Рединг: Започваме наказателна процедура срещу Франция


До 15 октомври Париж трябва да приведе законите си в съответствие с европейското право

Европейската комисия ще започне наказателна процедура срещу Франция заради експулсирането на роми от Франция обратно в България и Румъния, с което Париж е нарушил правилата на Евросъюза за свободно движение на хора.


"Франция не прилага европейското право, както би трябвало, по отношение на свободното движение на хора, така че ние започваме наказателна процедура срещу Франция", заяви еврокомисарят по правосъдието и основните права Вивиан Рединг пред телевизия "Франс 24".
"Ако Франция бързо промени законите си, ние ще спрем процедурата", обеща Рединг.
Париж ще трябва до 15 октомври да внедри директивата за свободно движение на хора в националното си законодателство, в противен случай ще получи официално уведомително писмо за започването на наказателната процедура, уточнява "Франс прес".


Според Рединг Франция е сред малкото държави в ЕС, които не са привели националното законодателство в съответствие с европейския закон от 2004 г. Той дава право на жителите на съюза и техните семейства да се местят и да живеят свободно на територията на страните членки.
Рединг обаче не уточни кои страни визира.


Тя предупреди вчера Франция и останалите еврочленки, че ще бъдат изправени пред Съда на Европейския съюз, ако не прилагат коректно правилата за свободно движение на хора.
Рединг уточни, че е било поискано от Франция да предостави доказателства за твърденията й, че мерките срещу ромите, прилагани от лятото насам, не са незаконни. "Франс прес" отбелязва, че във вчерашното изявление на еврокомисаря не е имало намеци за дискриминационни практики.


Действията на Франция за разрушаване на незаконните ромски лагери в страната и връщането на ромите в страните им по произход, в случая Румъния и България, доведе до критики срещу Париж от страна на Брюксел, страни членки и правозащитни организации. По-рано този месец Рединг заяви, че експулсирането на ромите от Франция й напомня за методи от Втората световна война.

Коментари (12)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 434 Любопитно


  Ако Вивиан Рединг ме покани на гости за седмица, а на мен ми хареса и реша да се установя за месец, година, няколко години, каква ще бъде реакцията?

 2. 2 Профил на frederiko
  frederiko
  Рейтинг: 221 Неутрално

  По глупаво действие на ЕС от това да се осъди Франция за изгонването на циганите не може и да има.И сега какво?Да унижиш един многомилионен и културен народ заради това,че е пожелал да запази страната си от закононарушители е проява на безумие.Това може да доведе до обратен ефект-в много страни да се почне гонение на циганите,които ще приематят с тяхния примитивен начин на мислене,че са цвета на света.А къде сте господа защитници да кажете нещо за преследванията в ЧеЧения,в Тибет,в Сев.Корея?
  Не дай си Боже да се стигне до това Франция да замрази членството си в ЕС,моментално ще я последва Италия-и тогава?

 3. 3 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  На мястото на французите ще раздам на циганите рекламни листовки с покана да посетят Люксембург.

 4. 4 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#3] от "pamela":

  Само рекламни листовки? По-добре да им раздават по 300€ и да ги натоварят на влакове и самолети към Люксембург, да си ги харчат там.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 5. 5 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Меките китки от Брюксел нищо НЕ могат да направят на Франция понеже са най-мощната след Германия икономика в Европа и де факто тези две държави носят на гърбовете си цялото това келяво формирование, наречено ЕС. Още повече френският президент Шаркоши (Саркози) предварително съгласува действията си с Германия..., т.е. Меркел е на негова страна. Т. нар. наказателна процедура на Брюксел срещу Франция заради т.нар. роми е кауза пердута, цирк, разиграван пред света, за да покажат че, видите ли, добричкият ЕС НЕ е безразличен към "брутално потъпканите" права на малцинствата от страна на "нетолерантната" Франция. Ужасно лицемерие, типично за Запада...

  А що се отнася до т.нар. роми- ами проблем са, и то НЕ малък, но на франсетата много по-голями проблеми създават мароканските, макрибските и прочее скакалци, от колкото българо-румънската мангуста. Балканските циганьори дадоха дабър повод на еврейчето Шарко (Сарко) да повдигне и без това катастрофално ниския си рейтинг...

  ПП: Абе и аз това се чудя- от къде на къде трябва да ги наричаме роми!? Когато бяха цигани, бяха що- годе поносими. Ама когато се трансформираха в роми, стана направо страшно...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 6. 6 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 453 Неутрално

  стрина Вивиан злоупотребява с факта, че Люксембург има обща граница с Франция. какво ще стане с нейното село ако изведнъж се организира цигански конгрес там? с лекции за ползата от рециклирането на черни и цветни метали (тежко на железницата им), за опазване на селскостопанските култури от вредители (с нагледно показване от специалисти), за новите модни тенденции в облеклото (и по-специално джобовете), ...

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 7. 7 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 168 Неутрално

  Искам да се извиня на всички, които съм обидил в този форум. Аз съм пълен идиот. В момента съм си пил хапчетата и отчитам, че психическото ми състояние е горе-долу нормално. Затова днес по изключение няма да псувам българите, десните, американците, евреите и т.н. и няма да лижа руски и ислямски задници.

 8. 8 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 453 Весело

  До коментар [#7] от "АМИГО":

  майн лийбе фройнде АМИГО, изоставате от модните тенденции - верните задници за лизане са в Брюксел и Вашингтон, да бъдат лизани руските беше модно преди 15-20 години. ислямските ще дойдат на мода, но след време и лизането им сега е прибързано.

  от друга страна българите можете да псувате по всяко време - това не се брои за антисемитизъм, националният нихилизъм даже е на почит. но ще се сблъскате с твърде много конкуренция, което вероятно би разводнило Вашите усилия.

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 9. 9 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 168 Неутрално

  До коментар [#8] от "Швейк":

  Дорогой товарищ Швейк, виждам, че пак лъжете като мазен шабес-гой, каквито сте всички чехи. Специално в България никак не е добра идея да се лижат вашингтонски и брюкселски задници. Вярно, страната ни е там от конюнктурни съображения (трябваше да хвърлим малко прах в очите на народа, след като комунистите - русолюбци го докарахме до глад през 1996-1997 г.), но в кого са парите, питам аз. У нас - червените путинофили. Изнесохме парата по време на т.нар. перестройка, направихме си задграничните фирми, препрахме откраднатото от народа и се завърнахме в началото на прехода като честни частници. Сега и ножът, и хлябът са в нас, така че нека някой посмее да не лиже задниците в Кремъл, Пхенян и Техеран и срещу Големия енергиен шлем на другарите Путин и Първанов, ако му стиска. За тези, които все пак по някакъв начин са се измъкнали от икономическата ни власт, следват каруцарските псувни, в които аз, вие, Щутгарт и останалите разведчици с по 10 регистрирани ника, специализираме в този форум. Както казах, днес съм си пил хапченцата и мога да говоря истината. То, като гледам, от руската амбасада нещо съвсем разредиха плащанията, та може скоро окончателно да се откажа да им водя пропагандата и тогава какви неща още ще разкрия...

 10. 10 Профил на nostradamus
  nostradamus
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Bien, дорогой форумньiй друг AMIGO, днес си фъф добра формъ и добри постинги редиш, так что, дерзай и - вперед !

  The truth is out there !
 11. 11 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 453 Неутрално

  мио амиго Исаев, не забравяйте мисията си! делото на Огнян Дойнов трябва да пребъде във вековете, Красимир Стойчев не случайно умря на барикадата, жертвоготовността на Валентин Моллов и Божидар Божинов е пословична.

  все пак въпреки някои неудовлетворителни за центъра действия, руският газ вече не се продава на съветски цени, АЕЦ Белене успешно се развива по модела "седем пъти проектирай и веднъж строй", строежите на магистралите в равнината вече изравняват предишните темпове на строеж в планините, а заводите успешно биват затваряни, продавани или и двете.

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 12. 12 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 168 Неутрално

  До коментар [#11] от "Швейк":

  Пак послъгахте, камарад Швейк Шоломонов. Всичко си върви по план: цените на газа ги вдигнахме ние русолюбците, когато бяхме на власт, по заповед от Кремъл, защото иначе Матушката съвсем го беше закършила, а ние обичаме преди всичко нея и чак след това (евентуално) България. Заводите ги бяхме строили губещи, защото следвахме най-прогресивните съветски примери, технологии и т.н. За да им покриваме загубите по соц.-време не прекъснато теглихме кредити и затова оставихме България с 8 млрд. долара външен дълг и 20 млрд. - вътрешен. Строежа на магистралите също ги спряхме, докато нашето момче Станишката беше на власт, но това беше, защото като истински комунисти предпочетохме да откраднем еврофондовете. Сега тия мръсни ГЕРБ-ери подновиха строежа им. Тия за какви се мислят? Не ги ли е срам да обичат България повече от Русия, мамицата им мръсна?!?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK