Краят на Осама: Месеци планиране до финалното "Джеронимо е убит"

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (211)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Любопитно

  С лъжата за Осама Обама дава тласък на кампанията си

  Фалшивото „убийство“ на призрака Бин Ладен слага край на Афганистанската война

  Американската еуфория, предизвикана от операция "Джеронимо", в която Осама бин Ладен бил убит, едва ли ще издържи и седмица, камо ли да изтрае до президентските избори през ноември 2012 г., каквото е истинското й предназначение. Просто защото е съшита с бели конци. Онзи ден президентът Обама заяви в телевизионното си обръщение "към американския народ и света", че лично е ръководил разкриването на Осама още от август 2010 г. и на 2 май издал заповед на отряд американски тюлени да нападнат имението в пакистанския курорт Аботабад, в което Осама се е укривал. Героичните тюлени убили 5 души, сред които Осама, една от жените му, синът му (вероятно става дума за Хамза бин Ладен) и двамата братя-куриери, които се водят собственици на силно охранявания имот.

  Но които и да са убитите 5-те лица, те очевидно нямат нищо общо с медийния конструкт Осама бин Ладен. Същият, дето уж на 11 септември 2001 г. изпратил 4 боинга срещу символите на американската мощ.

  Известно е, че автентичният Бин Ладен е бил убит (или с променена самоличност е изчезнал сред човешкото море) не по-късно от края на 2001 г. Оттогава са последните му медийни изяви. Всички останали монтажи и колажи, които се появяваха след това, бяха разобличени от специалистите по графичен дизайн и анализаторите, които познават лично Бин Ладен от 80-те години, когато е живял в Пешавар като агент на ЦРУ и през 90-те години, когато започва да воюва срещу своите американски създатели.

  Докато беше жив, Осама отричаше да има пръст във взривяването на US посолствата

  в Найроби (Кения) и Дар ес-Салам (Танзания) на 7 август 1998 г. Часове след този атентат Бил Клинтън го обяви за "Враг No 1 на САЩ".

  "Не съм имал възможност да участвам на никакъв етап в подготовката и провеждането на това благородно дело", заяви в отговор саудитецът.

  В последното си вестникарско интервю от 28 септември 2001 г. за пакистанския вестник "Уммат" (който излиза на урду), Осама Бин Ладен отрече категорично каквото и да е участие - свое или на Ал Каида, в събитието "911" (11 септември 2001 г.) - виж 14-та страница.

  Освен това, ако Бин Ладен е бил жив досега, Вашингтон нямаше да пробва да излъже света с фотомонтаж между една негова снимка, която се появи в медиите през 1998 г. и снимка на убит джихадист. За да видят дали човечеството ще се хване на въдицата, сценаристите на филма "Осама убит" пуснаха този фотомонтаж първо в пакистанската държавна телевизия, а оттам той се появи и в Асошиейтед прес (АП) и уеб страниците на "Дейли мейл", "Таймс", "Телеграф" и "Мирър".

  Вижте съвпаденията - наклонът на главата, усмивката, бръчките около устата, ухото, смолисточерната, недокосната от барута и огъня брада - са същите. Същите са даже лъщящите от светлината няколко бели косъма в брадата му.

  Само че не се получи. Първа изрева на умряло Агенция Франс прес (АФП), която откри измамата. В Туитър бяха пуснати компонентите на фотомонтажа, който вече е бил публикуван на 29 април 2009 г. в близкоизточното интернет издание themedialine.org. Поради което беше и изтеглен.

  Още през далечната 2001 г. Осама бин Ладен изглеждаше съвсем различно - видеозаписите му от този период са в интернет . На всички тях той изглежда много болен, побелял и по-стар с поне 10-15 години от снимката на мъртвия Бин Ладен. По повод на един от тях, излъчен на 27 декември 2001 г. по Ал-Джазира, американският агент Питър Берген, който през 1997 г. се е срещал лично с Осама, каза следното:

  "Бин Ладен е страшно остарял между 1997 и октомври 2001 г. Той изглежда ужасно и едва движи лявата част на тялото си. Явно има диабет, а поначало страда от ниско кръвно и е ранен в крака. Той явно е на диализа заради проблеми с бъбреците". ("Peter Bergen: Bin Laden has aged enormously", CNN, Feb. 1, 2002)

  Но най-голямото доказателство, че в операция "Джеронимо" на 2 май 2011 г. никакъв Бин Ладен не е бил убит, е фактът, че САЩ не могат да публикуват автентична снимка на убития. Защо?!


  Вашингтон публикува смъртните снимки на синовете на Садам Удай и Кусай, на убития Мусаб ас-Заркауи - лидерът на "Ал Каида в Ирак",

  засне и публикува цялата екзекуция на Садам Хюсеин. Кое пречи да публикува и снимка на мъртвия Бин Ладен?

  Барак Обама се увлече в импровизациите дотам да твърди, че Бин Ладен бил "погребан в морето, според ислямския обичай". Религиозният обичай повелява човек да бъде погребан в морето, само ако е умрял там. Но такова погребение прикриха всички следи така, че пропагандната машинация на Вашингтон никога да не бъде проверена.

  Второ, къде са смъртните снимки сина му, на убитата съпруга на терориста и на двамата братя-куриери? Те къде са погребани - и те ли в морето? Защо, след като няма опасност някой от тях да стане "знаме на джихада", а гробът му - място за поклонение?

  Очевидни са и крайните цели на лъжата.

  "Америка не може да загуби война"

  казват стратези на американската мощ като Кисинджър и Бжежински. Признае ли се за победена дори само в една война, тя ще загуби статута си на световна свръхсила.

  САЩ трябваше да намерят начин да сложат край на Афганистанската война, който да изглежда като американска победа. Демократическата партия започна подготовката за това през 2008 г., когато нейният кандидат-президент Барак Хюсеин Обама обяви, че в Афганистан САЩ воюват НЕ срещу талибаните, а срещу Ал Каида. Един вид - талибаните са добри хора, но лошата Ал Каида ги прави терористи.

  Удобството на тази концепция е в това, че от момента, в който Ал Каида бъде победена, САЩ ще могат да обявят военна победа и да се изтеглят от Афганистан. А да победиш призрак не е хич трудно, понеже той съществува само във въображението на хората. "Моята цел е да победим Ал Каида", повтори Обама след като стана президент и даже започна преговори с талибаните. (От 2 години САЩ дават пари на талибани, които сложат оръжието.) С известието, че е убил основателят и лидера на Ал Каида, Вашингтон слага край на Афганистанската война и отчита победа.

  Второ, лъжата за смъртта на Осама погребва лъжата за 11 септември, чието поддържане погълна много пари. Наивните американци гледат как от предварително минираните с експлозиви кули на СТЦ извират гейзери железобетон и изобщо не си задават въпроса кой минира сградите, нито пък кой организира контролираното събаряне на 47-етажния блок на СТЦ, в който самолет не се е удрял.

  Трето, Обама слага край на войната срещу ислямския тероризъм в по-широк аспект. С "убийството" на Осама той дава знак, че ислямският терор (Ал Каида) няма вече да се употребява като казус бели за военни интервенции в мюсюлмански държави. Започва новата любовна история между Демократическата партия и исляма, която при управление на републиканците залязва. Новият етап обслужва политиката на Вашингтон, позната ни вече като "жасминови революции" или "арабска пролет", макар че започна в началото на зимата. Ислямистите, които движат тези пучове, са добри, "умерени", толерантни - само

  Осама Бин Ладен беше изопачил исляма, но с него умря и ислямският терор

  С тази Вашингтон качва на власт джихадисти от терористични организации като "Мюсюлмански братя" в Египет, "Еннахда" в Тунис, "Ал Каида на Арабския полуостров" в Йемен, и "Ислямска бойна група" в Либия.

  "Ние убихме лошите Сега идва по-важния въпрос - дали добрите революционери в Тунис, Египет, Либия, Йемен ще могат да управляват. Умерените проявиха героизъм в свалянето на тези режими, но дали ще могат да прилагат прогресивна политика?', обясни схемата Томас Фридман от "Ню Йорк таймс" на 3 май.

  Пето и най-важно - с националистическия подем, който предизвика сред наивните американци, Обама дава мощен тласък на предизборната си кампания за втори мандат, която хич не вървеше. Ниският му рейтинг се устремява нагоре. "Днешното постижение е свидетелство за величието на нашата страна" - заяви US президентът, който на 3 май цъфна на Кота Нула. Събитието изтрива от паметта на избирателите недоволството от слабата му икономическа политика и некомпетентното водене на войната в Афганистан. "Трима президенти се мъчиха да хванат Бин Ладен, но само Обама успя да постигне това, вземайки смело и отговорно решение за нападение на имението в Пакистан", каза негов съветник. Така Обама отнема основното предимство на републиканците, които са силни именно във въпросите на сигурността.

  Сценарият му обаче има една голяма слабост - беше разигран прекалено рано. Ако беше го поднесъл като характерната за американските кампании "октомврийска изненада", до 4 ноември 2012 г. избирателите може би нямаше да имат време да се усетят. Сега обаче голяма част от лъжите вече лъснаха. На 3 май коментаторът на Си Ен Ен, д-р Санджей Гупта ни подготви за първото отстъпление - Вашингтон няма ДНК анализа на трупа, защото "не може да има съвпадение, по-голямо от 50% между Осама и неговите братя и сестри."

  Тъй че, приятно гледане на филма до ноември 2012 г., когато, да се надяваме, американците ще са вече изтрезнели.

  Продукт на ЦРУ

  Тази снимка показва разговор между съветникът по националната сигурност на президента-демократ Джими Картър и Осама бин Ладен през 1979-1980 г. Тогава Осама Бин Ладен е бил вербуван като агент на ЦРУ. *0-те години бяха времето, когато САЩ създадоха въоръжения джихад, за да го използват като оръдие срещу Русия, Сърбия, пък и цяла Европа.

  Но срещите му с разузнавателното ведомство не престават и след като Вашингтон му изработи алиби на свой смъртен враг.

  Според в. "Фигаро" от 2000 г. създателят на Ал Каида е страдал от хепатит С и в Kандахар е имал машина за диализа, a 2 месеца преди 11 септември 2001 г. е бил за 10 дни в американската болница в Дубай, където с него се е срещнал агент на ЦРУ. (Виж "CIA agent alleged to have met Bin Laden in July" във в. "Гардиън" от 1 ноември 2001 г.)

  Джихадист № 1 в света e починал в края НА 2001 г.

  Че Бин Ладен е бил години наред на диализа и вероятно трябва отдавна да е умрял от бъбречна недостатъчност заявяваха редица експерти и държавни глави, разполагащи с разузнавателна информация.

  На 18 януари 2002 г. не някой друг, а президентът на Пакистан ген. Первез Мушараф заяви за Си Ен Ен, че Бин Ладен вероятно е мъртъв, защото болестта му изисква стерилна лабораторна обстановка за диализа на всеки 3 дни, с каквато той едва ли разполага. Докато живееше при талибаните в Афганистан, той имаше две машини за диализа, заяви Мушараф (Виж "Pakistan's Musharraf: Bin Laden probably dead"

  На 7 октомври 2002 г. президентът на Афганистан Хамид Карзай заяви: "Осама бин Ладен вероятно е мъртъв. Но Молла Омар е жив, ние знаем това" (Виж "Karzai: bin Laden probably dead", CNN, Oct 7, 2002)

  На 18 юли 2002 г. Би Би Си съобщи, че Бин Ладен "вероятно" е мъртъв. Тук думата 'вероятно" е сложена, за да подчертае, че никой не е намирал трупа му. "Шефът на отдела за борба с тероризма във ФБР, Дейл Уотсън, заяви, че Осама бин Ладен вероятно е мъртъв. За първи път висш американски представител огласява публично подобно становище. Бин Ладен е спряган за основният виновник за атаките на 11 септември", съобщи медията.

  На 22 октомври 2002 г. Си Ен Ен публикува завещанието на Бин Ладен, поместено преди това в оригинал (на арабски) в излизащото в Лондон арабско списание "Ал Маджала". Главният редактор Хани Накшабанди казва, че негов кореспондент го е получил в Кандахар. Завещанието носи датата "14 декември 2001 г., Афганистан" и е подписано от "Вашият брат Абу Абдулла Осама Мухаммад бин Ладен". В него Tерорист No1 казва, че е бил предаден от талибаните и Ал Каида. Той заклева жените си да не се женят, а да се отдадат на децата си. Осама заклева и синовете си да продължат джихада, но да скъсат всякакви връзка с Ал Каида. "Към муджахидините от целия свят: "Аз носих бремето на мюсюлманите и техните каузи, избрах опасен път и изтърпях лишения, разочарования и предателства. Ако не бяха предателствата, нещата щяха да бъдат други…Моят последен съвет е: поемете дъх, оставете временно сраженията с евреите и кръстоносците и се помъчете да прочистите своите групи от агенти и страхливци и от шарлатаните, които сред вас се представят като улеми (теолози- б.р.)... Ние ще победим срещу САЩ и неверническия Запад, дори ако това отнеме много десетилетия", се казва в текста.

  На 26 декември 2001 г. пакистанският в. "Пакистани обзървър" публикува сведение един талибански главатар, според което "в средата на декември шейх Осама умря със спокойна, кротка смърт от белодробно възпаление". То бе веднага препредадено от "Фокс нюз". Според талибана, на погребението му, извършено в афганистанските планини недалеч от Тора Бора, са присъствали "30-тина приближени на Осама, членове на семейството, бодигардовете му и няколко приятели сред талибаните."

 2. 2 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Добре де, а защо не за го заловили и изправили пред съда? Оф, то е ясно, ама много напомня на Фаренхайт 451

  malart.blog.bg
 3. 3 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Това се казва ювелирна акция. Минимум жертви, макаимум ефективност.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 4. 4 Профил на makca
  makca
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#2] от "malart":

  Махни го Осама ,ло6ото е ,4е Европейския Съüз заприли4ва все пове4е на об6теството от Фаренхайт 451 на Бредбъри.......

  София=мъдрост(превод от древногръцки) "Тъй града се казва ( ирония жестока) гдето глупостта е най-евтината стока" Проф. Иван ШиШманов преди 110
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3930 Неутрално

  До коментар [#1] от "1a2b3c4d5e_xix":

  Но конспирацията не спира дотук. Забрави да кажеш, например, че Боингите, забити в кулите на СТЦ, всъщност са били компютърна анимация, а самите кули - картонен макет. Град Ню Йорк също никога не е съществувал, а е измислен от ЦРУ, за да служи като фон на инсценировката.

  Интересно, как си написал всичко това с ръкави на ризата, вързани отзад зад гърба ти?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Евалата на тюлените, браво на момчетата.
  Ето как трябва да се разправя свободния свят със всеки кретен с мания за величие и тълпи озверели гладни нещастници зад него.
  Крил се зад жена.
  Баси мъжа. Баси лидера.
  Втората снимка чудесно предава напрежението на ситуацията.
  Само за едно нещо съжалявам - че го погребаха в морето, а не го направиха на сапун "Тоалетно пате" че поне да послужи за нещо в Белия дом!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 7. 7 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#1] от "1a2b3c4d5e_xix":

  Ако беше лъжа и Обама искаше да подсили предизборната си кампания, убийството на Обама нямаше да се случи 19 месеца преди изборите, а през септември 2012. Опитай се да мислиш, поне от време на време.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 8. 8 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Свободни съчинения - тепърва ще излязат наяве много съмнителни и фрапиращи факти.
  Просто защото никога не може да се имитира Истината.

  Аз знам много малко.
 9. 9 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#6] от "Десен":

  За нищо не трябва да служи, мястото му е в морето. Не би ли те било гнус да си миеш ръцете с такъв сапун?

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 10. 10 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#8] от "istorika":

  Е, добре че поне ти я знаеш "Истината", дори и без да са излезли фрапиращите факти

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 11. 11 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#7] от "|":

  с/убийството на Обама/убийството на Осама/

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 12. 12 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#7] от "|":

  Ами аз мисля. А не приемам на сляпо доверие всичко, което ми поднесат медиите.

 13. 13 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#12] от "1a2b3c4d5e_xix":

  И на базата на какво мислиш? На базата на конспиративни бълнувания? Хехехе.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 14. 14 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  През последните 10 години лидерът на „Ал Кайда” „умира” тъкмо три пъти. Смъртта му периодично се съобщава и буди съмнение дали изобщо Осама е простосмъртен.

 15. 15 Профил на borkovn
  borkovn
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#5] от "dodge_ram":

  350 любителски записа на ислямските атаки срещу кулите не стигат като доказателство на който и да е комунистически боклук.Каквото каже Кремъл-това е истината!

 16. 16 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Да не могат да го открият 10 години и да разорят страната си заради някакъв фанатик?!
  И да харчат пари да защитават демокрацията по целия свят?!
  Айде по-сериозно, де!
  И сега кво?
  Убиха го. И?
  Вечна война в името на Вечния мир-така ли?
  А резултатът е една нелепа кошмарна действителност в която всъщност губещ е обикновения гражданин. Сега в името на сигурността всеки губи и сигурността и свободата си.
  И това беше целта.
  А не някакъв си лумпен.
  Всъщност информацията за него е само от заинтересованата да го демонизира страна.
  Никой не знае в действителност кой и какъв човек е той.

  Аз знам много малко.
 17. 17 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#1] от "1a2b3c4d5e_xix":

  Мисля, че сте прав.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 18. 18 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#15] от "borkovn":

  Пусти ислямисти. Нали обожават братята си юдеи ,та им съобщили ден преди това да не стъпват в кулите на работа.

 19. 19 Профил на borkovn
  borkovn
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#12] от "1a2b3c4d5e_xix":

  Глухата свиня като шава в сухата тръстика мислила,че никой не я чува.П.С.-Комунистът не чува-той слуша.

 20. 20 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Горкия Осама е бетер Франкенщайн на амеиканската параноя и по-американски продукт от Кока-колата

 21. 21 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#13] от "|":

  Съпоставям информация от различни медии. Истината е някъде там, между това, което аз съм пуснал в първият си пост и информацията в статията на Дневник. Всеки да чете и да си прави заключенията. Аз не вменявам никому моето мнение, просто поствам една по-различна гледна точка, не задължавам никого да я приема безусловно.
  Това е разликата между мен и теб, ти си решил, че твоята гледна точка за събитията е единствената правилна и засипваш с подигравки всеки, който си позволи да не се съгласи с нея. Докато аз моята си не я натрапвам, а просто я споделям, не карам никой да и вярва.

 22. 22 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#19] от "borkovn":

  Кой е комунистът, аз ли? Хм, интересно, до преди няколко дена бях наричан седераст, как бързо се менят нещата...

 23. 23 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  ПР-а започна прекалено бързо, опасявам се, че съмненията за смъртта на Осама тепърва ще се раздухват. Да не говорим за "кадрите" след операцията "показващи борба" (или може би просто разхвърляни от командосите?). И май вече никой не вярва, че е имало план да го заловят жив - жената, зад която се скрил, ранена в крака, а той мъртъв.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 24. 24 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#18] от "Дива селянка":

  Не ви ли омръзна да повтаряте едни и същи лъжи.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#21] от "1a2b3c4d5e_xix":

  Разликата между теб и мен е, че ти не можеш да различиш достоверна информация от лъжа.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 27. 27 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Падам от смях като гледам как се кефят на "героизма" си американците - от един брадясал тип с рокля и ръждясал Калашник се попикаваха на сън в леглата си))

 28. 28 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#24] от "|":

  Я по-спокойно. Та кои са лъжите?

 29. 29 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#28] от "Дива селянка":

  Лъжите са, че в кулите е нямало евреи. И всички останали конспирални бълнувания.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#30] от "borkovn":

  Селянката я знам отдавна що за екземпляр е, просто ми омръзна да повтарят едни и същи идиотщини.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 32. 32 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#26] от "|":

  Всичко е относително - кое е лъжа и кое - истина, всеки сам си решава. Само не разбирам, кое те кара да мислиш, че това, в което ти вярваш е истина, а моето - лъжа? На какво се базира високото си самочувствие?

 33. 33 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Любопитно

  До коментар [#18] от "Дива селянка":

  Това не е вярно, разбира се. Има много загинали евреи, намери списъците с имената на загиналите и сама ще се увериш.

 34. 34 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#32] от "1a2b3c4d5e_xix":

  Иска ти се всичко да е относително, но не е така Високото ми самочувствие се базира на това, че за разлика от идиотите-конспиралници мога да различавам истината от лъжата.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 35. 35 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Много глупави коментари се изписаха тия дни от всякакви конспиратори, правоверни и правопартиини дудуци, осамозащитници и тн...

  та за съжаление е доста точен комарницки:

  http://www.segabg.com/online/IMG/9097/0003-large.jpg

 36. 36 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#34] от "|":

  Ето пак... Пак питам, защо реши, че това което ти приемаш за истина наистина е истина? Внушение свише ли получи? По света има толкова истини и гледни точки, колкото хора съществуват. И, ако нещо ти се струва истина на теб, не означава, че е истина, а просто, че на теб точно това нещо ти е харесало и си го обявил за истина.

 37. 37 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#35] от "lol":

  А за това какво ще кажеш?

  http://www.youtube.com/watch?v=K0Cc3LfhQ-o

  Кой им сипваше паричките? Нека баба Хилари ти каже.

 38. 38 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#29] от "|":

  Е,имало е ,ама малко. Само около 400.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#36] от "1a2b3c4d5e_xix":

  От наблюдения. Наблюдавал съм много идиотски конспиративни "факти", които съм смятал че са идиотски конспиративни "факти" да бъдат доказвани като такива.

  И защото не смятам, че истината е относителна. Или в кулите е имало евреи или не. Или събарянето им е заговор на ЦРУ или не е. Няма средно положение или място за празни приказки.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 41. 41 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Колко вълнуващо...

 42. 42 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#9] от "|":

  Ооо , ординатата се обади. Аз мислех че ще празнуваш пред Уайт хаус със американско и българско фалгче, пък ти по нихилистическата така си заседнал пак пред компа.
  Тая родина много те тегли явно. Нейсе, ти си знаеш.

  Мен гнус би ме било, разбира се, но аз казах - Тоалетно пате.
  Това представлява едно шише от пластмаса с течен сапун и антибактериални съставки в него който се изцвърква под ръба на тоалетната чиния за да измие насъбралите се бактерии, котлен камък и гняс, след което с първото пускане на водата отива в канала.
  Но и ти си прав де.
  Ако го пуснат в канала в Белия дом ще отиде във някой резервоар от който после пречистен да го пият и току виж взели та се урочасали.
  Можеше и в космоса да го пратят - да го засилят към Юрейнъс и след 100 години да се крашне в полярната му шапка и да остане там на дребни въгленчета за идните околения.
  Въобще, не са ни питали нас - инак щяхме да извадим добри варианти. А можеше и мавзолей да му вдигнем, тука имаме опит с тия работи.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 43. 43
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:51 на 04/05/2011 от неговия автор.

 44. 44 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Осама ще е новият Елвис - все ще е жив, поне до 150 годишнината му Факт е, че няма запис на убийството и няма (поне за момента) потвърждение от някоя по-сериозна и независима институция потвърждение за ДНК съвпадение. А липсата на тяло (хвърлено в океана - където няма шанс да бъде изровено наново) ще подклажда още доста време всякакви конспирации. И с право, разбира се, това е много сериозно събитие за цялото човечество и за широката общественост (поне за момента) има само приказки.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 45. 45 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#37] от "Дива селянка":

  На кои на муджахидините или пакистан? Щото баба ти Килинтановица си го казва, че са сглупили... щеше да е по- добър президен според мен...

 46. 46 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#41] от "Irina":

  Тичай за салфетки. И аз плаках от радост. Особено като видях "убитата" картинка на фотошопа.

 47. 47 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#40] от "|":

  Сигурно за референция ползват "Зайтгайст", който е доста манипулативен откъдето и да го погледнеш - вкл. като визия и звук.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 48. 48 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#42] от "Десен":

  Не съм чак толкова малоумен да ходя да празнувам подобни глупости. Осама и това не заслужава.

  Иначе, както обикновено имаш много идеи как да харчиш чужди пари

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 49. 49 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#44] от "Пловдивски":

  Според мен всичко си има, Обама се гаври с конспиралниците и като започнат съвсем да си вЕрват, ще извади доказателствата. Също като свидетелството за раждане

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#45] от "lol":

  Плащали са като попове на муджахидините ,които впоследствие се преименуват на талибани,т.е. Ал-кайда.

 52. 52 Профил на pantarea
  pantarea
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#1] от "1a2b3c4d5e_xix":

  Голям анализатор и коментатор сте, явно! А и гледам, че продължавате упорито да пишете след първия ви коментар, който според мен сте започнали да пишете преди да е започнала акцията за ликвидиране на Осама! Чудно ми е защо не си използувате по-полезно уменията в тази област, та да изкарате някой лев(долар/рубла или каквато там валута обичате), или верпятно някой вече ви благодари (финансово) за интелектуалните усилия, които полагате?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#46] от "Дива селянка":

  Подгизна около мене всичко ,направо се наводни и същевремено гърмя с пушката -празнувам победата..

 55. 55 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#40] от "|":

  Къде съм говорил за евреи в кулите или заговори на ЦРУ? Защо изместваш темата? Просто се съмнявам, че Осама е бил убит вчера. В материала, който съм пуснал в началото, авторът се позовава на статии от световни медии и изказвания на президенти и други политически лица, за да изрази недоверието си спрямо така поднасяният ни вече втори ден цирк. Ти, ако си приел, че Осама наистина е бил убит вчера, ОК, няма проблем. Но не се опитвай да ми наложиш твоето мнение, аз сам решавам в какво да вярвам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#47] от "Пловдивски":

  "Зайтгайст" е доста елементарен филм. Аз лично предпочитам книгите на Тиери Мейсън, препоръчвам ги и на Вас.

 58. 58 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#49] от "|":

  Аз нямам против да има, ама да се пуснат, защото се получава една абсолютно комична ситуация. Аз съм в един събърбън на LA и разбрах за новината за смъртта на Осама от някакви ентусиасти, които след сигурно няма и 15 минути след изявлението на Обама бяха се изтепосали на едно кръстовище тук с американския флаг и викове "We won" и с очевадна нестихваща радост. Защо да се пускат повече доказателства, след като тези, които ще поставят под въпрос новината за смъртта ще са не повече от 3-4%, и то главно по чужди форуми? Не съм фен на конспиративните теории, но за да приема някои неща имам нужда от малко повече доказателства от телевизионни изявления с общи приказки. А бързото разкарване на тялото ми звучи като някаква приказка...

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 59. 59 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#55] от "1a2b3c4d5e_xix":

  Ами например лъжеш, че Вашингтон е пуснал снимката с монтажа на Осама. И още много лъжи има в мнението ти, нямам намерение да ги изброявам.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 60. 60 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#52] от "pantarea":

  Хе-хе, защо решихте, че първият коментар е мой? Не, не е, копирал съм го от един друг сайт, стори ми се много подходящ под тази тема, като умишлено съм спестил кой е сайта и името на автора, за да не се отвличат излишно тези, дето ще го прочетат.

 61. 61 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#53] от "goodboy":
  Хъъни ,добре че се яви ,че съм толкова емоционирана ,...кой знае кога щеше да падне заветния хълм (разбирай Осама) ,но Обама пристигна със гръм....ех!!

 62. 62 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#48] от "|":

  Ъв корс, чужди пари най-сладко се харчат. Пък ако са и 'мирикански - кефа е още по-голям.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 63. 63 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Весело  И сега. За оплаквачите на Осамата.
  Тон за песен (не се чеши в строя):

  Ние сме на всяка миля (морска):

  Плува другарят в смъртен бой,
  плува за теб, свобода,
  за да потъне и стане той
  малка морска звезда.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 64. 64 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1334 Весело

  До коментар [#59] от "|":

  Снимката с уж мъртвият Осама се появи из медиите по цял свят и в началото американците не казаха нищо. Чак след като от Франс прес я изследваха и заявиха, че е монтаж, от САЩ се оправдаха, че били подведени от пакистанската телевизия. Това не ти ли звучи съмнително?

 65. 65 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Всъщност ако вникнем в смисъла на понятието тероризъм излиза, че американската армия са най-голямата терористична организация. Страха от "ислямския фундаментализъм е чиста проба параноя и психоза.

 66. 66 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#56] от "Дива селянка":

  А ,та той така или иначе няма да ме хареса ,били прекалено близки с Осамата и ...край ,не ще никой друг да погледне след това..освен ако някой политик не му хареса -не знам..

 67. 67 Профил на db++
  db++
  Рейтинг: 968 Неутрално

  До коментар [#61] от "Irina":

  Отиде си човекът млад и зелен. Сега вече се въргаля спокойно в меките скутове на безброй девици, дарен от Аллах с хилядократна мъжка сила.

 68. 68
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 69. 69 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#64] от "1a2b3c4d5e_xix":

  И защо американците трябва да казват каквото и да е? Да не би да са длъжни да коментират всяка идиотщина? Как некоментирането на някаква глупост изведнъж се превръща в официално публикуване на снимката от Вашингтон.

  Сега разбираш ли защо твърдя, че не различаваш лъжата от истината?

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 70. 70 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#65] от "Дива селянка":

  Да ,но ислямскиятфундаментализъм наистина съществува ,при това готов за битки и без да подозира ,кой всъщност е истинския създател

 71. 71 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#67] от "goodboy":

  Някой сподели ,че е преди това се е въргалял по фризери..и то с години

 72. 72 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#63] от "Dehumanizer":

  Ето ти ювелирната акция по залавянето на Осамата......


  http://vbox7.com/play:425d20f1

  ...и почеши коня))

 73. 73 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#70] от "Irina":

  Сега вече ще е много готов. Нали и в Либия САЩ и Ал-кайда рамо до рамо борят Кадафи.

 74. 74 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#58] от "Пловдивски":

  Американците са сладури ,много сърдечни и същевремено наивни.
  Чакайте ,да видите европейците като започнат да нищят...

 75. 75 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#73] от "Дива селянка":

  И като развеят новия лозунг-Смърт на Зауахири-,който би трябвало ВИНАГИ да се сражава със опозицията и да е неуловим ,точно толкова колкото и Осамата ,та даже и повече..

 76. 76 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#68] от "Dehumanizer":

  ""Осама е невъоръжен и се е прикрил зад жена..." Класически ислямски боклук. "

  Не само жена, да доуточним най- младата му жена. Присъединявам се, класически ислямски боклук.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 77. 77 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално


  ""Осама е невъоръжен и се е прикрил зад жена..." Класически ислямски боклук. "

  Не само жена, да доуточним най- младата му жена
  --------------------------------------------
  А просто е трябвало да избере най -дебелата..

 78. 78 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  В статията не са написали нещо много важно според мен. Американците са прелетели с 3 вертолета от авганистанската граница до столицата на Пакистан и до град, който е известен с военните си инсталации. И обратно. БЕЗ ДА БЪДАТ ЗАБЕЛЯЗАНИ от пакистанското ПВО. Да припомня, Пакистан е силно милитаризирана държава водила няколко тежки войни с Индия.

  Ако и това не е постижение, какво друго може да е.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 79. 79 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#70] от "Irina":

  Ал-кайда е сунитска ислямистка терористична организация, ВОДЕНА от саудитския терорист Осама бин Ладен и неговия заместник египтянинът Айман ал Зауахири.

  Организацията води началото си от няколко по-малки групировки, създадени по време на съветската освободителна на операция в Афганистан през 1980-те години, когато са активно подкрепяни и обучавани от ЦРУ и Саудитска Арабия. За това свидетелстват множество доказателства, сред които статия във в. "Гардиън" на бившия британски външен министър Робин Кук , както и известните снимки от 1980-те на Збигнев Бжежински (тогавашен държавен секретар на САЩ) с Осама бин Ладен в Афганистан.

  Не пиши от КОЙ е създадена. Щото той е в САЩ))

 80. 80 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#77] от "Irina":

  Така ли? Доколкото знам в арабският свят се ценят най- вече рубенсовите форми. И храбростта явно не е на почит.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 81. 81 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#68] от "Dehumanizer":

  До коментар [#76] от "Realist":

  "Осама е невъоръжен и се е прикрил зад жена..."
  "Класически ислямски боклук. "
  -----------------------
  Баси мъжа, баси лидера. Вместо да я защити, се скатал зад нея.
  Класически страхлив ислямски боклук.

  П.П. За тия във форума, дето циврят и се сополивят от вчера, нещо подходящо да припявате, докато върви опелото.
  http://www.youtube.com/watch?v=ALUlkBcapJ0&feature=related


  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 82. 82 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 488 Неутрално

  каква поредна футболна драма съшита с бели конци...

  харпун
 83. 83 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#75] от "Irina":

  Гледай за какво са търсили Осамата ,а как лъготят американските дебили:

  Usama Bin Laden is wanted in connection with the August 7, 1998, bombings of the United States Embassies in Dar es Salaam, Tanzania, and Nairobi, Kenya. These attacks killed over 200 people. In addition, Bin Laden is a suspect in other terrorist attacks throughout the world.

 84. 84 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#79] от "Дива селянка":

  И в момента до зъби въоръжени покрай либийските,, бунтовници" "

 85. 85 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#83] от "Дива селянка":

  А бе ,карай -най удобно да го търсят за всичко ,че иначе става сложно..

 86. 86 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#84] от "Irina":

  А нали знаеш кой води либийските бунтовници ...хи-хи-хи . Даже Берлусконито преди да се направи на мъШ и да бомби Кадафито първо имал любовен спешен разговор с миротвореца нобелов Обама по тИлифона.

 87. 87 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#85] от "Irina":

  Да,ама американските Пигита ако набиват всичко от рекламите някои имат навика да мислят с главите си и да четат между редовете. То лесно иначе с 25-ия-кадър...

 88. 88 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#86] от "Дива селянка":

  Ех ,на стария човек му се падна войни да води на тия години ,вместо да разтушава с млади девойки ...ама каквото нареди нобелиста .Ей това се му се вика приятелство -до ГРОБ (имам предвид между Берлускони и Кадафи)

 89. 89 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 488 Неутрално

  10 години Осама служи вярно на американската кауза. Време беше да го погребат в Арабско море. Това се нарича Холивуд. Как може г-н Обама да е убеден, че някой може да повярва на този сценарий. Имаше един американски президент, на който му прожектираха едно филмче за кацане на Луната, друг президент го излъгаха, че Ирак има ядрено оръжие и той започна война, а сега на Обама също му пускат филмче и той ни казва развълнуван (за втория си мандат може би) "вервайте ми с очите си видях как убиха Осама". Как да повярвам, когато е очевидно, че в момента лъжат дори американския президент.

 90. 90 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#89] от "magistrat":

  Важното е, че теб не могат да те излъжат. Хехехе.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 91. 91 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#89] от "magistrat":

  Алкайда не поема отговорност за атентатите- самият Осама Бин Ладен в първото си видео след 11ти казва че не е извършител ,но одобрява дейстията на който го е организирал.

 92. 92 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Стига съм празнувала -отивам да спя.
  Лека нощ.
  Специален поздрав.

  http://youtu.be/33FDP0o3s1s

 93. 93 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4658 Весело

  До коментар [#89] от "magistrat":

  Хехехе, присъединявам се към номер 90. А да знаеш пък тези които създават конспирациите колко печелят от тебе, че им вярваш. Пазарът на конспиративни теории е около 15 милиарда, така че другарю в каквото и да вярваш винаги си прецаканият, винаги парите отиват при евреите, американците и т.н. врагове на прогресивното човечество. Така че като почнем от Майкъл Мур и стигнем до HAARP всички са наши хора.


  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#93] от "Realist":

  Така че като почнем от Майкъл Мур и стигнем до HAARP всички са наши хора.
  ================================

  Когато убиеш пет човека, ти си масов убиец, но когато САЩ избие пет хиляди човека/или милиони/, прави политика.

 96. 96 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#95] от "Дива селянка":

  Хайдеееее, стига си разводнявала темата. Това не е мястото за селски раздумки. Раззменете си телефоните, имейлите, скупе акаунтите и ако щете прегрейте жицата на БТК- то.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 97. 97 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#96] от "Realist":

  От некадърник дето не разбира бъкел американска политика и Ал-кайда акъл не ща. Прави се на умен на пуканките у вас.

 98. 98 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Домораслите кухненски конспиратори считат, че са много умни - не са се оставили да бъдат измамени като тия, другите, простите (фактът, че нито една сериозна световна новинарска агенция не подлага случилото се на съмнение, не ги притеснява особено) Истината е, че са жалки, полусмахнати нещастници, живеещи в държава, в която пияните им роднини трепят децата им по разбитите улици с колите си, за което сигурно е виновен световният еврейски заговор. Държава с мъка кретаща на опашката на цивилизования свят, най-вероятно по волята на илюминатите, а не заради безхаберието и мързела на тия, които обичат да казват: "аз не знам как трябва да е, ама не е тъй". Хора, които от прекалена хитрина си избират управници, които ги ограбват безмилостно, най-вероятно за да задоволят алчността на масоните и любовта на последните към мазните български левчета. Хора, които живеят в неизмазани къщи с кални разкопани дворове, серат във външни кенефи, пият домашнярка като скотове, като най-вероятно за това е виновен американският посланик - пряк проводник на волята на Тел Авив, който пък ни е забранил да си поддържаме жилищата, да си мием улиците, а е наредил да си паркираме колите на тротоарите. Да, човек трябва да хвърля по едно око на конспиративните теории, най-малкото за обща култура (интернета и компютрите измислени от тия, простите, улеснява много това, че преди червените конспиратори си прехвърляха от ръка на ръка мазни книжлета), но да си обясняваш процесите в света само по този начин, граничи с ненормалност, впрочем охотно поддържана от управниците (да припомня, че в България ДС мутрите са и тамплиери), тъй като отклонява вниманието от крадливостта им и некадърността им - по-спокойно е простият народ да си мисли, че не го обира синът на партийния секретар, а някакви евреи, по волята на световен заговор, срещу който сме безсилни.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK