Изтичащата в Тихия океан вода от АЕЦ "Фукушима" е с радиация 7.5 млн. пъти над норматаСъдържанието на радиоактивен йод във водата, която изтича в Тихия океан от претърпялата авария японска атомна електроцентрала "Фукушима 1", превишава разрешената норма 7.5 милиона пъти, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на компанията оператор ТЕПКО. Анализът на проби, взети на 2 април, отчита, че съдържанието на изотопа йод-131 във водата е 300 хиляди бекерела на кубичен сантиметър.


Към този момент изтичането на вода в океана от АЕЦ "Фукушима 1" продължава. Общо в океана ще бъде изпусната 11 500 тона радиоактивна вода. Тя е събрана от проблемния втори реактор, чието гориво се предполага, че е частично разтопено, както и от подземията на пети и шести реактор, макар че реакторите вече не работят.


Целта на операцията е в резервоара да се освободи място за вода с по-висока радиоактивност, която продължава да изтича от втори реактор.
"Не съществува опасност радиоактивната вода, излята в Тихия океан, да замърси Световния океан, а още по-малко да има негативни последици за Черно море и за България, заяви заместник-директорът по научно-изследователската дейност в Института по океанология при БАН Веселин Пейчев, цитиран от БТА. Според него, когато радиоактивната вода се смеси с водата в океана, концентрацията в радиоактивните изотопи много намалява, а повечето от тях имат кратък период за полуразпадане, или по-естествен начин се разпадат.

АЕЦ "Фукушима" 1

© Reuters

АЕЦ "Фукушима" 1


Пейчев е категоричен, че няма такъв водообмен, чрез който замърсените радиоактивни води от Тихия океан да преминат през Атлантическия океан, Средиземно и Мраморно море, за да достигнат до Черно море. "България е далече от Япония и няма активен водообмен между Черно море и Тихия океан", отбеляза той.


"Основните течения северно от Антарктика са насочени на запад и на север към Японско море, а не в обратна посока и затова радиоактивните води ще бъдат опасни само за крайбрежието на Япония - в непосредствена близост около атомната централа "Фукушима", смята ученият.


Веселин Пейчев каза, че с радиоактивно замърсяване по въздуха отново са застрашени най-близките райони около централата "Фукушима", или Японските острови.


На въпрос имало ли досега някъде подобно изпускане на радиоактивна вода в Световния океан, Веселин Пейчев каза, че е имало подобно изпускане на замърсени води и в Черно море по време на аварията в Чернобил. Тогава радиоактивни води от река Припят в Украйна са се влели в река Днепър, а оттам - в Черно море.


Ученият каза, че е имало две експедиции на Международната агенция за атомна енергия - през 1998 г. и през 2000 г., които са изследвали дънните седименти в Черно море за радиоактивност след чернобилската авария. "Беше установено, че има до известна степен повишаване на радиоактивния фон дори 12 години след аварията в Чернобил - на 2 километра дълбочина в дънните седименти в Черно море", заяви Пейчев.


Според него вече не би трябвало да има негативни последици от аварията в Чернобил върху водите в Черно море, защото са изминали много години и радиоактивните изотопи са се разпаднали.    


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 823 Гневно

  Радиоактивна, радиоактивна. Колко да е радиоактивна?

  Колко още милиарда литра радиоактивна вода трябва да се излеят в океана за да се откажем окончателно от това безумие АЕЦ?

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 2. 2 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Разстроено

  Не мога да разбера ЗАЩО няма плач във форума на Дневник срещу японците които ще заразят целият свят , или щом няма рев по Ройтерс и CNN ?!!! то нашите форумни"родолюбци" ще си траят !!?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1095 Весело

  "Първанов повтори своята идея за свикване на референдум за строителството на АЕЦ "Белене" едновременно с президентските и местните избори през есента. "Преди 1 година лансирах идеята заради колебанията на правителството, а сега и след събитията в Япония спорът е ожесточен и точно това налага народът да се произнесе", посочи президентът. По думите му има много проучвания, според които 80% от българите одобряват изграждането на централата."

  80% от българите са камикадзета! Дори и в Япония няма толкова!

  TAKE THE RED PILL!
 4. 4 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1489 Разстроено

  Е сега вече изтърваха коня....

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 5. 5 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 497 Разстроено

  Водораслите са сини, рибките лаят... водата - с привкус на метал...

 6. 6 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#2] от "USSR":
  Няма плач в "Дневник"! Няма и да има! Не се ли сещаш защо? "Тебе думам дъще, сещай се снахо!"

 7. 7 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Разбира се, че няма ДИРЕКТНА опасност(засега) за РъБъ, ако не смятаме яденето на океанска риба.

  Ами ИНДИРЕКТНАТА? Икономическата? Нарастването на цените на горивата/храните, каква опасност ще са за страната?

  Къде е Дянков, да направи един НЕОлиберастки АНАЛиз?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 8. 8 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Май няма да купувам риба в скоро време...

 9. 9 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1637 Разстроено

  Лошо. Дори да няма директен активен обмен между Тихия океан и Черно море живеем в един свързан Свят, така че случващото се при Фукушима несъмнени ще има влияние и в БГ и Европа...

  Неприятно е че един "учен" разказва басни "вече не би трябвало да има негативни последици от аварията в Чернобил върху водите в Черно море, защото са изминали много години и радиоактивните изотопи са се разпаднали". Явно не е запознат (или се прави на луд) с времето на ПОЛУ-разпад на много елементите които живуркат в един реактор, което е примерно 30 години за Цезий 137 или 24122 години за Плутоний 239.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 10. 10 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#8] от "johnny_cage":

  Ми недей, яж пасти

 11. 11 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Разстроено

  Изпуска се водата с краткоживущия йод, за да се освободи място за новата, обогатяваща се следствие неуправляемата реакция на повече и по-дългоживущи изотопи.
  За да се изгради саркофаг, и тя ще трябва да се изпусне.
  В края на краищата, ако не се полива реакторът с вода, което неминуемо ще стане, стопената маса в него ше прогори дъното на съоръжението и ще пропадне надолу. Дори и да не последва взрив- стопилката не позволява достигането на критична маса,разреждаплутония, три тона плутоний в земята означават последствия за милиони години.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 12. 12 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1366 Весело

  Сега като ядем риба и ще почнем да светим-така ще имаме икономия на ток .

 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#2] от "USSR": японците които ще заразят целият свят ...

  Чугуне с петолъчка... Пак го обърна на класова/идеологическа война, борбата бушува в подпокривното ти пространство явно непрекъснато...

  А място за идеология няма, радиацията поразява всички наред без разлика на раса и нация (освен ако едните не маршируват под дъжда на 1 Май 1986, а на другите тайно се раздават таблетки с йод и бутилирана вода). Ефектите от Фукушима ще се усетят в цял свят, едно такова голямо "лайно" несъмнено умирисва..

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Аз още в началото казах, че японците здраво са се осрали.

 15. 15 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Разстроено

  До коментар [#6] от "gibi":

  Ако хванат 2 -ма в Русия , че не са провеждали протестите си не където им е разрешено , то нашите форумни "америкашки" скрите зад "храстите" веднага наскачат на темата , а сега ги няма когато не 2 човека са засеганати , а навярно ще бъдат 2 милиарда , но при тяхтова е статистика , те си слагат черните очила за Русия и розовите за САЩ,Запада и Япония !!!!???

  Тъпаци ли са или идиоти !?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 16. 16 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 497 Любопитно

  До коментар [#10] от "niakoi_si":

  викаш друго си е прясна японска риба "Фукушима 1". Дават ти я с допълнителни екстри. Например, няма нужда от ток - ти ще си светиш сам, като крушка.

 17. 17 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#14] от "anonimen":

  направо се посраха и заляха света с лайната си...

 18. 18 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Разстроено

  До коментар [#13] от "B52":

  Правилно , но ти защо не се възмущаваш срещу японската безотговорност и разхайството или с тъп като печка без кюнци и пушиш само когато има нещо от Русия .
  Не ми се прави на правилен , много добре знам , що за развалена стока си и мирешеш само когато идва нещо от Русия , защо не ревеш и то с пълен глас срещу японците , че тази Фукашима 1 е трябвало да се затвори пред 6-7 години ....................!!!????

  Реви и то с пълен глас ТЪПАКО и то увеличи децибилите , а не се прави на цвете .

  Ти си !?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#15] от "USSR":

  само неразбрах, какво общо има САЩ в цялата работа ама карай... не е лесно да си чугун

 21. 21 Профил на Seaman
  Seaman
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Най-вероятно освобождават място за това:
  Плутоний – най-опасното вещество на света
  Дори една милионна част от грама е отровна за човека.
  Плътността му е 19,8 g/cm3, има температура на топене от 640°С и кипи при 3228°С.
  В реактор 3 горивото съдържа плутоний или плутониев окис така наречения - MOX.
  "Как се заразява човека?
  1. Дихателна система: само 27-милионни части от грама са достатъчни, за да предизвикат рак на белите дробове.
  2. Храносмилателна система: Ако плутоният проникне в организма чрез устата и стомаха, той попада в кръвообращението и се натрупва в черния дроб и костите. В резултат на това поразеният човек е застрашен от левкемия, рак на костите и черния дроб.
  3. Облъчване: Обикновено отделяните от плутония алфа-частици не проникват през външния слой на кожата. Много по-опасни са радиоактивното замърсяване с плутоний или неговите продукти от полуразпада." .....

 22. 22 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#19] от "blader":

  На 12 конгрес на партията на "америкашките "(проведен в едно кафе ) взеха решение да не ми опонират , та не се вълнувай за това !?
  Аз казвам , за тъпаците не повторям !

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 23. 23 Профил на raly27
  raly27
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#8] от "johnny_cage":

  То това с рибата да не се купува, колко време ще да е, май много

 24. 24 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Разстроено

  До коментар [#20] от "johnny_cage":

  Еми видимо на пръсти трябва да ти обясни , не е леко , но ще пробвам , Япония е съюзник на САЩ(централата е тяхна и след 40 години трябва да се затваря ) (построена е през 1974) , тъй че световните медии се контролират от САЩ и затова ням а такъв голям ПЛАЧ както имаше при Чернобил , защото там трябваше да свалят идеологическият противник , а тук НЕ !

  Надявам се да си ме разбарл най-накрая , ако НЕ , твой проблем , надявам се и да си разбрал вече какъв чугун си , бял или сив !??

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 25. 25 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Японската компания Тokyo Electric Power Co (TEPCO) ще изплати на всички фермери около АЕЦ-а по 20 милиона йени (около 1/2 милона лева ) .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Новината е ужасна, но както биха казали оптимистите всяко лошо нещо си има и своята добра страна.
  Току виж в следствие на аварията се появила някоя мутация, която да е по-успешна от тази на маймуните превърнали се в хора, строящи атомни електроцентрали!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Сега очаквам да се започне кампания да не се посещава нашето море защото е радиоактивно. Колко им трябва на простите хорица (преобладаващи) да се хванат.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 28. 28 Профил на dudo
  dudo
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Мисля да се напраскам със суши оригинал. Една лека радиоактивност ще ме зареди с енергия срещу пролетната умора. Плюс това, ако беше страшно, досега Китай да е проглушил, както и всички страни по Тихия океан. Те не са прости, а пък не вдигат шум. Русия също си мълчи.

  Дудо ви обича!
 29. 29 Профил на balada
  balada
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Каквото и да се случи, все "Няма опастност". било "в нормата" и т. н. Какво по-страшно от това с ясното съзнание да разпространяваш неконтролирано адрени отпадъци...явно за да се предприеме тази стъпка има нещо по-опасно....
  "Има нещо гнило в Дания"....в случая "Фокушима" и истината ще се разбере чак след години../..

 30. 30 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#2] от "USSR":

  ти правиш ли си труда да прочетеш статиите или минаваш само по заглавията и след това бързаш да изтропаш нещо нелепо във форума? не мислиш ли, че така губиш времето на всички, включително своето?

 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 953 Неутрално

  До коментар [#19] от "blader":

  УССР е прав в известна степен. Не трябва да се злорадства по темата, но и не може да оправдаваме японците с това, че подобно нещо се е случило в Чернобил - напротив, би следвало да се предполага, че Чернобил е трябвало да запали сигнална лампичка на всички, които се занимават с ядрена енергетика. Освен това не можем да сравняваме двете катастрофи преди тази да бъде окончателно овладяна.
  И освен това нека не забравяме, че не само българите, а и французите не са били предупредени за опасностите идващи от Чернобил. Просто максимата, че животът и здравето на хората са най-ценното нещо е просто прах в очите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Абе стига с това Черно море, да не сме тъпи, че да не познаваме геогравската карта. По-важното е да знаем какво се случва с тихия океан, флората и фауната! Представяте ли си колко риби и други морски видове са обречени, това е истинската катастрофа. Не съм си представял че 2011 година ще стана свидетел на нова тежка ядрена катастрофа с тези огромни последици за половин свят. И престанете с това черно моере. За другите също ни е грижа, да не сме станали най-големите егоисти!!!

 33. 33 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Любопитно

  До коментар [#25] от "USSR":

  "Японската компания Тokyo Electric Power Co (TEPCO) ще изплати на всички фермери около АЕЦ-а по 20 милиона йени (около 1/2 милона лева ) ."

  Когато я национализират ли? Щото това се говореш наскоро.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 34. 34 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#30] от "Боги":

  И на мен ми минава такава мисъл понякога !?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 35. 35 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#33] от "Omnis Omnibus":

  Компанията ще проведе предварителна оценка , а след това консултация с правителството за по бързо изплащане на сумата .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 36. 36 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1366 Весело

  "В края на краищата, ако не се полива реакторът с вода, което неминуемо ще стане, стопената маса в него ше прогори дъното на съоръжението и ще пропадне надолу"

  Стопената маса отдавна е прогорила дъното на поне две от съоръженията. Само дето още не са го обявили. Обявлението ще стане в близките месеци, след като държавата спаси едрите инвеститори в TEPCO.

  А проблемите с ядрената енергетика се крият от всички правителства по един и същи начин.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 37. 37 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Аз пък очаквам някой от гениалните инженери от Уестингхаус и Тошиба да обяснят какво са мислили, когато са проектирали централа на брега на океан и аварийни генератори под морското ниво.А сериозните хора не викат защото

 38. 38 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 605 Неутрално
 39. 39 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#30] от "Боги": не мислиш ли, че така губиш времето на всички, включително своето?

  Не му се "връзвай" на дрОгаря със сърпа и чука. Той толкоз може.
  Четенето, мисленето и анализирането на информация не е работа за всеки...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 40. 40 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Франция ще повтори сценария от 1979 на СССР и ще атакува двореца в Кот д Ивоар !?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 41. 41 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#37] от "starez":

  "Аз пък очаквам някой от гениалните инженери от Уестингхаус и Тошиба да обяснят какво са мислили, когато са проектирали централа на брега на океан и аварийни генератори под морското ниво."


  Обяснението ще се върти около:

  "Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ...." придружено с главоболие и отричане, че има радиация.

  In debt we trust
 42. 42 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 953 Неутрално

  До коментар [#36] от "jubal harshaw":
  Ако горивото е прогорило дъното на реакторите, то не виждам какво може да го спре да стигне до центъра на Земята. Така или иначе не може да се охлажда до безкрайност и в един моомент ще започне да разтапя скалите под себе си и тъй като няма нещо с по-високо относително тегло под него ще потъва надолу, като горещ пирон в масло.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 43. 43 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 647 Неутрално

  това си беше ясно от началото - японската корпорация изгуби седмици да се чуди дали ще загуби реакторите (което показва какви са "експертите" вместо да започне светкавично запечатване в саркофаг

 44. 44 Профил на gthewizard
  gthewizard
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Нищо не остана от тия океани, мръсотия, притиш петролиум, сега и японците завалиите, на къде върви света?

 45. 45 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#24] от "USSR":

  Всеки учил физика в 7. клас може да прочете колко е времето за разпад на радиоактивния йод, и ще разбере, че няма сериозен проблем предвид размерите на катастрофата - 9 по Рихтер + няколко по 7-8 по Рихтер + цунами наволя. Няма нищо общо със САЩ и прочее глупости.
  А колкото до Чернобил, онова си гръмна поради простотията на малоумните комунистически лидери и сервилните им учени, и зарази 1/4 от света, включително и България. Няма нищо общо между Чернобил и Фукушима.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 46. 46 Профил на kulan
  kulan
  Рейтинг: 986 Любопитно

  Фукушима е Чернобил умножен по 4, това са фактите...последиците ще са катастрофални, но няма да ни уведомят...спокойствието преди всичко, както и преди 25г....

  чюфютю-комуно-фашизо-демократичната паплач, обича да стриже овцестадото ! Подстрига ли се днес ?!! Беееееееееееееееегом ! Найс, а ?!
 47. 47 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Между другото цезий-137 (полуразпад 30 години) е "само" 1.1 милиона пъти над нормата.

  http://www3.nhk.or.jp/daily/english/05_27.html - на английски

  "Да, България"
 48. 48 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Абе тия имат ли право да изхвърлят радиоактивна вода в океана??? Това да не им е бащиния!!!

 49. 49 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  До коментар [#43] от "dun":

  ............вместо да започне светкавично запечатване в саркофаг.......

  А бе не съм спец по въпроса, ама това беше единствена реалност в Чернобил, понеже там взривът беше факт. Нямаше какво да се случва "отдолу".
  Тук, в Япония обаче взрив няма и ставащото е отдолу, така че не виждам ползата ако го бяха залели с бетон досега. Нямаше да имат достъп до охлаждане най-малкото.

  До коментар [#40] от "USSR":

  ??? Какаото какво общо има с Япония и статията?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3811 Неутрално

  До коментар [#2] от "USSR":
  Не знам за нашите, но вашите (разбирай руските) сигурно няма.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#24] от "USSR":

  Ясно! Американската телевизия, реактора от американски модел и това, че японците са съюзници на америанците говори... че САЩ отново са виновни за всичко!

  Бе не е лесно да си тъпо комуненце. Но не се безпокой - Запада трудно ще бие рушляците и комунистите по информационното затъмнение, като онова в Чернобил, когато оставиха хората да манифестират под ядрения дъжд и да се тъпчат с радиоактивни зеленчуци.

 52. 52 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Изтичащата в Тихия океан вода от АЕЦ "Фукушима" е с радиация 7.5 млн. пъти над нормата

  Това означава само едно!

  Не на американските ядрени реактори!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 53. 53 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  До коментар [#24] от "USSR":

  Бесней, колкото си искаш. Дано се набеснееш. Руска или каквато да е друга ядрена централа в земетръсна зона няма да се строи. Кой крал, крал. Дотук с езерото за шарани за 1 милиард: Белене капут.

  Но ти не се отчайвай, а си купи една нова Лада. Купи си също пералня Вятка и телевизор Радуга. Така руската техника ще е винаги до теб. Ежедневното общуване с руските боклуци със сигурност ще те вразуми и ще престанеш да ни занимаваш с простотиите си.

 54. 54 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  До коментар [#46] от "kulan":

  .............Фукушима е Чернобил умножен по 4, това са фактите.........

  Как точно го сметна? Би ли споделил.

  До коментар [#48] от "pavel1989":

  .............Абе тия имат ли право да изхвърлят радиоактивна вода в океана?.............

  И какво предлагаш, спешно да си изкопаят огромни дупки и там да си сипват водата? Или да я изстрелят в космоса незнайно с какво.  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 55. 55 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 823 Любопитно

  До коментар [#51] от "johnny_cage":

  А ти сигурен ли си, че казват най-важното за Фукушима?

  Да няма пак изспял се хърбел на щърбел

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 56. 56 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  До коментар [#51] от "johnny_cage":

  ...........Но не се безпокой - Запада трудно ще бие рушляците и комунистите по информационното затъмнение, като онова в Чернобил,............

  ТРУДНО? Невъзможно бих казал.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 57. 57 Профил на Борислава (be_free)
  Борислава (be_free)
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#54] от "Руслан 21":

  Тама са аварирали 4 реактора, а в Чернобил само един!

  Абсолютната свобода дава абсолютна власт, а власта покварява, а абсолютната власт абсолютно покварява!
 58. 58 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 378 Неутрално

  До коментар [#8] от "johnny_cage":

  Рибка ще се купува, ама само нашенска,черноморска Разказаха играта на целия свят тея некадърници.А уж били супер точни във всяко едно отношение.Колкото и стриктно да работят с природата немой се пребори.Нека им е за урок, че на всички...макар и с цената на много невинни жертви.Айде пак ракови заболявания, раждане на бебета с по 3-4 глави, фригидни и ялови жени...въобще потресаващи последици ще има.Айде чукайте минуси сега, некадърни фанатици.

  Да живее България и българският народ.
 59. 59 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Японците е повреди Тихия океан.
  Природата не се оплакват. Тя спокойно мутират.
  Световната възмущение започне през втората половина на май.
  По това време вятърът ще се промени и радиоактивно замърсяване ще отидат в Китай, Корея и Русия.
  Японците остават 1.5 месеца преди скандала.
  П.С.
  Надявам те се да успее премахване на бедствието.

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 60. 60 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#55] от "be_free":

  Не, не съм сигурен. И за разлика от вас комунетата, аз не се смея над чуждото нещастие. Аз съм човек с принципи и зачитам човешкия живот - нещо непонятно за севорноазиатските ширини. Само казвам, че японците няма да крият, както руснаците криха за Чернобил. Няма и да оставят хората им да манифестират под ядрен облак и дни наред да не знаят, че въобще има опастност от радиация.

 61. 61 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#54] от "Руслан 21":

  "И какво предлагаш, спешно да си изкопаят огромни дупки и там да си сипват водата? Или да я изстрелят в космоса незнайно с какво."


  Разбира се, че единственото справедливо решение би било да си я излеят из полетата и нивите. Или поне да я изсипят в Драгалевци в къщата на Командира.

  In debt we trust
 62. 62 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  До коментар [#57] от "be_free":

  "..Тама са аварирали 4 реактора, а в Чернобил само един!.."

  Да, ама и четирите са си на място в Япония, а съветският ни се изсипа над главите: 190 тона високо радиоактивно ураново гориво.

 63. 63 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#54] от "Руслан 21":
  Да я правят квото щат - ама на тяхната си територия. Тоя окен е на всички а не на идиотите от ТЕПКО.

 64. 64 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#45] от "motochristo":

  Блажени са вярващи !

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 65. 65 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#49] от "Руслан 21":

  Малко инфо мисля че няма да ти навреди , а и сценария се повтаря след 32 години !?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 66. 66 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  До коментар [#57] от "be_free":

  И през ум не ми мина, че правиш толкова глупава сметка.
  Само да ти припомня - реакторът в Чернобил гръмна и зарази половин Европа. Информационното затъмнение вече го обсъдихме.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 67 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  До коментар [#60] от "johnny_cage":

  "...както руснаците криха за Чернобил.."

  А бе остави ги алкашите. Нашите московски подлоги оставиха населението на произвола на съдбата. Ама нали българо-руската за тях е по-важна.

 68. 68 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  До коментар [#63] от "pavel1989":

  Океана е на всички, да. Все пак какво да правят в момента? Просто нямат друг правилен ход. Ако наистина става въпрос само за йода наистина не е проблем. Разпадът му е една седмица и няма да повлияе на океана, но ако има и цезий става вече по-страшно, но пък има шанс да се утаи на дъното на окена и то в близост до бреговете, тоест няма да навреди на океана като цяло.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 69. 69 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Разстроено

  До коментар [#51] от "johnny_cage":

  Момче , откъде ти се появи тази гениална идея , че аз съм за Белене !?

  Телевизора ти и пералнята ти дали са американски !?

  Всичко е почти разпределено по света , кой с какво да се "занимава" , както и в една държава !? а пазарна икономиката е като таквиз като теб !??

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 953 Неутрално

  До коментар [#56] от "Руслан 21":

  Няма нищо невъзможно! Още повече, че информационното затъмнение във Франция е било същото, като в България.
  В България е било на политическа основа - да не изложим големия брат, а във франция е било на икономическа основа - да не създадем грижи на ядрената си енергетика.
  Ако не знаете Франция е с най-много ядрени реактори в Европа.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 72. 72 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#67] от "gianni":

  "Ама нали българо-руската за тях е по-важна."

  българо-руската е неразрушима... То затова и България стигна до тук де... където е стъпил болшевик, нищо не расте. Пример - Източна Германия и до днес е с години по-назад от Западна. КомунизЪма не прощава.

 73. 73 Профил на silverhead
  silverhead
  Рейтинг: 447 Неутрално
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 163 Весело

  Най ме "кефят" коментарите на някои от така наречените десни, че тази радиация не е опасна за хората- във водата говоря; още малко и ще я изкарат направо полезна за нас, че и жизненно- необходима както слънцето и водата

  Вашта мама седерастка
 76. 76 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Руснаците преди повече от 20 лета за 3 дни направиха невъзможни неща . Японците уж много напред във всяко отношение пук ОТРОВИХА ЦЕЛИЯТ СВЯТ. браво самураи евала

  Вашта мама седерастка
 77. 77 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#69] от "USSR":

  малко несвързано пишеш.. Викам да не си попрекалил със самогона от рано...

 78. 78 Профил на ...
  ...
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Японците за тях са си прави - има мощни морските течения те са са към САЩ и Гълфстрим после ...

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/KuroshioOyashio.jpg

 79. 79 Профил на Limp Bizkit
  Limp Bizkit
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#75] от "бат Здравко":

  Никой не изкарва радиацията полезна... Къде го видя това? Или и ти от рано си започнал със столичная...

 80. 80 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Японските специалисти още не са открили мястото, откъдето в морето изтича радиоактивната вода от АЕЦ "Фукушима-1", информира ИТАР-ТАСС. В отчаянието си инженерите от компанията оператор ТЕПКО използваха всички възможни средства за спиране на теча, посочва Ройтерс.

  РЕЗИЛ-РЕЗИЛ

  Вашта мама седерастка
 81. 81 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#78] от "...":

  В Хавай ще се появи нов вид акула с ръце, крака и рога, която ще замести на трапезата традиционното месо от клонирани животни.

  In debt we trust
 82. 82 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 163 Любопитно

  Гледайте руската телевизия! Там атомните експерти от 2-3 седмици само недоумяват как може да изтича само радиоактивен Йод от централата. Според руснаците японците лъжат и е много вероятно изтичането на огромно количество цезий и плутоний...

  Вашта мама седерастка
 83. 83 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  До коментар [#76] от "бат Здравко":

  .............Руснаците преди повече от 20 лета за 3 дни направиха невъзможни неща............

  Не за 3 дни, само за един час успяха да гръмнат ЗДРАВА атомна централа.
  В Япония имаше невиждано земетресение + огромно цунами. Два фактора от които само единият би бил пагубен за ссср/Русия, ако така ще мерим нещата.

  п.п. Сега видях подписа ти. Махни го или те докладвам за него. Против правилата е.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 84. 84 Профил на ...
  ...
  Рейтинг: 116 Неутрално

  fanetti_ma
  В Хавай ще се появи нов вид акула с ръце, крака и рога,
  ----------------------
  Е, тия и от това пари ще направят, не ги мисли - я някакви атракции, или кой знае каква друга дивотия, американците ще се редат на яки опашки,

 85. 85 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#82] от "бат Здравко":

  "Според руснаците японците лъжат и е много вероятно изтичането на огромно количество цезий и плутоний... "


  Демократичната лъжа няма нищо общо с руската лъжа. Демократичната е полезна и свободна лъжа, защото хората там вземат високи заплати

  In debt we trust
 86. 86 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 163 Весело

  До коментар [#83] от "Руслан 21":

  Дреме ми че ще доносничиш срещу мен другарю


  Вашта мама седерастка
 87. 87 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 163 Весело

  До коментар [#83] от "Руслан 21":

  Докладваи да си припомниш младините другарю седераст

  Вашта мама седерастка
 88. 88 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Бе колкото и седеругите да отклоняват въпроса към Чернобил Хирошима Адам и Ева факт е че японците тотално се осраха и продължават да не знаят кво правят. Цял месец тия от ТЕПКО вместо да решават проблема го задълбочават!!! А японското правителство е оставило май всичко в ръцете на тая частна компания дет и преди е имала яки политически връзки щом е давала фалшиви данни за централата и е оставена да си работи. Това че някоя русланка е строшила клавиша да натиста ! на изтрития вече постинг 74 на фанети не означава че коментара на пича не е по темата. Абсолютно по темата си беше!!!

 89. 89 Профил на poblizo.com
  poblizo.com
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#82] от "бат Здравко":

  Не изтича само йод, много ясно.

  "Monday's sample also contained 1.1 million times the legal limit of cesium 137, which has a half life of 30 years."

  Пробите от Понеделник съдържат 1.1 милиона пъти по-голямо количество цезий 137(период на полуразпад 30 г.) от допустимото.

 90. 90 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 716 Разстроено

  Изтичащата вода в океана ,ако не сте разбрали ,не е тази от резервоарите.А тя е много по-радиоактивна от тази в резервоарите,защото е водата с която поливат реакторите и някои от тях са с пукнатини,демек,водата си мие горивото и си отива в океана.И още не са разбрали нито откъде ,нито от кой реактор.Затова и преди да пуснат "резервоарната "вода в океана,заливчетата до Фукушима едно са пълни с радиоктивна чорба.А тя ще се увеличава,защото водните оръдия работят с пълна сила.И тоя който смята ,че тези помпи досега са изхвърлили "само" 11хиляди кубика/тона вода,дълбоко се лъже.Че една обикновена "Марица" да вземете - за десет дена непрекъсната работа цял язовир ще пресуши.

 91. 91 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#77] от "johnny_cage":

  Стилът ми е такав !? кой разбрал , добре !?
  А пък кой не разбрал , да се доучи !?

  А по темата :

  Тази вода която изтича в Океана има не само йод -131 , това не е толкова страшно , но че има в тази вода и полонии и плотонии , Е ТОВА Е СТРАШНОТО !!....................!!!!

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 92. 92 Профил на gthewizard
  gthewizard
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Абе що ми се струва,че тия не правят каквото трябва и всичко възможно?... Уж беха най-напреднали, една атомна централа не могат да спрат, много любопитно става

 93. 93 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 716 Весело

  До коментар [#90] от "cobanmaala":Сега някой да не вземе да ми доказва ,че един метър3 морска вода не е равен на един тон.Това го използвах за да е ясно на хората какъв е горе-долу обемът на водата в басейните.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2294 Весело

  До коментар [#93] от "cobanmaala":

  Можеш да си сигурен, че много народ не е наясно колко ТЕЖИ водата измерено в литри/тонове.
  Питай Павчо и ще видиш след колко време ще получиш отговор.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Най-покъртителното в случая е, че според експертите овладяването на кризата може да отнеме години. Не знам и дали заливане с бетон би помогнало(явно още никой не знае със сигурност)

  In debt we trust
 99. 99 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#97] от "pavel1989":

  "Тоя не може да живее без да пише доноси и да създава интриги."

  Верно е. Това са приомите на бившите доносници на ДС, сегашни сини братовчеди - демократи.

  In debt we trust
 100. 100 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4245 Любопитно

  До коментар [#48] от "pavel1989":

  Не стига, че ще я изхвърлят в океана, ами имат и наглоста да лъжат, че тази радиоактивната вода (която досега се е събирала) била безвредна за човека и водните екосистеми! Егати лъжците били тия японци...!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK