Пентагонът си поиска документите от WikiLeaks

В неделя адм. Майк Мулън, председател на Съвета на началник щабовете на американската армия, каза, че хората зад WikiLeaks може да бъдат държани отговорни за гибелта на американски войници и афганистански информатори, посочени при най-голямото изтичане на секретни данни в американската история.

© Associated Press

В неделя адм. Майк Мулън, председател на Съвета на началник щабовете на американската армия, каза, че хората зад WikiLeaks може да бъдат държани отговорни за гибелта на американски войници и афганистански информатори, посочени при най-голямото изтичане на секретни данни в американската история.Американското министерство на отбраната настоя в четвъртък собствениците на интернет сайта WikiLeaks незабавно да му предадат около 15 000 секретни документа за войната, които още не са публикувани. Освен това Пентагонът поиска да бъдат изтрити всички изтекли над 70 000 материала, които са качени досега в интернет.


"Призоваваме ги да постъпят правилно. Надяваме се, че ще се съобразят с нашето искане", заяви говорителят Джеф Морел.


По думите му единственият законен притежател на документите е американското правителство, както и че те са били откраднати.
Според Морел публичното разгласяване на секретни документи, включващи имената на афганистански информатори, вече е причинило щети. Настояването да се премахне изцяло тази информация от сайта има за цел да намали бъдещи вреди.


Около 80 специалисти от разузнаването трескаво преглеждат качените 70 000 документа и уведомяват правителствата и гражданите на Афганистан, когато преценят, че има риск от изтичането на информацията.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Този "сладур" Юлианчо днес е качил един инкриптван файл който е 20 пъти по-голям от всичките 77,000 фаила досега. Той не е специалист и самият той не може да прецени коя информация е опасна и коя не. По-правилно беше да публикува неща които са с политическа значимост за да си направи шоуто и да подкрепи мнението си за войната, Америка, Пентагона и тн. Но не и да поставя живота на стотици под риск. Можеше да постави всичи документи под екроу за да бъдат отворени след 20 или 30 години когато никой нама да бъде под заплаха за живота си. Ако толкова много иска да запази историята. Ако продължава така можа да дръпне котето за опашката.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 2. 2 Профил на Borislav
  Borislav
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Много помагачи се намериха за терористите в Иран.

 3. 3 Профил на _plamen_
  _plamen_
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Горките помагачи. Решили да направят принос срещу тиранията, а сега заради гадните доброчовеци трябва да си спасяват семействата от главорезите. От левичарството по-отврат има ли?

  Winora forever
 4. 4 Профил на Borislav
  Borislav
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#3] от "_plamen_":

  Не

 5. 5 Профил на ICO 77
  ICO 77
  Рейтинг: 450 Неутрално

  http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=bg&sl=en&u=http://wikileaks.org/wiki/Collateral_Murder,_5_Apr_2010&prev=/search%3Fq%3DWikiLeaks%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dgdl%26sa%3DG%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26channel%3Ds%26prmd%3Dvl&rurl=translate.google.bg&usg=ALkJrhhrsuGtODUvKtr3Y9ODfn19Ff9htw

  Ето и малко видео по въпроса за войната в Афганистан и ролята на сайта.Погледнете и после пишете мненията си по въпроса.

  Момчета, казва се стиропор, стерео-пор е животно пеещо на два гласa...
 6. 6 Профил на _plamen_
  _plamen_
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#5] от "christo77":

  Аман от тъпаци, които и на очите си не варват, а на тълувания от доброчовеци:

  http://www.wired.com/dangerroom/2010/04/2007-iraq-apache-attack-as-seen-from-the-ground/

  Winora forever
 7. 7 Профил на _plamen_
  _plamen_
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#5] от "christo77":

  Освен това, безмерни глупако, статията се отнася за събитие не Афганистан а в Ирак! Дръвник прост!

  Winora forever
 8. 8 Профил на Васил Колев
  Васил Колев
  Рейтинг: 294 Весело

  Следващия път като се видя с Julian, ще го черпя една бира. Защото той, за разлика от всички останали мухльовци (като някои от коментаторите тука) прави нещо, което е важно за всички ни и за това да живеем в един малко по-нормален свят. Показването на документите (а той не е пуснал всичките все още) може да застрашава малко животи - продължаването на авантюрата там застрашава доста повече, както се вижда от документите.

  Всъщност, даже върховния съд в щатите си е казал, че интересът на обществото да бъде информирано за такива неща бие интересът на който и да е друг (случаят с т.нар. Pentagon papers).

 9. 9 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Духайте го, тъпи фуражки!

 10. 10 Профил на cbs
  cbs
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#3] от "_plamen_":

  има. израелски гъзомийници като теб.

 11. 11 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#7] от "_plamen_":

  Ей юде,

  ти пък кво толкова си се впрегнал, бе?

  Да не си заплата при чичо ти Сам ?

  Или си си инвестирал всичките пари в акцийте някоя оръжейна фирма?

  Или си решил да се понаправиш на чифут, след като ти е писнало да си за арабите?

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 12. 12 Профил на true
  true
  Рейтинг: 616 Неутрално

  01. 08. 2010, 10:09

  256-Bit-Key за Wikileaks-файл

  Американското списание "Wired" съобщава в събота, че няколко дена след публикуването на класифицираната информация за войната в Афганистан от WikiLeaks, на страницата на WikiLeaks се появява файл с големина 1,4GB, заключен .
  На интернет страницата на „Cryptome“ предполагат, че става въпрос за защитено копие на документите, в случай , че USА службите заведат дело срещу WikiLeaks или създателя и Julian Assange.

  3X10 на степен 51, толкова години ще са необходими за разкодирането на файла с данните, който може би съдържа останалите непубликувани 15 000 документи от Афганистанския конфликт, които WikiLeaks не публикуваха заради защита на източниците на данните.
  „Cryptome“ предполага , че сътрудниците на WikiLeaks в случай на затваряне на тяхната страница ще публикуват парола, с която всеки може да си зареди файла. Разкодирането обаче е невъзможно. Файлът има 256-Bit ов ключ.
  Ако човек опита с Brute-Force-Algorithmus да декодира, може да тества с 10 на степен 18 ключа за секунда. Друг факт, за година ще се изразходват за разкодирането 30 Gigawatt .

  Техническата и персоналната организация на страницата WikiLeaks е разхвърляна по целия цвят. Съдържанието и всички комуникации са кодирани и защитени с най висок стандарт. „Аз не познавам нито един информант“, казва той. „И ако случайно срещна име , унищожавам всички указания и следи на място“.

  Assange живее сега в Исландия. Тук той помогна на правителството да формулира най строгия закон за пресата в света, нещо като защитна зона на издателства и медии. Като има в предвид повишаващата се цензура навсякъде той предсказва: „ Ще има една вълна на преместване на издателствата“. Той вече е намерил в Исландия място за главния сървър на WikiLeaks.

 13. 13 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Майк Мулето що не си свали от интернет, по-бързо е?

 14. 14 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Свободата на печата и речта стои над всичко. И колкото и да се пънат номенклатурчиците като Раковски, най добре е защитена в САЩ и от поне 200 години. Докъто другите сега се сетиха, в най-добрия случай след ВСВ. В държави като България още не се знае кой владее медиите и още има пребити и заляни с киселина журналисти. За любимата Русия да не говорим.
  Въпреки всичко не мога да не се замисля - ако Юлианчо има претенции за безпристрастен журналист, защо не публикува тайни на КГБ, Мусад, Сауди Интелидженс ... ? Това е негов избор и негова привилегия ... но аз пък, като мислещ човек не мога да не си задам въпроса - каква точно е целта му и мотивацията му? Нищо от неяата които публикува не е новост от политическа гледна точка. Всеки знаеше и преди публикацията му че войната в Афганистан е непопулярна, че има цивилни жертви, както във всички военни конфликти, че има разногласия между партньорите от НАТО, че Афганистанското правителство е корумпирано и замесено в търговията с наркотици, че Американците нямат доверие на Афганистанските войници. Кое точно е новост? Дори и в България тези неща се знаят. В САЩ това е предмет на всекидневна дискусия, защото почти всеки ден има жертви за които се съобщава по ТВ и се обсъжда. Та какво точно е новото? Осве това че някой е нарушил протокола и е подарил или продал секретна информация. И то това не е Високо Секретна информация а е на ниво ефрейтор. При това положение какво се опитва да постигне Юлиан? Дали би бил толкова смел ако имаше тайни на КГБ? Или щеше вече да е отровен с радиоактивни вещества? как мислиш Другарю Раковски? (и защо използваш името на голям Български родолюбец? По би ти прилягало Луканов или Станишев)

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 15. 15 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#14] от "kKk":

  Ами те го правят и публикуват всякаква изтекла информация от тайни служби , фатмаци и бизнес.... не само на САЩ , а и на други страни.... пълна програма....

  Ако му пратиш интересни документи напрмер за скандални практики в областа на производителите на машини за производство на полупроводници в Силиконовата долина... и той хоп ще ги публикува.... не само ЦРУ-то го мрази , ами и другите се го взели на мушка...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 16. 16 Профил на Васил Колев
  Васил Колев
  Рейтинг: 294 Неутрално

  kKk, вероятно част от проблема и езиковата бариера. Те и без това са ограничени в хора, ако им тръшнат например 10000 документа на иврит, вероятно няма да намерят начин да ги анализират... Иначе - те приемат информация от всички, и всички ги мразят

 17. 17 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#14] от "kKk":
  Свободата на печата и речта стои над всичко. И колкото и да се пънат номенклатурчиците като Раковски, най добре е защитена в САЩ и от поне 200 години.
  -------------------

  Блажени са веруищите! Я рагледай този списък и се запитай какво и общото между тези хора и (може би) ще ти стане ясно кой контролира медиите в америка.

  Gerald Levin, CEO and Director of AOL Time Warner

  Michael Eisner, Chairman and CEO of the Walt Disney Company

  Edgar Bronfman, Sr., Chairman of Seagram Company Ltd

  Edgar Bronfman, Jr, President and CEO of Seagram Company Ltd and head of Universal Studios

  Sumner Redstone, Chairman and CEO of Viacom, Inc

  Dennis Dammerman, Vice Chairman of General Electric

  Peter Chernin, President and Co-COO of News Corporation Limited

 18. 18 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Раковски, хайде сега публикувай списъка на тези които са собственици на Българските медии, на Руските. Моля, всички чакаме вече 20 години.
  А списъка който си публикувал е доста избирателен. Разбирам че се опитваш да заблудиш масите и да ги накараш да мислят че "Евреите" владеят САЩ. Ето ти списък на първите 100 бродкастинг и кабел компании. Тове е без хилядите регионални които имат голяма самостоятелност и без хилядите интернет медиини аутлети.
  Разбире се много влиятелни играчи, вкючително и правителството, винаги са се опитвали да спират или затрудняват изтичането на информация. Но в САЩ винаги, винаги това е било защитено от конституцията! От преди 200 години! И от тогава има съдебни дела и хора и организации се борят за ограничаване на тази свобода или за защитата и. И това е било още когато Българите са били роби, 99% от населението на Русия са били крепостни селяни - роби в собствената си държава, когато във Франция са имали император, когато в Германия са обезглавявали, когато Сталин е разсрелвал масово и тн. Това неотменно е било на първо място в конституцията на САЩ. Затова малко ми звучи фалшиво когато отмъстителни партийци като тебе се пенят за нещо в което нито вярват нито са възпитани да уважават. Единствената ти мотивация е омразата ти към Америка. Не любовта ти към свободата на словото, което никога не сме го имали в България, не при Турците, не при комунистите, не при мафиотите сега.

  A&E Television Networks
  ABC Television Network
  Adams Business Media
  Advance Publications, Inc.
  Advanstar Communications Inc.
  America Online (AOL)
  American City Business Journals Inc.
  American Media, Inc.
  Belo Corporation
  Bertelsmann AG
  BNP Media
  Boone Newspapers, Inc.
  Cablevision Systems Corporation
  CBS Corporation
  Clear Channel Communications Inc.
  CMP Information Ltd
  CMP Media, LLC
  Comcast Corporation
  CommerceConnect Media
  Community Newspaper Holdings, Inc.
  Conde Nast Publications
  Cox Broadcasting, Inc.
  Cox Enterprises, Inc.
  Cox Media Group, Inc.
  Cox Newspapers, Inc.
  Crain Communications, Inc.
  Cygnus Business Media
  Discovery Communications Inc.
  Disney Publishing
  Dow Jones & Company, Inc.
  Dow Jones Local Media Group
  E.W. Scripps Co.
  Emmis Communications Corporation
  Entravision Communications Corporation
  ESPN
  Evening Post Publishing Company
  Fairchild Fashion Group
  Fisher Communications, Inc.
  Fox Television Stations
  Freedom Communications, Inc.
  Gannett Company, Inc.
  GateHouse Media
  Gemstar - TV Guide International
  General Electric Company
  Golf Digest Companies
  Google
  Granite Broadcasting Corporation
  Gray Television, Inc.
  Gruner + Jahr USA
  Hachette Filipacchi Media U.S., Inc.
  Hearst Corporation
  Herald Media Inc.
  Hollinger International Inc.
  Home Box Office (HBO)
  InterActiveCorp
  Journal Communications, Inc.
  Journal Register Company
  Knight Ridder Inc.
  Lagardere SCA
  Landmark Media Enterprises LLC
  Landmark Community Newspapers, LLC
  Lee Enterprises, Inc.
  LIN TV Corporation
  Martha Stewart Living Omnimedia, Inc.
  McClatchy Company
  McGraw-Hill Companies
  Media General, Inc.
  MediaNews Group, Inc.
  Meredith Corporation
  Morris Communications Company LLC
  National Geographic Society
  NBC Universal
  New York Times Company
  Newhouse Newspapers
  News Corporation
  News World Communications, Inc.
  Nexstar Broadcasting Group, Inc.
  Nielsen Business Media
  Ogden Newspapers, Inc.
  Parade Publications
  PennWell Corporation
  Penton Media, Inc.
  Poynter Institute
  Primedia Business Information
  Primedia Enthusiast Media
  Primedia Inc.
  Prism Business Media
  Pulitzer Inc.
  Quincy Newspapers, Inc.
  Raycom Media, Inc.
  Reader's Digest Association, Inc.
  Reed Business Information
  Reed Elsevier
  Rodale Inc.
  Seattle Times Company
  Sinclair Broadcast Group, Inc.
  Source Interlink Companies, Inc.
  SourceMedia, Inc.
  Stephens Media Group
  Sun-Times Media Group, Inc.
  The Nielsen Company (VNU)
  Thomson Reuters
  Time Inc.
  Time Warner Inc.
  Tribune Broadcasting
  Tribune Company
  Tribune Publishing
  Turner Broadcasting System, Inc.
  United Business Media plc
  Univision Communications Inc.
  Viacom Inc.
  Village Voice Media, Inc.
  Virgo Publishing
  VNU Business Media
  VNU N.V.
  Walt Disney Company
  Warner Bros. Entertainment Inc.
  Washington Post Company
  Weider Publications, Inc.
  Ziff Davis Media Inc.
  Хайде сега провери кои са Шефовете на тези корпорации. Тъпак.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 19. 19 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#18] от "kKk":

  Това, че има много медийни компании не трябва да те заблуждава, гледай кои са фирмите шапки (много често самите те свързани с една друга).

 20. 20 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Васил Колев, аз самият казвам че няма нищо лошо да публикува част от тези документи или дори и всичките но да вземе мерки да защити хора които са замесени. Ако се опитва да направи политически фурор ... не се получава защото всичко което е публикувал е достатъчно известно и непрекъснато се коментира.
  За да прочете и филтрира 70,000 документа ще му трябват 4 човеко години. Ясно е че не са го направили. Значи имат дилемата дали да публикуват всичко и да прецакат невинни хора или не. Аз мисля че всеки журналист трябва сам за себе си да реши тази дилема. Ултимативно в края на краищата виновни са тези които са разрешили изтичането на информация - УС Арми. те да си оправят протокола за секретна информация. Това обаче пак не отменя моралния въпрос пред УикиЛийкс. Сега публикуването на инкриптед филе от 1,4Гб също звучи като заплаха - ако ни пипнете ще отворим файла. Което е шантаж по всички дефиниции. Или публикуваш всичко на "сляпо" и казваш ние не упражняваме контрол върху информацията а само сме форум или ако ще публикуваш избирателно трябва да си готов да поемеш отговорност за избора си.
  И все пак има закони за публикуване на информация която не е твоя собственост. Особено ако е секретна. Ако ти имаш компания и недоволен служител изнесе секретна информация и някой я публикува може да ти разори бизнеса. так че има закони за тези неща не само в САЩ а и международни.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 21. 21 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Раковски №19, прав си. Шапките стават все по-малко и по-малко. Това е проблем който се дискутира често. Но си има и антитръстови закони които ги регулират тези неща. Не можаш да ми кажеш че ФОКс Нюз и МСНБСи защитават едни и същи интереси. Едните са доста на дясно, другите доста наляво. В регионалните медии не съм забелязал голямо залитане, изключваме много влиятелните регионални медии като Ню Йорк Таймс или ЛА Таймс или Чикаго Трибюн ... Освен това интернет медиите набраха много голямо влияние в последните 10 години.
  На мене проблема ми е че все пак трябва да има някъва отговорност от страна на публикуващия независимо дали е Уики Лийк или някой вестник. Аз не бих имал нищо против УикиЛийк ако бяха публикували редакторско мнение подкрепено с няколко избрани файла и да кажат за всеки който се съмнява в нашето мнение имаме всички доказателства. Сега е малко повече политизирано отколкото трябва. А и аз по принцип бих се замислил на кой правя услуга ако публикуваното от мене ще убие някой. Но това съм аз, разни хора разни идеали. Ето ти си на върха на щастието докъто аз се съмнявам.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 22. 22 Профил на Дай Варъ  Дай Киречъ
  Дай Варъ Дай Киречъ
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#18] от "kKk":
  "И това е било още когато Българите СА били роби..."
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Ау (на американски Ууаауу), пази Боже слепо да прогледа и българин, на чистак американец да се обърне.
  Пък може и от възторжено чифутстващите да се окажеш.
  Абе ти оторизирания за България "Kloreroe" на "Ku Klux Klan", ще задминеш по американственост.
  И шампиона по натегливост - Реалист, ТОО.
  То възбуда, то преклонение, то Год блейс Амеруика тохип-хип юряя, на куп и в големи количества бе.
  Говори ККК за Българите, дето "СА били роби", българският американец - американският българин.
  Я размахай пред форума зелената карта и издекламирай с дръзновение и патос американския аналог на:
  "Читайте, завидуйте - я гражданин Советского Союза.."
  Маяковско американче форумно. Пейтриът раиран, петолъчков.
  Тръгнал доброволният роб-патриотар американски за робството на Българите да мутолеви. Хюмне.


  Свободен Зидар - Дюлгерин Либерал
 23. 23 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Дай Варъ Дай Киречъ, пийни един валерян. Ще те отпусне малко.
  Аз съм по-Българин от тебе, защото децата ми които са раждани в САЩ говорят Български по-добре от тебе и са по-големи родолюбци от тебе. Аз мисля че е дълг на всеки истински Българин да вижда лоште неща в България и да ги критикува и да се опитва да ги подобри. На мене не ми минават такива обвинения в стил, партията е непогрешна, тъпчо. Ако се съмняваш че първа точка от Американската конституция е "Свобода на словото, вероизповеданиети и правото на събрания и асоциация" ... запиши се на някой курс. Може и да ти го обяснят. Конституцията е написана и ратифицирана през 1787 През 1791 са добавени Bill of Rights като номер едно е свобода на словото и тн. Хайде сега провери кой е бил на власт в България от 1396 до 1878, тъпак. И ако можеш да четеш, пробвай се да разбереш какви права са имали през 1791г в Русия, Турция, Франция ... За последните 200 години има стотици съдебни дела които са атакували или защитавали свободата на медиите в САЩ а през 2010г в България още не знаеш кой притежава коя телевизия и кой вестник, тъп капут. Така че ако се мислиш за голям патриот, хайде на улицата да протестираш както са правили някой народи преди много, много години. Аз не можех да понасям обществения строй в БЪлгария и овечдушието на такива като тебе, затова се опитах да направя нещо но комунистите ме прогониха. За да се спася се махнах. Аз поне опитах. Ти какво си направил за родината си? Или колата на старо, ракията и чалгата са достатъчни за тебе?

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 24. 24 Профил на Дай Варъ  Дай Киречъ
  Дай Варъ Дай Киречъ
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#23] от "kKk":

  "Аз съм по-Българин от тебе, защото децата ми които са раждани в САЩ"
  "...затова се опитах да направя нещо но комунистите ме прогониха. За да се спася се махнах. Аз поне опитах."
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Направо от американски спътник се вижда американския ти (пардон български) задокеански патриотизъм.
  Я си припомни кога се изнесе (писал си го) и провери кога се изнесоха червенушките и отрочетата им със заграбените капитали в твоята задокеанска родина, патриоте. Да не са дошли за да те прогонват и от там ?
  Амрикан пейтриът, за български патриотизъм да ни говори.
  Обаче нема да се косиш. Побиваш на моравата отпред раирания байряк с многото петолъчки, фащаш се за сърцето, га че ще те тряска инфаркт, изопваш вратни жили и - три пъти "Янки дудъл" на висок глас. Да олабиш напрежението. И да ти се зачете, като червена точка по "патриотичния закон". То българчета - Киряк-Стефчовци - по-турци от турците е имало по турско, че сега едно ККК - по-американче от американците ще ни очуди. За робство тръгнал да пише ККК. Нещо за отделните места за сядане, горящите кръстове и въжетата с клупове, преметнати през клоните преди това, няма ли да споделиш ? Американский, възторжений певецо за свободата на робите.
  И вземи сега изкопирай пак по азбучен ред, но този път и кварталните кабеларки, че да ти повярваме на фарисейщините за медийната ви независимост от еврейските агит-контрольори. За 200-та ви години свобода и свободен достъп до информация, особено след като не можахте да намерите двигателите от стомана и титан на "боинга" с изчезналите по трасето крила, дето уж се заби в пентагона. И дето още няма сила, която да ви накара да публикувате скоропостижно конфискуваните касети от всички охранителни камери, с изключение на 5-те секунди орязан запис само на пламъците, но не и това, което се забива. Заблудо трибуквена.


  Свободен Зидар - Дюлгерин Либерал
 25. 25 Профил на Дай Варъ  Дай Киречъ
  Дай Варъ Дай Киречъ
  Рейтинг: 561 Весело

  ККК - "овечдушието"
  Много интересна грешка. Добре знаещия българския език американец.
  Ние българите пишем "овчедушие". Само руснаците имат "овечка" и съответно "овечедушие".
  Вълчедушния български патриот, дето се изнесъл тихо по терлички, когато тука площадите бяха пълни с протестиращ български народ със сини знамена ще ми дрънка за "хайде на улицата да протестираш както са правили някой народи.."
  Американският пейтриът, ще ни дава акъли на нас, дето имаме бизнес в България и си плащаме данъците в България, и си раждаме и отглеждаме децата в България. И дето за това приложихме гражданската си активност. Защото тука, а не в задокеанската ти втора родина бяха БКП и ДС. Дай пак нещо за ракията и чалгата, щото друго, като те гледам не можеш да измътиш. Можеш да добавиш и шопска салата.

  Свободен Зидар - Дюлгерин Либерал
 26. 26 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1499 Весело

  До коментар [#25] от "Дай Варъ Дай Киречъ":

  По разконспириране на американо-юдео-комунистически заговори двойка. Седни си. Думана руски овечдушие няма. Най-вероятно човекът е разменил буквите , което го правят всички.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 27. 27 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  По темата: Разбирам че за другарите громители на УСА-то е първа радост да четат такива документи , да громят империализъма пред гаражите на по водка , ама става дума за живота на стотици хиляди американци. Естествено вас животът на българите не ви интересува , камо ли на американците.
  И преди да изсерете някоя простотия - не казвам ,че има лошо да се дава информация на обществото. Казвам че има лошо да е по такъв начин. Можеше да се направи резюме , да се каже какво пише , а това което застрашава животът на стотици хиляди - преразказано , така че да не е опасно. Но качването на документа 1 към 1 в интернет е проява на пълно плиткоумие

  15.02.1989 - 07.02.2018
 28. 28 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Дай Варъ Дай Киречъ, начина по който пишеш е доста несвързан. Не ти се разбира лесно. Обвиняваш ме че правописа ми не е добър. Да така е защото се пиша на QWERTY. Мисля че всички разбират за какво пиша. Подмятанията ти че съм от комунистическите имигранти е глупаво защото аз напуснах България доста преди 1989. Знам че не можеш да схванеш как така човек може да бъде патриот за страната в която е роден и в същото време и за страната в която е избрал да живее. Доста Българи от твоето тесто имат проблем с това. Ще ти помогна. Спомни си на времето как учехме за Другаря Георги Димитров и за втората му родина СССР. Е нещо такова е. С единствената разлика че правителството на САЩ никога не ме е карало да бъда предател на БЪлгария или да им помагам да установят власт на Демократите или Републиканците в България и да променят конституцията, нещо което вашия другар Гошо тарбата е направил. Започваш ли да схващаш вече или трябва да ти начертая схема? Само за сведение 12% от хората в САЩ не са раждани в САЩ и си живеят добре и си обичат родните държави и САЩ. Това са около 35 милиона. Така че е време да преосмислиш дефинициите от татово време. Вече сме 2010. Хората живеят свободно навсякъде по света и не ги смятат за невъзвращенци.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 29. 29 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#28] от "kKk":

  "Само за сведение 12% от хората в САЩ не са ражд ани в САЩ и си живеят добре и си обичат родните държави и САЩ. Това са около 35 милиона. Така че е време да преосмислиш дефинициите от татово време. Вече сме 2010. Хората живеят свободно навсякъде по света и не ги смятат за невъзвращенци. "
  От няколко години насам това не е вярно. Особено за мексиканците (изобщо латиносите) живеещи там. Да не говорим, че индианците настяват за заемите си (белите са нарушили 150 мирни договора и не го отричат), а негрите искат обезщетения за робството. За каква свобода плещиш!? Влез в час. За тези неща малко се пише иговори . наблегни на информацията, пък после приказвай.

  Аз знам много малко.
 30. 30 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Такава държава като САЩ е без бъдеще: тя няма история, Средновековие, Ренесанс , манастири и пр. Няма фундамент, основа, корен.

  Аз знам много малко.
 31. 31 Профил на the Onion
  the Onion
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#28] от "kKk":

  Колега, браво за коментарите! Жалко че не съм в СФ да те черпя една бира.

  Tu Stultus Es
 32. 32 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Изобщо англо-саксонския модел на обществото се провали. Най-вече в САЩ. Управлението е в ръцете на чужди на първоначлната идея (протестанството) субекти : Барак ХЮСЕИН Обама, Бен Шалом Бернанке и ( НЕ МАЛОВАЖНО!) католикът вицепрезидент Джо Байдън...

  Аз знам много малко.
 33. 33 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Винаги, когато има криза почват препирни кой е виновен, обвинеия и контраобвинения, тонът се повишава и накрая се стига до кютек. Като изход от положението. На този етап така постъпват хората. САЩ не са изключение :
  Arizona Sheriff: ‘Our Own Government Has Become Our Enemy’
  ( Нашето правителство стана наш враг.---!!!!)
  Monday, August 02, 2010
  http://www.cnsnews.com/news/article/70324

  Аз знам много малко.
 34. 34 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#30] от "istorika":

  А може би точно затова има бъдеще. Защото нищо не и тежи, няма скрупули, няма традиции. Нещо като хлебарка. Съзадено да оцелява и завладява нови територи.

 35. 35 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 746 Неутрално

  istorika, Тъпак, Харвард университета е на 600 години. Университета в Бъркли е от 1868г те по стар от Българската държава. И само не ми се втрисай за 1300г БЪлгария. История Славянобъргаская е написана 1765г но е популяризирана чак през 1825г като Рилската преправка. И ако знаеш това е книгата която започва да поощрява и пропагандира българщината. Без тази книга спокойно можеше и да се наричаме Турци или Гърци или Сърби. Нишката на историята ни е толкова тънка че човек тръпки го побиват като си помисли как сме оцелели и то е благодарение на една шепа свестни хора и благодарение на толерантността на Османската Империя. Ако Сюлейман Великолепни беше царувал един век по-рано сега нямаше да има БЪлгарски народ. Само погледни помаците които в днешно време, сега грешно но открито се наричат Турци.
  И ти си взел да ми философстваш че Америка няма минало или бъдеще! Тъпак. Покажи ми една държава която да има същата Конституция, Държавно, Финансово и политическо устройство без промяна за последните 200 години. Неграмотен тъпак.
  Ако си беше направил труд да прочетеш конституцията на САЩ която е 20 страници (не 200,000 като Лисабонския договор) щеше да знаеш че от 1791г в САЩ по закон има свобода на вероизповеданието и няма значение каква вяра изповядваш. Кенеди е бил католик и президент.
  Такива като тебе ще погубят България. Защото никога не гледате как да подобрите или помогнете на държавата си а само как да я продадете и ограбите.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 36. 36 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Горното изявление е първия по-смислен ход -досега имаше само отричане и високомерие на ощипаната мома на хорото. Това говори, чак сега се организират и се опитват да вземат инциативата и да диктуват положението. Две седмици след публикуването на документите! Което говори за пълно неведение, изненада и объркване .Лошо! Много лошо! а и преди публикуването на документите се знаеше, че ще има такова нещо поне два месеца по-рано !!! Сигурността в армията е едно от най - важните неща. Ако не и най-важното. Представям си как са се кискали в ГРУ!
  А със заплахата, че е правилно това, което Пентагонът иска, се афишира безсилна злоба и глуха ненавист. Т.е. ние ще вършим престъпления и никой не може да ни съди!

  Аз знам много малко.
 37. 37 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "Университета в Бъркли е от 1868г те по стар от Българската държава. "

  До коментар [#35] от "kKk":

  Коя Българска държава знаеш? Достатъчно... Истерията ти е индикация за нищони задръжки - нещо характерно за невежеството. Личи си!
  До коментар [#34] от "niakoi_si"

  С "може би..." нищо не става!

  Аз знам много малко.
 38. 38 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#35] от "kKk":
  За тебе историята започва от 1868 г. ... Просто непобедим! ...Простак..

  Аз знам много малко.
 39. 39 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#35] от "kKk":
  "И само не ми се втрисай за 1300г БЪлгария"
  Нямам и намерение!!! България е държава на 7-8000 години.
  Това, че е фалщифицирана историята не променя нищо!
  Китайците вземат от нас календара , но го променят и го лишават от астрономическия му смисъл . В Британската Енциклопедия няма и дума за него, макар, че е най-точния и най-древния. А много по-рано сме имали държавно устройство и институциии и те са ги взаимствали от нас .
  Защо не млъкнеш?

  Аз знам много малко.
 40. 40 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#28] от "kKk":
  Да подцениш хора като шерифа на Аризона, губернатора на Тексас, на Аляска , Калифорния говори за ....ИДИОТ!

  Аз знам много малко.
 41. 41 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Защо не си смениш ника? Например ...ТЪПАК.
  До коментар [#28] от "kKk":

  Аз знам много малко.
 42. 42 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 746 Неутрално

  istorika№38, Съвременна България започва през 1878г (не през 1868) и се нарича Трета Българска Държава, тъпак. Смени си ника. Преди това има Отоманска Империя. Няма Българска Конституция, няма Българско правителство, Няма Български съд. Българите не са избирали никой от управниците си през тези 500 години. От създаването на Третата Българска държава до сега са изминали 132 години от които 45 години комунизъм където по конституция Българите бяха лишени от политически избор и 20 г след това през които са лишени от "практически" избор. Само ни погледни управниците. Това прави едвам 70г като повечето са в първата половина на миналия век. Най-стария ни университет е на 100 години. Нямаме нито една свободна гражданска организация или движение което да е съществувало повече от десетина петнайсет години. Все още нямаме гражданско общество в което закона да е над личността и ти тъпак такъв имаш очи да заблуждаваш хората че модела на САЩ не работи! Които са истински родолюбци могат да видят проблемите в страната могат да видят хубавото в чужбина и искат нещата да се оправят и подобрят. Най-голям напредък в Русия има по времето на Петър Велики - най-големия "чуждопоклонник" на света. В Турция е по времето на Ататюрг, също смел човек, който променя всичко в държавата си с "чужди" идеи. Ти плюеш по нещо което не си виждал, не разбираш и очевидно е против личния ти морал. И понеже са те учили в отделенията че омразата към Америка и любовта към Русия са свещени сега си мислиш че си патриот? Не не си! Ти си лумпен който носи вреда на народа си. Само тези които могат да видят кое е хубаво в Америка и Европа и са готови да се борят и да го внесат в България за доброто на всички само те са истински патриоти. Другите са мърди или Руски шпиони.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 43. 43 Профил на Penyo Nikolov
  Penyo Nikolov
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#35] от "kKk":капута

  Харвардският университет е основан на 8 септември 1636 г. като Кеймбриджски колеж, до началото на 19 в. е средно училище.
  по една проста сметка,като прибавим към 1636 още 600 год,сега трябва да сме 2236 година.Като добавим и това,че е унивеситет от1800 год,значи тр да сме 2400 год.При нас е 2010,хамериканците "са винаги напред".
  Ей за това ти викам,че си капут.

 44. 44 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#21] от "kKk":
  Не можаш да ми кажеш че ФОКс Нюз и МСНБСи защитават едни и същи интереси. Едните са доста на дясно, другите доста наляво.
  -------------------------

  Няма ляво или дясно. Тези идеи са създадени за объркване на обикновените хора да си мислят, че има противоборство на идеи.

  Главният кукловод почти винаги е един и същ.

 45. 45 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#22] от "Дай Варъ Дай Киречъ":

  Хахаха. Майстор на словото. Бравос!

  kKk просто се покрий, че този и безпощаден.

 46. 46 Профил на Дай Варъ  Дай Киречъ
  Дай Варъ Дай Киречъ
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#28] от "kKk":

  "Подмятанията ти че съм от комунистическите имигранти е глупаво защото аз напуснах България доста преди 1989..."
  ----
  Абе трай си и не се обяснявай, че се издаваш бе ейджънт "ТРИКа".
  "Напуснах България доста преди 1989". Те баш червендалестите напускаха тогава бе заблудо трибуквена, като другаря Огнян Наков Дойнов и неговите съратници - червени технократи.
  Бе ти да не би да си от ония "комунистическите имигранти" - търговски представители, дето първо приватизираха външнотърговските дружества и сетне останаха на запад да чакат амнистирането на заграбеното?
  Или си се промъкнал в някоя "темная ночь", покрай Н-ското поделение на границата?
  Я раздуй на любознателното форумно население, някоя сказка, как си се покатерил на Берлинския дувар и с един левский скок си закрачил по пътя си към свободата.
  -------------------------------------------
  Пишел на QWERTY, ами да ний тука от где ще да знаем що е туй чудо. Ний пишем на клавиатури с лийаута на "Марица", и пускаме коментарите си с пощенски гълъби. Провинциално "тесто" сме туй нещо - "достата Българи от твоето тесто", сиречъ моето. Шушка напредничава QWERTY-на.
  -------------------------------------------
  А това, как обичаш двете си татковини омайни сладки, доказано със рибо-утрепителното:
  " Спомни си на времето как учехме за Другаря Георги Димитров и за втората му родина СССР. Е нещо такова е."
  Това е направо за Гинес. Нямахме такова чудо, но и с това се сдобихме - още един герой от Лайпциг, нещо като форумна "тараба" за окачване на героични автобиографии.
  Само за бъзик ставаш ейджън "ТРИКа"

  Свободен Зидар - Дюлгерин Либерал
 47. 47 Профил на Дай Варъ  Дай Киречъ
  Дай Варъ Дай Киречъ
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#45] от "Раковски":

  Свободен Зидар - Дюлгерин Либерал
 48. 48 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 672 Неутрално
  "Ататюрг...."

  До коментар [#42] от "kKk": "Съвременна България започва..." Спри се бе!!! България винаги е била съвременна! Затова предизвиква неистова завист и злоба! Даже и през турско пак сме били "по" и "най" : "...целия Константинопол вече 100 години говори Български, защото българи го строят, тъй като турците не умеят..." Доклад на Венецианския консул... 1550г."

  Най-красивите турци всъщност били българи

  "Изселниците от България са най-красивите хора в Турция, смята известният турски специалист по пластична хирургия професор Али Гюрлек.
  По думите му, при хората от средиземноморския тип главните анатомически особености - лице, ръст и тяло са непропорционални и тези хора нямат добър естетически вид.
  Изключение правят българските изселници, за които той казва: "Населението от региона на одринска Тракия и Бурса са с най-правилни и пропорционални анатомически черти. Това им придава красив естетически вид и по това се отличават от останалото население."
  Има и още...

  Аз знам много малко.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK