Руски съд: Ходорковски е виновен за кражба на над 200 млн. тона петрол и пране на пари

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на V.V.Putin
  V.V.Putin
  Рейтинг: 409 Весело

  Владимир Владимирович-100 лет тюрьмы для жидов будет мало.Так держать.Ура.

 2. 2 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  аk74:Я преведи на български,че ние съвеЦки не знаем,а и форумът е български,все пак...

 3. 3 Профил на V.V.Putin
  V.V.Putin
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Владимир Владимирович(Путин).И сто години затвор за цифутите ще им е малко.Браво.

 4. 4 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 925 Неутрално

  На крадците мястото им е в затвора

  Светът е създаден от бог... всичко друго от Китай
 5. 5 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Любопитно

  Ами браво!
  Рядко се случва някой откраднал милиарди да си получи заслуженото. Особено ако е евреин.
  Дали някога това ще стане и другаде? Дали някога виновните за бандитската приватизация седерасти например ще си получат заслуженото? Или приятелите им които източиха банките и предизвикаха хиперинфлацията през 97?
  Дали някой от виновните за световната финансива криза банкери и шефове на хедж-фондове някога ще бъде съден и осъден?

 6. 6 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Where is the realist from the usa))))))))

  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 7. 7 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2623 Неутрално

  Ходорковски, Ходорковски, ако беше делил с Путин, сега щеше да си харчиш разрешените милиони като Абрамович.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 8. 8 Профил на KOBOLD
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:20 на 27/12/2010 от неговия автор.

 9. 9 Профил на khankroum
  khankroum
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Присъдата поне почива на реални факти и документи за длъжностно присвояване. А затворниците в Гуантанамо? Тях Чичо Сам ги държа 7-8 години като диви зверове без никакви доказателства.

 10. 10 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Дааа. Да продаваш на американци очевидно в Русия продължава да се смята за държавно предателство...
  Обаче защо си измислят скалъпени обвинения тогава?

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 11. 11 Профил на KOBOLD
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:20 на 27/12/2010 от неговия автор.

 12. 12 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 810 Весело

  Пфу, Петата Колона и Коледа не зачитате даже. Почтените християни тези дни празнуват сред близките си. Ала вие, фатмаци, сте на смяна. Няма празник, няма почивка за вас.

 13. 13 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2623 Неутрално

  Има реални факти и документи за длъжностни присвоявания за Лужков, Дерипаска, Абрамович. Те защо са недосегаеми?

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 14. 14 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#8] от "KOBOLD":

  Ако в Русия започнат да съдят олигарси на конвеир, то PR-агенцийте от поръчки може да станат най-важните споносори за икономиката им )))))))))))))

  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 15. 15 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 925 Весело

  До коментар [#11] от "KOBOLD":

  Съвет към престъпниците да бягат в Южна Африка като нашата Веска или както сега е модерно в Лондон, там могат на спокоиствие да си харчат откраднатите пари

  Светът е създаден от бог... всичко друго от Китай
 16. 16 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До путинолюбците:То беше ясно.Докато Путин е на власт-Ходорковски няма да излезе,без значение от доказателствата.Как така става ,че тъкмо да му изтече присъдата и излизат нови доказателства,и го съдят за още 14 години.Тези доказателства нямало ли ги е до сега ,или изкачат в удобния момент.и ми е интересно,ако след 14 години Путин е още на власт,дали пак няма да излязат "нови "доказателства за още14-15 години...Просто се питам...

 17. 17 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Комсомолският секретар по пътя на търговските сделки

  Като комсомолски секретар Ходорковски използва правото на организацията Комсомол, дадено и в началото на перестройката,като единствена организация тя има право да заменя Трансферните рубли(почти без стойност) в Бар рубли, откъдето получава де факто 10 пъти повече при размяната.

  Импорт/ Експорт сделките с голям профит

  Ходорковски събира всички налични виртуални пари, за да ги размени по късно.
  Купува в Далечния изток големи количества дървесина и я заплаща с тези виртуални пари, после изнася дървесината в чужбина и получава валутни плащания.
  С няколко други последователи създава MENATEP GmbH, особено лукративна се оказва търговията с компютри. Той купува с валута в чужбина компютри , продава ги чрез комсомолските кооперативи на институтите за виртуални пари и след това ги превръща в истински рубли.

 18. 18 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#10] от "liliakostova":

  Лили да продаваш стратегически за страната ресурси /независимо за коя страна става дума/ на когото и да било е престъпление.


  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 19. 19 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Банкерът Ходорковски

  1990г Х. използва печалбата за създаване на Menatep-Bank. Всичко става с помощта на държавата, с парите на комсомолската организация, комунистическата партия и кредитите които получава от държавните банки, например за търговията с комютри.
  С разпадането на СССР той търси път да запази придобитото от държавата. В управителния съвет на банката назначава влиятелни персони и създава мрежа от връзки с държавните учреждения. Това се заплаща много скоро. Като единствена банка тя е оторизирана да извършва регионалните плащания на Москва, извършва всички транзакции за града и разполага със всички депозити, най голямата парична сума е управлението на парите на финансовото министерство, 600млн.$ . С тези пари спекулира Х. , чрез забавяне на плащания придобива огромни печалби от валутни спекулации.
  Публичното лице на банката в чужбина е много лошо. В един доклад на CIA от 1995г Menatep-Bank е означена като най корумпираната банка в света, със собствени връзки с организираната престъпност. На всички US-Banken е забранен търговският контакт с Menatep-Bank.
  По време на ваучер приватизацията Х. и неговите партньори чрез ROSPROM-Holding придобиват части от многобройни бивши държавни фирми в секторите на химията, строителството, текстила, металите, нефта.
  1996 г стартира Х. първото вражеско придобиване на фирма в Русия. Целта му е продуцента на захарни изделия "Roter Oktober".

 20. 20 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Нефтът на Yukos: Най голямата „сделка“(Кражба) на неговия живот

  Часът на Х. удря 1995 с програмата „Акции срещу Кредит“. Като „съветник“ на министерството на нефтената индустрия той има поглед върху структурите на нефтената индустрия и целта му е дружеството Yukos. Декември 1995 чрез аукцион проведен от неговата Menatep-Bank купува чрез своето дружество Menatep-GmbH 45% от Yukos, за слешните 0,159млд.$, след като всички останали кандидати са отстранени под претекст за технически грешки в предложенията.
  Допълнително Menatep-GmbH купува още 33% директно от държавата. Пикантното тук е че ауктиона се извършва от Menatep-Bank , а Menatep-GmbH получава сделката. Притежателят е винаги Х. И другото особено тук е : за закупуването на Yukos акциите Х. получава от самия Yukos президент Муравленко кредит от Yukos концерна.
  Или Х. купува Yukos концерна с парите на Yukos и парите на финансовото миснистерсво, чиито депозити се управляват от неговата банка.

 21. 21 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Мръсни сделки

  Ядрото на Yukos са продукционните дружества Yuganskneftegaz. Тези продукционни фирми продават продукцията на много ниски цени на дистрибуторните дружества на Yukos, които след това продават на световните пазари на световни цени с големи печалби и печалбите се трансферират в чужбина. Печалбите от продажбата отиват в чуждестранните сметки на фирми, които Yukos-мениджърите контролират приватно.
  Когато американския милиардер Kenneth Dart купува 10% от Yuganskneftegaz и иска съответнит права, чрез съмнителни трикове е изтласкан от дружеството. Чрез издаване на нови акции, и правото да бъдат купени само то специциални фирми на Yukos- Manager , Yukos отново придобива липсващото мнозинство в дружеството и трансферира стойностите в холдинг в чужбина. Така акциите на американския инвестор вече нямат никаква стойност. След дългогодишни съдебни дела страните се разбират извънсъдебно.
  Също нефтеният концерн Amoco, след подписан договор с Yukos, който Yukos просто не изпълнява, остава без успех в съдебните дела.

 22. 22 Профил на JediMonster
  JediMonster
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#12] от "Знам и Мога":

  За някой коледа е на 6-ти януари примерно!!!

  Силата ще ти даде свобода!
 23. 23 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Руската криза

  1997/98 руският пазар е в криза, рублата обезценена. Редица големи банки обявяват конкурс или търсят помощ от държавата. Банката на Х. Menatep-Bank не може да плати кредит от 236млн.$ на банки в чужбина. Като гаранция за кредита служи 30% част от Yukos.
  Но най стойносттните части на Yukos вече са изнесени в чужбина, за голямо съжаление на поръчителите и инвеститорите. Х. отделя продукционните дружества и дистрибуторските фирми от Yukos, така че най ценната част се контролира от офшорните фирми. Така , че Yukos, като гаранция на кредита няма никаква стойност, той е само една обвивка. Х. прави всичко възможно да предотврати разследването. Чуждите банки отписват половината от кредитите и продават техните Yukos акции на пазара за изключително ниска цена. И кой ги купува от там, Menatep банката и Ходорковски.

 24. 24 Профил на KOBOLD
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:20 на 27/12/2010 от неговия автор.

 25. 25 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#15] от "бат Здравко":

  Където им видят очите и където им иска сърце, могат да отидат.
  Лужкови са изкупили Тирол. Замък в Бургенланд/Австрия имат.
  Да не си мислиш че някой е ги преследва в демократична Австрия с толкова милиарди?

  Виж Залцбургската прокуратура как закриля Санадер:
  Санадер не го дават още на Хърватия, тъй като човекът разполага не само с връзки ами с над 2мрд евро.
  А се говореше в самото начало за 4оо милиона евро спестени от него докато работел и учел в Innsbruck.  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 26. 26 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#10] от "liliakostova":

  Здравей,

  Много ми е смешен, вашата русофобия ... нито армикаците, нито на рашките им пука за нас ...

  Само за уточнение, армиканците пък са забранили износа на компютри над 7,85 терафлопса към ВСИЧКИ държави ... и ако някоя фирма го направи това ще е Предателство, а иначе не е ли същото, възпрепятсване на стратегически ресурс да попадне в други ръце???

  Поздрави.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 27. 27 Профил на KOBOLD
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:19 на 27/12/2010 от неговия автор.

 28. 28 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#24] от "KOBOLD":

  ...да го!!! Но от тебе и мене не зависи))))

  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 29. 29 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 925 Любопитно

  До коментар [#25] от "wissen":

  И тогава тоя интерпол за къф уи е ?

  Светът е създаден от бог... всичко друго от Китай
 30. 30 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#29] от "бат Здравко":

  Интерпол е за престъпници, които нямат политически връзки и нямат достатъчно пари да си ги осигурят!

  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 31. 31 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#4] от "бат Здравко":
  До коментар [#5] от "muncho":

  "за виновни в кражба на над 200 млн. тона петрол"


  Аллооу , това са двеста милиона тона петрол, това не са двеста метра жица от ЖП-то. Шли двсета кила армапура то блок 20 в Ямбол. Я си помислете как се пренася това нещо /туй е течност, да ви кажа/, без да те види пазвантина.

 32. 32 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1601 Весело

  До коментар [#23] от "true":

  Историята му с нищо не се различава от тази на всички назначени бизнесмени. Които никой не закача.
  Путя като е толкова принципен що не каже на мечо да отмени първия му указ?
  Проблемът на Ходорковски е, че забрави кой го е назначил. И си поверва, че е велик. Едни с полоний, други в пандиза до живот. туй си е. кат папкаш требе да слушкаш.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 33. 33 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  - Были фараоны и евреи. Фараоны вымерли, евреи остались. Были инквизиторы и евреи. Инквизиторы вымерли, евреи остались. Были нацисты и евреи. Нацисты вымерли, евреи остались. Теперь есть коммунисты и евреи...
  - Ты что хочешь сказать?
  - Да ничего, просто евреи вышли в финал...

 34. 34 Профил на KOBOLD
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:19 на 27/12/2010 от неговия автор.

 35. 35 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1032 Весело

  До коментар [#18] от "wissen":

  Ама руснаците и сега продават стратегически ресурси на гадните чужденци...Ама го правят в името на руския човек, даже и името му се знае...

  PHILIP
 36. 36 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2623 Неутрално

  тsaki, всички сделки със стратегически суровини/ в случая петрол/ се контролират и ръководят от държавата/ФСБ - не е формация студио балкантон/. Трансфера на паричните потоци също. И който слушка - папка. Който си мисли, че може да има собствено мнение, си го казва в Лефортово.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 37. 37 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#35] от "Philip":

  Продават ресурси, ане кладенци както Хдорковски.
  Да не е на баба му петролния кладенец, че да разполага с него?

  И то става на въпрос за активи на стойност от 4о% от неговата тогавашна фирма - значи две цели предприятия и техните кладенци отиват подарък за американската нация.

  Ти ако си държавник и имаш подобен проблем с твой поданник, който освен за себе си за друг не мисли , как би постъпил ти?  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 38. 38 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1601 Весело

  До коментар [#36] от "mitko11":

  Това с 200 млн т незаконен износ е приказка за дураци. Иначе казано 1000 супер танкера (от най-големите) никой не ги видел. Ба си. че то така некой и Сибир ще изнесе.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 39. 39 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#37] от "wissen":

  И къде по-точно отиват кладенците? директно в Тексас или за по-наблизко в Луизиана? само питам де. Отговор не очаквам.
  Ма да ти помогна. те и без друго са били откраднати от народа. От др. от КГБ и икономическия отдел на ЦК. В полза на народа (евентуално) отиват акцизите, експортните такси и т.н. начислявани върху добива. както е в нормалните държави.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 40. 40 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално

  По какво се различава неговата история от историята на другите

  Арестуването на Х. е 4 седмици преди решителните избори за руската Дума, където Х. благодарение на заграбеното от него е купил мнозинството от гласовете. Контролът върху Дума е първата крачка от плана му , следващата година да се яви за кандидат президент срещу Путин. Победата в Дума би позволила на Х. да ПРОМЕНИ ИЗБОРНИТЕ ЗАКОНИ и най важното, „ЗАКОНЪТ ЗА ПОДЗЕМНИТЕ РЕСУРСИ“, който по това време се обсъждал. Този закон не позволява на Yukos и други частни фирми да поемат КОНТРОЛА върху подземните ресурси и да строят частни, НЕЗАВИСИМИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ трасета нови тръбопроводи.
  Х не спази споразумението на олигарсите с Путин, според което богатството, което де факто са отнели от държавата по времето на Елцин, ще остане за тях, САМО АКО ТЕ СЕ ДЪРЖАТ НАСТРАНА ОТ РУСКАТА ПОЛИТИКА И ВЪРНАТ ЕДНА ЧАСТ ОТ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА.
  Преди арестуването си Х има среща на 14.07.2003 с вицепрезидента Dick Cheney. След срещата той започва преговори с ExxonMobil и ChevronTexaco(бивша фирма на Condi Rice) за закупуване на акциен пакет от 25% до 40%. Чрез връзката си с мощните концерни и от там фактически с Вашингтон Х. би трябвало да придобие ДЕ- ФАКТО-ИМУНИТЕТ СРЕЩУ ВЪЗМОЖНИ ИНТЕРВЕНЦИИ ОТ СТРАНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПУТИН , ПРАКТИЧЕСКИ ПРАВО НА ВЕТО ВЪРХУ БЪДЕЩИ РУСКИ НЕФТЕНИ И ГАЗОВИ ТРЪБОПРОВОДИ И СДЕЛКИ.
  Няколко дена преди арестуването през октомври 2003 , Х посреща московските представители на небезизвестната вашингтонска Carlyle Group. Тук са уговорени последните детайли за закупуването на Yukos акциите от американските нефтени компании.

 41. 41 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2623 Неутрално

  Хайде да постна мнение от друг форум:
  "...никой не е съдил Ходорковски за това че е олигарх и е придобил имущество по криминален начин , както и още 100-тина подобни "кукли" на КГБ, съдят го щото си е въобразил че имуществото е негово, както Илия Павлов и други си бяха въобразили в България, че имуществото има само един собственик, това са пари на КПСС, дадени за временно управление..."

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 42. 42 Профил на xxxxxl
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:42 на 27/12/2010 от неговия автор.

 43. 43 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Браво! А сега - до живот в затвора, кучето!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 44. 44 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#17] от "true":
  До коментар [#19] от "true":
  До коментар [#20] от "true":
  До коментар [#21] от "true":
  До коментар [#23] от "true":

  Добра работа "true"!!!

  Yet another blue planet. Uranus bin Kronos
 45. 45 Профил на xxxxxl
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:29 на 27/12/2010 от неговия автор.

 46. 46 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#37] от "wissen":

  Е ти говориш за ресурси, не да кладенци, цитирам те:
  "Лили да продаваш стратегически за страната ресурси /независимо за коя страна става дума/ на когото и да било е престъпление. "
  Хайде първо чети какво пишеш. Относно процесът - той си е изцяло политически и това дали хората се казват Ходорковски, Лебедев или Абрамович, си е чиста случайност!

  PHILIP
 47. 47 Профил на kra431091607
  kra431091607
  Рейтинг: 524 Неутрално

  руска работа...

 48. 48 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#39] от "Цецо":

  що за критика е това ?
  какви нормални държави?
  всяка държава си има свое обособено урпавление.
  Мога да говоря много за управление на процеси и кое според австрийците е нормално или не. Русия си има законни положения и те са вече 20 годишни.

  Ние с тебе в Русия ли живеем или в ЕС?

  Този процес е интересен за инвесторите, които трябва да имат едно наум, ако им се предложи подобна сделка, тя няма да мине.

  Мога да ти дам подобен пример в Австрия:
  Фалира Bank Burgenland. 2007 тотален фалит и се провежда търг за покупката и. Търгът е открит и най-добрата оферта печели. През 2008 се проведе търг и наддаването спечели украинската група Slav Group. Двама братя - олигарси.
  И какво мислиш стана? Държавата Австрия сложи вето на търга и банката се купи от държавата.
  Slav Group получиха обезщетение отново платено от данакоплатците. Slav Group направиха платено съобение по вестниците с един единствен въпрос : Защо не се спазват демократично законите? Ако не бяхме от Украйна, щяхме сега да сме собственици на една австрийска банка.

  Това за нормална практика минава, според тебе?

  Така че, критиките ви са пресилени и доста необективни.

  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 49. 49 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#46] от "Philip":

  Като си предубеден, че е политически процес, то тогава за тебе не са интересни фактите.

  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 50. 50 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#42] от "xxxl":

  На изток от Урал все още има какво да се прави. Но за съжаление голяма част от Сибир представлява своеобразна пустиня. Виж например какво е "Вечная мерзлота"

  http://ru.wikipedia.org/wiki/Вечная_мерзлота

  Това се отнася почти за цялата северна територия на Якутия и изобщо на север от полярния кръг. Ако проследиш по Гугъл Земя релефа около големите реки Ангара и Енисей ще видиш, че животът там не е за всеки. Онова което не е мерзлота представлява планинин с много красиви форми но крайно непригодни за живот.

  Иначе отдавна щяха да бъдат нормално заселени.

  Yet another blue planet. Uranus bin Kronos
 51. 51 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 524 Весело

  До true, благодаря !!!
  Това отдавна трябваше да се публикува, не само в американската и британската преса, но и в нашата. Епизод от геополитическите войни, добре замислен от еврейчето и неговите американски съплеменници, но тоя път не мина номера.
  Съплеменницата на Ходоровски ,Мадлин Обрайт, в прав текст беше заявила, че богатствата на Сибир трябва да се експлоатират /разбирай разграбват/ не само от Русия / разбирай от американските евреи основно/. Заедно с негърчето Конди, те бяха в дъното на тази операция.

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 52. 52 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Въпросът с делото "Ходорковски" има две страни.

  Първата е,че този руски олигарх придоби огромно имущество през 90-те години на 20-ти век по съмнителни схеми. По същите схеми режисирани от босовете в сянка на КПСС, ВЛКМС и КГБ, по които се облагодетелствуваха и останалите руски милиардери като Абрамович,Чорни,Дерипаска,ебедев, Березовски,Гусински и др.
  А пропо по същата схема се нагуши и нашенската ченгесарско-партийна и комсомолска номенклатура.Имената си ги знаем.Почти всяка вечер ги чуваме по телевизията.

  С идването на Путин във властта, една част от руските олигарси обаче, сред които Березовски,Гусински и Ходорковски, не се ориентираха своевременно в обстановката.Разглезени от комфорта който им беше осигурен от Елцин и компания, те не усетиха хладния повей които лъха от КГБ-ейския офицер от Санкт Петербург. Решен да възвърне на всяка цена влиянието на Русия като световна сила, Путин се зае да концентрира в ръцете си цялата власт в държавата - политическа, икономическа и медийна. Това не съвпадаше с намеренията на олигарсите които зашеметени от властта на парите си бяха въобразили,че са се еманципирали от своите създатели и от тук нататък ще дърпат конците в Русия.Това изяде главите и на не един от нашенскити новобогаташи.
  В тази ситуация Путин бързо насмете първо собствениците на най-големите медии Березовски на ОРТ и Гусински на НТВ.Ударът беше жесток и мълниеносен.Някои проследихме тези събития в ефир.Телевизиите на тези две компании сега са стерилни като през годините на комунизма.Тези които от време на време поглеждат "Первый" знаят,че думата опозиция липсва.
  Все пак Беирезовски се покри в Англия, а Гусински в Испания.Ходорковски реши да се прави на Дон Кихот и бе застигнат от величайшия гняв на Новия самодържец-Владимир Владимирович.Резултатът е известен.

  Всичко друго са алабалистики.
  Да, Ходорковски стана богат по полузаконен начин,както и всички останали руски орлигарси.
  Да, Ходорковски беше смазан по комунистически,без право на справедлив процес по нареждане от изпълнителната власт в лицето на Путин.
  Само преди 10-тина дни самодържецът произнесе присъдата преди съда.
  Това не ви ли се струва познато от нашата дейтвителност?

 53. 53 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#48] от "wissen":

  Какво се опитваш да кажеш? Да нормално е държавата да има последната дума за одобряване на сделки със стратегически активи. но това не е повод продавача да бъде съден. да не би в Австрия да са ги съдили? Или щатите като отказаха на арабите сделката с пристанищата да съдиха някого? Това е тъп повод за разправа с един назначен бизнесмен, забравил кой го е назначил. Толкова.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 54. 54 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Борбата между Путин и Ходорковски е примерно като тая между Капоне и Моран в Чикаго - между две престъпни групи на враждуващи фракции от съветските тайни служби. В момента групата към която принадлежи Путин е по-силната, и противниците и са по затвори, в чужбина, убити, или пък се присъединяват към нея.

 55. 55 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1601 Весело

  До коментар [#51] от "131313":

  Само не разбрах, кво стана с фамилията на евреина Елцин. колко сте тъпи само. ба си нацистчетата се извъдихте. В Русия отдавна ви викат червено-кафявите.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 56. 56 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 524 Весело

  Що бе, Цецо, да не би девойката Олбрайт да е анго-саксонка !?!
  И да не би, двете с Конди да не работят за американските нефтени компании ?
  Нека не влизаме в такъв безмислена дискусия, защото доста неща могат да се напишат по този въпрос и то все неприятни за "богоизбраните". А пияндето Елцин предизвиква само неприятни спомени за всеки здравомислещ човек, не само в Русия.

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 57. 57 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#53] от "Цецо":

  Не са ги осъдили разбира се.
  За какво?
  Те са инвестори и нямат нищо общо с Aвстрия.

  Защо Руската държавата съди Ходорковски?
  Добър въпрос!
  Със сигурност, за да етаблира ексемпел и за техните си олигарси и за чуждестранните инвестори.

  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 58. 58 Профил на wissen
  wissen
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#54] от "Ментор":

  Във всяка държава властимаите определят правилата и тогава говорим за стабилност.  ПП
  Вие сега закриляте Ходроковски, а не мислите за 140 милиона хора, които чакат справедлив процес.
  За тях този процес несправедлив, тъй като той не получава максимално наказание, а те са бедни имено заради такива като него.

  От русофобията Pусия няма да загине!... ами ще ни затрие нас, българите като нация...
 59. 59 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Весело

  Кой е политика на годината в Русия :

  Путин
  2003 -61 %
  2006 -58 %
  2007- 69%
  2008 -60%
  2009 -50%
  2010 -59%

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 60. 60 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 781 Неутрално

  всъшност конфискуваните активи на ЮКОС бяха предадени на руската държавна компания РОСНЕФТ, а там какви злоупотреби стават ...но парите влизат в правилния джоб.....знае се кой !

 61. 61 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Еми така е като му се е досвидяло да плати на когото трябва.. така става.

 62. 62 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Едва ли му е чиста работата на господин Ходорковски, но не по чисти са и парите на другите олигарси там. Ходорковси и Алексей Петров тук получиха по един в зъбите не за далаверите си, а за опита да се намесят в политиката.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 63. 63 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 1016 Любопитно

  Задача:
  Вор Ходорковский украл более 20 миллиардов $., рядовой гражданин России зарабатывает 1000$ в месяц.
  Вопрос:
  Сколько человеческих жизней украл Ходорковский?
  Решение:
  20 000 000 000/1000=20 000 000 месечных зарплат.
  Рядовой человек работает 40 лет=480 месяцев.
  20 000 000/480= 41 000.
  Ходорковский украл 41 000 человеческих жизней.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 64. 64 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#63] от "Vili":

  А защо не ги погнете и другите ворове, ако проблема е в размера на заграбеното?

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 65. 65 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#64] от "gripen":

  Защото се уплашиха да не повторят съдбата на Ходорковски и започнаха да слушкат и се научиха да делят с държавата !

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 66. 66 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#64] от "gripen":
  А защо не ги погнете и другите ворове, ако проблема е в размера на заграбеното?

  Почему ты смешиваешь эти вопросы?
  Все понимают, что в мире больше воров, чем тех, которые сидят в тюрьме, и что?
  Прикажешь выпустить всех пойманных воров?

  В тюрьму люде попадаю не только потому, что совершили преступления, а потому, что против них есть доказательства.
  Если у тебя есть вопросы к Абромовичу, то ради бога, арестовывай его в Лондоне, где он постоянно живет.
  Ты гражданин ЕС, можешь свободно обратиться в Английский суд и предьявить доказательства виновности Абромовича.
  Ты свободный человек. Если ты так сделаешь, я буду только рад.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 67. 67 Профил на Salutte
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 68. 68 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#63] от "Vili":

  пич, в Русия абсолютно всичко се контролира от престъпници.
  Дали някой е украл более 20 миллиардов $., или просто някой иска другите да си мислят така, рядовой гражданин няма никакъв начин да разбере. В Русия едър престъпник може да бъде осъден само и единствено ако настъпи някой още по-едър.

 69. 69 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Весело

  Важен крадец -
  http://barbadosfreepress.wordpress.com/2007/12/22/russias-putin-has-40-billion-in-secret-offshore-accounts-how-much-has-prime-minister-owen-arthur-in-his-offshore-bank-accounts/
  С около 40 милиарда долара (Мда ... това е и с "Б", скрити в мрежа от офшорни сметки, руски лидер Vladmir Путин се е доказал, че е експерт Piggy в това отделение.
  Но не забравяйте: умение на Путин в качеството си на крадец на обществени средства не е единствената и дори основната причина за тази огромна офшорни скривалище. Русия е толкова голям, че Путин беше огромен, да се хранят от най-ниските. Идеята за криви политик е да се вземе само една малка в даден момент от едно място или проект, но ако страната и проекти, са огромни "малко тук и там" може да добавите до скоро!

  За нещастие на Путин, днес медиите съобщават, че неговите офшорни компании и фондове стават публично достояние

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 70. 70 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#66] от "Vili":

  அர்வெல் புனைவுகள், தருக்க பத்திகள், கவிதைகள், இலக்கிய விமர்சனம் என பலவகைப்பட்ட படைப்புகளை எழுதியுள்ளார். பிறழ்ந்த உலகுப் (dystopia) புதினமான நைண்ட்டீன் எய்ட்டி ஃபோர், கம்யூனிசத்தை கேலி செய்த அனிமல் ஃபார்ம் ஆகிய இரண்டும் அவரது உலகப் புகழ்பெற்ற படைப்புகளாகும். இவை தவிர எசுப்பானிய உள்நாட்டுப் போரில் குடியரசுப் படைகளில் தன்னார்வல வீரராக பங்கேற்ற அனுபவங்களைத் தொகுத்து எழுதிய ஹோமேஜ் டூ காத்தலோனியா மற்றும் இலக்கியம், அரசியல் மொழி, பண்பாடு ஆகிய தலைப்புகளில் அவர் எழுதிய பல கட்டுரைகளும் சிறந்த படைப்புகளாகக் கருதபடுகின்றன. தற்காலம் வரை ஆங்கில இலக்கியம், பண்பாடு, மொழி ஆகிய துறைகளில் ஆர்வெல்லின் தாக்கம் உணரப்படுகிறது. அவர் உருவாக்கிய புதுமொழிகள் (neologisms) பல இன்றளவும் பயன்

 71. 71 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1546 Весело

  До коментар [#70] от "dasho":

  +++

  15.02.1989 - 07.02.2018
 72. 72 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#70] от "dasho":
  Гоогле не ще да го преведе. Още азрбейджански е необработен - алфа .

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 73. 73 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3656 Неутрално

  На всички е ясно, че процесът е нагласен, дори и на най- заблудените червени кухи лейки. Присъдата беше произнесена от най- високо ниво преди няколко седмици.

  Но форумът се раздели на две групи:

  1. Мислещите, които задават въпроса Защо е всичко това, да се използва цялата мощ на една държава за да се унищожи един човек неудобен на руският цар.

  2. И кухите лейки които викат Разпни го! и Осанна! на руският цар. И вероятно бащите им са викали същото при произнасянето на присъдата срещу Трайчо Костов.

  Очудвам се, че и Мунчо е във втората група. Беше ме заблудил, че се бори за човешките права, а то излезе и той като всяко пребоядисано комуне се бори избирателно, мужиците в Русия кучетата ги яли, стига батюшката му да е добре. Срещу евреите, мухахаха Мунчо нашист, пардон нацист.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 74. 74 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1601 Весело

  До коментар [#66] от "Vili

  Я да попитам как стоят нещата със семейството на Първия Ви президент? На рашата, да не се объркаш. Нема доказателства или проблема е в Първия указ на Путя І?
  Не ми отговаряй. Указа всеки желаещ може да го прочете.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 75. 75 Профил на alkash9
  alkash9
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#66] от "Vili":

  Kолхозник с тюбетейка,
  КАПУТЪТ, който си ВКАРАЛ ОТЗАД, където ти е мозъкът сигурно ти пречи да СМЯТАШ!!!
  Или просто МАТЕМАТИКАТА НЕ Е ЗА КАПУТСКИТЕ ИЗРОДИ!!!
  А сега изчислявай сам:
  200 МИЛИОНА ТОНА петрол са "откраднати" БЕЗ ДА МИНАВАТ ПО НЕФТОПРОВОДИ!!! Така поне ТВЪРДИ ОБВИНЕНИЕТО!!!
  Щото в противен случай НЕ СА ОТКРАДНАТИ, защото ВСИЧКИ ТРЪБОПРОВОДИ В Алкашстан са ДЪРЖАВНИ!!!
  и ВСЯКА ФИРМА плаща на Капута за ТРАНСПОРТИРОВКАТА на собствената продукция!!!
  И така - Ходорковски "краде" с ВАГОНИ, както твърди джудженцето Капут Врътникранчев!
  Една цистерна (един вагон) ПОБИРА 60 ТОНА НЕФТ!!!
  Разделяме 200 милиона тона на 60 тона и получаваме числото Хикс!!!
  Сега разделяме числото Хикс на 365 дни в годината и получаваме числото почти 10 ХИЛЯДИ вагона!!!
  сега разделяме тези 10 хиляди вагона на 5 години и получаваме 2 хиляди вагона с цистерни ЕЖЕДНЕВНО всеки Божи ден в продължение на 5 години!!!

  Сега попглеждаме картата на ПИЗДОСТАН и търсим пристанище, което може да обработва по 2 ХИЛЯДИ ВАГОНА ЕЖЕДНЕВНО!!!
  (Щото "ВОР"-ът го "изнасял "за границой"!!!

  и ето тук ДЖУДЖЕТО СЕ НАСИРА!!!
  Защото ТАКОВА ПРИСТАНИЩЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА!!!
  Поне не в ПИЗДОСТАН!!!
  И НИКОГА НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА, докато Капутът е жив!!!
  Ако пък се сетиш, че добивът се извършва в СИБИР и че до Европа или Владивосток има само ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЖеПе ЛИНИЯ - ще разбереше, че ДОРИ ТЕОРЕТИЧНО НЕ Е ВЪЗМОЖНО по една линия дневно да се превозват по 2 ХИЛЯДИ ВАГОНА с нефт, просто защото ще трябва да се ОТМЕНЯТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ВЛАКОВЕ!!!

  Ето затова ПИЗДОСТАН ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН В СТРАСБУРГ!!!
  И там АЛКОХОЛИЦИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА ДОКАЗВАТ НА ВОЛЯ през КЪДЕ са изнесени тези 3.5 МИЛИОНА ЦИСТЕРНИ!!!

  А до тогава - можете да се радвате, че НЕВИНЕН ЧОВЕК може да лежи по затворите на ДЖУДЖЕЛАНДИЯ толкова години, колкото ЗАПОВЯДА ДЖУДЖЕТО!!!

  И не се плаши - и при бащицата КИМ е така!!!
  И при бащицата КАСТРО е така!!!
  и при бащицата ЧАВЕС е така!!!
  и при бащицата АХМАК и НЕДЖАД е така!!!

  БЕЗ ВИЗИ в Европа, а???
  Както каза Сарко - СЛЕД 2025 година!!!
  Дотогава ДЖУДЖЕТО ЩЕ СЕ Е РАЗЛОЖИЛО под земята!!!

 76. 76 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 1016 Весело

  До коментар [#71] от "Karelson":
  +++++

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 77. 77 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 1016 Весело

  До коментар [#74] от "Цецо":

  Какие у тебя проблемы?
  думешь. что Ходорковский ангел, а Путин плохой?
  Жалуйся в ООН, в международный суд в Гааге, хоть папе Римскому.
  Всем в России плевать на Ходорковского, потому, что знают, что он вор.
  Если он тебе нравиться - повесь его портрет в своей комнате и жди, когда он вернется с холода.
  П.С.
  Можешь послать ему сигареты. В Российской тюрьме разрешено получать посылки с сигаретами один раз в три месяца по 2 кг. Это 7х10 пачек сигарет.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 78. 78 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 696 Любопитно

  До коментар [#75] от "alkash9":
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/21/Oil_exports.PNG/800px-Oil_exports.PNG
  износа на петрол в барела на ден !?
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/02/Top_Oil_Producing_Counties.png
  Най-производителки на петрол !
  http://en.wikipedia.org/wiki/Petroleum
  Petroleum ( L. нефт , от гръцки : петра (рок) + латински : олеум (масло) [ 1 ] ), или суров петрол.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 79. 79 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  Пътеводител за производство руските запаси на нефт и
  Преглед на заводи, Проучване, изчерпването на полето и данъчна политика.
  http://www.suite101.com/content/guide-to-russian-oil-production-and-reserves-a209185
  През 2007 г. общото производство на петрол суров средно 9.4 милиона барела на ден.
  Нефтени находища Изчерпване
  Благодарение на високата икономическа зависимост на Русия от износ на петрол, намаляване на оперативните области бързо се превърна в сериозен проблем. В края на 2006 г., промишлеността доклади показват следните изчерпване на големите руски производители на петрол полета (име на поле с онлайн датата и обеднен проценти):

  Povkhovskoye (1978) - 99%
  Romashkinskoye (1949) - 85%
  Уст-Balyk-Mamontovskoye (1964) - 85%
  Samotlor (1964) - 73%
  Federovo-Surgutskoye (1973) - 70%
  Sugmutskoye (1995) - 67%
  Pokachevsko-Uryevskoye (1977) - 63%
  Tevlinsko-Russkinskoye (1986) - 49%
  Мало-Balykskoye (1984) - 41%
  Vatyeganskoye (1984) - 37%
  Tyanskoye (1995) - 31%
  Pravdinsko-Salymskoye (1968) - 29%
  Priboskoye (1989) - 14%
  Krasnoleninskoye (1985) - 13%


  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 80. 80 Профил на atan72
  atan72
  Рейтинг: Неутрално

  Щом другарят Путин казва че е Ходорковски е виновен, значи е виновен. Той също има правото да определи каква да е поредната му присъда. "Съдията" по делото има право само да я прочете, иначе ще се качи във влака за Сибир още на същия ден.
  Да живее поредният руски диктатор! Слава на другаря Путин!
  За Путину, за родину!

 81. 81 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Весело

  Владимир Путин и Роман Абрамович вече планират прокопаването на тунел, който да свърже Чукотка с Аляска, като минава по дъното на Беринговия проток, в предполагаемия тунел между Чукотка и Аляска ще се разположат освен магистрала и високоскоростна железница, тръбопроводи за нефт и газ !
  http://heavenlybible.blogspot.com/2010_05_01_archive.html
  Тунелът ще е дълъг 100 км и ще струва $65 млрд. Амбициозният план ще бъде изпълнен от милиардера и губернатор на Чукотка Роман Абрамович. Негова компания вече е подписала договор с германската фирма Herrenknecht за изграждането на най-голямата машина в света за прокопаване на този тунели. Техническото чудо е с диаметър 19 м и може за месец да изкопае 250-300 м тунел на два етажа, който да вмести път с четири платна и линия метро. Стойността на машината е около 100 млн. евро.
  По някои данни в предполагаемия тунел между Чукотка и Аляска ще се разположат освен магистрала и високоскоростна железница, тръбопроводи за нефт и газ, електрокабели, кабели за високотехнологично пренасяне на данни.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 82. 82 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Това количество нефт - 200 млн. тона изглежда несериозно. Не може да се открадне такова море.

 83. 83 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1232 Весело

  До коментар [#82] от "Лудколю Деликолев":
  Можее, може.
  Но като делиш по "братски" (в твоя полза) със шефа - виждаш резултата.

  До коментар [#81] от "1980г. Комунизъм":

  Не тунел - напрао местят Сибир към Аляска и нещата заспиват!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 84. 84 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1232 Весело

  До коментар [#82] от "Лудколю Деликолев":
  Че някой да е доказвал, че е откраднато?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 85. 85 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  Руски офшорни петролни и газови ресурси.
  http://www.offshore-environment.com/russianoil.html
  . Геоложки запаси от петрол от полето размер Prirazlomnoe на повече от 200 милиона тона.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Prirazlomnoye_field
  Баренцово море - Арктика.
  http://www.shipgaz.com/old/magazine/issues/2005/12/1205_artikel.php
  Русото Баренцово море:
  Енергийния Клондайк.
  Текущи руски оценки прогнозират, че една трета от износа на петрол, или 150 милиона тона годишно ще мине през Баренцово море малко след 2015 година.
  Това обаче няма да спре руснаците от сътрудничество със западни компании, стратегията вече е в ход. Русия се нуждае от това сътрудничество за развитие на огромни ресурси, както технически, така и финансово. Огромни суми са необходими между $ 10 млрд. и USD 25 милиарда в по-голямата газ Щокман областта сам.
  Shtokmanovskoye
  Тази огромна газово находище е открито още през 1988 г. и през 2004 / 5 предварителни споразумения за сътрудничество бяха подписани между "Газпром" Roshelf и Statoil, Hydro, ChevronTexaco, ConocoPhillips и Exxon Mobil. В норвежките компании Statoil Hydro и двата разполагат с необходимите технологии за разработване на газово находище в следствие на работата им върху Ormen Lange и Snøhvit, а шефът на "Газпром Алексей Милер е посетил двете компании наскоро. А 10 милиарда долара до 25.0 милиарда долара план за развитие е основа за преговори и на газ може да се влее в наземни завод близо до Mumansk за втечняване и изпращане на превозвачите на ВПГ в САЩ.
  В lincensee на терена е Sevmorneftegaz, която е собственост на "Роснефт" държавно дружество и на държавата и частния "Газпром".

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 86. 86 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  "Buried Хил енергия", проведено сеизмични проучвания в "Block III", с прогнозните запаси от около -

  200 милиона тона петрол,

  в централната част на Каспийско море
  през 2009 година. Тази година, операторът планира да пробия първата проучване и в договора област.
  Производство на офшорните номер блок 21, които "Итера", получени в рамките на PSA през септември 2009 г., се очаква да започне до 2013 година. Компанията оценки на възстановяване залежи на петрол в блок № 21 на -

  219 000 000 тона,

  и на максималното ниво на производство на 11 млн. тона годишно.
  http://www.turkmenistaninfo.ru/?page_id=6&type=article&elem_id=page_6/magazine_110/971&lang_id=en&layout=print
  Олег Лукин,
  Икономически анализатор

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 87. 87 Профил на registrac
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:53 на 28/12/2010 от неговия автор.

 88. 88 Профил на registrac
  ****

  Този коментар беше изтрит в 01:43 на 28/12/2010 от неговия автор.

 89. 89 Профил на registrac
  ****

  Този коментар беше изтрит в 01:43 на 28/12/2010 от неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK