WikiLeaks разкри кои са важните обекти за САЩ в чужбина

Вашингтон и Лондон нарекоха публикациите ценен подарък за терористите


Действията на Джулиан Асандж може да са насочени срещу САЩ, но той излага на опасност интересите на много държави и региони. Това е безотговорно"
Филип Кроули, помощник държавен секретар на САЩ

Сайтът WikiLeaks публикува списък със стратегически важните за САЩ обекти в чужбина, с което си навлече поредната порция обвинения от Вашингтон и други правителство. Списъкът с грифове "секретно" и "да не се разпространява в интернет" е съставен от работна група към Държавния департамент на САЩ през 2008 г., а мисиите в чужбина са били помолени да го допълват.


Като стратегически чуждестранни обекти са определени онези, които са разположени извън територията на САЩ и чието унищожение може да нанесе съществена пряка вреда на икономическата и националната сигурност на САЩ и на общественото здравеопазване. Това са заводи за производство на инсулин или на човешки или животински ваксини, трасета на магистрални подводни оптични кабели, петролопроводи и други.
Списъкът започва с кобалтовата мина в Киншаса, Конго, и включва петролопровода Баку - Тбилиси - Джейхан от Азербайджан до Турция, както и най-голямата рафинерия в света - "Абкаик" в Саудитска Арабия, която през 2006 г. бе обект на нападение на "Ал Кайда". В документа се посочва, че до 2012 г. Катар ще се превърне в най-големия източник за износ на втечнен природен газ.


Обектите в списъка са разделени на три категории: 1) способни директно да въздействат върху САЩ (газопроводи, магистрални оптични кабели, крайгранични заводи и др.); 2) източници на уникални или трудно заменими ресурси и продукти (залежи, химически, биохимически производства, инфраструктурни възли); 3) стратегически трасета (канали, проливи, пристанища).


Най-голям е броят на обектите в страните, с които САЩ поддържат тесни военно-технически отношения, като например Великобритания.


Вашингтон и Лондон остро осъдиха публикуването на списъка, заявявайки, че това е щедър подарък за терористите. "Съществуват разумни и убедителни доводи да се засекретяват определени сведения, в това число за критично важните и уязвимите инфраструктурни обекти в различни страни", заяви помощник държавният секретар на САЩ Филип Кроули.


Представител на британското правителство заяви пред "Файненшъл таймс", че публикуването на списъка подрива безопасността на неговата страна.


Кристин Храфнсон, говорител на WikiLeaks, възрази срещу нападките с аргумента, че в списъка няма точни места и не са посочени най-уязвимите места, а целта на сайта е била да покаже, че американските посолства на практика се занимават със събиране на разузнавателна информация в противоречие с твърденията на Белия дом.Действията на Джулиан Асандж може да са насочени срещу САЩ, но той излага на опасност интересите на много държави и региони. Това е безотговорно"
Филип Кроули, помощник държавен секретар на САЩ

Ключови думи към статията:

Коментари (216)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на полковник наташа щирлиц
  полковник наташа щирлиц
  Рейтинг: Весело

  Интересно какво ли са очаквали подполковниците от ЦРУ като реакция от останалия свят след десетки години брутални насилия двойни и тройни стандарти промивани от чифутска медийна помия. За да можеш да управляваш света не става само с папкане. Трябва да се предостави достатъчно политическа власт на интелектуалния елит който да респектира и поражда доброволно подчинение. Но как да стане това Може би някога но не сега Да не губим надежда.

 2. 2 Профил на Спиро
  Спиро
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Wikileaks взе да омръзва с глупави разкрития.

 3. 3 Профил на тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Империалистите храчат кръв....

  Вечна слава на Джулиан Асандж, който срути хамъриканския империализъм !!!

  Нека във всяка училищна стая закачат портрет на този велик човек, за да попият нашите ученици от мъдростта му !!!
  Нека

  СЛУЖУ СОВЕТСКОМУ СОЮЗУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА РОДИНУ, ВПЕРЕД !!!
 4. 4 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#1] от "полковник наташа щирлиц":

  Госпожо Полковник,
  можем само да сме благодарни, че българските think tanks, в които влизаха брилянтните умове от рабфаковци, членове на великата БКП, създали мощната ни ивдустрия като "Кремиковци" , завода за тежко и не толкова гежко машиностроене в Радомир, както и и завода за грамофонни иглички и пр. не са попаднали в полезрението на хищниците от Вашингтон.
  Тези хиени на империализма можеха като едното нищо да отвлекат в Америка и великата Людмила Живкова, която със своя гигантски интелект създаде Камбаните, които да дрънчат в името на мира, братството, красотата, любовта, разбирателството, сътрудничеството и пр...
  Много ни завиждат, госпожо Полковник. На ума и красотата!
  Затова пазете се!
  Пазете се да не вземат да ви отвлекат гадните американци в тяхната Америка.  The best way out is always through Robert Frost
 5. 5 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 714 Неутрално

  И какво лошо виждате в този списък? Това че са идентифицирани и изброени важни за икономиката на света обекти. Ние не знаем кои са важните за БЪлгария обекти, хората са го направили за цял свят. И какво точно разобличава Юлианчо Асанж? Че има важни икономически обекти по света и САЩ за загрижени за безопасността им? С какво разкриването на тази "тайна" помага на свободните общества? До сега от всичките му разкрития не видях едно което да показва че САЩ са гадни империалисти или крадци и садисти каквито са Руснаците.
  Може би ако и в България имаше поне един истински патриот а не само руски мутри, може би и ние щяхме да имаме списък на важните за нас обекти. И може би някой щеше да се сети че сме уязвими ако зависим 100% за енергията си от КГБ. Данните за БЪлгария са че сме корумпирани до мозъка на костите и ни владеят Руски мафиоти. Разбирам защо старшините революционери са се надигнали да плюят и да издигат Юлианчо като техен герой.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 6. 6 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Чугуните ще са малко разочаровани, защото ревностно повтарят съветско-путински лозунги, в стил "САЩ се готвят да откраднат залежите и ресурсите на Русия", обаче в изтеклата информация за стратегически важни обекти Русия е доста заобиколена. Може би просто нямат нужната инфраструктура, за да са интересни (както и нормална индустриална организация)

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 7. 7 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1051 Весело

  До коментар [#5] от "kKk":

  Може да се запитаме какво щеше да се случи на мистър Асанж, ако беше руснак и беше изнесъл тази информация за Русия... Е, той изнесе, че била корумпирана държава, ама то това всички го знаят

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 8. 8 Профил на полковник наташа щирлиц
  полковник наташа щирлиц
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#4] от "Realistka":

  Драга моя,
  понякога увлечени и вдъхновени забравяме че има представители на хомо сапиенс с огромен интелект, тъй както има мъже с огромни членове, жени с огромни гърди и т.н. примери колкото щеш. Тези хора предпочитат повече спокойстие отколкото политическа какафония понеже спокойствието им помага да мислят а за тях мисленето е красота и удоволствие. Точно тези хора са родили прогреса на който се радваме и заслужават да имат повече политическо влияние отколкото сега но не се сещам как и кога и дали би могло да стане понеже политиката е безкомпромисна истерична борба за властта която после мутира в блага за властимащите. Но аз не губя надежда. Морето от информация и технологии рано или късно ще надделее и ще зале пустите острови на алчността изисквайки истинско политическо мислене от нов тип а не всевъзможни имитации на които сме свидетели ежедневно.

 9. 9 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  да виждате някъде в списъка "демокрация", "граждански свободи", "справедливост" ... ?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 10. 10 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  наистина е странно, че нито едно от тези неща не фигурира сред стратегически важните обекти и ресурси (поне под формата на даден лидер, медия или режим, които би било добре да бъдат подкрепени и пазени) след като иначе само за тях говорят брадърушките, и уж в тяхно име удавиха в кръв ирак, подапалиха афганистан, и се точат на иран и корея.

  световния полицай, цивилизатор и освободител лъсна като обикновен световен рекетьор.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 11. 11 Профил на 10mm AUTO протестира срещу цензурата на цървула...
  10mm AUTO протестира срещу цензурата на цървула...
  Рейтинг: 497 Неутрално

  нали и ние бяхме много важни???

 12. 12 Профил на Night Vampire
  Night Vampire
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вашингтон и Лондон:
  "Оостро осъждат публикуването на списъка, защото това е щедър подарък за терористите."
  ---
  И какво има в тоя списък, дето не е известно ?
  Пристанищата, терминалите, тръбопроводите, мините или заводите с по десетки квадратни метри табели и реклами, и местоположение, което всеки може да намери във нет-картите ?!
  Или трасетата на подземни и подводни комуникации, които всеки любознателен терорист или анархист може сам да открие в паяжината ?!
  За курсистите в някои по-закрити учебни заведения да не говорим, там знаят и бъдещите трасета.
  ---
  Целия зор и цялата мъка е, че всенародно - пред обикновения, масов читател и гражданин лъсва факта, че за "стратегически чуждестранни обекти, ... разположени извън територията на САЩ и чието унищожение може да нанесе съществена пряка вреда на икономическата и националната сигурност на САЩ" са определени и такива обекти, които са НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДРУГИ и при това НЕЗАВИСИМИ държави И ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ.
  Голямото риване е за това, че за пореден път се доказва документално, че Америкаа си набутва перманентното и всепланетно гагата където и падне сгода.
  Ето това лъсва. И няма как да им е приятно и спокойно.
  И за съюзниците е малко кофти, дето става ясно и на техните общества, че правителствата им са проявявали през цялото време, меко казано наднормена любвеобилност и прекалена отзивчивост към всепоглъщата типична Американска любознателност.

  In The Death Car We Are Alive
 13. 13 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#5] от "kKk":

  Може би когато Мао Дзедунг произнесе знаменитата фраза:"Съединените щати са книжен тигър" е имал предвид "тигър", направен от зелени хартийки. Мислиш ли че китайския дракон (вече от плът и кръв!), ще се подчини на един "книжен тигър". На всичкото отгоре още малко и южна Азия ще има собствена единна валута. Заедно с еврото и златото какво ли ще се случи с долара, а kKk? Можеш ли да отгатнеш от три пъти?

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 14. 14 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Продължавам да се убеждавам че от Уикиликс най голяма полза има именно ....US. От този списък следва, че правителствата на изброените държави ще трябва да се погрижат за сигурността на тези обекти защото освен в американски те работят и в техен интерес....

 15. 15 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#8] от "полковник наташа щирлиц":

  "Морето от информация и технологии рано или късно ще надделее и ще зале пустите острови на алчността... "

  Точно това е сбърканото в съвременния свят, че производителите на стоки и услуги са по-бедни и едновременно зависими от банкери, застрахователи, финансови къщи и т.н. Че докато собственикът на едно предприятие си скъсва задника да поддържа ниво на продукцията, да се бори с конкуренцията, да подготвя и задържа кадровия потенциал, да плаща за заплати, иновации, за опазване на околната среда, доставки на суровини и материали и т.н. за да получи 5% печалба, ония от финансовите институции (болшинството от тях- тлъсти евреи), получавайки предварителна информация (от политиците- чрез подкупи най-вече) за предстоящо значимо политическо събитие, срещу един подпис и за една нощ увеличават капиталите си в пъти...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 16. 16 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ето и останалата част от списъка:

  99. Ханче "Черната котка" на входа на София, магистрала Тракия. (възлов пункт за обмен на бизнес информация)

  100. "Министерство на веселбата" - комплекс от къщи край язовира до Свиленград (изключително важен трезор, поддържащ почти неограничено количество американски долари)

  101. Квартал "Столипиново" (вторият по-големина склад на наркотични материали)

  102. Хотел "Дюн", Слънчев бряг.

  103. ФК"Левски"
  ...


 17. 17 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Ха-ха.
  Този списък показва само и "единствено", че стратезите на Щатите са още от времето на Брежнев, Бжежински, Кисинджър и дори нашия Любен Гоцев.
  Кой знай колко мангизи са отмъкнали дъртатите разбойници от американските данъкоплатци.
  Време е тотално да ги подменят.
  И ще ги подменят - вервайте ми.

 18. 18 Профил на borkovn
  borkovn
  Рейтинг: 225 Разстроено

  До коментар [#4] от "Realistka":

  Не си губи времето с комунистически боклуци.Просто им кажи да си купят руски телефон,телевизор,компютър и кола.По-зле са от малайзия даже.Там всичко това се произвежда и се пласира в целия свят.Видях го с очите си.А в Русия тези МЕЛОЧИ са просто внос,защото не могат да го направят даже по лиценз.

 19. 19 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#8] от "полковник наташа щирлиц":

  Много странно. Това вече е съвсем друго. Посоката е променена с 180 градуса
  Независимо от всичко, аз си мисля, че хората, които могат да си задават въпроси, които могат да не спят, за да удовлетворяват някаква своя вътрешна потребност от разкриване на закономерностите чрез които ни говори Бог, които някои наричат Природа, (учените) трябва да бъдат оставени да вършат това което вършат.
  И политиците трябва да вършат това, което вършат. Размяната на ролите би давело до анархия и катастрофа.
  Все повече се убеждавам, че идеализма доведен до краиност е всъщност екстремизъм. А неговото лице е страшно. Много страшно.
  .........
  Що се отася до Уикилиик... гледах снощи с огромен интерес предаването на Евгения Альбац "Особое мнение" в RTVi (Эхо Москвы) с учистието на един немски журналист и един американец от Карнеги.
  За тези, които ползват рески препоръчвам горещо.

  http://www.echo.msk.ru/programs/albac/731352-echo/

  The best way out is always through Robert Frost
 20. 20 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ми така стана,че се събраха хомосексуалист и сексуален насилник и сега "тайните" тръгнаха по интернет.Е какви тайни са тези мини,острови,рафинерии и др.т.Такъв списък с банки излезе по-рано тази година и без Уикилийкс...Е защо радетеля за чиста истина се крие? защо си крие източниците?Нали се бори за истина? Нека даде пример.Както пишат в Гардиън,май двойния стандарт си е приложен и тук.Ако сега го арестуват за сексуално насилие,ще се окаже,че е арестуван по нареждане на световната конспирация.Много еФтино.Войника -педал копирал,копирал,копирал ...за да докаже колко е уязвима системата.Е малко се увлякъл та свалил 270000 документа,ама доказал,че ако системата го е облякла в доверие,той може да се си го съблече.Колко му е да излъжеш оказано ти доверие.В миналото-30 сребърника.И няма проблем със съвестта,ако негови колеги станат жертви.Системата ще е виновна.А за демокрацията,свободата на словото,човешките права...да се запитаме,как руските демократи ползват плутония....свободно и демократично в Лондон...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 21. 21 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#16] от "bestbuy":
  Браво! ++++++++++++++++
  Смях се от сърце...

  The best way out is always through Robert Frost
 22. 22 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#18] от "borkovn":

  Абсолютна истина.
  Тази истина съм я чувала от руснаци. Мои проятели - честни и информирани руснаци.

  The best way out is always through Robert Frost
 23. 23 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Списъкът е добра насока ако някой иска да си купи акции и се чуди в кои фирми да влезе.....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 24. 24 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#3] от "tupaja__obezyana":
  е ти искренно ме развесели....слава,вечна слава и портрети навсякъде.Да му се поднасят венци и ...вазелин.Сексуалните насилници се радват на особенна почит в завторите.Съюза между педала-войник и сексуалния насилник си е за слава.Правилно.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 25. 25 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#20] от "д-р Петроff":

  Печатна грешка имате!
  Не е плутоний, а е полоний 210. Това, което използваха срещу Литвиненко, нали!

  The best way out is always through Robert Frost
 26. 26 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  мъка... е как несметните богатства и ресурси на България не са в тоя списък, активните борци в тоя форум ме бяха убедили че американците затова строели военни бази за да ни оберат ги капиталистите... разочарован съм...

 27. 27 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#5] от "kKk":"И какво лошо виждате в този списък?" - даже някой да ти отговори, промития ти мозък няма да побере отговора.

 28. 28 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#22] от "Realistka":

  честни и информирани руснаци

  ахахаааха, благодаря оправи ми настроението с това

 29. 29 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  Егати колко шум за едното нищо - ами то се знае кои са основните предприятия и области на добив, производство и търговия. И САЩ, като основна икономика в Света (все още), имат жизнен интерес от запазването им. Не че останалият Свят няма такъв интерес.

  E PLVRIBVS VNVM
 30. 30 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Всъщност като чета "тайните" си мисля дали 200-300 млрд $ няма да се налеят в повишаване мерките за сигурност.Колко му е...и "героя" е много удобен за това.Ето ви конспиративната теория...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 31. 31 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Турция добре се представила:

  - Машини за производство на метал в Турция
  - Турските компании "Байкал", "Дурма", "Ермаксан"
  - Босфорът

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 32. 32 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#20] от "д-р Петроff":"Колко му е да излъжеш оказано ти доверие.В миналото-30 сребърника." - тайните документи, ако си чел някои от тях, показват че управляващите в държавите от "първия" свят подвеждат оказаното доверие от страна на обществата си чрез лъжи. Когато тези лъжи са експонирани, използват глупаците от тези общества да замажат очите на хората. ти от кои си?

 33. 33 Профил на Night Vampire
  Night Vampire
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Шведите са издали нова заповед за арест на Ассанж.
  Англичаните също.
  Предните заповеди не е било възможно да бъдат приложени, защото са били с грешки.
  Заповедта се отнася за територията на ГБ. И действа отделно от "червената бюлетина" на Интерпол.
  Освен това:
  - PayPal отказва обслужване на безкасовото спонсорство на WikiLeaks.
  - Банки (и Швейцарски) блокират сметките му.
  - EveryDNS закри основния му домейн.
  - Amazon го лиши от хостинга.
  - Европейски ресурси (Франция и Германия), също отказаха обслужване и т.н.
  ---
  Натискът от САЩ към държави съюзници и държави - "съпруги по неволя" е неистов.
  Панически реакции на администрацията на САЩ
  Треска за злато всред ловците на глави, и ченгета от всякакви калибри.
  Има ли още тамагочита-демагогчета, който да развиват теории, отричащи или омаловажаващи WikiLeaks, като главно главоболие за главата на дамокрацията, оглавяваща борбата за свобода на хора, животни и растения ???
  Мадърката на де що има демокрация по земните кълбета.

  In The Death Car We Are Alive
 34. 34 Профил на desjardinseli
  desjardinseli
  Рейтинг: 442 Неутрално

  По-точно става въпрос за секретно построения петролопровод Баку - Тбилиси – Сеян( БТС) на Средиземно море и оттам чрез танкери за Англия и за САЩ. Тайното нахлуване на американските петролни фирми в Казахстан, в Азребейджан, в Русия(Горбачов, Елцин, работил за интересите на САЩ) е започнало много отдавна, (от 1980г.в Казахстан), поради което Щатите правят „демократизация” в района и около 1989г. вече е била алчна битка за преразпределение на находищата на газ и на петрол в района. Самата Русия е била жестоко разграбвана по времето на Елцин. В находището на Азербейджан влезнаха основно американо-британски фирми, има няколко европайски : BP Amoco, Exxon-Mobil, Unocal,Pennzoil, Amerada Hess, Conoco, Philips, ENI (Италия), Inpex, Itochu, националната компания азери Socar, турската TPAO, норвежката Statoil, френската Total. Самото нахлуване на американци в района е предизвикало ужас в правителствата и те са започнали да се групират помежду си и с Китай, с Русия, с Иран, което не се харесва на САЩ... Щатите въведоха стратегията „rollback ”, което означава оттегляне от руското влияние (Путин успя да спре разграбването на Русия...) и САЩ групира страните около Каспийско море в ГУУАМ - Грузия, Украйна, Узбекистан, Азербейджан, Молдова, които влизат в сърцето на американския проект БТС- петрол за САЩ. Оттук, вкарването на тези страни в НАТО, вкарването на войските на НАТО в района, за да пазят петролопровода за САЩ. Ето тук посочвам защо България трябваше да влезне в НАТО, за да може да влезне армията на НАТО и да пази клона на петролопровода от Баку (част от трасето е собственост на Клинтън)през България, през „независимо” Косово- Протекторат на САЩ, към Средиземно море , чрез танкери, рафинерии, към САЩ...

 35. 35 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#33] от "Night Vampire":
  А бе, човече.
  Кви Интерполи, кви Пей Пали, кви Ди ЕнЕси те гонят.
  "Не се гаси туй що не гасне" е казал един наш поет.
  Да се бориш с инфото в нета е все едно с ятаган да рипаш срещу пищов.
  Маса, милиони галфони по света са ритнати по задника от един австралиец.
  Евалла за куража му.
  Той е като един Левски палпачосващ рогнилата Отоманска империя.
  Написа своята страничка в човешката история, ако ще да го обесят пред Белия Дом.
  Проблемът е нашата Българийка кога ще влезе в новото прозрачно време.
  Защото като нищо може да си останем като някво племе сто години назад както сме била двеста години в печатането на вестници то оня свят.

 36. 36 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#32] от "kolokot": имам предвид войничето от разузнаването...Изглежда си изненадан,че управляващите в "първия" свят лъжат.Аз бих бил по-смутен,ако управляващи не лъжат.Във всички общества,до сега, е имало остър дефицит на справедливост и истина от страна на управляващите.Сещам се за един пример от България днес.АЕЦ Белене-ненужна и скъпа,ако питате някой по улицата, всеки ще ви каже,че без нея сме за никъде.С българо-руската дружба също е така

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 37. 37 Профил на desjardinseli
  desjardinseli
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Искам да предупрадя за фалшификации, които американските секретни служби правят, както и възможността им да коригират данни, за да не разберем варварската политика на Белия Дом и на Пентагона. Случайно ползувах преводачката на Гугал, текста беше "САЩ поддържат тероризъм", преводачката на Гугал даде "България поддържа тероризъм" ? Всъщност те правят замяна на САЩ с България, вероятно в Русия, излиза вместо САЩ -Русия... Най-точни са вестниците на Вашингтон пост, на Гвардиян, на Шпигел...Това се казва токсикация на пресата, но ние знаем, че ЦРУ е специалист в дезинформациите. Това е което става по нашите официални медии.

 38. 38 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#34] от "desjardinseli":
  Това, душко московска, го няма в Уики течението.
  Лъжеш като стар кагебист и едва ли някой освен и още десетина в тоя форум ще те прочете и ти се върже на измамата.
  Напразно се хабиш.
  Виж там измислете за електората си някъв заместител на баба Ванга, Джуна, Кашпировски или Вера Кочовска, че и тая последната нещо позакъса със здравето.

 39. 39 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#29] от "PavelCZ":"И САЩ, като основна икономика в Света (все още), имат жизнен интерес от запазването им." - знае се какъв "интерес" имат те...да крадат, убиват, лъжат...жизнен е.

 40. 40 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#25] от "Realistka":Права си.Полония е от демократите или чадър със сачма с рицин...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 41. 41 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#36] от "д-р Петроff":"имам предвид войничето от разузнаването." - знам че това имаше впредвид. медал заслужава то за разобличаване професионалните лъжци и демагоги. ако такива лъжи останат не открити, какво означава "демокрация" тогава? Няма я когато обществата са залъгвани.

 42. 42 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#36] от "д-р Петроff":

  "имам предвид войничето..."

  Това ми напомня за Ярослав Хачек:

  ..."Те събудиха и еврейна в кръчмата, който започна да скубе бакембардите си и по тоя начин да изразява съжалението си , че не може да услужи на господа войниците, а накрая взе да ги убеждава да купят от него една стара, стогодишна крава, мършав скелет, само кожа и кости. Еврейнът искаше безбожна сума за нея, скубеше си брадата и се кълнеше, че такава крава те не могат намери в цяла Галиция, в цяла Австрия и Германия, в цяла Европа и в целия свят. При това той виеше, плачеше и се кълнеше, че това е най-дебелата крава, която по поръчение на Йехова се е явила на бял свят. Кълнеше се във всичките си праотци, че да видят тая крава, идвали хора чак от Велочиска, че в цялата околност се разказвали легенди за нея, че тя дори не била крава, а най-сочен бивол. Накрая той коленичи пред тях, започна да прегръща коленете им и да вика:

  - Убийте по-добре мене, стария евреин, но недейте си отива без кравата...

  Най-сетне той така ги обърка със скимтенето си, че те в края на крайщата замъкнаха в кухнята тая мърша, от която би се погнусил всеки живодер. След като прибра парите в джоба си , еврейнът още дълго време продължи да плаче и нарежда пред тях, че са го погубили и унищожили, че той сам се е докарал до просешка тояга, като им е продал така евтино такава прекрасна крава. Молеше ги да го обесят за това, че на стари години е извършил такава глупост, заради която дедите му щели да се обърнат в гроба.

  Най-сетне, след като легна пред тях в праха, той изведнъж се отърси от мъката си, прибра се в къщи и каза на жена си:

  - Мило Елзенце, войник много глупав, а твой Натан много хитро."

  (Из "Приключенията на добрия войник Швейк" )

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 43. 43 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Той Асандж няма кака да е на ясно какво точо публикува и от къде точно му идва.....при условие че всичко идва от големия облак

 44. 44 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#41] от "kolokot": Амиго и още нщколко полуидиота по-нагоре:
  Всяка нормална държава се интересува от състоянието на световни икономически или ресурсни обекти които влияят на икономиката и сигурността и. ЕС напримаер също има такъв списък и Русия и всички. Но "демократичния" Юлиян не се хаби да ги публикува. САЩ нищо не граби. те си плащат за всики ресурси. За разлика от Русия, която ни е взела златния резерв и урана срещу ... вечна любов.
  Иска ви се на бригадирите да намерита нещо гадно за Америка .. ама не става. До момента нищо скандално. И както и да ви го обяснява човек няма да го разберете. МОлете се на башите братя да не излезнат мръсните гащи че сега се смеем а тогава ще плачем.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 45. 45 Профил на полковник наташа щирлиц
  полковник наташа щирлиц
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#19] от "Realistka":

  Драга моя,
  продължаваш да пишеш без да мислиш. Аз не ти говоря за учени, в повечето случаи учените които имаш предвид са морални карикатури. Говоря ти за интелигентни хора (каквито има и между учените) чиято интелигентност не се ограничава в областта на надвикването, инсинуациите, умението да мамиш и присвояваш безсрамно, т.е. актуалната политическа интелигентност. Говоря ти затова, че настоящият политически ресор е блокоран от примитиви както фронтмените така и кукловодите. Системата обаче е към края на жизнения си цикъл след който се надявам глобализацията да навлезе и в сферата на съзнанието.

 46. 46 Профил на Дневник
  Дневник
  Рейтинг: Весело

  http://www.zazzle.com/WIKIVOTER

  The biggest loser in the forum 01:54 / 01 яну, 2011 GogoPG - добре, че имам свестен телефон....
 47. 47 Профил на Дневник
  Дневник
  Рейтинг: Любопитно

  препоръчвам
  който знае английски и има фб-профил да стане приятел с стив рокфелер
  http://www.facebook.com/profile.php?id=100000144136920&v=wall

  The biggest loser in the forum 01:54 / 01 яну, 2011 GogoPG - добре, че имам свестен телефон....
 48. 48 Профил на Дневник
  Дневник
  Рейтинг: Любопитно

  http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2028734_2028733_2028727,00.html

  The biggest loser in the forum 01:54 / 01 яну, 2011 GogoPG - добре, че имам свестен телефон....
 49. 49 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#44] от "kKk":

  Брех, дяволчето Куклукскланско ша пере Империята на злото и ще я изкара като хрисима девица!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 50. 50 Профил на ГлупоМер
  ГлупоМер
  Рейтинг: 218 Весело

  Ако се изобрети източник на енергия, ползващ глупостта и слугинажа, лакейската коленопреклонност и безкритичното фенство, туй тамагочи - КъКъКъ от пост нУмбер 44, изказало потресаващото:

  "Иска ви се на бригадирите да намерита нещо гадно за Америка .. ама не става. До момента нищо скандално. "

  ще получи едно почти перпетуум_мобилно захранване.
  ------------
  "Червени бюлетини", заповеди за арести, затваряне на достъп, блокиране и отказ от обслужване и т.н. И всичко това обилно полято с поредица от смразяващи нападки срещу WikiLeaks от американски официални лица, от най-висок порядък - президент, държавен секретар, военни началници и шефове на разузнавателни служби.
  И след всичко това навлезлия по собствените си думи в сферата на "семикондукторите" КъКъ продължава да не вижда "нищо скандално", и продължава да усеща само една роса да го роси.
  ---
  Пищи на умрело от разкритията на гнусотиите си цяла официална Америка.
  Скимти, като прискрипано мастийче, обявиха "дълбока оран" в кадровото си обезпечаване, започнаха тотални смени в сужбите, само на тамагочито КъКъ всичко му е едно йонно-литиево и нахранено.
  Подскачай тамагочи, ръси патриотични заклинания и чичо Сам ще ти подпъхне нови батерийки. Китайски.

 51. 51 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#50] от "ГлупоМер":

  Пич , голям кодошлия си! Много се смях, ама много добре си го описал подлогоносецът мирикански!

  Куклукскланчето или КомуКураКрепи / американския оф коурс/ , се опитва да ни мине тънко по допирателната!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 52. 52 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1370 Весело

  Кои места вълнуват Вашингтон
  Терминалът Сангачал, близо до Баку, в началото на петролопровода Баку-Джейхан
  Петролопроводът Дружба в Беларус
  ........................................
  Родната къща на БиБи в Банкя, близо до София-обект на поклонения.От голямо сакрално значение!

  Басеин "Спартак" в София- място на срещи от общобалкански характер по въпросите за трафика на ...те си знаят.

  Шадраванът на Румен Шадравана-паметник на културата

  Паметникът на Съветската Армия и Альоша-паметници на психическа задръстеност, любов и още нещо.

  Хотел "Рамона" на Кабакум- да се наблюдава чрез сателит. Злите езици говорят, че може да бъде срутен, а скрапът изхвърлен в морето...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 53. 53 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#51] от "КУРДО КОЛЕНКО":


  Тия примитивни тамагочита с до 5 функции (ядене, акане, почесване, баукане и подлизурско размахване на опашка) много ме развеселяват с трогателните си подскоци. От страх собственика да не им изключи захранването от 3,6 волта.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 54. 54 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  В Швейцария ще закрият банковата сметка на Асандж
  06.12.2010 23:30
  Това е поредният удар срещу "Уикилийкс". Междувременно сайтът прибягна до мерки, за да се предпази от кибератаките - тази сутрин той вече имаше 208 огледални копия

  Джулиан Асандж
  Швейцарската пощенска служба обяви днес, че ще закрие банковата сметка на основателя на уебсайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж, тъй като при откриването й той е представил невярна информация за своето местожителство, предаде ДПА.

  В банката могат да откриват сметки само швейцарски граждани и хора, живеещи в страната. Асандж е австралийски гражданин и не е доказал, че живее в Швейцария, заяви пощенската служба.

  "Постфинанс" ще прекрати деловите си отношения с Джулиан Асандж, се казва в изявление, в което се използва официалното име на ръководената от пощенската служба банка.

  Този ход е

  поредният удар

  ОЩЕ ПО ТЕМАТА


  Какво цели Асандж с публикациите в "Уикилийкс"
  5 | 2094
  Асандж: Обама да подаде оставка
  4 | 7027
  Кенеди по въпроса защо "Уикилийкс" е важен
  4 | 3048
  срещу "Уикилийкс", който миналата седмица загуби контрол над името на своя домейн WikiLeaks.org и способността си да получава дарения чрез платежната система PayPal.

  Междувременно сайтът прибягна до няколко мерки, за да се предпази от кибератаките. През уикенда Асандж призова интернет потребителите да създават

  огледални сайтове

  на "Уикилийкс", за да може съдържанието му да остане видимо онлайн. В резултат на призива тази сутрин вече имаше създадени 208 огледални сайта.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 55. 55 Профил на ║▌│█║█║║▌│█│║
  ║▌│█║█║║▌│█│║
  Рейтинг: 768 Неутрално

  В България няма, а?

  Be all you can be.
 56. 56 Профил на P.I.M.P.
  P.I.M.P.
  Рейтинг: 986 Разстроено

  Абе тия нещо с всяко изминало "разкритие" все повече ми заприличват на истинските терористи врагове на САЩ.

  There are no hopeless situations; there are only people who have grown hopeless about them.
 57. 57 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Опа, гледам разпалил съм Московския слугинаж. Работете за копейки, мужици и се радвайте. ... А и стискайте палци да не излезна нещо за вашия Император Путя че тогава страшно. Той и без да изтичат секретни документи пак избива и трови хора по света а ако не дай Боже нещо излезна ... мила мамо. Но вашия герой Юлианчо е хитър. Лесно е да се ебаваш с Америка но с Русия никога. Знаем ги ние такива герои.
  И пак някой да ми обясни какво точно е срамното в тези "изтекли" данни? Това че наричат Пути Император - както и вие го наричате и му се молите? Или това че наричат Медю - шут? Или това че Русия са затънали в корупция. Аз откакто излезнаха тези "разкрития" съм по-спокоен. Преди си мислех че Американците са си заровили главата в пясъка. Сега разбирам че правят точно това което трябва и оценката им за света е много трезва.
  Хайде сега ходете до Пасола да си вземете копейките. Радвам се че историята ви изхвърли на бунището и сега можете само да се зъбите по анонимни форуми. Още по-приятно е че повечето от вас тънете в мизерия. БЪлгария дори и като слугиня на Русия вече е в НАТО и ЕС и връщане на зад няма. Нкога вече няма да бъдете на топли службички. Остава би само да се дерете по форумите.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 58. 58 Профил на desjardinseli
  desjardinseli
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Вие четете информация за секретните стратегически обекти за трасета за петрол и газ така наречени „предназначение за САЩ”, и вероятно никой от вас не знае, че България и съветеките републики около Каспийско море бяхме жертвани именно заради варварската политика на САЩ и нейното желание да разполага с петрола и с газта на другите народи, че със своите методи да създава терористи, да прави атентати, да купува правителства, петролните американски кланове не само че си осигуриха досъп и собственост до съветските петролни и газови находища, но си и осигириха трасетата през Туция(функционира от 2006г.), през България и Югославия(проект), през Средиземно море, чрез танкери за САЩ. Сега разбирате защо нашата икономика трябваше да бъде унищожена, защо беше войната в Югославия и защо трябваше да ни „демократизират” и че престъпниците са във властта. Обяснете си защо крадците са на свобода и защо един посланик ви командва.

 59. 59
  ****

  Този коментар беше изтрит в 04:44 на 07/12/2010 от неговия автор.

 60. 60
  ****

  Този коментар беше изтрит в 04:43 на 07/12/2010 от неговия автор.

 61. 61 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 442 Гневно

  Какво цели Асандж с публикациите в "Викилийкс"
  "Викилийкс" извади неудобните тайни на американската дипломатическа престъпност и СВЕТОВЕНИЯ МАСОНО-ЮДЕЙСКИ ПЕТРОЛЕН ШАНТАЖ, ПОД ПРЕТЕКСТА ТЕРОРИЗЪМ!!"

  * Г-н. АСАНДЖ С ДЕЙНОСТТА СИ ПОКАЗВА КАКЪВ Е ЛИЦЕМЕРНИЯТ И ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДЕН СВЯТ НА ДЕМЕК-оКРАЦИЯТА В КОЙТО ЖИВЕЕМ.

  * Г-н. АСАНДЖ С ДЕЙНОСТТА СИ ПОКАЗВА КАКВО ЗНАЧИ ИСТИНСКА СВОБОДА НА ПЕЧАТA И СЛОВОTO, ЗА КОИТО ДОСТА ПИШАТ ЖЪЛТИТЕ ПРЕС ЖУРНА-ЛИГИ В ЖЪЛТИТЕ МАС-МЕДИИ, А САМИ НЕЗНАЯТ КАК ДА Я ЗАВОЮВАТ.

  * Г-н. АСАНДЖ С ДЕЙНОСТТА СИ ПОКАЗВА КАКВО Е НАИСТИНА ТРАНСПЕРАНТНОСТ А НЕ СЕКРЕТНОСТ В ОТНОШЕНИЯТА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ОТ СЪВРЕМЕННИТЕ ИЗИСКВАНИЯ НА ЖИВОТ!
  < http://www.wikileaks.ch >
  НИКOЙ НЕМОЖЕ ДА СПРЕ ГЛАСЪТ НА ПРОГРЕСА!!
  < http://www.wikileaks.ch >
  НИКOЙ НЕМОЖЕ ДА СПРЕ ИСТИНАТА НА СЪБИТИЯТЯ И СВОБОДСТА НА СКЛОВОТО!!
  < http://www.wikileaks.ch >
  НИКOЙ НЕМОЖЕ ДА ИЗОПАЧГИ ФАКТИТЕ И ИСТИНАТА!
  < http://www.wikileaks.ch >
  ВИКИЛИКС Е СРЕД НАС-ХОРАТА НА БЪДЕЩЕТО!!
  < http://www.wikileaks.ch >
  ВИКИЛИКС Е ИСТИНАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА ТАКAВА ЗА КОЯТО СЕ БОРЕХА И ЛЕВСКИ И БОТЕВ!!
  < http://www.wikileaks.ch >
  ДА ЖИВЕЕ ВИКИЛИКС!! < http://www.wikileaks.ch >
  < http://www.wikileaks.ch >
  Ето ги къде са сред нас ХОРАТА НА ПРАВДАТА И ИCТИНАТА!! < http://www.wikileaks.ch >

  СЕГА СЛЕД ВСИЧКО ТОВА НЕКА ТРАНСПЕРАНТНО НАТО-ПИЗ КИЛЪРЦИТЕ ДА ДАТ ОТЧЕТ И ЗА ТЕХНИТЕ ДЕМЕК-оКРАТИЧНИ , ТЕРОР-ДЕЙСТВИЯ;

  КОЛКО МИЛАРДА ТОНА ПЕТРОЛ ОТКРАДНАХА ОТ ИРАК И ОЩЕ КОЛКО МИСЛЯТ ДА ОТКРАДНАТ ПО ПИС-КИЛЪРСКИ?

  КОЛКО МИЛИЯРДА куб/м ГАЗ ОТКРАДНАХА ОТ АФГАНИСТАН И ТАДЖИКИСТАН И КОЛКО ОЩЕ МИСЛЯТ ДА ОТКРАДНАТ ПО ПИС-КИЛЪРСКИ?

  А ВИЕ ЖУРНАЛИГИ ЖЪЛТО-ПРЕС, ПИШУР-КЛЮКАРКИ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ВАЙКАТЕ ОТ КЪДЕ И КАК ДА ПРЕПИШИТЕ ПОСЛЕДНИТЕ КЛЮКИ, ПО-СЛОБОДСКИ И ПО-ЖЪЛТО!!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
  а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
  "В. И. Кунчев-Левски"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 62. 62 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
  Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от товa Производство!
  КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ПЕЧАЛБИТЕ? НИКОЯ В СВЕТА!
  А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

  2/ Правото на гаранция за Несъдимост!
  Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

  3/ Toвa e ПРИЕМСТВЕНОСТТА!
  Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
  1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
  2/ Вери-РЕЛИГИИ и
  3/ Произход-ЕТНОС.
  Конституционна Забрана на намесата на Частрните поляризиращи обществото,
  3(три) КУЛТОВО-групирани фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
  Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума на КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати Частрни груп-култови-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход като хоби, па макар и групирано, НО ПО ДОМОВЕТЕ СИ ВЕЧЕ!!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
  а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
  "В. И. Кунчев-Левски"

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали." Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 63. 63 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  Лелеее - тука е станало като събрание на първичната партийна организация в "Кремиковци", посветено на изостреното международно положение и попълзновенията на световната реакция. Партийните секретари АМИГО и Щуцера подават репликите, а обикновените партийци крещят "Да живей!" и "КаПеЕсЕс - Бе-Ка-Пе". Сега остава дружно да отидат пред американското посолство на "спонтанен" протест срещу империализЪма от името на миролюбивото и прогресивно човечество и съвсем ще ме върнат в осмата петилетка, малко след смъртта на Брежнев...

 64. 64 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  До коментар [#62] от "Enchev,Iliya":

  Само да попитам на тема "пропорционално участие на работника в печалбите" - ами ако предприятието е на загуба, работникът ще покрива ли загубите от собствения си джоб, пропорционално, или ще може да напусне и да си търси нова работа?

  Като нямате никаква представа от икономика какво се пънете? Бивши партийни секретари не свършили за пет пари работа в живота си седнали да обясняват кое как било...

 65. 65 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#64] от "Alien":

  Голям купон е тука. Слушай и се учи. Аз си спомням само преди една седмица как се пенявеха същите тъпаци за Северна Корея и как щяла да разбие света на империализма. Гледам сега всички подвиха опашки. Особено като се разбра че могъщия Китай няма да си мръдне пръста за Северна Корея и да рискува отношенията си с САЩ. За Русия никой не се притеснява защото не са сила вече.
  Също плакаха, плакаха за Великия Ариец Ахмадинаджад и как щял да разбие Американците и Евреите ... оказа се че Сауди, Джордан и Египет най-много натискат Американците да нападнат Иран. Повече от Израел дори. Ха хаха - нещо им куца политинформацията. Май техния Пасол нещо не е подготвен. Дори и сега Юлианчо, новият им герой, като им показа как стоят нещата пак само пускат душни, топли пръдни по форумите без да могат да разберат какво става по света. Брат, няма нищо по-ужасно от провинциалното мислене на народа ни и на управниците му.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 66. 66 Профил на mordohai
  mordohai
  Рейтинг: 388 Весело

  Брех,че лош сексуален насилник ! Точно както политическите опоненти в матушката ги обявяваха (и все още обявяват) за криминални престъпници,така и на запад.
  Демокрация ама ...с мярка.Както беше казал великият гений Алеко :
  "Избори ли ? Де тояга де...пусто дърво неокастрено,като завъртиш сопата..."
  Чудно ми е как не са го прибрали още в някой от многото тайни ЦРУ затвори за мъчения (тип Гуантанамо) на европейска територия))))А който си мисли,че е далеч от опасността да го натикат в подобна черна дупка,нека да се замисли какво има из многобройните пусти родопски села и пещери...Какво ли ще да е туй,тайно,свръхсекретно нещо,заради което пуснаха за 2 месеца 2 000 мечки да прогонват местните хора и евентуалните туристи любопитковци от района?...Интересно ми е по каква причина убиха момчето в София в американското посолство.Нека да видим дали някой американски или съветски блюдолизник ще даде конструктивен отговор на зададените от мен въпросчета.

  СНИМАМ ВСЕКИ МОЙ КОМЕНТАР И ГО ПУСКАМ В ЮТУБ,ЗА ДА НЕ БЪДЕ "ИЗТРИТ ПОРАДИ НАЛИЧИЕТО НА НЕЦЕНЗУРНО СЪДЪРЖАНИЕ".
 67. 67 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#65] от "kKk":

  Питай ме мен - непрекъснато съм заобиколен с такива. Лошото е, че се възпроизвеждат - това вече е притеснително. Отиваш на бар, там се запознаваш с уж нормален човек на възраст между 25-35 години, слушащ нормална музика, а не Йосиф Кобзон, гледащ нормално кино, а не "Тримата танкиста и кучето" и случайно става дума за "международното положение".....и край. Изведнъж срещу теб се материализира АМИГО и се започва за "йодео-хазарите", за американците дето точели петрола, газа, гуаното и пчелния мед на прогресивното човечество, Цайтгайст, Майкъл Мур, Китай - бъдещето на прогресивното човечество, Путя - най-големия пич, Чавес - още по-голям пич, щото "не му пука от американците"....... Хубавото е, че като е на живо и го питаш въпросният индивид, той би ли работил за $100 на месец по 16 часа на ден в китайска фирма в името на революцията, или би предпочел да работи за $2000 по 8 часа в американска такава, па макар и да е слуга на "йодео-хазарите", му става неудобно и млъква неловко, след което разговорът преминава на тема "Недъзите в българския футбол". В анонимния форум няма как да им затвориш плювалниците и те творят ли, творят. Много е трудно, повярвай ми.

 68. 68 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#66] от "mordohai":

  "Интересно ми е по каква причина убиха момчето в София в американското посолство." - а на мен ми е интересно защо като не гледате и не четете новини задавате подобни тъпи въпроси? Въпросното момче отдавна го намериха, ама няма да ти кажа къде и как - очевидно си мнооого умен, мнооого напред с материала, така че нямаш нужда от моята информация...

 69. 69 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#67] от "Alien":

  Е ние имаме опит да живеем сред полуидиоти. Вътрешна емиграция се казваше. Не общуваш с никой, слушай си година музика, гледай си качествени филми (ти май можеш и в оргинал) и така живота е поносим. Ти май имаш $ ресурси така че за тебе това ще е по-лесно. Аз докъто бях в България бях заобиколен от около 100 човека единомисленици и си мислех че всички мислят като нас. Колко съм бил грешен! Но хич да не ти пука ти си от друго тесто! Хей утре ще ходя на концерт 20 years The Wall на Rodger Waters. Хубава годишнина! И в България някой ден ще падне стената. Сигурен съм. Сега поне можеш да правиш пари и да пътуваш! Какво ти пука за говедовъдите.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 70. 70 Профил на mordohai
  mordohai
  Рейтинг: 388 Весело

  Току-що пуснах клип със записа на моя коментар във вбокс7 и ютуб за да не бъде "изтрит заради нецензурно съдържание",и да се види тематиката на коментари,която е неудобна на американско-съветските подлоги (форумци) в многонеуважавания дневник,клоаката на плъховете ...ъзо-бръкници от данс

  СНИМАМ ВСЕКИ МОЙ КОМЕНТАР И ГО ПУСКАМ В ЮТУБ,ЗА ДА НЕ БЪДЕ "ИЗТРИТ ПОРАДИ НАЛИЧИЕТО НА НЕЦЕНЗУРНО СЪДЪРЖАНИЕ".
 71. 71 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#69] от "kKk":

  Супер, супер - ще си изкараш страхотно, сигурен съм! А иначе не сме толкова зле - живеем много по-добре от преди, лично аз не бих напуснал България на този етап. Най-малкото нямам желание да я оставя на фатмаците и наследниците им, че ще я разнебитят, не за друго. Пък като ми писне от тях отивам някъде на екскурзия и ги забравям, хахаха.

 72. 72 Профил на mordohai
  mordohai
  Рейтинг: 388 Весело

  ЧЕСТИТО на изтривача!!! Сега ще пожъне реколтата от първосигналното си малоумие)))
  Току-що направи демонстрация на демосрация мойто момче

  СНИМАМ ВСЕКИ МОЙ КОМЕНТАР И ГО ПУСКАМ В ЮТУБ,ЗА ДА НЕ БЪДЕ "ИЗТРИТ ПОРАДИ НАЛИЧИЕТО НА НЕЦЕНЗУРНО СЪДЪРЖАНИЕ".
 73. 73 Профил на beccky898shrp
  beccky898shrp
  Рейтинг: Неутрално

  Браво! Приятно ми беше да го прочета! Да живее РЕАЛИСТКАТА!
  Г-жо Полковник, вардете се! До коментар [#4] от "Realistka":

 74. 74 Профил на mordohai
  mordohai
  Рейтинг: 388 Весело

  Под "намериха" имаш предвид трупа на скитника,който е закачен след смъртта си на дърво на 200 км от родния дом на момчето,и който е с 40 години по-стар от него ли?
  Ти си много мъдър ковбой

  СНИМАМ ВСЕКИ МОЙ КОМЕНТАР И ГО ПУСКАМ В ЮТУБ,ЗА ДА НЕ БЪДЕ "ИЗТРИТ ПОРАДИ НАЛИЧИЕТО НА НЕЦЕНЗУРНО СЪДЪРЖАНИЕ".
 75. 75 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  До коментар [#66] от "mordohai":

  ЪЪЪ? Не, че нещо, ама... ти добре ли си? Кви мечки, кви войничета, кви тайни затвори? Май си прекалил със конспиративната литература. А тя не е за всеки.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 76. 76 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#71] от "Alien":

  Не сме зле. Особено свестните хора. Имам роднини които при режима на партизаните тънеха в бедност. Сега са доста по-добре. Яд ме е че ако бяхме като Чехия или Унгария можеше да сме много, по-добре. Едно е ясно - 99% от страшините и партийците се гърчат в бедност и това е ...приятно. Тези които са на върха сега са нови аполитични гадове но са толкова некомпетентни че няма да оцелеят дълго. Ще изгрее слънце и на нашата улица. Но каквото и да стане БайПетковците и Амиговците са живи загинали. А згрухани комуноиди като Щуцера са ми още по-смешни. Хем в Германия хем тъжи за Руски ботуш.
  На колко години си?

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 77. 77 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#69] от "kKk":

  Цитат>Е ние имаме опит да живеем сред полуидиоти.


  Прихванал си много пълни идиотии от тях!

  Личи ти, че си живял сред тях!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 78. 78 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#71] от "Alien":

  Не искал?

  Помним неуспешния ти опит да пуснеш корени в САЩ! Сега трупаш точки да ти дадат право за последен опит. Много време ще ги събираш, Алиене! В този живот няма да успееш, нямаш аргументи!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 79. 79 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#55] от "║▌│█║█║║▌│█│║";:

  Как са изпуснали мириканците поне Ваньо Костов и СерГея да ги запишат като много важни за техните интереси?

  Голям пропуск!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 80. 80 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#50] от "ГлупоМер":

  "туй тамагочи - КъКъКъ"

  Хе хе хе!...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 81. 81
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:54 на 26/04/2011 от неговия автор.

 82. 82 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Заплахите срещу WikiLeaks шефа от страна властите не са разумни! Но пък самия шеф сгреши тотално публикувайки данните за важните щатски обекти в чужбина. Така сам приема ролята на враг а не на коректив. И оправданието, че обектите не били посочени конкретно вече не върши работа. Вместо в глас на обществото, на съвестта и коректив WikiLeaks се превръщат в съюзник на талибаните. Мисля, че опорочиха добрата идея или въобще не са имали такава.

  "...американските посолства на практика се занимават със събиране на разузнавателна информация в противоречие с твърденията на Белия дом"
  С какво се занимават посолствата на всички други страни примерно Русия и Китай. С благотворителност ли?

  Отделете време навреме.
 83. 83 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#76] от "kKk":

  Да кажем, че съм около Христовата възраст. Хем добре ги помня боклуци като Щуцера как се разпищолваха, хем не успяха да ми промият мозъка. Прочети му коментара на идиота - "помнел" нещо си за мен. Рефлексия от онова време - партията дето я пишеха с главна буква решила нещо по мой адрес и той идентифицирайки се с нея "помни". Напълно си прав - тия като него са много зле в момента. Хем се чувстват предадени, хем обаче продължават да си говорят глупости все едно, че сме в епохата на Брежнев. И понеже въобще не могат да се впишат в обществото, само се комплексират и озлобяват още повече.

 84. 84 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#78] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  Ти вместо да ме мислиш мен, вземи обясни как се оказа, че Германия изрично настоявала да се разработи план за защита на Прибалтийските държави от Русия в рамките на НАТО? От две години спамиш как Германия била съюзник с Раша и едва ли не утре ще напусне Северноатлантическия съюз, пък кво се оказа?

 85. 85 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#81] от "ad absurdum":

  Явно причината е, че за теб "Уикилийкс" е някакъв голям феномен. За повечето хора, които се интересуват от световните събития нищо от публикуваното там не е неочаквано и/или изненадващо. Предполагам и в тийнейджърските форуми също въпросните "разкрития" са предизвикали голям дебат, просто защото когато до вчера си се интересувал от Джъстин Тимбърлейк и нищо друго, новината че САЩ смятат режима в Москва за мафиотски ти идва голям шок. Преориентирай се натам, може да срещнеш хора със сродно мислене:

  www.teenproblem.net/f/

 86. 86
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:55 на 26/04/2011 от неговия автор.

 87. 87
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:37 на 11/05/2011 от неговия автор.

 88. 88 Профил на viggen
  viggen
  Рейтинг: 116 Неутрално

  ФОРУМ-ЪТ НА ДНЕВНИК Е ГАДНО ПРОСЛЕДЯВАН И СРИВАН АКО НЕ Е УДОБЕН НА НОВИТЕ ПЕДЕРАСТИ - АМЕРИКАНСКИ ЛЕСБИЙКИ.

 89. 89 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#86] от "ad absurdum":

  Много си остроумен, вижда се веднага. Мисля че ако продължиш да се изявяваш във форума на швейцарската телевизия ще спечели цялото Човечество, а най-вече ти.

  П.П. Благодаря за изказаното мнение за вижданията ми, но хиляди пъти съм казвал, че слабо ме вълнува какво мислят за мен Сульо и Пульо.

 90. 90 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#42] от "АМИГО":Ярослав Хачек - антисемит!

 91. 91 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#78] от "КУРДО КОЛЕНКО":"Помним неуспешния ти опит да пуснеш корени в САЩ!" - като чели си нямаме други чаени идиоти, та само той ни липсваше тука.

 92. 92
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:58 на 26/04/2011 от неговия автор.

 93. 93 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  Охооо - дойде и пратеният да пере парите на партията в Северна Америка, който обаче профукал всичко и сега го кара на помощи. Картинката е пълна. Идиотът (АМИГО), фатмакът (Щуцерът) и провалът (колокотчо) - цялото войнство на партията-майка.

 94. 94 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#92] от "ad absurdum":

  Не се обиждай, ама толкова елементарно си обобщил цял един форум, че не можах да не ти отговоря просто. Да не говорим, че непрекъснато се появяват разни екземпляри, които като теб поставят оценки от позицията на неизвестно какви и вече имам изработен условен рефлекс. Иначе най-добре питай червената бригада - те обичат да обобщават наедро. Аз нося отговорност само за собствените си писания и виждания.

 95. 95 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#87] от "ad absurdum":

  We are not worthy. Знаеш ли по-добре е да слезнеш от белия кон. И аз участвам в други форуми по света. Мнения всякъкви. Колккото по-прости са хората толкова и дискусията е по-проста. Ти на колко години си .. на 12? това са общоизвестни неща. Ако имаш мнение кажи го. Ако си дошъл да ни осветиш с очебийни истини че нещата не са нито бели нито черни ..... буху. Who the fuck are you??? да ми се правиш на велик бе Мунчо. Нито говориш повече езици от мен, нито квалификацията ти е по-висока, нито си пътувал по света колкото мене. Спри с кухите си изхвърляния, че участваш по много форуми. защото че бъдеш отсвирен бързо. Ти сам си избери в черно или бяло да го направя? Елементарън фукльо!

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 96. 96 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#93] от "Alien":"Идиотът (АМИГО), фатмакът (Щуцерът) и провалът (колокотчо)" - и като така разхвърлиш своите собствени черти на трима, си мислиш че ще си по малко проваленият идиотичен фатмак.

 97. 97
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:36 на 11/05/2011 от неговия автор.

 98. 98 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#94] от "Alien":

  Ей ядосват ме разни писници с "благите" си изказвания.
  Вече съм стар да се разправям са такива фалипръцковци. Швейцарския форум май асс.
  На Христова възраст е хубаво! Аз я минах преди около 20г. Имаш шанс и в БГ и по света. На твоите години се учудвам че знаеш толкова за Соца.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 99. 99
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:36 на 11/05/2011 от неговия автор.

 100. 100 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#98] от "kKk":"На твоите години се учудвам че знаеш толкова за Соца." двамата чудаци, пардон глу...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK