Ангела Меркел пристига на посещение в България

Ангела Меркел пристига на посещение в България

© ReutersГерманският канцлер Ангела Меркел пристига днес на посещение в България, за да се срещне с премиера Бойко Борисов.


Според правителствения говорител Щефен Зайберт Меркел и Борисов ще обсъдят преди всичко последиците от световната финансова и икономическа криза, влизането в Шенген, както и противоречивото експулсиране на роми от Франция обратно в България и Румъния.


По-късно следобед Ангела Меркел ще изнесе лекция в рамките на германско-български бизнес форум. Федералният канцлер ще бъде наградена с орден "Стара планина" и ще получи почетното звание доктор хонорис кауза на Русенския университет "Ангел Кънчев".


Веднага след посещението си в София Меркел отлита за Букурещ.

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Любопитно

  Колко часа ще бъде г-жа Меркел у нас ?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 2. 2 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 698 Весело

  С Германия за винаги ! Вън руските комунета и техните подлоги в България .

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 3. 3 Профил на gallodoro
  gallodoro
  Рейтинг: 409 Любопитно

  До коментар [#1] от "USSR":

  Осем часа : от 10 до 18 часа ( с 1 час почивка за обяд и две междинни почивки по 10 минути за по цигара )

 4. 4 Профил на uzur
  uzur
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Меркел призова германските мюсюлмани да се подчиняват на германските закони, а не да следват принципите на шериата."Сега е очевидно, че в Германия има мюсюлмани. Но е важно ценностите, въплъщавани от исляма, да отговарят на нашата конституция", заяви Меркел. "В Германия се прилага конституцията, а не шериата".Канцлерката подчерта, че е нужно имамите в Германия да са получили германско образование и да имат социални корени там.http://yphalachev.blogspot.com/2010/10/blog-post_5509.html

 5. 5 Профил на rali1977
  rali1977
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#1] от "USSR":
  Дорогой товарищ, тъгувате ли по времето когато Леонид Илич Брежнев идваше с влак в София, всички благодарни софиянци го посрещаха изведени под строй на булевардите, а с бай Тошо цяла седмица с целуваха по устата /както и с Хонекер/ и ходеха на лов, за да осигурят реекспорт на съветски нефт?
  Е, това време, за щастие отмина, Меркел идва по работа, не за банкет и наздравици...

 6. 6 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 698 Любопитно

  Съд на БКП/БСП за държавна измяна в полза на чужда държава -Русия.
  "кой е финансирал видни комунистически функционери като Цола Драгойчева, Георги Димитров, Васил Коларов, които са пътували не само до СССР, но и из Европа. С какви пари, като не са работили?

  - Финансирането на БКП идва от бюджета на Съветския съюз. Третият Интернационал, наречен Коминтерн, обявява курс към световна пролетарска революция и партиите, които членуват в него, вече не са самостоятелни. БКП е секция и е подчинена на Коминтерна. Той е инструмент на съветската външна политика и шпионаж. Така че парите идват от Коминтерна и самите функционери са били поддържани от него. Георги Димитров и Васил Коларов в Москва са живели в луксозен хотел и са били добре платени.Самите те са се определяли като професионални революционери, които са на издръжка на Коминтерна. БКП не е имала този ресурс. Откъде да вземе толкова пари, от членски внос ли? Да, тя е имала някакви имоти, но с тях не е могла да финансира акции като атентата в църквата "Св. Неделя" през 1925 г. и редица други."

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 7. 7 Профил на gallodoro
  gallodoro
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#5] от "rali1977":

  С нея Бат Бойко трябва да се държи дипломатично и сериозно , а не като с италианския си commensali , да няма после , "ама що така се получи".

 8. 8 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Абе то медал СТАРА ПЛАНИНА добре ама, да не я нахраните с продукти, "Качество Стара Планина, 75% сланина и 25% месо".

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 9. 9 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 698 Любопитно

  До коментар [#6] от "СССР":
  ИСТИНАТА -
  "БКП е инструмент на съветската външна политика и шпионаж."
  "Финансирането на БКП идва от бюджета на Съветския съюз."
  "Георги Димитров и Васил Коларов в Москва са живели в луксозен хотел и са били добре платени."
  Спец. съд за БКП/БСП за държавна измяна и тотална конфискация на лично и партийно имущество. Забрана на партията за 120 години.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 10. 10 Профил на да защитим животните
  да защитим животните
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#8] от "polusa":
  20% химикали/пише го на опаковките/ , 55% смес от смлени сланина, кожа,кокали и др. карантии и 25% месо но какво ?

  Да защитим животнитe !
 11. 11 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  До коментар [#4] от "uzur":

  Хайде да не обръщаме и тая тема на българо-турски спор, защото след твоя коментар може и така да стане.

  Cogito ergo sum
 12. 12 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  О Б Р Ъ Щ Е Н И Е  До депутатите на Народното събрание
  До българските евродепутати в Европейския Парламент


  Обръщаме се към Вас, с надеждата, че ще намерите сили и воля да защитите Българските национални интереси по един въпрос, който управляващите правителства в България в продължение на 20 години неглижират – въпроса за „съдбата на Западните покрайнини”.
  Неотдавна министърът на външните работи г-н Младенов декларира пред своя сръбски колега в Белград, че България „безусловно” ще подкрепи Р Сърбия за приемането й за член в ЕС. По-късно българският парламент подкрепи това предложение на г-н Младенов. Тази позиция на г-н Младенов би била съвсем естествена при условие, че между България и Сърбия наистина не съществуват никакви проблеми. А истината е, че имаме нерешени проблеми.
  Става дума за „съдбата на Западните покрайнини” след разпадането на Югославия и неправомерното им присъединяване към Р Сърбия. В името на какво си затваряме очите пред този проблем?
  Съгласно Лисабонския договор, за да се приеме една държава в ЕС тя трябва да уреди всички висящи въпроси в отношенията й със своите съседи!
  Ще си позволим да Ви припомним, че Словения декларира, че няма да покрепи приемането на Хърватия в ЕС, заради присвояване от нейна страна на 27 кв.км. крайбрежна ивица на Адриатическо море. Проведените напоследък преговори са завършили с удовлетворяване претенциите на Словения, поради което тя заяви, че ще подкрепи кандидатурата на Хърватия. По този начин Словения с чест защити своите национални интереси.
  Гърция провали приемането на Р Македония в НАТО заради името на републиката, въпреки, че тя няма историческото право върху това име. Тя заяви отново, че няма да покрепи и кандидатурата на Македония за членство в ЕС.
  Какви са нашите претенции към Р Сърбия?
  Известно е, че след Ньойския мирен договор от 1919 г. две околии – Босилеградска и Царибродска, както и анклави от Видинско и Трънско (1545 кв.км. с 2 града и 120 села) са отнети от България и присъединени към Кралството на сърбите, хърватите и словенците, по-късно преименувано в кралство Югославия.
  През 1947 г. въз основа на Парижкия мирен договор тази територия бе предадена към Федеративна народна република Югославия (обърнете внимание - не на Р Сърбия).
  След гражданската война през 1991 г. Югославия се разпадна на пет, а по – късно на шест републики.
  Югославия престана да съществува като държавно правен субект!
  Съгласно международното право, подписаните от всяка държава, която престава да бъде държавно правен субект, международни договори губят правна сила.
  След разпадането на Югославия, бившите републики на тази федерация не определиха правоприемник върху активите и пасивите й, както и на присъединената през 1947 г. към нея територия – Западните покрайнини.
  Нека уточним, че всяка една от тези държави има равни права върху тази територия. Тъй като те не проявиха интерес към Западните покрайнини, Сърбия мълчаливо я присъедини в нарушение на международното право. Защо нарушение? Защото Р Сърбия няма документ за правоприемство (който би играл ролята на „нотариален акт”) за тази територия.
  След този акт на присъединяване, сръбската дипломация очакваше някаква реакция от страна на България. Никое българско правителство по това време не реагира. След почти 5 години, сръбското правителство покани през 1996 г. министър - председателя Жан Виденов на посещение в Белград. След водените разговори се състоя пресконференция, на която по повод на зададен въпрос за Западните покрайнини, г-н Жан Виденов заяви, че повече „ не трябва да се говори за Западни покрайнини, а за Източна Сърбия”. Тази декларация бе шокираща. Тя бе изречена с категоричен тон без да се основава на решение на Народно събрание на Р България. Известно е, че единствено то, съгласно Конституцията има право да обсъжда и да взема решение по този въпрос.
  Всичко това става без да се вземат предвид новите за времето си политически реалности, произтичащи от разпадането на Югославия, както и националните интереси за България.
  Как се посрещна тази декларация в България? За съжаление без коментари, освен лаконичното вестникарско съобщение за случилото се в Белград. Българските политици, представители на левите, десните и центриските партии у нас мълчаха.
  По същото време президентът на Р Хърватия г-н Туджман в една своя публична реч постави въпроса да се обсъди съдбата на Западните покрайнини в смисъл да се върнат на Р България.
  Оказа се, че трасираната линия на тотално задоволяване на интересите на сърбите от времето на Георги Димитров продължава и до наши дни. Трудно ни е да приемем, че в нашия политически елит няма достатъчно подготвени личности, които да защитят националните ни интереси. Въпреки това сме свидетели на флагрантното безразличие към националната ни съдба от по-голямата част представи¬тели на политическия елит на България.
  В разговор с хърватския посланик през 2004 г. ни бе обяснено, че няма решение на бившите югославски републики за правоприемство на Западните покрайнини, и че България има пълно право да предяви претенции по въпроса пред Хагския съд.
  По този повод, ние предизвикахме през 2004г. парламентарно питане до тогавашния министър на външните работи г-н Паси за отношението на правителството на НДСВ. Бяхме безкрайно изненадани, че 4 месеца след внасяне на питането в парламента от трибуната на Народното събрание г-н Паси поднесе една неточна и по-точно невярна справка подготвена от неговите „експерти” . Съгласно нея преразглеж¬дане¬то на въпроса за Западните покрайнини е недопустимо от Виенската конвеция от 1969г., която не разрешава ревизия на границите между държавите. Това се оказа невярно. Съгласно чл.4 от тази конвенция такава ревизия на границите не се допуска след датата на нейното сключване. Ньойския договор обаче е сключен през 1919 г., а Парижкият мирен договор е подписан в 1947 г. т.е. далеч преди подписването на Виенската конвенция.
  Тази позиция на г-н Паси се опроверга от живота. В нарушение на Виенската конвенция се интегрираха и дезинтегрираха много държави:
  • СССР се разпадна на няколко независими държави;
  • Чехословакия се разпадна на Чехия и Словакия;
  • ГФР и ГДР се обединиха във ФР Германия;
  • Каква е съдбата на Кипър?
  • Откъснато бе Косово от Р Сърбия;
  • Унгария успя да постигне административна и културна автономия на унгарците от Трансилвания (Румъния) и Войводина (Сърбия)
  Намери ли се някаква международна сила или форум, който да осъди тези процеси, които в крайна сметка възстановиха историческата справедливост?
  Безхаберието и бездействието на българските правителства по този проблем непременно ще бъде интерпретиран по подходящ начин в бъдеще от историята.
  Ние желаем Р Сърбия да бъде приета за член на ЕС, но не на всяка цена, а цивилизовано, след като решим въпроса за съдбата на Западните покрайнини!
  От направените от нас консултации с юристи-специалисти по международно право се очертаха няколко възможни варианта от претен¬ции, които можем да отправим към Р Сърбия, съгласно международното право?

  1. Липсата на международноправен документ (документ за правоприемство) за присъединяване на Западните покрайнини към Р Сърбия изисква безусловно връщане на тази територия на България. Това е най – правилното и справедливо решение.
  2. Западните покрайнини да се върнат на България поради коренна промяна на условията, при които е подписан договорът (modus sic stantibus). Този подход е използван от кралство Сърбия след окупацията на Македония от нейната армия през 1912 г., която отказва да се оттегли от „безспорната и спорната зони” съгласно междуправителствения съюзен договор.
  3. Западните покрайнини могат да се превърнат в протекторат на шестте републики и да се управляват от Кондоминиум (съвместно управление) с участието на България.
  4. Ако посочените възможни варианти не могат да се осъществят, то България има моралното право да поиска Западните покрайнини да получат „административна и културна автономия” под егидата на шестте републики и България. Подобно решение получи Войводина под натиска на Унгария.
  Както се вижда съществуват възможности за дипломатическо маневриране между представените 4 варианата, от най – справедливия до компромисния.
  Българското правителство трябва да прецени кое от посочените възможни решения трябва да се защити в евентуалните преговори с правителството на Р Сърбия.
  Незаконното присъединяване на Западните покрайнини към Р Сърбия след разпадането на Югославия се осъзнаваше добре от сръбското правителство, затова то за да смекчи обстановката предприе някои половинчати мерки на либерализация за удовлет¬воряване на минималните претенции на българите от Западните покрайнини?
  1. Създаден бе „Национален съвет на българите”, в който влизат внимателно подбрани колаборационисти, които славословят „братството” между сърби и българи. Досегашното съществуване на съвета показва, че това е една декоративна институция без никакви права. Защо този съвет не постави досега въпроса за административна и културна автономия на Западните покрайнини, както това стана с Войводина?
  2. По въпроса за българско училище сръбското правителство вместо да разкрие закритите български училища взема византийско решение. Родителите, които не се страхуват да демонстрират българската си национална идентичност записват децата си в български паралелки. Тези от тях, които се страхуват да я засвидетелствуват дават децата си в сръбски паралелки. Така се създава изкуствено противопоставене на българските деца, които се разделят на „българи” и „сърби”. По този начин провеждайки политика на разделяй и владей се създават предпоставки за изкуствени конфликти, които разединяват българската общност.
  3. Известно е, че сръбската провославна църква е изразител на великосръбския национализъм и шовинизъм. Затова тя продъл¬жава да не разрешава назначаване на български свещеници в църкви построени от българи в български селища. Нейното твърдение, че тези църкви са в диоцеза на Сръбската православна църква и за свещеници могат да бъдат назначавани само сърби, са неоснователни. Дори по време на Османското владичество на Бълга¬рия, когато духовният живот в България бе под върховенството на Вселенския Патриарх - грък и гръцки Свети Синод, в България се назначаваха в българските селища за свещеници българи, като едновремено с това са издигнати в епископски сан и няколко българи.
  4. Близо 50 години сръбското правителство финансираше антибългарския вестник „Братство”, който по всякакъв начин се стараеше да докаже , че населението на Западните покрайнини е съставено не от българи, а от „шопи от сръбски етнически произход”. Сега в израз на „грижа” на Сръбското правителство за демократизиране на политически живот на българите в Западните покрайнини спря финансирането на вестника и отпрати бившите си агенти - журналистите с антибългарско националано съзнание да търсят финансова помощ от българското правителство. Какво да се прави?
  Това са няколко факти, документиращи важни проблеми, които българските политици не виждат и/или не търсят път за тяхното решаване. От какво се страхуват те? Защо продължават да робуват на политическата линия на поведение определена от Коминтерна и идеологемите лансирани в Доктрината за интернационализма? С други думи политическата позиция на всички правителства от 1989 г. до днес е продължение на едно поддържане на политическо статукво на Балканите, формулирано още по времето на тоталитарния режим.
  Днес ние чуваме отделни гласове на просръбски настроени български политици, които продължават да тръбят: „Защо трябва за говорим за промяна статута на Западните покрайнини”. „Видите ли щом приемем Сърбия в ЕС всички проблеми от само себе си ще се решат”. „Западните покрайнини щели да се превърнат във вилна зона на София”. Да, ама не. Нима има нужда да привеждаме доказателства? Спомнете си. Сърбия се оттегли от Македония, но сърбизмът продължава да контролира обшествения, културния и политически живот в тази страна. А антибългарската пробаганда вместо да намалява се засилва там.
  Иска ни се да обясним на българското правителство, че то трябва да намери сили и кураж да застане на български национално отговорни позиции за да се реши справедливо съдбата на Западните покрайнини.
  След 1989 г. стана модно да се хвалим, че в България е настъпила свобода, че демокрацията е неразделна част в обществените ни отношения, че правата на човека са защитени от законите и държавата. Никой обаче не говори за българските национални интереси, които никой български политик или държавник, камо ли обикновен гражданин не припознава и защитава.
  За съжаление почти цялата ни нация е зомбирана от времето на комунизма, че всички, които милеят за род и родина са националисти. Днес почти всички политици и държавници продължават по инерция от онова време да се отнасят с безразличие към интересите на нашата нация и национална държава. Малко или нищо не си спомняме за историческото ни наследство, особено това, което се отнася за българо - сръбските отношения, за разлика от десетките антибългарски статии и книги публикувани в Сърбия, които подклаждат перманентно напрежение между двата народа.
  Но за да не бъдем голословни нека се обърнем към историческите факти:
  1. Още от времето на Османското робство сръбските политици са впивали жаден поглед върху картата на България и са точили зъби кога, как и колко да отхапят от нашите земи. Това е документирано в Сръбската национална доктрина „Начертанието” предложена от техния политик Илия Гарашанин още през 1844 г. В нея ясно е посочено, че Сърбия трябва да разкъртва” тухла по тухла от българския зид” за изграждане на Велика Сърбия.
  2. Първата стъпка е направена. Благодарение на своята хитроумна политика, те успяват да представят пред Русия Тимошко-Реченското въстание на българското население за сръбско. В резултат на това Русия налага на Турция с Одринския мирен договор от 1829 г. тази исконна българска земя с българските градове Неготин и Зайчар заедно с близо 800 000 българи да бъде присъединена към Сърбия.
  3. След Руско-Турската война през 1877-78 г. Русия придава още при подготовката на Сан - Стефанския мирен договор „Българското поморавие” със център гр. Ниш и градовете Пирот, Враня и Лясковец на Сърбия без да иска съгласие на българите, което се потвърждава от Берлинския конгрес.
  4. След Съединението на Княжество България с Източна Румелия през 1885 г., Сърбия вероломно ни нападна. Вместо да бъде наказана от Великите сили по време на Букурещката мирна конференция, тя не получи дори и упрек.
  5. В стремежа си за териториално разширение към Македония, тя изпраща редица емисари с цел да пропагандират сърбизма. Впрочем между тях е и Веркович, който недвусмислено доказа със своя сборник „Песме македонских бугара”, че населението на Македония има български произход и се чувства българско.
  6. По време на подписването на Балканския пакт, Сърбия предявява териториални претенции към Северна Македония и Скопски окръг. Така се стига до формирането на Българска и Сръбска „Безспорни зони” и една ”Спорна зона”.Въпреки споразумението, докато българската войска воюва в Източна Тракия, Сръбската армия окупира Българската безспорна, така и Спорната зони и отказва да изтегли от тях войските си. Претекстът е Rebus sin standibus (промяна на условията), при които е сключен договора. Така се стигна до Втората балканска война.
  7. След Първата световна война България е сред победените страни. Наложеният й Ньойски мирен договор е съставен под силния натиск на Сърбия и Гърция. Нещо повече, Сърбия успя да откъсне т.нар. Западни покрайнини (Босилеградска и Царибродска околии, и анклави от Видинско и Трънско) подлагайки българското население на денационализация и асимилация.
  8. След Първата световна война Българската работническа партия (комунисти) благодарение на своите денационализирани водачи- интернационалисти постепено субординира своята политическа дейност със сръбските комунисти, подкрепяйки тяхната фалшива и користна идея за Балканска федерация. След създаването на Коминтерна нейната политическа линия на поведение e била винаги просръбска. Това личи от подкрепата, която дават на решението на Коминтерна на 11 януари 1934 г. за създаването на македонска нация. По този начин българските комунисти официално се обявяват против единството на българската нация, подчинявайки своите политически и национални интереси на сръбските комунисти. От тук нататък те са постоянни застъпници на интересите, амбициите и действията на сръбските комунисти.
  9. През 1945 г. Георги Димитров и ръководената от него БРП (к) прие искането на комунистите на Сърбия за денационализиране на българите от благоевградски окръг и тяхното македонизиране. Това е политически феномен непознат в историята на нито една страна по света.
  10. След 1989 г. българската външна политика на Балканите се развива също в сянката на сръбските интереси. Нека си припомним подкрепата на БСП за Милошевич, както и протеста им при интервенцията на НАТО в подкрепа на сръбските комунисти.
  олитическата линия на поведение на българските комунисти, сега социалисти, е известна и разбираема. Трудно ни е обаче да разберем, защо представителите на десните партии СДС и ДСБ, както и центриската НДСВ подкрепят тази линия на поведение на БСП по отношение на Западните покрайнини. Очевидно е, че интернационалистите, социалисти и космополитите демократи от десницата представляват един клан известен под името национал нихилисти.
  От всичко казано до тук можем да заключим, че политическото поведение на управляващите и опозицията в България начело с президента и неговата институция не правят нищо за да защитят българските национални интереси за Западните покрайнини, които се заключават в диапазона - от връщане на тази територия на България до осигуряване на административна и гражданска територия управлявана от кондоминиум с участието на България.

  20.09.2010г.  С уважение:

  Председател на БАНИ:
  /акад. проф. д-р Григор Велев/

  Председател на Асоциацията на
  българите по света:
  /акад. проф. д-р Ал.Чирков/

  Зам. председател на Световния
  парламент на българите:
  /акад. д-р Ем. Александров/

 13. 13 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Доста подмазвачи ще се изредат днес, смях..... А титлата от русенския университет става само за тоалетната.

 14. 14 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Интересно е, колко смислено се говори в Германия за исляма. Една религия, която проповядва неравенство и подтисничество, няма място в Европа. Затова мюсюлманите много ясно трябва да заявят, какво им е веруюто.

 15. 15 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#13] от "бай Петко":

  Меркел защитава с отлиЧие дисератция по фозиЧеска химия:
  тема: Изследване на механизма на реакции на разпадане с просто прекъсване на връзки и изЧисляване на скоростните им коснтанти въз основа на квантохимиЧески и статиЧески методи.
  Untersuchung des Mechanismus von Zerfallsreaktionen mit einfachem Bindungsbruch und Berechnung ihrer Geschwindigkeitskonstanten auf der Grundlage quantenchemischer und statistischer Methoden

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 16. 16 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  "Ангела Меркел никога нямаше да дойде при управлението на тройната коалиция"
  Това казва във вторник пред радио Дойче веле Андреас фон Белов, ръководител на софийското бюро на фондация "Конрад Аденауер", която е близка до оглавявания от Меркел Християн-демкортически съюз в Германия, както и до Европейската народна партия (ЕНП), чийто член е ГЕРБ.

 17. 17 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Весело  До коментар [#5] от "rali1977":

  Тя ни напуска защото не ни е пуснато парното и ще и студено довечера , а виж руманците вече са го пуснали , а по Тошово време беше обратното .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 18. 18 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Това което трябвао да направи Борисов и най-вече немския възпитаник Плевнелиев(с неговия мениджърски опит и знания) е да се опитат да привлекат немския бизнес към инфраструктурните проекти с национално значение и жизнено важни за икономиката и ръста на БВП и с висока добавена стойност..... най-вече София-Калотина и Хемус! Примерно държавни гаранции за немските компании които да построят София-Калотина, а след това постепенно да бъдат изплащани във времето при бъдещи излишъци и т.н. Въобще да заинтригуват немските строителни корпорации, че и без това нашите почнаха да фалират!

  Оттук нататък магистралата “София-Калотина“ трябва да е приоритет №1 ЗА ГЕРБ, София и Б-я! Защото ще направи живота на софиянци поносим и придвижването в приемливи срокове от което ще спечели бизнесът, държавата и хората! Тъй като времето е пари и има изследване според което в задръстванията на София държавата и бизнеса губят около 1 милиард лева годишно!
  Като изкараш трафика по 4-те магистрала - Тракия, Люлин, Хемус и София-Калотина, печелиш на година 1 милиард лева само от намаленият трафик и задръствания в София!


  Ето как просто, точно и ясно за първи път се обяснава как София ще стане перфектен град за живеене:

  „Тя ще включва и така наречената западна тангента, тъй като София има изключителен проблем, че там, където ще дойде магистрала „Люлин", ще стане също жестоко стълпотворение от коли и камиони, задръствания, тъй като западната тангента на София е в едно изключително тежко състояние. Така че западната тангента е между връзката на магистрала „Люлин" и връзката на бъдещата магистрала София - Калотина. След това следващият участък е северната тангента на София, която е изключително важна. Последният, четвърти участък е източната тангента на София. По този начин целият транзитен трафик през магистрала „Люлин" по западната тангента през София-Калотина по северната тангента и през източната тангента заминава за „Хемус" и „Тракия", без да влиза в центъра на града, за да направим София един прекрасен град за живеене", каза Плевнелиев.

 19. 19 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#5] от "rali1977":

  Ама точно на пиене и ядене идва, за няколко часа само. Не че с тиквата не може да се види в Брюксел или да се чуят по телефона. А Брежнев като идваше намазвахме евтин нефт и газ покрай яденето и пиенето, а сега най-много да ни се скара бившата другарка Меркел.

 20. 20 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#19] от "бай Петко":

  да, ама сега и батко Ви Путин не дава нефт без пари.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 21. 21 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Спомнете ли си изборната победа на партията на канцлера Християн Демократичен Съюз преди година? Ако ли не спомняте ли си приказката за двамата братя, паметника и Мюсюлман Демократичния Съюз? И двете събития изпълваха

  новините отвън и вътре в страната по точно едно и също време в края на септември, а кое надделя и заглуши другото вие ще кажете. По медиите, журналистите отразяващи нашенската етническа заигравка има всички индикации да се предполага, че

  това е дело на медийна група, която се издържа от малка финансова институция съмнително толерирана от власта днес и привлякла необичайно и рисково половината от средствата на държавните предприятия.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 22. 22 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#19] от "бай Петко":

  И при такива визити се избягва консумацията на продукти. Всяка смяна на продукти се отразява на стомаха, дори и минерална вода. При посещения в 4 разлиЧни страни за една седмица това си е направо удар.
  А и не познавам немци, които да са били в България и да са нямали проблеми със стомаха.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 23. 23 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Това е и приЧина много немци да не повторят като туристи по Черноморието и планинските курорти.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 24. 24 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#20] от "bulgarinvstranstvo":

  Да затова всяка година идват по 750-800 хиляди туристи от Германия. Аз пък не познавам някой който да е недоволен от храната.

 25. 25 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  До коментар [#6] от "СССР":
  Руските шпиони са направили преврат 1944 г.Много интересна статия с акад. Георги МАРКОВ, шеф на Института по история на БАН !
  http://www.trud.bg/Images/Cache/Image_637585_2.jpg
  "Ген. Иван Маринов, който участва в преврата на 9 септември, го питаше: "Кажи, бе, Петре, ти кого всъщност видя в храсталаците?"" К,ви партизани к,ви борци и то активни ?!

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 26. 26
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:10 на 11/10/2010 от неговия автор.

 27. 27 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#24] от "бай Петко":

  Ходят ацубита и абитуриенти - искат евтино пиене , друго не им трябва. Ако пиеш постоянно по цял ден, мислиш ли, Че те интересува дали имаш проблеми с храната.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 28. 28 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ами горе твърдиш, че всички се оплаквали от храната, а сега твърдиш, че никой не се интересувал от храната. Последно оплакват ли се от храната или не им пука от храната? Май и ти не знаеш, важното е да се плюе.

 29. 29 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  До коментар [#12] от "gibi":
  Вие сте интелигентни хора, обаче се правите ,че не разбирате за какво иде въпрос!!!! ВСИЧКИ ВЪНШНИ МИНИСТРИ , за които говорите и не говорите СА ЕВРЕИ!!!!! Те изпълняват СЪЩИТЕ нареждания, които са изпълнявали Г Димитров ( Гошо Тарабата) и неговите сподвижници - комунистите!!! вижте при гласуването във форума , колко АНТИБЪЛГАРИ има във форума. Това са ШАБЕЦ ГОИ паракселанс!!! Защото се чудите на изказването на Жан Виденов - той е комунист. Какво очаквате от царО - Сакс Кобурггота - КОХАРИ ( последното отразява, както самият той се изказа неговата принадлежност към еврейския род - Кохара - унгарски евреи), нещо друго да чакате от евреинът от Украйна - Станишев??? От външни министри като евреите Н Михайрова ( Нейнски ?(а)?, Калфин, Соломон Паси, Николай Младенов.... последния, като завършен продукт на държавата Израел подкрепи пиратското нападение на израелските командоси в международни териториални води и се противопостави на европейските си колеги по този въпрос. Докато има комунисти ( сега се наричат социалисти в България) , България НЯМА ДА Я ИМА!!!!! Това е ЮДОКОМУНИЗМЪТ от който България не може да се освободи! Той се поддържа от особено ТЪПАТА част от българското население, ЛОШИЯТ ГЕНЕТИЧЕН КОД на гласуващите за комунистите тук!!! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

 30. 30 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1111 Любопитно

  Не, че имам нещо против жената, но с какво точно е заслужила орден "Стара Планина"?
  Това не е риторичен въпрос, наистина ми е любопитно, защото се надявам, че не почнаха да го дават на всеки за щяло и нещяло.. инак би изгубил стойността, която трябва да има..

  Fail with honour then succeed by fraud
 31. 31 Профил на bigdick
  bigdick
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  точно пък меркел ще отиде в бълграия за да се наяде и напие понеже в германия не слагат куческо и котежко в саламите и пирони и прах в хляба, и като пийне еднин спирт ....в гермнания понеже гладни седят и ходат да плюскат по бедните бивши комунистически страни....

 32. 32 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#28] от "бай Петко":

  Ако са ацубита и абитуриенти, те си поркат и храната не ги интерсува. Ако е смейство, тогава естесвено не се пие и проблемите с храната са от знаЧение.

  И не плюя. Не съм казал, Че приЧината е в лоша храна. просто съставът е друг, както и съставът на водата.
  Обратното също важи - поЧти всиЧки българи, които познавам след като запоЧнат да живеят постоянно в Германия отслабват, има някакъв аклиматизационен период.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 33. 33 Профил на makca
  makca
  Рейтинг: 509 Неутрално

  След римската империя идва господството на Евреите!! Русия и САЩ и Европа се командват от шепа Евреи !!Това ,което е погубило римляните ще погуби и евреите и целия цивилизован свят бавно и сигурно!

  София=мъдрост(превод от древногръцки) "Тъй града се казва ( ирония жестока) гдето глупостта е най-евтината стока" Проф. Иван ШиШманов преди 110
 34. 34 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#19] от "бай Петко":

  Другарки са ти тези , дето си натискал по комсомолските щабове в Хаинбоаз, навремето. А тук идва фрау Меркел.

 35. 35 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Кометарите във форума се тип-топ.... По-яки от изцепките на бълг. политици....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 36. 36 Профил на baj_ganio
  *****
  Неутрално

  До коментар [#33] от "makca":

  Какво толкова?
  Винаги някой е носил щафетата - ще се намери кой да я носи и сега.

 37. 37 Профил на oneofall
  oneofall
  Рейтинг: 8 Любопитно

  OOh, your ruler is coming to visit you!

  Србија је велика тајна Србија је велика тајна; не зна дан шта ноћ кува, нити ноћ шта зора рађа, не зна грм шта суседни грм сања
 38. 38 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Е защо трябва да й се дава този смешен медал, дето го има боратков, меди итн картонени герои. А пък това с доктор хонорис кауза е още по-неразбираемо. Поне немска филология да се учеше там. Иначе по-добре да идва Меркел на среща с Борисов, отколкото екскмета Лужков

  malart.blog.bg
 39. 39 Профил на oneofall
  oneofall
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "gibi":
  This will never happen! Remember, Russia has helped us against Croatians 1994-95 in the conflict between us despite they are also Slavs! Macedonia was the only one country, which separated from us by a peace way, but if it hadn't been like that and Macedonians had decided to war with us, Russia would have helped us, not your Macedonians. Russia will support us if there is any conflict between Serbia and Bulgaria! They will fight for us against you, as they diid it against Croatians.

  Србија је велика тајна Србија је велика тајна; не зна дан шта ноћ кува, нити ноћ шта зора рађа, не зна грм шта суседни грм сања
 40. 40 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#37] от "oneofall":

  Идва я. Трябва да се наговорим , как да се гавриме с вас - сърбите. Като начало хърватите влизат в скоро в ЕС , това е решено. След това Албания, Македония, Косово , Босна. Вие накрая. След изпълнението на едно задължително условие.
  Вчерашните побойници в Белград , си събуват гащите на сред Калемегдан , заемат съответна поза и се оставят ги оправят.
  На кой каквото се падне , фин западен хомосексуалист, косовски наркотрафикант или анадолски манаф-мустаклия.
  Може и да иви хареса.

 41. 41 Профил на коритаров
  коритаров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "bulgarinvstranstvo":

  Искаш да кажеш - малко немци да не повторят, а многото да идват по 100 пъти!

  Всеки иска но не всеки може
 42. 42 Профил на ss_tt
  ss_tt
  Рейтинг: Неутрално

  Както си е дошла тъй и ще си ходи Обаче аз незнам за кое ще и дават орден 'Стара планина"...дали не е за това ,че си пада по мюсюлмани ,турци и джамии?

 43. 43 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 787 Любопитно

  Защо при тройната м@струбация назначена от Гоце трипера идваше само Путин?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 44. 44 Профил на tonitod
  tonitod
  Рейтинг: 1317 Весело

  До коментар [#37] от "oneofall":
  Завиждате ли!?!
  Спокойно, в името на баланса ще ви уредим едно посещение на Хашим Тачи, преди да си е подал оставката!

 45. 45 Профил на oneofall
  oneofall
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#40] от "tsaki":
  Oh...I must have hurt you! Remember Russia is wth us! Or what? You think you are special and Russians will not support us against you? They will do it... FOR THEM YOU ARE EVEN WORSE THAN CROATIANS! About Merkel... You are just a doggy for her, that's all!

  Србија је велика тајна Србија је велика тајна; не зна дан шта ноћ кува, нити ноћ шта зора рађа, не зна грм шта суседни грм сања
 46. 46 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1331 Весело

  Туй вече го даваха отдавна:

  -- Слышали? - говорил один жилет другому, - Ганди приехал в Данди.
  -- Ганди-это голова! -- вздохнул тот. -- И Данди -- это голова.

  Возник спор. Одни жилеты утверждали, что Данди -- это город и головою быть не может. Другие с сумасшедшим упорством доказывали противное.

 47. 47 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#41] от "Sasho_m":

  Да, всъщност навярно мнозинството са си за поркане и те са по-изгодни за хотелиерите и за туристиЧеския бизнес - не му мислят много за парите, които харЧат. Идеално за евтини дестинации.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 48. 48 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1638 Весело

  До коментар [#39] от "oneofall":
  The russions have made more investments in Bulgaria , so only an idiot can think in the absurd way you are thinking.
  Being a serbian, gives some explanation of your crazy thoughts.

  Србин није националност - дијагнозе

  ум море, глава шамандура
 49. 49 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#42] от "ss_tt":

  Кой си пада по мюсюлмани? Меркел отряза исканията на Ердоган поЧти изцяло. И поЧти едновременно с посещението на Ердоган искане за прекратяване миграцията на араби и турци бе поставено от Хорст Зеехофер - министър-президентът на Бавария и председател на ХСС.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 50. 50 Профил на ss_tt
  ss_tt
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#49] от "bulgarinvstranstvo":

  А това какво е?

  Германският канцлер Ангела Меркел призова немците да свикват с мисълта, че градовете в Германия и занапред ще си променят облика заради живеещите в страната мигранти. „Например джамиите все по-често ще стават част от нашите градски пейзажи” – заявява тя в публикувано днес интервю във вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

  http://www.blitz.bg/news/article/87975

 51. 51 Профил на ss_tt
  ss_tt
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#49] от "bulgarinvstranstvo":

  А това какво е,а?


  Германската дипломация, в лицето на външния си министър Гидо Вестервеле,който преди дни се омъжи или ожени за своя приятел спортния мениджър Майкъл Мронтс ,поиска от Европейския съюз да ускори процедурите за приемането на Турция в редиците си.Призивът на Вестервеле за задълбочаване на европейския ангажимент към Турция може да противопостави Германия на други европейски страни, водени от Франция и Австрия, които се обявяват против приемането на Турция в ЕС, и вместо пълноправно членство искат по-ограничено асоцииране на голямата, предимно ислямска страна.

  Позицията на германския външен министър може да доведе и до напрежение с консервативните поддръжници на канцлера Ангела Меркел, които също гледат на евентуалното приемане на Турция в ЕС с дълбок скептицизъм.

  В тази връзка призивът на Вестервеле едва ли е изненада за анализаторите, след като миналата седмица канцлертът Меркел каза на германците, че не трябва да се учудват и възмущават от появата на все повече джамии в Германия.

  „Никой не трябва прибързано да отхвърля Турция, като й затръшне вратата под носа след всичките тези усилия", казва Вестервеле. Европа не може да си позволи да подценява растящата икономическа мощ и стратегическо значение на Турция, допълва той.

  На референдум по-рано този месец турските гласоподаватели одобриха пакет от конституционни промени, включително поправки, имащи за цел да укрепят гражданските права и да гарантират властта на гражданските съдилища над военните. Промяната също реформира и върховния съд, който за момента е бастион на светската опозиция срещу управляващата ислямска партия в страната. Критици на реформата се опасяват, че по този начин правителството ще сложи ръка върху съдебната система.

  Въпреки тези опасения Вестервеле заяви, че конституционната промяна в Турция „е стъпка в правилната посока." „Това показва, че Турция иска европейско бъдеще и има европейски перспективи", допълва той.

  Почти замразените преговори на ЕС с Турция са източник на тревога и за американската администрация. Според Вашингтон една разочарована Турция би се отказала от прозападната си външна политика.

  По думите на американския министър на отбраната Робърт Гейтс неотдавнашното „залитане на Турция на изток", включително флирта на Анкара с Иран и влошаването на отношенията с Израел, „е до голяма степен предизвикано от действията на някои политици в Европа", които попариха аспирациите на Турция за членство в ЕС.

 52. 52 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Весело

  Меркел говори отлично руски,
  следвала е в Москва, където се запознава със съпругът си.
  и двамета са от руската 5-а колона в Германия, при което Меркел е била активен политик в последното правителство на ГДР.
  ако някой има въпроси за ролята на меркел в ЕС,
  да се обърне към съответният отдел на КГБ:
  там ще му бъдат разяснени задачите , които са възложени на Меркел.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 53. 53 Профил на Gerasi
  Gerasi
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Добре дошла г-жа Меркел.
  Welcome.

  Изгони ГЕРБ преди да отровят Добружда заради шистовия газ, тогава освен бедни ще бъдем и гладни... Петиция http://citizenspeak.eu/node/45
 54. 54 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#50] от "ss_tt":

  да, просто не може да се забрани строежа на джамии в една демократиЧна страна. Но има други средства за снижаване претенциите на мюсюлманите.
  Меркел е все пак канцлер и не може да си позволи да говори като на пазар. В Германия за разлика от България всяка казана дума носи последствия. Хорст Кьолер си подаде оставката заради неосмислени думи.
  факт е, Че мнозинството водещи политици, както от ХДС, така и от СПД са против мигрантите.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 55. 55 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#51] от "ss_tt":

  Гидо Вестервеле е послушно американско куЧенце. Много по-опасно е влиянието на Зелените и на Джем Йоздемир, наследника на Йошка Фишер.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 56. 56 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Весело

  като искаш евтина работна ръка,
  вземаш неграмотни селяни от анадола и араби.
  след като имаш куче в дома си,
  трябва и да му чистиш лайната , нали така.
  ако имаш канарчета в къщи,
  ще бъдеш осран от време на време, така ли е?
  защо германците не взеха да облекчат имигигрантските изисквания за бг, сърби, молдовци?
  понеже тия много бързо се интегрират и правят кариери.

  т.е вместо да метат улиците, се наместват в офисите....
  ааааааа, а такива не искат. страх ги е от конкуренция,да?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 57. 57 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Лошо, сега като ни видят държавата, на всички ни ще викат, че сме мангали!!!
  Да я закарат из Софийските пазари, тържища, из детските паркове и градинки, да я повозят по БГ улиците с огромни дупки и супер коли, да я пуснат сред глутниците помияри и котки, да я качат в градския транспорт под приглушения музикален фон на чалгата и ако не си сбърка манталитета, да я изпратят по живо, по-здраво в Германия да разправя как е открила родината на мангалите - Абсурдистанска Мангалия(БГ)!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 58. 58 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#56] от "СДС":

  Изискванията за българи са максимално облекЧени. Ако си българин с висше образование и си намериш работа, няма проблеми да си извадиш разреШение за работа по специалността.
  Проблемът е ако не си специалист, тогава им вземаш работата на именно тези мигранти.
  А българите, които правят кариера не са малко и досега никой от тях не се е оплакал, Че има някакви проблеми. Напротив доволни са, Че са полуЧили безплатно образование.
  Оплакват се такива, които не са успели. Но на такива все някой им е виновен.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 59. 59 Профил на ss_tt
  ss_tt
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#56] от "СДС":

  Браво! БИС!

 60. 60 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 581 Любопитно

  Нищо против немците, но тия ордени "Стара планина" май ги раздаваме на почти всеки чужд политик, осмелил се да пристъпи пределите на земите ни.

  За колкото повече глупости ги раздаваме, толкова повече се обезценяват тези медали и се превръщат в излишен кич. Трябва малко повече самоуважение и по-високи стандарти при раздаването на отличия!

  Боян Р.
 61. 61 Профил на ss_tt
  ss_tt
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#55] от "bulgarinvstranstvo":

  Джем Йоздемир не е ли етнически турчин?

 62. 62 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Бас хващам, че утре Бойко ще е забравил за вдигане на осигуровките. Меркел идва тук за да му налее малко мозък в главата. Дано стигне поне за следващите три седмици.

  Три са според мен основните пороци на българина: липса на респект към закони, правила и личности; тарикатлък на дребно и на едро (ако може), както и несъразмерна завист. Три са основните пороци на държавния чиновник: корупция, немарливост, мързел. В която и лоша новина да прочетете, ще откриете причината в някой или някои от тези пороци.
 63. 63 Профил на Todo
  Todo
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Успех на Бойко Борисов, дано от срещата се получат добри неща за България!

 64. 64 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#61] от "ss_tt":

  Да, турЧин е.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 65. 65 Профил на gallodoro
  gallodoro
  Рейтинг: 409 Весело

  А ти си представи как би се отразило на стомаха на един българин в Германия , следнато "чудо " на немската кухня :
  Gurkensalat

  Zutaten


  1 große Salatgurke
  1 Zwiebel
  halbe Tasse süße Sahne
  Essig
  Zucker
  Salz und Pfeffer
  Petersilie, Dill, Estragon, Boretsch
  Zubereitung
  Geschälte Gurke in dünne Scheiben schneiden, leicht salzen und eine Stunde stehen lassen. Kleingewürfelte Zwiebel, Gewürze und kleingehackte Kräuter hinzugeben. Den Salat gut vermengen und durchziehen lassen. Vor dem Auftragen mit Sahne übergießen.

 66. 66 Профил на ss_tt
  ss_tt
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#64] от "bulgarinvstranstvo":

  Имате и жена туркиня министър ,ако не се лъжа Яко сте го закъсали. Няма нужда да коментирам германските наклонности вече.

 67. 67 Профил на ss_tt
  ss_tt
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#65] от "gallodoro":

  За подобно 'кулинарно творение" всяка бг домакиня ще отнесе по един шамар от благоверния си

  http://www.cuisineeurope.com/cms/images/at-gurkensalat.jpg

 68. 68 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Весело

  До коментар [#58] от "bulgarinvstranstvo":

  "Изискванията за българи са максимално облекЧени."
  ---------------
  от 2007г да.
  по принцип, като пиша коментари,
  НИКОГА нямам частни случаи или конкретни подробности
  в предвид.
  комента ми визира положението глобално!
  германия не вкарав имигранти от вчера,
  а от 1960г.
  в определен смисъл и ти си имигрант,
  понеже като гедеронец
  с нищо не си допринесъл за издигането на ГФР!!

  nemo malus felix, minime corruptor.
 69. 69 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#39] от "oneofall":
  I didn't get you! My roots are Trakian by the way.

 70. 70 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#58] от "bulgarinvstranstvo":

  Мда, много Сте толеранти на Запад спрямо българските...специалисти. Значи, бедна, обезкървена, обезверена, изтърбушена, многократно прелъстявана, нееднократно лъгана и с векове мачкана България от продъненият си джоб харчи десетки хиляди левове да обучи и подготви някой кадър и хоп!- Той(специалистът) намира добър прием на Запад. Че даже и разрешително за работа му издават. (Има си хас и да НЕ му издадат такава!) Божичко, колко сте добрички и миловидни на Запад! Ей така, на драго сърце приютявате българските специалисти, за да допринасят за благосъстоянието и просперитета на Запада, при положение че Той е станал такъв (специалист, ценен кадър) благодарение на българските данъкоплатци!?...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 71. 71 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Весело

  в определен смисъл и ти си имигрант,
  понеже като гедеронец
  с нищо не си допринесъл за издигането на ГФР!!
  ----------
  понеже си се намърдаял на готова софра, на готова ясла.
  софра, която е поготвена от Америка и богато нареда с много къртовски труд на немците.
  а, ти като ГДР-онец,
  си станал за една нощ:
  от гедеронец си станал германец,
  от СИВ, влизаш одма в ЕС,
  от Варшавски договор одма в НАТО,
  от ГДР-марка спестяванията на родителите ти са станали за 1 нощ в ГФР-марки по курс
  1-1, а реалният е бил 1-4
  и т.н. и т.н
  не?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 72. 72 Профил на oneofall
  oneofall
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#69] от "gibi":
  And mine are Egyptian...HA-HA-HA! It doesn't matter! I told you Russia will protect us every time!

  Србија је велика тајна Србија је велика тајна; не зна дан шта ноћ кува, нити ноћ шта зора рађа, не зна грм шта суседни грм сања
 73. 73
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:31 на 11/10/2010 от неговия автор.

 74. 74 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  До коментар [#72] от "oneofall":  До коментар [#72] от "oneofall":

  "I told you Russia will protect us every time! "
  ---------------------
  no, my friend.
  we are a part of NATO,
  so, we will protect (eventually( thise strange and wild country!
  russia is in the middleage- there is no culture, no inovations, no spirit,
  just stupid drinkers and ridiculous newrich-lords

  nemo malus felix, minime corruptor.
 75. 75 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#58] от "bulgarinvstranstvo":
  **А българите, които правят кариера не са малко и досега никой от тях не се е оплакал, Че има някакви проблеми. Напротив доволни са, Че са полуЧили безплатно образование.
  Оплакват се такива, които не са успели. Но на такива все някой им е виновен.**
  Аз пък не познавам такива българи,които да живеят у келявата ви държава и да са доволни.Нооо,познавам доста много,със стипендии и без,които се върнаха преди да им исте4е срока и РИВАТ като на умряло,как са били третирани от германските юберменшен.Знам и такива програмисти,които едвам до4акаха края на договора си и се изнесоха като ужилени в посока САЩ,КАНАДА и Англия....
  А ей това комсомолско курве,дето дойде в БГ е голямо само когато пред нея стои ББ или Ердоган.Когато пред нея застане Путин,Обама или китаеца става на послушна гимназистка.....
  Ама кво искаш от хора,дето пърдят на маса......

  Защо сме още член на ЕСССР?
 76. 76 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#68] от "СДС":

  както казах, такива оплаквания и такива коментари са само в главите на неудаЧници. както и разделението на Оси и Веси.
  Аз съм бил в ГДР на 10 години. така Че не съм допринесъл и там нищо. Родителите ми работят 20 години като инжинери за Германия и навярно ще продължат още 10 години да работят.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 77. 77 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#72] от "oneofall":
  God save us from the Russian "protection"! Why don't you still have Russian keyboard?

 78. 78 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#70] от "АМИГО":

  Амиго, мисля, Че много повеЧе завършват в Германия и след това работят в България, отколкото да завършат в България и да работят в Германия.

  И стига сте се оплаквали, Че България е зле. От глад никой не е умрял досега май.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 79. 79 Профил на oneofall
  oneofall
  Рейтинг: 8 Неутрално

  You contact with the West world, but your English \to all of you\ is very broken! Not "Trakian" but "Thracian", buddy!
  SDS-you are just a clown! I told you Russia will help us, because it loves us!

  Србија је велика тајна Србија је велика тајна; не зна дан шта ноћ кува, нити ноћ шта зора рађа, не зна грм шта суседни грм сања
 80. 80 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#71] от "СДС":

  А Вас това какво Ви интересува? Или завиждате.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 81. 81 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Весело

  До коментар [#76] от "bulgarinvstranstvo":
  това не са оплаквания,
  а факти.
  обясних ти, че конкретният казус не ме интересува и няма смисъл да го вземаш лично- нямах тебе конкретно в предвид,
  а общото положение.
  неудачници в Германия има милиони
  ...и те населяват ГДР-провинциите. Там безработицата е п-висока от тази в българия ,
  а населението бие по мързел всички.
  само пеннер, които пият и ядат на гърба на ГФР. таке е и го занаеш много добре.
  Ост и Вест ще има винаги,
  винаги е имало.
  германия е обединена едва от 1871г. и смятай след колко години , все още има птресаващи разлики в манталитет, локални традиции и култура. не го ли знаеш?
  манталитета се предава чрез семейството:
  гдр-родители.....=гдр-деца...=гдр-внуци и тн.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 82. 82 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#76] от "bulgarinvstranstvo":
  **както казах, такива оплаквания и такива коментари са само в главите на неудаЧници. както и разделението на Оси и Веси.**
  Напрао изкърти миФките на гарата в Дрезден с този коментар.Иди и гледай един футбол например между Котбус и 1860 и виж кво говорят агитките.........
  Онея ви смятат за търтеите в Немско,ти тук се прехласваш от възторг!!

  Защо сме още член на ЕСССР?
 83. 83 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#75] от "xxxl":

  Ако имат Вашият наЧин на изразяване, естествено няма да ги търпят и един ден.
  Аз мога веднага да покажа страниците в фейсбук на поне 20 души, които работят в Германия като специалисти и са доволни. не се прави разлика между тях и немските им колеги. Тоест и проблемите,и наградите са еднакви. А дали в други страни е по-хубаво, който иска да ходи.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 84. 84 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Весело

  До коментар [#80] от "bulgarinvstranstvo":

  интересува ме, да.
  креслювци и новогерманци,
  това са най-жалките парвенюта,
  които се правят на велики
  в бг-форуми или пдобни.
  изграждане на самучуствие на базата:
  а, я чакай да ги смая тия цървули от България,
  да им покажа колко съм велик,
  понеже имам немски паспорт и живея в ГФР,
  а ония долу се чудят какво ще има за вечеря.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 85. 85 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#82] от "xxxl":

  Кво говорят агитките - Вие агитките ли имате за критерий?
  казах, това разделение го има само в главите на неудаЧници като Вас. Успелите такива изкуствени разделения не правят.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 86. 86 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#84] от "СДС":

  Аз не се правя на велик. А кресльо сте Вие. Да съм обидил някого незаслужено?

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 87. 87 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Весело

  няма да забравя сервиниченето на ГДР-онците,
  по бг-къмпингите.
  с техните Трабанти, с газовите им бутилки на които си претопляха консерви за да вечерят,
  докато българите ходеха на ресторант задължително с оркестър.
  гедеронците се криеха по храстите и се радваха, че могат да дойдат в България...
  така е , когато зе една нощ му дадеш на слугата-иконом всички привилегии, кито има един джентълмен...
  после му гледайте сиира.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 88. 88 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#75] от "xxxl":

  Да бе, вярно, ти ме подсети... През 40-те г. на м.в. руснаците са си казвали- "Тия за какви се мислят! Какво си въобразяват!? Говорят на висок глас и изпускат газове докато се хранят. Без елементрна култура и възпитание, а тръгнали да покоряват света..."

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 89. 89 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Весело

  До коментар [#86] от "bulgarinvstranstvo":

  нали се разбрахме, че няма да се обиждаме лично?
  истината боли и май нервите нещо се обадиха,да

  nemo malus felix, minime corruptor.
 90. 90 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#84] от "СДС":

  Сърбинът Ви написа - SDS-you are just a clown!
  Вие дори не сте клоун! Клунът може да разсмее хората. При Вас те само се усмихват насмешливо и с презрение.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 91. 91 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#83] от "bulgarinvstranstvo":
  **Ако имат Вашият наЧин на изразяване, естествено няма да ги търпят и един ден.
  Аз мога веднага да покажа страниците в фейсбук на поне 20 души, които работят в Германия като специалисти и са доволни. не се прави разлика между тях и немските им колеги.**
  айде сега холан,4ак пък да не се прави разлика между БГ гастарбайтер и немския му колега.Пак изкърти миФките.И не показвай никакви 20 души,щото аз мога да ти изкарам поне 20 хиляди.А езика ми се изостри за пръв и последен път във форума,щото вие господине се опитвате да презентирате германците като върха на толерантноста и 4овещината.Напрао върха на сладоледа.Но понеже несмкия ми е не ПО-ЛОШ от вашия и понеже им следя всекидневно пресата и всеки ден РАБОТЯ с тях ги познавам що за цвете са...
  С една дума ПЪРДЯТ НА МАСА.Никой ДРУГ еФропейски народ не го прави.......

  Защо сме още член на ЕСССР?
 92. 92 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#89] от "СДС":

  С Вас нищо не съм се разбирал. И го повтарям - ако съдя по коментарите Ви, Вие сте креслъо, неудаЧник, и просто един нещастен Човек. Ако не бахте толкова противен, може би хората щяха да ви съжаляват. НО при Вашия наЧин на общуване могат само да Ви игнорират и отбягват

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 93. 93 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#78] от "bulgarinvstranstvo":

  "И стига сте се оплаквали, Че България е зле. От глад никой не е умрял досега май."

  В буквалният смисъл- да. Но в преносният... Впрочем, доколкото ми е извесно, една от най-добре уредените държави на света- Австрия, е сред челните места по брой на самоубийства. (В процентно изражение, разбира се.) Това на какво се дължи според вас?

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 94. 94 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Весело

  До коментар [#92] от "bulgarinvstranstvo":

  говоренето в множествено число
  е симптоматично за грандоманите, хората с малки п...ки и параноидите
  ти от кои си?
  май и от трите по малко си взел.
  няма да се учудя ако носиш и типично гедеронско име:
  Рони, Ринго, Марио, Джони ??
  е, Рони, да си жив и здрав .

  nemo malus felix, minime corruptor.
 95. 95 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#93] от "АМИГО":

  За Австрия не знам. Доколкото знам самоубийствата са висок процент в успелите общества . Скандинавия и Япония. Процентът в Африка например е много по-малък.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 96. 96 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#92] от "bulgarinvstranstvo":
  Предлагам ти да про4етеш нещо от Ерих Мария Ремарк.Или поне целия!!!Мини след това към Гюнтер Грас и прегледай Шпигел-ите от март-април 2004 година....
  И запомни едно нещо от татко си.Ако САЩ поддържат все още някакъв военен и ДРУГ арсенал в Западна Ефропа,то е само(предимно) заради вас..
  Щото сте непредсказуеми и се смятате за Юберменшен.....В кръвта ви.Както и комунизЪма.Както и пърденето на маса...

  Защо сме още член на ЕСССР?
 97. 97 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#94] от "СДС":

  Мога и на ти. да Ви обясня ли разликата между duzen и siezen?

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на xxxxxl
  xxxxxl
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#97] от "bulgarinvstranstvo":

  **Ви обясня ли разликата между duzen и siezen?**
  Знаем я.Затова аншпрахето на бюргера към низшите раси е обикновеною**Вас махен колеге??**

  Защо сме още член на ЕСССР?
 100. 100 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1607 Весело

  До коментар [#97] от "bulgarinvstranstvo":

  "Мога и на ти. да Ви обясня ли разликата между duzen и siezen? "
  ----------
  , хаха,
  едва ли ТИ можеш да ми обясниш нещо, което още не знам.
  психологическият портрет, който ми направи по-долу
  е фол данебен- абсолютен кьорфишек (знаеш ли я, тази дума?)
  от тук и извода за твоите способности и категория= най-лека категория,
  без шанс да се развие

  nemo malus felix, minime corruptor.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK