След Меркел и британският премиер призна провала на мултикултурализма

Дейвид Камерън

© Reuters

Дейвид КамерънПремиерът на Великобритания Дейвид Камерън определи сегрегацията и сепаратизма като ключови проблеми, които стоят зад заплахата от ислямски екстремизъм, съобщи EurActiv. Камерън призова за "обща национална идентичност", която да замени "държавната доктрина за мултикултурализма".Според министър-председателя западните страни по-скоро трябва да се противопоставят на екстремизма, а не да поддържат политика на толерантност. Той направи това изказване миналата събота в Мюнхен по време на конференция по въпросите на сигурността.

През октомври 2010 г. германският канцлер Ангела Меркел заяви, че опитите да се изгради мултикултурно общество в Германия "са се провалили напълно".

По думите му концепцията за мултикултурализма е насърчила сегрегацията и не е позволила достигането на такава "визия за обществото", към която хората искат да принадлежат.


Камерън направи и разграничение между исляма като религия и ислямския екстремизъм в качеството му на политическа идеология.


Според британския премиер с тази доктрина различните култури са били окуражени да живеят отделни животи, отделени едни от други и от останалото население. Той допълни, че дори общности, които действат в противоречие с британските ценности, са били толерирани.


Камерън разкритикува и традицията на "пасивна толерантност", залегнала в британското общество, според която никой не обръща внимание на имигрантите, докато не нарушат закона.


Той даде за пример практиката на принудителни бракове, разпространена в някои общности. Според премиера британското общество не е реагирало адекватно на този "ужас".


Дейвид Камерън призна също, че терористичните заплахи остават най-голямата заплаха за страната. Той уточни, че една част от актовете са организирани от граждани на страната.Камерън обяви, че в Обединеното кралство започва работа нова Национална гражданска служба. Тя ще предлага двумесечна програма, която да учи младежите от различни социални среди да се интегрират в обществото.

За да сложи край на "либералните" практики от миналото, министър-председателят подчерта, че Великобритания трябва да се увери, че имигрантите говорят езика на своята нова страна. Те трябва да са възпитани съгласно споделена култура и ценности, допълни Камерън.


Хората трябва да се чувстват свободни да кажат: "Да, аз съм мюсюлманин, индус, християнин, но също и лондончанин или берлинчанин", заяви премиерът. Именно в тази идентичност, в това чувство на принадлежност към нашите страни се крие ключът към истинското сближаване, смята Камерън.

Коментари (129)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:15 на 07/02/2011 от неговия автор.

 2. 2 Профил на against
  against
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Брей, Европа най-после се пробужда. Лошото е, че за нас е вече късно.

 3. 3 Профил на Петкова
  Петкова
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Най-накрая един умен човек да каже истината.

 4. 4 Профил на carpy
  carpy
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази новина е отпреди 3 дни.

  Но нищо, по-добре късно отколкото никога.

 5. 5 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Той даде за пример практиката на принудителни бракове, разпространена в някои общности. Според премиерът британското общество не е реагирало адекватно на този "ужас".

  - Камерънчо - нали това е част от тн мултикултурализъм бре? Може да идват имигрантите и да ви работят като кучета но не можете да приемете тяхните обичай били и те непонятни за вас! Накратко - вие не искате мултикултурализъм а пълна асимилация!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 6. 6 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Изводът е България да не тръгва тепърва да открива Америка, а да се поучи от опита на опарилите се.

 7. 7 Профил на against
  against
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#5] от "Пешката":

  Като не искат да "работят като кучета" да си седят в арабския свят. Никой не ги кара насила, нали? Да си седят там, да си работят като бели хора.

 8. 8 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Почнаха да се осъзнават полека-лека. Това добре, първите стъпки са направени, ами от тук нататък ко прайм? Щото, само с признанието не става, трябва и да се действа. А това вече е трудно, след като 50 години си култивирахте всякаква паплач в Европа.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 9. 9 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  „Колониализмът оставя след себе си смесени последици, ала един от най-очевидните резултати е всеобщото усещане у хората, че са били жестоко използвани. ... Политическата независимост, която много колонии получават след края на Втората световна война, далеч не слага край на икономическия колониализъм. В някои региони, например Африка, експлоатацията , под формата на добиване на природни ресурси и опустошаване на околната среда в замяна на жалки подаяния , е повече от очевидна. Другаде тя е по-изтънчена. В много части на света, глобални институции като МВФ и Световната банка се превръщат в символ на постколониален контрол. Те налагат пазарен фундаментализъм ... Не е учудващо, че развиващите се страни все повече се съмняват в алтруистичните подбуди на Запада. Зароди се подозрението, че всички приказки за свободен пазар (или вашингтонски консенсус, за по кратко) са само прикритие за старите комерсиални интереси. ... Идеологията на свободния пазар се оказва просто оправдание за появата на нови форми на експлоатация. ...
  За критиците на американския тип капитализъм в Третия свят начинът, по който Америка реагира на кризата, намирисва на двоен стандарт. Само преди едно десетилетие, по време на Азиатската финансова криза, Америка и МВФ настояха засегнатите страни да намалят държавния си дефицит, като намалят разходите си, дори това да означаваше епидемия от СПИН (както в случая на Тайланд) или намаляване на субсидиите за храна на гладуващите (както стана в Индонезия), или недостиг на държавни училища, принудил много родители в Пакистан да изпратят децата си в медресета, обричайки ги на отраснат възпитани в ислямски фундаментализъм.”

  Джоузеф Стиглиц
  „Свободно падане”
  Издателство „ИнфоДАР”
  2010 г.

  Джоузеф Стиглиц е носител на Нобелова награда за икономика, бивш главен икономист и вицепрезидент на Световната банка, преподавател в Оксфорд, Кейбридж, Йейл, Принстън, Станфорд.

  TAKE THE RED PILL!
 10. 10 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#5] от "Пешката":
  Накратко - вие не искате мултикултурализъм а пълна асимилация!
  ****************

  Естествено! Като си в Рим, прави като римляните. Като не искаш, багажа и обратно там, откъдето си дошъл.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 11. 11 Профил на against
  against
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Еми действието е едно - това, което бай Тошо се опита да направи преди 20 години. И благодарение на което още имаме държава.
  Ще им дойде акъла.

 12. 12 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Един по един европейските лидери ще си признаят, даже и без бой
  Дано по-скоро това недоносче наречено 'мултикултурно общество' изчезне от речника.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 13. 13 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 822 Неутрално

  не знам защо на Европа и трябваше толкова време, за да проумее колко опасно е свръхлибералното отношение към емигрантите и някои от техните "ценности". Все пак добре е, че малко по малко настъпва някакво осъзнаване. Дано въвеждането на нови изключително строги правила в тая област не се забави от непрекъснато пискащите за права на малцинствата организацийки.

 14. 14 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1559 Весело

  Имам чувство, че под тази тема много скоро Муня ще развихри целият си наличен капацитет. Не, че ще каже нещо ново, де, неговите приказки наизуст ги знаем.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 15. 15 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#9] от "Beyond":

  Да не правя квалификации, но това ми прилича на марксистко изказване
  Ами погледни Луанда или Мапуто. Красиви градове до 1975, в момента пълна клоака. Кой е виновен? Португалците ли? Те вече не управляват там, дори да купуват каквото африканските страни могат да произведат, те не им управляват комуналиите. Казвам го с пълното съзнание на какво прилича София.

 16. 16 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#11] от "against":

  И на нас ще ни дойде, а Тошо го направи по най-тъпия начин. Първо, той не беше християнин, а комунист. Имаше по-фини начини, които да не предизвикват съпротива сред мюсюлманите. Искаше се византийска тънкост и хитрост, каквато у нашия политически елит липсва след 1241 година.

 17. 17 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  аз съм пропит,така да се каже,с американския мултикултурен модел,но виждам,че в Европа той не действа.
  Нямам обяснение за себе си защо е така.Имам някои догадки и толкова.
  Щом един модел не действа,той обезателно трябва да бъде сменен,инак почва да вреди!
  Европейските лидери почват да разбират това!

 18. 18 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#5] от "Пешката":

  Че какво толкова работят като кучета? Карат метровлакове и държат магазини и ресторатни. Те да не би да са квалифицирани за някаква работа? В днешно време и метач да си, се иска квалификация. Те са просто излишни хора, които не допринасят с нищо както за родните си общества, така и за западните.

 19. 19 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#17] от "faeton":

  Има един океан който прави разликата Файтоне

 20. 20 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 638 Любопитно

  "За да сложи край на "либералните" практики от миналото, министър-председателят подчерта, че Великобритания трябва да се увери, че имигрантите говорят езика на своята нова страна..."
  и сега ли го разбрахте това , това си е двоен стандарт отвсякъде ..за нас българите приемате милион пречки и изисквания , за да дойдем и работим , щото сте били консерватори , а тях сте ги приемали ей така ..щото сте либерали ....Малко не ви ли е неудобно Господине , а ???

  Свободата Санчо, ....
 21. 21 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Радвайте се на изказването на Камерън. Мислите, че приказва хубаво и хуманно. Всъщност думите му вещаят края на национално-историческата идентичност и са в пълно съответствие с т.нар. "конспиративни теории" за Новия световен ред. Не, че вярвам напълно в тези дивотии, но отвреме навреме части от тези теории се потвърждават.

 22. 22 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#20] от "Радостина":

  Остави ги, британците и другите западняци са луднали от мулти култи. Нека приемат преходни мерки, те изтичат след 3 години. Иначе отиват на съд за неспазени договори. Което няма да направят. Ние имаме твърде много боклук, добре го знаем това. Нека тоя боклук се научи да спазва реда там, това е добре и за нас тука - ще се върнат и ще почнат да си събират разделно отпадъците, а не да ги хвърлят в близкото дере. Или друго нещо подобно - няма да ядат евтино, а ще ядат скъпо и помалко. Такива работи

 23. 23 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#11] от "against":

  Какво е направил тъ.жъ. преди години ?

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 24. 24 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#22] от "ggte":

  Да , прав си

  Свободата Санчо, ....
 25. 25 Профил на against
  against
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#23] от "ARRI":

  Е, възродителния процес, срещу който толкова пищят сега - и българи и турци.
  Само незнам дали си дават сметка, че без това, сега турците щяха да са над 50% и тука щеше да е съвсем друго...

 26. 26 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Вестник Дневник изчака да минат три дни преди да публикуват мнението на Камерън. Той каза тези неща още преди да замине за Мюнхен. Мълчанието на Дневник е точно като пасивнната позиция на европейците.
  Ненужни са разсъжденията къде сме ние българите. Ако Европа е добре и ние ще сме добре.

  подпис
 27. 27 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Ще се сетите вие...

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 28. 28 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Късно се сетиха Меркел и Камерън...

  Процесът на сепаратизъм в европейските градове е много напреднал. Цели квартали в Париж, Лондон и къде ли не приличат повече на азиатски клоаки, където действат единствено законите на арабелите и шериата, а много от мургавите обитатели изобщо не знаят езика на държавата, където живеят.

  Тая пасмина как ще бъде принудена да се очовечи, след като вече се ползва с всички права на европейски граждани...?

  Не съм очаквала , че европейците ще се окажат такива глупаци и ще си създадат подобни проблеми ...

 29. 29 Профил на conserva
  conserva
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#9] от "Beyond":

  Цитатът не отговаря на фактите. Колониализмът е най-хубавото нещо, което се е случвало на тези народи. Имало е ред, цивилизованост и добър стандарт. Изкоренени са били всякакви варварски обичай, например да се горят живи жени при погребването на умрелите по-дърти съпрузи.

  Тези колонизирани страни, които са се поучили от колонизаторите сега просперират - Сингапур, Малайзия, Индонезия, а тези, които не са си научили урока, живеят в ад, например злощастното Зимбабве

 30. 30 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Няма да се случи тази аналогия между възродителния процес и намеренията на Европа. Възродителите направиха престъпление срещу турците, което не може да бъдепростено. По една ирония на съдбата чувствам, че турците не търсят мъст и много съм благодарен за това.
  Не на възродителните извращение, и едно голямо ДА на мерките срущу за опазване на Европа от мързеливи хора.

  подпис
 31. 31 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Също толкова коректна е и концепцията за интегриране на ромите.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 32. 32 Профил на nosimoto
  nosimoto
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Проблемът за асимилацията е бил и ще бъде актуален за всеки е/имигрант. Въпрос на лично решение е, подпомогнато в някои страни от държавната политика. Аз реших да не се "асимилирам" и се прибрах в БГ с one-way-ticket. Надявам се политическите абсурди тук да не доведат до ситуация, в която асимилацията да стане по-привлекателната алтернатива. Но пък това зависи и от моето гражданско поведение, нали?

  -- i'm sick enough to be totally confident
 33. 33 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Ромът може да бъде интегриран в европейското общество само под заплахата от смъртно наказание и за най-дребното провинение. Следван навсякъде от отделение бдителни автоматчици.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 34. 34 Профил на conserva
  conserva
  Рейтинг: 574 Неутрално

  до marsena (пост #28) Не всички европейци са такива глупаци. Но поредици от левичарски правителства са поощрявали тази политика, за да се снабдят с многочислени нови избиратели. А и пагубната роля на левите интелектуалци и левите медии да насаждат чувство на вина сред европейците. Сега настъпва обрат, 65 години след края на войната и началото на този процес, може да има още надежда за Европа. Даже е много вероятно всичко да си дойде на мястото, и който иска да живее в Европа, да се поевропейчи, демек са бъде асимилиран.

 35. 35 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Весело

  ХАХАХА
  Признал бил "провала на мултикултурализма"
  Иска им се на консерваторите да асимилират и обезличат, да направят всички еднакви или ако не успеят да изгонят различните някак си, ама е късно!
  Когато се правеха на колонизатори и робовладелци не се оплакваха от мултикултурализма. Нито са възприели културите на народите, при които са се настанявали некакнени.
  Сега ще търпят и ще си "хапят горната устна"

 36. 36
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:48 на 07/02/2011 от неговия автор.

 37. 37 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#34] от "conserva":

  Ти знаеш ли какво трябва да се случи, за да започне обрат...?
  -трябва да се променят законите позволяващи съществуването на мултикултито.
  -трябва да се приложи страхотна преса над имигрантите, за да бъдат принудени да се интегрират напълно.
  -и понеже ЕС пипа с меки кадифени ръкавици, трябва да ги смени с камшик, образно казано.
  -трябва да се пресече инвазията от налитащи нови имигранти и границите да станат надеждни като ... айде да не давам пример

  Как ще стане всичко това, като се има предвид, че милионите имигранти, подлежащи на насилствена интеграция и очовечаване , са и гласоподаватели?

 38. 38 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#35] от "muncho":

  И кой ще принуди европейците да си траят, да търпят циганията и да си хапят устните...?
  Ти ли ...?
  Я не ставай смешен с тия напъни, че съвсем ще скъсаш връзката с реалността.

 39. 39 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#35] от "muncho":

  не, много е вероятно да натикат всички мюслита обратно - кой в пакистан, кой в морето. Германците ще наритат турчалаците и това е

  low riders team
 40. 40 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Разстроено

  Мърсолке, само да не се наакаш пак от напъване в посока на "насилствена интеграция и очовечаване", че ще мирише..

 41. 41 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1629 Весело

  До коментар [#35] от "muncho":

  Ето го батко бе

  15.02.1989 - 07.02.2018
 42. 42 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Любопитно

  До коментар [#39] от "Comandante Marques":

  Ма верно ли бе?!
  И как точно ще стане това? Я кажи? Как британски граждани ще бъдат експулсирани на база на расата или религията си? Хитлер ще замени английската кралица, или какво?

 43. 43 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#40] от "muncho":

  Мдааа, диалогът с тебе както винаги е на труднодостижими интелектуални висоти.

 44. 44 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1629 Весело

  До коментар [#40] от "muncho":

  Хайде сега да повторим , повторим , понеже не схващаш , което е нормално предвид расовата ти обремененост. Лидерите на Европа , в това число и на най-големите страни смятат ,че мултикултурния модел се е провалил. И след като те казват така , значи е така , понеже ако поискат могат да изселват бият е*ат и какво ли още не , понеже властта е в тях. И никой няма да може да им каже нищо

  15.02.1989 - 07.02.2018
 45. 45 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Весело

  До коментар [#43] от "marsena":

  Ти все пак внимавай мърсолке..

 46. 46 Профил на Анастас
  Анастас
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Ще се сетят сега, те западните общества са превзето отвътре вече...
  Всички тези страни имат огромен % емигранти ислямисти, които са в обслужващия сектор и тези страни няма как туко така да се разделят с тях, а и как ще ги изгонят като са им дали гражданство...
  Толерантността доведе просто до едно разяждане отвътре нищо друго!

  http://atphoto.bg
 47. 47 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#35] от "muncho":

  Мунчо, ако имаш дъщери, сгодявай ги за някои къдрави ромчета та да споделяш с тях семейните ценности и европейската си култура. Ако господят ни те е благословил със синове, намери им две мургави феички на околовръстното пак със същата цел- мултикултурализЪма! Па да не забравиш да ни поканиш на сватбата, ей! Ах ти, мушморок такъв!

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 48. 48 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Весело

  До коментар [#44] от "Karelson":

  Да, явно трябва да повторим Курвенсон. Ти нямаш никаква представа какво е Европа, как живеят европейците и какво имат предвид лидерите на Европа, когато говорят за едно илои друго нещо. И понеже не разбираш за какво става дума интерпретираш всичко от гледна точка на ограничения си мозък расист и на синче на комунисти и сатрапи от ДС, израснало в най-голямата дупка на Европа. Така че не Курелсон, европейските лидери нямат предвид че "могат да изселват бият е*ат и какво ли още не , понеже властта е в тях". Това имаш предвид ти с извратения си от комунистическото възпитание и расизма мозък.

 49. 49 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1629 Весело

  До коментар [#42] от "muncho":

  А не - Хитлер е мъртъв , новият ще има ново име. Обяснявам като за резняк. ПЕС губи депутати на всеки следващи избори. ЕНП се крепи ,а радикалната десница се увеличава с двуцифрени проценти , всеки нов мандат.До 4 най-много 5 мандата Крайната десница ще има пълно мнозинство в ЕП. Ще излъчат лидер, който тогава ще има много повече власт от сега. Няма как да знаем името му , за това ти предлагам да го наричаме Майн Фюрер

  15.02.1989 - 07.02.2018
 50. 50 Профил на drakkar1196
  drakkar1196
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#10] от "VеnRus 2008":

  Като си в Рим, прави като римляните!
  Точно го каза и да благодарим на св. Августин за умната идея.

  Римляните, които въобще не са били прости са разбрали това преди ние да открием топлата вода. Не случайно всички чужденци са давали и римски имена на децата си и всяко второ се е казвало Флавиус, в знак на приемане на ЗАКОНИТЕ и КУЛТУРАТА на страната която те приема. На когото не му харесва, да си вземе обратен билет! Франзцузите даже даваха по 300 евро джобни.
  Да си плащаш само сметките и чат пат данъците е абсолютно недостатъчно за да използваш привилегии в чужда държава.

  “If you don't read the newspaper you are uninformed; if you do read the newspaper you are misinformed.” - Mark Twain
 51. 51 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1629 Весело

  До коментар [#48] от "muncho":

  И какво имат предвид европейските лидери ? Би ли ни просветил ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 52. 52 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#8] от "VеnRus 2008":

  Те не се осъзнаха когато нахлуваше християнството та сега ще се осъзнаят

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 53. 53 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Любопитно

  До коментар [#49] от "Karelson":

  .. и като се събуди Курелсон кво? Пак си беше същият боклук, а нацистите пак си бяха натикани в лайната, където им е мястото, нали?

 54. 54 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#46] от "Анастас":

  Така е.

  Тило Сарацин го каза най-кратко и точно- Германия се самоубива.
  Европа се самоубива.

  Въпросът е как така европейците бяха зомбирани десетилетия наред с мултикултито...?

  Простата логика сочи, че не е възможно мирно съвместно съществуване на негър , дошъл от тръстиковата си колиба, арабин изпълзял от кирпичената си дупка, чиито културни и хигиенни навици, манталитет и ценности са столетия назад , и редом до тях... до европеец. И всички весели щастливи и доволни...

  Това просто е невъзможно съжителство !

 55. 55 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#17] от "faeton":

  В САЩ е имало коренно население, което е било избито от агресивни чужденци и сега населението на САЩ са потомци на тези агресивни чужденци.

  В Европа сега има предимно коренно население, в което идват агресивни чужденци и като знаятат какво се е случило в САЩ с коренното население нормално да са притеснени, все пак всичко се връща

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 56. 56 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Любопитно

  До коментар [#51] от "Karelson":

  Камерън: "Хората трябва да се чувстват свободни да кажат: "Да, аз съм мюсюлманин, индус, християнин, но също и лондончанин или берлинчанин""

  Не разбра, нали?

 57. 57 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Като им спрат помощите, щедро давани от европейския данъкоплатец, сами ще си тръгнат. Политическа емиграция е едно, а устройване на гета с по няколко поколения безделници вътре, е съвсем друго.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 58. 58 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Сетила се Мара да се побара...
  Тя на оная работа вече й е влязла главичката, а както знаем, к.р рамене няма...

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 59. 59 Профил на conserva
  conserva
  Рейтинг: 574 Неутрално

  до marsena (пост # 37). Всички тези "Трябва" не ми изглеждат неизпълними. Все пак процентно имигрантите не са толкова много, така че като гласоподаватели не са определящ фактор.

  Още повече никой не иска хората да си сменят всичко. Така като никой не очаква от италианците да говорят много и на висок глас, гърците да се правят на важни, немците да пеят песни като се напият, и прочие.

  Това, което се иска е: знаене на езика, познаване на историята и културата на страната, и тотално подчинение на съществуващите закони. Никаква щария, никакви родови правила. Това всичкото е напълно постижимо ако има политическа воля. Дори не е необходима подкрепата на медиите и най-приказливата част от обществото. Просто трябва да се похарчи някой и друг лев за полиция.

 60. 60 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1629 Весело

  До коментар [#56] от "muncho":

  Камерън призова за "обща национална идентичност", която да замени "държавната доктрина за мултикултурализма".
  +
  За да сложи край на "либералните" практики от миналото, министър-председателят подчерта, че Великобритания трябва да се увери, че имигрантите говорят езика на своята нова страна

  Тоест - няма лошо да си резняк , стига да говориш английски и да следваш лондонските традиции

  Боли нали ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 61. 61 Профил на tartar
  tartar
  Рейтинг: 237 Весело

  Тук некои,много насеризно се вземат за Европейци.
  Да,по некви документи са такива,но по акъл и всичко друго са много далече от понятието - Европеец.

  Ето един пример за това къде сме в Европа:
  (омразните ви "азиатски" отварят работни места в България ... къде са европейските фирми ... или в кои азиатски държави има изнесени български фирми)

  http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/02/06/1037873_turskata_shishedjam_otkriva_chetvurti_zavod_krai/

  Things just happen. What the hell.
 62. 62 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 466 Неутрално

  като за начало, да започваме да строим стена по границата с Турция, и да гледаме психо-агонията на мунчовците и другите аутсайдери и либерасти..

  очертават се интересни години.. мдаа..

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 63. 63 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Любопитно

  Забележително е впрочем, че най-много подскачат срещу имигрантите и различните именно тези, които имат най-малка представа от тях - расистите от Вулгария, в която почки няма чужденци, а всички нормални хора са я напуснали отдавна. Тези същества нямат представа какво удоволствие изпитва човек от пъстротата и различието, за разлика от еднаквостта и сивотата на която са свикнали. Жалки създания..

  Забележително е и малоумието на християн-расистите, които толкова време след края на ВСВ и разгрома на нацистите още не са осъзнали, че са загубили войната и продължават да мечтаят за етнически прочиствания и геноцод в Европа. Но в крайна сметка ако не бяха малоумни християн-идиотите нямаше да са такива каквито са

 64. 64 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#54] от "marsena":

  Ти си много проста в Европа хигиенните навици са столетия назад!

  Хигиенните навици са дошли в Европа от Близкия Изток а арабите не живеят в бараки а имат пет звездни хотели!

  Иначе за негрите си права!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 65. 65 Профил на drakkar1196
  drakkar1196
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#54] от "marsena":

  Как бяха зомбирани или кой ги зомбира?
  Леви партии които по принцип са интернационалисти и техните утопии за един вид "Гражданин на света".
  Да се чувстваш навсякъде като у дома си, да премахнеш всички граници, да наложиш свободно движение на хора по целия свят....???
  Не е възможно!

  “If you don't read the newspaper you are uninformed; if you do read the newspaper you are misinformed.” - Mark Twain
 66. 66 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#63] от "muncho":

  мунчо, мисля че е време да започнеш да преосмисляш мисленето си

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 67. 67 Профил на kanyo
  kanyo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Специално британците ще си имат доста проблеми. BBC излъчи доста показателен филм миналия месец - British schools, Islamic rules. Има го в youtube, предполагам! Интересно е да видите на какво учат децата! http://www.youtube.com/watch?v=cQhki5RGLGs

 68. 68 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#59] от "conserva":

  Разбира се, че обратът не е невъзможен, проблемът е, че европейците са станали мекотели и не ги виждам как ще размахат камшик, за да дисциплинират примитивите и да ги направят хора .

 69. 69 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Любопитно

  До коментар [#65] от "drakkar1196":

  Кво викаш, смърт за демокрацията и капитализма?!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 70. 70 Профил на drakkar1196
  drakkar1196
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#69] от "be_free":

  Какво общо имат двете с темата?

  “If you don't read the newspaper you are uninformed; if you do read the newspaper you are misinformed.” - Mark Twain
 71. 71 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#61] от "tartar":

  Стана тя...анадолският екземпляр да казва кои са европейци...

  Не се изсилвай излишно, защото никой няма да те вземе на сериозно...

 72. 72 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#70] от "drakkar1196":

  Те са в основата на мултикултиризма!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 73. 73 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#64] от "be_free":

  "Хигиенните навици са дошли в Европа от Близкия Изток"

  Така ли...? Не съм чувала досега европейците да ползват ибрик.

 74. 74 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#64] от "be_free":

  "а арабите не живеят в бараки а имат пет звездни хотели!"

  Е що тогава се натискат да Европа да мият кенефи и да метат улиците...?

 75. 75 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Любопитно

  До коментар [#60] от "Karelson":

  И какво общо има тва с твойте нацистки полюции за "изселват бият е*ат и какво ли още не , понеже властта е в тях"?
  Трябвало да знаят езика. Естествено. Те и сега го знаят. За другото има свобода на съвестта и псевдоконсервативните расисти са свободни да се самозапалят или да се изселят в Израел, Бирма, Северна Корея или на майната си, ако не харесват принципа за свобода на съвестта, защото този принцип ще продължи да важи и в бъдеще в Европа...

 76. 76 Профил на drakkar1196
  drakkar1196
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#72] от "be_free":

  Ха ха ха! Явно трябва да се сменят основите.
  Дай да спрем с политкоректните дискусии. Те вървят по медиите и по телевизията. Щото там е ...шик, модерно и хуманно. Но в живота е друго, хората се делят колкото и да не се харесва някому това.

  “If you don't read the newspaper you are uninformed; if you do read the newspaper you are misinformed.” - Mark Twain
 77. 77 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#65] от "drakkar1196":

  Мдааа...в Източна Европа левичарите сътвориха комунистическа кочина, а в Западна Европа- афро-азиатска цигания.

  Само не знам защо хората им се връзват.

 78. 78 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Любопитно

  До коментар [#73] от "marsena":

  А да използват сапун, шампоан, тоалетна хартия, баня и там подобни?!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 79. 79 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#77] от "marsena":

  Защото верват на еврейте!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 80. 80 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#75] от "muncho":

  Муньоо, либерастията и мултикултито са вече анахронизъм и ако ти е мъчно, че златните времена на мангалщината в Европа отминаха, можеш само да се самозапалиш в знак на протест.

 81. 81 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#75] от "muncho":

  мюмюн, свободията свърши! от тук нататък май ще има просто свобода! надявам се разбираш каква е разликата

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 82. 82 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#73] от "marsena":

  Но пък ползват биде

 83. 83 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Весело

  До коментар [#80] от "marsena":

  ъъ, добрте мърсолке, щем ти казваш няма начин да не е така. Само не поглеждай през прозореца, за да не видиш колко са се увеличили ромите и колко намалели вулгарите в дупката в която живееш

 84. 84 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Весело

  .. пък аз ще мижа като минавам покрай разноцветните мултикултурни хора в Европа, които си живеят щастливо, без да знаят че краят им бил дошъл според камерън и псевдоконсервативните расисти от женския пазар..

 85. 85 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#82] от "Irina":

  Е, и...?
  Това е френско изобретение, така че какво общо има с арабелите, освен че са го видели, харесали го и го ползват / някои/ ?

 86. 86 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1434 Любопитно

  Хубаво хортуваш, Камерънчо, дано само да не е късно.

  -------------------------

  Мюсюлмански училища учат британчета на екстремизъм

  В учебниците има илюстрации на екзекуции и рязане на крака и ръце

  Британските власти започват разследване на твърдения, че учебната програма в мюсюлманските неделни училища подстрекава децата към насилие, нетърпимост към християните и екстремизъм. Въпросните училища са финансирани от саудитското правителство, съобщи ДПА. Репортер под прикритие на телевизионното предаване за разследваща журналистика на Би Би Си "Панорама" установил, че учебниците, използвани в тези училища, защитават екзекуцията като наказание за содомия и учат младежите, че наказанието за кражба е отрязване на ръце и крака. Представител на предаването разказа, че ученици на възраст от 6 до 18 години посещават над 40 неделни училища на територията на Великобритания и Ирландия, в които на мюсюлманските деца се преподава по саудитски учебни планове. На шестгодишни деца им се казва, че когато човек, който не е мюсюлманин, умре, той отива в ада. На 15-годишните се преподава ислямския закон - шериата, като предвидените в него наказания са илюстрирани с диаграми. "При първо престъпление на крадците режат ръцете, а при следващо провинение - крака", гласи текстът. Журналистът, подготвил предаването, посочи, че неделните училища се посещават от общо около 5000 ученици. Той каза, че сградата в Западен Лондон, където са намерени цитираните книги, е собственост на саудитското правителство. Саудитското посолство писмено увери Би Би Си, че няма връзка с неделните училища и клубове и не ги подкрепя, че описаните материали често са поднесени извън контекста. В предаването "Панорама" обаче министърът на образованието Майкъл Гоув заяви, че преподаването на подобно съдържание е недопустимо и че информацията се разследва от институцията, следяща за спазване на образователните норми - Офстед.

 87. 87 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#74] от "marsena":

  Щото си падат по екстремен туризъм. Писнало им е от лукса в петзвездните хотели и отиват да пометат малко улици и да живеят в гета.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 88. 88 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Всъщност основния наплив е от индийци ,пакистанци и африканци.
  Най са проблемни ,според мене-пакистанците.
  Индийците, сякаш си отмъщават за многовековната колониална политика на англичаните и сега негласно ги превземат..
  Африканците са само проблем ,когато са събрани в общност,но то важи за всяка една общност -докато съществува -се запазва манталитета ,обичаите и бита ...За тотална интеграция е необходимо смесване,разселване ,недопускане на създаване на общности

 89. 89 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1434 Любопитно

  До коментар [#75] от "muncho":
  "За другото има свобода"

  Свободата да убиеш 15 годишната си дъщеря, защото говорила с момче на улицата? Или да я затвориш в къщи, ако отказва да носи забрадка? Да и забраниш да присъства в часовете по физическо и биология?

 90. 90 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#42] от "muncho":

  повечето от тия не са британски граждани, а дори и да са - това е лесно поправима грешка. Муня, не изпадай в религиозен ужас, маймун.

  low riders team
 91. 91 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#61] от "tartar":

  мисля, че способността ти да правиш анализи е нищожна, не се напъвай

  low riders team
 92. 92 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Любопитно

  Интересно. Значи може в християнските неделни училища да се изнасилват малки деца и да се преподава че наказанието за изневяра или хомосексуализъм е убиване с камъни и да се отрича науката, в еврейските може да се преподава че евреите са висша богоизбрана раса и останалите хора служат само за изтривалки на евреите, а не може в мюсюлманските да се преподава не знам кво си. Що за дискриминация?!

 93. 93 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Весело

  До коментар [#90] от "Comandante Marques":

  Вж. #53 от "muncho"

 94. 94 Профил на tartar
  tartar
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#71] от "marsena":

  Да marsena,България се превръща в азиатска провинция:

  http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/10/25/981805_kitaiski_portal_avtomobilniiat_zavod_v_lovech_shte/

  Няма да се изненадам,ако утре Иран почне да строи Белене.
  Та,свиквай с мултикултурализма.

  Things just happen. What the hell.
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1629 Весело

  До коментар [#84] от "muncho":

  Tolkova si "otvoren" kym vqkakvi hora

  15.02.1989 - 07.02.2018
 97. 97 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#85] от "marsena":

  Какво френско изобретение ,като идеята идва от ибрика?

 98. 98 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#92] от "muncho":

  Ти взе съвсем да се излагаш...

 99. 99 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1629 Весело

  До коментар [#94] от "tartar":

  Ай стига си мечтал бе , смешен си няма да влезете в ЕС , щото не ставате. Точка. Сега се успокой

  15.02.1989 - 07.02.2018
 100. 100 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 574 Весело

  До коментар [#95] от "Karelson":

  Сори Курелсон, ама на никой не му пука срещу какво имате против вие расистите от женския пазар
  И да, хората ще продължат да живеят както намерят за добре, а не кактои му се иска на някой извратен нацист който си мечтае за нов Хитлер..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK