"Тайм" взриви дебат с шокираща снимка на корицата

Това е част от корицата на сп. Тайм с лицето на обезобразената Айша. Пълната версия на корицата е на следващата снимка. КАДЪРЪТ НАИСТИНА Е ШОКИРАЩ, МОЛЯ ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ГО ОТВОРИТЕ!Тя не може да чете и пише и никога не е чувала за американското списание "Тайм". Докато не й показали броя от тази седмица, на който нейното лице изпълва цялата първа страница. Лице без нос.


Така започва разказът на "Ню Йорк таймс" за едно от може би най-спорните решения в американската журналистика от последните години – да се публикува на корицата обезобразено от религиозни фанатици лице.


Става дума за 18-годишната Айша (фамилното й име умишлено не се съобщава), която е била наказана от талибаните и съпруга си насилник, от когото избягала, с изрязване на ушите и носа. При това разправата не е станала преди години, когато талибаните бяха господари в Афганистан, а през 2009г.
След като прекарала 10 месеца в убежище за пострадали от насилие афганистанки в сряда тя отпътува за пластична операция в САЩ. "Не знам дали това ще помогне на други жени. Просто искам да си върна носа", обяснява Айша по повод появата й на корицата на едно от най-популярните списания в света.


Критици на американското присъствие в Афганистан определят решението на редакторите в "Тайм" като "морален шантаж" и дори "военна порнография", а другият лагер го изтъкват като мощен призив за повече разум какво би последвало, ако Западът напусне азиатската държава сега.


Спорът се раздухва и от заглавието на корицата: "Какво ще стане, ако напуснем Афганистан". Без въпросителен знак.


Но очевидно ужасни неща се случват на афганистанките и преди контингентът на ИСАФ да си е тръгнал. Медии в страната твърдят, че убежищата за пострадали жени са прикрити публични домове, а разследващата комисия, назначена от президента Хамид Карзай се ръководи от консервативен молла.


Ричард Стенгъл, главен редактор на "Тайм", обяснява на сайта на списанието, че "снимката е прозорец съм реалността на случващото си – и на това, което може да се случи – в една война, която засяга всички ни". Айша е пример за религиозните ексцесии на талибаните и на пуштунските племенни обичаи в отдалечените краища на Афганистан.


На 12 години тя и сестра й били дадени на рода на талибан съгласно стар обичай за уреждане на спорове. Чичо им убил роднина на бъдещия младоженец и пролятата кръв била изкупена с даването на двете момичета.


След като достигнала пубертет я омъжили, но понеже през повечето време той се криел из планините, тя и сестра й били затворени при добитъка, третирани като роби и бити заради греха на чичо си. Айша избягала, но мъжът й я открил в Кандахар преди година, отмъкнал я обратно в Орузган и там за наказание й отрязал ушите и носа. Според обичая на пуштуните мъж, посрамен от жена си, все едно е изгубил носа си. Затова и той приложил съответно наказание, докато зет й я държал да не мърда.


10-годишната й сестра е още при талибаните и вероятно те изливат върху нея гнева си, а може и да са поискали от семейството й друго момиче да замести Айша.


Според сп."Тайм", по-сериозният проблем е, че Западът негласно е готов да преговаря с талибаните и правата на жените може да са една от първите отстъпки в името на успокояване на положението. "Трябва да сме реалисти. Не можем безкрайно да харчим пари и да пращаме войници. Трябва да има компромис, да се направят жертви", казва западен дипломат пред изданието.


ОБЯСНЕНИЕТО НА ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР
ЗАЩО ПУБЛИКУВАТ СНИМКАТА


"Дълго мислих дали да поставим този кадър на корицата си. Първо, исках да съм сигурен, че момичето е на сигурно място и че разбира какво означава да се появи лицето й на това място, че ще стане символ на цената, която афганистанските жени плащат за репресивната идеология на талибаните. Убедихме се, че Айша е пазена от въоръжена охрана в убежище на неправителствена организация и че ще пристигне в САЩ за серия пластични операции.


Прекрасно занем, че този образ ще бъде видян и от деца, които без съмнение ще го сметнат за шокиращ. Консултирахме се с детски психолози за потенциалния ефект. Според едни децата са свикнали да виждат насилие по медиите, но други го оцениха като много плашещ и стресиращ. Показах снимката на синовете си на 9 и 12 години и те веднага казаха, че съжаляват Айша и се чудят как може някой изобщо да й причини това.


Извинявнам се на читателите, които смятат снимката за прекалено силна и бих искал да чуя коментарите им.


Но на хората наистина се случват ужасни неща и е част от работата ни да се занимаваме с това и да го обясняваме. Предпочитам да предизвикам хората с това как талибаните се отнасят към жените, отколкото да го игнорирам. По-добре хората да знаят реалността, когато си мислят за това какво САЩ и съюзниците им трябва да направят в Афганистан.


Изтеклите в WikiLeaks секретни документи вече раздухаха дебата да войната. Нашата статия и зловещата снимка на корицата допринасят за този дебат. Не ги публикуваме в подкрепа или за критикуване на войната. Правим го, за да покажем какво реално се случва на място. Това, което ще видите в снимките и статията ни, не може да бъде открито в онези 91 000 документа: комбинацията от емоционална истина и надзърването в начина на живот в една трудна страна и последиците от важните решения, които предстоят"

Коментари (548)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Браво на "Time"! Тези неща трябва да се знаят.

 2. 2 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Ужас! Но за съжеление нищо не може да се направи в Афганистан. Руснаците опитаха със зверства, избиха 2 милиона .. нищо не стана. САЩ и НАТО опитаха с добро - строиха болници, училища .. същия ефект. Съчуствам им на жените и нормалните хора в Афганистан и ислямските държави но честно кажано не искам да плащам повече за това и не мисля че живота дори и на един единствен Европеец си заслужава да се пожертва за тях. В САЩ тази война е толкова непопулярна че просто не виждам как ще я продължат след Юли догодина.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 3. 3 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Според мен, представянето от "Дневник" е направено изключително професионално!
  Поздравления!

 4. 4 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  "...обичаи в отдалечените краища на Афганистан..."

  Ами не само там... Саудитска Арабия например.... и другите арабски страни.... повечето страни в Африка....

  Не може пък сега да окупираме всички от тях - защото ще почнат и на нас да ни режат носовете....

  Затова с телевизия и кока-кола по-може де постигнем нещо... ние белите хора...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 5. 5 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#2] от "kKk":

  За съжаление си напълно прав. Просто трябва да се сдържат там където са и да им пречим да пренасят варварските си порядки при нас. Напоследък в Европа зачестиха случаи на подобни "наказания" от общността и това е доста тревожно.

 6. 6 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#2] от "kKk":

  Руснаците доста е озориха, защото Осамата сваляше с ракета за $ 50 хил. съветски хеликоптер на стойност $30 млн.... и то по няколко хеликоптера на седмица, което доста натовари финансово СССР....

  Но първите, които са си счупили зъбите там, са били тези от британската империя през 19 век....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 7. 7
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:50 на 06/08/2010 от неговия автор.

 8. 8 Профил на зограф
  зограф
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Порядките, породени от исляма са повече от варварски.
  Тове не може да се толерира. Браво на "Тайм" за куража и доблеста да представят тези изващения пред световната общественост. Нека си направим изводите!

 9. 9 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1114 Разстроено

  Това, което са причинили на горката жена е УЖАСНО И НЕЧОВЕШКО!!!
  Опита, обаче това да се използва с популистки цели, е още по ужасно!!!


  TAKE THE RED PILL!
 10. 10 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Значи златно правило:

  "С идиоти не трябва да правиш нито бизнес и нито да водиш война срещу тях"

  Война трябва да водиш само срещу разумни / разбрани хора....

  Воювай си срещу Германия, Япония, България, Италия... няма проблеми... ама не срещу тез изроди...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 11. 11 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  "Тайм" събуждат дебат за нещата, които не знаем, а се случват и са реалност. Адмирации са силната гражданска позиция.

  Трябва глобално да се мисли за кампании против насилието, защото войните са политически инструменти, но в днешния свят не решават трайно подобни проблеми. Става дума и за най-развитите страни.

 12. 12 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#10] от "KOBOLD":

  Абсолютно вярно.
  Време е за ядрен удар в Афганистан.

  The biggest risk in life is not taking one.
 13. 13 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Alien, адски труден въпрос. какво да се направи там? Честно казано аз симпатизирах на Руснаците като се опитваха да направят нещо там. Колкото и да е лош комунизма ... не може да се сравнява с това което яредлагат ходжите. Никой не може да промени нищо там. Американците могат да ги смачкат и да ги държат в страх ... но това не отговаря на официалната политика. Никога няма да стане! Иначе всички които са служили там не могат да ги понасят. Аз съм работил с няколко души които са служили във Виетнам. Всички ми казваха че са харесвали повече Северно Виетнамците отколкото Южните. Сега сина на едни познати се върна след една година в Афганистан. Разправя че по гадни хора не е виждал. истински животни. Държат се като зверова с жените и децата си. Страхотна педерастия навсякъде. Голям процент въобще не виждат жена в живота си. Казва, ако си европеец или Американец веднага ще се опитат да те чукат. Лъжат, крадат, жестоки са. Абсолютно неграмотни. В Кабул няма нито един електротехник Афганистанец! Никакъв шанс нещо да се оправи някога. Нямат абсолютно никакво желание за демокрация, социялизъм, капитализъм ... нищо. Само шария и това е.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 14. 14 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Материалът е наистина потресаващ, но използването му за нелегитимни политически цели е крайно неморално и пошло.

  1. Подобни изродщини са се случвали в региона преди, очевидно се случват и сега, независимо от присъствието на западните сили.

  2. За девет години безуспешна окупация, съюзниците не успяха един кирлив бин Ладен да открият, камо ли да установят някакви адекватни, общодържавни и поне частично демократични власти. Всичкото е масова корупция (напомвана с пари на западните данъкоплатци), нескрита шуробаджанащина, племенни, регионални и религиозни лоялности и вражди, внезапни предателства на всички нива, и религиозна радикализация. Уви, изгледите това да се промени са нищожни:
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/afghanistan/7923059/Afghanistan-is-an-unwinnable-war-and-our-leaders-know-it.html

  3. Лично за мен равноправието на жените е еднозначно с нивото на цивилизованост. И въпреки това, еманципацията на афганистанските жени не бе сред целите на окупацията на Афганистан. Не желая това да прозвучи безчувствено - тъкмо напротив, не желая човешкото страдание да се ползва за евтина политическа пропаганда! Ако равноправивето на жените действително е действителен фактор във външната политика, то какво да кажем за някои от най-близките "съюзници" на Запада в региона като Саудитска Арабия или Кувейт?

  3. Както материалите от Уикилийкс (за много от които и преди се предполагаше, но които често бяха упорито отричани от военното командване и политическите лидери), западните сили са пряко отговорни за множество безпричинни масови убийства на цивилни. Които са не по-малко неморални от зверства като горното. И които подхранват нова омраза.

  Показаните на снимките зверства са отвратителни, но манипулативни публикации като горната с абсолютно нищо не помагат.

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 15. 15 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Тайм нека припомни, как с призиви за неверниците руснаци, провокираха пръкването на талибаните... а за оня, №2 ... басирам се, че построеното при окупацията на СССР беше построено много повече, отколкото при присъствието та НАТО... а за зверствата... САЩ затриха с присъствието си в Ирак към половин милион души до сега... от 2003-та. Двойни стандарти...

 16. 16 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#2] от "kKk":Всичко се дължи на наркотиците-Авганистан е на 2-ро място по добив на наркотици в света!!Талибаните затова толкова бързо си възвърнаха позициите!!!

 17. 17 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  Наистина е време да се покажат диващините на ислямистите. За да си затворят смръдливите усти на разни ислямисти и левичари, спекулирайки с демократичността на европа и Северна Америка, къдет всеки иа право на глас. Убити мюсюлманки ги има не само в ислямския свят, но и в Европа. Не че и европейци и американци не правят щуротии, но това да режат носове и уши, и да убиват с камъни е едва ли не традицинно при някои народи, които трудно биха били обвиняване като дивашки (иранците).
  Но и европейците трябва да знаят каузата на нашите войници в тези страни, а не само да дават ухо на ширещата се антивоенна пропаганда у нас и в Европа.

 18. 18 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Тайм ако се правят на принципни, нека сложат снимки на убитите с камъни и насечени с ятагани /да, ятаган/ жени в Саудитска Арабия, най големия приятел на САЩ в региона... и в същото време най голям финансист на тероризъм и най мрачната държава устроена на феодален принцип със закони от средновековието...

 19. 19 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Корто показва какво може да започне да се случва и в Европа ако продължим с криво разбраната толерантност, дето лека -полека изяжда главата на бялата раса.

 20. 20 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#13] от "kKk":

  Лошото става, когато тия изроди, обезумели от религиозен фанатизъм, се сдобият с модерни оръжия /платени от богати фанатици/ и действат според стратегията "Смърт на неверниците навсякъде по света" и "Да ислямизираме всичко наред".

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 21. 21 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ами рязането на глави - по НЕТ-а и телевизията ?? Добре е "лево- смърдящите в цивилизования свят- да видят с кого си имат работа, в 21- ви век...Понякога е нужно "цивилизационните "порядки да се налагат насилствено..Това е ..Сложна и трудна работа ...

  BIG AL
 22. 22 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Браво на редакторите в "Тайм". Умереността е едно от нещата, които тукашните ожълтяли вестници трябва да научат. Всъщност, трябва да го научат собствениците им, които нямат интерес от висока журналистика. Няма български "Тайм", няма български "Шпигел". Има български "Сън" и много по-лоши неща.

  Относно войната. Колкото и да е страшно сега, тази война трябва да продължи. Ние от запада сме длъжни да измъкнем тамошните хора от средновековието, защото ще сме принудени да посрещаме милиони бежанци, които искат нашата ценностна система за децата си, а те няма да са никак малко в следващите десетилетия.

  preklara rara
 23. 23 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Списанието е показало лицето на исляма- това е то- варварско, жестоко, античовешко. Нека всички го видят и най-вече ония, които говорят за толерантност , разбиране, мултикултурност и прочие словесна плява и така легитимират варварщината. Нека го видят и всички жени, които приемат исляма, защото се омъжват за муслими. Това е исляма - или с бурка или без нос!

 24. 24 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#6] от "KOBOLD":
  Искаш да кажеш, че $30 млн. струват 15 руски хеликоптера, нали?

 25. 25 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 229 Неутрално

  всичко е в ценностите и всички тикви по света трябва да го разберат, по света и у нас!?!

 26. 26 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Страшна снимка! Но още по-страшно е , че това става в присъствието на "освободителите", които основно май са заети с .......... маковите полета .
  Толкова много пари се изсипаха за въоръжаване и омраза , а това момиче само е трябвало да бъде спасено -да се научи да чете, пише, да се научи ,че има права и бъдеще ..колко струва това ...
  Дано наистина това не е само пропаганда за наливане на още пари и още мак !

  Свободата Санчо, ....
 27. 27 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ето още едно потвърждение за изродщините им:

  "Разследващият екип в Обединените арабски емирства е стигнал до заключението, че японският супертанкер M.Star е бил повреден миналата сряда при терористично нападение.

  Това съобщи Ройтерс, цитирайки новинарската агенция на ОАЕ. Дългият 333 метра M.Star съобщи за експлозия малко след полунощ, докато е преминавал през Ормузкия проток. Пострада е един от моряците, а корпусът е хлътнал, но няма пробив и теч.

  На това място между Арабския полуостров и Азия преминават около 40% от превозваният с кораби петрол в света. Районът се патрулира и от американски и западни бойни кораби.

  "Огледът и анализът от специализирания екип потвърди, че танкерът е бил мишена на терористична атака. Експерти на ОАЕ по експлозивите проучиха вдлъбнатината на корпуса и откриха на палубата останки от самоделно взривно устройство", казва източникът на агенция WAM от бреговата охрана, чието име не се съобщава.

  В сряда тази седмица групировка, твърдяща че е свързана с "Ал Кайда", пое отговорността за инцидента."

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 28. 28 Профил на devdimi
  devdimi
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Действителността е ужасна - нека се пише и говори за нея. Но надявам се никой не се заблуждава, че военното присъствие в Афганистан ще реши нещо - и сега да се изтеглят и още 10 години да седят резултатът ще е сходен.

  А един ден в Ирак струва 1 млрд, в Афганистан е подобно и това умножено по доста години вече.
  Да помислим от къде идват тези пари и къде отиват, кой ги плаща и какви са последствията.

 29. 29 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 672 Гневно

  Представете си колко е била красива тази девойка преди да я обезобразят талибанските изроди.Преставете си 4уствата й след обезобразяването и погубения й живот....
  Тва не са и изроди,това е нещо по-страшно....

  Защо сме още член на ЕСССР?
 30. 30 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#28] от "devdimi":

  Уви, гласът на разума често бива удавен в крясъка на емоциите.

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 31. 31 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  vlad76, прав си за наркотиците! Акъла не мо го побира, защо не ги спрат. Обяснението е че фермерита така се прехранвали. Но 90% от парите отиват в Талебаните! По-добре е да напръскат маковите насъждения и да лишат талебаните от огромен доход а после да хранят безплатно фермерите. те и така го правят сега. мисля че нещо много се довериха на стратегията на Петреъс за спечелване на "сърцата" на народа. народа никога няма да обича пришълците. В същото време не могат да ги оставят напълно. Каквото и да направят Американците там все е лошо. Може би трябва да си създадат една две бази на север при таджиките. Да се разберат с Руснаците и да ползват някоя база там и да ги праскат с безпилотните самолети. Друго решение бе виждам.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 32. 32 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#10] от "KOBOLD":

  "Война трябва да водиш само срещу разумни / разбрани хора...."
  Абсолютно погрешно. Нормалните хора трябва да живеят на тази земя, а не ненормалните изроди- те трябва да се ликвидират с всички средства .

 33. 33 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#14] от "WOI":

  Майната ти

  Пази Боже сляпо да прогледа и във фейсбук да почне да пише
 34. 34 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#26] от "Радостина":

  Радостинче,радост за очите ми,знаех си аз,че рано или късно за варварството на агаряните ще са виновни американците.
  Ти Радостина ли си или Велислава Дърдърева.

  Пази Боже сляпо да прогледа и във фейсбук да почне да пише
 35. 35
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:26 на 06/08/2010 от неговия автор.

 36. 36 Профил на studentka
  studentka
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Пълен ужас, къде сме бляли досега? По света има хиляди извратени обичаи и порядки, но някак си не мислиш за тях в обикновеното си ежедневие. Между другото снимката ми напомня на циганите, които обезобразяват децата си, за да просят. А момичето е хубаво... (не, че щеше да има разлика, ако не беше)

 37. 37 Профил на ANAGOR
  ANAGOR
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тази снимка и дебатите по нея са доста показателни за това защо нещата там не стават.
  Докато "ТЕ" режат уши и носове за постъпки, които на нас ни се струват елементарни, "НИЕ" се чудим дали да публикуваме някаква си снимка резултат от тези действия. Просто снимка.
  Според мен ще са нужни векове за да се постигне дори и приблизително равенство между "ТЕ" и "НИЕ".

 38. 38 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#32] от "marsena":

  Дано не си лице от женски пол.Защото си много прав/а/.
  Когато и жените стигнат до такива идеи нищо не може да спре онова което рано или късно ще се случи.

  Пази Боже сляпо да прогледа и във фейсбук да почне да пише
 39. 39 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#34] от "sbssbs":

  в СА- пръв приятел на САЩ през 2009 бяха осъдили на 100 удара с камшик жена -жертва на изнасилване , която е била и бременна ...
  Защо СА продължава да е приятел на САЩ , а ?
  Може ли да ми кажеш,а ?

  Свободата Санчо, ....
 40. 40 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#38] от "sbssbs":

  ЖЕНА СЪМ!

 41. 41 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Безумно жестоко, но ходи по нас, човеците, и няма какво да си затваряме очите пред действителността - ние сме потенциално най-опасния и сбъркан вид животно на Земята и тези страхотии ще ги има винаги тук и там. Нито да се месиш, че е скъпо, опасно и не решава проблема, нито да не се месиш защото е трудно да стоиш безучастен..

  И няма какво да се изолираме от страшната действителност на 3-4 часа път със самолет от нас. Всичко от което имаме нужда е... неизкривена информация и тогава любов, ако мога да се пошегувам в случая.

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 42. 42 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Разстроено

  Мдааа, естествено дебатът веднага се изроди от "талибаните режат носове на жени", във "а пък в САЩ бият негрите и искат петрол и наркотици". Личен поздрав за флагманите на леващината във форума WOI и Радостина, които реват при най-малкото нарушение на някакви права на обратни, палестински араби и т.н., но щом видят повод да плюят по САЩ и Запада хич не им дреме, че ония срещу които се води война са изроди.

  И отново пишат някои без да знаят - след окупацията на Афганистан на жените отново беше позволен достъп до университети и правото да работят. Така че напредък ИМА, колкото и да не им се вписва в картинката на закърмените в омраза към цивилизацията от която уж са част (поне много плюят като ги накарат да чакат някъде за виза и обясняват че са били в Европа преди да стъпи Човекът в нея).

 43. 43 Профил на Реконструктор
  Реконструктор
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#26] от "Радостина":

  Странно, полъх на здрав разум, при това от женска.
  Да, това е повърхностна пропаганда, предназначена за вътрешна консумация на западните полирани мозъци. Срещу един отрязан нос, имаме милиони зарибени с хероин деца. На теб лично, за кое ти пука повече, за собственото ти дете, или за някво в другия край на планетата?

  И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
 44. 44 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#40] от "marsena":

  И кой е тоя ..../ ще се въздържа от епитет/, който ми слага "-", защото казвам, че съм жена?

 45. 45 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  До коментар [#39] от "Радостина":

  И мога ли да знам това по какъв начин оправдава зверството от статията? Или ей така - важното е да громим империализЪма от англо-саксонски тип, а? Същото става и в Газа при любимците ти - ама що плюеш по Израел, който ги наказва?

 46. 46 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Радостина, с кой да са приятели в Ислямския свят? Ти кажи. Избери си една държава. Бяха приятели с Ирак. И селия Соц също. Египет ли е по-добре? Емиратствата ли? Иран? Пакистан? Това че правят бизнес с някои не значи че са приятели.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 47. 47 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Откачалници?!? Дайте им още права на мюсюлманите.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 48. 48 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  marsena44, ами талебаните. Да не мислиш че ги няма в БГ.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 49. 49 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 616 Любопитно

  До коментар [#45] от "Alien":

  Това е зверство/даже е меко казано/, и това в СА също е зверство, и децата- жертви на израелските бомби в Газа също са подложени на зверство ...Но защо ние "разумните" наричаме еднаквите зверства по различен начин.. Това не разбирам...

  Свободата Санчо, ....
 50. 50 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Горкото момиче! Поздравления на ДНЕВНИК за публикацията.
  Миналата вечер от любопитство изгледах един афганистански филм разказващ за две деца - "Бездомни кучета" се казва филма.
  Майката на дечицата беше осъдена на смърт защото мъжа й ,талибан, пет години изчезнал и тя го помислила за мъртъв и се омъжила втори път но в един момент се появява .Децата се наричаха "нощни затворници". През деня събираха дърва и хартия ,която продаваха на разни пекарни, а вечер се прибираха в затвора при майка си.
  Един ден надзирателите отказаха да ги пуснат в затвора и децата започнаха да мислят начин какво престъпление да извършат за да ги вкарат в затвора ,за да са близо до майка си.
  Филма е много тъжен ,макар ,че имаше и комични ситуаци ,а мизерията е потресаваща.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 51. 51 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#44] от "marsena":

  Така и гледайки тази снимка бихте ли ми отговорили дали наистина е РАЗУМНО, НОРМАЛНО, препоръчително приемането на мохамеданска държава в цивилизован ЕС???

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 52. 52 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Радостинче, защото "еднаквите" зверства на са еднакви. Ако убиеш деца и жена когато бомбардираш терорист който се е скрил между жените или в училище не е еднакво с убийството на момиче което иска да ходи на училище. Ако това не можеш да го разбереш ... много други неща няма да можеш да схванеш.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 53. 53 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#31] от "kKk":Най лошото е че май и американските спецчасти са нагазили яко в наркобизнеса!!А това с терора на талибаните-без тв ,без никакви медии е за да не знаят мюсюлманите че всичко е заради маковите полета!!!

 54. 54 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#51] от "АНТИПАТ":

  По този въпрос съм писала вече- ислямът е религия, която проповядва неравенство на хората и насилие, поради което трябва да бъде забранен, също като хитлеризма. За ислямски държави в ЕС изобщо да не говорим.

 55. 55 Профил на wuncho
  wuncho
  Рейтинг: Любопитно

  Така. Кой създаде талибаните? Ами създадоха ги тези които финансираха, обучаваха и въоръжаваха Бин Ладен и прочее бандити да се бият с руснаците - ЦРУ. И не само ги поддържаха по всякакъв начин, но и създадоха ислямската им доктрина за съпротива срещу атеистите от СССР. После тези "борци за свобода" до такава степен се изродиха в бандити, че талибаните се видяха на хората като освободители...
  И е толкова гнусно и отвратително САЩ и поддръжниците им да се правят на загрижени за доброто на жените или който и да било там, след като излязоха разкритията за произволно избиване на цивилни и покриването на тези случаи.. Когато си загрижен за някого не го убиваш "по грешка" и за удоволствие..
  Истина е че САЩ за в Афганистан за отмъщение. Това беше християн-фундаметалисткат доктрина на Буш и неговият "кръстоносен поход".
  Апропо, следва да си спомним радостните подскоци на Алиен и прочее псевдоконсервативна расистка измет, когато в Германия някакъв нацист уби жена мюсюлманка в съдебната зала, защото носела забрадка..
  Тоест, от една страна имаме примитивни и ограничени хора, които следват някакви варварски традиции (нямащи нищо общо с исляма), и няколко техни жертви.
  От другата страна имаме християн-расистите, които за отмъщение и назидание убиват хора в гигантски размери със съвременните си оръжия, окупират и колонизират суверенни страни, налагат марионетни правителства и се опитват да ограничават правата на хората в собствените си държави.
  Кой е добрият и кой лошият?

 56. 56 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Очевидно някои тук въобще не са наясно, че ако Западът се самозатвори, въпросните талибани и прочие ислямски радикали, ползвайки парите от продажбата на природни ресурси, ще продължат с много по-голяма упоритост да "прочистват" света от "неверниците" и да печелят нови територии - главно в Африка, Европа и Азия.
  Всеизвестен факт е, че мечтаят да ислямизират Европа през близките 50 години. За половин век построиха по 5000 джамии в Германия и Франция. В Англия също. Постоянно искат закони, позволяващи им да живеят по средновековен начин в сърцето на Европа.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 57. 57 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#42] от "Alien":

  Нищо не съм казвал относно негрите в САЩ, петрола и наркотиците. Дори съм частично съгласен с kKk и с теб за някои (не всички!) неща казано по-горе. Но се питам, ти като си толкова загрижен за правата на жените в Афганистан, какво ще кажеш за жените в Саудитска Арабия, Нигерия, Дарфур, Сиера Леон и куп други места, срещу които всеки ден се извършват подобни, че и по-тежки зверства? И вярваш ли, че удължаването на окупацията до безкрай (каквото е декларираното послание на тази публикация) ще помогне с нещо? Особено като се има предвид, че зверствата не са спрели.

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 58. 58 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 886 Неутрално

  [#6] - KOBOLD
  Да...... И тая трагедия се изроди в "за" и "против" руснаци/американци.
  Защо ги надценявате тия афганистанци? ...Били победили британците, били победили руснаците. Но как?
  Срещу британците, афганистанците бяха подкрепяни от руския император, срещу руснаците бяха подкрепяни от американците. Афганистанците са едни ксенофоби-диваци.Ако бъдат оставени сами са гола вода. Действията срещу талибаните са трудни поради пълната липса на пътна инфраструктура в тая държава. В момента талибаните са подкрепяни от пакистанските тайни служби. Но за това си има причина. В момента в който Афганистан се стабилизира, ще започне териториални претенции към Пакистан. Даже в момента пакистанските пущуни се самоопределят като афганистанци и определят Пакистан като държава-фантом.

  Да разлая троловете!!
 59. 59 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 450 Гневно

  Покажете изображението на онова ни,ожно НАДМЕННО британско консервативно КОПЕЛЕНЦЕ КАМЕРЪН ако е нужно заврете му я в устата докъто не се задуши, нека да премисли хиляда пъти докъде ни води външната му политика.
  А след това ако е нужно намерете онази ДЕМЕНТНА МУТРА БОРИСОВ И МУ Я ЗАЛЕПЕТЕ ВЪРХУ ПЛЕШИВАТА ГЛАВА, нека всички поддръжници на исляма много хубаво да си помислят с КАКВА НАПАСТ СИ ИМАТ РАБОТА.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 60. 60 Профил на wuncho
  wuncho
  Рейтинг: Весело

  "По този въпрос съм писала вече- ислямът е религия, която проповядва неравенство на хората и насилие, поради което трябва да бъде забранен, също като хитлеризма."

  И това го казва СЪЩОТО расистко същество, което ВЧЕРА обясняваше, че расите и хората не били равни и което сега призовава за насилие и убиване на хора заради религията им..
  Е НЯМА расист дето да не е малоумен!

 61. 61 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#52] от "kKk":

  Добре , но както АНТИПАД спомена по-горе защо ЕС /например/ желае да приеме Турция за член , след като скоро излезе статия за заровено живо дете - заравянето в земята на живо момиче било "нормално " по не знам какъв си обичай ???? Какво мислиш?

  Много мирише кКк, ама много.........

  Свободата Санчо, ....
 62. 62 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#55] от "wuncho":

  "Кой е добрият и кой лошият?" - този въпрос е сложен. Знам обаче кой е идиотът - ти. Вземете научете най-накрая, че талибаните ги създадоха пакистанските тайни служби, а не САЩ и Западът. Те подкрепяха хората, които талибаните избиха при идването си на власт. За "Северния алианс" чувал ли си? Не си - сядай двойка.

 63. 63 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  WOI, САЩ се опитва от години да прокара директива в ООН срещу геноцида в Дарфор. Познай кои ги спират? Русия и Китай! Ако САЩ започнат повсеместна къмпания срещу тези държави, което е невъзможно, кой има толкова пари и ресурси да го направи, но как мислиш. Дали и ти и още 90% от хората няма да скочите и да ги обвините че са световен жандарм? Защо Франция не го направи? Или Русия? Или дори ЕС като цяло?

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 64. 64 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 616 Разстроено

  До коментар [#43] от "Реконструктор"

  Нямам още деца , но ще ми пука разбира се за моето дете предимно..И както днес по-бързо ти доставят дрога след обаждане по-телефона , от пица ..нещата са много прозрачни ... Дрогата над всичко - американските войници ще се погрижат отсега за .... нероденото ми дете !

  Свободата Санчо, ....
 65. 65 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#60] от "wuncho":

  С малоумни мунчовци няма да споря...
  Само пояснямвам... Да смятам, че има расови различия, но в никакъв случай не призовавам за унищожаване на расите.
  И ДА смятам, че изродите-талибани трябва да се унищожават, също както масовите убийци и садистите. Какво неясно и нелогично има тук?

 66. 66 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Защо не слагат снимки от Саудитска Арабия ли???

  А вие като седнете на маса омешвате ли първото, второто и третото за да ги изядете заедно? Що се правите на ударени като много добре знаете, че живота не предлага идеални решения. Всяко нещо по реда си!

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 67. 67 Профил на wuncho
  wuncho
  Рейтинг: Любопитно

  хименно Аналиен.. Прочти си пак книжката, където пише как талибаните са се появили. Тоест как "подкрепяните от САЩ и запада" са се отдали на бандитизъм и изнасилвания и как при един случай на изнасилено момче хората са се обърнали към един от талибаните (учениците) да ги защити и прочее...
  Иначе да, прав си - тайните служби на Пакистан отново спонсорирани и обучени от САЩ и Запада, особено по времето на поддържания от САЩ и Запада военнен режим в Пакистан поддържат талибаните, защото това им е работата още от времето на руската окупация..

 68. 68 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#61] от "Радостина":

  Защото Ес или по конкретно група държави членки на ес ИМАТ СЕРИОЗНИ ИКОНОМИчЕСКИ ИНТЕРЕСИ с приемането на Турция към обединена Европа, от една страна консерваторите в Англия които са били поддръжници на Турция от времето на кралица Виктория и по назад и от друга германците в която държава иаляма се разраства все повече със всяка изминала година към тези и руги държави се упражнява натиск от страна на Турция, неините коалиционни мохамедански и не мохамедснаки партньори и най-вече САЩ.
  Тук политическите ходове се водят от интересите и от коалициите НЕ ОТ РАЗУМА НЕ ОТ МОРАЛА, първата световна война се повтори Европа не се е променила дори милиметър, политиците са същите ПСИХОПАТИ които започнаха и първата световна, балгодарение на БЕЗУМИЕТО ИМ СВЕТА ГОРЯ.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 69. 69 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#61] от "Радостина":

  Приемането на Турция в ЕС ще бъде геополитическо решение и е въпрос на време това да се случи. Нека не забравяме ,че Турция е с втора по големина армия в НАТО и е на практика буфер за настъпващия ислямски фундаментализъм.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 70. 70 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Радостина, нещо не се разбираме. Аз не мисля че ЕС иска Турция. И това че Турци си заравят децата само поткрпя моята теза че това са истинските зверства. когато войски на НАТО или САЩ или Израел убият дете или жена обикновено е по погрешка. Никоя западна държава няма доктрина за избиване на деца и жени. "Зверствата" стават по погрешка или като колатерал. истинските зверове са тези които избиха с газ цяло училище с момичета в Афганистан. Направиха го нраочно и само защото смятат че момичетата не трябва да ходят на училище. примери много. Не съм чул в САЩ някой да оправдава такива убийства, без значение дали са в Иран или СА или Афганистан.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 71. 71 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#57] от "WOI":

  За всички тези места съм писал нееднократно. И не одобрявам и режима в СА - а от него имам доста по-преки впечатления отколкото от Афганистан. Единственото, което прави саудитците недосегаеми в момента не е петролът, а фактът, че си стоят мирно в границите и държавата им преследва терористите, а не ги подкрепя (това, че има много саудитци терористи не е причина да се нападне държавата, то и в ИРА всички са ирландци). А иначе окупацията явно наистина не е решение - изолация му е майката. Ама пълна, на 100% - пък след сто години може и сами да стигнат до извода, че така не се прави.

 72. 72 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#69] от "Song":

  "Турция е с втора по големина армия в НАТО и е на практика буфер за настъпващия ислямски фундаментализъм."
  Само че хората би трябвало да си дават вече сметка, че тоя "буфер" се превръща в проводник!

 73. 73 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#67] от "wuncho":

  Виж сега - първо се запознай с фактите и тогава се пъни. Фантасмагориите ти въобще не ме вълнуват и няма да ги коментирам.

 74. 74 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#71] от "Alien":

  " А иначе окупацията явно наистина не е решение - изолация му е майката. Ама пълна, на 100% - пък след сто години може и сами да стигнат до извода, че така не се прави."
  Абсолютно си прав.

 75. 75 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Гледайте този документален филм за Иран, за да се убедите в хитлериския начин на управление в Иран от страна на аятоласите. И как се мачка един народ по най-безобразен начин - така, както талибаните искат да мачкат 17 000 000 афганистанци.

  FOR NEDA-НВО

  На 20 юни 2009-а 26-годишната Неда Ага Солтан е простреляна в сърцето от снайперист по време на протестите срещу корумпирани президентски избори в Иран.

  На 20 юни 2009-а 26-годишната Неда Ага Солтан е простреляна в сърцето от снайперист по време на протестите срещу корумпирани президентски избори в Иран. За разлика от много други жертви на режима, снимките и видеото на последните й мигове за часове достига до хиляди компютърни екрани. Така протестите в Техеран привличат вниманието на целия свят, а Неда се превръща в лицето на тази своеобразна иранска революция. Този документален филм разказва личната история на младото момиче и неговата трагична смърт. С ексклузивни интервюта семейството й разказва каква е била Неда, в какво е вярвала и за какво е мечтала. Филмът дава и представа за борбата на хиляди хора за един по-демократичен и свободен Иран.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 76. 76 Профил на wuncho
  wuncho
  Рейтинг: Любопитно

  Ах представяте ли си?! Жените и децата жертви в Афганистан, Палестина и Ирак били "колатерал"...
  И как добрите западняци всъщност гонели само терористите .. в гъстонаселени райони... с оръдия и ракети.
  Представете си само - става атентат в Лондон и кралските ВВС сриват два квартала на Белфаст, понеже там МОЖЕЛО да има терористи, които се крият сред хората...
  Или след атентат на ЕТА испански безпилотни самолети разрушават няколко сгради и една сватба, при което са убити 54 цивилни и.. двама "терористи"...

 77. 77 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#68] от "АНТИПАТ":
  Въпреки морала, въпреки фундаментализма, въпреки нормалността Турция ще бъде член на ЕС , така ли ?

  А Иран ще бъде бомбандиран , заради морала, фундаментализма, Неда Султан.... ? Това ли ми казваш? И САЩ няма да изпусне маковите полета , пак заради тях...??? и разбира се Айше?

  Свободата Санчо, ....
 78. 78 Профил на wuncho
  wuncho
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#73] от "Alien":

  Никой не е длъжен да те образова Аналиен..

 79. 79 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 450 Неутрално


  До коментар [#40] от "marsena":
  Благодаря.
  Дано още съм в кодиция когато дойде Армагедона.
  не ми се ще и децата ми да се забъркат в него.

  Пази Боже сляпо да прогледа и във фейсбук да почне да пише
 80. 80 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 775 Неутрално

  wuncho, колко пъти трябва да ти се обяснява? САЩ подкрепяха муджахадините те, бунтовниците които се биеха срещу СССР. Никога не са подкрепяли Бин Ладен директно, защото той се появява много късно и няма никъкво значение. Той стана "велик" след като Саудитите му отказаха да "спаси" арабския свят от Садам при пърцата война в Залива и той се разсърди че неверниците Американци били стъпили на свещената Сауди ебана земя. така че избий си идеята че ЦРУ са го създали. А Талебаните (значи Ученици) са децата на загиналите муджахадини които са индоктринирани в мадрасите на Пакистан и са финансирани от Пакистан. Пакистан се страхуват страшно много от Индия освен това 40% от населението им е Пащуни което е Афганистанско племе. Те са много нестабилна държава и виждар спасението си само ако те диктуват кой е на власт в Афганистан. Талебаните са дългосрочната програма за сигурност на Пакистан. така че САЩ о ЦРУ нямат нищо общо с талебаните. САЩ никога не са признацали талебаните и никога не са имали връзки с тях както и Европа. Пакистан беше единствената държава в света която ги признаваше и имаха "посолство" там.
  вземи и прочети малко! Стига си повтарял тези глупусти за талебаните и ЦРУ.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 81. 81 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 450 Разстроено

  Западните европици НЕ ПОЗНАВАТ, повтарям, НЕ ПОЗНАВАТ турците така както ги познаваме ние балканските народи, 500 години изàвахме тяхната психика, 500 години осъзнахме от какво са изградени техните обичаи, традиции и най-вече тяхното ЕСТЕСТВО НИЕ ГИ ПОЗНАВАМЕ ПРЕКАЛЕНО ДОБРЕ ЗНАЕМ НА КАКВО СА СПОСОБНИ ОСЪЗНАВАМЕ КАКВА ЗАПЛАХА СА ЗА СВЕТА ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ.
  Турция е унищожител на цивилизации, а Исляма като цяло е поробител, опресор и душманин на човешката и религиозната свобода ще ви го кажа по друг начин, векове наред се питахте къде е АНТИХРИСТА, КОГА щЕ СЕ ЯВИ, няма нужда той винаги е бил видим.............АНТИХРИСТА Е ИСЛЯМА.................

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 82. 82 Профил на Реконструктор
  Реконструктор
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#64] от "Радостина":

  Така, от тук следва, че лично за теб, режимът на талибаните е далеч по-изгоден, защото производството на хероин тогава и сега е суха статистика (по повод на която свобододемократичните фенове обикновено гузно мълчат). Платени статийки като тази, за която става дума, целят точно това - да превърнат хората в изроди, които поставят чуждя мръсен и кървав бизнес над собствените си деца.

  И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
 83. 83 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#77] от "Радостина":

  Не те разбирам къде съм писал подобен коментар???

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 84. 84 Профил на wuncho
  wuncho
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#77] от "Радостина":

  Това щях да кажа и аз. Как от загриженост за правата на иранците те ще бъдат бомбардирани, страната им разрушена, ще им бъде наложено марионетна но САЩ управление, избраните им ръководители обесени "по волята на народа", ще бъде провокирана гражданска война, а ресърсите им ще бъдат обявени на "безпристрастни търгове"

 85. 85 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Весело

  До коментар [#78] от "wuncho":

  Ти себе си образовай, че нямаш идея какъв искрен смях предизвикваш с напъните си. А пък нещастните ти опити да заобикаляш бановете са толкова жалки, че дори само те показват каква си комплексирана душичка. Да ти издам една малка тайна - светът няма да спре да се върти ако не чете откровенията ти.

 86. 86 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#70] от "kKk":
  когато войски на НАТО или САЩ или Израел убият дете или жена обикновено е по погрешка...

  Не , няма оправдание за убииство на невинен . Когато НАТО, Израел,САЩ убият някого "по погрешка" те се изравняват с талибаните ... Никой живот не съществува по погрешка , и никой няма право да отнема живот по погрешка... Ако не могат да се справят /въпреки, че имат всичко / , да не опитват изобщо ..защото и Абугариб беше по погрешка , ама не ...
  САЩ и Израел провокират , а не помагат за разрешаването на конфликтите ... Не могат, или не искат??? ... Затова виждаме снимки като тази - на хубавата Айша .....

  Свободата Санчо, ....
 87. 87 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  За съжаление това не е единичен случай

  http://exile.3dn.ru/forum/4-242-1

  НЕ Е ЗА СЛАБОНЕРВНИ!

  Така се прави в мунчовистан.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 88. 88 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  До коментар [#84] от "wuncho":

  Я пак. Кога точно иранците "избраха" аятоласите? Ааа, забравих, ти си толкова неграмотен, че не знаеш - върховната власт в Иран не принадлежи на президента, а на аятоласите. Те определят и кой има право да се кандидатира за президент. Виждаш ли се какъв си смешник?

 89. 89 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Вие пък "БОЯТ ИЗГРАЖДА, БОЯТ НЕ РАЗГРАЖДА!".

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 90. 90 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#85] от "Alien":

  Мунчо показва липса на образование и интелект, безпорно, но ти от много време насам със всеки втори коментар показваш наличие на безкрайна арогантност и гнусна надменност.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 91. 91 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  До коментар [#86] от "Радостина":

  Ти луда ли си бе?!? И понеже убили десет невинни, значи да оставят хиляди да избиват, малтретират, поробват и т.н.? Ти не си в ред, ти си болна, отивай да се лекуваш. Препоръчвам транквиланти, електрошокове и лоботомия. Егати изродите говорят майчиния ми език.

 92. 92 Профил на kpemukobcu
  kpemukobcu
  Рейтинг: Неутрално

  Кога всеки с резана пишка,му резнат и главата е тогава ще се оправи света.

 93. 93 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#90] от "АНТИПАТ":

  Ще те разочаровам - мнението ти за мен и коментарите ми е абсолютно ирелевантно. Като те дразнят - не ги чети, никой не те задължава.

 94. 94
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:31 на 06/08/2010 от неговия автор.

 95. 95 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Ами повечето хора по света живеят в такива взаимоотношения... малко е трудничко навсякъде да нахвърляме атомни бомби....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 96. 96 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#86] от "Радостина":

  "Не , няма оправдание за убииство на невинен . Когато НАТО, Израел,САЩ убият някого "по погрешка" те се изравняват с талибаните ..."
  Има една голяма разлика, че НАТО наистина убива невинни по погрешка, но талибаните убиват невинни нарочно- защото го смятат за правилно и боговдъхновено!

 97. 97 Профил на REFORMATOR
  REFORMATOR
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Време е да се извади цялата истина! Ислямът е сравнително благородна религия, но в 21 век това отношение към жените е истинско безумие (както и "бурката"!!!). Западът, а и целият цивилизован свят няма право да премълчава подобно варварство. Никакъв религиозен толеранс! Това са деградиращи традиции и мислене. Стига с тази псевдо цивилизована поносимост към религиозното безумие! След "The Stoning of Soraya M." този свят трябва да се замисли, той не е същият!!! Всички трябва да видят това, включително и децата! Аз самият съм баща на 13 годишна дъщеря и искам тя да види с очите си и да усети със сетивата си безумието на света, в който живее (и момичето на снимката е било на същите години когато е превърнато в "изкупителна жертва" или най-правилното - робиня)! И дано подбна жестокост да изгради в съзнанието й резистентност към вараварството/религиозния фанатизъм и когато порасне, да има ясното съзнание, че това е реалност, срещу коята трябва да се противопоставя с всякакви средства. Приветствам дълбоко решението на редакторския екип на "Тайм" да публикува този "блестящ" символ на безумието и зверствата на религиозния фанатизъм!

  We are such stuff As dreams are made on and our little life Is rounded with a sleep. William Shakespeare, The Tempest, Act 4, scene 1, 148–158
 98. 98 Профил на wuncho
  wuncho
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#85] от "Alien":

  Знам Аналиен, че не можеш да пшобедиш в спор с аргументи. Затова ръсиш лични нападки и обиди на ниво ученик от трети клас и се надяваш да баннат опонентите ти. Жалък си

 99. 99
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:37 на 06/08/2010 от неговия автор.

 100. 100 Профил на ANAGOR
  ANAGOR
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#55] от "wuncho":

  Ми ходи тогава да живееш при добрите бре.
  Проста не мога да си обясня как в цивилизованите държвави може да има такива заблудени хора като теб.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK