Ангела Меркел: Свиквайте с джамиите

Германският канцлер заяви, че интеграцията е задача и на местното население

"Който току-що е имигрирал и отказва да посещава задължителните курсове, ще трябва да си понася последствията", предупреди Ангела Меркел

© Reuters

"Който току-що е имигрирал и отказва да посещава задължителните курсове, ще трябва да си понася последствията", предупреди Ангела Меркел
Германският канцлер заяви, че интеграцията е задача и на местното население

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че германците трябва да се приспособят към промените, предизвикани от последиците от имиграцията. "Джамиите ще заемат много по-голяма част от градския пейзаж в Германия, отколкото преди", заяви Ангела Меркел пред "Франкфуртер алгемайне цайтунг".


"Нашата конституция защитава свободата на вероизповедание. Освен това всички граждани трябва да спазват конституцията и законите. Не можем да толерираме други общности, където наши основни права, като например равенството между мъжа и жената, не важат. Само въз основа на конституцията можем да живеем заедно в толерантност и уважение. Всеки, който иска да живее тук, трябва да приеме това", допълва Меркел.
На въпроса как ще се прави с 10 до 15-те процента имигранти, които не желаят да се интегрират, Меркел отговаря "строго". "Който току-що е имигрирал и отказва да посещава задължителните курсове, ще трябва да си понася последствията. Трябва ясно да покажем на чуждестранните родители, че единствено образованието може да предпази децата им да не попаднат в задънена улица", категорична е Меркел.


Интеграцията обаче е задача и на местното население, твърди Меркел. Канцлерът призова също така да се говори съвсем открито за дефицитите в интеграционната политика. Тя защити реакцията на прaвителството при скандала с изказванията на топ банкера Тило Зарацин, според когото мюсюлманите в Германия не желаят да се интегрират и живеят на гърба на държавата. Меркел призна, че интеграцията отдавна е деликатен проблем, а според нея Зарацин чрез изказванията си е направил не по-лесно, а по-трудно да се говори за неоспорими проблеми в тази насока.


Меркел заяви, че не е чела книгата на Зарацин "Германия се самоунищожава", но й е било достатъчно от цитати от нея да разбере "тезите, ядрото и намеренията на аргументацията му". Според Меркел няма заплаха за свободата на изразяване въпреки острите критики към Зарацин и последвалото му оттегляне от управата на централната банка. "Тук става въпрос за оценката на зависимостта със служебните задължения. Тази оценка трябва да направи Бундесбанк", категорична е Меркел.

Коментари (196)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1426 Весело

  Не казвай на хората с какво да свикват ,а ти свиквай с тях , защото хората ще решат кой политик да ги представя и каква политика да води

  15.02.1989 - 07.02.2018
 2. 2 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3673 Неутрално

  Нека утре ПР-ите на Меркел констатират колко пункта недоверие струва такова изказване - да й е ясно, че следваща изборна победа ще бъде само мираж с политика на толериране на ислямска религия, а интеграцията на тези общности да бъде "задача на местното население". Първо беше финансова инжекция за разглезените гърци, сега - да свикват с джамиите ... Не, че съм расистка, ама се сещам, че президентът на Бундесбанк се казва Йозеф Акерман - съвсем като стара реклама на уиски: "Традициите не са това, което бяха."

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 3. 3 Профил на Оня с коня
  Оня с коня
  Рейтинг: 8 Разстроено

  След 2 -3 години - задължителен "сюнет" в ЕС!

 4. 4 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Скъпо ще струват тези сметки на Германия , не на Меркел тя днес е тук , а утре резултатите когато излезнат нея няма да я има да понесе последствия лично . Заради ламтежа за прогрес и пари , вкарват нещо , което е чуждо и на техния бит и мислене и което е твърдо като камък , живеещо според какво казва духовния лидер . Така и не разбраха , че Европа не е САЩ и няма и нужда да бъдем като тях . След годинки ще мюсюлманите ще им покажат от къде изгрява слънцето и тогава няма да има демокрация , нито някой ще има права и измишльотини .

 5. 5
  ****

  Този коментар беше изтрит в 19:27 на 19/09/2010 от неговия автор.

 6. 6 Профил на somebody0
  somebody0
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#1] от "Karelson":

  Не е така. Г-жа Меркел е права: "Само въз основа на конституцията можем да живеем заедно в толерантност и уважение." Това важи не само за Германия, а и за България, дето хората по принцип не са много "за" спазването на законите.

 7. 7 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1309 Неутрално
 8. 8 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#6] от "somebody0":

  Това, освен за Германия, България и ЕС би трябвало да важи и за новоевропейците. Но не е така. Новоевропейците не харесват конституцията ни, не харесват нравите и обичаите ни, начинът ни на живот и всячески се мъчат да ги променят. Затова и призива на Меркел не трябва да е германците да свикват с джамиите, а мюсюлманите да свикват с църквите и нашият начин на живот.

 9. 9 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Die Fahne hoch!

  Джамии, както се построяват, така се и събарят.

  А методите не са от вчера - измислил ги е Роденият на 20 април.

  А Той (или некой като Него) ще се върне рано или късно в Германия.

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 10. 10 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2036 Неутрално  Съвсем естествено е интеграцията да бъде задължение И на "местното население". Като казва това, Меркел има предвид гражданското общество. Всеки гражданин, независимо от това дали е зает в образование, наука или администрация, трябва да се отнася отговорно към проблемите на собствената си държава. Вие да не си мислите, че лично Меркел ще обучава децата им и ще провежда езикови тестове на емигрантите!?!

 11. 11 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Вместо да дава съвети, Меркел да направи един референдум въпроси:
  - искате ли приемането на имигратни да продължи?
  - съгласни ли сте със строежа на джамии?
  - трябва ли по улиците да се разхождат хора скрили лицето си под бурка , маска...?
  - трябва ли доказано неинтегрирани и враждебно настроени към европейските ценности имигранти да се репатрират?
  и други подобни.
  После внимателно да разгледа резултатите...

 12. 12 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#11] от "marsena":

  Резултатите от един такъв евентуален референдум са ясни на всеки. Затова и никога няма да се проведе такъв.

 13. 13 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#12] от "1a2b3c4d5e_xixi":

  Референдумът е цивилизования начин народът да каже какво мисли . Ако го пренебрегнат има и нецивилизован начин, известен от прастари времена, и той ще засегне и политиците и имигрантите.

 14. 14 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#13] от "marsena":

  Натам вървят нещата, колкото и да не ми се иска. Политиците се опитват да бъдат цивилизовани с диваци, не признаващи нищо и никого. И накрая народа ще му писне и ще вземе нещата в свои ръце.

 15. 15
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:20 на 26/09/2010 от неговия автор.

 16. 16 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#14] от "1a2b3c4d5e_xixi":

  За съжаление и аз мисля, че ще стане така...Ще има сблъсъци и чак тогава политиците ще вземат радикални мерки, а муслимите ще получат урок по уважаване на домакините по трудния начин.

 17. 17 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Значи в Германия освен влизащи в страната емигранти има и хора напускащи страната (например през 2009 г. 29 хил. българи са дошли в Германия, но 20 хил. са я напуснали).

  Като се тегли чертата през 2009 г. нетната емиграция е отрицтелна с около 200 хил. (през 2008 г. бяха пак минус 150 хил.).

  Пенсионните и здравните каси обаче плануват с позитивна емиграция от 200 хил. на година. Значи според сметките на правителството са необходими 400 хил. нови емиграти на година за да осигурят дългосрочно икономическата стабилност.

  Трябват си високо и средно квалифицирани емигранти.... И не само за Германия.... 20 годишни висшисти с 15 г. трудов стаж...

  Такива ти ми работи.....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 18. 18 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#16] от "marsena":

  Цивилизованият човек винаги ще е победител. Дали по лесния или по трудният начин, зависи от политиците. Засега прекалената им толерантност и омаловажаване на проблема с мюсюлманите кара същите тези мюсюлмани да си мислят, че могат лесно да ни победят. Което го прави все по-нагли. Значи, урока трябва да бъде преподаден по трудният начин. Лошото е, че и много невинни хора ще пострадат, но така става обикновено, когато политиците игнорират сигналите, които народът им дава.

 19. 19 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Не всички мюсюлмани в Германия са талибани.... Голяма част от втора, трета и четвърта генерация ядат свинско, пият алкохол, играят хазар, имат дългове..... и се бъзикат с произхода си... най-гадните вицове за турци ги измислят и разправят самите турци...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 20. 20 Профил на qjtemikyraaaa
  qjtemikyraaaa
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#19] от "KOBOLD":

  Не мога да повярвам че мюслимите са способни на самоирония !!!

 21. 21 Профил на JediMonster
  JediMonster
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Ангела да не се научи да свиква с нацистите, че са на хоризонта вече!

  Силата ще ти даде свобода!
 22. 22 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  "Страната ни е земя на възможностите от 1949 г. за всеки отделен човек. Това ни прави силни, а не конкретна класификация на отделни групи"

  Меркел

  http://www.bundesregierung.de/Content/DE/Interview/2010/09/2010-09-18-faz-bkin.html

 23. 23 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#20] от "qjtemikyraaaa":

  О, да - само, че децата им, които говорят лошо турски.... Аз такива типове съм виждал, които се подиграват с културата на родителите си, но и в същото са подиграват и с немците, че били вчезати... българите са същата работа...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 24. 24 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Когато има престъпност има дилеми, когато няма, всичко е наред, когато има безработица има мултиплициращи се проблеми, когато няма те са преодолими, когато се сее расова омраза безпричинно настъпват апокалиптични дразги, когато се сее само любов, се изкривяват отговорностите, когато се поддържа уравновесяващ баланс между крайностите, се постига приемлив консенсус, когато обаче се стоварят много неконтролируемо напластяващи се фактори положението излиза от контрол, 'та въпросът е кога ще излезне Германия от кризата, за да се изказва толкова непредпазливо Ангела Меркел...и какво всъщност следва без оглед на изказванията й, ако кризата се задълбочи, въпреки очакванията...

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 25. 25 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Само не знам след такова изказване как се печелят избори.
  А аз отдавна казвам, че исляма трябва да се посочи с пръст. Дори смятам, че така, както фашизмът е забранен, някои религии също трябва да бъдат забранени, да не кажа, всички.

 26. 26 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Вместо джамии и църкви, в чужбина миноритетата трябва да изграждат читалища.

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 27. 27 Профил на qjtemikyraaaa
  qjtemikyraaaa
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Както GodMouth казва - всички (ВСИЧКИ) религии трябва да бъдат забранени. Точка.

 28. 28 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Толерантното царство е България и нашия народ може да помогне и да даде пример на германския относно съвета на

  канцлера. Джамиите са просто постройки, сгради. Те са като инструмент на дадена религия както са и нашите християнски

  храмове, но не и самата вяра. Истинската вяра, истинското царство е тук (сърцето) и тук (душата).

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 29. 29
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:02 на 19/09/2010 от неговия автор.

 30. 30 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 524 Любопитно

  Ами браво на Ангела Меркел!
  Време беше някой да напомни на разпасалите се расисти, нацисти и к сенофоби, че хората в Европа имат право да изповядват религията си, каквато и да е тя. На който не му харесва спазването на човешките права в Европа и свободата на съвестта може да иде в Иран или Бирма. В Европа религиите и гражданите са равнопоставени независимо от произхода си. Така че когато в една държава има граждани мюсюлмани - то ще има и джамии..
  Малко закъсняха с реакцията си на оня дрът расист - Зарацин, но сега се поправиха..

 31. 31 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До № 11 и останалите немюсулмани: Проблемът с демографския срив не може да се реши със заклинания и мрънкания. Когато европейците, а и българите не раждат деца, празното пространство на пазара на труда се оформя. В природата и в икономиката празно пространство не може да остане незаето. Няма нищо по-естествено от това турци да идват в стара Европа и да го запълват. Меркел е права: трябва да се свиква с джамиите, стига да се посещават от демократи, макар и нехристияни. До сега не съм чул за турчин да се е взривил или да е отвлякъл самолет. Това е положението!

 32. 32 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Весело

  Това е лебедовата песен на Ангела Меркел .Германците , може да са всякакви , но не и самоубийци ! Тази най- нагло им заявява - "На който не му харесва да прави свирки на манафите и да слуша воят на минаретата им , да се маха от Германия !" Познайте , дали германците няма да предпочетат да изселят нея , вместо себе си от собственната си държава !

 33. 33 Профил на perpetuum_mobile
  perpetuum_mobile
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "ck":

  Може да няма турци, които се взривяват или отвличат самолети, но има такива, които убиват сестрите и дъщерите си, защото не са спазили ислямския закон.

 34. 34 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#18] от "1a2b3c4d5e_xixi":

  "Цивилизованият човек винаги ще е победител"

  Уви , не е така- виж Римската империя и варварите...

  Не се ли вземат адекватни, радикални мерки, нещата ще са неконтролируеми.

 35. 35 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 524 Любопитно

  До коментар [#31] от "ck":

  Абсолютно вярно!
  Европейците предпочитат да имат коли вместо деца и да работят директори. Но икономика от директори няма. Има икономика от работещи хора. Затова Европа не оже без имигранти.
  Освен това еволюцията се базира на изменчивостта. Така че колкото е по-пъстра Европа - толкова по-добре. Затова САЩ е най-успешната държава.

 36. 36 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  До коментар [#30] от "muncho":

  Мунчо, ти пак си се драснал просто така. Да ти напомня, че не е задължително да го правиш под всяка подобна статия. Освен всичко друго, Меркел казва още, че жените с нетрадиционна религия трябва да учат немски, да ходят на работа и да пращат децата си на училище, а не да ги гледат у дома. Само по този начин биха могли да са полезни, или по-скоро безвредни за държавата.

 37. 37 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 744 Неутрално

  "Меркел отговаря "строго". "Който току-що е имигрирал и отказва да посещава задължителните курсове, ще трябва да си понася последствията."
  Това е поантата, ефендилер - онуй за джамиите е капката шарлан, с която по-лесно да поемете горецитираното. Демек скоро да очакваме наръкавни знакове за "унтеринтегерменш". Интересно какъв ли ще бъде символа на тези наръкавни знакове? Мунчо, някакви предложения?

 38. 38 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 950 Весело

  Меркел, след джамиите идват харемите и евнусите. Свиквай овреме с идеята за тях, че като ти свърши мандата може да се озовеш в ролята на 253-та одалиска в някой харем. За по-предна позиция нямаш данни, уви...

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 39. 39 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 576 Неутрално

  У нас някои хора имат по 1 дете не защото са бедни, а защото суетата е заместила патриотизма и дълга към нацията. При малочислена българска нация по-рядко ще се говори и български език.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#36] от "Роси Кирилова":

  По-интересно е защо драска тук, а не под статиите за блок 20 в Ямбол...

 42. 42 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 322 Неутрално

  еволюцията се базира на адаптивната изменчивост, другото е деградация

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 43. 43 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  До коментар [#35] от "muncho":

  Пъстрота в невежеството и неграмотността. Аууу, голяма ценност, особено в криза! Как го измисли само!? Браво!

 44. 44 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2036 Любопитно

  muncho, ще ни кажеш ли по-колко ви платиха (на Ром), за протеста пред посолството!?

 45. 45 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Със излишна показност, само акумулират негативната енергия на адаптиращото(осинобяващот ) ги общество.

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 46. 46 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#43] от "Роси Кирилова":

  Ти па кво си? Не ти ли е казвала майка ти да не се обаждаш без да те питат, особено като няма какво да кажеш? Изчезвай и не ме занимавай с глупости..

 47. 47 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#40] от "Десен":

  Ами и аз това искам - Германия да излезе от ЕС и Шенген.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 48. 48 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#47] от "bulgarinvstranstvo":

  какво искат феновете на Хитлер от дълбоките източни провинции на никой не му пука,..

 49. 49 Профил на vf315
  vf315
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Джамиите в Германия изглежда се броят на пръсти , та затова на тая госпожа и е лесно да дава съвети ......

 50. 50 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#47] от "bulgarinvstranstvo":

  Германия както е тръгнала да форсира членството си в ЕС, реално не е в съюза. Внася некви изпърдяни вноски дето никой не и ги ще, и не произвежда никакъв продукт.
  Лежи само и цоца - Гърция номер две.
  Ако формално излезне, направо ще фалира.
  А ти пък какво искаш, хептен пък на никой не му дреме. Освен на Мунча, разбира се.
  Мен едно ми е чудно сега - тая кокошка ще мине като оня путьо Шрьодер на заплатка към КГБ или ще си остане на заплата към ЩАЗИ?

  The biggest risk in life is not taking one.
 51. 51 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 524 Любопитно

  И да, както някой каза цивилизованите хора винаги ще излизат победитители. Така, както излязоха победители преид 65 години, когато натикаха нацистите където им е мястото. Ако някой си мисли че хората са забравили какво е било и ще допуснет расисти, ксенофоби, ислямофоби и псевдоконсервативни християнски фундаменталисти да организират нови етнически прочиствания, лагери и дискриминация на расов признак, се лъже. Който не разбере това по лесния начин, ще го разбере по трудния. нацистите винаги ще се озовават там, където им е мястото - в лайната..

 52. 52 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#49] от "vf315":

  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,2821191,00.html

  не са много ,но не са и толкова малко,но тарамбуките искат да ги удвоят .....

 53. 53 Профил на redhot
  redhot
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Освен това всички граждани трябва да спазват конституцията и законите. Не можем да толерираме други общности, където наши основни права, като например равенството между мъжа и жената, не важат"
  Добре ли е Меркел? При мюсюлманите жените не са равни с мъжете,следователно не трябва да ги толерират, следователно мюсюлманите не се интегрират в 80% от случаите, следователно позицията на Меркел е една голяма боза!!!

 54. 54 Профил на miller
  miller
  Рейтинг: Неутрално

  Как може да си толкова тъпа, Меркел!?

 55. 55 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  До коментар [#27] от "qjtemikyraaaa":

  Спокойно това никога няма да стане, защото възможноста за свободно изповядване на религия е най-важното човешко право!!!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 56. 56 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално


  До коментар [#50] от "Десен":

  Германия не произвеждала продукт?
  Добре, да излезе от ЕС и да се справя сама.
  Германия била Гърция номер 2. Та кога Германия е била нетен реципиент?

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 57. 57 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 524 Любопитно

  До коментар [#53] от "redhot":

  Всъщност при християните също жените не са равни с мъжете. И до сега повечето отхвърлят жените свещенници, някои смятат че жените нямат душа изобщо и всички отричат правото на жените да бъдат нещо повече от инкубатори.

 58. 58 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Независимо от мненията ни, икономическата криза продължава да се задълбочава и всичко вече дразни. В ЕС забелязаха джамиите, а в БГ стотици хиляди намади. Трябват конструктивни идеи и повече работни места. Германия и Франция не са благотворителни дружества. Като се събарят блокове и гета, трябва с ЕС пари да се сглобяват къщи, в южните необитавани територии и да се инвестира в ромски занаяти и земеделие.

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 59. 59 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#57] от "muncho":

  МунЧо,

  това са версии на някои християнски или псевдохристиянски църкви.
  Аз самият съм евангелист и при нас има и жени епископи.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 60. 60 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4101 Весело

  До коментар [#50] от "Десен":

  Хахахаха...... от къде измисли подобна глупост? Германия е икономическия "мотор" на ЕС! Германия като най-голяма европейска икономика и финансово допринася най-много за бюджета на ЕС! Без Германия ЕС трудно въобще може да существува....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 61. 61 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#58] от "registrac":

  що пък с ЕС пари?

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 62. 62 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#61] от "bulgarinvstranstvo":
  Ако има добри авто-интеграционни проекти.

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 63. 63 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#60] от "Иво":

  наркоман я си задай въпроса ,а германия може ли без ЕС ,ще го закъсат за една две години ,да не мислиш ,че германците са филантропи и хранят другите ,не германия има най голямата полза от ЕС и когато не им е изгодно те сами ще дръпнат шалтера,швабите са гадно племе ....

 64. 64 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#60] от "Иво":

  ЕС е създаден от трима немци

  КОнрад Аденауер
  Роберт Шуман - елзасец, който до първи клас не е говорил френски и винаги го е говорил с акцент
  Алкид де Гаспери - италианец с немски произход

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 65. 65 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#63] от "capitalist":

  гадно и пресметливо племе ....

 66. 66 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#62] от "registrac":

  и да има проекти, защо ЕС изобщо трябва да ги одобрява и финансира?

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 67. 67 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#60] от "Иво":

  Пий си хапчетата редовно, ама преди това прегледай у вас кой е немския продукт който си си купил наскоро. Ама не брандиран от Китай, а немски прозиведен?
  Една полуфалирала автоиндустрия, малко металургия, енергетика и това е.
  Инак цялата и статистика е по фалшива дори от нашата. И не го крият даже. 72% дълг от едни кухи $3.65 трлн според същите.
  т.е. тия калмуци са взели заеми само на държавно ниво от 2.6 трилиона и срещу тях са дали обществена услуга ...
  каква конкретно бе лаладжия?

  The biggest risk in life is not taking one.
 68. 68 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#56] от "bulgarinvstranstvo":

  Който не му отърва - бохчата на рамо и пътя ей го накъде е.

  The biggest risk in life is not taking one.
 69. 69 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#65] от "capitalist":

  Всеки си прави сметката , капиталист.
  Та нали и ти си затова. Не може по цяла нощ да слушаш Чалга музика и да тресеш гюбеци като турска кадъна, а други да си правят сметката.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 70. 70 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 322 Неутрално

  П.П. От ромският проблем може да се извлече и полза. Няма нещо, което е 100% негативно. Ясно е, че няма голяма любов, но защо да се увеличава негативното и да се скапва обществото. Трябва да се сложат всички идеи на масата.

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 71. 71 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#67] от "Десен":

  Една полуфалирала автоиндустрия
  =============================
  началото и пролетта на 2009 направо си фалира ,добре ,че американците пак взеха да купуват ,защото половината им заводи затвориха....

 72. 72 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#68] от "Десен":

  и това ще стане.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 73. 73 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#70] от "registrac":

  Идеи да се слагат, но защо ЕС да плаща за една сегрегационна политика.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 74. 74 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Германският канцлер Меркел е жена на място и много я уважавам за държавническото и мислене.

  Що се отнася до Карелсон от пост № 1 - тя просто защитава невежеството. Какво е народа КОЙТО КАЗВА Карелсон ?

  Тъпа невежа тълпа която иска да яде и пие на корем и друг да плаща ,това е народа - макар че няма смисъл да изказвам мнението си по този въпрос в този форум !

 75. 75 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#73] от "bulgarinvstranstvo":
  Аз го разбирам, като обединение. Подобното се събира с подобно.

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 76. 76 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#74] от "LOGOS":

  Later, at the Academy of Sciences, she became a member of the FDJ district board and secretary for "Agitprop" (Agitation and Propaganda).[6] Merkel herself claimed that she was secretary for culture. When Merkel onetime FDJ district chairman contradicted her, she insisted that: "According to my memory, I was secretary for culture. But what do I know? I believe I won't know anything when I'm 80.".[7] Merkel's progress in the compulsory Marxism-Leninism course was graded only genügend (sufficient, passing grade) in 1983 and 1986.[8]
  ==============================
  тъпа гедеронска кариеристка ,нищо чудно и спяща клетка на кгб .....

 77. 77 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#71] от "capitalist":

  Това са пълни глупости. От Големите производители именно в Германия имаха няй-малко проблеми.
  Проблемите в Германия бяха при Опел и то заради дженерал моторс

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 78. 78 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Преди не можех да си представя за кого се отнася поговорката
  "Най-обиЧам да мразим".
  Докато не се сблскас с писмените полюции на Десен, капиталист и други подобни.
  Едва след това разбрах, Че съществуват такива Човекоподобни.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 79. 79 Профил на gradonosen
  gradonosen
  Рейтинг: Неутрално

  започвам да се замислям на къде отива света
  има ли нещо на което да се осланяме и не е ли омерзение да се прекланяш на нещо което не се тачи от огромната част на света.
  Ако има господ маи няма да е скоро на име Исус а Мохамед

 80. 80 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  До коментар [#76] от "capitalist":

  .......спяща клетка на кгб .....

  Едва ли, но това изказване за джамиите определено ще и струва много в Германия, в смисъл властта.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  До коментар [#36] от "Роси Кирилова":

  .........или по-скоро безвредни за държавата.............

  Много точно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  До коментар [#79] от "gradonosen":

  ........Ако има господ маи няма да е скоро на име Исус а Мохамед......

  А, не, бъркаш - Мохамед ще си остане в Азия и други задръстени места по света. В белият свят няма да го бъде.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 83. 83 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Вчера се срещнах с Божо Мощите и той ми разправя, че Меркел била толкова върла комунистка, че чак си носила зъб от самия Ленин (Владимир Улянов) зашит в килотите....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 84. 84 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  темета дори не е на водещите страници на немските медии. поне не при шпийгел и билд.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 85. 85 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#84] от "bulgarinvstranstvo":

  Ами да, всички само с тоз Кахелман и тоз Зарацин се занимават...

  Ама и Сарко с Цигъните... и той набира скорост....

  Значи румънският президент искал да въведат обратно думата циганин , вместо ром, защото в чужбина си мислели, че РОМАНИА била страната на ромите... кофти швепса... друго е да се казваш България....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 86. 86 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  До коментар [#85] от "KOBOLD":

  Хубавото в случая, че в Европа разбраха, че не всички са цигани на изток от тях, както и факта че притежанието на БГ или Румънски паспорт не значи, че притежателят му е интелигентен човек.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 87. 87 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#71] от "capitalist":

  Tочно. Те на тях проблема им сега е ликвидната криза, защото икономиката им е базирана на потреблението. Т.е. докато потребяват (особено с тия високи данъци) всичко е ОК, но спрат ли, забавят цялата икономика и стагнират по естествен път.
  Хубаво де, ама и диарбекирските гастарбайтери не са улави и вече ги гледам че все с хонди и тойоти си ходят накъм тюркийе, а и не четат зюддойче цайтунг а хюриет. В Берлин това. Нищо, лошо няма. Ще прочетат благоденствието на народите отново и ще си припомнят някои истини за живота.

  The biggest risk in life is not taking one.
 88. 88 Профил на Abuzer Kadayif
  Abuzer Kadayif
  Рейтинг: 374 Весело

  И науЧете турски,Че ще ви трябва- искаше да добави Зеркел.
  Ха така, дойде в правия път!

  Ne mutlu türküm diyene
 89. 89 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#88] от "Abuzer Kadayif":

  айде сега стига - и турЧето да се намеси.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 90. 90 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Значи Турция набира скорост и след някоя година ще има отрицателна емиграция посока Турция - повече хора ще се връщат отколкото тези, които идват....

  Това мое изказване може би няма да се хареса на многото български читатели, но ю кен нот стоп де Кедилек....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 91. 91 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Хора на турската борса тази седмица гърмят бутилките с шампанско, защото има олл таймс хай.... биг мъни.... 70 млн. души и всеки с мобилен телефон джумоли хъката-мъката... гюле-мюле... люнгулу.... не подценявайте Турция.....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 92. 92 Профил на НОЩНИК
  НОЩНИК
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Меркел върви по пътя на Обама но с по-едри крачки. С последното си изявление посява ветрове в Германия.
  От времето на канцлер Людвиг Ерхард канцлера А.Меркел е първия канцлер, който си позволява да осъди книга - книгата "Германия - самоликвидация" на Тило Саррацин. В ролята на върховен цензор тя дори посъветва ръководството на Бундесбанк "да се замисли не вреди ли той" на тази НЕЗАВИСИМА институция. Веднага на 2 Септ. ръководството единодушно се обърна към президент К.Вулф с предложение за освобождаването му. Резултата - книгата буквално е разграбена и стана бестселър, при проведените допитвания се оказа, че 70% от немците подържат Т.Саррацин. Съпартийците на Меркел също реагираха негативно. Рейтингът на СДПГ падна с над 2% за една седмица. Достигна се до това, че всеки втори германец е против миграционната политика, водена от актуалното правителство. Всеки пети германец би гласувал сега за нова консервативна партия начело с Т.Саррацин. Той обаче първо подаде оставка от поста си и към момента не е заявил намерение за политическа реализация. Германия се изправя пред проблем - още по-голямо разделение "власти - общество". Всички знаем какво следва. Либералничещите разчистват пътя на смахнатите. Вече се е случвало.

  MEMENTO MORI - МОМЕНТАЛНО ЦОПВАШ В МОРЕТО
 93. 93 Профил на Abuzer Kadayif
  Abuzer Kadayif
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#89] от "bulgarinvstranstvo":

  Заради това голямо ''Ч'' ни мислят за една и съща лиЧност!Да ти го...в евангелиста!

  Ne mutlu türküm diyene
 94. 94 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#91] от "KOBOLD":

  Никой не подценява Турция, а за мобилните телефони - това отдавна не е критерий, освен в най.изостаналите африкански страни, но дори и там веЧе мобилните телефони са ежедневие.

  Самото сравнение показва на какво се прекланяте- би вжало ама преди 10-15 години.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 95. 95 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#92] от "НОЩНИК":

  Вие сте доста неинформиран.
  Меркел не е от СПД, а от ХДС. Тило Сарацин е от СПД и тъкмо СПД имаше проблеми, защото ръководството на партията искаха да го изклюЧат от партията.
  Останалите глупости не се нуждаят от коментар.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 96. 96 Профил на Abuzer Kadayif
  Abuzer Kadayif
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#91] от "KOBOLD":

  Разкажи им аркадаш-нека да науЧат неща от които боли! И за борса им говори и за заплатите на обикновенните хора им разкажи,Че да им прилошее...

  Ne mutlu türküm diyene
 97. 97 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#94] от "bulgarinvstranstvo":

  Значи големите инвестори гледат да си влагат парите в страни с младо население, а не при пенсиите със старчески домове....

  От тази гледна точка страни като Турция и Египет са супер, защото имат много деца..... Така разправят инвесторите.... ние християните сме били на доизживяване - всеки четвърти младеж в света бил мюсюлманин.... това е фактор, с който трябва да се съобразяваме...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 98. 98 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#96] от "Abuzer Kadayif":

  Аз нямам много понятие от Турция, но се интересувам от ценни книжа и чета икономическата част на вестниците.... и сега гледам Истанбулския индекс се бил удвоил за няколко месеца и аз не въобще не съм разбрал....

  Турската борса е доста интересна, защото 80% от инвесторите са чужденци (от край време).... Това е най-висок дял на чуждо участие от всички борси в света.

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 99. 99 Профил на НОЩНИК
  НОЩНИК
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#95] от "bulgarinvstranstvo":

  Ако прочетеш внимателно ще установиш, че това са две ОТДЕЛНИ изречения:
  ---
  "Съпартийците на Меркел също реагираха негативно.
  Рейтингът на СДПГ падна с над 2% за една седмица."
  ---
  СДПГ бележи ПОСОЧЕНИЯ спад именно заради поддръжката на позицията на ХДС на Меркел по отношение на Тило Сарацин.
  Посочените данни за настроенията са ОФИЦИАЛНИ.
  А когато германските избиратели се ориентират още по-надясно, я резултат на действията на Меркел, ще се разбере дали написаното е глупости или не.

  MEMENTO MORI - МОМЕНТАЛНО ЦОПВАШ В МОРЕТО
 100. 100 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#98] от "KOBOLD":

  Винаги съм се смял на тези, които се смятат за супер умни понеже разбирали от ценни книжа - тоест можели да запомнят две три прости формули.
  Скоро си говорих с един приятел и институционален инвеститор и той ми говори - "На един еврейски шабат може да науЧиш много повеЧе отколкото за 5 години следване". И това не бе обида за евреите, а просто факт.
  Между другото вЧера имаха Йом Кипур и празнуваха.


  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK