Уго Чавес ще е звездата на националния празник на Куба на 26 юли

Уго Чавес<br />

© Ройтерс

Уго ЧавесПрезидентът на Венецуела Уго Чавес ще бъде главното действащо лице по време на кубинския национален празник на 26 юли, предаде Франс прес, като цитира самия Чавес.


Венецуелският лидер е бил поканен от президента на Куба Раул Кастро да произнесе на 26 юли главната реч по повод националния празник на островната държава.
Чавес каза, че ще пристигне в Куба още в неделя вечерта, за да може да присъства на славната дата 26 юли в град Виля Клара, в централната част на страната, на тържествата по повод националния празник.


Същият ден Чавес ще се срещне и с Фидел Кастро, а във вторник ще има работна среща с кубински представители.
На 26 юли Куба отбелязва неуспешния опит от 1953 г. на командоси, водени от Фидел Кастро, да завладеят казармата Монкада в южния град Сантяго де Куба. С тази атака започва и Кубинската революция.


Венецуела отпуска значителна помощ за кубинската икономика, припомня Франс прес.

Ключови думи към статията:

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1933 Весело

  ЪХЪ.
  Като свръхнова!
  Светне ярко. После угасне.
  Колапс.
  Накрая черна дупка.

 2. 2 Профил на ханът
  ханът
  Рейтинг: Неутрално

  е това ще е яко. бих искал да съм там. велико шоу, представете си ако дойде ие делегация от КНДР и Китай..............

 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1040 Весело

  Тоя е голямо наказание. Горките кубинци. Дъртата латерна Фидел Кастро вече взе да запецва и да прескача, не може да държи речи по пет часа, обаче им докарват друга да им свири. Така е - като няма друго, на ви Чавес. За дрънкането си пари не ще.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 4. 4 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  До коментар [#3] от "Dehumanizer":

  Ако не друго, поне и Фидел и Уго умеят да говорят по няколко часа, без да запецнат, без да се повторят или без да е необходимо да четат. Реториката не се отдава на всеки. Добрите оратори са били много ценени още от древността. Мен лично много ме дразнят политици, дето като излязат да говорят си мънкат по носа и не вдигат поглед от листите пред себе си. Така де, дори и глупости да са, като са поднесени с финес, стават интересни.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 5. 5 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Ми само него си имат. Кого да поканят? Е ,може и Sendero Luminoso да дойдат , евентуално и от Позитано 20 ако не са на Ривиерата да харчат откраднатия резерв на НЗОК ...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 6. 6 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#4] от "VеnRus 2008":

  Абсолютно си на ясно и те подкрепям в това твое виждане, само в финала - не! Не може да се приказват глупости нито пред много нито пред малко хора, защото ставаш за смях и открити или прикрити подигравки в зависимост от политическата система.

 7. 7 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  До коментар [#6] от "renegat":

  Идеята ми е, че каквото и да каже даден политик, да умее така да го предаде пред публиката, че дори и глупостите да изглеждат като супер интелигентни неща. Не всеки политик го умее това, а поне 90% от тях постоянно дрънкат глупости.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 8. 8 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#4] от "VеnRus 2008":

  ...и още нещо да попитам: ...според теб диктаторите ги избира народонаселението за да го веселят и занимават и затова им гласува правителствени заплати, защото иска да живее по-дълго време в интересна театрална среда или?...Понякога това завършва доста трагично, ако си спомним оратора Адолф например... трябва да внимаваме все пак, защото стремежа ни към разнообразие може да ни вкара неподозиращо бързо в неочаквано големи неприятности ...

 9. 9 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#7] от "VеnRus 2008":

  ...някък не ти ли се струва,че небива да сме съгласни с това ...ще ми се да има по умни управляващи не само в България, щото тук много се проточи да няма...

 10. 10 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#4] от "VеnRus 2008":

  Намери си и гледай ето този филм:
  "Azúcar amarga". Производство: Куба, Доминикана, 1996 г.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 11. 11 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  ... за да отсееш зърното от плявата все пак се искат някои умения и когато повечето ги нямат, а останалата част не им се работи, реколтата изгнива и полза никому и никаква... тогава идват ОРАТОРИТЕ за да ни съобщят тази нерадостна вест..., която всички знаят предварително, НО СЕ НАДЯВАТ ТЕ ДА НЕ СА ТОЛКОВА ВИНОВНИ, АМИ НЯКОЙ ДРУГ, например съседа...

 12. 12 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Уго Чавес ще е звездата на националния празник на Куба на 26 юли

  Тази новина ми напомня парчето на ЪПСУРТ, в което Ицо Хазарта пее:

  Дай една цигара, ше те еба у звездата.

 13. 13 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  ...малко са народите по света, които имат чуството за гражданска доблест, демократична убеденост в правата си на хора желаещи да живеят по-добре от вчера с мисълта за ползотворен труд и лично щастие, много са малко,но е добре ,че ги има...

 14. 14 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#4] от "VеnRus 2008":

  Уважаема другарко Вен, скъпа Рус,
  Напълно споделям мнението ви за ораторите. Искам само да добавя следното. Добрите оратори работят предварително върху речите си, а ние, гениалните оратори, работим предварително върху публиката си. Глупаво е другарко Рус, акламациите и ръкоплясканията, да стават заложник на одобрението, или неодобрението на публиката. Предполагам, че ще съгласите с мен, скъпа Вен.

 15. 15 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  ... и двамата симпатяги и надарени "ОРАТОРИ НА ГЛУПОСТА" идват на власт благодарение на хитро но недалновидно предвидени обстоятелства. Коменданте Кастро, например разчита на една ярка диктатура избуяла на север, другия край на света и имаш нейната безрезервна подкрепа в името на МАНИАКАЛНИ подбуди за СВЕТОВНО ЛИДЕРСТВО, което претърпяваше постоянно циклично фиаско довело до нейния логичен край, а другият Команданте Уго избра не до там сигурния добив на въглеводороди за да изпадне в същите психични състояния и да забавлява но не и да помисли за тенденциите, които могат да назреят в последствие засягащи не само неговото лично ЕГО.

 16. 16 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  ... Каквото и да правят колегите на УГО и КАСТРО те никога не могат да задоволят милионите човешки съдби в техните нужди, а само да осигурят ВСЕОБщО МИЗЕРНО РАВНОПРАВНОБЕЗПРАВИЕ на народонаселението на подопечните им територии, защото само това е по силите на вяка една ДИКТАТУРА, а не друго. Примерите са красноречиви навсякъде, където индивидите са поставили съдбите си под ръководство, без да разчитат на собственият си избор на вродения си човешки инстинкт за сввободен и демократичен избор на развитие в преследването на правата си за лично, а от там и на общото човешко щастие, чрез свободния избор на занимание олицетворяващо ползотворен и ежедневен труд, осмислящ процесите на живеенето.

 17. 17 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Кубинците са поканили Уго Чавес, а ние Михаил Горбачов. Доколкото имаме безспорен национален празник, доколкото е Миша безспорен и колкото Уго спорен.
  Става въпрос за залива, а не за форума на прасетата.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
 18. 18 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#17] от "КУМЧО ВЪЛЧО":

  ...нито уго, нито миша са спорни,... спорни са само техните привърженици или критици, защото и двамата са действали в независещи от тях обстоятелства, а се възползват от тях, без да могат да подобрят нещо, самоче единият се води по документи за първи демократично избран президент/което не е нито верно, нито възможно/, а другият за първият диктатор на Република Венецуела/ което също е една фикция...

 19. 19 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  До коментар [#18] от "renegat":

  Разликата е, че Миша не беше демократично избран, а просто наложен на руският народ "отгоре", а Чавес наистина идва на власт с демократични избори, при това - два пъти, и то с голямо мнозинство.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 20. 20 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#17] от "КУМЧО ВЪЛЧО":

  Това за форума на прасетата беше точно в десятката, като иамериканската издънка в Залива на прасетата. А това за диктаторите и ораторите са си чисто форумни алабализми. Тези хора просто пазят страните си от нечистите намерения на американските СВИНИ. И то засега успешно. Докато Горбачов е една тъпа свиня , която предаде великата си родина. Макар че времето ще покаже най точно, кой кой е.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK