САЩ: Япония не казва всичко за реакторите

Председателят на Комисията за ядрено регулиране Грегъри Язко

Председателят на Комисията за ядрено регулиране Грегъри ЯзкоСъединените щати се присъединиха към направеното по-рано днес заключение на Русия, че ситуацията в авариралата ядрена централа в Япония е далеч по-мрачна от описваното от японските власти.


Към всички американци в района бе отправено предупреждение заради опасност от радиоактивно заразяване да напуснат префектурата или да не излизат навън в периметър от 80 км около АЕЦ "Даиичи" - много по-широк от 30-километровата зона, въведена от Токио.


В първото обширно изявление на висш служител на администрацията във Вашингтон по повод кризата край Фукушима председателят на Комисията за ядрено регулиране Грегъри Язко съобщи, че басейнът за отработено гориво до реактор №4 е в катастрофално състояние и е останал с нищожно или никакво количество охладителна течност.
На изслушвания, организирани едновременно от подкомисиите по енергетика и търговия на американския Конгрес, той обясни, че използваните горивни пръти, които се съхраняват там, трябва да са непрекъснато потопени, иначе се нагряват и започват да изпускат силна радиация.


"Смятаме, че радиацията е толкова силна, че вероятно пречи да се предприемат контрамерки около реакторите. За много кратко време работниците биха получили смъртоносни дози", каза Язко. Това означава, че е невъзможно аварийни екипи да коригират ситуацията не само около четвърти реактор, но и около останалите пет, допълва "Ню Йорк таймс".


Опитът да се гаси с вода, хвърляна от хеликоптери, засега е замразен, но в петък компанията-оператор ще направи втори опит.

© Associated Press

Опитът да се гаси с вода, хвърляна от хеликоптери, засега е замразен, но в петък компанията-оператор ще направи втори опит.


Контрамерките се състоят в оценяваното като отчаяна крайна мярка заливане на горивото с вода с помощта на противопожарни маркучи и оставяне на парата, образуваща се от нажежените пръти радиоактивна пара да се издигне в атмосферата. Досега този метод се прилагаше от останалите едва 100 работници, войници и пожарникари за предотвратяване на безконтролно топене и изхвърляне на много по-опасен радиацонен облак.


В сряда бе изоставен планът в басейна да се излива вода от хеликоптери, подобно на борбата с горски пожари. Една от причините е, че щеше да се наложи хеликоптерите да преминават през предизвикана от собствените им действия облак радиоактивна пара.


Думите на Язко навеждат на мисълта за сериозно разминаване между Вашингтон и Токио, след като американски служители заключиха, че японските предупреждения са недостатъчни и, умишлено или не, подценяват потенциалната заплаха, посочва "Ню Йорк таймс". Възможно е те също да не разкриват публично цялата истина, за да не предизвикат паника сред населението.


Американският министър на енергетиката Стивън Чу заяви на същите изслушвания, че смята, че в АЕЦ "Даиичи" да има частично топене на ядрото.


"Опитваме се да наблюдаваме много стриктно. Но чуваме противоречиви съобщения какво точно се случва в няколко застрашени реактора. Не искам да спекулирам какво се случва", допълни той. По думите му неговото ведостмство е изпратило в посолството в Токио 39 консултанти и почти 8 тона апаратура за следене на радиацията.


В четвъртък САЩ планират да пуснат в небето над централата безпилотен самолет, който да направи измервания и снимки.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (286)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Естествено е, че е по–мрачна картинката отколкото се представя. Но ако картинката е действително много мрачна и я представят толкова мрачна загиналите от паниката ще бъдат повече от тези, които евентуално радиацията ще покоси.

  Пък и надали някой знае баш точната картинка. Дори и със снимки от въздуха няма да се знае какво е под обвивката на реакторите.

  Все пак мисля, че времето работи в полза на по–умерените сценарии. Иначе имаше гласове, че всеки момент цялата центарала ще започне да бълва радиоактивни облаци. Засега изглежда точно това се отлага.

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на JediMonster
  JediMonster
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Токущо американците препоръчаха всичко живо на 50 мили от централата да се евакуира!!!! Това означава, че ситуацията е страшна!

  Силата ще ти даде свобода!
 4. 4 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Колкото и да е нежелан този сценарий, май е най-вероятен!!!

 5. 5 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#1] от "Гуано":

  да де, само се отлага...облака ще неневероятно голям и ще обикаля планетата месеци наред... 6 реактора и 2 басейна...

 6. 6 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ...все още няма технология за изграждане на толкова голям саркофаг...

 7. 7 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 767 Неутрално

  "Две неща са безгранични този свят - човешката простотия и вселената. За второто не съм сигурен."

  АА

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 8. 8 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ...това е огромна площ, която трябва да се засипе с бетон каран с кораби по морето невероятни количества плътен цимент...

 9. 9 Профил на branko666
  branko666
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Гадната американска политика от мухата-слон и обратно зависи как го виждате. Не мисля че това е истина. САЩ са долни манипулатори.

 10. 10 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ... и невероятни количества доброволци за да извиршат тази работа - работната смяна ще трае 1 час.

 11. 11 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#9] от "branko666":

  централата така и така е лквидирана завинаги...и неби могла да остане открита и безконтролна - радиацията там ще е вечно над допустимото.

 12. 12 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Това ще бъде Хеопсовата пирамида на 21 век - края на използването на ядрената енергия от хората

 13. 13 Профил на Рачко Пръдлето
  Рачко Пръдлето
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Е щом САЩ са казали

  В сердце немца много злобы, ее хватит на всех.
 14. 14
  ****

  Този коментар беше изтрит в 01:24 на 17/03/2011 от неговия автор.

 15. 15 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Трягедията е нечовешка(CNN преди 5 мин):

  "situation that is "very, very serious," he told CNN. He said the next solution may involve nuclear plant workers having to take heroic acts. Asked to be more specific, he said, "This is a situation where people may be called in to sacrifice their lives. ... It's very difficult for me to contemplate that but it's, it may have reached that point.""


  "Ситуацията е много, много сериозна. Той каза, че следващото решение може да включва акт на сможертва от страна на работниците в централата. Това е ситуация, в която хора може да бъдат привиквани, за да жертват живота си... Много ми е трудно да го осмисля, но май сме стигнали този момент."

  http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/03/16/japan.nuclear.reactors/index.html?hpt=T1

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 16. 16 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ...а на върха на тази мастаба, ше бъде забита японска камбана, която при всяко от последващите заметресения ще отброява ударите на зловещият си гонг - разбира се хора наоколо отдавна няма да има...но тя ще ехти в безкрая на пропадналите човешки надежди за справедливост и хармония...

 17. 17 Профил на Рачко Пръдлето
  Рачко Пръдлето
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Айде стига лъгали бе комунисти!!! В Япония няма радиация. Радиация има само в Русия!!! Де-мо-кра-ци-я, де-мо-кра-ци-я, де-мо-кра-ци-я!!!

  В сердце немца много злобы, ее хватит на всех.
 18. 18 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 768 Неутрално

  с изненада установявам колко много експерти има във форума на дневник. интересно защо не са мобилизирани в япония за да решт проблема??!

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 19. 19 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Япония плаща данъка който дължа хората на Природата, ТОВА Е ЦЕНАТА НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НИ КАТО БИО ВИД зареян в безкрайните дълбини на вселената но недостигнал нивата на развитие за да живее в хармония с НЕЯ.

  Парадокса е голям нацията, която има за религия - ДЗЕН БУДИЗМА - и която е корен на поведението и плаща затова защото е нарушила базисните си вярвания.

 20. 20 Профил на invent_mg
  invent_mg
  Рейтинг: 497 Разстроено

  Добре, аз имам следния въпрос. Тази цялата радиация ще отиде предимно в океана. Това означава, че всичко живо в този океан ще бъде облъчено. Как ще се отрази това на биосферата, а от там на всичко. Водните течения ще отведат водата, къде ли не, това значи, плажове, пристанища да са неизползваеми. Икономиката, туризма....АБЕ, ТОВА Е ПЪЛЕН АПОКАЛИПСИС !!!
  ... или като всеки лаик, говоря преувеличени неща ? ... не знам ? ...

 21. 21 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Купонът умря и вече не е смешно. Досега някак наивно всички се надявахме, че всичко ще отмине без сериозни щети и жертви. Не знам дали дори е възможно човек да се подготвя психически за това, което изглежда, че може да стане.

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 22. 22 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 605 Неутрално

  И все пак ми е любопитно янките що не са още там. Обикновенно, дори някой някъде само да пръдне и да не им хареса на тях - цъфват, а сега ги няма никакви. Или се чустват неподготвени в областа ли, що ли. А и все пак проблема си е наистина световен и ми се струва по леснорешим казус от воденето на война, т.е. резултата е по лесно предвидим или ще гръмне или всички ще си отдъхнат. И как има само 50 души там на площадката, разбирам че е рискова обстановка и някой може да каже, че евентуални допълнителни жертви биха били излишни, но едва ли япония няма сили за реагиране при подобни бездствия, чиято работа и задължения са да са на това мясти при такава ситуация.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 23. 23 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#20] от "invent_mg":

  Радиационният фон на планетата неминуемо ще се увеличи, а колко може да бъде той, това само времето ще покаже, ако е несъвместим с издържливоста на вида настъпват изменения с годините - пука и на Природата човешкият вид е много чуствителен и не е пригоден нито за екстремни температурни отклонения нито за силен радиационен фон след малки отклонения той загива а за природата това са никакви изменения - ТЯ и параметрите и се засягат при доста по едри катастрофични явления изменение на орбити и сблъсъци между небесни тела, това я променя, но и то е само преминаване от един вид в друг - все едно както от шеф на охранителна фирма изведнъж ставаш министър -председател...

 24. 24 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#22] от "merankol":

  ...работата там е само за доброволци...

 25. 25 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#23] от "renegat":

  сравнението за премиера беше добро за разлика от това с "майката природа"
  ЧОВЕК е уникален и е венец на творението.

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 26. 26 Профил на iivailo1
  iivailo1
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#23] от "renegat":

  да вземем предвид че планетата и околоните небесни тела имат някакъв защитен механизъм който по-скоро ги предпазва от сблъсък и подобни катаклизми наречи го физика,биология на космоса,свръх сила все тази но си е факт

 27. 27 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Земята е покрита със стотици ядрени централи само гибелта на десетина от тях, можеби и на по-малко може да доведе до края на човешкият вид, такаче началото е сложено, отдавна...часовникът се върти обратно...

 28. 28 Профил на iivailo1
  iivailo1
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#21] от "Fanetti Mazakura":

  спокооо макар че сме на едно от най-обърканите места на планетата да се благодарим на Бог или на който искате ,че обикновено ни се разминава последните години но едно за сметка на друго знаете :р

 29. 29 Профил на iivailo1
  iivailo1
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#27] от "renegat":

  не се надявай не става толкова лесно тази работа

 30. 30 Профил на franky
  franky
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#21] от "Fanetti Mazakura":

  Фанети ма... определено е новото лице на болшевизма. Колко жалко, че не се е родил по-рано, защото тогава Великата Октомврийска Социалистическа Революция щеше да настъпи още през 19-ти век, ако не и по-рано. А сега е само автоматичен интернет бот. Тъпо.

 31. 31 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#25] от "NO2ID":

  Борисов си прави майтап с АЕЦ "Белене"- все още мисли, че е луксозна кола, която неможем да си позволим, но много желаем да имаме...и се чудим как да си я доставим я със заем ,я някой богат чичо да ни я подари...

 32. 32 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#29] от "iivailo1":

  Изобщо не се надявам, но е факт! А има и луди мюсюлмански замисли, камикадзета, терористи,бомбаджии самолети ракети дал господ и симпатяги да ги карат бол...

 33. 33 Профил на kamkost
  kamkost
  Рейтинг: 544 Неутрално

  пародия

  ще се изпречи насреща ни Второ пришествие –
  не ще занемеем дори
  ще хукнем да търсим със ангели връзки –
  дано Бог ни някак вреди
  ще пеем осанна
  и после ще храчим
  рушвет за крилца ще дадем –
  за марка последна комфортна прочута
  и Библията ще продадем
  а после ще литнем нагоре щастливи
  (тоест които са се вредили)
  светците там долу остават да патят
  за осиротелите
  грехове

  kamkost
 34. 34 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#31] от "renegat":

  не виждам какво общо има бел ен или козлодуй с фукушима? освен , че са ядрени централи. в такъ случай да забранят всички аец и да минаваме на газ маз и оцет. поне ще има някакъв ефект в една бързо нарстваща група на населението известна като ром с лимон и манго със сламка.

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 35. 35 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#34] от "NO2ID":

  Всяка централа е потенциална ядрена бомба - това е. Другото е въпрос на време...ако не за нас то за бъдните поколения. ТЕХНОЛОГИИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ са на по ниско стъпало от технологиите на синтеза - не за друго а заради чуствителноста на човешкият био вид

 36. 36 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Има и едно друго нещо за изчерпването на ураниевите находища, които са за около 50 - 60 години още, горе долу колкото и на петрола. НО ЕНЕРГИЙНАТА КРИЗА Е ЗАПОчНАЛА ВЕчЕ.

 37. 37 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Всички централи ще се превърнат в паметници на вечна радиация, а новите източници и средствата за акомулиране ги няма още...

 38. 38 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#35] от "renegat":

  1. относно ядрената енергия:
  възможно е да сте прав. аз не съм специалист в тази област. но не можем да сравняваме централа в страна с много висока сеизмична активност в страни с много ниска. просто риска не е оправдан.
  2.човек според мен не е просто биовид. принизявате хората до животните , с което не мога да се съглася.

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 39. 39 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#38] от "NO2ID":

  ...ние сме разумни животни, но понякога не използваме целият си капацитет, затова защото имаме психика и чуства, затова понякога лъжем и си вярваме сами насебеси, ами и караме други подобни да ни вярват като ползваме широка гама от зависимости,историята на човешката култура показва това недвусмислено. А на България в частност също.

 40. 40 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ...проблемът е в умъртвяване на големи полезни зони около катастрофиралите АЕЦ, а не толкова до самата катастрофа колкото и големи да са загубите, както и лишаването на други системи на цивилизацията поради липса на електроенергия.

 41. 41 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Според това което се вижда от :
  http://www.ustream.tv/channel/nhk-world-tv
  номер 3 е чао!
  Дано не съм прав!
  И дано гнусния съветски интерес се провали с Белене!

 42. 42 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ...построените централи стават опасни след 30 - 40 години, затова ги затварят, но радиацията остава слаба но постоянна и при евентоално разрушаване някога по различни причини тя се появява на големи площи поради въздушни или водни течения...

 43. 43 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#39] от "renegat":

  според мен изестваме малко темата , но:
  1. "човек" адаптира "природата " ,а не тя него!,"човек" прави тунели през планини а не еволюира до супер-алпинист за да премине през алпите. "човек"не му порасва козина за да се оцелее в арктически студ , а си построява иглу или се екипира с техника , кочто го предпазва. на "човек" не му порастват хриле за да премине през вода. той прави кораби или строи мостове. разликата е огромна! примерите са безкрайно много. човека е творец! "майката природа"е просто фон !

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 44. 44 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Ресурсно енергийните липси ще ликвидират хората като вид, защото гравитацията трудно би могла да бъде преодоляна със съвремените времеви, ресурсни енергийни и технологични взаимосвързаности. Просто нещата ще се изчепят...ЕДНО ПО ЕДНО

 45. 45
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:04 на 18/03/2011 от неговия автор.

 46. 46 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#43] от "NO2ID":

  този разговор малко е изчерпанпоради баналноста му за мен енергиите трябва да се съхраняват и бъдещето е в акомулиращите технологии, а не в екстензивното разрастване на вредни такива, като карбоновите планетни натрупвания както и ураниевите изкопаеми и синтезиращи технологии

 47. 47 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#45] от "renegat":

  имах пред вид , че човек адаптира околния сват , а не той него

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 48. 48 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#46] от "renegat":

  акумулиране , а не акОмулиране

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 49. 49 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#47] от "NO2ID":

  това е само теоретично и пожелателно не е възможно един вид да властва над живата и нежива материя...

 50. 50
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:05 на 18/03/2011 от неговия автор.

 51. 51 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Неутрално


  Къде са тия, дето казваха, че нямало нищо общо с Чернобол?

  Прави сте- няма!

  Арнолд Гундерсен: Ядрената криза във Фукишима- Чернобил на стероиди!

  http://www.youtube.com/watch?v=R7JvuUwpq40&feature=channel_video_title

  http://en.wikipedia.org/wiki/Arnold_Gundersen

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 52. 52 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#50] от "renegat":

  1. добре е , че се замисляте.
  2. на човека е дадена власт да управлява света
  3.желая ви лека нощ

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 53. 53 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#52] от "NO2ID":

  от кого?....

 54. 54 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#53] от "renegat":

  27. И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.
  28. И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се, пълнете земята и обладайте я и господарувайте над морските риби (и над зверовете), над небесните птици (и над всякакъв добитък, над цялата земя) и над всякакви животни, които пълзят по земята.
  ---
  Битие

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 55. 55 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#54] от "NO2ID":

  съгласен съм с принципите, но подробностите не са дадени...изцяло.

 56. 56 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#51] от "Omnis Omnibus":

  ТОВА Е ВЕРНО, МНОГО ПО ОПАСНО Е ОТ чЕРНОБИЛ, ЗАщОТО СЕ ИЗХВЪРЛЯТ ОКСИДИРАЛИ МИКРО ДИСПЕРГИРАНИ РАДИАЦИОННИ чАСТИЦИ В АТМОСФЕРАТА ПОРАДИ ВОДОРОДНИТЕ ЕКСПЛОЗИИ ПРИ ОБЛИВАНЕТО С ВОДА КОЯТО СЕ РАЗЛАГА ОщЕ ПРЕДИ ДА Е ДОКОСНАЛА ПОВЪРХНОСТА НА РЕАКТОРА НА ВОДОРОД, КОИТО ЕКСПЛОАДИРА И КИСЛОРОД КОЙТО ПОДПОМАГА ГОРЕНЕТО И ПОСЛЕДВАщИТЕ ПОЖАРИ.

 57. 57 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ТОВА щЕ ДОВЕДЕ ДО НАТЪПКВАНЕТО НА САМОЛЕТНИТЕ КЛИМАТИчНИ СИСТЕМИ СЪС РАДИОАКТИВНИ ДИСПЕРСИИ И щЕ НАНЕСЕ ГОЛЕМИ ВРЕДИ НА ТРАНСПОРТНИТЕ ВРЪЗКИ НЕ САМО С ЯПОНИЯ, ЗАщОТО ОБЛАКА щЕ СЕ ПРИДВИЖИ ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ, НЕщО КАТО ВУЛКАНА КЕЦКАТУЛАКУАТЪЛ И НЕГОВОТО ИЗРИГВАНЕ... Да ни е честита АЕЦ "БЕЛЕНЕ"

 58. 58 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 454 Неутрално

  от 1 час въртят едни и същи 10-тина минути!!
  тези: http://www.ustream.tv/channel/nhk-world-tv
  доколкото разбрах са минали4 хеликоптера с по 7 тона вода , от които поне един не уцели!

 59. 59 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ... този катаклизъм не е трябвало да се полива с вода, но ако не се поливал е щял да избухне като чернобил - така или иначе комплекса трябва да се погребе, а технологично е доста трудоемко и времеемко, а за изпълнение още по-сложно...

 60. 60 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  това което вършат японците в момента е все едно да сипваш вода върху нажежен до бяло котлон - всеки знае какво става - самоче ТУК КОТЛОНА Е НАПРАВЕН ОТ РАДИАЦИОНЕН УРАН И ОКИСИ НА ПЛУТОНИЯ, ОщЕ ПО РАДИОАКТИВНА СУБСТАНЦИЯ ВСЯКО ИЗПАРЕНИЕ НОСИ В СЕБЕСИ МИКРО чАСТИЦИ

 61. 61 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#56] от "renegat":

  Тъй, де, ама защитниците на западната технология(+ демоКРАДИЯ, КАпиТАКЛИЗЪМ, неОБЕРАлизъм, демек- всичко ЗАПАДно) ни уверяваха ДНИ НАРЕД в противното !

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 62. 62
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:06 на 18/03/2011 от неговия автор.

 63. 63 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#61] от "Omnis Omnibus":

  ...стига си говорил щуротии, политизирането няма да мине...Японците нямат койзнае какъв избор. ИЗБОР ИМАМЕ НИЕ ЗА - АЕЦ "БЕЛЕНЕ"...

 64. 64 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#17] от "Рачко Пръдлето":

  Иронизираш , а фуражко?:?

  "....В Япония няма радиация. Радиация има само в Русия!!! Де-мо-кра-ци-я, де-мо-кра-ци-я, де-мо-кра-ци-я!!! "

  Не прави паралели с любимата си Раша и Япония, щото там при Мамашата ти, гръмна от кекави и калпави рушняци(дето искат да те правят и тебе "енергиен център", а в Япония се случи от НЕВИЖДАНО ДО СЕГА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ!
  Схващаш ли "малката" РАЗЛИКА?

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 65. 65 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#63] от "renegat":

  Не политизирам нищо- както вече казах, аз съм Аполитичен!
  Винаги съм бил критичен към ВСИЧКИ(ДА, и ОСОБЕНО към комунистите, преди 1989г.), за разлика от пребоядисаните.

  Но именно те, които също така си мислят(или слушат някакъв глас в глАвите си), че има голяма разлика между руският дизайн/технология и западния- точно те политизираха катастрофата, а сега се изпокриха.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 66. 66
  ****

  Този коментар беше изтрит в 04:34 на 17/03/2011 от неговия автор.

 67. 67 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#65] от "Omnis Omnibus":
  П.П. Казах ли ти-

  ЕТО ТИЯ СА(коментар [#64])!

  Идват...

  Не прави паралели с любимата си Раша и Япония, щото там при Мамашата ти, гръмна от кекави и калпави рушняци(дето искат да те правят и тебе "енергиен център"

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 68. 68
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:06 на 18/03/2011 от неговия автор.

 69. 69 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Японското правителство започнало да хвърля вода с 2 хеликоптера , явно все още не са възстановили подаването на ток. Освен това евкуират още 28 хиляди човека

  15.02.1989 - 07.02.2018
 70. 70 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#69] от "Karelson":

  Я СЛЕЗ НА ЛИНКА НА #51 и виж ползата от това поливане, не че имат голям избор, но все пак, вода много ам под ръка...

 71. 71 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#70] от "renegat":

  51 е личност , която дава линкове за сайтове от рода на антипропаганда , какевреитезавладяхасвета.ом и т.н. Безпредметно е да цъкам линковете му , ако ще и Истината да е записана в тях. А това което казах е информация от световните агенции

  15.02.1989 - 07.02.2018
 72. 72 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#71] от "Karelson":

  ....факти те са неопровержими, дано знаят какво вършат...

 73. 73 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Любопитно

  До коментар [#71] от "Karelson":
  "която дава линкове за сайтове от рода на антипропаганда , какевреитезавладяхасвета.м и т.н. Безпредметно е да цъкам линковете му , ако ще и Истината да е записана в тях."

  За тези, които се боят от ИСТИНАТА, и подминават ВСЕКИ сайт(информация), който е НАБЕДЕН, да е НЯКАКЪВ, предлагам следните мъдри слова казани преди 2400+ г.:

  „По- голямата част от хората са прекалено мързеливи, за да достигнат сами до истината; те се задоволяват с първото попаднало им авторитетно мнение.“ Тукидид

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 74. 74
  ****

  Този коментар беше изтрит в 05:32 на 17/03/2011 от неговия автор.

 75. 75 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#71] от "Karelson":

  Йоан 8:

  31. Тогава Иисус каза на повярвалите в Него юдеи: Ако стоите в словото Ми, наистина сте Мои ученици.

  32. И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

  Ела, чадо мое , покай се, и ще се спасиш от лапите на ционизма, който те води към гибел!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 76. 76 Профил на Воден дух
  Воден дух
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Къде са сега големите родни експерти, да ни замазват пак очите как никаква, ама абсолютно никаква опасност от радиация нямало...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 77. 77 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#76] от "Воден дух":

  Като се наспинкат, (може би?) ще дойдат...

  Такива, проспиват и Армагедона, ша знайш- имат сърца/души от Цирконий!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 78. 78 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 497 Гневно

  До коментар [#1]
  Паникаааааааа!
  Ти си стой кротко в къщи на топло до топящите се реактори.
  Аз предпочитам да ми се каже истината и реша сам кое е добро и разумно за мен-предпочитам да съм на студено! Но осведомен.
  Още един пример този път от Япония-не може и не бива да се вярва на държавата!
  За кой ли път!

 79. 79 Профил на kblxk
  kblxk
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#75] от "Omnis Omnibus":

  Здравей бе Куку. Как е борбата срещу демокрацията, САЩ и радиацията? Ти взе да намесваш и Библията в борбата да защитава Комунизма, а.
  Ако живееш в България няма защо да се хабиш - нито демокрация те застрашава, нито САЩ нито радиация ..... освен ако не си построите тази далавера Беляне. Тогава пак не е страшно САЩ или демокрацията да те засегне. Виж за радиация може би ще трябва да си помислиш. Препоръчвам ти да пиеш топикал Йод като останалите идиоти. Почни от днес още. Интересно ми е колко ще издържиш.

 80. 80 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1455 Весело

  До коментар [#73] от "Omnis Omnibus":

  Първо - ако намериш Истината , моля те кажи ми - ще си първият човек , който го е направил Освен това аз не се спирам на първото срещнато мнение. Подминавам относително ограничен брой хора , които са се доказали пред мене с линкването на глупости. И не мерси , не ща да излизам от лапите на неолиберализма и ционизма. Втях си ми е добре

  15.02.1989 - 07.02.2018
 81. 81 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#43] от "NO2ID":
  Що за глупости и дърдорене!
  Видя колко сме овладели природата!
  Сега си трай.

 82. 82 Профил на kblxk
  kblxk
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#78] от "bag":

  Прав си да не се вярва на държавата. Но за Япония има и друг проблем - страха им да не се изложат. Готови са да умрат но не и да се изложат. Последните два дни в САЩ сериозно започнаха да говорят по телевизията че "не казват цялата истина" Експерти от САЩ, Австралия и Франция са готови да помогнат но Японците трябва да поискат помощ. IAEA също трябва да са по-настоятелни.
  Ако продължават така ще си създадат голям проблем.

 83. 83 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Ако Япония е "духът на самурая", японският правителството трябва да направи "харакири".

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 84. 84 Профил на kblxk
  kblxk
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#83] от "Vili":

  Добро утро Вили! Браво, световния пролетариат се събра!
  В случая обаче трябва да се съглася с тебе - ако осерат тази авария правителството ще трябва да подаде оставка.
  днес Анедсън Купър от СНН каза, че на пресконференцията за аварията са говорили само глупусти и неща които никога няма да се толерират в САЩ. Освен това оставиха 50 нещастници да се борят с 4, 5 огромни аварии. Трябваше да вкарат повече хора и международни експерти преди два дена.

 85. 85 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#84] от "kblxk":
  ...подаде оставка...

  В съдебния процес и на бесилката.
  Те се крие истината 5 дни.
  Те не се евакуират децата от Токио.
  Те се страхуват да покажат некомпетентност.

  П.С.
  Англосаксонская "Демократия - это когда двадцать ослов постановляют считать одного из них конём".

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 86. 86 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#84] от "kblxk":
  Добро утро.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 87. 87 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#85] от "Vili":

  Както ообикновено нареди тонове глупости. Надявам се да е защото си снощенне знам как е в Русия , вероятно и при вас така но в белите държави , в това число и в България, във всеки квартал трябва да има поне по 4 гайгерови брояча. Тоест варианта - висока радиация и хората не знаят в Япония е невъзможен

  Бесилката и други подобни варварски варианти варианти си ги спести за русия

  и да - във всяко едно отношение демокрацията е несъвършенна и лоша , но по-добро не е измислено

  15.02.1989 - 07.02.2018
 88. 88 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#87] от "Karelson":
  Бесилката - е Западна изобретение за Саддам Хюсеин.
  Наличието на насрещно Гайгер не защитава от радиация.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 89. 89 Профил на kblxk
  kblxk
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#85] от "Vili":

  Вили, не се надявам да разбереш какво е това демокрация. Първо трябва да я видиш, после трябва да поживееш малко в демокрация. Трябва да се сблъскаш с истинските права и отговорности на хората които живеят в демокрация. Само тогава ще можеш да решиш какво е това животно демокрацията и има ли тя почва в Русия.
  Да се бесят хора ...е малко крайна мярка. В демокрациите закона е над всичко. Само Конституцията е над закона. И това е трудно за разбиране особено ако обичаш Батюшка Гасударь да ти казва какво да правиш. Вие нали имахте диктатура по времето на Чернобил - какво стана? Изкарахте хората на манифестация. Някой да осъдиха или обесиха?
  В Токио в момента има много хора с гайгерови броячи. Радиацията се е повишила 4 пъти. От 0.001 на 0.004 за 36 часа. Това все още не е опасно. Равнява се като да получиш за един месец радиацията която получаваш за една година.
  Това обаче не значи че нещата не могат да се влошат. нека дадем възможност на Японците да решат какво да правят. Да сме готови да помогнем.
  Но нали разбираш че от всички хора на планетата Руснаците най-малко имат право да критикуват сега. Нали разбираш защо?

 90. 90 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#64] от "Mickey":

  Мики-те и на земетръса от близо 9 степен по Рихтер ИЗДЪРЖАХА!!!!! Помля ги цунамито с 10 метрови високи вълни!!!!

 91. 91 Профил на yoda_master
  yoda_master
  Рейтинг: 313 Неутрално

  "Вы ужаснетесь, но среди пророчеств, приписываемых Ванге, есть то, которое относится к 2011 году. И оно гласит: «В результате выпадения радиоактивных осадков в Северном полушарии не останется ни животных, ни растительности»."

  http://kp.ru/daily/25652/816032/

 92. 92 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#88] от "Vili":
  Браво Вили, и от мен + за това, че прописа на български!!!Ама наистина "не боли", нали???

 93. 93 Профил на kblxk
  kblxk
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#88] от "Vili":

  Да те поздравя - пишеш на Български и то достатъчно добре! Браво!
  Садам, ако си спомням правилно, си го осъдиха и обесиха Иракчаните. Но ти по-добре знаеш ...имате опит от Унгария 56, Чехия 68 .... Афганистан 79 ....

 94. 94 Профил на kblxk
  kblxk
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#91] от "yoda_master":

  Йода, алооо Вили прописа на Български ти включи на руски ... какво става бе? Да не сме 16та република?

 95. 95 Профил на yoda_master
  yoda_master
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#87] от "Karelson":

  Старшинка, хайде остави фатмашките "премъдрости" за кашишката рота, а! И продължавай да очакваш да възстановят подаването на електричество от "Даиичи", тия дни може и да го пуснат... на коледа се случват чудеса, все пак... И си изпий йодните капки!

 96. 96 Профил на belenchanin
  belenchanin
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Голяма част от горните коментари са само бръщолевения.Идеята е че не трябва да се допусне строежа на АЕЦ БЕЛЕ НЕЕ.

 97. 97
  ****

  Този коментар беше изтрит в 07:37 на 17/03/2011 от неговия автор.

 98. 98 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#89] от "kblxk":
  ...най-малко имат право да критикуват сега...
  Кой взе "право"?

  Ние се справили се с нашите произшествие.
  Запад вместо помощи 25 лет подвергал Россию критике и насмешкам (хотя авария на Украине и персонал был Украинский).
  И Япония ще се справят. Аз не съм се смее над Японци. В навечерието на упоритата си работа.
  Пожелавам им успех.
  Но действията на правителството на Япония - са престъпни. Те построили 55 реактора в най-опасното място на планетата.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 99. 99 Профил на yoda_master
  yoda_master
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#94] от "kblxk":

  "Йода, алооо Вили прописа на Български ти включи на руски ... какво става бе? Да не сме 16та република?"

  Ако знаеше само колко ужасно звучи българският език на всички европейски народи! Ама си нямал възможност европейци да ти го кажат. Но аз съм имал, защото са ми били добри познати и съм ги предразполагал да бъдат искрени с мен в оценката и мнението си за нашия език.

 100. 100 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#7] от "Fanetti Mazakura":

  "Две неща са безгранични този свят - човешката простотия и вселената. За второто не съм сигурен." AA
  ---------------------------------------

  You belong in AA - I'll give you that

  Не свиря аз на балалайка, но и не карам таратайка.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK