Рубини: Еврозоната вероятно ще е с по-малко членове

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 479 Разстроено

  бай бай България Румъния Гърция ...

  Да кажем не на педерастията!
 2. 2 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Сериозно ??? Защото според Рубини България трябваше да е фалирала към края на 2009г. или началото на 2010г. , ! Вероятно Рубини гледа на боб или на кафе ....

 3. 3 Профил на european
  european
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Явно ще видим еврозоната през крив макарон.

 4. 4 Профил на Рачко Пръдлето
  Рачко Пръдлето
  Рейтинг: 531 Гневно

  "Това заяви във Вашингтон американският икономист Нуриел Рубини, цитиран от "Ройтерс"."

  Който копае гроб другиму-сам пада в него! Това не е ваша работа дебелогъзи маймуни! Не потривайте ръце, ами си гледайте вашата кочинка и печатницата за пари! И не - еврозоната няма да е с по-малко членове! Да, точно така крайно десни поамериканчени талибани. Еврозонатаще се разраства и членовете и ще се увеличават - не обратното!

  В сердце немца много злобы, ее хватит на всех.
 5. 5 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 777 Неутрално

  тоя пич непрекъснато предсказва подобни неща, сигурно и на него му е писнало да се слуша. Интересното е, когато веднъж от 20 пъти уцели, всички почват да цъкат с език.

 6. 6 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1194 Любопитно

  Аз не знам защо трябва толкова да бързаме за еврозоната? 1 евро=2 лева....А и сега няма да спасяваме закъсалите държави.....

 7. 7 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#2] от "ямболия":

  "трябваше да е фалирала към края на 2009г. или началото на 2010г."
  Значи е познал.

 8. 8 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ще влезем в еврозоната, ама друг път; за щастие.

 9. 9 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Рубини е добър икономист и затова повтаря онова , с което стана известен: нещата са зле и ще стават още по-зле. Това му носи консултантски хонорари и престиж. Нормално е да го прави. Дали ще се сбъднат предсказанията му? Един, два , три пъти,да, но не винаги. И той е човек и той греши.

 10. 10 Профил на mijqtovic
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Хесапов
  Хесапов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Явно Рубини е от терористичната група "Уикилик"...
  ...Бати импотентните комплексари!

  Хесапов - герой на нашето време
 12. 12 Профил на buyukliyski
  buyukliyski
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дневник, много правописни грешки правите! Нали сте голям вестник? Провериявайте си правописа преди да публикувате статии. Ставате за смях!

  животът е твърде кратък за да е малък!
 13. 13 Профил на Ivaylo Daskalov
  Ivaylo Daskalov
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#2] от "ямболия":

  България си е фалирала още от 1975та и до ден днешен просто е оглозгвана до кокал . Има пари колкото само фискално да се каже да нещо има .

 14. 14 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1124 Весело

  Този веднъж спечели на рулетка и сега иска да бъде Пророк!
  Няма как да го бъде.
  Да си чете книжките за възходящия тренд на цените на недвижимост и да не се бърка в работи, дето са му над нивото на импотентност!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 15. 15 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Бг си е фалирала-тази година ядоха резервите натрупани отпреди, а догодина ще увеличават външният дълг. На мен това ми прилича точно на фалиране..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 16. 16 Профил на drdrdr
  drdrdr
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Прав е, На някой държави ще им се наложи да излязат от euro-зоната за да се спасят, но защо спестява втората част от истината, че единствения изход за Щатите е отказване от долара?

 17. 17 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:28 на 04/12/2010 от неговия автор.

 18. 18 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:37 на 04/12/2010 от неговия автор.

 19. 19 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:37 на 04/12/2010 от неговия автор.

 20. 20 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:36 на 04/12/2010 от неговия автор.

 21. 21 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:30 на 04/12/2010 от неговия автор.

 22. 22 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:27 на 04/12/2010 от неговия автор.

 23. 23 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:26 на 04/12/2010 от неговия автор.

 24. 24 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 322 Неутрално

  За мен, възгледите на Нуриел Рубини са икономически миш-маш и финансов тюрлюгювеч от който той сам не знае ще излезе ли нещо или не.Но нали не пробва той ястието после, пука му.
  Какво би спечелила Гърция с излизане от зоната както той препоръчва ми е много-много трудно да си представя, дори ако взема ЛСД и се напъна да фантазирам.
  Виж, излизането от зоната ще значи моментално загуба на доверие, инфлация и едни гръцки облигации с напълно неясно, ноо-о-о-о висока лихва. След инфлацията ще последва депресия пред която днешните проблеми на Гърция ще са просто розов сън. И не мога да разбера що за икономическа логика - Ако се обезцени местната валута, то според него това е лошо-много лошо (и аз съм съгласен с това), но ако са в Евро, то също е лошо и той горещо препоръчва излизане от еврозоната и да минат на места! И що бе? Къде е тук логиката??!
  Иди го разбери и си мисля добре, че не е финансов министър Познавам само един който действа така противоречиво. Без да смея да критикувам корифеите на икономическата мисъл (аз съм само един неук стъклар с техникум ) питам. Какво всъщност е предсказал?
  Бил казал - Още през 2005 г. Рубини предсказа, че в САЩ ще се спука "ипотечният мехур" и това ще доведе до срив на световните пазари, в резултат на което ще се разрази световна икономическа криза.
  ОК, де. Ама освен него познавам поне 20 човека които го очакваха дори не от 2005, а още в 2004 година, че и преди това и на всяка корекция на DJ предричаха апокалипсис и край на света. Някой познавам лично. Да не им споменавам имената.
  И какво всъщност стана? От 2005 година до 2007 пазарите не само в САЩ, а и в цял свят отбелязаха рекорден растеж, като чакания от някой чак от 2002 година апокалипсис, се случи, но чак в 2007 и то, като превалявания, а не като дъжд от змии, жаби, цунамита и 4-те конника на апокалипсиса. И тук искам пак да попитам, след като поне 10 човека в този форум (между които и моя милост), познаха годината в която това ще се случи и бе очаквано и от тях, с какво те са по лоши от Рубини като той дори годината не е познал? Не слагам пък въобще такива муцуни като Джордж Сорос, Джон Полсън и т.н. Впрочем в някой от мислите на Рубини не знам защо, намирам думи казани от Сорос, много преди въпросния икономист да се прочуе, но доста по-лишени от смисъл.
  Сорос обаче е мръсен спекулант империалист, а Рубини корифей на науката наречена икономика
  Моля да бъда извинен, за невежеството си, но просто задавам някой въпроси и си мисля хубаво е човек да чете мненията на другите, но е добре сам да си прави изводите.
  Гурутата имам лошия навик поне някога да грешат и ако точно тогава сме поверили на прогнозите им спестяванията си, може да ги търсим после в рая.
  По повод Гърция, Ирландия и т.н. Ами ако вземем дори и Португалия и Испания (не знам защо я слагат и нея) какво всъщност е това. Още при предните приказки покрай Гърция казах, че това е все едно един малък щат на САЩ да има проблеми и да очакваме от това САЩ да обявят капитулация.
  Не се е случвало ли? Да бее.. Цяла Калифорния (7 мата икономика в света) фалира и е на ръба от години, но като гледам Арнолд Шварценегер и калифорнийките не искат да се отказват от долара.
  Логиката е абсолютно същата. В момента все едно Калифорния затяга колани (Ирландия), Тампа Флорида още е в криза (Гърция), Северна Дакота още се чуди дали да лови бизони (Португалия) и т.н. Разпад на САЩ ли да чакаме, или нова гражданска война и всеки щат да си печата долари?

  investments.dir.bg
 25. 25 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  ...от еврозоната никой няма да излиза, но рубини трябва да налива масло в огъня, това му е работата...както на УИКИ ЛИЙКС, ТОВА МУ Е РАБОТАТА, няма да е справедливо Иран да спре ядрената си програма под въздействието на вирус, пък америка да не я засегне скандал във виртуалното пространство с "амбициран учен"разкриващ тайни, които всички знаят... просто не е справедливо...

 26. 26 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До 24,
  Винаги са ми били забавни подобни дълбокомислени макроанализи от хора от нашите земи, затънали до безкрай от червена и руска тор, чийто елит са най-долнопробни гешефтари и мутри.
  Тъй като се опитваш да предначертаеш бъдещето на големи икономики, я предначертай бъдещето на Булгаристан:
  1. с руски производител на горива-абсолютен монополист, недопускащ и 1 цистерна с горива от ЕС,
  2. със 100% руски газ и преспективи за опасването и с руски тръби,
  3. с перспектива за скъпа и прескъпа руска централа (като технология и собственост);
  4. уж натовска д-ва, а с руски военни подразделения осигуряващи охрана на руските енергийни съоръжения (по руските закони);
  5. с управляващи, на които партньорите ни гледат с недоверие относно способностите им, биографията им, и залитанията по Москва?
  Какъвто и да е Робини, но той е много над хората, избирани последните години от оглупелия до ниво на обитателите на курници гласоподавател, вярващ все още, че невероятното забогатяване на местните червени говеда няма нищо общо с платените от него данъци!
  Сега може да ми слагате минуси, това не променя нещата.

 27. 27 Профил на pekan
  pekan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "renegat":

  Ти си болен

 28. 28 Профил на AMA
  AMA
  Рейтинг: 8 Весело

  За мен Рубини са скъпоценни камъни. Например оня торбичка с 20 тъмночервени рубина с които платиха на Скорпиона цар в едноименния филм. А принцеса Нури е вид черен чай. Сещам се и за още един Нури - Нури бей - герой на Никос Казандзакис от книгата ,, Капетан Михалис " ,а този Нуриел Рубини е икономист който казва, че отиваме към по зле отколкото сме. Което в крайна сметка е истина !

 29. 29 Профил на зограф
  зограф
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Още при въвеждането на еврото, САЩ и техните роболепни "икономисти" с всички сили "доказваха" колко погубно било.
  Който е живял дълги години в Европа, няма да забрави, че се ходеше с десетина портмонета с различни валути, че всеки път при смяната - се губеше.
  За бизнеса беше трагедия - не знаеш, като продадеш дадена стока, колко утре ще получиш. Валутите вървяха нагоре - надолу. И сега е така, но за еврозоната не важи! Тук, сега можеш спокойно да пазаруваш, да пътуваш, да плащаш фактури.
  Пожелавам и Б-ия, час по-скоро да се присъедини.

 30. 30 Профил на renegat
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:27 на 04/12/2010 от неговия автор.

 31. 31 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Рубини не говори нищо против еврото. Той просто казва, че който иска да го ползва като валута, трябва да отговаря и да спазва постоянно(!) определени условия. И това е нещо, с което трябва да си малоумен, за да не се съгласиш - като комунетата антиамерикански из форума!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 32. 32 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#26] от "shumkar":
  Прав си. Отчитай обаче че в България всичко е политизирано но не като в САЩ от политици а по Български от политикани. Не можеш да им налееш в главата на Българите че САЩ никога не са били против Еврото, никога не са искали Еврото да бъде евтино и никога не са искали разпадане на ЕС. Но в клуба на старшината като им спуснат указания и това е.
  В САЩ (а и не само в САЩ) много икономисти предсказваха проблеми с единна валута на група от разнородни икономики. Но това е много различно от "искат на преебат Еврото" По-нагоре някой филосовства че Гърция щяла да бъде по-зле ако имаше своя валута. Не, не е така. Дори и да има скъп дълг за изплащане .... автоматично и помощите които им дадоха ще са много по-ценни. При инфлация на драхмата средния Грък пак ще си купува доматите и рибата за същите пари но за Германеца ще е безумно евтино да отиде в Гърция. Е да, няма да могат лесно да си купуват вносни стоки но пък Груцките стоки и услуги ще са много атрактивни на външните пазари. Това е смисъла на девалвацията на валутата. Този механизъм винаги е работел но при Еврото не работи за Гърция, нито за другите по-бедни държави. Това е все едно да си беден ама да не то разрешавам да си купиш хляб за храна а да те карам да си купуваш само черен хайвер. Работи само за Германия. Затова и само Германия има истински ръст на икономиката в ЕС ... но и затова те ще трябва да спасяват всички. Това е сериозен структурен проблем и трябва да бъде решен по някакъв начин. Дори и в САЩ вече се чуват изказвания за разделяне на Доларите за вътрешна употреба от тези за световна употреба. Защо? Ами защото Юана е залепен за долара по курс определен от Китайската Комунистическа Партия и Еврото точно когато се надяваме да се дигне и да дръпне световната икономика ... то все се насира и пада спрямо долара. За учудване на старшините във форума САЩ нямат изгода от долара като световни пари. По-добре е да бъде заменен от индекс и долара да бъде откачен от тази зависимост за да може да девалвира свободно. Съжалявам че сигурно тотално обърках главите на бригадирите .. но това е положението според икономистите по света. В кварталните клубчета не знам.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 33. 33 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Има два варианта за еврозоната и те са северните страни да напуснат еврозоната и да образуват нова врозона с нови правила и вторият вариант е да дойдат от Марс и да помогнат на ЕС да се справи с проблемте с дефицитите !

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 34. 34 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#1] от "wwwwww":

  А ти защо си тъжен? Като стигнем равнището на Словакия поне, ако не на Словения - да влизаме в еврозоната. Но сега сме далече дори от Словакия - кажи ми един чужд завод за нещо в България? А плачевната инфраструктура и външният вид на София? Ами елементарната логика казва (ако някой мисли с главата си), че немският експерт ще дойде за разговор в София, и ще излезе да се разходи от хотела. И къде ще попадне? На локви, дупки, боклуци, вълни по Цариградското море, просяци, олющени фасади тук таме закърпени със стиропор... Такава кочина може ли да ползва еврото?
  А в Словения хич не са добре, една от причините е еврото. Друга е че югославската комунистическа номенклатура никога не бе истински сменена, то няма и как в такава малка държава, но тя докара до огромни разхищения най-богатата държава в Източна Европа.

 35. 35 Профил на symmpro
  symmpro
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Спасението на малките държави е ДА БЪДАТ В ЕВРОЗОНАТА и това , струва ми се , е неоспорим факт , важното е , как гледат на това големите , които само плащат и нямат никаква полза от бедните им събратя .
  Вторият въпрос е колко време ще издържат богатите това страшно бреме като Гърция , Ирландия и т.н. Населението на тези богати държави вече негодува и при това с основание !

 36. 36 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#35] от "symmpro":

  Вероятно ние сме от големите,защото плащаме повече, отколкото получаваме.

 37. 37 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 914 Неутрално

  http://italy.world-education.bg/index.php?m=107&lang=1&state_id=102&id_news=2111&type=9

  Професорът от Университета Ню-Йорк Нуриел Рубини е най-влиятелният икономист в света

 38. 38 Профил на Роко 7
  Роко 7
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Англичаните толкова ли са малоумни, че държат на своя паунд.
  А нашите калмуци неистово се-ни натискат към еврото. Нещо не мога да вдяна.

 39. 39 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#34] от "ggte":

  Проблемите на Словения не са от еврото.Проблемите са от неспособноста на правителството на Борут Пахор да работи и да решава реалните проблеми.Освен това то се и забарка в няколко големи корупционни скандала,нещо което не е типично за Словения.Най-скандалния скандал е с бившата началничка на кабинета му,Симона Димич,която е получила строителни материали безплатно от "Веград" както и работници за да и построят къщата.Освен това е получила голям кредит от Нова Люблянска банка без обезпечение и почти без лихва!

 40. 40 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#34] от "ggte":

  Икономическите показатели в Словения са значителто по-добри от колкото средните за Европа.До сега в страната няма сериозни проблеми.

 41. 41 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 531 Весело

  Еврозоната ДАЛИ изобщо ще съществува?

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 42. 42 Профил на rbk37
  rbk37
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Здравейте форумци !

  Аз като писах преди за еврозоната ,че може да се развали , получавах почти 100 % минуси , а когато пиша ,че левът трябва да се обезцени с 30-50 % получавм над 100 % минуси .
  Но мисля ,че е време да се разбере че ще трябва да се девалвира лева и то най-добре да е поетапно и бързо или в скоро време ще се сринем в пропаста с гръм и тряск .

 43. 43 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#42] от "mminereva":

  Минусите са,не защото не си прав,а защото не ни харесва.Не ни интересуват обективните реалности.Искаме някой дани опрай за 800 дена.

 44. 44 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 531 Весело

  Кво ми цъкате минуси бре,според ''Гардиан'' Меркел пак е заплашила,4е ако не се възприемат нови мерки за ерото,то щяла(Германия)да я напусне зоната!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 45. 45 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#41] от "Galata":

  Не се знае дали ще съществува.Знае се, че ако ние влезем, ще е краят и.

 46. 46 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#42] от "mminereva":

  Не се притеснявай за "-" в България като им кажеш за девалвация на валутата и се обиждат. За тях е въпрос на патриотизъм. Явно Американците, Китай и Европа са глупаци като се опитват да си девалвират валутите.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 47. 47 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#4] от "seliandurchet0":

  Майче пак не са ти дали зоб днеска!

 48. 48 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#6] от "dobrich":

  Прав си!
  Има голями ползи да си член, но най-вече за силни икономики и индустрия. А за слабите само улеснява получаването на кредити, което както видяхме само копае гроб за тези страни.
  По-добре както си е сега, стабилно прикапен към Еврото.

 49. 49 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#24] от "Jay Gould":да 4овек за жалост 4акаи воина с много жертви , само това е възможния изход от ситуацията

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK