Народният фронт на Путин пише петилетен план

Народният фронт на Путин пише петилетен план

© ReutersРуският Институт за социално-икономически и политически изследвания ще напише предизборната програма за управляващата партия "Единна Русия" и за създаденият по инициатива на премиера Владимир Путин Общонационален народен фронт в подкрепа на управлението.


Тази програма ще представлява своеобразен петилетен план за развитието на страната, съобщи пред журналисти ръководителят на института, бившият президент на Чувашия Николай Фьодоров, цитиран от агенция РИА "Новости".


По думите му освен специалния подробен петилетен план ще бъдат предвидени и наказания за неизпълнението му.
Предварителният вариант на плана ще бъде представен най-късно до края на август. Той ще бъде основан на предложенията на участници в Народния фронт, който е обществено обединение на последователите на Путин. Фьодоров призова в написването да се включат и експерти на компартията и на партията на Владимир Жириновски.


В началото на май премиерът Путин предложи на партийна конференция във Волгоград да се създаде Общоруски народен фронт. Тогава той го определи като "инструмент за обединяване на близки по дух политически сили".По думите му в структурата трябва да влязат политически сили, обществени, младежки и други организации, включително такива на ветераните от войните.


РИА "Новости" припомня, че петилетните планове за развитие на народното стопанство - т.нар. петилетки - имаха за цел бързо икономическо развитие на СССР. Те се разработваха централизирано в общонационален мащаб от специално създадена мегаструктура Госплан на СССР под ръководството на КПСС. Първият петилетен план е приет през 1928г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK