Мубарак сменя правителството и защити действията на полицията

Хосни Мубарак направи обръщение към нацията.

© Associated Press

Хосни Мубарак направи обръщение към нацията.Президентът на Египет Хосни Мубарак заяви късно вечерта в петък по държавния телевизионен канал Nile News, че "Египет трябва да си дава сметка какво се случва около нас и за примерите на нестабилност около нас".


Той допълни, че ще поиска незабавната оставка на правителството, което в събота ще бъде сменено с ново. Президентът обаче не каза нито дума за личната си съдба, въпреки че хиляди скандират от дни насам по демонстрациите "Мубарак, иди си" и "Мубарак, играта свърши".


Това е първата му реакция на събитията от последните дни, в които само в петък загинаха поне 18 и бяха ранени над 1000 души.
Мубарак защити действията на силите за сигурност срещу протестиращите и изрази съжаление за жертвите, но описа протестите като заговор за дестабилизиране на Египет и унищожаване на постигнатото от неговото управление.


Преди обръщението на президента демонстранти се покачиха по бронираните машини на централния площат "Тахрир".

© Associated Press

Преди обръщението на президента демонстранти се покачиха по бронираните машини на централния площат "Тахрир".


"Гарантирам ви, че работя за народа и свободата на волеизявление, доколкото то спазва закона. Защото има мното тънка граница между свободата и хаоса... Трябва да внимаваме за всичко, което би предизвикало хаос. Не може да има демокрация, ако позволим хаос.


Демонстрантите искат да кажат мнението си, да има повече работни места, по-ниски цени и по-малко бедност. Знам за всичко, което народът иска... Винаги ще съм на страната на бедните", каза Мубарак, който в обръщението си обяви, че говори като египтянин, а не като държавен глава.


"Случилото се през последните дни пося страх в сърцата на всички, хаос и страх за бъдещето. Аз нося отговорността за сигурността на тази страна и нашите граждани. Затова няма да позволя това да се случи. Няма да позволя да се живее със страх."


Преди това председателят на парламента Фатхи Сорур каза, че "Нещата са в сигурни ръце, в ръцете на президента Хосни Мубарак и той ще действа". Ветеранът от управляващата партия допълни, че доминираният от президентската партия парламент ще заседава редовно в неделя, когато ще поиска премиерът Ахмед Назиф да направи оценка на ситуацията и да представи своите препоръки. "Какво повече от това да направим", каза Сорур, цитиран от "Ройтерс".


Понеже Хосни Мубарак няма вицепрезидент, Сорур е човекът, който в случай на оставка или невъзможност на президента да изпълнява функциите си временно поема поста на държавен глава.


Според очевидци в столицата хиляди хора продължават да не спазват въведения в цялата страна комендантски час и са по улиците.

© Associated Press

Според очевидци в столицата хиляди хора продължават да не спазват въведения в цялата страна комендантски час и са по улиците.


"Няма да отстъпя от реформите. Ще продължим с нови стъпки, които ще гарантират независимостта на правораздаването и на съдебните решения, както и повече свобода за гражданите", каза още президентът. Той изтъкна, че именно благодарение на неговите реформи през годините са станали възможни и протестите от тази седмица.


Кореспондентът на телевизия "Ал Джазира" в Кайро обаче посочва, че египтяните, настояващи за промяна, няма да са доволни от това, че само е уволнено правителството. "В края на краищата в Египет властта е в ръцете на президента. На хартия имате независим парламент и правосъдна система, но в действителност властта е концентрирана в ръцете на Мубарак. Много малко институции могат да си позволят да го предизвикват, така че смяната на кабинета няма да облекчи положението на хората", коментира Айман Мохиелдин.


По последни данни на централни площад "Тахрир" са се разположили 22 танка и демонстрантите са го напуснали, изтегляйки се в околните улици. След речта хората са започнали да се завръщат и мнозина призовават "армията да спаси Египет", след като Мубарак отказва да се оттегли. Над града непрекъснато кръжат военни хеликоптери.


Египтяните имат фундаментално човешко право свободно да се събират и да изразяват мнението си и САЩ винаги са държали на тези универсални права навсякъде по света, каза Обама.

© Associated Press

Египтяните имат фундаментално човешко право свободно да се събират и да изразяват мнението си и САЩ винаги са държали на тези универсални права навсякъде по света, каза Обама.


Броени минути след речта на Мубарак президентът на САЩ Барак Обама направи лично изявление по повод ситуацията в Египет, в което съобщи, че току-що е говорил по телефона с египетския си колега.


Той призова египтяните да се въздържат от насилие, а властите не погазват фундаментални човешки права на гражданите си, както и да възстановят прекъснатите комуникации и интернет. Обача изтъкна и партньорските отношения с Кайро.


"Но ние също така настояваме за реформи, заради отсъствието на които се натрупа недоволството. Току що говорих с президента Мубарак и му казах, че е негова отговорността да превърне в дела думите, които произнесе", каза Обама.


"Насилието няма да реши проблемите на египтяните. Нужни са конкретни мерки, диалог с гражданите. В крайна сметка египетският народ ще реши бъдещето си и иска същото като нас – по-добро бъдеще за себе си и своите деца. САЩ винаги ще бъдат партньори в това бъдеще, но напомняме, че навсякъде по света правителствата са длъжни да се вслушват и да изпълняват волята на народа си, а народът има право да бъде чут", допълни президентът на САЩ в позиция, която медиите очакваха той да заеме по-рано през деня.


В първите коментари на Би Би Си на американската позиция се казва, че макар във въздуха да се е усещала заплаха за някои ответни мерки (например ограничаване на военната помощ), очевидно на Мубарак се дава известно време да се справи със ситуацията с легитимни средства и без насилие. Египет е изключително важен партньор за Вашингтон, за да се променят от събитията през последните няколко дни отношения, изграждани с десетилетия.


Настроенията на улиците в Египет обаче са, че Мубарак изглежда не схваща, че протестът е срещу него, а не срещу правителството, докато в същото време той се опитва да прехвърли вината върху министрите.

Коментари (179)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Махна правителството, но той не пуска поста. Накрая ще увисне на площада.

  До редактора: знам, че е късно, но като се наспиш, поредактирай текста, че си изял доста букви и интервали.

 2. 2 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Случилото се през последните дни пося страх в сърцата на всички, хаос и страх за бъдещето" - бърка себе си с всички.

 3. 3 Профил на gtr
  gtr
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#1] от "Yard":

  Не вярвам да се случи.Мубарак е бил винаги балансиран политик и е водил също такава политика при конфликтите в района,за което има уважението на евреите и Запада,също и на народа толкова години.

 4. 4 Профил на Weimar
  Weimar
  Рейтинг: 114 Весело

  Браво на Египетския народ!!!! Нека да послужи за пример на всички прогресивно настроени хора по света! Да живее революцията!!!!!

  ¡Viva la Libertad! ¡Viva la revolucion! ¡Viva la Independencia! ...

  Mere anarchy is loosed upon the world
 5. 5 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#3] от "gtr":

  да ама египтяните са много бедни и са много гладни... там просто не ги ебе за политика ....

 6. 6
  ****

  Този коментар беше изтрит в 02:27 на 29/01/2011 от неговия автор.

 7. 7 Профил на lordvamp
  lordvamp
  Рейтинг: 8 Неутрално

  бе то българите сме богати
  всички разбираме от политика и бягаме от бг
  визирам и себе си
  добре че влязохме в европа благодаря на стефан софиански на царя и на всички които се бориха да влезем в европа
  това е единственото хубаво нещо за тези 22 години

 8. 8 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4773 Любопитно

  "Мубарак защити действията на силите за сигурност срещу протестиращите и изрази съжаление за жертвите, но описа протестите като заговор за дестабилизиране на Египет и унищожаване на постигнатото от неговото управление."

  Много ми е интересно какво толкова е постигнал Мубарак по време на своето управление? Може би огромната корупция или почти ежедневните полицейски репресии срещу хората?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 9. 9 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4773 Весело

  "Настроенията на улиците в Египет обаче са, че Мубарак изглежда не схваща, че протестът е срещу него, а не срещу правителството, докато в същото време той се опитва да прехвърли вината върху министрите."

  Хосни, не се прави на луд, египтяните искат твоята оставка!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 10. 11 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Ако вълненията в Египет идат, за да обусловят за египтяните и за региона им съдба, която ни сполетява нас през последните 20 години, по-добре Мубарак да остане на власт.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 11. 12 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#11] от "master_yoda":

  За тези, които ми цъкат минуси, ще кажа:

  - Да, за форумците на "Дневник" сигурно ще е по-интересно да коментират живот, изпълнен с размирици и вълнения, но на света няма да му стане по-добре от това.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 12. 13 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Американизацията не е предпочитан вариант за европейските страни с развита култура, но за европейските страни с развита култура американизацията на арабския свят трябва да бъде желан сценарий. Помислете добре върху това, което ви казвам, защото аршинът, с който мерите ръста си, не е пригоден да мерите космически отстояния!

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 13. 14 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1440 Любопитно

  Египтяните имат фундаментално човешко право свободно да се събират и да изразяват мнението си и САЩ винаги са държали на тези универсални права навсякъде по света, каза Обама

  Тоест САЩ не го подкрепят , Русия не е зад него , ЕС мълчи като пукъл........ кой точно дундурка тоя ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 14. 15 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#14] от "Karelson":

  С удоволствие ти цъкнах минуса, защото съм убеден, че едностранчивият прочит води до едностранчив анализ, а едностранчивият анализ неминуемо води до едностранчиви заключения. В резултат се оформят тесногледи разбирания, които почти винаги са не само неправилни, а и дълбоко погрешни. Оттам произтича и некоректността на въпроса, който поставяш. Ако прочетеш изявленията на Обама още веднъж и се постараеш да проникнеш в тях по-задълбочено, сам ще откриеш отговора на въпроса си. Няма да ти коства голямо усилие.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 15. 16 Профил на Deep Red Sun
  Deep Red Sun
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Дано в Египет стане същото като в Иран. Да се освободи от прозападноизсраексата власт.

  Не ми обръщайте внимание! Аз съм тъп и прост!
 16. 17 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Добре, за неразбралите ме ще го кажа по друг начин:

  - Американизацията на арабския свят означава най-малкото повече сигурност за вас, когато посещавате тези страни.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 17. 18 Профил на Deep Red Sun
  Deep Red Sun
  Рейтинг: 488 Гневно

  До коментар [#7] от "lordvamp":

  Антибългарин! Предател! Чуждопоклонник!

  Не ми обръщайте внимание! Аз съм тъп и прост!
 18. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 20 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#18] от "Deep Red Sun":

  Е, и какво от това? Защо му натрапваш желанието си да се чувства българин, след като това явно не му харесва? На мен "българщината" също не ми допада особено. Разбра ли ме добре, Дийп Ред Сън? Прочие, защо не промениш ника си на Нестинарче, например? По-български ще звучи.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 20. 21 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#18] от "Deep Red Sun":

  Разбира се, пред алтернативите да бъдеш турчин, арабин или негър, съществуват доста по-добри варианти- българин, сърбин, македонец, та дори и румънец...

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 21. 22 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#18] от "Deep Red Sun":

  Предполагам, че най-голямото зло е да се родиш циганин. Но това е само мое предположение.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 22. 23 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Колко е акбар аллах можем да съдим по това, че мюслитата, докопали се до християнска европейска страна, повече и не помислят да се връщат по родните си места. )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 23. 24 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Колко е акбар аллах, можем да съдим и по това, че по-интелигентните християни проявяват нескрит интерес към будизма (особено към тибетския вариант и махаяна), но и не помислят дори да прочетат Корана.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 24. 25 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1440 Весело

  До коментар [#15] от "master_yoda":

  С удоволствие ти отговарям ,че за твоето мнение не ми пука. Няма да се детайлизирам , защото е рано сутринта и нямам нерви за спорове.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 25. 26 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1440 Весело

  До коментар [#16] от "Deep Red Sun":

  Изпускам епитетите , които ти 100% заслужаваш след пост като този , поради вече споменатите времеви причини. Но Българофобията ти е покъртителна. Въобще не мисля да ти обяснявам обективни истини като това ,че Израел е последната преграда пред преместването на ислямо-фундаменталисткия фронт в Европа.

  Затова ще те помоля да ми отговориш на един много елементарен въпрос: Какво ще се промени за България към по-добро , ако по Средиземноморието се нацвъкат радикални ислямистки режими ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 26. 27 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1440 Весело

  До коментар [#18] от "Deep Red Sun":

  За по кратко фашиС!!!!!!!!

  15.02.1989 - 07.02.2018
 27. 28 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1440 Разстроено

  До коментар [#23] от "master_yoda":

  Човекът се бъзика , но се иска минимално ментално усилие за да го разбереш

  15.02.1989 - 07.02.2018
 28. 29
  ****

  Този коментар беше изтрит в 09:09 на 29/01/2011 от неговия автор.

 29. 30 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#28] от "Karelson":

  Хуморът може да бъде отразен и откъм своята сериозна страна, нали? А затова не се изисква дори и ментално усилие.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 30. 31 Профил на Deep Red Sun
  Deep Red Sun
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#26] от "Karelson":

  Сравнявай!
  България след 1878г.
  България след 1989г.

  Не ми обръщайте внимание! Аз съм тъп и прост!
 31. 32 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 594 Неутрално
 32. 33 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Мубарак
  май е за брак!

  www.berbenkov.hit.bg
 33. 34 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 754 Неутрално

  един интересен анализ за "събитията" в тунис и египет
  http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22993

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 34. 35 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1440 Любопитно

  До коментар [#31] от "Deep Red Sun":

  Въпросът ми беше - Какво ще се подобри към по-добро за България , ако по средиземноморието имаме ислямо-фундаменталистка дъга .....

  15.02.1989 - 07.02.2018
 35. 36 Профил на Deep Red Sun
  Deep Red Sun
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#35] от "Karelson":

  Риск печели риск губи. Днешната система ни убива и заличава, така че трябва да се промени!

  Не ми обръщайте внимание! Аз съм тъп и прост!
 36. 37 Профил на Кур Деликуртев
  Кур Деликуртев
  Рейтинг: 381 Гневно

  Египет, заедно с Турция и Израел бяха единствената преграда срещу ислямизма, който настъпва към Европа! Турция вече е "полу-преграда", остава и малко и.... Сега вече е ясно какво иска ЕС от нас относно границите! Ако падне и Египет под влиянието на ислямизма, първото, което ще се случи е война срещу Израел, а оттам до пълното ограждане на ЕС от ислямизма е само въпрос на време! Оставането на Мубарак на власт е особено важно за ЕС!!!!
  Приканям тези, на които още им капе млякото от устата да се информират, за да не обвиняват по-старите, че на са ги предупредили!

  c
 37. 38 Профил на conserva
  conserva
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Мубарак дърдори, Обама дърдори, те са политици и това им е работата.

  Но Египет се променя, и много вероятно към по-лошо. Революциите по дефиниция са насилие над естествения постепенен прогрес на човечеството.

  Ел Барадей от Виена не е стока, а защитник на Иран и на Мюсюлманското братство, а те са враждебни на Запада. Тъй като ние сме част от Запада (ЕС, НАТО, нали не сте забравили), значи нововъзникващият Египет трябва да ни безпокои.

 38. 39 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#37] от "k_dokolene": Само да не се "пръкнат" брадатите чалмалии на власт! Тогава "обсадата" наистина ще е пълна! В Египет има 10-на милиона християни, потенциални емигранти, не за Китай разбира се!


  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 39. 40 Профил на conserva
  conserva
  Рейтинг: 522 Неутрално

  до номер 37. Още по-лошо - Турция не е преграда вече. И да - ако Египет се поислямчи радикално, ще има война с Израел.

  Но Мубарак не може да остане на власт. Тъпото копеле е много старо, отдавна трябваше да помисли как да демократизира постепенно страната. Амо не, та не. Дай му само мандат след мандат.

  А и американците са за бой - след като годишно изливат милиарди в Египет, да бяха го натискали да променя постепенно режима.

  Нерешителността им сега ще им струва толкова много, че е извън всяко въображение колко точно много.

 40. 41 Профил на paco31
  paco31
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Един лидер, който изпраща армията срещу народа си не заслужава нито помощ нито съжаление. Нищо друго няма значение пред това.
  Така че г-н Мубарак сам си е подписал смъртната присъда.

 41. 42 Профил на Кур Деликуртев
  Кур Деликуртев
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#40] от "conserva":

  Напълно съм съгласен - сега ,ако не е много късно , да пообере хазната като колегата си от Тунис и "у свет" както викат шопите.

  c
 42. 43 Профил на hhhuuunnn
  hhhuuunnn
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Народните революционери дали ще срутят пирамидите като некошерни според Пророка? И какво ще стане с 10-те милиона немюсюлмани, повечето - и неараби? Дали след 2 години ще са повече от 200 хиляди?

 43. 44 Профил на iliyan1985
  iliyan1985
  Рейтинг: 434 Неутрално

  БАРАК да посъветва муБАРАК как да дйства, все пак са адаши...

 44. 45 Профил на michael22
  michael22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Когато инфантилите чуят "диктатор", "протести" и други такива, започват да си чешат езиците и нямат време да осъзнаят, че зад това се крият новите интреси на сили извън страната, които постигат своите цели с тълпи лумпени, блъскащи се по площадите и финни механизми наречени ЦРУ, ФСБ и други такива...

 45. 46 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#36] от "Deep Red Sun":

  Един пробит долар днес- анархия във Федералния резерв утре!

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 46. 47 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1440 Весело

  До коментар [#36] от "Deep Red Sun":

  Имаш ли идея ,че БЪлгария има по-голям БВП на глава то населението сега отколкото преди ? Което значи че повечето хора живеят по-добре. Ако ти живееш по-зле .. проблемът си е твой. Ти обаче искаш да скочим ....... па ако се объркат нещата и започнат загиват хора ..... ще им кажеш риск печели , руск губи... Класик си

  15.02.1989 - 07.02.2018
 47. 48 Профил на conserva
  conserva
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Можем да отидем и по-далеч. Десетилетия наред Америка и ЕС седят и гледат деспотиите в арабския свят и не си мърдат пръста да променят нещата. Едно, че лошо за хората там, друго, че лошо и за дългосрочните интереси на Запада.

  Природата не търпи празно, като си глупав и не инсталираш постепенно демокрация, сега изведнаж ще ти инсталират ислямизъм.

  Историята се повтаря, американците не набиха канчето на шаха, и глупакът си отиде, и сега имаме диви попове с амбиции за атомна бомба.

 48. 49 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Вярно е, ГЛАД, МИЗЕРИЯ и ОТРОВНИ ХРАНИ са корабийките които владеят НАСТРОЕНИЯТА на демонстрантите, които им е втръснало от Мубарък!
  На EuroNews, един протестиращ каза, "МУБАРАК ДОКАРА ЖИВОТНИ ОТ РУСИЯ и ИСКА НИЕ ДА МУ ГИ ЯДЕМ", да се маха.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 49. 50 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#16] от "Deep Red Sun":

  Като всеки Deep Red ръси простотии на килограм...

 50. 51 Профил на rhiad
  rhiad
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Власт се взима, не се дава.

  Модераторът е ПЕДЕРАСТ!
 51. 52 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Мубарак да не се наложи да вика чифутски полицаи и военни за помощ скоро а?

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 52. 53 Профил на michael22
  michael22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#47] от "Karelson":

  Имаш ли идея ,че БЪлгария има по-голям БВП на глава то населението сега отколкото преди ?

  А ти имаш ли идея какво е инфлация? И ако гледаш цифрите, БВП е 25% от онези тоталитарните. И ако 500 000 хиляди живеят добре, останалите служат за раждане на работна ръка и проститутки за развитите икономики. А ако те интересува само как ти живееш, а не всички в България, нямаш работа тук.

 53. 54 Профил на фон Папен
  фон Папен
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#49] от "Polusa":

  '...На EuroNews, един протестиращ каза, "МУБАРАК ДОКАРА ЖИВОТНИ ОТ РУСИЯ и ИСКА НИЕ ДА МУ ГИ ЯДЕМ", да се маха." - Не си превел правилно. Каза "Мубарак докара зърно за животни , и иска ние да му ги ядем." Извинявай за уточнението. Писах ти +.

 54. 55 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#53] от "michael22":

  20+
  това на карелчо не мож му обясни, купената диплома си е купена!

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 55. 56 Профил на hhhuuunnn
  hhhuuunnn
  Рейтинг: 434 Неутрално

  михаела и ръмжо - още едни поклонници на комунизма и ислямизма - БСП-ДПС, а отскоро и СК - новите стасители на народа!

 56. 57 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Прогресивните сили първосигнално подскачащи от кеф при всяка патаклама, която им прилича на революция, би трябвало да знаят, че народи недорасли за демокрация могат да се управляват само от режими...
  В такъв случай по-добре да са светски, отколкото ислямски!

 57. 58 Профил на michael22
  michael22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#57] от "marsena":

  Много точно! И до този извод се стига даже с няколко прости интегрални схеми, а не с диплома от Кембридж с копито тук е пълно...

 58. 59 Профил на michael22
  michael22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#56] от "hhhuuunnn":

  Ти ходи да те накърми майка ти, а не си измъчвай петте дефектни неврона в главата си

 59. 60 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "сменя правителството и защити действията на полицията"

  Тривиална позната история.

  Yet another blue planet.
 60. 61 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Хайде, форумци, да ни е честито- размина му се на Мубарак! Хе-хе, и на "Мюсулмански братя", разбира се. Тия последните се разминаха с властта. Надявам се сега Мубарак да ги разбие окончателно.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 61. 62
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:06 на 29/01/2011 от неговия автор.

 62. 63 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  И на Израел честито! Не че нямаше да се справи, ама щеше да му коства някой и друг разход.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 63. 64
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:07 на 29/01/2011 от неговия автор.

 64. 65 Профил на фон Папен
  фон Папен
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#61] от "master_yoda":

  Докога?!

 65. 66 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  До коментар [#37] от "k_dokolene":


  До коментар [#57] от "marsena":

  Това е правилната позиция! Плюс от мен.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 66. 67 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#7] от "lordvamp":

  Напълно си прав! Такава е реалността, колкото и да ни се иска да я отричаме.

 67. 68 Профил на Deep Red Sun
  Deep Red Sun
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Светът се променя, бавно но неумолимо. Банално звучи, но центърът на света се измества на Изток. Християнството от мощен фактор, обединяващ и вдъхновяващ някога Запада, е само една фасада. Формално сме християни, но само толкова. Западът, за съжаление, подобно на Древния Рим е в тотален духовен и морален упадък. Липсва система от ценности, които да го сплотят и организират, за да се противопостави на надвисналата катастрофа.
  Западът залязва, но в края на краищата, нали това му е работата, да залязва!

  Не ми обръщайте внимание! Аз съм тъп и прост!
 68. 69 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  Мубарак ме кефи - говори точно като Путин, в резултат на което петата колона на Русия не смее да каже нищо във форума. Той че си е типичен диктатор - така е. Обаче от гледна точка на целия останал свят, в Египет е много по-добре да има такъв като него отколкото да дойдат ислямистите, както неминуемо ще стане ако той падне.

  До коментар [#9] от "Иво":

  Няма Ивчо - и той като Чавес няма да даде властта никога.

 69. 70 Профил на conserva
  conserva
  Рейтинг: 522 Неутрално

  до номер 68 - Ето ти система от ценности, все още най-добрата система: свобода, човешки права, пазари, капитализъм, представителна демокрация, правителство с ограничени функции (и харчове). На тази система какво може да се противопостави? Корупцията, деспотизмът, мързелът, и всички други източни "ценности". Изтокът си е изток, и западът си е запад, и така ще бъде още дълго време, докато изтокът не стане запад

 70. 71 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Любопитно

  До коментар [#68] от "Deep Red Sun":

  Предполагам че под "система от ценности" разбираш забрани да се носи шарено облекло, вечерен час и смъртна присъда за "престъпления" като хомосексуализъм, прелюбодейство и т.н. Бегом марш към Пакистан. Е да - ще ти се наложи да ядеш лайна, но поне ще живееш в "система от ценности".

 71. 72 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Весело

  Червените кратуни и марсианци биха подкрепили, не само ислямисти, ако марсианците се обявят срещу Западната цивилизация, в която обаче споменатите кратуни толкова обичат да следват висше.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 72. 73 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#72] от "Dehumanizer":

  Пак го сбърка - не те, те виШу не учат, щото не им трябва. Обаче дИцата задължително изпращат там, за да се хвалят по седенки и пазари.

 73. 74 Профил на Deep Red Sun
  Deep Red Sun
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#70] от "conserva":

  Ти нарече капитализма добро :О отбягвам те вече. Тия на запад са нах-големите лицемери, които светът е виждал пеят за сободи и права ама свалят демократично избрани правителства и качват диктатори и налагат дивашкия капитализъм. Ти си много заблуден да твърдиш, че Западът е нещо добро!

  Не ми обръщайте внимание! Аз съм тъп и прост!
 74. 75 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#73] от "Alien":

  Тъй де, аз дИцата им имах предвид. То и те пишат тук, не само душманите на мандрите.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 75. 76 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#54] от "rekontra":

  Жито а не зърно и вие имате грешка!

  Съжалявам "rekontra", но и вие имате грешка от бързината или от фъфленето на преводача и аз не съм дочул какво каза точно. Втори път се върнах да го чуя. Той каза, „Mubarak found wheat for animals from Russia and want it us to eat ( Мубарак докара жито за животни от Русия и иска ние да му го ядем.) Отзива е един и същ, както и да е. Приятен ден.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 76. 77 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#74] от "Deep Red Sun":

  Ами що щеш в тая черна робия бе? Бегай към Сибир, КНДР или Куба. При всичките злини на които е неизчерпаем извор, Западът има едно нещо, което не може да му отрече дори и най-червеният хунвейбин - никого не държи на сила, зад огради и телени мрежи, с въоръжени и оторизирани да стрелят на месо граничари и изходни визи. Бегай. Ако не ти стигат парите за билет до Пхенян пиши - хора сме, винаги ще помогнем на борещия се за свободата си!

 77. 78 Профил на фон Папен
  фон Папен
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#76] от "Polusa":

  ОК , разбрано! Приятен ден приятел!

 78. 79 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  До коментар [#68] от "Deep Red Sun":

  Тя и Римскта империя залезе, и Елинската цивилизация залезе, ама още се държим.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 79. 80 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Ха ха ха! Чифутетата пак налазиха форума, този път да защитават американо-еврейската подлога- дедо Хосни. На крадливата династия дните са й преброени, а агитпропчетата и потомствените еничари пращат в Куба и СКорея тези, които са против тоталитарния режим на Мубарак ...

  Както обича да казва в подобни случаи Мунчо- няма по-жалки същества от псевдоконсервативните християн- талибани...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 80. 81
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:23 на 29/01/2011 от неговия автор.

 81. 82 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#72] от "Dehumanizer":

  Всеки, който се опълчи срещу мракобесната политика на дебелогъзите от най-демократичната и на ония плиткари от Източното средиземноморие е достоен за уважение!

  Апропо, какъв берекет видя Бг досега от USrael? Това че българският народ е тъпкан от ционисти и потурнаци, а на гърба му са натоварени цигани...

  ПП: Твоите любими западни демокрации са на път да погребат България..., ама на теб какво ти пука, де. Да му мислят българите по етнос...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 82. 83 Профил на Българин
  Българин
  Рейтинг: 114 Любопитно

  До коментар [#14] от "Karelson":

  Ето тук трябва да четеш и френската и британската преса, които непоколибимо вярват, че зад тези революции стоят САЩ.
  Даже Франция, чрез гласа на своята министърка по външни работи директно обвинява САЩ.

  По тази тена обаче вече писах един отговор току-що, ако те интерсува прочети пост 4о4 под тази статия:

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/01/28/1033504_armiia_vleze_v_centura_na_kairo_tankove_i_strelba_v/


 83. 84 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Весело

  Особено забавно е да види човек как московските подлоги тук, пишещи работи като: "Да живее господарят Путин" и "Русия над всичко", са си сложили никове като "Левски", "Раковски", "Патриот" и тем подобни родолюбиви прякори.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 84. 85 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Дедо Хосни, ако беше малко по-умен, щеше да знае, че приятелството с USrael НЕ струва и пукнат грош. Можеше да се поучи от това как постъпиха със Саддам Хюсеин западните демокрации, след като го поддържаха в продължение на толкова много години. Първо го насъскаха да нападне Иран (щото иранците свалиха от власт тяхната марионетка Пехлави и USrael искаха да ги накажат, обладани от безсилие и злоба , че достъпът им до природните богатства на Перия бе необратимо отрязан, и затова въоръжиха до зъби и насъскаха бясното куче- Саддам срещу тях), а пък после го обвиниха че трупа химически оръжия и го обесиха...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 85. 86 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#85] от "АМИГО":

  Дааа, друго си е да те обесят талибаните- не боли чак толкова.

 86. 87 Профил на tartar
  tartar
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Началото е поставено.Време е хората в Египет сами да решат как да живеят.И да,няма нищо лошо исляма да е водеща религия в мюсюлманска държава.
  Май проблемът на наще "демократи" е,че повече са загрижени за Израел(като е нормално за евреи,няма лошо) отколкото за Египет ... и затова толкова ловко се крият зад криворазбрана демокрация.

  Things just happen. What the hell.
 87. 88 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#84] от "Dehumanizer":

  Абе да живее Обама, пиндостан и чифутленд нали?

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 88. 89 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#86] от "marsena":

  Ами те талибаните тебе най много да те е*ат - няма да те бесят споко!

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 89. 90 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#84] от "Dehumanizer":

  Особено забавно е да види човек как московските подлоги тук, :)
  .................................................................................
  A защо им обръщаш внимание ?? Те наистина си мислят, че са 'патриоти"..Обичат си робството, крепостничеството - на болшевиките и това е ..:)) 'Дало" им е нещо..Били са "нещо" преди, а всъщност -са си нищо, ако не е била Партията .....))
  Въпрос на недоразвитост и ..вчерашното писание на Любослава :))

  BIG AL
 90. 91 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Кой не скача е червен талибан!
  Абе ся бая зор им е на ПиАр гурутата да озаптят мюслитат по сета гледам, а дано не успеят да ги излъжат и тоя път! Може да са изостанали за рани неща ама са си в техните страни не са тръгнали да колят афганци и мирни иракчани в собствените им родина!
  Помнили Мубарак кво стана с предшественика му?

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 91. 92 Профил на Deep Red Sun
  Deep Red Sun
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#77] от "Alien":

  Запада има лъжи това е! С нищо не е по-различен от Иран, Русия, Китай. Ти да не мислиш, че империя се гради с демокрация и спазване на човешки права.

  Пък и не смятам да бягам от България вие ще се махнете!

  Не ми обръщайте внимание! Аз съм тъп и прост!
 92. 93 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#89] от "ръмжо":

  Зависи. Талибите първо трябва да я видят, огледат, преценят дали си "заслужава", и евентуално след това... Дори и Те НЕ са чак толкова непредерчиви...

  До коментар [#88] от "ръмжо":

  Точно това искаше да каже, ама малко по-завоалирано. Под "западни демокрации" агитпропчетата, потомствените еничари и най-обикновените ибрици визират именно USrael...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 93. 94 Профил на Deep Red Sun
  Deep Red Sun
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#79] от "Okoto":

  Третия свят и Западната цивилизация са едно цяло, двете страни на една и съща монета!

  Не ми обръщайте внимание! Аз съм тъп и прост!
 94. 95 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#87] от "tartar":

  Абсолютно си прав - много повече ми пука за една нормална западна държава, отколкото за циганията окупирала поречието на Нил! Веднъж и ти да познаеш!

 95. 96 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4773 Неутрално

  До коментар [#40] от "conserva":

  + от мен!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 96. 97 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#86] от "marsena":

  Ми каква е разликата, бе Мърсолке?

  ПП: Известно ли ти е, че в неталибанска Италия, по-точно- в Рим, обесиха Мусолини набързо..., като италианците НЕ пропуснаха възможността да се изгаврят допълнително с... трупа му...

  Незавидна е съдбата на диктаторите, Омърсена, независимо дали се казват Саддам, Мусолини, Мубарак,...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 97. 98
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:12 на 29/01/2011 от неговия автор.

 98. 99 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#40] от "conserva":

  "А и американците са за бой - след като годишно изливат милиарди в Египет, да бяха го натискали да променя постепенно режима."

  Американците точно поради тази причина в продължение на години изливаха милиарди в Египет- да поддържа статутквото...

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 99. 100 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#92] от "Deep Red Sun":

  Ааа - не се надявай. Дедите ми са воювали за тая земя (най-вече срещу любимите ти сърби и руснаци) и не отивам никъде - няма да я оставя на отпадъците. Сега като ви демонтираме и паметника с "Шпагин"-а, окончателно ще разберете, че тая свърши. МУАХАХАХАХАХА

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK