Земетресение със сила 6.7 по Рихтер разлюля Аляска

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1434 Весело

  Тук 4-ка като ни друсне и съобщават за щети ,а там всичко е ок. Дано не ни застига нещо от тоя род ,поне докато си пооправим малко държавата

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 2. 2 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#1] от "Karelson":

  Е смотана субарктическа провинция... ки поражения да има. На един от онея там му е умрел коня... вероятно.

 3. 3 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тези които правят разливите и ....искуствените земетресения си ..действуват!!!Незная как така толкова голямо земетресение по-високо от шеста степен по скалата на Рихтер....няма да има последствия???? Явно са решили да откъртят големи парчета, които да се стопят и да ....залеят света!?За да ни успокоят....разбира се че няма нищо страшно?!Май наистина смятат към 2012 година да ни затрият???Затова са тези глупави реклами за 2012 година!?Нали масовата информационна система е в техни ръце?! Могат да пишат каквото си искат и да всяват паника когато си искат и да ...успокояват пак когато си искат. Това новини ли са бре хазарски цигани такива???Новини са това което е истина! Например за България: ще показват всеки окръг или област. По всеки град отделно-този убили, това станало ...тези се родиха и така нататък!? А не като сега- това било, онова било и някаква котка се качила на едно дърво. Сега ще я спасяват. Еба си и новините им ...и не знам какво си?!Пък почти във всички държави си приличат новините, защото "те" са навсякъде и са въвели шаблон за всички телевизий!? Ако и това не забелязвате, грях Ви на душата!!!

 4. 4 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  така нататък!? А не като сега- това било, онова било и някаква котка се качила на едно дърво. Сега ще я спасяват. Еба си и новините им ...и не знам какво си?!Пък почти във всички държави си приличат...

  Прочитане на целия коментар новините, защото "те" са навсякъде и са въвели шаблон за всички телевизий!? Ако и това не забелязвате, грях Ви на душата!!!

 5. 5 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  HAARP !!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 6. 6 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#1] от "Karelson":

  Скалата на Рихтер отразява магнитуда в епицентъра, така че относно поражения на земната повърхност е твърде условна. Понякога земетресения с магнитуд 3-4 са много по-разрушителни от такива с 7-8. Зависи на каква дълбочина е, как са разположени геологическите пластове и от какво се състоят и от много други фактори. Преди 2 години в София имаше земетресение с магнитуд 4,4. И какво? Да сме се изпосъборили?

  Щетите на земната повърхност се оценяват по скалата МШК и нейните деривати.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 7. 7 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Хората добиват "ГАЗ".
  Шистов нали тъй.Или
  пак не то.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 8. 8 Профил на Mda
  Mda
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Както Гилгамеш каза, скалата на Рихтер мери енергията на земетресението в епицентъра. Съответно, ако епицентъра му е на голяма дълбочина - както в случая, докато стигне до повърхността голяма част от тази енергия ще се загуби и разсее в подземните слоеве. Много по-унищожителни са земетресенията, които са близо до повърхността и разбира се в населени райони.

  За пример мога да дам земетресението в Нортридж, Калифорния - 1994. То също е било 6.7, но епицентъра му е бил на 17 км под земята и е било в относително населен район, съответно е причинило десетки смърти и около 10 хиляди ранени.

  Като сравнение второто по магнитуд земетресение, което някога е регистрирано е било отново в Аляска през 1964, с магнитуд от 9.2 и се е намирало на около 25 км под земята! (Скалата на Рихтер е логаритмична, което значи че между магнитуд 6 и магнитуд 7 енергията е 10 пъти по-голяма, между 6 и 8 - 100 пъти, между 6 и 9 - 1000 пъти) Имало е само 9 директни жертви от земетресението и още около 120 от цунамитата, които то е предизвикало.

  Заключение - не е че 6.7 е слабо земетресение, по-скоро Аляска е отдалечена и не толкова населена.

 9. 9 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  А бе какво спорите, в Аляска къщите са дървени, а не тухлени или бетонни. Как се събаря дървена къща?

  "Сини, червени, зелени — заедно ако се обединят, страната веднъж завинаги ще се оправи". (баба Ванга)
 10. 10 Профил на konanvarvarina
  konanvarvarina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От сега нататък в Аляска ще има все повече земетресения. Ледниците в тази част на света се топят с главозамайваща скорост. Глобалното затопляне е факт най вече в тия географски ширини. Според мен Апокалипсиса ще започне от Аляска или Гренландия. Ще поживеем ще видим.

 11. 11 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  близо на хиляда километра от континента аляска,и на хиляда и двеста от чукотка,най близкото селище е на петдесет километра 39 човека живеещи в сглобяеми дървени къщички,които сигурно се клатят но труно падат.просто наблизо няма населени места затова и жертви няма надявам се.

 12. 12 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#10] от "konanvarvarina":никакви ледници няма там бе човек,вулканични острови са, раьона там е вулканичен и сеизмично нестабилен,затоплистките ти теории поне тука са не намясто,говоря за тоя случай .

 13. 13 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#8] от "Mda":

  Съгласен, но само едно уточнение - епицентърът винаги е на повърхността, затова и се нарича така. Там, където е самият удар - това е хипоцентър, а епицентърът е неговата проекция на земната повърхност.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 14. 14 Профил на nmemory
  nmemory
  Рейтинг: 328 Неутрално

  красиво е там

  рам памет решения
 15. 15 Профил на Mda
  Mda
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#13] от "Гилгамеш":

  Приемам поправката Все пак чак толкова добра по геофизика не съм

 16. 16 Профил на narkow
  narkow
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Когато отихнат земетресенията в главите на Ганьо балкански.Сичко ще си дойде на мястото.

 17. 17 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  № 5 ти си прав!!!А ти нарков от №16 имаш най-голямото земетресение в главата си, затова така пишеш за другите?!ЯВНО НЕЩО ГОЛЯМО СА ЗАМИСЛИЛИ, ТЕЗИ КОИТО ПОСТОЯННО МИСЛЯТ ВСЕ НЕЩО....И ИЗМИСЛЯТ НАКРАЯ. НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ НЯКОИ РАБОТИ СА СЛУЧАЙНИ. НЯМА ТАКИВА РАБОТИ!!!ЯВНО Е ЧЕ 2012Г. Я ВИЖДАТ КАТО ПРЕЛОМНА И ...ЖЕСТОКА СПРЯМО НОРМАЛНИТЕ ХОРА. ЩЕ ВИДИМ БОГ-ОТЕЦ ....ДАЛИ Е СЪГЛАСЕН С ТЕЗИ САТАНИСТИ И ...ЩЕ РАЗРЕШИ ЛИ ДА СТАНЕ ТОВА КОЕТО ИСКАТ???????

 18. 18 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ ДОЛАРА И ДА ....СЪЗДАДЕМ НОВА ИДЕОЛОГИЯ...ОСНОВАНА НА ВЯРАТА В БОГА?! НУЖНО Е НОВАТА ИДЕОЛОГИЯ ДА ПРОПОВЯДВА НЕ САМО НА ДУМИ А ....И НА ДЕЛА ЛЮБОВТА НА ЧОВЕК КЪМ ЧОВЕКА?! И НАЙ-ВАЖНОТО ДА НАКАЗВА САТАНИСТКИТЕ ПРОЯВИ-КАТО НАПРИМЕР УБИЙСТВА, РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ, КРАЖБИ В ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ И ТАКА НАТАТЪК?!ТРЯБВА ДА ИМА РЕД И ДИСЦИПЛИНА?!НУЖНО Е ДА ИМА УВАЖЕНИЕ КЪМ ПО-ВЪЗРАСТНИТЕ И ...РОДИТЕЛИТЕ. НУЖНО Е ДА ИМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ. ЗА ТОВА Е НУЖНО ДА ИМАМЕ НОВ ТИП ДЪРЖАВА С ЕДНА НОВА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, КОЯТО ДА КОНТРОЛИРА И МИНИСТРИТЕ, ВОЕННИТЕ, ПОЛИЦАЙТЕ И ВСИЧКИ СВЪРЗАНИ С ЖИВОТА НА НАРОДА НИ. ИНАЧЕ НЕ ВИЖДАМ КАК ЩЕ СТАНЕ. ЩЕ СЪЗДАДЕМ КОНТРАПАРТИЯ-ПРОТИВ ВСИЧКИ ПАРТИЙ ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ. КРАЙ НА ПАРТИЙТЕ И ПАРТИЙНОСТТА! СТИГА СА НИ ДЕЛЯЛИ НА ПАРТИЙ И НЕЗНАМ КАКВО СИ....ХЕ ЛЕ РЕЛИГИЙ И РАСИ И ИДЕОЛОГИЙ.ОМРЪЗНАХА НИ. АЗ ЗНАМ КОЙ ГО ПРАВИ! ХАЗАРИТЕ ГО ПРАВЯТ НАРОЧНО, ЗА ДА НИ ВЛАДЕЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. 19 Профил на narkow
  narkow
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И гледайте делатави да нестанат толкова лоши че ЗЕМЯТА ДА СЕ ОБЪРНЕ И ОТЪРСИ ОТ ВАС.(библията)!!!

 20. 20 Профил на narkow
  narkow
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "ebter":
  По спокойно,едно е да искаш другое да можеш и трето ичетвърто да го направиш.А иначе си прав напълно.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK