намери благодатна почва сред комплексираната част от нацията (също както пишман-патриотизма на Трифонов и Димитров), че нашето разузнаване било едва ли не само след МОСАД. Глупости на търкалета.

  68. 68 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Неутрално

    До коментар [#66] от "kKk":

    Съдейки по коментара ти, оставам с впечатление, че си готов и кенефите на чернилките да лижеш до бяло, стига след това цял живот да ядеш биг-мак и пуканки. Много трябва да си я закъсал, за да имаш такава "американска мечта". Хи-хи-хи...

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  69. 69 Профил на Пионер
    Пионер
    Рейтинг: 503 Неутрално

    Чего тогда внимание обращаете, на алкоголиков и азиатов.
    Куда нам до вас Европейцев.

    НАТО - моят личен враг!
  70. 70 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Неутрално

    До коментар [#69] от "Пионер":

    Ты на них зла не держи. Они не от плохого сердца это мелят, но из-за глупости своей.

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  71. 71 Профил на BIG AL
    BIG AL
    Рейтинг: 1316 Весело

    До коментар [#60] от "Dehumanizer":

    Не си прав..На дюшечето ще си намокрят сАветските паспорти, договорите с КГБ-то, ще си изгубят сАветските ордени, снимките на Сталин и Брежнев а и куфарите ще са големи- знаеш , като си осребрят еврото и доларите - в рубли- много хартия..)))

    BIG AL
  72. 72 Профил на JOHN
    JOHN
    Рейтинг: 0 Весело

    До коментар [#70] от "master_yoda":

    И Вие ли Мастър?

  73. 73 Профил на BIG AL
    BIG AL
    Рейтинг: 1316 Весело

    До коментар [#69] от "Пионер":

    Искаме , бе , искаме да НЕ ви обръщаме внимание , ама вие сте такава НАПАСТ - във властта / руските агенти./ по морето, по газовите фирми , по "бракове', по гари и села и паланки , по...софийските улици,
    СКАКАЛЦИ сте.....БЕДСТВИЕ..)))

    BIG AL
  74. 74 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Весело

    До коментар [#72] от "JOHN":

    Аха, отдавна.

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  75. 75 Профил на capitalist
    capitalist
    Рейтинг: 1047 Неутрално

    До коментар [#69] от "Пионер":

    Куда нам до вас Европейцев.
    ==========================
    да и аз това викам,къде сте тръгнали да се пънете ....

  76. 76 Профил на JOHN
    JOHN
    Рейтинг: 0 Неутрално

    До коментар [#74] от "master_yoda":

    Бях вербуван още когато написахме с Пол
    Back in the USSR

  77. 77 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Неутрално

    До коментар [#76] от "JOHN":

    Тогава, най-вероятно сме си предавали куфарчета, разминавайки се като случайни непознати.

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  78. 78 Профил на JOHN
    JOHN
    Рейтинг: 0 Весело

    До коментар [#77] от "master_yoda":

    Така се налагаше.
    В припева
    ...
    Well the Ukraine girls really knock me out
    They leave the west behind
    And Moscow girls make me sing and shout
    They Georgia's always on mind
    ...
    беше закодиран украинския ренесанс и конфликта в Грузия.

  79. 79 Профил на Мани (опозиционер)
    Мани (опозиционер)
    Рейтинг: 1316 Весело

    До коментар [#60] от "Dehumanizer":
    Добре, по един надуваем дюшек на всеки. Ама и почетен ескорт! Двайсетина соленоводни крокодила и още толкова бели акули ще свършат работа. Внос "първо" направление от братска Австралия.


    Свобода за СЛАВЕНА!
  80. 80 Профил на Знам и Мога
    Знам и Мога
    Рейтинг: 740 Весело

    До коментар [#68] от "master_yoda":

    Пак кенефи, пак чернокожи, пак лизане... На вас, чугуноглавите, защо все това ви е в главата? За каквото и да се говори, все дотам стигате.

  81. 81 Профил на kolokot
    kolokot
    Рейтинг: 583 Неутрално

    Протестирам! великата сащ няма шпиони. те се наричат "разузнавачи".

    с уважение,

    Промит Мозък

  82. 82 Профил на bulgarinvstranstvo
    bulgarinvstranstvo
    Рейтинг: 793 Неутрално

    ВЧера инициативата бе на американците. Днес на руснаците.
    И как така оня Черен циганин е бил с руски произход.
    Американците май пак не са в Час, като в оня виц, където изпратили невероятен шпиони, който говорел като руснак, пиел като руснак, танцувал като руснак, живеел като руснак. И било невероятно трудно да го разкопснпирират. Само дето бил негър

    "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
  83. 83 Профил на kolokot
    kolokot
    Рейтинг: 583 Весело

    До коментар [#80] от "Знам и Мога": ще нахокам master_yoda - не може да говори за "лизане" - то е само ваша прерогатива.

  84. 84 Профил на Bicho Raro
    Bicho Raro
    Рейтинг: 1318 Весело

    До коментар [#68] от "master_yoda":

    Е, това направо изкърти стените...

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  85. 85 Профил на Jivago
    Jivago
    Рейтинг: 8 Весело

    Щом ще има размяна, значи има заловени шпиони и от двете страни. И е нормално да бъде така. Това едва ли ще влоши доверието между Русия и САЩ. Шпионите са вид проверяващи, а още Ленин беше казал, че проверката е висша форма на доверието.
    Ние сме извън полезрението на големите играчи в шпионажа. Може би представляваме интерес само за китайците, които се опитват да открият тайните на намалената раждаемост в България и се учат от нас, как не трябва да се прави икономика.

  86. 86 Профил на kolokot
    kolokot
    Рейтинг: 583 Неутрално

    До коментар [#75] от "capitalist":споко, той нямаше теб впредвид.

  87. 87 Профил на kKk
    kKk
    Рейтинг: 723 Неутрално

    До коментар [#68] от "master_yoda":

    както ти казваш : хихихи не ме мисли мене. Аз дори и кенефи не чистя. Аз правя свирки на таксиджии за стотинки. Така си отглеждам семейството в САЩ. Щастлив ли си сега? И пак е по-добре от Русия.

    До Венчето Рус - комсомолката, този израз "изкърти стените или мивките" ... ми се струва много просташки, да ме извиняваш. Ти май не си от много добро семейство, а?

    And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
  88. 88 Профил на Carmina BULGARANA
    Carmina BULGARANA
    Рейтинг: 583 Неутрално

    ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НЕЩО ОКОЛО ХОДОРКОВСКИ ...

    ЛОЯЛНОСТТА Е ДВУПОСОЧНА УЛИЦА!
  89. 89 Профил на kolokot
    kolokot
    Рейтинг: 583 Неутрално

    До коментар [#87] от "kKk":"Аз правя свирки на таксиджии за стотинки. Така си отглеждам семейството в САЩ. " - някои биха те разбрали. повечето таксаджии в сащ са черни

  90. 90 Профил на kolokot
    kolokot
    Рейтинг: 583 Неутрално

    До коментар [#76] от "JOHN":похвално е да се започне рано писането на песни...от пелените

  91. 91 Профил на Знам и Мога
    Знам и Мога
    Рейтинг: 740 Весело

    До коментар [#89] от "kolokot":

    И ти виждал САЩ само на снимка.

  92. 92 Профил на 4ardafon
    4ardafon
    Рейтинг: 583 Неутрално

    По руските форуми нормалните руснаци се радват за Сутягин. Казват, най-после да има някаква полза от руското разузнаване -провалът на агенти за влияние под открадната самоличност донесе свободата на един невинен руснак, осъден от Путлер за назидание на всички руски учени, които си позволяват да контактуват с чужденци. И едно време САЩ правеха такива хуманни жестове, когато разменяха съветски шпиони срещу дисиденти и правозащитници. А чекистите търгуваха на едро, тъй като разполагаха с много политически затворници, вкарани за четене на Солженицин или за случаен разговор със западен турист (руснаците се пазеха много от такива срещи). Например нашичкият Пеню Костадинов и още двама източногермански и един полски шпионин бяха разменени срещу... двайсетина, ако не и повече източноевропейски затворници.

  93. 93 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Неутрално

    До коментар [#87] от "kKk":

    Добре де, и двамата попрехвърлихме малко границата...

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  94. 94 Профил на Bicho Raro
    Bicho Raro
    Рейтинг: 1318 Весело

    До коментар [#87] от "kKk":

    Ти за моето семейство не се грижи, ами гледай там да не пропуснеш поредният таксиджия, че децата ти няма да има какво да ядат довечер. Смешко...

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  95. 95 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Весело

    Аз, все пак, предпочитам да наричам руските доблестни разузнавачи "тайфуни с нежни имена", а колкото до американските шпиони... ами че те са си едни най-обикновени диверсанти...

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  96. 96 Профил на ICO 77
    ICO 77
    Рейтинг: 426 Неутрално

    Вече е станала размяната http://www.newsru.com/russia/08jul2010/chapman.html

    Момчета, казва се стиропор, стерео-пор е животно пеещо на два гласa...
  97. 97 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1107 Неутрално

    До коментар [#92] от "4ardafon": "По руските форуми нормалните руснаци се радват за Сутягин."

    Колко са нормални "нормалните руснаци" не е тук мястото да разяснявам. Само трябва да знаете, че и там понякога се срещат такива като Кюмбето с кюнците и нашия Чардафон, като Значката и Реалиста, и цялата останала синкаво-кафеникава гмеж.

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  98. 98 Профил на JOHN
    JOHN
    Рейтинг: 0 Весело

    До коментар [#87] от "kKk":

    ...
    "изкърти стените или мивките"
    ...
    мивка се пише с "ф" - мифка!

  99. 99 Профил на bulgarinvstranstvo
    bulgarinvstranstvo
    Рейтинг: 793 Неутрално

    До коментар [#98] от "JOHN":

    това да не е фка ?
    мивка е с в

    "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
  100. 100 Профил на JOHN
    JOHN
    Рейтинг: 0 Весело

    До коментар [#87] от "kKk":

    ...
    Аз правя свирки на таксиджии за стотинки. Така си отглеждам семейството в САЩ.
    ...
    Оле малееее, като се време предвид че ти трябват стотина долара на ден за храна и подслон на едно семейство ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK