Ирландски инвеститори ще съдят журналисти, подвели ги да купят имоти в България

Ирландски инвеститори ще съдят журналисти, подвели ги да купят имоти в България

© Юлия ЛазароваИрландски инвеститори възнамеряват да подадат съдебен иск срещу журналисти, които са ги подвели да купуват имоти, включително в България, чиято доходност се е оказала по-ниска от очакваното, пише британският в. "Индипендънт" в статия за кризата в имотния пазар в Ирландия.


Ако британският имотен пазар наподобява свиващ се балон след парти, то в Ирландия той изглежда като след катастрофата на дирижабъла "Хинденбург". Балонът започна да се раздува през 90-те и беше извън контрол след 2002 г., когато Ирландия стана част от еврозоната, накрая зрелищно се спука през 2008 г. и тепърва трябва да покаже знаци за някакво възстановяване. След катастрофата тези, които загубиха състояния или останаха с непродаваема собственост, търсят някого, когото да обвинят.


Сега фигурата, която може да бъде мразена, се появи в лицето на журналиста, който отразява имотния пазар. Група огорчени инвеститори се консултират с адвокати в Дъблин за започването на дело срещу определени журналисти, които според тях са отговорни за това, че са ги заблудили да инвестират в сделки, които не са довели до обещаните резултати. Иск тепърва предстои да бъде подаден.
"Журналистите се страхуват, че могат да бъдат подведени под отговорност за това, че са заблудили читатели, които са следвали техните съвети и са купили имоти в чужбина, понасяйки огромни загуби", посочва Ричард Комптън Милър, който също e журналист в областта на недвижимите имоти. "Има много гняв сред инвеститорите", допълва той.


Ако подобни дела станат факт, те ще повдигнат въпроси за отговорността на журналистите, които използват медийното пространство, възприемано като безпристрастно, за да рекламират търговски начинания. Журналистите може и да разбират, че материалите в лъскавите притурки за имоти следват доста по-малко строг кодекс на безпристрастност от стандартната журналистика - те всъщност са средства за реклама - но за потребителите подобно разграничение може и да не е толкова ясно.


Статии, препоръчващи ваканционни домове в чужбина, са особено спорни, казва Комптън Милър. "Журналистите отиваха на пътувания на места като България и ги препоръчваха като място за купуване на ваканционен апартамент", допълва той. По думите му сега места като България са се оказали лош вариант за инвестиции и хората са ядосани на журналистите, които са ги рекламирали.


Журналистите, пишещи за имотния пазар, вече станаха жертви на кризата. Вестниците намалиха бюджетите си, както и броя на страници на притурките за имоти, или направо ги спряха заради загуба на реклама.


Много адвокати обаче са скептични за това колко успешно би могло да бъде дело срещу журналисти. "Идеята, че някой инвеститор би могъл да съди журналист по имотни въпроси, е напълно откачена, твърди Саймън Макалийс, адвокат от Дъблин. Въпреки че не би ме изненадало - хората станаха отчаяни да намерят някого, когото да обвинят."


Дори да бъде трудно да се докаже, че журналистите са подвели читателите си, може лесно да се види защо инвеститорите се чувстват измамени.  Журналистиката в областта на имотния пазар експлодира през последното десетилетие заедно с бума на търсенето и предлагането. Но винаги са стояли много въпроси за независимостта й, защото предприемачите използват оферти за разточителни пътувания в чужбина, за да примамят журналистите да пишат за техните проекти.


"Има голямо количество подаръци", обяснява журналистът Греъм Норууд. "Един топ агент ми предложи сума кеш, за да напиша добра статия за един имот. Но част от проблема с международните имоти е, че ние можем да видим даден имот, ако пътуването ни е платено. Вестниците не могат да си позволят да ни изпратят, а ние не можем да си позволим да се командироваме сами."


По тази причина е рядкост да се намерят имоти, които получават негативна реакция в пресата. "Ако не ни хареса застроената площ или имот, ние не пускаме статия", допълва редактор. Този подход е довел до това определени притурки да си спечелят репутацията, че публикуват само положителни истории, които инвеститорите оспорват като подвеждащи.


"Предприемачите могат да бъдат агресивни за отразяването. Те са заплашвали да съдят вестници, ако публикуват негативна статия", казва Норууд".


Сред жертвите на спукания имотен балон в Ирландия са и самите вестникарски групи. В разгара на имотния бум през 2006 г. "Айриш таймс" купи уебсайт за търсене на имоти на име Myhome.ie за 50 млн. евро, сума, която сега би искал да си върне. А покрай факта, че самите вестници инвестираха в пазара на имоти, безпристрастността на имотните притурки стана дори по-оспорвана.


"Определено имаше някои журналисти, които бяха известни, че пишат само положителни истории и чиято безпристрастност беше под въпрос, твърди журналист, който предпочита да остане анонимен. Но повечето са като всеки друг журналист, те се опитват да бъдат честни и коректни".


От която и гледна точка да се разгледа историята, отговорността за необходимата проверка винаги ще бъде на инвеститора, казва Макалийс. "Да се докаже професионална небрежност е трудно дори при най-подходящи условия", смята той. "Аргументът тук би било невъзможно да издържи. Това е съжаление на инвеститора, което е стигнало до лудост. То е като аргументът за лудия убиец: знаехте, че съм луд, трябваше да ме сложите в тапицирана стая (в психиатрична болница)."


Макалийс обаче не изключва възможността подобен иск да бъде подаден. "Имали сме най-странните извинения, придвижени напред в ирландските съдилища като търговска наивност. Англичаните имат много по-стоически подход, те казват "много лошо", и продължават. Ние тук все още търсим наоколо някого, когото да обвиним."

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на of4a_glava
  of4a_glava
  Рейтинг: Весело

  а на дръж ся тоз майхоум за 50 млн. Икономедия и вий сте за ибане то в "строителство и градът" малко ли лъгахте и мазахте...

 2. 2 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "of4a_glava":

  ""строителство и градът" малко ли лъгахте и мазахте.."

  Добре,че ирландците не четат български,иначе и тях щяха да ги подгонят из съдилищата.

 3. 3 Профил на qk_tapanar
  qk_tapanar
  Рейтинг: 237 Весело

  Тя голямата алчност води до......

 4. 4 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Ако почнат и у нас да съдят журналисти, "Дневник" ще бъде един от първите вестници, подведен под отговорност за подвеждащи материали по отношение имотния пазар: цените били стигнали дъното, от сега нататък щели да се повишават, търсенето се било увеличило и т.н. и т.н.

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 5. 5 Профил на gallodoro
  gallodoro
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Толкова ли не е имало посредници-консултанти за закупуване на недвижима собственост в България ("брокери ", както е модерно да се изразяваме сега ), за да се консултират с журналисти!?! Не ,че не уважавам журналистиката ,като професия...

 6. 6 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Няма закон предполагам още в България който да държи отговорни тези които сълюситират (подикват/ приблазняват)потенциални купувачи използвайки неверна и оспорваща обстоятелствата тактика.
  Въпреки всичко ако такъв или подобен закон съществува в ЕС и Б-я като член то обвиняемата страна може да се окже отговорна за незаконните си действия предизвикали загуба на потърпевшия. Могат също да бъдат обвинени и в мошенничество където наказанието е по високо.

 7. 7 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Весело

  Смешна история.Всеки средно интелигентен човек знае, че пресата не е безпристрастна.Не могат да ги осъдят.За да купиш имот трябва САМ да провериш в какво състояние е имота ,ЛИЧНО да се убедиш че отговаря на твоите изисквания ,да подпишеш контракт, че те устройва ,а не тоя казал ,оня написал..и айде хоп

 8. 8 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#7] от "Irina":

  "За да купиш имот трябва САМ да провериш в какво състояние е имота ,ЛИЧНО да се убедиш че отговаря на твоите изисквания ,да подпишеш контракт, че те устройва "

  Ето тука не си съвсем права. Да видим, какъв е точно проблема:

  Първо, имотът в България си е добър, от където и да го погледнеш: природа, цена, климат и т.н.
  Това, което никой не е казал на купувачите е, че когато дойдат пак да си го посетят следващото лето ще видят, че от него са останали само керемидите, а понекога и тех ги нема.

  Най-много да се навърта наоколо некой представител на циганска правозащитна организация.

  Та - не са виновни журналистите: виновна е държавата "България", която не е осигурила защита на имуществото на своите (и чуждите, естествено) граждани.

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 9. 9 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Весело

  Основен принцип при загуби - винаги са виновни другите.
  И колкото по-голяма е загубата, толкова са по- виновни.
  Пирамиди, балони- принципът е еднакъв, краят също, ама мераклии винаги има.
  Трудно е навреме да си спомниш,че лакомо дупе кръв с..е.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 10. 10 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#7] от "Irina":
  Ирина, тук става въпрос за инвестмент а не за жилище което ще задоволява необходимите и основни нужди (primary residence) на купувача!

  т.е. аз съм подикнат от еди кой си че цената на този апартамент след две години ще скочи двоино и тройно и при продажбата му аз ще направя по голяма и сигурна печалба отколкото ако парите ми стоят в банката или в някоя брокерна къща.

 11. 11 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 925 Неутрално
 12. 12 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#8] от ".dru":

  Поподнах на изложба на български имоти /апартаменти в Банско/ ,в недалечен от Лондон район.Човека ,който отговаряше за продажбите ,специално наблегна на факта ,че района е охраняем.На запад също ,може да ти се случи докато си на почивка ,да ти оберат жилището.Кого ще съдиш в тоя случай?

 13. 13 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#12] от "Irina":
  ...след като имате застраховка не ви трябва да съдите никого освен застрахователната компания ако не ви признае загубата.
  ако ви откраднат поршето порше ли ще съдите затова че е направил ключалките неотключаеми.

  друг е въпроса в горния случай...
  обикновенно когато се рекламират такива имоти журналистите в случая преди да публикуват рекламата трябва да се "цензурира" от адвокат с опит в тази облас и опит в не само в европейските закони но със законите встраната за която е предназначена реклама за да се избягнат евентуални литигации.
  нашите както явно и винаги са я подкарали през просото и ето ти ефекта от стиснатата им реклама.
  нашите адвокати наблягат повече на как да подкъпят съдиите и заобиколят закона за да спечелят случая отколкото законно да се справят с него .
  това е проблема подозирам от горното!

 14. 14 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Това са пълни глупости.

  Не съм чула някой досега да съди анализатор, на който анализите на имотния пазар са му професия, камо ли журналист.

  Да не говорим, че ирландците са съвсем лаици в съденето. И да успеят по някакво чудо да осъдят журналистите, едва ли някой от тях е милиардер, та да може да им изплати обезщетения.

 15. 15 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#13] от "kensiko":

  нашите както явно и винаги са я подкарали през просото и ето ти ефекта от стиснатата им реклама.
  -------------------------
  Ирландците не се канят да съдят български журналисти, а ирландски.
  Едва ли някой ирландец чете български, та да разчита на реклами в български вестници, за да реши къде да инвестира.

 16. 16 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 598 Неутрално

  вижте заглавието...
  Ирландски инвеститори ще съдят журналисти, ...

  какво е според вас инвеститор?!
  1)този които си купува евтина къща за живеене от време на време в Б-я ....
  или 2)това е компания или компании които закупуват или инвестират в множество недвижими имоти с цел доходно възвръщане на инвестирането.?!
  Българските "журналисти" не са имали намерея към първите от това е по ясно
  а това че вашите познания в тази област са слаби съветвам би да ги задържите за себе си ако не се притеснявате да звучите смешно и неграмотно

 17. 17 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#10] от "kensiko":

  ОК ,съгласна ,обаче ако прочетеш ,че закупуването на акции от бритиш петролиум са добра инвестиция и после се окаже ,че си

  се излъгал,кого ще съдиш?
  А що се отнася до адвокатите ,другите го казаха...

 18. 18 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 638 Весело

  Който лЪже - на вЪже!

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 19. 19 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 598 Неутрално

  като заключение:
  Искрено и от душа се радвам че съм далеч и отдавна от вас и вашите разбирания за нормален живот.

 20. 20 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#17] от "Irina":

  "ОК ,съгласна ,обаче ако прочетеш ,че закупуването на акции от бритиш петролиум са добра инвестиция "

  Зависи къде го про4ете6!

 21. 21 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Разстроено

  И що сте му сложили минусите на #8 -.dru ? Вие къде живеете , в панелки ли ? Не знаете ли какво става по селата и във вилните зони ? Само чакат имотът да се обезлюди и за 3 месеца остават само основите ! Аз живея в град с население от над 100,000 жители . За по- малко от 2 месеца бяха направини кражби = някой от тях с взлом на 4 жилища в радиус по- малък от 100 метра от мен .

 22. 22 Профил на Valentina Chelebieva
  Valentina Chelebieva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Споко, за всяко нещо си има първи път.Ще е много весело, ако някои журналист го отнесе-ще е прецедент за правото и обеца за др. журналисти.От ИРА не си поплюват-направо гърмят.

 23. 23 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#17] от "Irina":
  аз също бих потвърдил че бритиш петролиум е исключително добра инвестиция тези дни и които не съгласен с мен може да ме съди но едва ли ще се намери такъв не само утре но и след 5 години
  но това е друг въпрос вече...

 24. 24 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1326 Весело

  Остава сега и комарджиите да започнат да съдят казината за загубите си.

 25. 25 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#21] от "kimba3":

  "И що сте му сложили минусите на #8 -.dru ?"

  Защото е казал иситната, а иситната както знаеш боде.
  А аз като кажа някоя истина за България ми казват ,че мразя България и българите.

 26. 26 Профил на maxthornd
  maxthornd
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Нали това е великата игра капитализъм: печалба = риск.

 27. 27 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Зашото сънародниците им удариха кьоравото с инвестициите си в САЩ, Ирландия, Испания, Латвия и тези им завидяха, че тръгнаха да съдят журналистите.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 28. 28 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#23] от "kensiko":

  Кометар/ 20 /отговаря по-добре;зависи къде го прочетеш.Има сериозни анализатори и те подпомагат доброто инвестиране ,в противен случай ,хващайки се на въдицата на някой си журналист ,който е решил че специалист/или са му платили /е просто наивно и съответно си носиш последствията.

 29. 29 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  До коментар [#23] от "kensiko":

  ....след 5 години ....я те намери ,я не...и ако лъжеш ще трябва да пие една студена вода ,

 30. 30 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#27] от "др. Иванов":

  Що не четете бе хора?

  В стаията пише:

  "Ирландски инвеститори възнамеряват да подадат съдебен иск срещу журналисти, които са ги подвели да купуват имоти, включително в България"

  "Включително в България", значи, че към неизгодните покупки в целия останал свят, са прибавени и тези в България. Не че специално ще съдят журналистите, писали за България.

 31. 31 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 656 Неутрално

  че журналята се купуват, всички го знаем. Хеле пък тези у дома направо вървят без пари в тази криза.
  Новината по скоро ми припомня статиите преди една година: "Купувайте, щото ирландците идват!!!!!!!"
  А това дали в Ирландия ще осъдят някого е без значение. От значение е: "По думите му сега места като България са се оказали лош вариант за инвестиции и хората са ядосани на журналистите, които са ги рекламирали."
  т.е. цял свят ни сочи що за имотна мафия имаме, а тук продължаваме с рефрена -цените стигнаха дъното , купувайте!

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 32. 32 Профил на qjtemikyra5
  qjtemikyra5
  Рейтинг: Неутрално

  Е то е ебахти смехорията. Онзи адвокат им го е казал. "Големите" инвеститори се оставили да бъдат подлъгани от някакви си списвачи. Еми ще ви сера в белите дробове бе, "големи" инвеститори - да ви еба майката "професионалисти" лапнишарани хахаахахах Ех ако всички инвеститори бяха като вас ТЪПИ, щяхме да се продадем на десеторна цена, простаци. Че и ги е яд сега и щели журналята да съдят ахахах Дано да има процес, защото на него ще се разбере какви мишки са "инвеститорите" и колко лесно могат да бъдат манипулирани, да им се срине и без това смешното "реноме" и да им плюят в устата, тъпунгери !!!!

 33. 33 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1616 Весело

  До коментар [#21] от "kimba3":
  Кимба другарите от МВР са ти разлепили агитматериали какво тряба до прави съвестния гражданин респективно селянин
  Що не си четеш матриала Гражданино

  ум море, глава шамандура
 34. 34 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1616 Любопитно

  До коментар [#25] от "tur4in":
  Искаш да кажеш че Турция е върха на спокойствието ли?

  ум море, глава шамандура
 35. 35 Профил на samir
  samir
  Рейтинг: 582 Неутрално

  И как ще съдиш някой за това, че е дал грешна прогноза. Днес синоптиците ме подведоха, че ще е слънчево и инвестирах 7 евро за плаж.

 36. 36 Профил на Pro-european
  Pro-european
  Рейтинг: 466 Весело

  Лили Гранитска дали някой нема да я подведе под отгворност.
  Не знам статиите ли просто слаби ли са или лобистки.
  Моля да не ми бъде трито мнението, журналистката е дала повод за такива съмнения.

 37. 37 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1339 Разстроено

  До коментар [#27] от "др. Иванов":

  Др. Иванов, ирландците са от първите измамени верблюдчета. От тях и от английските пенции много лошо не очаквайте. Подир тях обаче иде реда на руснаците. Може да се случи някой лют и сербез да дойде да ви дири с калашник. Добре е още отсега да се подсигурите с тайни квартири и землянка в Балкана.

 38. 38 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 810 Неутрално

  инвестицията (доколкото даването на пари за бетонна грозотия може изобщо да се нарече така) винаги е била отговорност на инвеститора, и той си носи риска. Ако го прави въз основа на прочетено във вестник - негова си работа, но журналиста просто си пише мнението - което може да е вярно или погрешно.

 39. 39 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  абе , кофти си е да правиш загуби.....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 40. 40 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Весело

  Хаха, да живее откритието за платена журналистика! И сега какво, ние да осъдим всичките български вестници ли?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 41. 41 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#40] от "epoc":

  ами и те са хора - нека и те закачат некой допълнителен лев от частпром... малко бакшиш не е зле.... да има за нова кола...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 42. 42 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Айдееее..Аз пък не слушах журналята и сега съм човека, дето избира...Откога ви чакам,милички,да се усетите и да се втурнете да продавате, преди да ви ги продадат банките...Елати ми...

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 43. 43 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#42] от "dido_i":

  ами и тва не добре.... все едно един гробар да ни чака да пукясаме... да направи той оборот...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 44. 44 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Може да се случи някой лют и сербез да дойде да ви дири с калашник.
  -----------------------------------

  Ти на кого ще заложиш? На някой руснак или на нашият предприемач изкарал много милиони? Народът е казал - с рогат да се небодеш и с богат да се не караш!
  Освен това руснаците излезнаха големите печеливши от имотите по морето, защото те започнаха да купуват при бясна антибългарска кампания от страна на българските масмедии, правителство и политици срущу строителството и успяха на много места да хванат ниски цени. Българинът както винаги ще се усети когато делаверата свърши, но ще хукне да купува и руснаците ще си продадат апартаментите на 2-3 пъти по-високи цени. Което е достойно за съжаление!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 45. 45 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Има една разлика: при гробаря ходят всички без изключение. А аз чакам виновните за кризата - тези дето са яли и пили на кредит и сега изведнъж не искат да плащат. А аз съм си направил сметката и съм си отмятал настрани...

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 46. 46 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#44] от "др. Иванов":

  Ей , тва руснаците големи мозъци са... затова бият на шах и летят в космоса... и по математика ги бива... правят си сметките... ша знаиш...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 47. 47 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#45] от "dido_i":

  Ами ако цените продължат да падат?

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 48. 48 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Дано да продължат...Но най-ниската цена се знае каква е...

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 49. 49 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#44] от "др. Иванов":

  Айде пак същата песен. Със същия рефрен. Само дето е сменен главния герой. Не е ирландец, а руснак.
  Отново българина е глупак, а руснака хитър.
  И как ще обясниш факта, че в нета е пълно с реклами за 300 евро квадрата по морето, а обявите "Продава се" висят навсякъде. Даже и в тоалетните.
  сигурно с бума от продажби на руснаци.

  Слух има даже, че Киркоров си продавал имотите. Е ама той може да се брои за българин, нали?

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 50. 50 Профил на gallodoro
  gallodoro
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#44] от "др. Иванов":

  Къде магаре чука и др. Иванов продава лабаво няма!
  http://www.youtube.com/watch?v=kPhzlw67r_o

 51. 51 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#19] от "kensiko":

  И аз искрено се радвам че не си наоколо с тези смешни разнисли. Според теб всеки анализираш журналист трябва да се съветва с адвокат преди да публикува нещо. Ти или си болен или си адвокат
  Човек сам избира дали да инвестира или не в каквото и да е. Аман от разбирачи.

 52. 52 Профил на jethrotull
  jethrotull
  Рейтинг: Неутрално

  Не съм почитател на журналистите , но подобни искове са доста глупави. Ако това стане журналистите могат да предявят насрещен иск срещу читателите за липса на критично мислене, овчедушие и алчност. А алчността много бързо се превръща в страх. Или както е казал Нютон " не може да се предскаже лудостта на тълпата".
  Все пак ми е чудно ако цените на имотите се бяха вдигнали до небивалите нива предсказани от журналистите , последните щяха ли да получат бонус? С две думи: хвани едните, удари другите.

 53. 53 Профил на ibryam_ali
  ibryam_ali
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Га ядохте кифтетата,ни ривахте...а,мамка ви инвеститорска!?

 54. 54 Профил на ibryam_ali
  ibryam_ali
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#44] от "др. Иванов":

  Ти тва сириозно ли си го мислиш,дургарю Иванофф?
  Или се надаш на некой ахмак да ти клъвне,а?
  Успех!

 55. 55 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Пияните ирландци да чакат от умрял писмо..
  Ха ха
  Алчната сврака - с двата крака.

  Стига бритите са ни таковали..

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 56. 56 Профил на zritell
  zritell
  Рейтинг: Любопитно

  ...
  -Търсене на виновните.
  -Наказване на невинните...

  Къде ли съм го чувал?

 57. 57 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  До коментар [#8] от ".dru":

  Охраната на имота не е ли задължение на собственика?!?
  Поне аз така си мисля.
  Полицията не може да сложи по един полицай да пази всяка къща, нали?
  След като са инвестирали в имоти, би трябвало да инвестират и в тяхната охрана.

  @Ментор #38 - споделям изцяло казаното от теб!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 58. 58
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:30 на 26/04/2011 от неговия автор.

 59. 59 Профил на Valentina Chelebieva
  Valentina Chelebieva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До #58- все някой трябда да го отнесе,а ирландците не са от губещата страна.ЗА разлика от БГ-народа , ирландците са свестни и не си оставят" магарето в батака"-разчитам на тях..А всеизвестно е ,че" журналистичеството братство" е продажно и корумпирано...Ще е мн. хубаво, ако "журналист"бъде осъден за подвеждащо инфо,причиняващо големи материални загуби или нещо подобно.Крайно време е да има осъден за имотния "балон".Стискам палци на ирландските инвеститори...от ИРА.

 60. 60 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Как да защитим имота от номади и честно да го продадем на ирландец?

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 61. 61 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#59] от "ali13":

  Има такива дето загиват при опит за кражба от електропроводи.
  Вилите, селските имоти и градските собствености в близост до гета, са с подвеждащи цени, по обясними причини.

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 62. 62 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  Ако инвеститорите се осланят за състоянието на дадена бъдеща инвестиция на журналистически писания - пада им се
  Бах им и инвеститорите, дето чакат журналята да им свършат работата, а те наготово само да вкарат едни пари и после само да печелят. Ще осъдят на Манго черния буй.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 63. 63 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  До коментар [#46] от "KOBOLD":

  Ха ха ха... бият на шах руснаците, ама един Българин им е много трудно да го бият

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 64. 64 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 688 Весело

  Чакам с нетърпение процеса да се похиля..

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK