Медведев уволни Юрий Лужков

В реч на 14 септември кметът на Москва се закани, че ще съди медиите заради кампанията срещу него.

© Stringer/russia, Reuters

В реч на 14 септември кметът на Москва се закани, че ще съди медиите заради кампанията срещу него.Президентът на Русия Дмитрий Медведев подписа указ за предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета на Москва, съобщи във вторник пресслужбата на Кремъл.


В него се обяснява, че уволнението му се дължи на загубеното доверие на президента. Указът влиза в сила незабавно.


Той бе подписан по време на официалното посещение на руския президент в Китай.
Временно изпълняващ длъжността кмет на над 10-милионния град временно ще бъде първият заместник на Лужков и ръководител на столичния строителен комплекс Владимир Ресин.


Юрий Лужков управляваше руската столица в продължение на 18 години и оцеля на поста въпреки многобройните скандали около него и съпругата му Елена Батурина. Според списание "Форбс" тя е най-богатата рускиня благодарение на строителния бизнес, който развива в столицата, не без подкрепата на съпруга си.


Президентът Медведев предпочиташе Лужков да си тръгне сам, но след отказа му го уволни, за да не създаде опасен прецедент за неподчинение на назначените от Кремъл администратори.

© Reuters

Президентът Медведев предпочиташе Лужков да си тръгне сам, но след отказа му го уволни, за да не създаде опасен прецедент за неподчинение на назначените от Кремъл администратори.


През лятото Лужков опасно се вклини в спор между премиера Владимир Путин и президента Дмитрий Медведев за прокарването на магистралата Москва - Санкт Петербург през девствена гора. По-рано този месец Лужков се превърна в обект на масирана медийна атака и анализатори предрекоха, че настъпва краят на управлението му.


Кой е и.д. кметът Владимир Ресин


Първият заместник на уволнения кмет на Москва е роден през 1936г. в Минск. И двамата му родители са били репресирани от болшевиките и реабилитирани през 1937г. От тази година бащата Йосиф Ресин заема ръководни длъжности в дърводобивната промишленост на СССР.


Синът тръгва по същия път и през 1958г. завършва в Москва лесотехнически институт. После става аспирант в друга насока - строителство на подземни съоръжения, и след като напуска университета, работи на строителството на московското метро.


На практика цялата му кариера е свързана със строителството в столицата и през 1990 г. оглавява Московската строителна комисия, отговаря за градостроителството и културното наследство. Междувременно влиза и в политиката и става депутат в Московския градски съвет.


През 1995 г. защитава докторска дисертация на тема "Системно регулиране на функционално-пространственото развитие на града", в която обобщава чуждестранния и руския опит и представя модели за управление на големи градове.


Ресин е член-кореспондент на Руската академия за архитектура и строителни науки, член на президиума на комисията при президента на Русия за връчване на държавни премии в областта на науката и техниката, член на президиума на Руския еврейски конгрес.


И.д. кметът на Москва притежава патенти за 30 изобретения, има около 80 публикации, получавал е множество държавни награди, включително за заслуги пред отечеството.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (365)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Нали кмета в демократичните общества се избира и президентите не могат да ги уволняват?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  "Медведев уволни Юрий Лужков"

  Мамма Миа!!! "Демокрация" не по руски, а по съветски. Царят, ген. сека или генералисимуса уволняват кмет на град, който в цивилизованият свят се избира от гражданите. И русофилисиците после ми пишете, колко безаналоговая е суверената демокрация в матушката ви.

  Ако искаме да сме цивилизовани, Русия трябва да е последната държава на която трябва да приличаме. Помислете също, защо сме в сегашното положение? Защо 20 години тъпчем на едно място?

  Аз ще ви подскажа, погледнете на север една държава и слугите й, които управляват България.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Е как така ще го уволни?! Кметът не е ли избран пряко от населението на града? Все едно Обама да уволни Блумбърг!

  Изобщо не защитавам Лужков, просто се опитвам да вникна в тънкостите на руския конституционализъм (май няма такъв).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на maskuzi
  maskuzi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":

  Да, в демократичните общества Не в Русия.

 5. 5 Профил на msp
  msp
  Рейтинг: 426 Неутрално

  3, Въпросът ти показва, колко малко следим събитията в Русия. От края на първия мандат на Путин, в Русия изборите на ръководители на субекти на федерацията, кметове, губернатори, и т.н. бе отменен. Затова Путин и Медведев се определят като автократори.

 6. 6 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 583 Весело

  и сега с кого ще рита мач Бойко преди изборите?

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#5] от "msp":

  Напротив, много добре ги следя - въпросът ми беше чисто риторичен. Сега чакам да видя кой идиот ще продължи да твърди, че Русия е "демакратия".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 793 Весело

  Медведев като уволни Лужков та чак земята се разтърси в Байкал /6.7 бала/ .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 9. 9 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 950 Весело

  Тоест крепостните граждани на многомилионна Москва никой не ги и пита за нищо? Добре е...

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 10. 10 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Кметътг на Москва не се избира,а назначава.Въпрос на конституционна уредба е това и по никакъв начин от него не се правят изводи за степента на демократичност на едно общество.Аксиома за развитите демокрации е независимоста на съдебната власт-независимост от изпълнителна,законодателн.А според Конституцията на САЩ Председателя на Върховния съд там се назначава с указ на Президента.Значи ли това,че там съдебната власт е подчинена на изпълнителната/ САЩ е типична президентска република,там няма правителство/ и ,че тя не е независима,а значи,че в САЩ няма демокрация?Моля за коментари от псувачите на Русия!Ще ги подпомогна в аргументите им:Всичко,което става в Русия не е демократично,понеже там президентите са комунисти,кагебисти,сталинисти,а значи-лоши хора,а в САЩ всичко,което става е хубаво,защото там президентите са от ЦРУ,от военно-промишления комплекс,от къде ли не,значи са добри хора.

 11. 11 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Москалите вече формират правителство в изгнание. Към четата на Березовски и Закаев към Лондон поема и Лужков заедно с крадливата дружина. Очакват само Путлер с петро-газовите сметки.

 12. 12 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  ...борисов да му прати покана и виза за постояно пребиваване, няма да го оставим човека ,а има и пионерски лагер край Камчия, там ще си работи като нощен пазач при директор ката станка шопова, тя ще го вземе на половин щат, да доизкара пенция...

 13. 13 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Мдаа, т'ва да уволниш милиардер не е малка работа. "Мъти" се нещо у "мътна вода"?!! става интиресну....

 14. 14 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Путин и Медведев си поиграха на добро ченге-лошо ченге и в резулат Лужков изгоря. Време му беше. Сега ще го преместят на друга отговорна работа: посетител на Френската Ривиера. Той няма да се оплаква. Не че на московчани ще им стане по-добре или по-зле. При тях винаги е едно и също независимо от управниците им.

 15. 15 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1384 Весело

  Семейна драма Те ви Русия. ГЛедай какво е Русия - без грим и без маска. Всичко се казва от един-двама малоумници и това е. Няма хора , няма избори. Класика. По руски

  15.02.1989 - 07.02.2018
 16. 16 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#10] от "molesan2":

  Защото в САЩ демокрацията функционира пре4красно на всички нива,а в Русия функционират комунистите и КГБ-бейците!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 17. 17 Профил на the Onion
  the Onion
  Рейтинг: 833 Любопитно

  Явно гласовете на московчани които са гласували за Лужков (предполагам кметовете ги избират в раша) са без значение... Медведя губи "доверие" и уволнява ...

  Tu Stultus Es
 18. 18 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 426 Любопитно

  ..."уволнението му се дължи на загубеното доверие"...
  ==========

  Пък у нас си има доверие към Божидар Димитров, към Ана-Мария Борисова, към Вежди Рашидов

 19. 19 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 628 Неутрално

  В Русия драги невежи президентът по конституция има право да уволни всеки държавен служител, включително и премиера с цялото правителство а също и да разпусне парламента. Макар, че в последните години Лужков направи много глупости, като цяло за последните години Москва се превърна в модерен град с един от най-високите жизнени стандарит сред градовете от източна и централна Европа

  Таблицаomestic purchasing power
  http://www.ubs.com/2/e/medlib/wmr/pdf/Preise_Loehne_2010_e.pdf

 20. 20 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Кой пък е казал, че "демократията" е свястна форма за управление? В условията на развит капитализъм може би това е най-удачната форма да пасеш стадото, но в условия на преход и недемократична традиция по-ефективните форми за държавно управление са други! Виж Китай, виж източноазиатските тигри, виж някои арабски държавици! Американската "демокрация" и нейните принципи да си ги ручат американците! Европа се опитва да търси своя модел, но все още е далече. А Русия е била най-могъща и просперираща, когато е била ръководена от умен сатрап! Съдба! А Англия винаги е била най-върлият враг на славянството и в частност на Русия! Затова покровителства антируските поляци и руските и чеченски "дисиденти". Четете Чърчил!

 21. 21 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#10] от "molesan2":

  у сащ има конгрес и се избират всеки 2 години за него бе алооооуууу... с две камари е нали знайш, мойто и работи всеи ден, не кат наште все ваканции и все заети със срещи с избирателите в района, там всеки конгресмен си има работно време и се знае кога каде е и от колко до колко часа може да го намери всеки, който иска, а ТОВА В СССРУСИЯ СА БЕТЕР НАС ПАРЛАМЕНТАРИСТИ...БЕЗОТГОВРНАБЕЗПАРДОННОНЕНАКАЗУЕМЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ...

 22. 22 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3069 Любопитно

  До коментар [#10] от "molesan2":

  ".А според Конституцията на САЩ Председателя на Върховния съд там се назначава с указ на Президента."

  Ти по- опашата лъжа не можа ли да измислиш? Президентът и Сенатът на САЩ си поделят отговорността по избиране на съдии от върховният съд. Съдия във върховният съд на САЩ не може да бъде избран без съгласието на Сената. Сенатът гласува избраните от президента с 51% мнозинство, ако не събере 51% одобрение изборът на президента отпада:

  http://wiki.answers.com/Q/Who_appoints_justices_to_the_US_Supreme_Court

  The President and the Senate share responsibility for for seating justices on the US Supreme Court. Article II, Section 2 of the Constitution grants the President power to appoint a Supreme Court justice with the advice and consent of the Senate.

  The President (Executive branch) nominates a candidate to the Court, then the Senate (Legislative branch) votes on the nomination to decide whether the person will be approved or rejected. If a simple majority (at least 51%) of the voting Senators approve the nomination, the person will be commissioned as a Supreme Court justice. If a simple majority (at least 51%) of the voting Senators reject the nomination, the President has to nominate someone else, and the process starts over.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 23. 23 Профил на V.V.Putin
  V.V.Putin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#20] от "kirkor":

  Браво.

 24. 24
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:44 на 28/09/2010 от неговия автор.

 25. 25 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Хордоковски 2.0

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 26. 26 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3069 Любопитно

  До коментар [#19] от "Сгугню":

  "В Русия драги невежи президентът по конституция има право да уволни всеки държавен служител..."

  Невежа, кмет държавен служител ли е бе? Кмет е изборна длъжност. Вземи прочети законът за държавният служител?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 27. 27 Профил на dimivnec
  dimivnec
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Подписал указа в Китай !? Защо ли ? За да е далеч от "влиянието" на Лужков !? Или за да се консултира с някого в Китай преди решението !? Брех, политиката е мамата си тракало и не е за хора със слаби сърца.

  Щом едно нещо не работи добре, трябва да се поправи ! Или поне да се развали окончателно !
 28. 28 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#10] от "molesan2":

  Въпрос на конституционна уредба беше и чл.1. Ама той и твоята порода много ви уреждаше нали ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 29. 29 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Хм, на Бойко дружката, дето построи почивна станция на устието на Камчия малко преди да се забрани строителството там. Но Бойко има още приятели, например Берлускони. Все един тип, уж по ръба на закона, а всъщност оттатък...

 30. 30 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#20] от "kirkor":

  "демократията" не е добра форма на управление. Но никой не е измислил по-добра. За домашно да кажеш на кого е тая мисъл. Тупан

  15.02.1989 - 07.02.2018
 31. 31 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  При уволнение на държавен чиновник се използват различни формулировки: семейни причини, пенсиониране, преминаване на друга длъжност. "Загуба на доверие" има само в мафията.


  Що се отнася до Пичин, още е рано да го уволнят, но продуцентите усилено работят по сценария "Дело в сортире".

 32. 32 Профил на да защитим животните
  да защитим животните
  Рейтинг: 550 Любопитно

  К,ва РФ това си е Советском союзе по времето на Леонид Брежнев и същите простотии и рухна, потъна изгоря ...

  Да защитим животнитe !
 33. 33 Профил на sting
  sting
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Че кой е казал,че Русия е демокрация-никога не е била и няма и да бъде.Винаги е имало един цар,който управлява и всички се подчиняват.Само имената се менят,но не и начинът на упраление.

 34. 34 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Абе умници, при нас като се избира кмет ...уж от народа и какво...България цъфна та ...завърза,..нали??? Да ва ...таковам в демократите! Така трябва...Дори Левски пише в ..тефтерчето си, ...че всичко трябва да се дърпа от едно место!!!Но само ми е жал ...за руският народ, че ...ги управляват само...хазари!!!??? Като че ли няма свестни руснаци...???Като ..Георгий Жуков например???Наистина ми е ..жал за руснаците!!!??? Тези ..хазари са се разположили ..като у дома си и...командват ли, командват! А на руснаците ..нищо не оставят!!! Всички уж"руски милиардери" са ..все хазари, правещи се на ужевреи!!!Докога ще бъде така..незная?Но трябва ..нещо да се измени! Това просто е ..несправедливо!!!

  Георги Константинович Жуков-биография
  Всичко, което не можете да намерите, може би е тук.

  Модератор: Модератори

  Публикувай нова темаНапиши коментар 1 мнение • Страница 1 от 1
  Георги Константинович Жуков-биография
  от nekrogiant на Сря Сеп 24, 2008 10:36  Георгий Константинович Жуков е известен съветски офицер, маршал на Съветския съюз и министър на отбраната на СССР. Роден е в село Стрелковна, близо до Калуга.
  Преди Втората световна война

  Жуков участва в Първата световна война, като от 1918 година е в Червената армия. Там е обучен за танкист от германски специалисти.[1] В Гражданската война е командир на взвод, а по-късно и на ескадрон, като се бие срещу уралските казаци при Царицин (дн. Волгоград), както и срещу войските на Деникин и Врангел. Взема участие в потушаването на бунта на Антонов в Тамбовска област, като там е ранен и получава орден Червено знаме.

  След Гражданската война командва кавалерийски полк и бригада. След това е инспектор към кавалерията на РККА, командир на дивизия, корпус и заместник-командир на Запорожкия военен окръг. Командващ е на Първа армейска група на съветските войски в Монголия.

  Ръководи съпротивата срещу японското нашествие в Монголия през лятото на 1939 г., когато провежда операция по обкръжаване и разгромяване на войските на японския генерал Камацубара при река Халхин-Гол. За тази операция е награден със звание „герой на Съветския съюз“ и орден "Червено знаме" на Монголия.

  От 1940 г. е командващ на Киевския отделен военен окръг, а от януари до юли 1941 г. е началник на Генералния щаб, заместник на народния комисар (министър по днешнοму) на отбраната на СССР.

  През Втората световна война

  Жуков е най-изявеният съветски военноначалник през Втората световна война, като заема най-високи военни длъжности - едновременно първи заместник на народния комисар на отбраната на СССР и заместник на върховния главнокомандващ. Командва и фронтовете: Резервен, Ленинградски, Западен (едновременно и главнокомандващ на Западното направление), 1 украински, 1 белоруски.

  Ръководи защитата на Ленинград, Сталинград и Москва през 1941 г.; започва първото контранастъпление след битката за Москва. Командва решаващите пробиви при Сталинград (1942), Курск (1943). Той е първият съветски военачалник, удостоен през Втората световна война с военното звание „маршал на Съветския съюз“ (18 януари 1943).
  Командващите на антихитлеристката коалиция и Червената армия, след церемонията за края на Втората световна война, май, 1945 година. В центъра маршал Жуков, фелдмаршал Бърнард Монтгомъри и маршал Константин Рокосовски.

  През заключителния етап на войната ръководи освобождването на Варшава (17 януари 1945) и грандиозната Берлинска операция за превземане на столицата Берлин (1945), с което завършва войната.

  На 8 май 1945 в Карлсхорст (Берлин) маршал Жуков приема от хитлеровия фелдмаршал Вилхелм фон Кайтел безусловната капитулация на нацистка Германия. Приема триумфалния Парад на победата в Москва на 24 юни 1945 г.

  След Втората световна война

  Главнокомандващ на съветската окупационна зона в Германия. Изпада в немилост, обвинен в незаконно присвояване на трофеи, назначен за командващ на Одеския, а после - на Уралския военен окръг.

  След смъртта на Сталин (5 март 1953) заедно с Никита Хрушчов отстранява от власт Лаврентий Берия. Министър на отбраната (1955-1957); отстранен от длъжност на 26 октомври 1957 г. заради насърчаването на култ към неговата личност и пенсиониран; по-късно е реабилитиран.

 35. 35 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  Особености на руската политика... Един самодържец (за когото не е ясно дали не е сламен) отстранява основна фигура от шахматната дъска, понеже е загубил благоволението ("доверието" му.
  Нищо ново и нищо демократично не следва да се търси, всичко става по вековна руска традиция, която няма нищо общо с демикрацията.
  Тук новина няма. Нищо няма да се промени, освен преразпределянето на някои парични потоци..

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 36. 36 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1384 Весело

  Че путиленд няма да го бъде дълго в този си вид е повече от ясно на всеки трезвомислещ човек. Въпросът е до кога ще продължи да го бъде в тоя вид ? Малко да се олаби властта , КОЕТО Е НЕИЗБЕЖНО рано или късно и ще има циркове. Дали букмейкърите приемат залагания ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 37. 37 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  До 26
  А дали кметовете в Русия са изборни длъжнсти?

 38. 38 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А тоя крадлив шебек кога ще влиза в затвора конкретно?

  The biggest risk in life is not taking one.
 39. 39 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1384 Весело

  До коментар [#34] от "ebter":

  Хапчетата , другарю , хапчетата. И по-добре и припомни за това юдеите правели жертвоприношения на деца в пентагона , понеже служели на сатаната

  15.02.1989 - 07.02.2018
 40. 40 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 576 Любопитно

  Колкото по малко крадци мафиоти
  олигарси има във една държава толкова по добре за обикновенните хора

 41. 41 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Дано това повлияе по някакъв начин и в България
  Примерно аз мечтая за следното сутрешно съобщение от медиите "Българският премиер напъха в затвора бившия кмет на София Стефан Софиянски" или "Най-после Милен Велчев беше закован за огромни злоупотреби с външния дълг"
  Ех мечти мечти

 42. 42
  ****

  Този коментар беше изтрит в 09:26 на 28/09/2010 от неговия автор.

 43. 43
  ****

  Този коментар беше изтрит в 09:27 на 28/09/2010 от неговия автор.

 44. 44 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1331 Весело

  Хахахаха Предния път ББ го би на тенис и стана премиер. Сега пък го остави безработен. Поуката - не се ебавай с ББ

  www.economistbg.com/
 45. 45
  ****

  Този коментар беше изтрит в 09:31 на 28/09/2010 от неговия автор.

 46. 46 Профил на Ботьо
  Ботьо
  Рейтинг: 374 Неутрално

  В Съветския съюз е така.Там са паталогични случаи, в тази държава винаги са били със средновековни порядки.Разбира се ,че Лужков е за затвора, но там всички са един дол дренки.

 47. 47 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Дали ще замре бизнеса на Батурина?

  malart.blog.bg
 48. 48 Профил на awa
  awa
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#34] от "ebter":

  ,,Така трябва...Дори Левски пише в ..тефтерчето си, ...че всичко трябва да се дърпа от едно място!!! ......хазари са се разположили ..като у дома си и...командват ли, командват!,,................................в крайна сметка разбирам,че е добре в русия,защото ги командват само от едно място,демек ,,хазарите,,!!!-за това и ти обичаш русия.......................ако пък не е така значи ,че руснаците са прости и все някой друг ги командва??..........или пък ,,хазарите,,са по-умни?-щото според теб и в америка командват?......................................а ,защо тогава русия подпомага иран,който е основната,демокрация,,бореа се с ,,хазарите,,.....май доста си объркан...или просто мразиш,без логика и основа, НАЛИ ???!!!

 49. 49 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Интересно ЕС дали би си позволил да коментира това остраняване и авторитарността в управлението в Русия?...Едва ли...руския газ за Европа е по-важен от това да дразним ламята

 50. 50 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#2] от "Realist":

  Не знам дали майка ти е Мамма Миа, но трябва да четеш и после да пишеш.
  Президент Российской Федерации является главой государства.
  Президент РФ Дмитрий Медведев подписал указ о досрочном прекращении полномочий мэра Москвы Юрия Лужкова, сообщили в пресс-службе Кремля.
  «На основании подпункта "г" пункта 1 и подпункта "а" пункта 9 статьи 19 ФЗ от 6 октября 1999 года N 184 - ФЗ "Об общих принципах организации законодательных (представительных) и исполнительных органов государственной власти субъектов РФ постановляю: отрешить Лужкова Юрия Михайловича от должности мэра Москвы в связи с утратой доверия президента РФ»
  Статья 19. Досрочное прекращение полномочий высшего должностного лица субъекта Российской Федерации (руководителя высшего исполнительного органа государственной власти субъекта Российской Федерации)
  1. Полномочия высшего должностного лица субъекта Российской Федерации (руководителя высшего исполнительного органа государственной власти субъекта Российской Федерации) прекращаются досрочно в случае:
  г) отрешения его от должности Президентом Российской Федерации;

 51. 51 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Чакайте сега - в Русия демокрация няма. Те вкараха човек в затвора и му взеха имуществото (как е придобито е друг въпрос - по същия начин като на "любимците" Абрамович, Дерипаска, Фридман и т.н.) понеже царят не му се кефи, вие за едно уволнение коментирате. Това си е просто някакъв щрих в някаква борба вътре в царщината, най-вероятно свързана с недостига на пари в бюджета - сега просто ще вземат всичко и на Лужков и на жена му, че да закърпят някоя дупка. Естествено последният ще се окаже виновен за всичко - от спада на цената на петрола до продължаващите атентати в Кавказ. При варварите от Североизтока винаги е едно и също - единствената изненада ще е, ако стане нещо смислено в тази държава. Под "смислено" да не се разбира изкарването на парад на някоя "безаналогова" ракетна система да се плашат гаргите с нея.

 52. 52 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#3] от "dodge_ram":

  Путин отмени изборите за кметове и губернатори.А Думата му даде власт да ги назначава той, поне докато беше президент.Сега неговото протеже духа супата, благодарение на тези промени, които той сам въведе.

 53. 53 Профил на boris_ivanov
  boris_ivanov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "В него се обяснява, че уволнението му се дължи на загубеното доверие на президента."

  Все пак Медведев не дължи ли някакво малко по-обширно обяснение?

 54. 54 Профил на www_
  www_
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кметът на Москва е със статут на губернатор - затова се назначава от президента.На поста е назначен от Елцин през 1992 г.
  Абе деде на 74 г. си що не се оттегли с достойнство от поста.Сега медиите ще ти транжират дъртия задник,пари ли нямаш,какво ти липсва.Ма то е вярно,че някои хора на стари години пооглупяват.

 55. 55
  ****

  Този коментар беше изтрит в 09:40 на 28/09/2010 от неговия автор.

 56. 56 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Любопитно

  42 и 43 коментари не бяха изтрити в 09:31 на 28/09/2010 от неговия автор, а от модератора.Явно ТИМ или новото Индустриален Холдинг АД държи управлението на държавата и какво от това се срамуват някои, че трият и крият факта ?

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 57. 57 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 636 Весело

  В Мама-раша президента по закон може да назна4ава и уволнява губернаторите.Закона(предишния) бе променен още по времето на Путин и то със доста голямо мнозинство......
  А ей този дядка на снимката бе един от най-маститите мафиоти в Рашата.Жена му Елена Батурина от обикновена *доярка* от подмосковието буквално се торпилира до върховете и натрупа несметно богатство.Съвсем наскоро в руските масмедии излезе информация,дето семейството е закупило и притежава на 300 хиляди хектара!!! т.е. 3 млн декара!!обработваема земя.И то не къде е.Не е и тайна,дето най-тлъстите мръвки в строителния бизнес в Москва се дават на нейната фирма...
  Само преди седмици имаше много остър сблъсък между ей този господин и Жириновски.Именно за корупция и то не каква да е..Май на Медведев му е писнало много и го удариха по манерката...
  Ина4е жалко за мафиот4ето.Беше първа дружка на ББ-тиквата.Лика-прилика....

  Защо сме още член на ЕСССР?
 58. 58 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 793 Весело

  Партията на Жириновски поздрави всички московчани с уволнението на Лужков .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 59. 59 Профил на Некъф Човечец
  Некъф Човечец
  Рейтинг: 457 Весело

  Който вярва, че която и да е държава с огромна територия и население над 150 млн може да е демократична е бунак!
  екс СССР, САЩ, Китай са само примери.
  Всичко е подчинено на "националния интерес" на големите корпорации и контролиращите ги групи.

  Животът е летална болест предвана по полов път! www.atgt.blog.bg
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 61. 61 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#50] от "latcho59":

  Не знаех, че президент може да се занимава със всичко, но явно има страни в които това е така. И тези страни не са демократични, защото в демократичните държави има РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ. Примерно Обама не може да уволни кмет, а още повече губернатор. А пък съдия въобще, защото и съдиите са изборни длъжности. А един съдия преди месец отмени заповед на Обама, защото била противоконституционна в неговият щат.

  Такъв президент който се занимава със всичко на мен лично ми прилича на Генерален Секретар. Или на цар. Не на президент. Но както знаем в матушката на русофилистиците всичко е възможно. Както и в книгите на Кафка или Оруел.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 62. 62 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#60] от "be_google":

  Да бе, неопетнена - направо е триперлива...

 63. 63 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#56] от "Тимур":
  Има правила за писане на коментари! „Може да няма ред, ама трябва да се спазва.“

 64. 64 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Епохата на Лужков в Москва :

  Реконструриал "Манежная площадь",възстановил "храм Христа Спасителя",започнато е строителството на Москва-сити,нови станции на метрото,трето транспортно "кольцо", градски социален стандарт от

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 65. 65 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Време е да бъде поканен за генерал губернатор на Балхарий и да се ‘менкат“ , през 4 години , с Гоце или Бойко :))

  Все пак е доста по- млад и от Тошо , и от Цола...)))

  BIG AL
 66. 66 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1212 Весело

  Царь-батюшка не си поплюва. В Русия нищо ново от 1000 години насам.

 67. 67
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 68. 68 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#61] от "Realist":
  Dura lex, sed lex - "Суров, лош закон, но закон".

 69. 69 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ава от №48, не аз, ...а ти си ..объркан!!! Сегашна Русия..не помага на Иран, ..а си играе по свои интереси! Ако искаше да помогне наистина на Иран,...щеше да изпълни задълженията си и да изпрати ..С-300 на Техеран, които са вече платени! И струват повече от милиард и половина долара! А не да играе ..като курва! Братята хазари от САЩ постоянно флиртуват с ..Медведев..дори го канят във Вашингтон, но ...да не си помисли че хептен са го залюбили ...веднага му измислиха уж шпионски скандал! И то с такива шпионки, че ако си ти...ще искаш тази шпионка ..все в къщи да ти стои ...и все гола?!?!?А друг е въпросът, че Иран е и...наблюдател към ШОС!/Знаеш ли какво е това поне/ Трябваше отдавна да приемат ..Иран за постоянен член ..на тази организация, тогава не ..само С-300, ами и ..С-400 трябваха да докарат! Но ти просто ...нямаш много много информация въобще за бившият СССР и сегашна ..Русия! Не ми се занимава с тебе ...да ти преподавам лекций ..по история!/Бившият СССР отдавна щеше да бъде ...американски, т.е. на Ротшилд, но....като убиха Улянов/Ленин/ от хората на Троцки, ...вместо той да вземе властта...взе я ..Сталин! По този начин ..Ротшилд изпусна ...тогавашна Русия! Сега в по-новата история...почти пак успя...Но явно ...Путин ..малко се изплъзна от ..полезрението му!!!Затова той организира ...противници на Путин ..от къде? От Лондон и ..Израел!/За Березовски и Ходорковски плюс Каспаров и т.н. става въпрос/ И сега пак играят на ...надлъгване!!!Така че не се заблуждавай, ...уж руснаците помагат на ..Иран! Не е така! Пуснаха атомният реактор в Иран от ..немай къде! Все пак ..Иранците са си платили за всичко! Пак повтарям: сегашните хазари командващи Русия ...просто си играят играта като на ..шахматна дъска!!!

 70. 70
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 71. 71 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Лужков е уволнен защото през лятото си позволи да критикува Кремъл, че Русия имала нужда от по-силен лидер. А иначе, че е окрал Москва и че е милиардер е безспорно.

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 72. 72 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#67] от "Щутгарт":

  Хахахахаха. Ама "хер Кол" не го уволниха, понеже бил "загубил доверието на царя". Това е разликата, която бившите фатмаци не можете да я схванете.

 73. 73 Профил на pipeto
  pipeto
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Днес Лужкав, утре Путин. Дерзайте , тов.Медведев !!

 74. 74 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Весело

  Случая с уволнението на Лужков много прилича на случая сваляне на Т. Живков 1989 г. и увисналата му джука. Новия кмет е шеф на Главмостстрой / като Главбулгарстрой – София/ Завършил е в Москва МИНЕН /Мулти/ институт, специалност "Икономика и организация на минната индустрия в 1958, доктор на икономическите науки, професор./ УНСС !? / Паралели, паралели …
  Москва. 28 септември. INTERFAX.RU - Пристигане на работа в 07:55 часа във вторник, Юрий Лужков, чува новината, че с постановлението на руския президент Дмитрий Медведев, той се елиминира от задълженията на кмет. Длъжностни лица обкръжили сега бившия кмет, според наблюденията Интерфакс кореспондент, са били в лек шок и изтощение. От ръка на ръка се предава хартията с президентския указ.
  Как сообщает пресс-служба Кремля, временно исполняющим обязанности мэра Москвы Медведев назначил ръководител на градската политика и изграждането на Москва, председател на Съвета на директорите на Glavmosstroy Владимир Иосифович Ресин -70 годишен род. 21 февраля 1936 года, Минск
  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BD,_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%98%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 75. 75
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 76. 76
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:17 на 28/09/2010 от неговия автор.

 77. 77 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Мисля, че тази система в Русия - кметовете и общинските служители да не се избират, а назначават, е много добра. Така няма да се налага да се търпи 4 години, колкото трае един мандат, некомпетентен или корумпиран кмет или служител, както е у нас. Ако ние имахме тази система, колко от кметовете на София през последните 20-ина години щяха да се задържат повече от 5-6 месеца?
  Та, не знам какъв е проблема с Лужков, на мен ми се струваше добър кмет, но ако е сгафил с нещо, значи напълно заслужено е уволнен.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 78. 78 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#70] от "Щутгарт":

  Въобще не ми сравнявай Ал Капоне с Ходорковски. Последния го вкараха в затвора със скалъпен процес. Не че не е за затвора, но за там са всички олигарси, а те не влизат. Защо ли? Ами защото в Русия въобще няма значение законът, а само какъв е кефът на царя. Тоест - Русия е една азиатска деспотия, с която се надявам България да има все по-малко общо. Извън тези отношения, честно казано въобще не ми пука кой и как ги яха мужиците.

 79. 79 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Политиката в Америка е същото лайно. Лансират се 2ма кандидат-президенти от корпоративните кръгове и паплачта ходи и "гласува", а реално се касае за избор между лобитата. Демокрацията е хапчето, което мафията поднася на простолюдието, за успокоение на душата.

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 80. 80
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 81. 81 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  До коментар [#77] от "VеnRus 2008":

  Венче, ами ако президентът който е несменяем е луд сатрап и назначава разни престъпници и всякакви идиоти (примерно негови роднини) тогава какво правим? Това си велико съждение по държавотворчество не го споделяй пред шефовете си адвокати, че ще те уволнят на момента. Най-малкото ще ти се смеят много...

 82. 82 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#80] от "Щутгарт":

  Знам че след всеки пълен разгром изчезваш. Ама след малко влизаш с друг ник - типично по фатмашки. Айде бягай, че пак осмърдя форума на партенки и шаяк.

 83. 83
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 84. 84 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Как орагнично си отиват тези две новини:
  1. Лидерът на Русия уволни кмета на столицата.
  2. Лидера на Северна Корея назначи сина си за генерал.
  Нищо чудно, нищо нередно просто обикновен ден в Азиатските държави све още под влиянието на Великата Октомврийска ...

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 85. 85 Профил на да защитим животните
  да защитим животните
  Рейтинг: 550 Весело

  До коментар [#63] от "latcho59":
  Модератора пуска заблуждаваща информация, че "
  Този коментар беше изтрит в 10:17 на 28/09/2010 от неговия автор." без да пита автора и това си е чиста проба ЦЕНЗУРА !
  Нали сме 21 век демокрация да се подпише модератора, хем шефа ще види, че е на работа и работи даже !

  Да защитим животнитe !
 86. 86 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#50] от "latcho59":
  Сигурно искате да ви го превеждам ... затова са и минусите. Е, няма! Учете чужди езици и разчитайте единствено на себе си!
  Не ви броя минусите, а и тук не се прави оценка на вашия живот с "-" несъгласие.

 87. 87 Профил на Georgi Minev
  Georgi Minev
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  А все едно при нас столичния кмет не се назначава от министър-председателя. Вероятно може да бъде й уволнен от него.

 88. 88
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 89. 89 Профил на ivanchopetrov
  ivanchopetrov
  Рейтинг: Неутрално

  Това не е ли същият Лужков, дето е пръв приятел на Бойко? Ами сега, как ще играят на мач следващата година, за да стане Бойко президент? Ето как кремълските самодържци са се договорили с Гоце да теглят балтията на Бойко

 90. 90
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 91. 91
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 92. 92 Профил на Baron Samedi
  Baron Samedi
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Очаквайте скоро: "Барак Обама уволни Майкъл Блумберг, защото последният вече не се ползва с доверието на президента"...

  Русия не е, никога не е била и няма да бъде демокрация.
  Колко беше прав Рейгън навремето като ги кръсти Evil Empire!!!

 93. 93
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:41 на 28/09/2010 от неговия автор.

 94. 94 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#85] от "медвед":
  Съгласно разпоредбата на чл. 39 от Конституцията на Република България макар и всеки да има право да изразява мнение и да го разпространява (чл. 40, ал. 1 от Конституцията), това право не може да се използва за накърняване на доброто име на гражданите, за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

 95. 95 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#81] от "Alien":

  В демократичните държави, каквато е Русия, няма несменяеми президенти. Медведев е на този пост от 2 години, на следващите избори може и да не се кандидатира и да е друг на негово място, та не дрънкай глупости, ако обичаш.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 96. 96 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Демокрация по руски
  Отделен въпрос е че Лужков е откраднал милиарди и ще си ги харчи на воля.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 97. 97 Профил на true
  true
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Цитат:
  „Чакайте сега - в Русия демокрация няма. Те вкараха човек в затвора и му взеха имуществото (как е придобито е друг въпрос - по същия начин като на "любимците" Абрамович, Дерипаска, Фридман и т.н.)…“

  В горния цитат вероятно става въпрос за Ходорковски(имущество за милиарди, откраднати от държавата).

  В Западна Европа за кражба от държавата това става и за 670млн., а затворът e до 35г.

  В едно малко курортно градче в Испания , както писа преди 2 дни „Дневник“:

  „Хуан Антонио Рока, който управлява Марбея повече от десетилетие, може да бъде глобен с 800 млн. евро, както и да получи 35 години затвор.
  Най-големият съдебен процес в Испания започна днес - 95 души са обвинени в корупция в луксозния курортен комплекс Марбея в южната част на страната, пише британският в. "Гардиън". Двама бивши кметове на града, 15 съветници и множество юристи и бизнесмени са обвинени и в източване на около 670 млн. евро от общинските фондове в продължение на три години.“
  "Не подписвам документ или въобще не го чета, преди да получа пари", казва бившата заместник-кметица на Марбея Исабел Гарсия Маркос в записан телефонен разговор. Полицията намира в дома й 378 хил. евро в банкноти по 500 евро.“

 98. 98 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Русия е изостанала в много отношения страна по причина на най-вече на външни фактори.
  Но в даваната за пример за демокрация Америка, кой избира президента?
  А за корупцията и мръсотиите в политическия живот ДА НЕ ГОВОРИМ..

  Аз знам много малко.
 99. 99 Профил на keller
  keller
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Няма проблеми. Сега боко тиквата а.к.а. Бай Бошо (наследникът на бай тошо) ще го назначи управител на Камчия. Нали там преди 20 дни се поздравяваха с честит празник и вечна дружба.

 100. 100 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Хаха, номер 34, много си зле.
  Жуков е най-кървавият военачалник може би в цялата не само руско-съветска, но и човешка история. Милиони руснаци загиват по негова вина. След войната той праща руските войничета под истински ядрен взрив да видел какво ще стане и ще останат ли войските боеспособни. Много може да се пише и е писано за Жуков, извън официалната кремълска пропаганда.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK