Русия задържа военния аташе на Израел по подозрения в шпионаж

Сградата на министерство на външните работи на Израел

© Reuters

Сградата на министерство на външните работи на ИзраелПолковник Вадим Лейдерман, който заемаше поста на военен аташе на Държавата Израел в Русия, беше задържан по подозрения в промишлен шпионаж и след това е напуснал страната, съобщи руската агенция "Новости". По време на ареста му той е бил на среща с офицер от руската армия в едно от кафетата на руската столица Москва.


Вадим Лейдерман е бил задържан още миналата седмица, бил е разпитан, а след 48 часа е напуснал територията на Руската федерация.


Според израелското издание "Йедиот ахронот" Лейдерман е бил разпитан първо от руските служби за сигурност, а след това е получил 48 часа, за да напусне Русия.
След завръщането му в Израел военният аташе е разпитан и от сътрудници на израелската служба за сигурност Шин Бет, както и от хора от израелското министерство на отбраната. Дипломатът също така е преминал и през детектор на лъжата.


"Проверката на израелските власти по случилото се показва, че обвиненията на руската страна в шпионаж са безпочвени. Вадим Лейдерман вече се е върнал в Израел", коментира Зеев Файнер, който е представител на министерството на отбраната на Израел, цитиран от руската агенция "Новости".


Израелските издания "Аарец" и "Йедиот ахронот" посочват, че дипломатът е бил депортиран. Руската агенция "Новости" обаче съобщи, че няма официално потвърждение от министерството на външните работи на Русия за депортацията на Вадим Лейдерман.


Сградата на руската служба за сигурност ФСБ на площад "Лубянка" в Москва

© Reuters

Сградата на руската служба за сигурност ФСБ на площад "Лубянка" в Москва


Яков Кедми, който е отговарял за връзките между евреите в СССР и Израел, посочва пред "Йедиот ахронот", че това задържане може да е предизвикано от ядосани представители на руската оръжейна индустрия. Според Кедми израелските власти са ядосали тези хора, защото оказвали продължителен натиск над Русия, за да бъдат спрени доставките на оръжие в арабските държави, заплашващи Израел.


Яков Кедми предлага и друга теория за експулсирането на израелския дипломат. Според него причина за събитията може да бъде и вътрешна борба между руските служби за сигурност ГРУ и ФСБ.


ГРУ отговаря за армията, а ФСБ се грижи за цивилното население и дипломатите. Кедми смята, че двете структури са в непрекъсната борба за ресурси и авторитет. Щом ГРУ е разбрала, че руски офицер ще се среща с израелски дипломат, възможно е тя да е решила да действа, дори и без да има достатъчни доказателства, за да докаже своята ефективност. При така сложилите се обстоятелства ФСБ е трябвало да сътрудничи.


Задържането също така може да послужи като предупреждение за руските офицери да не се срещат с чужди дипломати без предварителна консултация и получаване на разрешение.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Весело

  ХА! У нас пък руските агенти задържат българите позволили си да защитят интереса на съгражданите си.

  Да напомням ли картоните на Трайков дадени му от Борисов след като си позволи да държи тон на руският губернатор в България Златев?

  Искам да цитирам Георги С. Раковски, не сме ли се запътили точно натам за където големият българин говори?

  "Тия пари, що ви обещава и ви дава сега лукавото руско правителство, за да ви измами, са нищо при такива потребности и нужди, които ви чакат тамо, и те се твърде лесно разносят. С тех пари Русия ще ви завърже с железни вериги тъй силно, щото като станете нейни черни робове, ще ги заплащате вие и потомците ви с кръвта и с живота си! А ето как ще ви настанят, щом идете тамо: Ще ви продадат и споделят на някои си спахии (помещики), които като ви определят по една част земя да си направите по-прости и по-бедни още и от цигански колиби, ще ви карат насила с кнута (бич руски) деня и нощя да им работите като коне, само за едно облекло и за една...

  Прочитане на целия коментар прехрана! Кожи необработени и черен като земя хляб! Вие ще бъдете техни вечни роби и те ще ви продават един другиму си като добитък, когато им скимне! О! Какъв срам за Вас! Тамо няма уплаквание пред никого си; защото от онова място, в което ви заклещят един път, не можете ся помръдна никъде! "

  http://zaedno.eu/forums/viewtopic.php?t=6399

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 2. 2 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  Цялата закачка идва от това, че рашките искат да си продават оръжие на арабелите необеспокоявано . Ама тва не е в интерес на Израел . И са прави . Яков Кедми си го е казал .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3919 Неутрално

  Ха!
  Да обвиниш военно аташе в шпионаж е все едно да обвиниш Юсеин Болт, че бяга.
  То това си им е и работата бе! Официалната!

  Склонен съм да вярвам, че е просто "показване на мускули" или "активност". Особено след като е "гепен" от ФСБ (КГБ), както се подразбира от изнесеното.
  Нормално военните аташета се "пасат" от ГРУ. Техен "контингент" са.

 4. 4 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#1] от "NPaine":

  Което си постнал е едно на ръка . Ми тва, че ни изкараха славяни е още по-гадно и НЕ приемливо за мен . Тотално ни обезличиха като нация и ни фалшифицираха историята . Факт.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 5. 5 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#2] от "ARRI":

  И Русия и Израел си гледат своите си интереси. Които не е задължително да съвпадат. Не виждам нищо чудно, че Русия иска да продава стоката си, в случая оръжие, а Израел - да и попречи. Но все пак евреите са действали като слон в стъкларски магазин, щом руските служби са се усетили и са изгони представителя им.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 6. 6 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#1] от "NPaine":

  И в резултат на тези мъки около 200 хил. българи все още живеят в бившата Руска империя, днешна Украйна и не щат и не щат (мамка им) да се връщат в земния рай на руйното вино, ароматната роза и пр. и пр. благини.

 7. 7 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#3] от "xm...":

  Хе, то е ясно, че военните аташета, пък и голяма част от работещите в посолтвата са шпиони. Навсякъде по света. Въпросът е да си шпионстват така, че никой да не ги разбере.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 8. 8 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Любопитно

  Интересно сега изловеният в крачка руски офицер жив , или мъртъв ще бъде опечен в крематориума на аквариума , освен ако не е бил ползван за мюре от ГРУ???

 9. 9 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До коментар [#4] от "ARRI":

  Амчи на какъв език пишеш бе ? Я давай на родния тюрко-ирански...

 10. 10 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#5] от "Искандер":

  Мисля, че всеки нормален човек е против да се въоражават арабелите . Тяхното мислене си е взривоопасно, пък да не говорим и ако и в ръцете си имат оръжие , какви чудеса вършат . Не всички де, но по голямата част от тях, която е фанатизирана .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 11. 11 Профил на assos
  assos
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Че Медведев е техен ... Най-вероятно е продажбата на оръжия за арабите.

 12. 12 Профил на Алекс
  Алекс
  Рейтинг: 638 Разстроено

  До коментар [#1] от "NPaine":

  ++++++++++++++!

  Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  Израелец да извършва ПРОМИШЛЕН шпионаж в Русия?! Че какво може Израел да открадне от руската промишленост?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4627 Неутрално

  До коментар [#6] от "Сгугню":
  Само руска подлога като теб може така да интерпретира ситуацията. Ако България действително водеше независима от Русия политика, тя сигурна нямаше да е в това мизерно положение и щеше да бъде значително по притегателно за живот място. Още повече в сравненние с място като путинова русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Темата е за измислената държава Израел, където местното еврейство (хазарство) се упражнява с изтърканите си лафове и пропаганда. Мога да ви кажа че дотавки за Сирия е имало, има и ще има. Айде сега следва преброяване на евреите във форума.

 16. 16 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#9] от "Сгугню":

  кирилицата е попаднала в московията от България, а не обратното, скот неграмотен такъв

  low riders team
 17. 17 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "...а ФСБ (по-рано КГБ, НКВД и др., б. м.) се грижи за цивилното население и дипломатите."

  Под тия топли грижи доста народ в Русия и по-преди в СССР, си замина преждевременно.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 18. 18 Профил на alex22
  alex22
  Рейтинг: 239 Неутрално

  ХА . Това не е новина. Новина ще бъде , ако се окаже , че задържания израелски дипломат, наистина НЕ е шпионин.

 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4627 Неутрално

  До коментар [#9] от "Сгугню":
  Пише на български скапаняк такъв! Използва КИРИЛИЦА! азбуката, на която пишат и твоите работодатели! Как е възможно да се позволява да пишат тук на най-долни продажници като теб!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#14] от "Храбър":

  Ами пич, доколкото знам Бг е член на НАТО, ЕС, не е в орбитата на Русия цели 22 години. Чуждестранният капитал 90 % е западен, 80 % от търговията е със Запада,левът е вързан с еврото и пр. и пр. Дали не опира нещо въпроса до качеството на матряла ?

 21. 21 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#9] от "Сгугню":

  Sлавянството е една лъжа!
  Впрочем, тази тема от поне няколко години не е актуална. Малко са вече хората, които вярват на "морето от славяни" и "шепата кривокраки българи, дошли от Азия". Затова и интересът към темата е малък. aвтохтонна теория к утвърждава, че прародината ни е Балканският полуостров, защото траки=българи. Доста артефакти вече има, които доказват, че траките/българи са по нашите земи от преди потопните времена и може да се предположи, че е имало разселване към Азия, а след това в по-късни времена завръщане на Балканите. Другата лъжа Е, че българите са ираноиди, че прародината е някъде из Азия и че идвайки тук, на Балканите, българите са завладяли тази територия, а всъщност те просто са се прибрали у дома.
  Ясно е, че българите не са славяни, не са тюрки, но не са и иранци. Българите са си "балканци", ако мога така да се изразя, откак свят светува.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 22. 22 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1744 Любопитно

  До коментар [#8] от "kimba3":

  Виктор Суворов си чел, а?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  До коментар [#16] от "Comandante Marques":

  Що си губиш времето?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#21] от "ARRI":

  АРРИ, замълчи, че ще си разваля хубавото мнение за тебе!
  Във всяка от теориите за произхода ни има капка истина.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 25. 25 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#21] от "ARRI":

  А езикът защо е славянски ?

 26. 26 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#22] от "Athanatos":

  Виктор Суворов ( Аквариум) доста послъгва, ама айде. Пък и темата е за една отминала епоха...

 27. 27 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#26] от "Сгугню":

  С товарищ Путин начело тази епоха никак даже не е отминала, а все по-реална.
  А ти как разбра Суворов че послъгва? Знаеш факти, които го оборват ли? А откъде си сигурен, че източникът на тези твои "факти" не послъгва повече от Суворов?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 29. 29 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#10] от "ARRI":
  Мисля, че всеки нормален човек е против да се въоражават арабелите .


  Абе, не знам ама... САЩ са на първо място по продажба на оръжие, основно за арабските страни, явно те не са нормални, по твоята логика.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3919 Неутрално

  До коментар [#16] от "Comandante Marques":

  Тц!
  Попада от Византия. Които я вземат от нас, както и първият им епископ. Но си се водят на византийска връзка.
  Това - първо.

  Второ - заради турското робство собствена печатна литература на кирилица по българските земи няма. И се внася от Русия. За огромно съжаление.

  Трето - сегашните кирилски шрифтове в нета са руски. Няма български. Също за огромно съжаление.
  В края на управлението на Царо се заговори за създаването на наши, но не я докараха до никъде. Не дадоха пари. А е скъпо. Защото трябва наистина много работа от голям екип от математици, лингвисти, графици и историци.
  Пари и досега не са дадени за такова богоугодно дело. Даже не се и сещат ...


 31. 31 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#25] от "Сгугню":

  Ми и на румънците езикът е от латинския, ма генетично са по-близо до нас от македонците даже. Даки и траки са били един народ и са говорили един език. Сега говорим различни езици.

  икономист - неграмотник с диплома
 32. 32 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#24] от "Athanatos":

  Ne може във всяка теория да има капка истина . Истината е винаги ЕДНА . И тя е, че не сме нито славяни, нито иранци, нито от тюркски произход . Мога да те върна още по-назад във времето, ама няма .

  П.П. Те и индианците са помислили испанците за богове първия път, но те взели, че ги изтрепали .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 33. 33 Профил на assos
  assos
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#21] от "ARRI":

  теория к утвърждава, че прародината ни е Балканският полуостров, защото траки=българи. Доста артефакти вече има, които доказват, че траките/българи са по нашите земи от преди потопните времена
  .....
  Е , що говориш славянски , ами не тракски !Те макетата са братовчеди , нали? Те са най , най , ама българите са по , защото са по-вече от тях.

 34. 34 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4756 Любопитно

  До коментар [#10] от "ARRI":

  Проблема Арри, че американците също въоражават арабски държави, например Саудитска Арабия и ОАЕ миналата година купиха оръжие от САЩ за милиарди долари!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3919 Весело

  До коментар [#26] от "Сгугню":

  Сгугни,
  "Аквариумът" на Суворов не е документална литература, бе!
  Роман на база худжествена интерпретация на елементи от действителността. Нищо повече.
  И самият Суворов за него няма претенциите да е "документален".

 36. 36 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#29] от "Искандер":

  Искандер, ако си ми чел мненията, НИКОГА ама НИКОГА не съм бил фен на цру и нато . За мен те са частната армия от килари на едни голями батета , за които сега няма да говорим. И това , че мразя русия по мои си причини, не означава, че играя за другия отбор .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 37. 37 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#32] от "ARRI":

  Приятелю, личи се си още малък. Вслушвай се в по възрастните понякога.

  Няма такова нещо като абсолютна истина.

  Мога да ти дам дори пример за това че 1+1 е равно на 0.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 38. 38 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#33] от "assos":

  А ти пък ми ДОКАЖИ , АЗ какъв език говоря . Защото по същата твоя логика , АЗ пък мога да твърдя, че славяните нямат свой език , а говорят моя език . Дай СРСта, които да доказват, че АЗ говоря славянски, а не български език . И изобщо някой днес знае ли, на какъв език се е говорило преди 2-3 000 години ? Ама от кгб, явно знаят . Нали ?

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 39. 39 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#32] от "ARRI":

  Искаш да кажеш, че Великото преселение на народите е измислица?!?
  Преди 1000 години ВСИЧКИ народи са били номадски. Дори и вътре в самите държави е вървял процес на "преместване" на компактни маси от населението в другия край на държавата, по една или друга причина.
  Знам за генните изследвания, които "доказват", че македонците не са българи, както и че българите не са българи... само дето са ми доста смехотворни Кой, кога и как подбра образци на българи, за да ги изследва, и каква е гаранцията, че не са били подбрани не на случаен признак? Ами ако "случайно" подбраните жители на България са били власи (каквито са огромна част от крайдунавските жители), или каракачани (каквито са доста от под-балканските жители), или някакви други екземпляри с наистина тракийски корени?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4627 Неутрално

  До коментар [#20] от "Сгугню":
  То и "Челси" се води английски отбор, ама е жертва на износа на капитали от Русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#36] от "ARRI":

  Мисля си, че личните чувства не би трябвало да влияят на преценката. А тя е, че всички големи държави играят мръсно и не според правилата.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 42. 42 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#39] от "Athanatos":

  То има много генетични изследвания . Всеки си ги пише както на него му изнася . А това, че през хилядолетията от българския ген не е останало у нас нищо, е факт. Съвременните народи не сме тези от миналото . Примесени сме, размити сме до ЕНта степен . В Света към момента само еврейския род Коен(и то само първата кръвна линия) може да се проследи(само!!!) 1480 г. назад във времето . Пак ти казвам, НЕ всички родове Коен, а само първата кръвна линия . Така че, нека да не търсим под вола теле, и да се бием в гърдите кой е по-по-най . Такива вече няма . И когато ни уврът главите, че в изначалния си вид, ние човеците сме създадени от един и същи създател( не Бог), тогава вече може да има проблясъци и зачатъци на рационално мислене . До тогава, ще се дърляме, кой славянин, кой атлант, кой лемуриец, кой трак , и пр.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 43. 43 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 782 Любопитно

  До коментар [#4] от "ARRI":
  До коментар [#1] от "NPaine":
  Никой не ви пречи и сега да нахузите чалмите.Нито ще сте първите ,нито последните.

 44. 44 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  абе още ли има балъци които да вярват в наличието на славянска раса

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 45. 45 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#41] от "Искандер":

  '' всички големи държави играят мръсно и не според правилата. ''

  Абсолютно вярно . Ама тя България, като е малка държава, да не би да играе по правилата със своите граждани ? Ми не . Естествено, геноцида си е на национално ниво, а на голямите държави е на световно ниво . Факт.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 46. 46 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 782 Любопитно

  До коментар [#40] от "Храбър":Феновете на Челси едва ли се чустват жертва на руски капитали ,когато отбора им се бори за титли в Англия и Европа. Чии жертви бяха преди това,когато бяха в долната половина на таблицата?А за МСити да не говорим.Що ли като чуете Русия и се изприщтвате. Комплексарското поведение си ви личи отдалече. По рано лижехте гъза на СССР/Русия ,сега на Щатите. Тогава поне имахме полза. Сега сме база на САщ без пари. Ама от ибрикчии какво да се очаква.

 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4627 Неутрално

  До коментар [#45] от "ARRI":
  От как руснаците са тръгнали да ни "помагат", България става все по-малка и по-малка.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4627 Неутрално

  До коментар [#46] от "cobanmaala":
  Докато има такива ненормалници като сгугньо и Русия продължава да се държи сякаш сме им длъжни, до тогава все така ще реагирам.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  До коментар [#15] от "Сгугню":

  ++++++++++бъкано е на секъде с тех и слугинаж си имат........!!!!?????......еничарчет и се на ключови постове........за това сме на никъде..........а 22 години и на зад копаме........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 50. 50 Профил на dnewnik
  dnewnik
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#4] от "ARRI":

  Представям си каква черна маймуна с циганска физиономия си, зато не ти се иска да те определят като славянски тип.
  Но искаш не искаш майченият ти език, който говориш принадлежи към славянската група езици!

 51. 51 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#47] от "Храбър":

  Знам, ама го кажи на сгугич . Той сега търси оригиналните ленти с разговори от преди 2-3 000 години, за да ми доказва, че говоря на славянски език . Сигурно е отишъл да търси СРСтата у пирамидите , кой го знае ..... Може и да изкара оригиналните свитъци на Тот Атланта и в тях да има прекрепено CD на славянски език .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 52. 52 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#42] от "ARRI":
  "Примесени сме, размити сме до ЕНта степен ."

  Ти всъщност дойде на мойто
  Че във всяка от теориите има капка истина.
  Факт е, че в нашия народ има и славянска, и тракийска, и тюркска, и иранска, и германска, и гръцка, и кой знае каква още кръв.
  Никой българин не може да проследи рода си до Адам и Ева.
  А това, какъв език се говори в момента не е никакво мерило.
  Към момента, наследниците на Българското население на Воден в Гърция говори на гръцки, но бабите им са говорили на български. Само 2 поколения са нужни са да се подмени един език. Не повече. С помощта на сабята може и по-бързо. Да не говорим, че едно време не е имало национални медии, които да утвърдят един единен език за цялото население. Всеки си е говорил на неговото си наречие и всички са били правилни...

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 53. 53 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  До коментар [#50] от "dnewnik":

  абе само славяните ли не са цигани бе смешник, това че един хърватин е измислил думата славяни и зарадвани руснаците са явзели на въоръжение за да реализират политиката си значи ли че това е истината а, а нашите царе от 1 и 2 българско царство не са знаели че има славяни ама те явно са прости

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 54. 54 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#50] от "dnewnik":

  За пръв път думата славяни – в смисъла на етнос, влиза в политическа употреба през 1593 г., като дотогава „slavi” е всъщност -„sclavi" (означаващо роби от латински) и тази дума се използва във византийските извори.
  Няма НИТО ЕДИН роден или чужд извор, който да говори за покръстването на два народа - т. нар. “славянски” и български, а се говори само за българи и български народ (за повече подробности виж в интернет “ Колко народа покръства Борис “ от Никола Църцаров). Няма византийски извор, в който при преговори да се сключва договор със “славяно-българска държава”, а винаги се говори за българи и България. Също така няма нито един чужд или наш извор в който да се споменава за ПРАбългари и ханове, а навсякаде се говори за БЪЛГАРИ и владетелят на българите.
  Термина СКЛАВИ от византийските извори се е използвал от църковниците-хронисти в смисъл на “роби”, “светлокоси роби”, или “нечестивци”, с който са наричали не-изповядващите официалната християнска вяра - арианите.
  За пръв път думата славяни – в смисъла на етнос, влиза в политическа употреба през 1593 г., като дотогава „slavi” е всъщност -„sclavi" (означаващо роби от латински) и тази дума се използва във византийските извори.
  Няма НИТО ЕДИН роден или чужд извор, който да говори за покръстването на два народа - т. нар. “славянски” и български, а се говори само за българи и български народ (за повече подробности виж в интернет “ Колко народа покръства Борис “ от Никола Църцаров). Няма византийски извор, в който при преговори да се сключва договор със “славяно-българска държава”, а винаги се говори за българи и България. Също така няма нито един чужд или наш извор в който да се споменава за ПРАбългари и ханове, а навсякаде се говори за БЪЛГАРИ и владетелят на българите.
  Термина СКЛАВИ от византийските извори се е използвал от църковниците-хронисти в смисъл на “роби”, “светлокоси роби”, или “нечестивци”, с който са наричали не-изповядващите официалната християнска вяра - арианите.
  Славянската идея е възприета от българската интелигенция през началото на XIX век в периода на българското Възраждане под влияние на умелото руско внушение и манипулиране на историческите факти.През периода на турското робство както е известно Вселенската патриаршия (доминирана винага от гърци) не признава българите за отделен народ, а ги нарича “румелийски” народ, което се възприема и от Османската империя.
  Показателно е, че славянската идея започва като така наречената ИЛИРИЙСКА ИДЕЯ. Същността й има политически адрес и най-кратко има за идея, че с името "илирийци" се наричат всички народи, населявали в античността земите, които през средновековието били „славянски”. Илирийската идея става платформа на всички участвали в плана за „освобождението” на всички балкански християни – т. н. „южни славяни”.
  За създател на илирийската идея се сочи хърватина Винко Прибоевич от остров Хвар, със издаденото от него през 1532 г. във Венеция „Слово за произхода на увенчаните със слава славяни”, което търси идеологическа формула, за да оглави „славянското” множество, изгубило държавната си независимост при падането на българското и сръбското царство. Но ренесансовата илирийска идея е изпълнена по онова време с конкретно политическо съдържание - подготвяната война срещу Османската империя. На 14 април 1595 г. австрийският император провъзгласява, че приема под своя защита християните в Босна и съседните й земи. По това време той още не говори за освобождение на всички „славяни”, осъществена в миналото от Душан, цар от „словенска” кръв, който заповядвал на десет кралства. Панславизмът тръгва с основната идея, че руските “славяни” трябва да завладеят първо Османската империя, после Европа и накрая целия свят (!!), което се разбира от Азовския завет и “Начертанието” на Петър І Велики, както и “Начертанието” на Екатерина ІІ Велика.
  Това е доктрина възпрепятствала българската държавност, набивала комплекс за малоценност и донесла неизброими страдания и геноцид над българите. Нейни проявления са и до днес македонизмът, политиката на Гърция за гърцизиране на българите в Беломорието и Албания (и до сега), кражбата на българското сирене, кисело мляко, българския фолклор и танци, и обявяването им за “елински,” издаването на помашко-гръцки речник, както и толерирането на татаризма и до сега в Руската федерация.
  От времето на Петър І Велики чак до края на ХХ век Русия ще глези и толерира Сърбия, Гърция, Влашко (Румъния) за сметка на България и ще води политика на купуване на българската интелигенция с цел славянофилията (русофилията) да бъде еталон в България. За разлика от България на Сърбия ще се отпускат милиони рубли само за да се стимулира сръбско национално освободително движение против Турция, а Сърбия ще стане основния проводник на панславизма (антибългаризма).
  За това колко Русия е “безкористна” освободителка говори дълбоко премълчавания факт, че
  българският народ е принуден да заплати “Освобождението” си.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 55. 55 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#52] от "Athanatos":

  Еййй достигнахме до консенсус . Абсолютно съм съгласен с теб . Много е важно в днешно време хората да нямаме таван на мислене . Ама повечето за съжаление си го имат. Като са зациклили на тва славянство, та излизане няма . Като шопите, като са рекли, че по високо от Витоша нЕма , и те тва е . За Еверест даже не искат и да чуят.

  п.п. И все пак, АЗ мисля, че не произлизаме от библейските Адам и Ева . Ама тва е друга тема .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 56. 56 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#54] от "ARRI":

  Де ги четете тез глупости бе?!?
  И как пък Византийците кръстиха славяни Словаците, които никога не са имали допир с Византия, освен по времето на Кирил и Методий (доста по-рано от 1593)? А кралят им РастиСЛАВ, който е приел светите братя, всъщност се е казвал РастиСКЛАВ, т.е. РастиРОБ? Още през 8-ми век те са се наричали СЛОВЕНИ, което никак не прилича на гръцкото СКЛАВИНИ...

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 57. 57 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#56] от "Athanatos":

  Съжалявам, че не те устройва , ама такива са фактите . Бели роби, нечестивци и пр. са им казвали . А по-горе източниците ги има . Словени не е = на славяни(склави) . Те са друга манджа . А из нета има PDF формат на книгата ''Колко народа покръства Борис'' . Намери я и я прочети .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 58. 58 Профил на assos
  assos
  Рейтинг: 466 Весело

  Ари , откажи се от "История славяноболгарская " от П. Хилендарский

 59. 59
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:38 на 19/05/2011 от неговия автор.

 60. 60 Профил на true
  true
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Варианти:

  След 2 месеца му завършва мандата. Помогнал е на някои израелски военни фирми да бъдат много активни в руския пазар.

  Според някои е вербуван за двоен агент.

  Според други се противопоставил на натиска на Вашингтон да бъде продаден най модерния вариант на безпилотните самолети, което е предизвикало това.

 61. 61 Профил на dnewnik
  dnewnik
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#54] от "ARRI":
  Може и да е странно, но аз съм но 95% съгласен с теб
  Това, което дразни е, че ти и други, като теб по идеологически причини отказвате да признаяте очевадното.
  А то е, че както ние българите така и поляци, белорусм, руснаци, украинци, чехи, словаци, Словенци, сърби, македонци и другите, които съм пропуснал говорим езици, които принадлежът към една ии съща езикова група и имаме, някой повече други по малко доста общи неща.
  Също така, както има и група народи, които говорят езици принадлижащи към германската езикова група и имащи доста общи неща.
  Сега как ще наречеш езиковата група към която принадлежи и нашият език славянски, рпански или лалалалски няма никъкво значение. Значение има, че това една езикова или по общо културна общност.
  Естественно, че никога не е имало страна "Славяния" никой никога не е твърдял нищо подобно. Тези, обаче които по една или друга причина са русофобски настроени винаги се хващат за думата "Славяни" и конфликтите започват.
  В самата Германия диалектните разлики, са не по малки от разликите между български и сръски езици например.
  Никой обаче не отрича съществуването на германска група народи по езиков принцип. Точно така е и при "славяните".

 62. 62
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:18 на 24/05/2011 от неговия автор.

 63. 63 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#62] от "ad absurdum":

  Голямо бате , като си толкова голям и си чел мнооооогоооо , а АЗ съм още малък, искам да ми отговориш на няколко въпроса .

  1. Защо избиха елита ни (болярските родове) и насилствено ни покръстиха ?
  2. Какво подари(пак насилствено) борисчо на сатанистите от ватикана, което е било много ценно за тях, НО е било притежание на България и българския народ ?
  3. Но не по важност, искам да ми отговориш, кой и защо създаде религиите, като християнството и исляма ?


  Хайде голямо и умно бате, да ми дадеш отговор на тези три въпроса, ама не ми чети от учебниците по история, тях съм ги чел .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 64. 64 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#62] от "ad absurdum":Някои даже истарията на България от освобождението ни от турско робство не познават.Единствената страна,която е искала България да я има и да е голяма е Русия.Естествено е ,че е имала интерес от това.Оттам нататък "великите западни сили " са правили всичко възможно такава страна да няма. Само идиоти могат да отричат фактите.

 65. 65
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:18 на 24/05/2011 от неговия автор.

 66. 66
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:18 на 24/05/2011 от неговия автор.

 67. 67 Профил на dnewnik
  dnewnik
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#63] от "ARRI":
  Не знам на каква възраст си, но задаваш интересни въпроси.
  На повечето тях обаче, можеш и сам да си отговориш. Въпроси ти са малко емоционално и по юношески наивни.
  Това е ОК, и аз с удоволствие бих се върнал на твоята възраст.

  1. Защо избиха елита ни (болярските родове) и насилствено ни покръстиха ? Елита си го избихме сами и всички покръствания са били насилственни и кървави. Такива са и до днес.
  Не е корректно да задаваш въпросите си безадресно. Зато мисля би трябвало да пишеш защо избихме елита си.
  Религиите не са създавани по план. Всички религии се зараждат при определени обстоятелства и преминават през периода на секти дакъто се докопът до власта, след това започва кютека.
  Всъщност искам да кажа, че не трябва да търсим вината другаде, а в самите себе си.

 68. 68 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#29] от "Искандер":

  +++

  http://www.youtube.com/watch?v=YgIzyXf61UU&feature=channel_video_title

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 69. 69 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#32] от "ARRI":
  Тя истината може и да е една, ама ФАЛШИФИКАЦИИТЕ на историята са БЕЗБРОЙ!

  История: Наука или вымысел? / Историята: Наука или измислица? (2009)

  Епизод 01 - Знаем ли мы свою историю

  http://kolibka.com/2.html

  Свали си първия епизод, за да видиш(около 35-тата минута) една интересна връзка между славяните и...ЕТРУСКИТЕ!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 70. 70 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#69] от "Omnis Omnibus":

  Онзи ден един турЧин (тиеле) убеждаваше тук, Че етруските били турци. Сега пък били славяни.
  Абе оставете хората на спокойствие, хайлази с хайлазите му.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 71. 71 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#70] от "bulgarinvstranstvo":

  Става въпрос за езика.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 72. 72 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4756 Любопитно

  До коментар [#53] от "stg":

  "а нашите царе от 1 и 2 българско царство не са знаели че има славяни ама те явно са прости"

  Това абсурдни неща, как може да е нямало славяни по българските земи като, кан Аспарух сключва съюзен договор със седемте СЛАВЯНСКИ племена, които охраняват старопланинските проходи от нападения на византийците?

  И още всеизвестен факт документиран от византийските летописци е, че Солун - втория по-големина град на Византия е обсаждан около пет пъти от славянските племена, които по това време са били компактно населени целия Балкански полуостров и са достигнали на юг до полуостров Пелопонес! Тези които отричат съществуването на славянския народ са едни невежи псевдоисторици:

  http://212.39.92.39/e/prosveta/istoria_11/4.html

  http://www.protobulgarians.com/PODSTRANITSA%20NA%20DR%20ZHIVKO%20VOYNIKOV/BAALGARI%20I%20SLAVYANI%20NA%20BALKANITE.htm

  http://www.kaminata.net/i-t19437.html

  http://www.ancientmilitary.com/ancient-slavs.htm

  http://www.andrzejb.net/slavic

  http://en.wikisource.org/wiki/Catholic_Encyclopedia_%281913%29/The_Slavs

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 73. 73 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  До коментар [#72] от "Иво":

  предлагам ти да си опресниш знанията и да видиш какво точно има предвид Византия под термина славяни преди да ми цитираш тия неща а ти договора на Аспараух с 7 те славянски племена чел ли си го имаш ли оригинала у вас или как ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 74. 74 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4756 Любопитно

  До коментар [#73] от "stg":

  Добре кажи ми ти, какво има предвид Византия под името славяни? Това ще е интересно и за мен.....!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 75. 75 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#72] от "Иво":

  '' Вместо заключение.


  Както виждаме, славянското заселване на Балканите е доста плътно. Славянското проникване върви паралелно с движението на авари и прабългари, то е неотменна част от поредното „велико преселение на народите” което променя изцяло етническата карта на Източна Европа. ''

  Иво, никой не отрича съществуването на славяните. Тук спора е, че БЪЛГАРИТЕ НЕ са салавяни . Българите сме си българи, а славяните са си славяни. Както и по-горе написах, в този си, съвременен вид, ние вече нямаме нищо от тези българи живяли преди векове, защото сме омешани . Ти лично имаш ли се за славянин? Защото АЗ НЕ ! Поне по-добрата част от мен няма нищо общо със славяните, а с Българите. А това, че насадената и фалшифицирана наша Българска история ни учи че сме славяни, е много жалко, защото такива като сгугич и асос и самосъзнанието им е вече руско. Което според мен е НЕдопостимо . Единия е седнал да ми цитира '' История Славнобългарска'' , а забравя думите на Паисий Хилендарски - О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? ...
  ............................... и тн.т........
  Между другото , я ми покажи в оригинала, къде виждаш буквата Я , която са вмъкнали, и от ''История Славнобългарска'', се е получило ''История СЛАВяНОБЪЛГАРСКА '' . Прочети буква по буква внимателно, и никаде няма да откриеш фалшивата буква ''Я'' . Повярвай ми, правил съм го много пъти, и никъде не я открих .


  http://img13.imageshack.us/img13/9582/istoria1.jpg

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 76. 76 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#69] от "Omnis Omnibus":

  Ще го сваля филма, но съм много скептичен за руското инфо . Благодаря все пак .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 77. 77 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  До коментар [#6] от "Сгугню":
  Сгуньо,
  Ако ти си българин то аз съм марсианец.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 78. 78 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4756 Неутрално

  До коментар [#75] от "ARRI":

  "Както и по-горе написах, в този си, съвременен вид, ние вече нямаме нищо от тези българи живяли преди векове, защото сме омешани."

  Арри по темата за славяните съм на различно мнение от теб, според мен те имат значителна роля в етногенезиса на българския народ... но не искам да споря с теб по този въпрос, в моя коментар [#72] съм показал и чужди източници за техния произход и разпространение в Европа. Но съм напълно съгласен с теб, че сегашните българи сме резултат на многократно смесване на различни народи които са преминавали и са се заселвали по нашите земи...!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 79. 79 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#69] от "Omnis Omnibus":

  Относно фалшифицирането на историята ни, няма никакъв спор. Унищожаването на старобългарските исторически книги е факт, който под давлението на гърците и папата започва още в IX век.
  По-късно през турското робство от България са изнесени над 3000 ценни ръкописа, голяма част от които сега се намират в Русия, Украйна, Молдова и Румъния, както и във Ватикана.
  По времето на гръцките фанариоти започва и едно систематично унищожение на български книги (главно исторически). Известни са стотици такива сведения, но ще спомена само някои от тях.
  1. В 1825 г. в манастира "Зограф" (в Атон) са изгорени български ръкописи в пещта за печене на хляб (изпечена бил цяла фурна хляб с тези "подпалки".
  2. В Атон отново става масово горене на български древни книги (пергаменти).
  3. В манастира "Св.Наум" на Охридското езеро гръцкият игумен Дионисий (анадолски грък) изгорил всички български книги.
  4. В 1840 г. шуменският епископ (грък), освещавайки църквата в с.Въча, заповядал да хвърлят ръкописните български книги в една яма на гробищата.
  5. В 1825 г.по заповед на гръцкия митрополит Иларион Критски, фанариотско аутодафе изгаря скритите книги на Търновската патриаршеска библиотека;
  С подобни действия се унищожават целенасочено най-ценните книги и библиотеки. Това по-късно дава предпоставки за поголовно фалшифициране на най-ранната българска история от гърците, които злобно подхвърляли - "Ха, вие българите не си знаете историята и не знаете, че сте най-древните на Балканите. Сега не можете и да го докажете..." Гърците не са единствените, които са действали по този начин.
  Руските евреи са другата напаст, която осакати историята ни.По заповед на болшевишкото Политбюро, във Волжка България бяха унищожени стотици хиляди български книги писани на арабица (исторически съчинения, трактати, научни книги и всякакви други). Преди време беше съобщено, че някакъв "психично болен" бил проникнал уж случайно в книгохранилище в Русия, където се съхранявал старобългарски ръкописи и ги залял с киселина.
  По-късно пък стана пожар в библиотеката в Санкт Петербург и май пак изгоряха български книги. Има и по-специални случаи.
  На 09.09.1944Г. в България пристига специалният пълномощник на НКВД (по-късно КГБ) "другаря" Бачи Зеев* той е натоварен с три задачи от отговорните другари
  1. Да ликвидира министрите, регентите и депутатите от Народното събрание.
  2. Да събере и унищожи старобългарски книги на глаголица, исторически книги и религиозна литература.
  Бачи Зеев успешно се справя с функциите си на палач. Той организира ликвидирането на правителството и депутатите на България (с две картечници в една изровена от бомбите яма на Централни гробища в Орландовци) и организира унищожаването на осем вагона старобългарска литература!
  Ето защо не вярвам на руско инфо .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 80. 80 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#30] от "xm...":

  за третото не знаех. дай повече информация

  low riders team
 81. 81 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#78] от "Иво":

  Цитата съм го взел от твойте материали. Написал съм ти заключението . И естествено, че няма да си съгласен с мен. Та ти си славен руснак. Нали ? И открили буквичката ''Я'' в История Славнобългарска'' ? Не я търси, няма да я откриеш, защото я няма . Понякога нещата ще ни избодат очите, ама ние сме сляпи за тях, а се уповаваме на това което ни поднесът като инфо.
  http://www.protobulgarians.com/PODSTRANITSA%20NA%20DR%20ZHIVKO%20VOYNIKOV/BAALGARI%20I%20SLAVYANI%20NA%20BALKANITE.htm

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 82. 82 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4756 Любопитно

  До коментар [#81] от "ARRI":

  "Та ти си славен руснак. Нали ?"

  Хахаха.... и ти ли Бруте (Арии)? Не за първи път във форума ме обявяват за руснак, само, че това въобще не е така, етнически българин съм, моите родители също и техните също и т.н.! Нали знаеш, че не само руснаците са слявяни? Има още много европейски народи които имат славянски корени: поляци, украинци, беларуси, чехи, хървати, сърби... (според мен и българи), но до колкото знам нито един от тези народи не се срамуват от своя славянски произход, само в България е така, защо според теб? И как е станало така, че славяните да са заселили почти целия Балкански полуостров (Сърбия, Македония, Хърватия, днешна северна Гърция)... и само не днешна България? Нещо няма логика, още повече, че нашите земи са били много плодородни за земеделие (а славяните са били преди всичко земеделци)?

  П.П.
  Ти чел ли си История Славянобългарска(я)? Там ясно се споменава, че на Балканите е живеели славяни.... как мислиш дали тогава Русия или СССР е повлияли на Паисий Хилендарски за да напише той това???

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 83. 83 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#82] от "Иво":

  Е добре де. Ще те броя за българин с руско самосъзнание . Не отричам, че тук са минали и славяните, и че сме се чифтосвали и със тях. Ама ти пак не си ми чел поста правилно . АЗ искам да ми откриеш буквата ''Я'' във линка . Т.е., на нас ни казват, че е ''История СлавЯнобългарска'' , а там пише ''История Славнобългарска'' . Не в края, а по средата на Слав(я)нобългарска липсва бъквата ''Я'' . Разбираш ли как са ни манипулирали толкова много години, а е трябвало само да се зачетем в заглавието на Паисий . А по-кофтито е, че още я изучават в училищата като славЯнобългарска, което е тотална манипулация .
  http://img13.imageshack.us/img13/9582/istoria1.jpg

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 84. 84 Профил на scorpion
  scorpion
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Абе стига с тези глупости бе ! Руснаците не могат да бъдат само славяни и не са. В етногенезата им влизат българи, алани, сармати, угро - фини, хазари, варяги и много други освен славяните. Русия днес носи името на варяжкото племе - руси.

  До коментар [#81] от "ARRI":

  Статията е много добра. Хвърли едно око и на тази.

  http://www.protobulgarians.com/Kniga%20na%20Aleksandaar%20Bayar/BAJAR-KNIGA-CHAST-2.htm

 85. 85 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4756 Неутрално

  До коментар [#83] от "ARRI":

  О.К.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 86. 86 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#4] от "ARRI":Ако не славянин какъв си? Турчин?

 87. 87 Профил на kolokot
  kolokot
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Изперковци, по**серковци. Езика на който пишеш не е ли славянски? От къде се е взел бре? Аман от пикльовци на този форум.

 88. 88 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Т.е., на нас ни казват, че е ''История СлавЯнобългарска'' , а там пише ''История Славнобългарска''
  ----------------
  Всъщност пише IСТoPiѦ CЛАВеНОБолГАРсКАѦѠHA

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 89. 89 Профил на Дива селянка11
  Дива селянка11
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Обама към Израел, Върнете се в границите от 67-ма
  /не знам дали това ще излезе като тема в Дневник,затова го поствам тук/ Речта на Обама:

  http://www.msnbc.msn.com/id/43091459/ns/world_news-mideast_n_africa

 90. 90 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  До коментар [#72] от "Иво":"Прежде убо словене писма не имехонт, но чрътами и резами писахонт и гадахонт, погани сонще" - Черноризец Храбър, 9-10 век.

 91. 91 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#90] от "patsis":

  ситуацията в момента е горе-долу същата

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 92. 92 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Поредна еврейска роднинска свада между една частна и една държавна исраелска фирма за поредната руска поръчка.
  Еврейските лобита в Русия, са вече толкова много, че взеха да се настъпват един друг по мазолите.
  Исраелското аташе в Москва - Вадим Лейдерман е лобист на частната израелска компания Elbit, и от известно време доста настойчиво се опитва да пробие на руския пазар, така както успя да пробие в Грузия. И това за сметка на държавната Israel Aerospace Industries.
  Преди години евреите склониха руснаците да работят с държавната израелска компания Israel Aerospace Industries, чиито модел безпилотници се сглобяват в Русия.
  Ще изгърми и някой друг корумпиран руски чиновник, а на Вадим Лейдерман от Elbit ще му поръчат една чаша студена вода от Мъртво море.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 93. 93 Профил на vancio
  vancio
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Алооо , Дневник, превода е курвенски. Не ''Напуснал'' А ''Изгонен''.
  Персона нон-грат. И стигате с тез акценти на агресивност от страната на Русия, остаряха морално вече и тези които се хващат на подобни насроеия пясък от гъ..а им се сипе отдавна.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK