Шпионката Ана Чапман работи по космически проекти за руска банка

Ана Чапман при изненадващата си поява в Байконур миналия четвъртък.

© Associated Press

Ана Чапман при изненадващата си поява в Байконур миналия четвъртък.Изгонената от САЩ вече бивша служителка на руското разузнаване Ана Чапман работи във "Фондсервисбанк" като съветник на председателя на борда Александър Воловик и получава подкрепа "за своя културологичен проект, свързан с усвояването на космическото пространство".


Това се казва в официално съобщение на банката в отговор на огромния интерес на медиите, предизвикан от неочакваната поява в Байконур на най-известното лице на шпионския скандал между САЩ и Русия от тази година, свързан с разкриването на 10 руски разузнавачи.


Миналия четвъртък Ана Василиевна Чапман се появи на космодрума в Казахстан, за да поздрави и да пожелае успешен полет на руско-американския екипаж на кораба Союз ТМА-М. Компания й правеше мъж със солидно телосложение, който държеше на дистанция журналистите.
28-годишната сексапилна рускиня е назначена от 1 октомври "на длъжност съветник на президента по инвестициите и иновациите", допълват от банката. "При нас я доведе много интересната, от наша гледна точка, тема, засягаща иновации в сферата на информационните технологии", казват още от "Фондсервисбанк".


В хода на срещи и преговори, проведени в банката през август и септември, "с Ана Чапман бяха набелязани няколко най-актуални програми, по които и започна сътрудничеството." "В нейно лице се сдобихме с изключително креативен и, което е най-важното, разностранно подготвен сътрудник, действително загрижена за съдбата на Русия и проблемите за усъвършенстване на отечествената промишленост, обясняват още от банката.


Финансовата институция веднага уточни, че при тях не е единственото й работно място, поради което като на останалите топ-мениджъри са й предложили свободен график за работа и достъп до цялата инфраструктура на банката, включително сградите, транспорт, средства за комуникации "и прочие специфични възможности".


От "Фондсервисбанк" казват още, че "някои нейни проекти, в това число и реализираните с наша поддръжка, скоро ще получат публичност, но кога и по какъв начин, ще реши самата госпожа Чапман А.В."


Ана Чапман (вляво) в Байконур на 7 октомври при изстрелването на ракета с екипаж за Международната космическа станция. На преден план е репортерът на "Асошиейтед прес" Наталия Василева.

© Associated Press

Ана Чапман (вляво) в Байконур на 7 октомври при изстрелването на ракета с екипаж за Международната космическа станция. На преден план е репортерът на "Асошиейтед прес" Наталия Василева.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK