Лондон между пожарите в Тотнъм и всекидневието на центъра

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (133)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  интересна статия

 2. 2 Профил на Делян Делчев
  Делян Делчев
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Не малка част от протестиращите са нелегални емигранти. В кризата те го отнасят, защото се затягат условията по престоя, паралелно те не могат да си намерят дори нелегална работа, и не могат дори да се обърнат към полицията за помощ, ако някой друг бандит им направи нещо. Не искат и да бъдат депортирани. Те използваха протеста за да започнат да плячкосват като форма на отмъщение но не за убития, а за начина си на живот. Моделът е 1:1 с протестите в Париж преди няколко години, заради които бе въведено военно положение в няколко квартала и градове, а Саркози после стана президент, заради твърдото си поведение. Това е един предсмъртен гърч на една сбъркана колониална политика от преди повече от 100 години.

 3. 3 Профил на Йонас
  Йонас
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#2:"Делян Делчев"]Това е един предсмъртен гърч на една сбъркана колониална политика от преди повече от 100 години. [/quote]
  Глупости. Германия като е била без колонии, сякаш не е залята от емигранти от Африка, Близкия Изток и Азия. Причините са само в капитализма, алчността и крайно сбърканата идея за мултикултурни общества... в които културата, разбира се, няма никакво място, единственото важно са парите и работата.

 4. 4 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тези хора не искат да бъдат чути. Те са примитивни афликанци, които искат да унищожат всичко по напредничаво от сламена колиба.

  Полицията стои и гледа, пожари горят, а пожарната я няма... а премиера си пие кафето с жената в Италия. Това е управленската класа в Европа.

 5. 5 Профил на skylook
  skylook
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "Делян Делчев":

  Ако се позовем на журналистите от bbc, се говори за ново качество на масов протест, който не е политически мотивиран.
  Затова сравнения с Франция от 2006 не бива да се правят.

 6. 6 Профил на Фасулко Коматков
  Фасулко Коматков
  Рейтинг: 450 Гневно

  Бой, стригане, бохчата на гърба и който от където е дошъл...

 7. 7 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#3] от "Йонас":

  Причините не са в капитализма сам по себе си, а в социализма в уж капиталистически държави!

 8. 8 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  От кратките репортажи ясно се вижда, че полицията не се нахвърля да бие "протестиращите" , а те пък просто крадат от разбитите магазини. Ако беше в БГ до сега да са ги попиляли от бой.

 9. 9 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#2] от "Делян Делчев":

  Като не знаеш за какво говориш си мълчи ... доколктоо Англосаксонците източноевропеиците сте по ниска класа от цветнокожите ... расизма както и да го погледнеш влияе лошо на обществото и в едион момент избива. Краино време е Европа не да говори а да почне да деиства ако иска да отселее, процесите вървящи сега в Европа са същите през 60-70те в САЩ ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Това са наслагвани проблеми през годините и можеше да се предвидят подобни безредици, както и в онези държави, където уж всичко е спокойно, ала под повърхността тлее напрежение. Както се видя, и далечна Норвегия не е застрахована от насилие по повод мултикултурализма.

  Притокът на бедни имигранти, които в крайна сметка не се интегрират, толерантността на полицията към някои улични вълнения, безработицата и мизерията - всичко това в един момент избива. Защото тези хора искат да живеят, виждат как другите го правят и съответно по своя си начин взимат своя пай. Италия и Франция повдигнаха въпроса преди време, Брюксел скръцна със зъби.

  А безхаберието на въпросните корпоративни служители е пример за западноевропейска надменност. До момента, в който пожара дойде и в техния двор.

 11. 11 Профил на Йонас
  Йонас
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Иванчо, ако се и научиш да пишеш, преди да се бориш за човешки права, никак няма да е зле...

 12. 12 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Ако и в най- уредените държави по света настъпи анархия, от сегашното злорадството на тези, които не могли да бъдат емигранти там, много бързо ще стигне до осъзнаване, че ще се премине до картина на анархия и там където сега е спокойно - в по- бедните държави. Бедните хора са гладни, а гладните са зверове...
  Но има нещо друго - най- богатите никога нищо лошо не ги достига...
  Пука им, че някакви там чернилки или всякакви (каквито и да са) чупели и грабели застраховани магазинчета. Нали света си е поделен и каквото й да става пак до парите им ще опрат - т.е. пак те ще управляват...
  Бог да му е на помощ на такъв Египетско робствов свят...

 13. 13 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Не трябва да се отстъпва и на милиметър пред натиска на плебса!

  Обяснението "те са бедни и нямет перспектива, затова бунтът им е оправдан" е абсолютна кретения. Типично по левичарски, от обръща причинно-следствените връзки. Тези отрепки са бедни, защото те са направили избор на начин на живот, който води до бедност и аутсайдерство. Точно както и нашите цигани.

  Наливането на пари на отрепките е доказана безсмислица. Това е чист вид рекет, по същество не по-различен от мутрашкия. Никой рекет не е завършил поради това, че рекетьорът се е заситил или засрамил. Рекетът на отрепките също няма да си отиде. Мекушавото, страхливо поведение, наречено "социално ангажирано", на европейците доведе до това, че има цели общности, които не работят (истинска работа) и в които не-работенето, не-ученето, не-интегрирането е станало начин на живот.

  На отрепките трябва да стане абсолютно ясно, че стрелба по полицай завършва моментално със смъртта на оня, който е стрелял по полицай. Хвърлянето на запалителни бомби е СМЪРТНА заплаха и извършителите трябва да бъдат прострелвани още докато замахват. Нарочното запалване на собственост, извършвано от тълпа, към която не може да се приложи нормалната полицейска практика (ако е единичен подпалвач се арестува, но когато е вилнееща тълпа, индивидуални арести са невъзможни), получава в отговор прецизни снайперски изстрели от страна на органите на реда.

  Твърдя, че ако здравият разум не надделее, след не много време нещата по защитата на обществото от надигащият се агресивен боклук ще бъде поета от фашизоидни типове и организации. Не го искам, мразя фашистите, но ще стане така, че те единствени казват азбучни истини, които всички знаят, но се свенят да произнесат.

 14. 14 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Когато пуснеш ваврари в дома си, трябва да очакваш те да се държат варварски, а не като възпитани джентълмени.
  Гледах кадрите от Лондон- вилнеещите са преди всичко имигранти с различни нюанси на препечено.
  Полицаите са само със щитове и палки...търчат насам-натам панически, ...а вилнееща тълпа може да бъде спряна само по един начин!
  До сега друг не е изобретен.

 15. 15 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Като СЛЕДСТВИЕ от тези варварски прояви на имигрантите може да се очаква скоро нов Брейвик, който обаче този път ще стреля не по своите.

 16. 16 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Наистина е време за затягане на контрола над емигрантите от където и да е и повечко да се репатриират. Нямаш работа - имаш си родина. Политическата емиграция трябва да е строго регламентирана - само от страни, които наистина доказано подтискат свободата на населението си и то наистина след внимателно проучване на всеки отделен случай.
  Така също тябва да се намали социализма в Света, да не е изгодно да не работиш, да не можеш да отхвърлиш предложена ти работа (иначе да губиш всякаква помощ), ако имаш квалификация за нея, да не можеш да откажеш реквалификация (пак под страх от загуба на всякаква помощ).

  Аз съм имигрант в Чехия, но никога не съм усетил да ме дискриминират, макар да съм "малцинство" и като национална принадлежност, и като религия, определено имам културни разлики с чехите. Само че работя, опъвам яко, не плача и не се жалвам, адаптирал съм се към страната. Резултатът е, че моите културни специфики и изисквания се толерират (например свободни дни по нашия религиозен календар).
  Тогава нямам никакво разбиране за някои популации в Чехия и разни други емигранти и малцинствени групи, дето все им били потъпквани правата - първи бих хванала дебелата гьостерица.

  E PLVRIBVS VNVM
 17. 17 Профил на Master of puppets
  Master of puppets
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "Служителите от корпоративното парти, които все още не са засегнати пряко от случващото се, поемат към Уест Енд, за по още едно. Шегуват се помежду си, че биха искали безредиците да достигнат Оксфорд стрийт, където са по-скъпите магазини с примамливи стоки и тогава биха се включили в тълпата."

  Тръпки ме побиха от това. Дали наистина е възможно някой да е толкова тъп? И дали наистина не се замислят, че ако полицията продължава да гледа като овца, следващите са те, все пак не е задължително само магазини, може и добре облечени хора да бъдат нападани?

  Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams...
 18. 18 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#17:"Master of puppets"]следващите са те, все пак не е задължително само магазини, може и добре облечени хора да бъдат нападани? [/quote]
  Спомняте ли си червените кхмери в Камбоджа по какъв признак са избирали жертвите си?!
  По очилата. Очевидно носенето на очила за тях е било признак за образованост. А щом си образован - значи си враг!
  Ето как са били изтрепани 1-2 милиона камбоджанци.

  The best way out is always through Robert Frost
 19. 19 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Чакайте малко, мили хора. Преди да бъдете големи моралисти и да лепвате названия на различни групи хора, хайде да погледнем собствения си двор.

  И това че българите в чужбина са смятани за опасна клика на повечето места. И това, че първото нещо, което видях на летище Бостън Логън предпоследния път, когато кацнах там беше един българин (и не беше никакъв циганин) да ми предлага "телефон на далавера", като разбра, че и ние сме "наши" хора.

  И това колко българи живеят като нелегални имигранти и правят редица нарушения (като пак говоря от лични сблъсъци и не става въпрос за циганите - с които много хора се опитват да извинят поведението на нашенците в чужбина).

  Значи наш Бай Ганю седнал да обяснява другите имигранти какви били и какви не били - не смятате ли, че е малко смешно?

 20. 20 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#17:"Master of puppets"]Тръпки ме побиха от това. Дали наистина е възможно някой да е толкова тъп? [/quote]

  Естествено, че е възможно. Днешният Запад е декадентски, също както късния Рим или Франция през 18 век. Варварите са пред портите, ние си правим майтап с това и се занимаваме с идиотщини от типа на как да спрем промените в климата.

  Цяло чудо е, че Западът победи азиатската империя на злото през 80те. Тъжната статистика на историята е, че достигнали до пре-зрялост (декадентство), цивилизациите биват помитани от по-жизнени, макар и по-примитивни варвари. По тази логика, империята в Северна Азия трябваше да победи. За наше щастие, случи се обратното и Рейгън ги прати на бунището на историята. Но тази победа не беше финална, както някои наивно мислеха (писанията на Фр. Фукуяма). Войната с варварите продължава.

 21. 21 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#18] от "Realistka":

  Между другото, очилата са били много голям проблем на баща ми в училище и гимназия в София, че и на дядо ми. Този път от прости селски бекове, толерирани от комунистите.

 22. 22 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#19:"Handy"]Значи наш Бай Ганю седнал да обяснява другите имигранти какви били и какви не били - не смятате ли, че е малко смешно? [/quote]

  Не. Мнозинството от българските емигранти са кошмарно противни световни провинциалисти, но те са абсолютно безвредни за обществата-гостоприемници. Дребните кражби, далавери и неспазването на чистотата и реда не могат да бръднат на милиметър обществото гостоприемник.

  Милионите озверели, самоорганизиращи се лузъри, по произход от Северна Африка или Близкия Изток, са СЪВСЕМ друго нещо. Ако не го разбираш, проблемът е в теб

 23. 23 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#19] от "Handy":

  Ти да си виждал българи да се събират масово, да трошат и ограбват магазини?
  Къде си взел да сравняваш дребен мошеник с тия вандали.
  Не можеш ли да схванеш, че разликата е от небето до земята.

 24. 24 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#19] от "Handy":

  Че ти да не мислиш, че в числото на репатриираните не бих ратил и много българи, дето се развяват без работа и вършат престъпления ? За ен в тази работа няма наши-ваши. Всяко общество трябва да се пази от чужди мърлячи, а своите да вкарва в пътя, а не да прави мърлящината и безделието изгодно финансово пожизнено занимание.

  E PLVRIBVS VNVM
 25. 25 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#19] от "Handy":

  Всичко казано от разумните коментари на [#13] , [#16] и [#18] важи за всички, включително и за българите! Които за щастие, въпреки недобрата си емигрантска репутация все още не са стигнали нивото на компактните негърски групи, заразени с евро-социализъм...

 26. 26 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#23] от "marsena":

  Да не се окаже, че "дребният мошеник" Доктора (застрелян в Холандия) е нанесъл по-големи вреди на западния свят от няколко гамена, чупещи стъкла? Както и цялата контрабандистка сган търгуваща с наркотици и български жени?

  Отворете си очите малко.

  Плюс това, кой ви гарантира, че няма и някое наше юначе да чупи стъкла?

  До коментар [#24] от "PavelCZ":

  Според мен, всяко общество трябва да се пази от всякакви мърлячи, дали са чужди, свои, каквито и да са били.

 27. 27 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#19:"Handy"]И това колко българи живеят като нелегални имигранти[/quote]
  Дрън дрън- не може бг. гражданин да има статута на "нелегален имигрант" в държава от ЕС, защото България е член на ЕС от 2007г. и това гарантира правото на бг. граждани да пребивават и да живеят на територията на друга държава- член на ЕС без проблеми....За трудовия пазар ситуацията е друга- 2014г.- според ДЕС се премахва всички ограничения за българите и румънците на ЕС трудов пазар.Ако си купиш мнедвижим имот в държава- член на ЕС и си регистрираш фирма като самонаето лице и имаш от нея доходи, мислиш ли, че на някого му пука дали си българин?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 28. 28 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Расова война подпали Лондон

  В арена на кървави протести, мародерства и палежи - всичките дело на цветнокожи се превърна английската столица през последните два дни. Поводът - застреляният от полицаи топгангстер Марк Дъган. Драматично представеният като "баща на четири деца" обаче се оказа лидер на наркогрупа, известна като "Звездната банда", като самият той носи многозначителното мафиотско прозвище "Звездния Марк" ("Starrish Mark", предаде CNN. Освен това Дъган е с предишна присъда за изнасилване и грабеж.
  Макар английските и световни медии да тиражираха няколко версии за престрелката, при която Дъган е намерил смъртта си в четвъртък при опит да бъде арестуван в Тотнъм, вчера стана ясно, че гангстерът е бил застрелян, след като е самият той е произвел изстрел срещу полицай. В рамките на специализирана операция за залавянето на дилъра под кодовото име "Тридънт" полицаите причакали Дъган на улица "Фери Лейн", където обградили колата му в 6:25 сутринта. Престъпникът обаче не се подчинил на полицейските заповеди и опитал да избяга, като с личното си оръжие стрелял в полицай. Униформеният се отървал невредим благодарение на личното си полицейско радио, което поело куршума, изстрелян от Дъган. Провокирани от дилъра, полицаите открили огън по него и малко той издъхнал на място. Професионалната реакция на лондонската полиция обаче даде повод на цялата чернокожа общност да скочи на нож срещу властта, използвайки за мотив версията за неоправдано полицейско насилие. Така през последните два дни стотици цветнокожи превърнаха Лондон в арена на протести, палежи и масови грабежи. Британската полиция вчера арестува над 100 души, а девет полицаи бяха ранени в различни райони на английската столица, предаде Ройтерс. Магазини и търговски центрове масово са ограбени и после опожарявани, като най-много са палежите в южния лондонски квартал Брикстън. В Тотнъм кървавите протести също са донесли сериозни щети на бизнеса, подчертават агенциите. Според полицията насилието е било предизвикано от сравнително малък брой престъпници, мотивирани от алчност, а не от възмущение от действията на органите на реда или от социални проблеми, свързани с бавното възстановяване на британската икономика.
  Полицията и обществени лидери казаха, че местните жители са били ужасени от насилието, и призоваха за спокойствие. Във "Фейсбук" пък се появиха няколко групи в защита на застреляния гангстер, в които хора от арабски произход изливат гневни мнения срещу британските власти, жалват се от дискриминация и подтикват мнозина да вземат участие в мародерствата. След кървавите протести обаче десетки англичани започнаха да въстават срещу анархията на цветнокожите, които просто търсят повод за агресия и грабежи, убедени са местните жители. "Нямаше да е мъртъв, ако беше спазвал закона", "Този е бил закоравял престъпник, който носи оръжие в себе си и дори е открил огън по полицаи. Добре, че те са били професионалисти и са се справили с него. Хората от тази общност вечно създават проблеми и вадят оръжия срещу всекиго", "Лондон сега може да се нареди до столиците на Египет, Сирия и Либия, където ислямисти избиват полицаи и разрушават всичко", гласят част от мненията на английски граждани във "Фейсбук". Местният полицейски шеф Адриан Хансток коментира създалото се напрежение така: "Въпреки че е много неприятно, че човек е загинал, това не дава право на цяла криминална общност да руши, ощетява бизнеса и ограбва местните хора", предаде CNN.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 29. 29 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#22] от "the_sceptic":

  Явно защо БГ е така, щом считаш че данъчните измами, точене на карти, заемни измами, контрабанда и тн нямат влияние върху обществото ... щото голямата част от БГ съсловието в САЩ примерно, точно това прави, ако не вярваш се разходи до чикаго да ти стане ясно ... Поради което повечето с акъл като мен не подържат никакви връзки с други българи там ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 30. 30 Профил на Делян Делчев
  Делян Делчев
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#9] от "ivanchoLA":

  Аз не казвам че расизма е нещо добро. Но да премълчаваш някакви факти, в името на това да не обидиш някой е също расизъм, само че се нарича положителна дискриминация.

 31. 31 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#27] от "dqdomart":

  Първо - когато паднаха забраните, стотици българи вече живееха нелегално.

  Второ - все още има забрани за работа, но те систематично се погазват от българи.

  Трето - още си има и ограничения за престой в някои страни от ЕС и те системно се нарушават

  Четвърто - в САЩ мнозинството българи не са останали там по легален начин поне в началото.

 32. 32 Профил на Делян Делчев
  Делян Делчев
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#3] от "Йонас":

  Съотношението на имигрантите в Германия е друго. То е наистина следствие от мултикултуризма, но основната част от тях е дошла от грешно организирана политика на внос на гастърбайтери (каква яка дума) от Турция, за да подкрепи някакъв икономически възход в миналото. Точно както България внасяше виетнамци. Това е икономическа колонизация.

 33. 33 Профил на eviness
  eviness
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Лично мисля, че идеята на това варварство отдавна се губи. Пред очите ми 10-12 годишни потрошиха коли, 15 годишни носеха кутии с нови лаптопи задигнати от току-що разбит магазин, маскирани тинейджърки се радваха на новите си придобивки от Н&М.... Дали наистина е бунт заради убийстовото на Марк; дали наистина е недоволството на бюджетните съкращения, етническата дискриминация и имигрантски прищявки??!! Не! Тези, които са по улиците и мародействат са деца под 17 и масово са родени и израснали в Англия. Не са имигранти. И не са само черни. На против, колкото черни, толко и бели англичани редом бутат, палят и трошат. Деца! ... Тук въпросът е КЪДЕ СА РОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА? ...

 34. 34 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#26] от "Handy":

  Разбирам упорството ти да изкараш българите по-опасни от вилнеещите в Лондон изроди, и го отдавам на особен вид мазохизъм.

 35. 35 Профил на silviani
  silviani
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#8] от "vagabond66":

  Да, ако беше в БГ.
  Предвид многочислеността на нашата родна полиция, Цветанов може да прати подкрепителни части на британските си колеги. Другата страна на тази идея е, че нашите от страх ще нападат и ще пердашат с палките протестиращите и грабещите.

 36. 36 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#33] от "eviness":

  Тва е тая калса на консилите, която Европеиския Социализъм си е отгледал в ЧВеликобритания, същото е положението в Франция и тн ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 37. 37 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#31:"Handy"]Първо - когато паднаха забраните, стотици българи вече живееха нелегално. [/quote]
  И след това автоматично статута им се промени.
  [quote#31:"Handy"]Второ - все още има забрани за работа, но те систематично се погазват от българи[/quote]
  За погазването - не зная, но тази забрана е САМО за наемите лица- забраната не важи за лица с регулирани професии- адвокати, лекари, мед. сестри, акушери, фелдшери, архитекти. Те ЛЕГАЛНо имат правото да работят навсякъде в ЕС - справка системните ЕС директиви
  [quote#31:"Handy"]Трето - още си има и ограничения за престой в някои страни от ЕС и те системно се нарушават[/quote]
  Не бъркайте престоя с трудовите права. Ако едно лице има недвижим имот в държава от ЕС, различна от България, явно си мислите, че от тази държава ще го депортират във Бг., така ли
  [quote#31:"Handy"]Четвърто - в САЩ мнозинството българи не са останали там по легален начин поне в началото.[/quote]
  Ма*ната му на САЩ- говорим за ЕС, в който от 2007 г. членува и България

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 38. 38 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#33] от "eviness":

  Ето едно умно нещо, казано от човек, който живее там. Повечето прибързвате да кажете, че са задължително и 100% някакви имигранти точно както прибързахте да кажете, че атентата в Норвегия е дело на ислямисти. Тогава пак ме поруменихте с минуси, когато ви казах да не лепвате етикети на хората и сега - същата работа.

 39. 39 Профил на Делян Делчев
  Делян Делчев
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#5] от "skylook":

  Протеста от 2006-та не беше политически мотивиран.
  А общите неща между тях са безкрайно много -
  Нарастнала бедност от съкращаване на някой безсмислени немотивиращи социални разходи, създаваща социално напрежение в кварталите с концентрирани бедни. Катализирано от полицията самоубийство (срещу убийство при самоотбрана от полицията тук) отключващо протест срещу полицията, който най-вече изразява недоволство от постоянният натиск, който полицията им оказва и нарастващият страх от депортация. Протеста бива покрит твърдо от полицията, което предизвиква масови бунтове в случайни места с натрупано същото недоволство, което кара полицията да даде на заден, защото не може да предвиди от къде ще гръмне следващият път, и те застават от страни и просто гледат. Цензура в медиите и телекомуникационните оператори (във Франция, наложена от полицията) за да се спре координацията на протестите срещу самоцензура (за сега) в някой медии и телекомуникационни оператори в UK. Процесът има общи причини и се развива по абсолютно еднакъв начин за сега. Би било некоректно да си затваряме очите и да смятаме, че в Европа няма напрежение или проблемите на УК са коренно различни и несравними.

 40. 40 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#30] от "Делян Делчев":

  Деляне бате, колко не си в час просто няма да почвам ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 41. 41 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#29] от "ivanchoLA":

  Ако българите се държат и наполовина толкова зле в САЩ, колкото в собствената си страна върху което имам добри наблюдения, американците са в пълното си право да ги натоварят в контейнери и директно към Бургаското пристанище... това не виждам да е твърде расистко решение...

 42. 42 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#37] от "dqdomart":

  Тъй, ако продължим по първо, второ и трето:

  1. Статутът им се е променил не благодарение на тях, а на политическите обстоятелства;

  2. Наетите лица не са ли хора и те?

  3. Има и ограничения за престой в това съм убеден;

  4. Дадох примера със САЩ, за да покажа, че в крайна сметка българи по света живеят нелегално. И така.

  Колкото и да им се иска на много хора да се възгордеят, че видите ли, България е част от едно цивилизовано семейство - да, част сме; и аз съм много горд от това. Но най-голямата грешка ще бъде да забравим какви сме били до вчера, че в някои случаи и днес. Тогава ще ви препоръчам да препрочетете "Пази Боже слямо да прогледа" - не конкретно на Вас - а на всички, които побързаха да станат високомерни европейци.

 43. 43 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#41] от "lol":

  Въобще не се цивилизоват повечето, като превеждах в съда докато бях в университета, срещах хора, които бяха живяли в САЩ по 10-15 години без бъкел Англииски да не могат да обелят, просто защото те си живеят в една БГ сфера, и въобще отказват да се социализират с хората ... това да ползват шанса които име е даден да направят нещо от себе си въобще го забрави ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 44. 44 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#42:"Handy"]Дадох примера със САЩ, за да покажа, че в крайна сметка българи по света живеят нелегално. И така. [/quote]

  САЩ суитуацията е малко изкривена от ненормалните имиграционни закони такак че не мисля че трябва да се поолзва като пример. Също има страшно много нелегални в САЩ от Великобритания и Западна Европа, поради което САЩ мислят да махант Виза Фрии, за Европеиските държави ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 45. 45 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#41] от "lol":

  Назоваваш еди от проблемите. Сега евро- и американските социаллиберали застават на страната на мародерите, като ги подкукуросват, че видите ли, срещу вас се надига расистка (ксенофобска, фашистка) вълна, бедни сте, защото сте цветнокожи и т.н., заслужавате същите придобивки, които имат белите.... И елегантно и старателно заобикалят истинския проблем, а той е социализъм!

 46. 46 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#34] от "marsena":

  Разбирате ме много погрешно и като деца се хващате за детайлите.

  Искам просто да ви покажа едно съвсем просто нещо - няма абсолютни неща. Показвам, че никой не е идеален, та да може да съди толкова жестоко другите. И в Библията (това особено за най-големите християнски моралисти) го пише.

 47. 47 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#42:"Handy"]1. Статутът им се е променил не благодарение на тях, а на политическите обстоятелства; [/quote]
  Да, но това е така- все пак ЕС е и политически съюз, не само икономически и от правата миу се ползват ВСИЧКи граждани навсяка държава =- член на ЕС. Едно от правата включва свободно придвижване на стоки, капитали, услуги И ХОРА.
  [quote#42:"Handy"]2. Наетите лица не са ли хора и те? [/quote]
  Хора са, но предвид факта, че не са инвестирали в себе си чрез завършване на гореспоменатите образования, нямат специфичните изисквания , за да упражняват тези професии - диполма, правоспособност за упражняване на професията, задължителен стаж, в собствената си държава, задължително членство в съсловна организация- , се подчиняват на ограниченията. След отпадане на ограниченията те могат да се състезават на равни начала с гражданите на други ЕС държави за свободна позиция съвсем законно и официално.
  [quote#42:"Handy"]3. Има и ограничения за престой в това съм убеден[/quote]
  Посочете ги, моля! Напишете евродирективите, които регламентират тези ограничения
  [quote#42:"Handy"]4. Дадох примера със САЩ, за да покажа, че в крайна сметка българи по света живеят нелегално.[/quote]
  И това не отговаря на истината, но пък е Вашата истина, на която Вие си имате право

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 48. 48 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  В момента Англия изпитва остра нужда от силно и безкомпромисно дясно управление в стил Маргарет Тачър! И депортиране на голяма бройка Пакита, Индита и темподобни по родните места! Всички други мерки ще са временни и ще доведат до още по-силен расов конфликт!

 49. 49 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#44] от "ivanchoLA":

  Да де да, знам. Въпросът е в принципите. Нали много хора се опитват да изкарат, че ние сме божи кравички...

 50. 50 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#47] от "dqdomart":

  Разбирам, че сте запознат с детайлите доста добре и оценявам - някои хора се занимават само с това.

  Ще поясня какво кокнкретно имам предвид, като запазвам правото си да държа на моето мнение и, че има ограничения и че в САЩ българи живеят нелегално.

  Но по същество - тези без квалификации системно нарушават правата. Както и в отделните страни при отделните ограничения за новите страни членки.

  И пак опираме до принципи, защото става въпрос за това, а не за конкретиката, в която навлизате Вие.

  Българите, ако не бяха паднали визите за Шенген и не бяхме после влезли в ЕС, нямаше ли да останат като нелегални имигранти в ЕС?

  Щяхме, та дори и без сегашното ни членство, пак ни смятат просто за имигранти - щото си се държим много често като диваци.

  Та се опитвам да кажа, че това не ни дава правото да се отнасяме високомерно към другите имигранти.

 51. 51 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#46:"Handy"]Показвам, че никой не е идеален, та да може да съди толкова жестоко другите. [/quote]
  България никога не е имала колонии, няма 3 вида гражданства като в Ю.К., никога не е имала специална имиграционна политика, насочена към внос на имигранти от Африка, които да извършват непривлекателните трудови дейности в икономиката на България, тук английските проблеми имат малко по- различен аспект. Не сме идеални - ние сме най- бедната държава от ЕС, но и нямаме такава степен на задълбоченост на проблеми с имигранти и с мулти- култито. Имаме си други, специфично наши проблемни- нереализираната интеграция на циганите, но пък тези проблеми май са много по- минимални в сравнение с това, което става в Лондон и Ю.К.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 52. 52 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#50:"Handy"]Българите, ако не бяха паднали визите за Шенген и не бяхме после влезли в ЕС, нямаше ли да останат като нелегални имигранти в ЕС?[/quote]
  Ако баба ми беше дядо , какво ли щеше да се получи
  Влизането на България в ЕС беше въпрос на държавна политика. Ние, българите, платихме и все още плащаме цената на членството си в ЕС. Но в замяна получихме следните права - да отпаднат визите за пътуване в държави- членове на ЕС, да имаме право да живеем и да се установяваме в държавите от ЕС, да имаме право -след 2014г.- всички бг. граждани и да се конкурираме на ЕС трудов пазар. 7 годишният период не се отнася само за Румъния и България, а за всички новоприети членове на ЕС. По този път минаха Полша, Чехия и др., за които трудовите ЕС пазари се отвориха на 01.05.2011г.- мисля.
  [quote#50:"Handy"]Щяхме, та дори и без сегашното ни членство, пак ни смятат просто за имигранти - щото си се държим много често като диваци. [/quote] Контактувала съм професионално на австрийска територия с австрийска прокурорка. Тя не мисли като Вас, нито пък вижда в лицето на българите заплаха за устоите на държавата Австрия.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 53. 53 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#52] от "dqdomart":

  "Ако баба ми беше дядо , какво ли щеше да се получи" - не е така. Говоря за общата картинка. Много добре знам всичко това - едната ми специалност е европеистика и моля Ви, след като сте специалист в тази област да не го обръщаме на уроци. Въпросите са принципни и от началото досега, се опитвам да кажа едно нещо, което го обръщате на учебникарско буквалничене.

  Да, получихме правата, 7-годишният период, новите страни членки, всичко това е така.

  Въпросът е в това, че ние българите нямаме право да злорадстваме спрямо имигрантите в ЕС, щото сме били, а в някои случаи сме - на същия хал.

  А Вие не разбирате май, че професионално на австойска територия е едно, а с мнозинството да контактувате е друго.

  Личен съвет, излезте от частния случай и погледнете общото - защо крайнодясната партия има широката обществена подкрепа, която има в Австрия? Ами заради такива като нас.

  По същата логика, по която в България се гласува за АТАКА, за радост, не в такива мащаби.

  Заключение Непримиримостта е вреден навик на по-простите хора. Не трябва да се поддаваме на него, защото рискуваме да създадем несъществуващ конфликт. Това ни е научил 20-ти век и между другото, точно заради него ЕС съществува и ние сме в него.

 54. 54 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#51] от "dqdomart":

  Да, но и Германия няма колонизационна политика. Защо там има проблеми? - защото са търсели турска работна ръка. Защо са търсели турска работна ръка? - защото не им е достигала. Защо не им е достигала? - защото застаряваюото европейско население не може да отговори на нуждите на развиваща се пазарна икономимка.

  Ама то не може и едното и другото - Европа само да има полза от имигрантите и да няма проблеми. След като има изгода, значи трябва да понесе и културните различия, щото това не са роботи.

 55. 55 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#53:"Handy"] Въпросите са принципни и от началото досега, се опитвам да кажа едно нещо, което го обръщате на учебникарско буквалничене. [/quote]
  Вие застъпвате тази позиция [quote#42:"Handy"]4. Дадох примера със САЩ, за да покажа, че в крайна сметка българи по света живеят нелегално.[/quote], а аз не съм съгласна с нея. Добре е, че сте завършили европеистика. Но как се вързват познанията Ви с тази констатация?
  [quote#53:"Handy"]Въпросът е в това, че ние българите нямаме право да злорадстваме спрямо имигрантите в ЕС, щото сме били, а в някои случаи сме - на същия хал.[/quote]
  Това говори за абсолютно непознаване на това що е то ЕС, какви са правата на гражданите в него, както и че европеистиката в случая не Ви помага, когато не сте наясно с първичното и вторично право на ЕС Никой не злорадства- съфорумците посочват като причина за събитията реалният провал на мултикултурализма като политика и идеология в ЕС.
  В законите на ЕС се включва основният правен принцип - на всяко право съответства задължение. Виждаме права на британски граждани, остава въпросът- как британските гражадни в Тотнъм изпълняват законовите си задължения срещу получените от британската държава права и социални помощи?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 56. 56 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#54:"Handy"]Да, но и Германия няма колонизационна политика. Защо там има проблеми?[/quote]
  Поради общата имиграционна политика на ЕС. Съвет- четете повече за политиките на ЕС и нещата ще Ви се прояснят. Ето Ви един пример от 2007г.
  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A6-2007-0322&language=BG

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 57. 57 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ето още един материал на ЕС за законната имиграция като вид политика на ЕС от 2008г.
  http://circa.europa.eu/irc/opoce/fact_sheets/info/data/policies/freedom/article_7306_bg.htm
  Ето Ви и друго инфо за Пребиваване и работа в Обединеното кралство - Права и задължения на гражданите на новите страни-членки от 1 януари 2007 г. България и Румъния
  http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_content&task=view&id=359&Itemid=295

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 58. 58 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Чета и не мога да повярвам на очите си. Половината коментари са за това какви били българите и дали не разрушават западното общество повече от тия отрепки в Лондон... Уважаеми тиквеници - ми не, не го разрушават. Българите са капка в морето, а само не ми разправяйте, че единствено български са кражбите, проституцията и измамите. Освен това, моля да си отворите очичките след следобедната дремчица и да видите, че това е стадо озверели крадци. Нищо повече, нищо по-малко. Те не протестират за нищо, освен за пари или ядене, които да им се дадат даром. И ясно заявяват, че иначе ще си вземат сами.
  Бой по грозните им муцуни и това е.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 59. 59 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#58] от "Flash":
  Изразявам пълно съгласие с коментара Ви!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 60. 60 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#53] от "Handy":

  Явно другата ви специалност определено не е история, защото 20 век ни учи не на нещо друго, а точно че пасивността и страха водят до появата на изроди, които после трудно биха били спрени. Нетърпимостта на изроди не е лошо нещо, напротив. Защото иначе докато дискутирате оживено дали да не се направят по 5 гей парада годишно или да не се забрани пушенето и в собствената кола/къща, на вратата ви могат да почукат неколцина от хубавците от "протестите". Или по-точно казано, не да почукат, а да влязат с касата...

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 61. 61 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#60] от "Flash":

  Тука се бъркат малко понятията. Толерантността трябва да е към хора, които не нарушават чуждата свобода. Така например, не трябва да има толерантност към вандали, но към имигранти, които спазват реда трябва да има. Нали?

  Аз говорих за други уроци от 20-ти век. За това, че когато омразата към съседа е силна, това може да доведе до милиони убити хора. Желанието към реваншизъм и озлоблението е най-силната мотивация на Хитлер към Германския народ.

  Впоследствие, първите стъпки и концепции на Робер Шуман към обединение между немислими дотогава сили - Германия и Франция води до началото на това, което днес познаваме като ЕС.

  Чрез него и плана Маршал, днес имаме възможност да се пишем и част от това семейство. Но трябва първо да разберем, че ако наистина сме и вътре в себе си европейци от съвременен тип, че това семейство е минало през тежките уроци на миналото и след войните е поело по пътя на толерантността и така си е изградило и мира, икономическия възход и останалите позитиви, които ни карат да ги даваме за пример.

 62. 62 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#61:"Handy"]Впоследствие, първите стъпки и концепции на Робер Шуман към обединение между немислими дотогава сили - Германия и Франция води до началото на това, което днес познаваме като ЕС. [/quote]
  Моля, замислете се -държавите Германия и Франция развивали ли са се на обща цивилизационна плоскост, наречена християнство? В тях протичали ли са сходни обществени, политически и икономически процеси в периода на развитоието им през средновековието и Новото време? Имат ли тези 2 държави противоположни разбирания по отношение на коренно различни религии, непроизтичащи от християнската религия? Не могат да се съвместяват коренно различни цивилизационни среди и общества - като мюсюлманството и християнството - процеса се обозначава като " мултикултурализъм" - и наивно да се мисли, че няма да има сътресения в обществото.Ако и мюсюлмани, и християни са коренното население на една държава, ситуацията е друга. Но в случая пришълците не са християните- те са местното население.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 63. 63 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#55] от "dqdomart":

  Ето, най-накрая достигнах не до повтаряне текстове от директиви, а до констатация и лично мнение. Благодаря!

  1. Провал на мултикултуризма - моят коментар е: ако нямаше мултикултуризъм, то ЕС щеше целия да е един провал. Защо - както вече писах на Flash, нямаше да има ЕС въобще, ако нямаше склонност към междукултурно възприемане. Германия и Франция - та нали от там почва всичко? Това ако не е е компромис, кое е? Европа нямаше да бъде обединена, ако нямаше мултикултуризъм, двете неща са взаимно свързани.

  2. Имиграционната политика - мерси за четивата, ще ги погледна, а аз ви моля да не си затваряте очите за това, което Ви писах. Тя е част от икономическия ръст в страните. Т.е. тя е неизбежна. В момента, в който излиза извън контрол заселването на турци в Германия, тогава се пропищява. Дотогава, работната ръка е добре дошла нали?

  Вижте, познаването на материята е едно от нещата, които изключително много уважавам , сред всички, които се занимават с европейски въпроси. Нещото, което най-много ме дразни е неспособността им да вникнат в по-междуслойната картинка и да не бъдат такива буквалисти. Отправям това като критика към Вас.

 64. 64 Профил на bgr
  bgr
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И отново, до всички расисти по-горе: кошмарът в Лондон е еднакво причинен и от БЕЛИ престъпници:

  http://uk.news.yahoo.com/video--injured-boy-in-riots-mugged.html

  Повечето коментари тук са жалки и отчайващи...

  (хайде, кликвайте минусите)

 65. 65 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#62] от "dqdomart":

  Така, по-горният ми коментар го писах преди да видя последния Ви.

  Вие когато твърдите, че има неизлечими различия между мюсюлмани и християни, как си обяснявате съжителството между всички култури в САЩ например?

 66. 66 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#62] от "dqdomart":

  + това, ще нещо.

  Когато Германия и Франция са имали "сходни обществени, икономичевски и политически процеси", са лекували хората с рязане на глави и горене на кладата. Тогава в мюсюлманския свят науката и медицината са били на светлинни години напред.

  И ако Германия и Франция през средновековието са си приличали повече, отколкото мюсюлманите и християните сега, с какво се обясняват двете войни между тях?

  Пак повтарям: различията никога не са непреодолими, когато има воля затова. И пак повтарям: нямаше да има ЕС иначе.

 67. 67 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#63:"Handy"] ако нямаше мултикултуризъм, то ЕС щеше целия да е един провал.[/quote]
  Не съм съгласна! Нямам нищо против мултикултурализма, който се основава на културните особености на католици и православни , напр. Но да се съчетават в един закон правните и културни традиции на коренно различни общества , с коренно различни правни, религиозни и културни традиции, за мен е кауза пердута и води до натрупване на огромно напрежение. Според мен политиката на ЕС а законна имиграция от Африка трябва да бъде сериозно ревизирана- ето пример с Италия:
  http://izbori.bg/news/Ot-Italiq-vyvejdat-opredeleni-zadyljeniq-za-integrirane-na-imigrantite.1403.html

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 68. 68 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#67] от "dqdomart":

  Едно към едно, тези неща са повтаряни и преповтаряни, включително и за нас българите след 45 години комунизъм.

  Ето, ние сме хора с познати по цял свят - как ще обясниш на някой преподавател в Кеймбридж с Пакистански произход, че мястото му не е в Европа?

 69. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#63:"Handy"]Нещото, което най-много ме дразни е неспособността им да вникнат в по-междуслойната картинка и да не бъдат такива буквалисти. Отправям това като критика към Вас. [/quote]
  За Вас е буквализъм, но за мен - не е . Икономическите интереси на Германия и Франция се защитават в органите на ЕС, а в някои органи на ЕС се изготвят политиките на ЕС - напр. спрямо законните имигранти. Жалко, че не сте погледнали материалите. Те говорят достатъчно- ще Ви цитирам само материала за реакцията на Италия относно интеграционните й правила:"Вчера медиите в Италия цитираха получено съобщение от министерството на вътрешните работи в страната, в което се казва, че се въвежда нова точкова система и редица задължения за всички чужденци, които за пръв път пристигат в Италия в качеството си на имигранти. По предложение на министъра на вътрешните работи Роберто Марони и министъра на труда и социалната политика Маурицио Сакони, Министерският съвет прие постановление за уредба на "Споразумение за интегриране между чужденец и държавата".
  Според възложения нормативен акт, имигрантите ще имат срок от две години, за да придобият основни познания по италиански език, също така и организация на институциите и на обществения живот в Италия. За да остане даден имигрант в страната, той трябва да подпише споразумението и с това се задължава също така да съблюдава принципите на Хартата на ценностите, утвърдена през 2007 година със заповед на министъра на вътрешните работи, се посочва в съобщението. Освен това се въвеждат и специална система за точкуване. В началото точките са 16. Чрез участие в курсове за професионална квалификация те могат да станат и повече. Също така могат да се увеличат и ако емигранта учи и завърши в страната, получи диплома, вписване в националната здравна система, сключване на договор за наемане на жилище, закупуване на недвижим имот или доброволен общественополезен труд. Точките обаче подлежат на отнемане в случай на неокончателна наказателна присъда, налагане на мерки за неотклонение и тежки административни или данъчни нарушения.Ако за периодът от две години имигрантът събере 30 точки, то се смята, че споразумението е изпълнено. В случай, че точките са повече от 16 и по-малко от 30 срокът на споразумението се удължава с една година. Неизпълнението на критериите се наказва с експулсиране от страната.Новите изисквания за влизане и оставане в Италия, важат за всички лица, които са навършили 16 години към датата на имигриране, и които кандидатстват за разрешително за престой за повече от една година. Освободени от тези задължения са имигрантите със сериозни увреждания или са жертви на търговия с хора, насилие и експлоатация, за които е предвиден процес на социална закрила, информира БТА."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 70. 70 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#68:"Handy"]Ето, ние сме хора с познати по цял свят - как ще обясниш на някой преподавател в Кеймбридж с Пакистански произход, че мястото му не е в Европа?[/quote]
  Преподавателят в Кеймбридж има иншурънс номер, не лежи на социалната британска система, има доходи и собствено жилище + отпусната кредитна линия , води лекции в уни - следователно се вписва в общоевропейското разбиране за интеграция. Хайде да не сравняваме професорите, а хилядите имигранти, лежащи на социала в Ю.К. с онези граждани, които се трудят и плащат данъци, за да се размножават необезпокоявани паразитиращите имигранти

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 71. 71 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#61] от "Handy":

  Мисля, че точно ти бъркаш понятията. Германия и Франция са подписали договор, в който всеки има права и задължения. Когато ми кажеш какви по-точно са задълженията на "протестиращите" в Лондон, тогава ще продължим дискусията, сега просто няма смисъл, сравняваме ябълка с диня.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 72. 72 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#70] от "dqdomart":

  Е, "паразитиращи имигранти", хайде сега, съвсем го минахте на популизъм

  Вижте, не може така с двоен аршин. Защото от всичко досега писано станаха ясни няколко неща:

  Бунтовете в Англия: както имигранти от други култури, страни, религии и раси, така и наравно с тях, английски чистокръвни чада правят мизерии

  Както обсъждахме: има благонадеждни имигранти, има и неблагонадеждни местни. Не е ли така?

  Аз ще Ви дам интересен пример от САЩ - едно лято работех там през лятото, на един остров, който го раздава много престижен. Там местното население е тотално пропаднало (алкохолизирано, зациклило, впианчено), а гостите на острова, са богати хора от висока класа (бизнес и политика).

  Така че зависи от обастоятелствата. В много случаи, включително и в Европа, "пришълците" обогатяват средата.

  Както Африка ни е донесла почти цялата музика на втората половина на 20-ти век, вкл. соул, джаз, ар енд би, блус, и рок.

 73. 73 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#58:"Flash"] Те не протестират за нищо, освен за пари или ядене, които да им се дадат даром[/quote]
  +++++
  Така свикнаха!
  Което е основната причина за сегашната ситуация.
  Европейците дават подкрепа, пари и всякакви помощи на пришълците и онези решиха, че всичко им се полага даром, че всичко могат да правят безнаказано, защото в Европа не режат ръце за кражба, както е в техните страни...

 74. 74 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#72:"Handy"]Е, "паразитиращи имигранти", хайде сега, съвсем го минахте на популизъм [/quote]
  Сигурен ли сте - май и британският премиер мисли в този дух "Камерън свиква парламента заради безредиците в Лондон ....Министър-председателят направи това изявление след среща на правителствената комисия за извънредни ситуации "Кобра". "Това чисто и просто е престъпление", заяви той пред журналисти пред "Даунинг стрийт 10", след като си прекъсна годишния отпуск и се върна във Великобритания от Италия, където беше на почивка. "Хората не бива да се съмняват, че ще направим всичко необходимо, за да възстановим реда по улиците на Великобритания и да ги направим безопасни за хората, които спазват закона", закани се премиерът. Той обеща, че тази вечер по улиците на Лондон ще патрулират 16 000 полицаи."
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/08/09/1136164_kamerun_svikva_parlamenta_zaradi_bezredicite_v_london/

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 75. 75 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1107 Весело

  До коментар [#64] от "bgr":

  Добре, извършителите са бели и черни отрепки, които са просто едни крадци, които полицията е трябвало да пребие. Така става ли или пак е расистко?

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 76. 76 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#71] от "Flash":

  Аз не защитавам никой, който прави мизерии. Казвам, че не може на имигрантите да се приписват всички злини, защото Европа е изградена на принципа на взаимното уважение. В случая, който трошал да си иде в ареста. И пак отбелязвам, че англичани стабилно са правели изтъпления тия дни.

 77. 77 Профил на bgr
  bgr
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар 70.

  Повечето на социални помощи в UK са местни бели хора, чиито родители (та и техните) са също на помощи и никога не са работили. "Хилядите имигранти" за които ти говориш нямат право да получават социални. Те са тия, които се трудят и плащат данъци (освен нелегалните, които се трудят за мизерно заплащане). 78. 78 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#74] от "dqdomart":

  Напротив! Точно в тези негови изявления виждам голяма разлика между неговото отношение и Вашето! Той казва, че ще се въведе безпрецедентен контрол, че е престъпление и всички трябва да осъдят актовете заедно. Това не Ви ли говори за обръщане в посока всички здраво мислещи хора от всички етноси в страна, а не за разединението, за което Вие говорите.

 79. 79 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#76:"Handy"]Казвам, че не може на имигрантите да се приписват всички злини, защото Европа е изградена на принципа на взаимното уважение[/quote]
  ...,и РАВНОПОСТАВЕНОСТТА НА ИМИГРАНТИ, ЧУЖДЕНЦИ И СОБСТВЕНИТЕ Й ГРАЖДАНИ ПРЕД ЗАКОНИТЕ! Надявам се, това малко допълнение няма да Ви убегне Има и друг европейски принцип - чужденците придобиват доста от правата на европейците, НО СРЕЩУ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА СПАЗВАТ ЕВРОЗАКОНИТЕ, а не собствените си религиозни закони в приемащата ги евродържава.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 80. 80 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#77] от "bgr":

  Е току-що им разбихте пледоарията. Сега как, какво, що, нали имигрантите са лоши, пък местните добри.

  През цялото време нещото, което не разбрах е, как може българите да сме толкова анти-имигрантски настроени, като не сме нещо по-горно

 81. 81 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#77:"bgr"]"Хилядите имигранти" за които ти говориш нямат право да получават социални. Те са тия, които се трудят и плащат данъци [/quote]
  Хм...странно е английското законодателство , ако Вашите твърдения са верни - плащаш данъци, а в замяна нямаш право на социални помощи? Не се връзва с общите европрава, ама никак....Тогава за какво се плащат данъци?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 82. 82 Профил на Йонас
  Йонас
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#72:"Handy"] Както Африка ни е донесла почти цялата музика на втората половина на 20-ти век, вкл. соул, джаз, ар енд би, блус, и рок. [/quote]

  Хахахахахаха, ето, ето ТОВА е изказването на вечерта! Браво, пич, точно Африка ни е дала музиката. Продължавай да си вярваш, очевидно мулти-култи пропагандата работи с пълна сила.

 83. 83 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#79] от "dqdomart":

  Всеки вижда това, което търси. Равнопоставеността, за което мнозинството обикновено говори, всъщност като се свалят маските си е откровена рефлекция на вродения човешки инстинкт за надмощие над по-слабия.

 84. 84 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#82] от "Йонас":

  А откъде идва?

 85. 85 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#76] от "Handy":[quote#76:"Handy"]И пак отбелязвам, че англичани стабилно са правели изтъпления тия дни[/quote]

  Никой не казва, че изстъпленията са правени САМО от имигранти. Но те са основната причина за напрежението, освен това местните те се чувстват недосегаеми покрай липсата на мерки за имигрантите.
  А за мерките, които трябва да се предприемат, като сравнение ще ти дам английските футболни хулигани. Преди 25 години проблемът с тях е бил огромен, а сега гледат мачовете и пляскат като на театър. Защо ли - бой, камери, забрана за допускане на стадиона и т.н...

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 86. 86 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#85] от "Flash":

  Погледнато от друга гледна точка - местните се чувстват недосегаеми, защото знаят, че заради такива като вас, първо ще вкарат имигрантите в ареста.

 87. 87 Профил на Йонас
  Йонас
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#84:"Handy"] А откъде идва? [/quote]
  Теорията "робите дрънкаха край Мисисипи и откриха блуса, а оттам и рокенрола" е доста повърхностна и глупава. Негрите действително са започнали блуса и джаза, но развитието на доста от другите музикални стилове, особено на рок музиката е доста далеч от тях.
  Примерно силната фолклорна традиция в Европа (частично пренесена в Америка като кънтри и блуграс) има огромно влияние върху ранната рок музика - поне толкова силно или дори по-силно от зародилия се в Америка блус. При това, забележи, тази музика отново НЕ СЕ заражда в Африка, защото, уви, в културно отношение Африка е съвсем безплодна.
  Съвременната музика се развива основно, ама основно във Великобритания и най-важните групи от абсолютно всеки стил (с някои изключения, разбира се, ама тук не пиша история на музиката) се оказват английски или британски. Рок, поп, електронна музика - големите образци съвсем не са африкански, нали?

 88. 88 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#87] от "Йонас":

  Да не го обръщаме и на музикален спор, но можете да се поразровите из ранните '50 и '60 и да видите, че африканците, които организират чисто блус вечеринки, първоначално само за да забавляват белите, в последствие са били вдъхновение не само за американския Елвис Пресли, но и за британските Ролинг Стоунс. Но всичко идва от черните музиканти и около тази теза се обединяват всички първи рокаджии

 89. 89 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#83] от "Handy":
  Извинете, но това са глупости Разгледайте това промените- кое точно в тях кореспондира с поста Ви?
  http://ide.li/article4356.html
  Радикална промяна в системата за социално подпомагане
  20.02.2011 г. kafene.net
  Британското правителство обеща да извърши реформи на системата за социални помощи, които ще доведат до коренна промяна в отношението към работата.Промените трябва да доведат до това, че хората, които в момента са на социални помощи, ще поискат да работят, защото ще могат да запазят част от парите, които получават в момента.Ако откажат работа, обаче, те ще загубят всички средства, получавани в момента от данъкоплатците. Опозиционната Лейбъристка партия подкрепя част от промените, но нейни представители смятат, че помощта за търсене на работа не е адекватна.Промените, предвидени в закона за социалните помощи предвиждат:
  - общ универсален кредит, който ще влезе в сила през 2013 година и ще бъде еднакъв за всички;
  - данъчни промени, които ще позволяват на хората да запазват повечето от парите, които печелят;
  - промени в помощите за настаняване на безработни по болест;
  - тези, които отказват да работят, губят правото си на социални помощи за срок от 3 години максимум;
  - годишните помощи за семейство не могат да надхвърлят 26 хил. паунда (57 хил. лева);
  - преразглеждане на помощите за болни.
  Правителството съобщи, че пет милиона души в трудоспособна възраст предпочитат да получават помощи, а не да работят, което превръща една значима част от обществото в група, зависима от социалните помощи. Премиерът Дейвид Камерън заяви, че новият закон ще доведе до най-значимата и радикална промяна в системата за социално осигуряване, откакто тя е създадена.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 90. 90 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#89:"dqdomart"]Ако откажат работа, обаче, те ще загубят всички средства, получавани в момента отданъкоплатците[/quote]
  Това ли не им харесва на паразитите и считате ли, че думата "паразите " не е употребена правилно?
  [quote#89:"dqdomart"]- тези, които отказват да работят, губят правото си на социални помощи за срок от 3 години максимум;
  - годишните помощи за семейство не могат да надхвърлят 26 хил. паунда (57 хил. лева); [/quote]
  Дааа- срещу това "скачат" недоволните хорица, които не искат да работят нали

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 91. 91 Профил на Йонас
  Йонас
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#88:"Handy"]Но всичко идва от черните музиканти и около тази теза се обединяват всички първи рокаджии [/quote]
  Всичко е силна дума
  Обичам блус, даже обожавам блус. И въпреки това - влиянието му е пресилено.
  Още през 60-те нещата вече са тотално различни, просто чуй Strawberry Fields Forever. Там блусът е далечно влияние - можеш да чуеш доста по-ясно акустичният английски фолк и класическа музика.

 92. 92 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  http://ide.li/article4260.html
  "Британското правителство ще принуждава безработни да се трудят 08.11.2010 г. kafene.net
  Хората, които получават от дълго време помощи за безработни, ще трябва задължително да извършват ръчен труд, предложи британското правителство.Държавният секретар по труда и пенсиите Йън Дънкан Смит ще обяви плана, според който получателите на социални помощи за безработни, ще трябва да работят четири седмици в почистването на градините или събирането на боклука. Посланието ни е ясно - работете или ще стане много трудно за вас, каза Дънкан Смит. Подробностите ще бъдат съобщени скоро в специален документ за реформиране на социалните помощи. Според плана получателите на помощи за безработни ще имат възможност да работят в продължение на един месец по 30 часа седмично. Помощите за всеки, който откаже да вземе участие в схемата или не се яви навреме на работя, ще бъдат спрени за срок от 3 месеца.Схемата за трудова активност има за цел да прекрати злоупотребите от страна на хора, които получават помощи за безработни, но в същото време работят на черно. Планът ще бъде насочен основно към хора, за които се смята, че саботират усилията да бъдат върнати към активен трудов живот."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 93. 93 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1107 Весело

  До коментар [#86] от "Handy":

  Ами аз в ютюб видях само бели да мъкнат полицаите.... Предполагам не смяташ, че коренното население на ЮК са черни?

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 94. 94 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#92:"dqdomart"]Схемата за трудова активност има за цел да прекрати злоупотребите от страна на хора, които получават помощи за безработни, но в същото време работят на черно. Планът ще бъде насочен основно към хора, за които се смята, че саботират усилията да бъдат върнати към активен трудов живот."[/quote]
  Тааа, проблема къде точно беше- в хората, които не саботират усилията да бъдат върнати към активна трудова заетост -т.е. активно търсят работа, или към гореописаната група от хора, която включва и доста имигранти

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 95. 95 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#91] от "Йонас":

  Ами и аз. Затова е кофти да се отричат африканските му корени. Което си е така, така си е

 96. 96 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1107 Весело

  До коментар [#88] от "Handy":[quote#88:"Handy"]всичко идва от черните музиканти и около тази теза се обединяват всички първи рокаджии [/quote]

  Абе явно и в музиката не си много добре - съвременната музика се опира на три течения - блус, фолклор (който освен африкански може да бъде и друг) и класическа музика. От тези три първото безспорно е започнато от свиренето на банджо по Мисисипи, второто има малка частичка от африканско, а третото абсолютно никаква.
  Така че твърдението ти "всичко идва от черните музиканти" е толкова вярно, колкото и твърдението "всичко идва от австрийските музиканти".

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 97. 97 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#94] от "dqdomart":

  Много постинги, към които обаче имам само един въпрос. Зашо помощите да се обвързват само или предимно с имигрантите? Всички в затруднено положение взимат помощи. Каква е връзката?

  Опитвате се да изкарате, че само имигрантите взимат помощи, което в повечето случаи просто не е вярно.

  Оттам с много текстове и някаква Ваша лична дедукция минавате през това, че тези които протестират са имигранти, които са на помощи и не работят, което пък от своя страна води до крайното становище, че видите ли, мултикултурализмът в Европа се е провалил. Не смятате ли че правите умозаключения, абстрактни и условни, както етимологичните опити на Г. Раковски?

 98. 98 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#96] от "Flash":

  буквалисти сте - не е всичко, добре. Сега спокоен ли сте? Не е всичко, но е много.

 99. 99 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#97:"Handy"]Зашо помощите да се обвързват само или предимно с имигрантите? Всички в затруднено положение взимат помощи. Каква е връзката? [/quote]
  Е, щом не виждате взаимовръзката- светоглед на човек, формиран в детството му съобразно културните особености на неговия етнос, емиграция в млада възраст в държава, коренно различна като общество, възгледи и закони - религиозни/ шериата/ или светски- от родината му, капсулиране и нежелание за трудова интеграция в приемащата държава, не мога да Ви се сърдя...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 100. 100 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  Вече има вандализъм и в централен Лондон, повечето компании сме пуснали служителите днес и ако продължава до края на седмицата ... като се прибирах имаше значителна част магазини които бяха затворени и пуснати решетките ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK