"Кръстоносец" удави в кръв Норвегия
93 са жертвите досега от двата атената в столицата Осло и младежкия лагер на остров Ютьоя


6 тона изкуствен тор са били закупени за изготвянето на мощните експлозиви


9 години е отнело планирано на атентатите


60 минути Андерш Брейвик е разстрелвал хора на остров Ютьоя, преди да пристигнат специалните части


93 са жертвите досега от двата атената в столицата Осло и младежкия лагер на остров Ютьоя


6 тона изкуствен тор са били закупени за изготвянето на мощните експлозиви


9 години е отнело планирано на атентатите


60 минути Андерш Брейвик е разстрелвал хора на остров Ютьоя, преди да пристигнат специалните части
"Мисля, че съм уравновесен и доста толерантен по повечето въпроси. Понеже бях подложен на десетилетия мутликултурно индоктриниране, трябва да заявя, че не съм расист и никога не съм бил. (...) Макар да признавам, че съм отвратен от сегашната ситуация, по-скоро бих казал, че ме движи любовта ми към Европа, европейската култура и всички европейци."


Така се описва в интернет 32-годишният норвежец Андерш Брейвик - единственият обвинен за двата атентата в петък следобед, в които загинаха най-малко 93-ма души, повечето от които деца. След нападенията в интернет се появи манифест от 1500 страници, озаглавен  "2083: Европейска декларация за независимост", който полицията смята, че е негово дело. Този символ-верую и активността му в интернет хвърлят светлина върху методичното подготвяне на нападенията и зловещата идеология зад тях.


Началникът на полицията в Норвегия Свейнунг Спонхайм коментира, че интернет публикациите на Брейвик показват, че той е бил с десни убеждения и е имал антимюсюлмански възгледи. Според шведската група "Експо", която наблюдава дейността на крайнодесните групировки, Брейвик е бил член на неонацисткия интернет форум "Нордиск". Норвежецът е масон, представя се за тамплиер, кръстоносец, защитник на Европа...


Мюсюлманите се опитват да "колонизират" Западна Европа, а мултикултурализмът и културните марксисти са виновни за това, смята Брейвик. В една от публикациите си през декември 2009 г. той посочва, че според него няма нито една държава, където мюсюлманите да са живели мирно с немюсюлманите, и това винаги е завършвало "с катастрофални последици" за последните. След нападенията в Осло и на остров Ютьоя в интернет се появи и видеозапис, озаглавен «Рицари тамплиери 2083», в който Брейвик представя идеологията си.


На 17 юли, само няколко дена преди атаките, Андерш си е направил профили в социалните мрежи Facebook и Twitter. Там той се описва като консервативен християнин, а сред интересите си е посочил "културизъм" и "свободно масонство". Норвежкият таблоид "Верденс ганг" цитира приятел на Андерш, според когото той е станал с крайнодесни радикални убеждения в края на двайсетте си години. Цитат от манифеста "2083" пояснява това:


"Лично за мен това беше решението на правителството ми да участва в атаките срещу Сърбия. Беше напълно неприемливо САЩ и западноевропейските режими да бомбардират сръбските ни братя. Всичко, което те (сърбите) искаха, беше да дадат отпор на исляма, като депортират албанските мюсюлмани обратно в Албания."


Според други части от 1500-страничната книга и интернет дейността на Андерш сръбските крайнодесни националисти са изиграли важна роля в оформянето му като "консервативен християнин".
През април 2002 г. авторът твърди, че е бил посветен в "кръстоносец 8-ма степен към европейските рицари тамплиери", които били "съпротивително движение", борещо се срещу ислямизацията на Европа.


"Включих се в срещата, след като се видях в Либерия с един от първите уредници, сръбски командир кръстоносец и военен герой... Основната ни цел е да превърнем рицарите тамплиери в основното консервативно революционно движение в Западна Европа през следващите няколко десетилетия", разказва Андерш.


Подготовката за двете нападения е отнела на Брейвик над 9 години. От 2005 г. насам той е основал две фирми, едната от които се занимава със селскостопанска дейност, за да може да купува легално големи количества изкуствен тор, който след това да използва за направата на експлозив. През същата година нападателят се записал в местния клуб по стрелба, но е подал заявление за притежание на огнестрелно оръжие чак в началото на 2011 г., за да изглежда по-достоверен и със стабилна история.


Още от лятото на 2010 г. той обаче складира оръжия в дупка, изкопана в една от горите около Осло.
Спокойното поведение на Андерш и съдействието му на полицията изглеждат като част от плана му. "Когато ви задържат и арестуват, повечето рицари герои биха нарекли това край на операцията.


Нещата обаче не стоят така за един тамплиер. Вашият арест ще е знак за започване на етапа на пропагандата." Може би именно заради това Брейвик отправи молба първото заседание на съда, което ще се проведе днес, да бъде отворено за медиите, за да може той "да разкрие всичко".Кредото на Андерш Брейвик


"Има случаи, в които жестокостта е необходима и отказът да я приложиш е предателство към хората, които искаш да защитиш.
Предпочитаният метод за атака е жестокият и подмамващият (шоково нападение) с малък брой сили (1-2 души).


Когато решиш да удариш, е по-добре да убиеш повече, отколкото по-малко, иначе рискуваш да намалиш идеологическото значение на удара. Обясни какво си направил (в изявление, разпространено преди операцията) и накарай всички да разберат, че ние, свободните европейци, ще ударим отново и отново. Не се извинявай и не изразявай никакво съжаление за стореното от теб като самозащита или пък превантивно.


По много начини моралът вече е изгубил смисъла си в нашата борба. Въпросът за доброто и злото е сведен до един елементарен избор. За всеки свободен европеец патриот изборът е само един: да оцелееш или загинеш. Някои невинни ще умрат в нашите действия просто защото са на грешното място в погрешното време. Свикни с тази мисъл. Нуждите на мнозинството винаги ще превъзхождат интересите на малцинството."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Vili
  Vili
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Лично за мен това беше решението на правителството ми да участва в атаките срещу Сърбия. Беше напълно неприемливо САЩ и западноевропейските режими да бомбардират сръбските ни братя.
  +

  http://www.youtube.com/watch?v=0eph6AyB4c0
 2. 2 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  признавам, че съм отвратен от сегашната ситуация, по-скоро бих казал, че ме движи любовта ми към Европа, европейската култура и всички европейци.
  *****************

  Всичко това е чудесно, просто не е подбрал точният начин да се противопостави на толерастията и настъпващата ислямизация на Европа.
  С това си действие Андерш върна с години назад решимостта на разумно мислещите европейци да се справят с толерастите и безспирната емиграция.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 3. 3 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  .............Мюсюлманите се опитват да "колонизират" Западна Европа, а мултикултурализмът и културните марксисти са виновни за това...............
  ...........според него няма нито една държава, където мюсюлманите да са живели мирно с немюсюлманите, и това винаги е завършвало "с катастрофални последици" за последните..........

  Това са верни неща, въпреки че методът му на "убеждение" е доста зловещ.

  Така и никой не обясни /поне аз не видях/ ЗАЩО на кадрите от осторва живите бяха все мургавички до черни на цвят.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 4. 4 Профил на Jindo
  Jindo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#3] от "Руслан 21":

  Това с мургавите младежи и мен ме гложди много, но се дъвчат само казаните неща.

  https://www.favtool.com
 5. 5 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#4] от "jindo":

  От друга страна нито един бял? Това в Норвегия?
  И на тоя може да му се осъжда деянието, но мотивите? Просто няма какво да се каже срещу мотивите му.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 6. 6 Профил на dekodekov
  dekodekov
  Рейтинг: 520 Любопитно


  "Лично за мен това беше решението на правителството ми да участва в атаките срещу Сърбия. Беше напълно неприемливо САЩ и западноевропейските режими да бомбардират сръбските ни братя. Всичко, което те (сърбите) искаха, беше да дадат отпор на исляма, като депортират албанските мюсюлмани обратно в Албания." пък ние им дадохме коридор. Да очакваме ли и ние някой да изтрепе симпатизанти на тогавашните упрабляващи партии

 7. 7 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Кой изфабрикува страница на Брейви к във Фейсбук?

  Десните християнски консерватори и “фундаменталисти” не избиват синеоки християнски дечица, а масоните пък не признават християнския бог Иисус

  Огромното нещастие, което сполетя мирната и толерантна Норвегия на 22 юли, ще има дълго, мрачно и забулено в манипулации развитие. Не заради 92-те жертви, от които поне 85 са деца на по 15-22 години, а заради наглите опити този терористичен акт да бъде употребен в полза на глобалната кауза на исляма и в частност - в полза на ислямизацията на Европа. По-гнусна манипулация от тази човешкото въображение не може да си представи! За извършител на двата кървави атентата - в сградата на Министерския съвет в Осло и в младежкия лагер-школа на управляващата Трудова (лейбъристка) партия на островчето Ютьоя - е сочен 32-годишният Андерш Беринг Брейвик, който според казионната пропаганда: 1) е действал сам; 2) мрази мюсюлманите и мултикултурното общество; 3) изповядва "десен християнски фундаментализъм"; 4) е масон и се гордее с това - снимал се е с прословутата престилчица; 5) харесва нацизма, симпатизира на Израел и иска да се срещне с папа Бенедикт XVI и Владимир Путин, които уважава и смята за "интересни личности" и “силни лидери”. Последното ставало ясно от написан от Брейвик "меморандум от 1500 страници", който се появи в YouTube, след като той бе обвинен за атентатите. Всички останали данни за извършителя били взети от страницата му във Фейсбук. Коя страница обаче? Оказа се, че има две - едната е автентична, написана на норвежки език, в която не се споменава нищо ни за християнство, ни за консерватизъм. Втората се появи часове след атентатите, т.е. след задържането на Брейвик, когато той не би могъл да публикува нищо във Фейсбук, защото е в ареста с белезници на ръцете. Тази втора "негова" страница е на английски и в нея Брейвик прави признания, с които се саморазобличава като вероятен извършител на атентатите и твърди, че ги е извършил от позицията на християнин-консерватор.
  Кой има достъп до Фейсбук и може да качва и сваля страници, и да пише в тях каквото му е удобно?
  След като стана ясно, че нечии тайни служби са изфабрикували втората му (английска) страница във Фейсбук, и двете страници бяха свалени. На тяхно място са генерирани поне 15 страници на "мразещите Андерш Беринг Брейвик", на каузи за борба с ислямофобията, омразата към мултикултурализма, изобщо - с "брейвикщината".
  За написването на книга от хиляда и петстотин страници трябва доста време и още повече вдъхновение. Въпросът е защо Брейвик, който е инвестирал толкова много в този огромен свой труд, не го е публикувал на страницата си във Фейсбук. Защо той се появи в сайт за споделяне на видеоклипове и то след извършването на терористичните действия, за които той е обвинен?
  На 22 юли премиерът на Норвегия, социалистът Йенс Столтенберг, е трябвало да посети лагер-школа на Работническата младежка лига - младежката организация на неговата Лейбъристка партия. Премиерът е син на известния Торвалд Столтенберг и като млад е бил член на организацията "Червена младеж". В момента той е за втори път министър-председател и управлява Норвегия в рамките на т.нар. "червено-зелена коалиция" заедно със Социалистическата лява партия и Центристката партия.
  Да видим хрониката на събитието:
  1. В Осло, в 15:22 ч. местно време, т.е. около час преди премиерът Столтенберг да тръгне за лагера на о. Ютьоя, пред сградата на министерския съвет, под кабинета, в който Столтенберг обикновено работи, избухва кола-бомба. "Фолксвагенът" е бил пълен със самоделен взрив, направен от "изкуствена тор" (вероятно амониева селитра) и гориво. Разбити са първите етажи на сградите наоколо. Не щеш ли, на 5-ия и 6-ия етаж на сградата - там, където се намира кабинетът на Столтенберг, избухват пожари. На по-долните етажи огън няма. Не означава ли това, че на 5-ия и 6-ия етаж е имало допълнителен взрив?
  2. След около час и половина на о. Ютьоя човек в полицейска униформа започва да избива младежите в лагер-школата. По-късно оцелелите казват, че е имало и втори човек. Убити са 85 деца, като още няколко се водят изчезнали. Вчера шефът на полицията в Осло каза, че вероятно са се удавили при опит да преплуват тесния провлак до сушата.
  3. Полицията идва на острова 90 минути след първите съобщения, които младежите са изпратили с мобилните си телефони, че лагерът е нападнат и има много убити. (Виж "Norway police arrive 90 minutes after firing began"< Аssociated Press, 23 юли 2011 г.). островчето Ютьоя с площ 10.6 хектара се намира на 500 метра от сушата, по която минава главният крайбрежен път E16, твърдят енциклопедиите и справките след атентатите.
  Обяснението на полицейските шефове за бездействието им е, че в продължение на час и половина не са могли да намерят хеликоптер или лодка, за да прецапат 500-те метра до Острова. Да бяха се хвърлили във водата, щяха да минат разстоянието с плуване за 20 минути!
  В медиите бе разпространен видеозапис, направен от хеликоптер, на който се вижда мътна фигура, която сякаш стреля по деца на брега. Лицето на извършителя не се вижда, той не може да бъде идентифициран, но въпреки това официалната версия твърди, че това е Андерш Беринг Брейвик.
  4. Около час след като световните агенции предават новините от Норвегия, на джихадисткия арабски сайт "Шмух" се появява декларация, с която организацията "Ансар ал-Джихад ал-Алами" ("Помагачи на глобалния джихад" поема отговорност за атентатите, като излага и мотивите си за тях. Тя е подписана от Абу Сулайман ал-Насир и бързо преведена от арабски на английски от експерта по ислямски тероризъм Уил МакКантс, бивш съветник на Държавния департамент, който я публикува на сайта си "Джихадика". В декларацията, след задължителното "Хвала на Аллаха, господа на световете", цитат от сура "Жените", който прославя джихада срещу "неверниците", и прочее мюсюлмански брътвежи, се казва:
  Норвегия стана мишена, за да служи за урок и пример на останалите страни в Европа. Атаката е изискване към вас да изтеглите своите войски от земята на Афганистан и са спрете войната срещу исляма и мюсюлманите. Ние подновяваме предупреждението към европейските държави и им казваме: “Приемете изискванията на муджахедините, защото това, което виждате днес, е само началото. Ще има още!"
  В този "опус" се говори и за неуспелия атентат срещу един от авторите на карикатури на Мохамед, при който джихадистът се опита да се взриви по Рождество Христово в Стокхолм, но не можа - уби само себе си. Абу Сулейман ал-Насир пое отговорност и за осуетения през юни опит за атентат в Хелзинки.
  Кои са "Ансар ал-Джихад ал-Алами"?
  Организация с подобно име - "Ансар ал-Джихад", е създадена в Норвегия от джихадиста Молла Крекар , получил политическо убежище като бежанец. Той е иракчанин, а някои твърдят, че е иракски кюрд. Заради терористичната му дейност той и още няколко негови съмишленици-араби, трябва да бъдат екстрадирани от Норвегия. Делото за екстрадицията им е заведено 9 дни преди атентата, на 13 юли т.г. Молла Крекар заявява в норвежките медии, че ако бъде екстрадиран в Ирак, най-вероятно ще бъде убит и тогава "същото ще се случи на Ерна Солберг - лидерка на Консервативната партия в Норвегия, която беше и министър за имиграцията от 2001 до 2005 г. а сега е дама на Ордена на Свети Олав.
  5. Премиерът Йенс Столтенберг казва, че декларацията на "Помагачите на глобалния джихад" не може да казва истината. "Не винаги, когато една организация поеме отговорност за дадено действие, тя е неговият извършител", казва той. Малко по-късно, когато декларацията вече се разнася по всички електронни медии по света, "Помагачите" я оттеглят. Абу Сулейман ал-Насри пише на същия сайт, че по-късно ще има друга, "официална" декларация на организацията относно събитията в Норвегия. До 24 юли следобед българско време такава не се появи.
  6. Името и снимката на Андерш Беринг Брейвик е тиражирано в медиите като "самотен извършител" на атентатите. Хиляди хора, най-вече анализатори и журналисти, се втурват във Фейсбук и снимат или запаметяват в PDF формат профила му - за да работят с данните от него по-късно. Тя е на норвежки език и в нея никъде не се говори за християнство, консерватизъм, ислямофобия.
  Какво е изумлението им, когато няколко часа по-късно във Фейсбук се появява втора страница на Брейвик - на английски, която вече го самоинкриминира като вероятен извършител.
  Нейните автори обаче са объркали конците.
  1. Християнските консерватори-фундаменталии не избиват синеоките деца на своите събратя по вяра. Ако Брейвик беше такъв "фундаменталист", той би взривил някое общежитие с пакистанци или араби, каквито има много в Норвегия, за да потърси ефекта, който му приписват - да стартира "война на цивилизациите".
  2. Масоните ненавиждат християнския бог Иисус Христос. Те говорят за някакъв архитект на вселената и ходят със смешни престилчици, с каквато се е докарал и Брейвик, както става ясно от снимката му, публикувана от полицията в Осло. Само че няма как някой да е хем християнски фундаменталист, хем масон. Но в масонството има много мюсюлмани.
  Очакваме в скоро време да ни съобщят, че е бил едновременно член на "Опус дей", Трилатералната комисия и руската служба "Алфа"!
  3. Медийните конструкции в жанра "дървено желязо" продължават с твърдението, че Брейвик бил неонацист, но симпатизирал на Израел. Така пишело в меморандума от 1500 страници. (Си Ен Ен от 24 юли). Само че такива "нацисти" не съществуват! За сведение на казионните медии, които раздухват този буламач, по време на Втората световна война съюзници на Хитлер бяха мюсюлманите - навсякъде по света. В СССР 1 милион мюсюлмани работят за Третия райх и формират доброволческия "Ост баталион". Кримските татари посрещат Хитлер като на сватба - на бели коне с хляб и сол. На Балканите бошняците, косоварите и албанците формират нацистката дивизия "Ханджар". В Близкия изток главният мюфтия на Йерусалим (чичо на Ясер Арафат) е пръв приятел на Хитлер - в интернет е пълно с техни снимки.
  Така че няма как нацист да симпатизира на евреите и да мрази мюсюлманите.
  4. Твърденията, че Брейвик е наел ферма - за камуфлаж и купил 6 тона амониева селитра, уж за наторяване, а всъщност за да прави взривове, също са изсмукани от пръсти. Как е могъл да разнася из Норвегия автомобили, пълни с взрив, да остави една кола пълна с експлозиви до министерския съвет - една охранявана сграда, да складира (неизбухнали) експлозиви на остров Ютьоя, да се снабди с М16 и муниции и да ги употреби 90 минути след взрива в Осло, когато полицията би трябвало вече да е на крак?
  5. Употребата на амониевата селитра сочи към ислямски модус операнди. Тя се използва широко в ислямския терор. Така бяха взривени американските посолства в Кения и Танзания през 1998 г. С взривове от амониева селитра за взривени и всички християнски църкви в Ирак и шиитската "златна джамия" в Наджаф. Селитрата се използва широко и от талибаните в Афганистан. Рабира се, и други знаят как се прави бомба от изкуствена тор. С такъв взрив и американският психопат Тимоти МакВей разруши една сграда в Оклахоума сити на 19 април 1995 г.
  6. Очевидно е, че привидна мишена на тези терористични действия е бил Йенс Столтенберг. Някой прави опит да гои убие в сградата на министерския съвет, и след като разбира, че не е успял, го последва на острова, където премиерът трябва да бъде късно следобед. Кой е предал на Брейвик информация за дневната програма и маршрута на министър-председателя?
  7. До 24 юли следобед Брейвик не е признал вина и не се е появявал в медиите. Не се споменават никакви негови роднини и приятели. Няма ли майка, баща, братя и сестри, съученици и приятели този човек? Цитират се обикновено изявления на двама негови служебни адвокати, които обаче не казват нищо конкретно, освен че техният клиент е изглежда луд, психопат или социопат от типа на Тим Маквей.
  Както знаем - слава Богу! - премиерът Столтенберг е невредим.
  Според Блумбърг от 23 юли обаче, неговата партия и цялата "червено-зелена коалиция" ще загуби следващите избори. В началото на юли агенцията "Норфакта" е публикувала данни, според които Консервативната и Прогресивната партия в Норвегия събират голяма подкрепа и със сигурност ще формират следващото правителство.
  "След случилото се техните привърженици ще бъдат разколебани", казва за "Блумбърг" Франк Аареброт, политически анализатор от Университета в Берген.
  Защо? Защото Андерш Беринг Брейвик бил член на Прогресивната партия и изповядвал ценностите и на Консервативната партия! Както се казва, коментарът е излишен. Очевидно управляващите искат да употребят трагедията за да нанесат удар на набиращите все по-голяма популярност консервативни, националистически партии в Европа, които искат ислямизацията на Европа да спре. Впрочем, оцелелите на острова и техните родители настояват полицията да намери втория съучастник - той е видян от младежите и може да бъде идентифициран.
  Вчера бе съобщено, че полицията вече е получила описанията на втория стрелец, но отказва да направи официално изявление за него. Шефът на полицията в Осло Свейнунг Спонхайм вчера съобщи: "Много е трудно да кажем дали Брейвик е действал сам, или е свързан с по-голяма мрежа". На 24 юли сутринта е била обискирана индустриална сграда на фирмата "Рьодтвет", арестувани са 6 души. Единственото, което полицията съобщи, че арестите са направени във връзка с терора от 22 юли.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 8. 8 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Куче влачи рейс

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на swedishdoctor
  swedishdoctor
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Интересно е 4е в България хората масово си позволяват публи4но да правят открито расистки коментари които в цивилизованият свят си ги позволяват само white trash.
  Добре е да се напомни 4е основните жертви на десният екстремизъм в западна европа са литовци, естонци, поляци, ами исто4ноевропейци. Аз няма да говоря за външен вид, щото имах един пациент дето ходеше със тениска Vit makt - бяла власт - и мом4ето не беше много у ред щото беше осиновен от Бангладеш и нямаше нищо бяло по него - ама като си помисля за арийските 4ерепи, сините о4и и русите коси които притежават вси4ки в България, ми домилява...
  Зна4и къде е проблема, 4е на другите все им е по-добре?
  Нали и ние сме европейци, сме ли?
  Дето го беше казал поета през 50-те години:
  Миришехма на лук и вкиснало и под мустаците увиснали животът псувахме сърдито...
  Вярно е, нуждаеме се да ни се дава въжможност силно да любим и мразим, ама нещо обектите за любов са драсти4но намалели!
  Важно е някой друг да ни е крив

  Пък колко е сигурно да се търси база за обединяване на религиозна основа...ми питайте ирландците, те там католици и протестанти се тепаха до не отдавна
  Просто има хора които могат и такива които не могат...а да си великодушен и да даваш е добро не само от религиозна но и от физиологи4на гледна то4ка...
  Пробвайте да купите 500 ваксини срещу полиомиелит през UNICEF и ще видите 4е знаейки 4е 166 деца ще си полу4ат 3-те доси и няма да полу4ат парализа - знаейки това ще сте по-щастливи дори сравнение с когато сте напсували и най-4ерният циганин

  Поздрави от един зеленоок, с деца със норвежки гени

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на Varg
  Varg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дано в резултат на този случай законите най-после започнат да се спазват, неонацистките партии като АТАКА бъдат забранени, а феновете и, които разпространяват неонацистка пропаганда по форумите бъдат вкарани там, където трябва да бъдат според закона...

 14. 14 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  От тук можете да му свалите книжлето с размислите.
  Има интересни и верни моменти, но не практически и задължително приложими във всяка ситуация:

  http://www.scribd.com/doc/60744006/2083-a-European-Declaration-of-Independence

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 15. 15 Профил на Jindo
  Jindo
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#13] от "Varg":

  Нужно ли е да ти се обяснява, че двете крайности в ляво и дясно са нужни като противовес и уред за отрезвяване (пример: Норвегия) на управляващите. Без постоянния тормоз от тези фракции обществото ще страда от по-лоши болести. Светът не може да бъде перфектен, но предлага за всеки по нещо. Ако не ти изнася дадено общество - намираш си друго слънце под което да вирееш.

  https://www.favtool.com
 16. 16 Профил на tsalyuge
  tsalyuge
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Расизма на българина е действително болестно състояние, защото поставя на пиедестал расистки принципи изповядвани от тези, които са искали да ни избият. Българите приличат досущ на турци като генофонд, но това не пречи масово да се обижда на турчин като нещо низше, сякаш не те са ни робили и юркали 500 години, а ние тях. Всичко това говори за фаза на масово малоумие и ужасни комплекси сред туземното българско население. Като казвам туземно, имам предвид тези които не са имали възможността да поживеят в нормални демократични общества, където бели, черни, жълти, и всякакви живеят мирно и тихо, а изроди като въпросния нацист-убиец са рядкост и предимно по затворите и психиатриите. Не случайно огромното болшинство от български емигранти мислят като мен, защото са имали шанса да се измъкнат от тоталната родна безпросветност, прогледнат и разберат че расата и религията не определят характера и качествата на един човек! Самия факт че нормалните мнения под тази тема имат повече минуси отколкото плюсове, че из форуми и медии масово съществуват мнения като, цитирам:

  - хак им е.имат пари и се мислят за трикраки. още бомби трябват.
  - Истински викинг. Избил е камара ром, лагерът е бил само с такива. Опитал е и продажните политици но не е успял. Истински викинг!
  - Евала на пича!
  - Ще дойде време, когато повечето хора ще мислят като тоя ариец.
  - Голям воин, борещ се за правата на своя народ..
  - Пича ги е стрелял като капачки на стрелбище мангалите от острова
  - Тоя е герой, бе!!!!!!Сам да оцъфка 80 парчета!!Медал трябва да му дадат!
  - Смърт за всички мюсюлмани и цигани !!!!
  - Представям си как ги е пуцал по няколко наведнъж.

  ... говорят че тоталната мизерия, политическа гавра с раята (като например пликовете в парламента), корупцията и милиционерщината, в съчетание с типичния шибан ориенталски манталитет напълно са промили мозъците на огромната част от населението в България. Спасението на нормалните хора е в чужбина, простащината, некадърието и неграмотността в България са достигнали необратимо ниво, за огромно съжаление! Очаквам комплексарите да цъкат яко минуси на тва мнение, но колкото и да цъкат, горчивата истина за нещастието си няма да променят.

  "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя" - Захари Стоянов
 17. 17 Профил на sheepdog
  sheepdog
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Колкото повече медията се фокусира върху убиеца единствено,толкова повече,се убеждавам,че е работа на чужди служби.

 18. 18 Профил на sheepdog
  sheepdog
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Всъщност опитва се да имитира Хитлер и да изчистел Европа от неевропейското бъдейки про-ционист обаче.Програмиран е твърде вероятно,истината трябва да излезе,при все,че има убедителни аргументи,но все още няма солидни доказателства.

 19. 19 Профил на sheepdog
  sheepdog
  Рейтинг: 620 Неутрално

  ...но бъдейки масон,би трябвало да мрази Фюрера,защото той е забранил масонството в Германия и окуп.страни и пратил лидерите им в лагери.А масоните,чакат да се тури върха на пирамидата,т.е.Луцифер да седне на трона,който знаем ще е в Йерусалим.Про палестинското рали на острова и призива за бойкот на Израел е заплаха за осъществяването на Плана.

 20. 20 Профил на sheepdog
  sheepdog
  Рейтинг: 620 Неутрално

  ...и съвпадение ли е ,на същата дата е станал друг известен терористичен акт,а дни преди това Хес бе изровен от гроба?

 21. 21 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2004 Любопитно

  До коментар [#3] от "Руслан 21":
  "Така и никой не обясни /поне аз не видях/ ЗАЩО на кадрите от осторва живите бяха все мургавички до черни на цвят."

  Да не ги е правил някой от вашта маала- запазена Шуменска марка?

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 22. 22 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2004 Весело

  До коментар [#3] от "Руслан 21":

  http://www.youtube.com/watch?v=7-aFu4HSZSg

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 23. 23 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#3] от "Руслан 21":

  Какво има да се обяснява?
  - действието се развива в западноевропейска държава - във всяка една от тях има значителен (макар и малък) процент цветнокожи.
  - лагерът принадлежи на лява партия, а не на дясна, следователно твърде вероятно е, че цветнокожите ще бъдат предстваени дори над средното ниво за държавата.

  Ако има още нещо несяно, питай.

  "Да, България"
 24. 24 Профил на gargarmel
  gargarmel
  Рейтинг: 463 Гневно

  85 деца са били убити - те седнали да коментират кой бил мургав и кой не - ето това наистина е зловещо и абсолютно нечовешко!!!!направо нямам думи.

 25. 25 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#24] от "gargarmel":

  Добре дошъл в българската квазинацистка реалност.
  "Мила родна картинка" - с други думи.

  "Да, България"
 26. 26 Профил на LK
  LK
  Рейтинг: 515 Разстроено

  А кой е ТОЧНИЯТ начин? Да не би да имате рецепта? Може би вместо да убивате, бихте избрал(а) концентрационни лагери със суров трудов режим - ако не от нацистки тип с газови камери, то поне от сталинистки или направо тип "Белене"? И понеже бяха споменати концлагери, хайде сега кажете, че Холокостът го е измислила същата толерастия или както там наричате опонентите си! До коментар [#2] от "VеnRus 2008":

  Mt
 27. 27 Профил на wiseman
  wiseman
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Никак няма да е лошо, ако "Дневник" прави по-подробни изследвания преди да поставя гръмки заглавия и да пише или загатва, тук и в други статии, за християнски фундаментализъм.

  Както става ясно от статии http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=325765 , които екипа на "Дневник" не чете, изверга не е християнин, а обикновен езичник, дарвинист - еволюционист демек. Сега очаквам "Дневник" и мерзавците хулещи християнството, да почнат да се извиняват.

 28. 28 Профил на elturko
  elturko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Тероризма няма религия и националност и затова всички трябва да се сплотим срещу него. Някой ден и ние може да бъдъм принудени да четем новини от тоя род.
  Хайде всички на крак докато не е станало късно!!!

 29. 29 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#28] от "elturko":
  Какво точно имаш предвид с "всички на крак" ? Ама че тъпо. Тероризма няма религия и националност. Всички на крак. Кого да ударим следващият път? Кой е на ред сега?

 30. 30 Профил на elturko
  elturko
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Имам впредвид обединяването на всички етноси в БГ против фашистките лумпени на болния лидер които нападнаха молещи се мюсулмани пред джамията в София. Т.е. и ти го разбра ама нейсе...

 31. 31 Профил на Zuckersusser
  Zuckersusser
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересно как ще коментират случая Волен Сидеров и неговите неофашистки приятели от Европа.

 32. 32 Профил на c0ng0
  c0ng0
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Големият въпрос е само един - сам ли е действал или с чужда помощ. Ако е бил сам значи всичките псевдотерористични организации са пълни аматьори.

 33. 33 Профил на c0ng0
  c0ng0
  Рейтинг: 402 Неутрално

  PS: Иначе тоя явно има някакво не много здраво влечение към униформи.

 34. 34 Профил на Bizareste
  Bizareste
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#31] от "Zuckersusser":

  Ами че той вече го коментира по сутрешния блок

  http://bizarotrips.com - Live Creative
 35. 35 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ясно е, че става дума за болен човек, превърнат от психичното си заболяване в изверг. Такива ги има и у нас, безспорно, но не са убийци. Самозадоволяват се словесно в интернет, скрити зад "яки" псевдоними, но те знаят, че за нищо не стават в тоя живот. Затуй ще си налягат парцалите. А дали с цигани, дали с мюсюлмани, или други, ще трябва да живеем мирно и в разбирателство, както без проблем сме живели и живеехме до 1985 година. Станалото в Норвегия показва недвусмислено, че държавата ни трябва да се вземе в ръце, да наказва твърдо и навреме опасни психопати и лумпени като Волен Сидеров и онези двама турски братя Юзеирови, а и всеки друг като тях. Трябва да се инфилтрират хора в подобни организация, трябва отблизо да се следят изявите и писанията на всякакви фюрерчета и имами в интернет, защото оттам може да се предвидят злощастия като това в Норвегия.
  Дали нашата държава има воля и капацитет, знания и мощ да се справи с подобна задача? По-скоро нелеп въпрос с предизвестен отговор.

 36. 36 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Значи съгласен съм последователите на дюнерджията-педофил да бъдат разкарани, ама не и по този начин. Просто им се бие черния печат, качват се на влака и да си ходят при другите талибани.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 37. 37 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#2:"VеnRus 2008"]Всичко това е чудесно, просто не е подбрал точният начин да се противопостави на толерастията и настъпващата ислямизация на Европа. [/quote]
  Вие не разбирате реалната обстановка в тези страни.
  Там непрекъснато ги "бомбардират" с психологична обработка за "толерантност", "мултикултуралност" и т.н подобни дивотии с цел да тушитрат огромното им неприемане на емиграцията. Тези страни в началото на миналия век са били едни от най-бедните в света. Всичките- Дания,Финландия, Швеция. Те сами изградиха богатството и състоянието на нациите си, и не искат това да се дели, или да се загуби чрез поток нежелани. Обществата им по причина на заплахите от емигранти са в постоянен стрес и вътрешно напрежение.

  Правят го това (официалните власти) на съвсем официално ниво на пропаганда и като вид "презастраховка". Защото виждат колко са нестабилни обществата им по въпросите на имиграцията. А са "нестабилни" защото са богати индустриални общества, и не искат да се напълнят с "пасивни" елементи, жадно поглъщащи милиарди техни ресурси за "нищото". И разлагащи културата и традицията им със собствените си кочини.

  Къде е "расизма" тук?

 38. 38 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#35:"petarpountchev"]А дали с цигани, дали с мюсюлмани, или други, ще трябва да живеем мирно и в разбирателство, както без проблем сме живели и живеехме до 1985 година. [/quote]
  Едно е да имаш тези националности в състава на държавата си.
  Съвсем друго е да ти са "инжектирани" от вън.

  "Инжектирани" цигани в Норвегия, ти как ги виждаш там да се установят? с техните катунски обичаи, нрави и поведение, как ги виждаш ти "хармонично" живеещи с Норвежец?
  Ти може да приемаш в Бг катуните цигани да краде и джебосва всеки срещнат на улицата, но в Норвегия, Дания тези неща не минават- това за тях е така чуждо, както за теб феса на главата ти... .

  Ние столетия сме живяли в блато, мизерия, упадък. Цели райони от страната ни са неугледни, мръсни, изоставени.
  Там приятел е Норвегия, Дания, Финландия- там такива неща няма.

 39. 39 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3713 Неутрално

  До коментар [#37] от "panzerino":Интересно откъде измислихте, че скандинавските страни са били най-бедните в Европа в началото на 20-ти век. Как се връзва това с най-високата продължителност на живота, най-високата грамотност и най-ниската детска смъртност в тогавашна Европа? И защо в онзи период Ленин ги нарича "привилегировани малки капиталистически страни" имайки предвид именно по-високото жизнено равнище в тях спрямо големите сили - Великобритания, Германия, Франция и т.н. Все пак има си статистика и тя е особено добре поставена в Скандинавия още от 18-ти век!

 40. 40 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Не бива да разбирате "беден" в Бг му смисъл.
  Икономическите трудности и условия в тези три страни, вътрешната емиграция от Швеция към Дания, характерните особености на селското стопанство и земевладение, поставяха тези страни в наистина доста по-непривилигеровани условия.
  Десетилетия тези страни разчитаха главно на износа на храни и в много по-малка степен индустрия.

  Именно реформите в пъравата половина на 20 век и откриването на петрол ( за Норвегия) станаха основата на това, което са сега тези държави- богатството им започна да се гради от началото на 1910 и нататък. И в двете световни войни те бяха или неутрални, или частично засегнати.


  Не знам дали изобщо Улянов може да се смята за авторитетен източник за каквотои да е било, но все пак под "привилегировани" има пред вид " незасегнати от комунистическа анархия" страни, и страни в сравнително много по-добро положенив в сравнение с Русия и масовите и проблеми.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK