Русия: НАТО нарушава резолюцията за Либия

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  А вас това какво ви бОли!!!!!!

 2. 2 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#1] от "Вели":

  2 млрд. договори за оръжия имат руснаците с Кадафи..

 3. 3 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Бунтовете в Арабския свят - ислямският фундаментализъм вече е история.Протестите показват няколко ключови промени, сред които е отсъствието на обвинения към Запада и Израел.

  Дойче веле
  От Тунис до Триполи: бурята на арабските протести не само свали държавни ръководители, но сложи и край на религиозния фундаментализъм, пише алжирският писател Тахар Бен Желун в анализ, публикуван в германския "Ди Цайт".

  Никой не можа да предвиди протеста на арабските народи. Нито тайните служби, нито политическите наблюдатели, нито учените или пък журналистите. Искрата бе запалена на 17 декември 2010 в малък град в Тунис, когато търговецът на плодове Мохамед Буазизи се самозапали пред кметството.

  Всъщност самозапалването е чуждо на арабските култури и традиции и в никакъв случай не е част от исляма. Самоубийството е забранено, защото се смята за незачитане на Божията воля. Самоубийците нямат право на религиозно погребение. Това важи и за терористите. Причините за самоубийството нямат значение, то е забранено във всички случаи. Други мюсюлмани от Близкия изток последваха примера на Мохамед Буазизи.

  Ислямисткият дискурс вече не функционира

  Първото поражение за ислямизма се изразява в своеобразното непослушание спрямо Аллах. Стотици хиляди хора излязоха на улицата и протестираха срещу корумпираните диктаторски режими, без нито веднъж да се позоват на исляма или Аллах.

  Това показва, че ислямисткият дискурс вече не функционира. Беше ясно, че демонстрантите в Тунис не се бунтуват в името на ислямските ценности. Разделението между религия и държава в Тунис беше наложено от бившия президент Хабиб Бургиба.

  За пръв път арабски демонстранти не се обявиха срещу Запада или Израел. Особеното в арабската пролет се крие в това, че е спонтанна и се стреми към модернизирането на обществото, стреми се към зачитането на личността, настоява на гражданина да не се гледа като на слуга. Никоя политическа партия не е настоявала преди това за подобно нещо.

  Най-забележително обаче е отсъствието на ислямистите по време на египетските демонстрации. Още от създаването на "Мюсюлмански братя" Египет беше люлката на ислямизма. Въпреки това през февруари тази година, с оттеглянето на Мубарак от власт, Египет беше "освободен" без участието на ислямистите.

  Лозунгите на демонстрантите се отнасяха до ценности като демокрация, достойнство, справедливост и борба срещу корупцията. Хората не искаха само хляб, а зачитане на основните норми. Усети се онзи нов, устремен към свобода дух, който доведе бунта и в други авторитарни държави като Сирия и Йемен.

  Ислямизмът не усети вятъра на промяната

  Ислямисткият дискурс от своя страна настояваше отдавна за "морална хигиена" за държавните системи и в името на тази хигиена жертва индивида в полза на клана или на религиозната общност. Ислямизмът не забелязваше развитието на народа, той не подозираше тихо зараждащия се вятър на свободата, чиято сила дори повечето протестиращи усетиха едва в последната минута.

  Това е новото. Не за пръв път египтяните излязоха на улицата. Не за пръв път полицията упражни брутално насилие върху демонстрантите. Не за пръв път млади хора биваха арестувани, измъчвани и убивани. За пръв път обаче гневът на демонстрантите беше радикален, дълбок и необратим.

  Активисти на "Мюсюлмански братя" се опитаха да повлияят на бунта, но не успяха и станаха по-дискретни в поведението си. Тяхната ненамеса в динамиката на египетската революция има важни последици за политическия ландшафт в страната. След оттеглянето на Мубарак и поемането на властта от армията ислямистите станаха просто само част от многото политически партии. Техният фанатизъм беше притъпен.

  Защо обаче ислямистите изтърваха влака на арабската пролет? "Мюсюлмански братя" отдавна изживява вътрешна криза. Младото поколение не се разбира със старата генерация. Когато започнаха протестите тази криза излезе наяве.

  Братята бяха маргинализирани и никой не слушаше тяхното опяване. Това обаче не означава, че ислямисткото движение се разпада. То ще си намери място в демократичната система. Преди оттеглянето на Мубарак се предполагаше, че при свободни избори ислямистите биха получили около 20% от гласовете. Днес обаче процентът изглежда доста по-малък.

  Кадафи не успя да заблуди Запада

  При младите либийци, които се противопоставят на Кадафи, ислямисткият дискурс е почти изчезнал. И в Бенгази протестите води новото поколение. Повечето активисти са на по-малко от 30 години. Едни току-що са се върнали от Европа, други - от САЩ, където са следвали или работили.

  Те въведоха нови методи за борба, между които са Фейсбук и Туитър. Идеите на Кадафи не ги впечатляват. Те изгориха "Зелената книга", сборник с егоцентрични мисли.

  В началото Кадафи се опита да пробуди страха от тероризма, като каза, че бунтовниците са ислямисти, хора на „Ал Кайда“. По този начин той искаше да изпрати към Запада посланието, че ако помогне на бунтовниците, ще подкрепи „Ал Кайда“.

  Кадафи обаче не успя да подведе западните страни. Международната общност не можеше да остави слабо въоръженото цивилно население в ръцете на диктатора.

  Дълго време западният свят си мислеше, че е по-добре да си има работа с диктатор, отколкото с ислямисти. Европейците си затваряха очите, подкрепяха режимите и сключваха сделки с тях. Така ислямизмът придоби тежест, която не отговаряше на реалността.

  Вярно, че „Ал Кайда“ се установява в Северна Африка, взема заложници и оказва натиск над държавите. Но днес вече никой не вярва, че „Ал Кайда“ е истинското лице на исляма.

  (Дойче веле)

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 4. 4 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 753 Весело

  До коментар [#3] от "Okoto":

  За сетен път се убеждавам, че в "Дойче веле" са пълни ахмаци. И един слугинаж като хората не им иде отръки.

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 5. 5 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  НАТО: Говори си , говори си , не ни пречиш. Все едно мнението на Русия по нещо е от някакво значение

  15.02.1989 - 07.02.2018
 6. 6 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  А Русия въз основа на каква ООН-резолюция нахлу в Грузия...?

 7. 7 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#6] от "marsena":

  Въз основа на огъня от град - системите на вратовръзкоядеца

 8. 8 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#7] от "Сгугню":

  А това съизмеримо ли е с жертвите от ракетите над жилищните квартали на Мисрата...?

 9. 9 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#6] от "marsena":

  Нищо общо няма случаят. Не нагазвай в тази тема, че не е изгодна за нас.
  жокер - глупак, ядящ вратовръзки.

  Русия за пореден път се държи като жена дето взема пари секс.

  .........която разрешава само използването на сила за защита на цивилното население, предаде "Ройтрес"...........

  Лавров как ли го тълкува това. По сталински - просто статистика, или по съветски, а то пък пак същото беше.
  Кретенията в кремъл взема невиждани размери.

  Лавров предлага диалога. На какъв ли "диалог" бяха закачили ракетката дето утрепа оня от аерогарата? Не че съм против де. Просто мразя сАветското лицемерие.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 10. 10 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#9] от "Руслан 21":

  Случаите са аналогични, Руслане, освен в две неща :
  1. жертвите на Саако са в пъти по-малко! отколкото на Кадафито.
  2. НАТО ИМА резолюция на ООН, Русия нахлу БЕЗ да има такава-т.е. абсолютно незаконно.

 11. 11 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  Абе наистина не разбирам какво ги мислите алкашите. Говорят си глупости , ама те винаги си говорят , акълът им не стига за повече. Факт е ,че те гласуваха въздържали се. За да са го направили има 2 причини.

  1) Били са толкова тъпи ,че не са знаели какво ще последва.
  2) Знаели са какво ще последва но нямат сили за нищо друго освен за да се правят на клоуни пред ЕС. И за това а решили да си кютят пред по-големия батко за да не го отнесат ,а после да говорят , което не ни пречи

  Аз лично залагам на 2. Отказвам да приема ,че руснаците са толкова тъпи , все пак са бяла раса

  15.02.1989 - 07.02.2018
 12. 12 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#8] от "marsena":

  Много "умно". Не те интересува защото за себе си си решила кой е виновен. За да се спази истината :
  1. в началото на 90те грузинците (както и молдовците) решиха да спретнат една патриотична войничка и да наритат абхазците. За тяхно нещастие не се получи никак добре.
  След като направиха революция и смениха националиста Гамсахурдия с лисицата Шеварнадзе, не намериха нищо по-умно освен да направят същото. За тяхно голямо неудоволствие със същия успех. Та се наложи Русия да ги разтървава. Спасявайки (съвсем буквално!) живота на Шеварнадзе и въвеждайки миротворци, които да разделят воюващите страни с международен мандат, като на това и ГРУЗИЯ СЕ Е СЪГЛАСИЛА! Т.е. напълно в съгласие със всякакви международни норми. И кулминацията на това действо настъпи след като новия фюрер Саакашвили, дошъл в най-добрите традиции на демокрацията с революция (2 или 3-та в Грузия за период от 20г!?!) реши да направи ракетен удар по спящия град, като междувремено избие и миротворците. Много хитро, особено по време на олимиада! За негово най-голямо съжаление това всъщност приключи конфликта, не в полза на Грузия и сега имаме още една черноморска държава - Абхазия. Да им е честито на грузинците - за зло куче, зла тояга.

 13. 13 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#11] от "Karelson":

  Обясни ми ти пък, какъв изобщо го дирят западните страми в Либия ? Логично обаче. Ако кажеш нефт и интереси - съм те разбрал, ако не, то защо не се намесват в Кот д'Ивуар, -там преполагам си чувал закво става въпрос

 14. 14 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#10] от "marsena":

  Их, принужадаваш ме да пиша неща, които точно сега не искам.
  Грузинците нападнаха и убиха руски войници ПЪРВИ. Това става недалеч от руско-грузинската граница. Какво трябваше да се случи?
  Точно това, което се случи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 15. 15 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#13] от "Сгугню":

  Стара информация? Какаото е наред вече бе. Не знаеше ли?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 16. 16 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#13] от "Сгугню":

  е как досега тяхните компании получаваха от 20% до 50% от добива на нефт, след Кадафи евентуално това ще се промени съответно на 90-95%, и Либия ще е вечно длъжна разбира се... и вече нашите съграждани надали ще бягат от родната провинция там да изкарат някой долар.

 17. 17 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#11] от "Karelson":

  Е как, няма смисъл да се слушат думите на човек правещ политиката на най-голямата държава на планетата. Друго си е да послушаме наш Ганьо с европейски флаг.
  Интересно всичките ли десни уважават чуждото мнение само и единствено когато, то съвпада с собственото им ? (Въпроса е риторичен)

 18. 18 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1546 Весело

  До коментар [#13] от "Сгугню":

  Бившият президент на Бряг на Слоновата Кост беше свален от мисия на ЕС , а конкретния успех беше дело на французи. Сядай , двойка. По същата причина сме и в Либия. А сега аз ще съм благодарен , след като те ограмотих , да ми кажеш ЕС що диреше в Брега на слоновата кост ? Нали там няма петрол

  15.02.1989 - 07.02.2018
 19. 19 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#14] от "Руслан 21":

  ". Какво трябваше да се случи?"

  Трябваше да искат мандат от ООН.

 20. 20 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#18] от "Karelson":

  *военна мисия на ЕС

  15.02.1989 - 07.02.2018
 21. 21 Профил на V.V.Putin
  V.V.Putin
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#20] от "Karelson":

  на ООН.

 22. 22 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#10] от "marsena":

  "жертвите на Саако са в пъти по-малко! отколкото на Кадафито. "

  От един мъртъв бунтовник много бързо става цивилна жертва, трябва само оръжието да се отстрани.
  И освен това „така“ по лесно се брои.

 23. 23 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#19] от "marsena":

  Ако мексиканци нападнат /хипотетично/ американски пост и убият всичките да кажем 15 войници смяташ ли, че САЩ ще чака резолюция от ООН?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 24. 24 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#22] от "true":

  Е какво, искаш да кажеш, че ежедневно в Либия няма "достатъчно" убити цивилни ли? Купи се телевизор или иди до комшиите. Много ТВ-та са там вече.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 25. 25 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#23] от "Руслан 21":

  Не е същото. Саако не е стъпвал на руска територия.

 26. 26 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#21] от "ak74":

  Всъщност на ЕС.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#25] от "marsena":

  Спорим излишно. Вратовръзкаджията нападна руско поделение. И на луната да беше пак това щеше да се случи с Грузия. Няма друг вариант. Големите държави имат някакъв имидж най-малкото и никоя от тях няма да чака резолюция на ООН за това.

  п.п. Ако се запознаем след време ми кажи, че си ти да не взема да ти предложа брак, че има да спорим ден и нощ. Не че нещо, ама деца и трябват на тази държава, а ние няма да свършим нищо от излишни спорове.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 28. 28 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#27] от "Руслан 21":

  Тогава рашата що рИве, че се нарушавала резолюцията...?

 29. 29 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#28] от "marsena":

  Ей, дойдохме си на думата. Ами ще реве, нали не е в играта. Е, малко пресилено реве, защото има въздушни сили от ДВЕ арабски държави там, а важните арабски страни СЪЩО са за махането на кадафи по какъвто и да било начин.
  Всъщност за мене е загадка защо не го утрепаха досега със "заблудена" ракетка. Дечицата му "милите" веднага ще се разбягат из "братски" страни с милиардите и въпросът ще приключи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 30. 30 Профил на Ioann
  Ioann
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Отмадурираха ме мадураторите 10 дни арест.

  Българино, знай своя род и език. (Паисий).
 31. 31 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Цените на петрола започнаха да падат и Русия се сети да пледира за законност и стриктно изпълнение на резолюцията.
  Най- ще ми е интересно ,ако и Китай се намеси..
  Отделно ,че Франция и Италия се настъпват по емигрантския мазол ....

 32. 32 Профил на Ioann
  Ioann
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#3] от "Okoto":

  В ЦРУ -знаят какво ще стане и силните на деня знаят.

  Българино, знай своя род и език. (Паисий).
 33. 33 Профил на Ioann
  Ioann
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#31] от "Irina":

  Ми по план тряба да се избиват, но нещо пъргави са.

  Българино, знай своя род и език. (Паисий).
 34. 34 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#30] от "Ioann":

  Съболезнования, аватара ти е убийствен, в тон с опандизването.

  До коментар [#31] от "Irina":

  Китай има пълното право да си ........ трае. Няма думата, както и Русия де.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 35. 35 Профил на Ioann
  Ioann
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#34] от "Руслан 21":

  Респект,.. Нищо страшно малко на Български ще попишем.

  Българино, знай своя род и език. (Паисий).
 36. 36 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#19] от "marsena":А каъв мандат имаше за нахлуването на НАТО в Косово?

 37. 37 Профил на Ioann
  Ioann
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#36] от "kolokot":

  Мандатът бе следният '' Разделяй и властвай,... Европа да го д@ха, Международните правни норми и обичаи да го д@хат, народът естественно да го д@ха, и най накрая- каквото си искаме това правим щото сме копелета''!!!

  Българино, знай своя род и език. (Паисий).
 38. 38 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ioann":

  Обаче супата Косово остана при нас и сърбите. Добре, че навремето Костов не допусна 200 000 албанци да дойдат в България.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на Цицерон
  Цицерон
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#36] от "kolokot":

  "До коментар [#19] от "marsena":А каъв мандат имаше за нахлуването на НАТО в Косово? "

  А САЩ какъв мандат имаха за нахлуването в Ирак?!

 40. 40 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#34] от "Руслан 21":

  Не се заблуждавай. Китай и Русия ,ако решат да вземат думата,едва ли някой ще може да ги спре.

 41. 41 Профил на Ioann
  Ioann
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#38] от "Руслан 21":
  Май по-добре да били дошли поработят от братята ''ромале'', предприемчиви са, и по мутрата бият на тези, които не по темата се изясняват, а и биха ни дигнали малко демографическия показател.

  Българино, знай своя род и език. (Паисий).
 42. 42 Профил на Ioann
  Ioann
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#40] от "Irina":

  Те си я казаха вече, сеира предстои още да се види.

  Българино, знай своя род и език. (Паисий).
 43. 43 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално


  НАТО не беше ли "отбранителен" съюз, създаден за колективна "самоотбрана" ?

 44. 44 Профил на Ioann
  Ioann
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#43] от "true":

  Онанителен на за американците, когато им скимне нещо да направят.

  Българино, знай своя род и език. (Паисий).
 45. 45 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#40] от "Irina":

  Не могат Иринка, за това се иска не само дупе, ами и военен потенциал, какъвто и двете събрани заедно нямат. Да не говорим за състоянието на руската армия. Пък и те самите са в положение сталин - хитлер. Не си вярват.

  До коментар [#41] от "Ioann":

  Мързеливи са и единствено може би демографският показател, но едва ли сред бг населението.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#43] от "true":

  .........НАТО не беше ли "отбранителен" съюз,...............

  Най-добрата отбрана винаги е било нападението. Военна история.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на Ioann
  Ioann
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#45] от "Руслан 21":

  По мързеливи от ман..те ли? Ерес?

  Българино, знай своя род и език. (Паисий).
 48. 48 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално


  До коментар [#46] от "Руслан 21":

  Имаш предвид IDF?

 49. 49 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#38] от "Руслан 21":...но допусна НАТО да бомбардира съседите ни, като през цялото време пропагандата отричаше че ги пускаме. Гърците, които бяха в НАТО, се оказаха по корави от нас. Силният прави това което си иска, никой не може да го съди. Международно право? Това са глупсоти на търкалета. Това се потвърждава и от събитията в Либия. Нато "отбранява" цивилните които са с оръжие в ръка в Либия, но в Бахрайн и Саудитска Арабия, пък и в Йемен, истински цивилни протестиращи, невъоражени, както каза някой тука, "да го духат". Хипокризия какво означаваше?

 50. 50 Профил на kulan
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:31 на 19/04/2011 от неговия автор.

 51. 51 Профил на kulan
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:32 на 19/04/2011 от неговия автор.

 52. 52 Профил на kulan
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:33 на 19/04/2011 от неговия автор.

 53. 53 Профил на kulan
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:34 на 19/04/2011 от неговия автор.

 54. 54 Профил на kulan
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:35 на 19/04/2011 от неговия автор.

 55. 55 Профил на kulan
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:36 на 19/04/2011 от неговия автор.

 56. 56 Профил на kulan
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:37 на 19/04/2011 от неговия автор.

 57. 57 Профил на kulan
  kulan
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  Да защитаваш военна нефтокрация.... безценно...
  безмозъчно....безчовечно...., напълно в стила на убийците, престъпниците, човеконенавистните елементи...живеещи чрез насилие....
  Позицията е ясна ...от едната страна войнолюбците-убийци... от другата защитниците на човешките права...не става дума за религии, става дума за това, че потомците на кръвожадните убийци и мародери, управляващи други платени убийци, подкрепят убийствата и то съвсем свободно.....това е демокрацията......найс а ?!
  Насилието ражда насилие, ...никой не позволява прекалено дълго да бъде подтискан и манипулиран...драсканиците по форумите не променят фактите...
  Народе !!!

  чюфютю-комуно-фашизо-демократичната паплач, обича да стриже овцестадото ! Подстрига ли се днес ?!! Беееееееееееееееегом ! Найс, а ?!
 58. 58 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#49] от "kolokot":

  Не може да се открие цял арабски фронт. След Либия е ред на Йемен и ми е много интересно като им дойде редът какво ще реве форумната чугунария, че там нищо няма, камо ли нефт. После е Сирия.
  А и в Либия надявам се не си забравил как се започна. Кадафи заплаши да избие половин Бенгази. Започна за защита на цивилно население. Такъв процес не може да спре по средата.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 59 Профил на valkana
  ****

  Този коментар беше изтрит в 02:35 на 03/05/2011 от неговия автор.

 60. 60 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1546 Весело

  До коментар [#43] от "true":

  Да. А сега както разбираме от статията руши чудесната либийска социалистическа джамахирийка. Можеш да се самозапалиш в знак на протест

  15.02.1989 - 07.02.2018
 61. 61 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#58] от "Руслан 21":"След Либия е ред на Йемен..." - на мен ми се струва че Либия "предреди" Йемен, където много преди това да стане в Либия, гинеха цивилни. Ако ти наиситна вярваш в това че западът е по различен от Съвтския съюз когато го имаше, ще трябва да ревизирам мнението си за теб.

 62. 62 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#61] от "kolokot":

  Преценката е твоя. Само да припомня: Кадафи в нощта 2 чАса преди приемането на резолюция 1973 - "Тази нощ идвам" за Бенгази. Танковете му бяха вече близо до Бенгази - град с 500 000 жители, ако не греша.
  Ти си.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#60] от "Karelson":

  Не знаех , че Defense означава Нападение.

 64. 64 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#62] от "Руслан 21":Всяка държава, включително и тези от запада, когато имат насреща си въоражени бунтовници които заемата казарми и градове, ще изпрати танкове. Според теб, тези с оръжие в ръка в Бенгази, квалифицират ли се за "цивилни"? Никъде от Кадафи не съм чул че ще убива цивилни, ти прочете ли някъде?

 65. 65 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#64] от "kolokot":

  Тогава нямаха нищо още. Нищо не беше ясно. Резолюцията кадафи сам си я поръча с ония думички "Идвам". Щом Русия и Китай не наложиха вето, значи не са смятали вече за нормален. Той и не е де.
  Как може да допуснеш, че ще има нормално управление след 40 власт без да е монархия поне държавата. Дупките за хора под резиденцията на кадафи в Бенгазин, умрелите там, извадените живи. Пострадалите семейства - всичко това може ли да е лъжа. Десетки хиляди преминаха границите и потвърдиха всичко.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 66. 66 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#3] от "Okoto":

  Ислямисти провокират протестите в Сирия
  10:50 19-04-2011 Новинар 104 |

  Безредиците в Сирия се превърнаха във въоръжен бунт, съобщиха от Министерството на вътрешните работи в Дамаск. В няколко провинции са извършени саботажи и нападения срещу полицаи и военни.

  Център на бунта срещу правителството са градовете Банияс и Хомс, където има открити призиви за джихад и създаване на ислямско емирство. Сирия се сблъсква с въоръжен метеж, организиран от непримирими ислямисти (салафити). Това заяви официално по държавната телевизия представител на вътрешното министерство на страната, съобщава ИТАР-ТАСС.

  Междувременно в понеделник късно вечерта сирийските органи на реда са открили огън по демонстранти, събрали се на централния площад в Хомс. Според информациите числеността на демонстрантите е била към 20 000 души. Над 200 души са загинали до момента при потушаването на протестите срещу режима на президента Башар Ал Асад.
  рейтинг -

 67. 67 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1546 Весело

  До коментар [#63] от "true":

  Хубаво е да научаваш нови неща. И само от любопитство - къде в абревиатурата на на North Atlantic Treaty Organisation видя "defence"

  15.02.1989 - 07.02.2018
 68. 68 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#65] от "Руслан 21": Думите ти ми приличат на това което НАТО говореше за Косово. Помниш ли сателитните "снимки" показващи гробовете на стотици хиляди албански цивилни убити от сърбите. Гробовете ги намериха където и WMD на Садам - пропаганда. Начина на мислене на хора с възгледи като твоя, по нищо не се различава от този на хората в България през седемдестетте. Те горките, прочели в вестниците че СССР освобождавал Афганистан, и иди спори с тях. Наричаха ме че съм бил антисъветско настоен когата си изказвах мнението. Никаква разлика сега.

 69. 69 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#65] от "Руслан 21":

  Специален поздрав от американските момчета.
  А пък да знаеш ,какви снимки имат заедно с британчетата ,изтезавайки и убивайки затворници и най-обикновени цивилни..
  ..
  http://youtu.be/frlllQqSq2A
  Та ,въпросът ми е ,кое е по -голямото зло?

 70. 70 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1546 Весело

  Трогателно е да чета как някакви хора си мислят ,че след като Алкашстан е казал нещо , то има някакво значение. Вие не разбрахте ли ,че има бая държави преди азиатската кочина в световен мащаб , които трябва да бъдат слушани - ЕС , САЩ , Китай , Япония , Бразилия , Индия ............

  15.02.1989 - 07.02.2018
 71. 71 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#67] от "Karelson":

  "defence"

  Bинаги имам желание да науча нещо ново:

  “The NATO headquarters are in Brussels, Belgium, and the organization constitutes a system of collective defence whereby its member states agree to mutual defense in response to an attack by any external party.”

 72. 72 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1546 Весело

  До коментар [#71] от "true":

  Ама другарю , аз тия неща съм ги чел. Знам какви обяснения пише за НАТО. В името му го няма. В нито една точка от договора не се говори за това ,че НАТО е изцяло защитен съюз. Войната на блокове не е приключила. Просто ние имахме късмета да се прикачим към победителите. от Корея до сега все има износ на демокрация/социалистическ революция. И нямаме избор ,че да стоим на страна

  15.02.1989 - 07.02.2018
 73. 73 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#69] от "Irina":

  ............Та ,въпросът ми е ,кое е по -голямото зло?..............

  Въпросът ти е какво е по-скъпо от едни човешки живот.
  Ами два или повече животи.
  И "редовното", което казвам в такива случаи - няма пълно щастие.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#72] от "Karelson":

  С такъв патос дед- генерал, убиеца от ДС , е защитавал и Варшавския договор,а?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 75. 75 Профил на Цицерон
  Цицерон
  Рейтинг: 524 Гневно

  До коментар [#72] от "Karelson":

  ".... Просто ние имахме късмета да се прикачим към победителите. .."

  Хей това ако не е манталитет на проститутка , задължена да се "прикачва" към по-силния сводник!
  Говориш в множествено число. Да много сте , преди 1944 с Грмания , после със СССР , сега с USA!
  Да нямаш случайно дядо по майчина линия , убит от комунистите?Защото знам , че другия ти дядо е бил генерал-убиец от ДС. Да не е един нисичък злобар , заместника му беше полк. Николов с мустаци? Лично ме е разпитвал на "Развигор".Имам спомени и все някога ще си получите заслуженото!!!

 76. 76 Профил на Цицерон
  Цицерон
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#74] от "КУРT Деликуртев":

  Без капка свян се хвали с дядо си! Оставил му е кърваво наследство и затова е винаги весел , като дебил. Горе споменаваше , че дава 2000 долара , за да бъде старша проститу.ка!

 77. 77 Профил на gargantua100
  gargantua100
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Център-нападателят на ФК Скрита Сила Мъдрево, СИ В група, се изказал пренебрежително за уменията на Меси - предаде Ройтерс.
  Меси много се разстроил и си разлял компота по алафрангата, оплескал си пардесюто и сега трябва да го дава на химическо.

 78. 78 Профил на gargantua100
  gargantua100
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Президентът на ФК Локомотив СЗ, дето спи в Москвича си, твърди, че преди пет години, услужил с два лева на Бил Гейтс, да си купи баничка.
  Сега очаква Бил да го почерпи двойка кепапчета в бюфета на гарата.

 79. 79 Профил на highlevel
  highlevel
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Май погледнато реално само Руснаците не се притесняват да исказват мнение. Евала на Руснаците казват си директо какво мислят. И са прави, не може да се базикаш с ООН!!!!
  Ако трагне като верижна реакция смятайте какво може да стане!!!!!!

 80. 80 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#79] от "highlevel":

  Кво лошо може да стане?

  Косово или Южна Осетия!! Либия е на път да стане прецедент!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK