Кметът на Вилнюс бори неправилното паркиране с... БТР


Шофьорите, които паркират в нарушение в столицата на Литва, получиха смразяващо предупреждение от кметството на Вилнюс.


Общината разпространи видео запис, след който най-вероятно водачите ще избират по-внимателно къде да паркират, особено ако става дума за спиране върху алеите и лентите за велосипедисти. Защото ги очаква нещо по-лошо от вдигане с "паяк" на наказателен паркинг и глоба.
Кметът Артурас Зоукас се качи на бронетранспортьор и прегази с него неправилно паркиран мерцедес. 


"През последните дни точно на това място бяха паркирани скъпи коли - "Ролс Ройс" и "Ферари". Какво да прави общината с хора, които си мислят, че са над закона? Изглежда, че танк е най-доброто решение", казва кметът.


След това той се качва на паркиран в пряката БТР и с щастлива усмивка размазва мерцедеса. Докато предупреждава, че така ще се постъпва с всеки нарушител, от близката сграда излиза мъж със златна верига около врата, на когото Зоукас казва "Следващият път паркирай правилно".


Записът от 30 юли е инцсенировка и унищожената кола е закупена специално за каскадата.


"Кметът иска посланието му да бъде чуто ясно - че градът няма да толерира поведението на водачи, които не спазват правилата за паркиране", каза говорителката му Ирма Юскенайте, цитирана от лондонския в."Гардиън".


Нестандартният подход на Зуокас е допаднал на столичани, твърди изданието. Те го преизбраха през април, въпреки че в двата си мандата до 2007г. той беше замесен в корупционен скандал.


Велосипедните алеи бяха очертани по време на първия му мандат и сега той завършва видеото като почиства стъклата и си отива на колело.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK